|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Starania o dzidzię rozpoczynamy, pełne nadziei widoki na przyszłość mamy :)) 06
Co można na nfz zrobić to Ci ni doradzę, bo ja robiłam na abonament medyczny, ale na HIV bym zrobiła. Oczywiście jestem przekonana, że byliście sobie wierni i wszystko jest ok.. ale no właśnie - jeśli jednak HIV jest, to wykrycie go wcześniej umożliwia uchronienie przed nim Twojego dziecka, stosując przy porodzi trochę inne procedury. Ja robiłam HIV rok wcześniej, z nikim innym poza mężem nie spałam, mam nadzieję że on też nie, ale badanie powtórzyłam, nie mogłabym żyć potem ze świadomością, że mogłam zrobić to darmowe badanie i uchronić dziecko, a temat zbagatelizowałam i nic się nie da zrobić. Takie moje zdanie.
|
|
|
|
#2162 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania o dzidzię rozpoczynamy, pełne nadziei widoki na przyszłość mamy :)) 06
Dla dziewczyn które jeszcze nie są w ciąży proponuję pójść oddać krew. Ja oddawałam w lipcu i mam dzięki temu komplet badań z hiv włącznie.
|
|
|
|
#2163 |
|
Zakorzenienie
|
Renessme
Dokładnie! Jesli nie ma@ to wszystko możliwe ![]() ![]() ![]() Koronek Moja pierwsza wizyta u lekarza będzie za tydzień w piątek-wtedy założą mi tylko kartę ciąży i nic więcej... Tutaj nie badają :P
|
|
#2164 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2165 |
|
Rozeznanie
|
koronek ja w pierwszej ciazy wszystko robiłam prywatnie ale jakoś miałam to rozłożone w czasie, więc nie odczuwałam tego tak bardzo... zreszta po # to w ogóle się nie przejmowałam kosztami... wiem na pewno, że toxo, nie robią na NFZ o reszcie niestety nie mam info.
Co do HIV, to ja też robiłam w pierwszej ciąży. My z tż poznaliśmy się dosyc późno i oboje już raczej doświadczeni byliśmy , a przecież nigdy 100% pewności się nie ma i nie brałam pod uwagę opcji nie robienia tego badania. Ale nie powiem, choć byłam prawie na 100% pewna, że wynik będzie negatywny, to pikawa mi waliła jak szalona jak otwierałam kartkę hehe ![]() Teraz jeśli zajdę w ciążę, to zobaczę co powie gin, ale myslę, że nie będę musiała robić drugi raz ![]() Co do mojej @, to ja jestem na 100% pewna, że przyjdzie, więc raczej już się nie łudzę i Wam truć nie będę ![]() Powiem Wam w tajemnicy, że po tych wszystkich moich przejściach z ciążami... ciągłym strachu i obawie, że beta za niska, że plamienie, krwawienie itp... to bym chciała po prostu w taką normalna ciążę zajść, że zrobie test wyjdą dwie grube krechy i wszystko będzie w końcu w porządku, a nie ciągłe wpatrywanie się w ten test, czy coś tam widać, jakich cień kreski, że beta za niska na pewno, że plamienie jest - nie ma... ughhhhh... Ja rozumiem, że przyjednej miałam jazdy itp... ale teraz przy drugiej znowu to samo i znowu się nie udaje i pewnie znowu z rok sobie poczekam... a de facto jestem zdrowa nic mi jakoś szczególnie nie dolega i generalnie powinnam zajść od tak pstryknięcia palcami i |
|
|
|
#2166 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() edit: wysłałam maila może się dowiem Cytat:
Cytat:
faktycznie to nie jest sprawiedliwe że tak wychodzi, zwłaszcza jak ktoś bardzo chce i ma warunki to nie dość że ile stresu, przeżyć fizycznych i psychicznych jeszcze musi przechodzić.. trzymam kciuki jednak aby to był ten cykl
Edytowane przez yevele Czas edycji: 2012-09-05 o 09:49 |
|||
|
|
|
#2167 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja jednak tego HIVa zrobię, bo mam 2 tatuaże, a też jest wskazane w takim przypadku, znalazłam punkt u siebie w mieście gdzie robią za darmo takie badanie, więc skorzystam. Cytat:
Podliczyłam te badania i wyszło mi 250 zł, więc jeszcze tragedii nie ma
|
|
#2168 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny nie było mnie tak długo bo po urlopie nie wiedziałam w co rece włożyc... starałam sie was troszke podczytywac ale pewnie straty w nieobecnosci bede nadrabiac długo ....
|
#2169 |
|
Zakorzenienie
|
Renessme
Doskonale rozumiem Twoje obawy... Nie wiem dlaczego tak to jest,ale sama widzisz- ja mam wirusa hpv a zaszłam w pierwszym cyklu- kompletnie tego nie rozumiem!!!
|
|
#2170 |
|
Rozeznanie
|
ale tu cisza dzisiaj.....
![]() dziewczynki, a co z Wami ?? monai 111kicia111 melutka ninquelote niunia20 aktualizować Was na pierwszej stronie?? ![]() ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- ghia a gdzie Ty zniknęłaś??
|
|
|
|
#2171 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No cisza dzisiaj, mi się już chce do domu, ziewam cały czas, do tego piję hektolitry wody i w raz się napić nie mogę, ciągle mam dziwny posmak w buzi
|
|
#2172 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Hej dziewczyny! Jestem jestem cały czas Was podczytuje. U nas to juz jest 3 cykl starań i na razie sie nie udało. Kupiłam sobie testy owulacyjne bo nie wiem kiedy wypada mi owulacja. Pierwszy cykl trwał u mnie 34 dni a drugi 32 dnia. W tamtym czasie jednak wyjażdzałam i miałam troche stresów i mogły mi sie te cykle powydłużać, bo kiedyś miałam równo 28 dni. Aha no i jestem po odstawieniu tabletek 4 miesiąc, więc na razie ciężko mi stwierdzic kiedy mam owulację. Dzis mam 15dc. Robiłam testy owulacyjne od 11dc. 11dc tylko jedna kreska, 12dc druga kreska bardzo słaba, 13dc druga kreska bardzo mocna ale jednak ciut jasniejsza od kontrolnej, 14dc druga kreska tez mocna ale jasniejsza niż w 13dc a dziś 15dc drugiej kreski prawie brak. Nie wiem co mam o tym mysleć. Czy była owulacja czy nie? Nie zauważyłam u siebie śluzu płodnego. W poniedziałek czyli 13dc strasznie bolały mnie jajniki. Cały weekend się przytulaliśmy więc jesli była owulacja w poniedziałek lub wtorek to niby sa jakies szanse na dzidzię ale już sama nie wiem. Gratuluje wszystkim mamusiom i mocno trzymam kciuki za wszystkie staraczki. |
|
|
|
|
#2173 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Trzymam kciuki!
|
|
#2174 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje raz jeszcze!!! ![]() Mąż już wie ? Jak zareagował ? ![]() Cytat:
![]() Dzięki, mam nadzieję że będzie udany, a po powrocie wrócę do Was z dobrymi wieściami ![]() dla Ciebie również ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A może zrobimy na I stronie oprócz kalendarza, listę przydatnych linków ?? Cytat:
![]() Cytat:
![]() --- Witajcie Zjedliśmy obiad, teraz mąż śpi po pracy, a ja mam czas, żeby do Was zajrzeć ![]() Nie odzywałam się, bo w pon i wczoraj byliśmy u znajomych. Mąż pomagał koledze przy remoncie, a ja z M. plotkowałam i siedziałyśmy z małym ![]() Aha Rene zmień mi termin spodziewanej @ na 25.09, bo źle podałam
Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2012-09-05 o 16:06 |
|||||
|
|
|
#2175 |
|
Zakorzenienie
|
111Kicia111 u nas najprawdipodobnie te "zwycieskie" staranka byly 1-2 dni przed owu, wiec jak widac szanse macie duze
Ja tez trzymam kciuki.Wiecie co, troche sie martwie, ze ginka chce mnie wyslac na wszystkie badania dopiero po kolejnej wizycie czyli w 9 tyg. W sumie wiem, ze wszystkie parametry mam w normie, nie dawno robilam sobie wszystkie hormony no i tak jak wspominalam mam komplet badan krwi po oddawaniu w lipcu (wszystkie dobre). Ale wiecie, chcialabym juz cos dzialac dla mojego malenstwa, cos sie o nim dowiedziec.... nie wiem, moze sobie wymyslam problemy. Renessme mam ogromna nadzieje, ze Twoja kolejna ciaza bedzie przebiegac tak jak sobie marzysz, spokojnie, bez zbednego stresu. Obysmy wszystkie mialy takir szczescie. Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2012-09-05 o 16:13 |
|
|
|
#2176 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oj bardzo bym chciała. Tylko że według instrukcji testów owulacyjnych pisze że druga kreska musi być taka sama lub mocniejsza niz kontrolna i wtedy jest wynik pozytywny a u mnie jednak ta kreska testowa była troszke jasniejsza. Zastanawia mnie tez śluz bo jest gęsty i w ogóle nie rozciagliwy a w poprzednim cyklu miałam śluz płodny (bardzo rozciągliwy i przezroczysty) ale nie było w tym czasie przytulanek i ten sluz był dopiero koło 18-20dc. Więc sama nie wiem. Zastanawiam się czy robić jeszcze przez kilka dni te testy owulacyjne bo może cos jeszcze pokażą. Renessme1985 ty chyba pisałaś że robisz testy owulacyjne więc może napiszesz mi jakie kreseczki u Ciebie wychodzą?
|
|
|
|
|
#2177 |
|
Zakorzenienie
|
JennyAniolek Tż wiedział pierwszy... cieszył się bardzo i z tego wszystkiego nie umiał zasnąć(pracuje na nocki)
|
|
#2178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Za chwilę będę budzić męża, bo na ok 18 idziemy na spotkanie ugadać się z Młodymi w sprawie pleneru. Para zmienia chyba już 3 raz zdanie, no ale trochę im życie krzyżuje plany ... Mam nadzieję, że teraz już coś konkretnie ustalimy ![]() .Życzę Wam więc miłego popołudnia i do usłyszenia wieczorem albo w piątek (bo jutro idę na kolejne wesele i proszę o kciuki za ładną pogodę ) --- Zapomniałam prędzej napisać, mnie znowu pobolewa brzuch Ciekawe czy to na owu czy co innego
Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2012-09-05 o 16:42 |
|
|
|
|
#2179 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale nie mam co pisać znów byłam na kontroli pęcherzyk urósł do 4 cm i nie pęka za to czuję go i przy leżeniu siedzieniu jak i chodzeniu do tego urósł kolejny za to w drugim jajniku na dodatek po tym co pękł nie ma ciałka żółtego więc zerowe szanse na fasolkę... do tego nie wiem kidey będę miała @ bo przez te pęcherzyki których już dawno powinno nie być nie wiadomo kiedy dostanę ...wpisz mi 8 cykl starań ale planowana @ to nawet nie wiem kiedy powinna być tak się wszystko przesunie
|
|
#2180 |
|
Wtajemniczenie
|
ale mam do nadrabiania znowu
ale taka pogoda fajna że jeszcze korzystam bo jesień juz puka do drzwi powolutku więc trzeba się nacieszyc ładną pogodą ![]() Renessme silna nie silna nie zmienia faktu że takie sytuacje są na maxa wkur... i niesprawiedliwe... wiem coś o tym ale niestety nie mamy na nie wpływu i jedyne co możemy zrobic to uzbroic się w cierpliwosc i czekac,czekac ![]() kicia ja również korzystałam z testów owu i powiem Ci że dzięki nim zaszłam a jak wczoraj wyszly 2 krekski prawie równe to owulka dziś lub jutro więc zmykaj z wizażu i do dzieła na testach jest napisane że od pozytywnego wyniki owulka występuje w przeciągu 24-48 h a i ja śluzu też nie zauważyłam więc się tym nie martw ![]() Jenny jesteś fotografem?? ![]() Koronek czarna no taka z Was radosc bije że jak czytam Wasze posty to widzę tylko coś takiego: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() hehe w sumie nic dziwnego
|
#2181 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2182 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2183 |
|
Zakorzenienie
|
agi_82
![]() Haha
|
|
#2184 |
|
Raczkowanie
|
kicia
ja również korzystałam z testów owu i powiem Ci że dzięki nim zaszłam a jak wczoraj wyszly 2 krekski prawie równe to owulka dziś lub jutro więc zmykaj z wizażu i do dzieła na testach jest napisane że od pozytywnego wyniki owulka występuje w przeciągu 24-48 h a i ja śluzu też nie zauważyłam więc się tym nie martw ![]() Dzięki Agi_82 za pocieszenie. Oby to była owulacja. Niestety nie mam jak sie poprzytulać bo mój mężulek za granicą pracuje, ale może od weekendu jakiś plemniczek jeszcze sobie we mnie siedzi. haha Chociaż nie wiem czy to niezadługo. Rózne zródła róznie podają, że plemniki żyją do 3 dni albo do 5 dni. W poniedziałek czyli w 13dc kreseczka była troszkę ciemniejsza niż we wtorek więc może juz po owulacji. Zobaczymy. Czekam z niecierpliwością na II kreseczki. |
|
|
|
#2185 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma sprawy Agi
Ja po prostu ciągle bym o tym mówiła, a na razie mówię jedynie Wam i dwóm zaufanym osobom. Cytat:
To musicie się żadko widzieć, skoro on pracuje za granicą. Jak sobie z tym radzisz? Duża odległość Was dzieli? Ja i mój mąż pracujemy na inne zmiany więc się ciągle mijamy - bardzo mi z tym źle i mam nadzieję, ze nie będzie to długo jeszcze trwało. Życzę Wam, żebyście i Wy wkrótce byli na stałe razem. |
|
|
|
|
#2186 |
|
Wtajemniczenie
|
kicia
baaardzo trzymam kciuki za Twoje II kreseczki czarna zaciesz hehe aha miałam pytac, śniłam Ci sie ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Ashyshqa a co z Twoim wyjazdem do RPA? czy cos pokręciłam?
|
#2187 |
|
Zakorzenienie
|
agi_82
Jeszcze nie,ale wymuszę to :P
|
|
#2188 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Rzadko się widzimy bo co drugi weekend. Dzieli nas 800km. Dlatego bardzo chcemy aby nam się udało w tym cyklu, bo ciężko będzie wcelować w dni płodne. Chociaż mężulek się śmieje i mówi powiedz kiedy masz te dni to wsiadam w auto i jestem. Zimą byliśmy razem 2 miesiące i wakacje prawie całe z córka spędziłyśmy u męża, ale tam nie było za bardzo warunków do staranek i chyba dlatego odpadły nam dwa cykle. Jakieś tam przytulanki były ale jednak nie wcelowaliśmy dobrze. Ciężko jest żyć osobno ale cóż takie mamy czasy, że aby coś mieć trzeba jechać za pracą za granicę. Rozważamy równiez mozliwośc wyjazdu na stałe do męża, ale mamy córkę w wieku szkolnym i trochę się o nią boimy a druga kwestia to taka że mamy swój domek który razem budowaliśmy urządzaliśmy i jakoś cięzko nam to wszystko zostawić. Ale mam nadzieję że te wyjazdy męża jeszcze potrwają z rok i będziemy już razem. Ashyshqa życzę ci aby wszystko Wam sie udało i z pracą i z ciążą! |
|
|
|
|
#2189 |
|
Wtajemniczenie
|
to jeszcze się wstrzymaj do października, wtedy się przypomnę i zaczniesz o mnie intensywnie myślec
o tak właśnie możesz sobie mnbie wyobrazic hehe---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Ashysqha a z tym mijaniem się z tż to chyba już nie dlugo?? Fasolkowe mamy pytanko do Was - idziecie na L4??
|
#2190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My z TZ mieszkalismy 2 lata w Szkocji, teraz jestesmy w Pl ale nie wykluczamy dalszych.wojazy. Przyjelismy tylko jedno zalozenie - ze jak jedziemy to razem. Ale nie mamy ani dzieci (poza tym.malenstwem w drodze) ani zadnych nieruchomosci wiec jest nam latwiej. Agi wyjazd do RPA wciaz aktualny bede na przelomie 4 i 5 mc wiec powinno byc wszystko ok. A nie jade tam na safari tylko w odwiedziny do rodziny meza wiec nie powinno byc niebezpiecznie dla ciazy. Mamy ogromna motywacje do wyjazdu tym bardziej, ze wczoraj urodzila sie mojemu mezowi kolejna siostrzenica no i musimy ha.poznac ![]() A co do zwolnienia - jesli tylko ciaza bedzie przebiegac dobrze to bede chciala pracowac jak najdluzej. Czyli do poki bede w stanie wysiedziec za biurkiem. Mysle ze bedzie to dla mnie lepsze niz siedzenie w domu. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:25.

Tutaj nie badają :P

, a przecież nigdy 100% pewności się nie ma i nie brałam pod uwagę opcji nie robienia tego badania. Ale nie powiem, choć byłam prawie na 100% pewna, że wynik będzie negatywny, to pikawa mi waliła jak szalona jak otwierałam kartkę hehe 
Ja rozumiem, że przyjednej miałam jazdy itp... ale teraz przy drugiej znowu to samo i znowu się nie udaje i pewnie znowu z rok sobie poczekam... a de facto jestem zdrowa nic mi jakoś szczególnie nie dolega i generalnie powinnam zajść od tak pstryknięcia palcami i

faktycznie to nie jest sprawiedliwe że tak wychodzi, zwłaszcza jak ktoś bardzo chce i ma warunki to nie dość że ile stresu, przeżyć fizycznych i psychicznych jeszcze musi przechodzić.. trzymam kciuki jednak aby to był ten cykl 

- 09.06.2006