Starania o dzidzię rozpoczynamy, pełne nadziei widoki na przyszłość mamy :)) 06.2012 - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-05, 08:13   #2161
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Dot.: Starania o dzidzię rozpoczynamy, pełne nadziei widoki na przyszłość mamy :)) 06

Co można na nfz zrobić to Ci ni doradzę, bo ja robiłam na abonament medyczny, ale na HIV bym zrobiła. Oczywiście jestem przekonana, że byliście sobie wierni i wszystko jest ok.. ale no właśnie - jeśli jednak HIV jest, to wykrycie go wcześniej umożliwia uchronienie przed nim Twojego dziecka, stosując przy porodzi trochę inne procedury. Ja robiłam HIV rok wcześniej, z nikim innym poza mężem nie spałam, mam nadzieję że on też nie, ale badanie powtórzyłam, nie mogłabym żyć potem ze świadomością, że mogłam zrobić to darmowe badanie i uchronić dziecko, a temat zbagatelizowałam i nic się nie da zrobić. Takie moje zdanie.
ObserwujeCie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 08:26   #2162
Ashyshqa
Zakorzenienie

Dot.: Starania o dzidzię rozpoczynamy, pełne nadziei widoki na przyszłość mamy :)) 06

Dla dziewczyn które jeszcze nie są w ciąży proponuję pójść oddać krew. Ja oddawałam w lipcu i mam dzięki temu komplet badań z hiv włącznie.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 08:37   #2163
87czarna
Zakorzenienie

Renessme
Dokładnie!
Jesli nie ma@ to wszystko możliwe

Koronek
Moja pierwsza wizyta u lekarza będzie za tydzień w piątek-wtedy założą mi tylko kartę ciąży i nic więcej... Tutaj nie badają :P

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 08:43   #2164
Koronek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Renessme
Dokładnie!
Jesli nie ma@ to wszystko możliwe

Koronek
Moja pierwsza wizyta u lekarza będzie za tydzień w piątek-wtedy założą mi tylko kartę ciąży i nic więcej... Tutaj nie badają :P
Ah te dziwne praktyki w UK - można czegoś dostać, ale tydzień szybko zleci i będziesz miała kartę ciąży
Koronek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 09:38   #2165
Renessme1985
Rozeznanie

koronek ja w pierwszej ciazy wszystko robiłam prywatnie ale jakoś miałam to rozłożone w czasie, więc nie odczuwałam tego tak bardzo... zreszta po # to w ogóle się nie przejmowałam kosztami... wiem na pewno, że toxo, nie robią na NFZ o reszcie niestety nie mam info.

Co do HIV, to ja też robiłam w pierwszej ciąży. My z tż poznaliśmy się dosyc późno i oboje już raczej doświadczeni byliśmy , a przecież nigdy 100% pewności się nie ma i nie brałam pod uwagę opcji nie robienia tego badania. Ale nie powiem, choć byłam prawie na 100% pewna, że wynik będzie negatywny, to pikawa mi waliła jak szalona jak otwierałam kartkę hehe Teraz jeśli zajdę w ciążę, to zobaczę co powie gin, ale myslę, że nie będę musiała robić drugi raz

Co do mojej @, to ja jestem na 100% pewna, że przyjdzie, więc raczej już się nie łudzę i Wam truć nie będę

Powiem Wam w tajemnicy, że po tych wszystkich moich przejściach z ciążami... ciągłym strachu i obawie, że beta za niska, że plamienie, krwawienie itp... to bym chciała po prostu w taką normalna ciążę zajść, że zrobie test wyjdą dwie grube krechy i wszystko będzie w końcu w porządku, a nie ciągłe wpatrywanie się w ten test, czy coś tam widać, jakich cień kreski, że beta za niska na pewno, że plamienie jest - nie ma... ughhhhh... niesprawiedliwe jest troche to wszystko Ja rozumiem, że przyjednej miałam jazdy itp... ale teraz przy drugiej znowu to samo i znowu się nie udaje i pewnie znowu z rok sobie poczekam... a de facto jestem zdrowa nic mi jakoś szczególnie nie dolega i generalnie powinnam zajść od tak pstryknięcia palcami i

Oliwierek 13.05.2011

Strzałeczka
Renessme1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 09:45   #2166
yevele
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Koronek Pokaż wiadomość
Część badań pójdę chyba do rodzinnego i poproszę o skierowanie na mocz, morfologie, glukoze i... no właśnie co jeszcze można zrobić na NFZ? Cytomegalie, toxo, WR, HCV chyba już nie?
Tez mi się wydaje że chyba na nfz się nie da. Ja patrzę na takie komplety badań np tu http://www.pakiety.diag.pl/dla_kobie..._ciaze,32.html tylko ceny nie ma
edit: wysłałam maila może się dowiem

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Dla dziewczyn które jeszcze nie są w ciąży proponuję pójść oddać krew. Ja oddawałam w lipcu i mam dzięki temu komplet badań z hiv włącznie.
ja niestety nie mogę, chciałam oddać ale mam za słabe żyły i mnie odesłali

Cytat:
Napisane przez Renessme1985 Pokaż wiadomość
Powiem Wam w tajemnicy, że po tych wszystkich moich przejściach z ciążami... ciągłym strachu i obawie, że beta za niska, że plamienie, krwawienie itp... to bym chciała po prostu w taką normalna ciążę zajść, że zrobie test wyjdą dwie grube krechy i wszystko będzie w końcu w porządku, a nie ciągłe wpatrywanie się w ten test, czy coś tam widać, jakich cień kreski, że beta za niska na pewno, że plamienie jest - nie ma... ughhhhh... niesprawiedliwe jest troche to wszystko Ja rozumiem, że przyjednej miałam jazdy itp... ale teraz przy drugiej znowu to samo i znowu się nie udaje i pewnie znowu z rok sobie poczekam... a de facto jestem zdrowa nic mi jakoś szczególnie nie dolega i generalnie powinnam zajść od tak pstryknięcia palcami i
faktycznie to nie jest sprawiedliwe że tak wychodzi, zwłaszcza jak ktoś bardzo chce i ma warunki to nie dość że ile stresu, przeżyć fizycznych i psychicznych jeszcze musi przechodzić.. trzymam kciuki jednak aby to był ten cykl

Edytowane przez yevele
Czas edycji: 2012-09-05 o 09:49
yevele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 10:25   #2167
Koronek
Raczkowanie

Cytat:
koronek ja w pierwszej ciazy wszystko robiłam prywatnie ale jakoś miałam to rozłożone w czasie, więc nie odczuwałam tego tak bardzo... zreszta po # to w ogóle się nie przejmowałam kosztami... wiem na pewno, że toxo, nie robią na NFZ o reszcie niestety nie mam info.

Co do HIV, to ja też robiłam w pierwszej ciąży. My z tż poznaliśmy się dosyc późno i oboje już raczej doświadczeni byliśmy , a przecież nigdy 100% pewności się nie ma i nie brałam pod uwagę opcji nie robienia tego badania. Ale nie powiem, choć byłam prawie na 100% pewna, że wynik będzie negatywny, to pikawa mi waliła jak szalona jak otwierałam kartkę hehe Teraz jeśli zajdę w ciążę, to zobaczę co powie gin, ale myslę, że nie będę musiała robić drugi raz

Co do mojej @, to ja jestem na 100% pewna, że przyjdzie, więc raczej już się nie łudzę i Wam truć nie będę

Rene Kochana rozumiem Cię, ale wiem, że jesteś silną kobietą i poradziłaś sobie pierwszym razem to i teraz musisz dać radę, wiem, że są chwile zwątpienia, też je mam, ale to normalne

Ja jednak tego HIVa zrobię, bo mam 2 tatuaże, a też jest wskazane w takim przypadku, znalazłam punkt u siebie w mieście gdzie robią za darmo takie badanie, więc skorzystam.

Cytat:
Napisane przez yevele Pokaż wiadomość
Tez mi się wydaje że chyba na nfz się nie da. Ja patrzę na takie komplety badań np tu http://www.pakiety.diag.pl/dla_kobie..._ciaze,32.html tylko ceny nie ma
edit: wysłałam maila może się dowiem

ja niestety nie mogę, chciałam oddać ale mam za słabe żyły i mnie odesłali

faktycznie to nie jest sprawiedliwe że tak wychodzi, zwłaszcza jak ktoś bardzo chce i ma warunki to nie dość że ile stresu, przeżyć fizycznych i psychicznych jeszcze musi przechodzić.. trzymam kciuki jednak aby to był ten cykl
Też bym nie mogła oddać krwi, bo już się zbierałam parę razy, ale po 1 za mało ważyłam wtedy, a po 2 też mam problem z żyłami, do bety mi nie mogli znaleźć ostatnio i pani mnie kłuła ze 3 razy zanim znalazła :/

Podliczyłam te badania i wyszło mi 250 zł, więc jeszcze tragedii nie ma
Stary 2012-09-05, 10:34   #2168
FD_nika
Raczkowanie

Witam dziewczyny nie było mnie tak długo bo po urlopie nie wiedziałam w co rece włożyc... starałam sie was troszke podczytywac ale pewnie straty w nieobecnosci bede nadrabiac długo ....
Stary 2012-09-05, 10:52   #2169
87czarna
Zakorzenienie

Renessme
Doskonale rozumiem Twoje obawy...
Nie wiem dlaczego tak to jest,ale sama widzisz- ja mam wirusa hpv a zaszłam w pierwszym cyklu- kompletnie tego nie rozumiem!!!

Stary 2012-09-05, 14:17   #2170
Renessme1985
Rozeznanie

ale tu cisza dzisiaj.....

dziewczynki, a co z Wami ??

monai
111kicia111
melutka
ninquelote
niunia20

aktualizować Was na pierwszej stronie??

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

ghia a gdzie Ty zniknęłaś??

Oliwierek 13.05.2011

Strzałeczka
Renessme1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 14:24   #2171
Koronek
Raczkowanie

Cytat:

monai
111kicia111
melutka
ninquelote
niunia20

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Może dziewczyny sobie odpuściły chwilowo, żeby wyluzować?

No cisza dzisiaj, mi się już chce do domu, ziewam cały czas, do tego piję hektolitry wody i w raz się napić nie mogę, ciągle mam dziwny posmak w buzi
Stary 2012-09-05, 15:29   #2172
111kicia111
Raczkowanie

Cytat:

monai
111kicia111
melutka
ninquelote
niunia20

Hej dziewczyny!
Jestem jestem cały czas Was podczytuje.
U nas to juz jest 3 cykl starań i na razie sie nie udało.
Kupiłam sobie testy owulacyjne bo nie wiem kiedy wypada mi owulacja.
Pierwszy cykl trwał u mnie 34 dni a drugi 32 dnia. W tamtym czasie jednak wyjażdzałam i miałam troche stresów i mogły mi sie te cykle powydłużać, bo kiedyś miałam równo 28 dni. Aha no i jestem po odstawieniu tabletek 4 miesiąc, więc na razie ciężko mi stwierdzic kiedy mam owulację.
Dzis mam 15dc. Robiłam testy owulacyjne od 11dc. 11dc tylko jedna kreska, 12dc druga kreska bardzo słaba, 13dc druga kreska bardzo mocna ale jednak ciut jasniejsza od kontrolnej, 14dc druga kreska tez mocna ale jasniejsza niż w 13dc a dziś 15dc drugiej kreski prawie brak.
Nie wiem co mam o tym mysleć. Czy była owulacja czy nie? Nie zauważyłam u siebie śluzu płodnego. W poniedziałek czyli 13dc strasznie bolały mnie jajniki. Cały weekend się przytulaliśmy więc jesli była owulacja w poniedziałek lub wtorek to niby sa jakies szanse na dzidzię ale już sama nie wiem.

Gratuluje wszystkim mamusiom i mocno trzymam kciuki za wszystkie staraczki.
111kicia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 15:38   #2173
Koronek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 111kicia111 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
Jestem jestem cały czas Was podczytuje.
U nas to juz jest 3 cykl starań i na razie sie nie udało.
Kupiłam sobie testy owulacyjne bo nie wiem kiedy wypada mi owulacja.
Pierwszy cykl trwał u mnie 34 dni a drugi 32 dnia. W tamtym czasie jednak wyjażdzałam i miałam troche stresów i mogły mi sie te cykle powydłużać, bo kiedyś miałam równo 28 dni. Aha no i jestem po odstawieniu tabletek 4 miesiąc, więc na razie ciężko mi stwierdzic kiedy mam owulację.
Dzis mam 15dc. Robiłam testy owulacyjne od 11dc. 11dc tylko jedna kreska, 12dc druga kreska bardzo słaba, 13dc druga kreska bardzo mocna ale jednak ciut jasniejsza od kontrolnej, 14dc druga kreska tez mocna ale jasniejsza niż w 13dc a dziś 15dc drugiej kreski prawie brak.
Nie wiem co mam o tym mysleć. Czy była owulacja czy nie? Nie zauważyłam u siebie śluzu płodnego. W poniedziałek czyli 13dc strasznie bolały mnie jajniki. Cały weekend się przytulaliśmy więc jesli była owulacja w poniedziałek lub wtorek to niby sa jakies szanse na dzidzię ale już sama nie wiem.

Gratuluje wszystkim mamusiom i mocno trzymam kciuki za wszystkie staraczki.
Kochana wychodzi na to, że owulację miałaś 13-14dc jeśli były przytulanki to tylko patrzeć jak wyjdą II kreseczki na teście za 2 tyg. Trzymam kciuki!
Stary 2012-09-05, 16:00   #2174
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Jenny Miłego dnia

Cytat:
Test numer dwa w mojej galerii:-D
Gratulacje raz jeszcze!!!

Mąż już wie ? Jak zareagował ?

Cytat:
Napisane przez agi_82 Pokaż wiadomość
widziałam że założyłyście nowy wątek super
mam tylko nadzieje że pozostaniecie jeszcze troszke ze mną Renessme Natalyya Jenny i ewccik
Ja tam się nigdzie nie wybieram ani teraz ani potem

Cytat:
Napisane przez magdziaS Pokaż wiadomość
Miłego wypoczynku w Paryżu, piękne miasto
Dzięki, mam nadzieję że będzie udany, a po powrocie wrócę do Was z dobrymi wieściami

Cytat:
Napisane przez magdziaS Pokaż wiadomość
No i za dalsze staranka
dla Ciebie również

Cytat:
Zakupy to jest to, chyba jak dostanę wypłatę za tydzień to zrobię to samo co Ty Rene dzisiaj

Betka dzisiaj 1525 mUl/ml
z 31.08 255 mUl/ml

chyba ładnie rośnie?
Pięknie!

Cytat:
TU jest kalkulator do liczenia przyrostu betki
Dzięki za linka

A może zrobimy na I stronie oprócz kalendarza, listę przydatnych linków ??

Cytat:
Napisane przez yevele Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Chciałabym dołączyć do was. W sumie czytam ten wątek prawie że od początku więc ja was mniej więcej znam, jeśli tak mogę stwierdzić, dlatego abyście mogły mnie poznać to tylko napisze jesteśmy z TŻ rok po ślubie i stwierdziliśmy że może czas by było zacząć powiększać rodzinkę. W sumie w planach mieliśmy następny cykl ale troche przytulanek było więc się coś okaże pod koniec września.
Witaj

Cytat:
U mnie to chyba jednak będzie @... trochę mi smutno...

Cytat:

właśnie dziewczyny odnośnie zakupów macie jakiś ulubiony sklep z ciuszkami??
Ja tam lubię Camaieu i Orsay

---
Witajcie
Zjedliśmy obiad, teraz mąż śpi po pracy, a ja mam czas, żeby do Was zajrzeć
Nie odzywałam się, bo w pon i wczoraj byliśmy u znajomych. Mąż pomagał koledze przy remoncie, a ja z M. plotkowałam i siedziałyśmy z małym

Aha Rene zmień mi termin spodziewanej @ na 25.09, bo źle podałam

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017

Edytowane przez JennyAniolek
Czas edycji: 2012-09-05 o 16:06
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 16:10   #2175
Ashyshqa
Zakorzenienie

111Kicia111 u nas najprawdipodobnie te "zwycieskie" staranka byly 1-2 dni przed owu, wiec jak widac szanse macie duze Ja tez trzymam kciuki.

Wiecie co, troche sie martwie, ze ginka chce mnie wyslac na wszystkie badania dopiero po kolejnej wizycie czyli w 9 tyg. W sumie wiem, ze wszystkie parametry mam w normie, nie dawno robilam sobie wszystkie hormony no i tak jak wspominalam
mam komplet badan krwi po oddawaniu w lipcu (wszystkie dobre). Ale wiecie, chcialabym juz cos dzialac dla mojego malenstwa, cos sie o nim dowiedziec.... nie wiem, moze sobie wymyslam problemy.

Renessme mam ogromna nadzieje, ze Twoja kolejna ciaza bedzie przebiegac tak jak sobie marzysz, spokojnie, bez zbednego stresu. Obysmy wszystkie mialy takir szczescie.

Edytowane przez Ashyshqa
Czas edycji: 2012-09-05 o 16:13
Stary 2012-09-05, 16:15   #2176
111kicia111
Raczkowanie

Cytat:
Kochana wychodzi na to, że owulację miałaś 13-14dc jeśli były przytulanki to tylko patrzeć jak wyjdą II kreseczki na teście za 2 tyg. Trzymam kciuki!

Oj bardzo bym chciała.
Tylko że według instrukcji testów owulacyjnych pisze że druga kreska musi być taka sama lub mocniejsza niz kontrolna i wtedy jest wynik pozytywny a u mnie jednak ta kreska testowa była troszke jasniejsza.
Zastanawia mnie tez śluz bo jest gęsty i w ogóle nie rozciagliwy a w poprzednim cyklu miałam śluz płodny (bardzo rozciągliwy i przezroczysty) ale nie było w tym czasie przytulanek i ten sluz był dopiero koło 18-20dc. Więc sama nie wiem.
Zastanawiam się czy robić jeszcze przez kilka dni te testy owulacyjne bo może cos jeszcze pokażą.

Renessme1985 ty chyba pisałaś że robisz testy owulacyjne więc może napiszesz mi jakie kreseczki u Ciebie wychodzą?
Stary 2012-09-05, 16:31   #2177
87czarna
Zakorzenienie

JennyAniolek Tż wiedział pierwszy... cieszył się bardzo i z tego wszystkiego nie umiał zasnąć(pracuje na nocki)

Stary 2012-09-05, 16:39   #2178
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
JennyAniolek Tż wiedział pierwszy... cieszył się bardzo i z tego wszystkiego nie umiał zasnąć(pracuje na nocki)
To super

Za chwilę będę budzić męża, bo na ok 18 idziemy na spotkanie ugadać się z Młodymi w sprawie pleneru. Para zmienia chyba już 3 raz zdanie, no ale trochę im życie krzyżuje plany ... Mam nadzieję, że teraz już coś konkretnie ustalimy .

Życzę Wam więc miłego popołudnia i do usłyszenia wieczorem albo w piątek (bo jutro idę na kolejne wesele i proszę o kciuki za ładną pogodę )

---
Zapomniałam prędzej napisać, mnie znowu pobolewa brzuch Ciekawe czy to na owu czy co innego

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017

Edytowane przez JennyAniolek
Czas edycji: 2012-09-05 o 16:42
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 17:53   #2179
Niunia20
Rozeznanie

Cytat:

monai
111kicia111
melutka
ninquelote
niunia20

hej jestem jestem...podczytuję was cały cza codziennie po pracy ale nie mam co pisać znów byłam na kontroli pęcherzyk urósł do 4 cm i nie pęka za to czuję go i przy leżeniu siedzieniu jak i chodzeniu do tego urósł kolejny za to w drugim jajniku na dodatek po tym co pękł nie ma ciałka żółtego więc zerowe szanse na fasolkę... do tego nie wiem kidey będę miała @ bo przez te pęcherzyki których już dawno powinno nie być nie wiadomo kiedy dostanę ...wpisz mi 8 cykl starań ale planowana @ to nawet nie wiem kiedy powinna być tak się wszystko przesunie
Stary 2012-09-05, 19:32   #2180
agi_82
Wtajemniczenie

ale mam do nadrabiania znowu
ale taka pogoda fajna że jeszcze korzystam bo jesień juz puka do drzwi powolutku więc trzeba się nacieszyc ładną pogodą
Renessme
silna nie silna nie zmienia faktu że takie sytuacje są na maxa wkur... i niesprawiedliwe... wiem coś o tym ale niestety nie mamy na nie wpływu i jedyne co możemy zrobic to uzbroic się w cierpliwosc i czekac,czekac
kicia
ja również korzystałam z testów owu i powiem Ci że dzięki nim zaszłam
a jak wczoraj wyszly 2 krekski prawie równe to owulka dziś lub jutro więc zmykaj z wizażu i do dzieła na testach jest napisane że od pozytywnego wyniki owulka występuje w przeciągu 24-48 h a i ja śluzu też nie zauważyłam więc się tym nie martw
Jenny
jesteś fotografem??
Koronek czarna
no taka z Was radosc bije że jak czytam Wasze posty to widzę tylko coś takiego: hehe w sumie nic dziwnego

Marcelka - 09.06.2006
Kornelka - 27.10.2013

Groszek - 22.08.2012 (10 t.c)

agi_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 19:40   #2181
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Koronek czarna
no taka z Was radosc bije że jak czytam Wasze posty to widzę tylko coś takiego: hehe w sumie nic dziwnego
Mam nadzieję, że ze mnie też bije radość. Ja w kazdym razie cały czas czuję
Stary 2012-09-05, 19:46   #2182
agi_82
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam nadzieję, że ze mnie też bije radość. Ja w kazdym razie cały czas czuję
oj przepraszam że pominełam Cie kochana oczywiście że z Ciebie również

Marcelka - 09.06.2006
Kornelka - 27.10.2013

Stary 2012-09-05, 19:51   #2183
87czarna
Zakorzenienie

agi_82

Haha

Stary 2012-09-05, 19:55   #2184
111kicia111
Raczkowanie

kicia
ja również korzystałam z testów owu i powiem Ci że dzięki nim zaszłam
a jak wczoraj wyszly 2 krekski prawie równe to owulka dziś lub jutro więc zmykaj z wizażu i do dzieła na testach jest napisane że od pozytywnego wyniki owulka występuje w przeciągu 24-48 h a i ja śluzu też nie zauważyłam więc się tym nie martw

Dzięki Agi_82 za pocieszenie.
Oby to była owulacja.
Niestety nie mam jak sie poprzytulać bo mój mężulek za granicą pracuje, ale może od weekendu jakiś plemniczek jeszcze sobie we mnie siedzi. haha Chociaż nie wiem czy to niezadługo. Rózne zródła róznie podają, że plemniki żyją do 3 dni albo do 5 dni.
W poniedziałek czyli w 13dc kreseczka była troszkę ciemniejsza niż we wtorek więc może juz po owulacji.
Zobaczymy. Czekam z niecierpliwością na II kreseczki.
Stary 2012-09-05, 20:17   #2185
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
oj przepraszam że pominełam Cie kochana oczywiście że z Ciebie również
Nie ma sprawy Agi
Ja po prostu ciągle bym o tym mówiła, a na razie mówię jedynie Wam i dwóm zaufanym osobom.
Cytat:

Dzięki Agi_82 za pocieszenie.
Oby to była owulacja.
Niestety nie mam jak sie poprzytulać bo mój mężulek za granicą pracuje, ale może od weekendu jakiś plemniczek jeszcze sobie we mnie siedzi. haha Chociaż nie wiem czy to niezadługo. Rózne zródła róznie podają, że plemniki żyją do 3 dni albo do 5 dni.
W poniedziałek czyli w 13dc kreseczka była troszkę ciemniejsza niż we wtorek więc może juz po owulacji.
Zobaczymy. Czekam z niecierpliwością na II kreseczki.
Z plemnikami to zależy chyba od wielu czynników, ale podobno w sprzyjających warunkach to nawet dłużej niż 5 dni.
To musicie się żadko widzieć, skoro on pracuje za granicą. Jak sobie z tym radzisz? Duża odległość Was dzieli?
Ja i mój mąż pracujemy na inne zmiany więc się ciągle mijamy - bardzo mi z tym źle i mam nadzieję, ze nie będzie to długo jeszcze trwało. Życzę Wam, żebyście i Wy wkrótce byli na stałe razem.
Stary 2012-09-05, 20:19   #2186
agi_82
Wtajemniczenie

kicia
baaardzo trzymam kciuki za Twoje II kreseczki
czarna
zaciesz hehe
aha miałam pytac, śniłam Ci sie

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

Ashyshqa
a co z Twoim wyjazdem do RPA? czy cos pokręciłam?

Marcelka - 09.06.2006
Kornelka - 27.10.2013

Stary 2012-09-05, 20:43   #2187
87czarna
Zakorzenienie

agi_82
Jeszcze nie,ale wymuszę to :P

Stary 2012-09-05, 20:46   #2188
111kicia111
Raczkowanie

Cytat:
Nie ma sprawy Agi
Ja po prostu ciągle bym o tym mówiła, a na razie mówię jedynie Wam i dwóm zaufanym osobom.

Z plemnikami to zależy chyba od wielu czynników, ale podobno w sprzyjających warunkach to nawet dłużej niż 5 dni.
To musicie się żadko widzieć, skoro on pracuje za granicą. Jak sobie z tym radzisz? Duża odległość Was dzieli?
Ja i mój mąż pracujemy na inne zmiany więc się ciągle mijamy - bardzo mi z tym źle i mam nadzieję, ze nie będzie to długo jeszcze trwało. Życzę Wam, żebyście i Wy wkrótce byli na stałe razem.

Rzadko się widzimy bo co drugi weekend. Dzieli nas 800km. Dlatego bardzo chcemy aby nam się udało w tym cyklu, bo ciężko będzie wcelować w dni płodne. Chociaż mężulek się śmieje i mówi powiedz kiedy masz te dni to wsiadam w auto i jestem.
Zimą byliśmy razem 2 miesiące i wakacje prawie całe z córka spędziłyśmy u męża, ale tam nie było za bardzo warunków do staranek i chyba dlatego odpadły nam dwa cykle. Jakieś tam przytulanki były ale jednak nie wcelowaliśmy dobrze.
Ciężko jest żyć osobno ale cóż takie mamy czasy, że aby coś mieć trzeba jechać za pracą za granicę. Rozważamy równiez mozliwośc wyjazdu na stałe do męża, ale mamy córkę w wieku szkolnym i trochę się o nią boimy a druga kwestia to taka że mamy swój domek który razem budowaliśmy urządzaliśmy i jakoś cięzko nam to wszystko zostawić.
Ale mam nadzieję że te wyjazdy męża jeszcze potrwają z rok i będziemy już razem.

Ashyshqa życzę ci aby wszystko Wam sie udało i z pracą i z ciążą!
Stary 2012-09-05, 20:49   #2189
agi_82
Wtajemniczenie

Cytat:
agi_82
Jeszcze nie,ale wymuszę to :P
to jeszcze się wstrzymaj do października, wtedy się przypomnę i zaczniesz o mnie intensywnie myślec o tak właśnie możesz sobie mnbie wyobrazic hehe

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Ashysqha
a z tym mijaniem się z tż to chyba już nie dlugo??
Fasolkowe mamy pytanko do Was - idziecie na L4??

Marcelka - 09.06.2006
Kornelka - 27.10.2013

Stary 2012-09-05, 21:07   #2190
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Rzadko się widzimy bo co drugi weekend. Dzieli nas 800km. Dlatego bardzo chcemy aby nam się udało w tym cyklu, bo ciężko będzie wcelować w dni płodne. Chociaż mężulek się śmieje i mówi powiedz kiedy masz te dni to wsiadam w auto i jestem.
Zimą byliśmy razem 2 miesiące i wakacje prawie całe z córka spędziłyśmy u męża, ale tam nie było za bardzo warunków do staranek i chyba dlatego odpadły nam dwa cykle. Jakieś tam przytulanki były ale jednak nie wcelowaliśmy dobrze.
Ciężko jest żyć osobno ale cóż takie mamy czasy, że aby coś mieć trzeba jechać za pracą za granicę. Rozważamy równiez mozliwośc wyjazdu na stałe do męża, ale mamy córkę w wieku szkolnym i trochę się o nią boimy a druga kwestia to taka że mamy swój domek który razem budowaliśmy urządzaliśmy i jakoś cięzko nam to wszystko zostawić.
Ale mam nadzieję że te wyjazdy męża jeszcze potrwają z rok i będziemy już razem.

Ashyshqa życzę ci aby wszystko Wam sie udało i z pracą i z ciążą!
Dziekuje Ci bardzo. To widze, ze nie macie lekko. Rozlaka musi Wam dawac sie we znaki, ale oby juz dlugo nie potrwala.

My z TZ mieszkalismy 2 lata w Szkocji, teraz jestesmy w Pl ale nie wykluczamy dalszych.wojazy. Przyjelismy tylko jedno zalozenie - ze jak jedziemy to razem. Ale nie mamy ani dzieci (poza tym.malenstwem w drodze) ani zadnych nieruchomosci wiec jest nam latwiej.

Agi wyjazd do RPA wciaz aktualny bede na przelomie 4 i 5 mc wiec powinno byc wszystko ok. A nie jade tam na safari tylko w odwiedziny do rodziny meza wiec nie powinno byc niebezpiecznie dla ciazy. Mamy ogromna motywacje do wyjazdu tym bardziej, ze wczoraj urodzila sie mojemu mezowi kolejna siostrzenica no i musimy ha.poznac

A co do zwolnienia - jesli tylko ciaza bedzie przebiegac dobrze to bede chciala pracowac jak najdluzej. Czyli do poki bede w stanie wysiedziec za biurkiem.
Mysle ze bedzie to dla mnie lepsze niz siedzenie w domu.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości