Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. VI - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-04, 08:33   #2161
musso4
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. VI

Cytat:
Napisane przez Kasia_11_83 Pokaż wiadomość
Dziewczynki mam do was pytanie (szczególnie do tych zbliżonych tygodniami ze mną). Czy na wizycie około 24 t.c. wykonywane są jakieś pomiary maluszka? Bo obawiam się, że to będzie wizyta bez USG (mój gin nie jest zwolennikiem USG co miesiąc i jak byłam w 15t.c. to też zrobił mi tylko na moje życzenie). Oczywiście teraz też poproszę o USG, bo nie wyobrażam sobie nie zobaczyć małej przez dwa miesiące No i idzie ze mną mąż (chyba , bo jak do tej pory cały czas mu coś wypadało). Chciałbym żeby ją w końcu zobaczył - jak sobie słodko fika. Liczę też na potwierdzenie płci.
Jak to jest u was? Pamiętacie?
ja idę na połówkowe w 22/23 tc bo tak akurat wypadnie z wizytą, a później już mi nie będzie robił, dopiero pod koniec
w pierwszej ciąży miałam farta, bo jak robił mi połówkowe w 22 tc, to nie mógł wszystkiego obejrzeć (wtedy na 90% dziewczynka) i na następnej wizycie jeszcze podglądał i wtedy powiedział dziewczyna na 100% i tak jest
Stary 2012-07-04, 08:38   #2162
karolamankowa
Zadomowienie

Dzień Dobry
Cytat:
Napisane przez anett234 Pokaż wiadomość
Mój mąż też marzył o córeczce.A tu .... dwa chłopaki - (jutro mam nadzieję to jeszcze potwierdzić a najbardziej to zobaczyc jednak tą pipuszkę).No i teraz trochę mi go szkoda.Wiadomo będzie kochał ale tego błysku w oku już nie ma
Będę mocno trzymać kciuki, za chociaż jedna pipeczkę

Aerien,
Nie smutaj Kochana
Kubuś szybko wyzdrowieje

Słuchajcie,
A czy możecie wysłać SMS do Marti, żeby zapytać czy już wszystko ok

Idę robić śniadanko.
A i chciałam wam powiedzieć ze dobrze mi na l4
Stary 2012-07-04, 08:51   #2163
Kasia_11_83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aerien83 Pokaż wiadomość
Heej

właśnie jem śniadanko i nadrabiam wczorajsze posty zapowiada się kolejny przedziwny dzień z przedziwną pogodą (u nas nie ma upałów, od wczoraj po 20C, ale duszno i nocami szalone burze).

Dziękuję kochana za pamięć i troskę Faktycznie nie odzywałam się wczoraj cały dzień (tylko raz, z samego rańca jak zawsze), ale czytałam i byłam w miarę na bieżąco. Na pisanie nie miałam siły, to był kolejny z serii dni fatalnych, gdy leżę i ryczę i nie potrafię przestać, a poza tym nic nie idzie tak, jak powinno. Nawet mężowi niesłusznie się wczoraj oberwało i ignorowałam go calutki dzień, w ogóle się nie odzywałam Dopiero dziś rano wydusiłam z siebie przepraszam. Boże jaki on jest wyrozumiały i cierpliwy

Kuba ma zapalenie jamy ustnej i coś na kształt pleśniawek w buzi, dostałam roztwór do pędzlowania mu jamy ustnej po każdym posiłku - a posiłki przez parę dni muszą wyglądać tak, że przecieram mu zupki i konstruuję papki jak niemowlakowi bo biedaczek nie jest w stanie nic gryźć
Znów nie puściłam go do przedszkola i nie wiem czy pójdzie w tym tyg - poza tym wakacje i już mają grupy łączone.

Co to ja jeszcze miałam?

ausente gratuluję córy , moja też nie potwierdzona na 100% ale wierzę, że teraz potwierdzi

anett234 pączki mniam mniam , wczoraj zjadłam dwa trzymam kciuki za jutrzejszą (jeśli dobrze zrozumiałam?) wizytę, może jednak dziewczynka wyskoczy

Kasiu jasne, że idź na ploteczki sama po sobie widzę, że w ciąży łatwo jest się zasiedzieć i też mam strasznego lenia jeśli chodzi o kontakty towarzyskie (zasypiam o 21 więc trudno mi umawiać się wieczorem ze znajomymi, mąż to rozumie i nie nalega), ale i tak co najmniej raz w tyg z kimś się umawiam na pogaduchy: a to z kumpelą, a to z kuzynką czy ze szwagierką Ale najlepszym przyjacielem jest dla mnie mąż i w sumie to on mi wystarczy. Jednak dla zdrowotności nie unikam i innych kontaktów

Kurcze się rozpisałam, ciekawe kto to doczyta w całości

Pochwalę się jeszcze, że dzisiaj zaczęłam 23 tydzień ciąży czyli 6 miesiąc !!!

Hey. Dobrze, że to tylko nasze nastroje Najważniejsze, że zdajesz sobie sprawę z tego stanu i umiesz przeprosić Dobrego masz męża, pozdrów go od nas
Co do wychodzenia z domu, to szczerze mówiąc tutaj nie mam za bardzo do kogo, bo nie mam tu żadnej rodziny i znajomych z dawnych lat. Mieszkam tu kilka lat, mam kilkoro przyjaciół/znajomych, ale każdy praca/dom/dzieci/ewentualnie imprezy. Też najlepiej czuję się w towarzystwie męża - chodzę z nim na shoping, na spacerki, na imprezki Dobre nam się chłopy trafiły

Życzę zdrówka dla Kubusia

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Ja napewno Gratulacje rozpoczęcia 6 miesiąca

Witam.
Biorę się za nadrabianie.
Witam Nadrabiaj i opowiadaj co u was

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Witam się z rana

Ja już w pracy.
Takie coś mi się podoba- tylko kilka postów o nadrobienia

Równo za tydzień wizyta!

Haha Piękne imię, prawda?

Dobrze, że podjęłaś taką decyzję, z tego co piszesz to on się już chyba nie zmieni
Szkoda Twoich nerwów i tego, żeby malutka wychowywała się z takim ojcem
Musisz być silna, a Twoi rodzice na pewno zrozumieją i pomogą Tobie

To dobrze
U mnie za tydzień i dwa dni także mam jeszcze więcej czekania.. Życzę żeby się Milenka lub Bartuś ujawnił/a

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
ja idę na połówkowe w 22/23 tc bo tak akurat wypadnie z wizytą, a później już mi nie będzie robił, dopiero pod koniec
w pierwszej ciąży miałam farta, bo jak robił mi połówkowe w 22 tc, to nie mógł wszystkiego obejrzeć (wtedy na 90% dziewczynka) i na następnej wizycie jeszcze podglądał i wtedy powiedział dziewczyna na 100% i tak jest
No właśnie ja połówkowe już miałam (w 20t.c.). I tak poprosze o podejrzenie córci (chociażby tylko w tym celu). Wiem, że nie wytrzymałabym do kolejnej wizyty -to raz, dwa - wyjeżdżam dzień po wizycie nad morze i chcę mieć pewność, że wszystko jest OK

Cytat:
Napisane przez karolamankowa Pokaż wiadomość
Dzień Dobry

Będę mocno trzymać kciuki, za chociaż jedna pipeczkę

Aerien,
Nie smutaj Kochana
Kubuś szybko wyzdrowieje

Słuchajcie,
A czy możecie wysłać SMS do Marti, żeby zapytać czy już wszystko ok

Idę robić śniadanko.
A i chciałam wam powiedzieć ze dobrze mi na l4
Hahaahha mi też dobrze, mimo, że rano muszę chodzić do pracy.. Zresztą nawet jakbym nie była na L4 to teraz miałbym wakacje Ale wolę siedzieć na zwolnieniu - to oddadzą mi te dni po macierzyńskim

Kasia_11_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 08:53   #2164
aerien83
Zadomowienie

Ale jesteście kochane Dzięki za wsparcie

Kasiu usg połówkowe w ciąży niezagrożonej jest z reguły usg przedostatnim, kolejne dopiero pod koniec ciąży - ja tak miałam z Kubusiem. Co nie znaczy, że teraz na to pozwolę Liczę się z tym, że 13 lipca gin zaprosi mnie jedynie na badanie manualne , ale wymuszę na nim podejrzenie maleństwa: powiem, że obiecał potwierdzić płeć bo ostatnio się nie udało Lekarza mam fajnego więc myślę że da się namówić. A Ty koniecznie zastosuj patent z mężem - że chciałby zobaczyć bo inaczej to nie wiem czy usg zrobi ot tak

Oliweczka co u Was kochana

I nasza Marti, mam nadzieję, że szybko ją wypuszczą, szpital latem to koszmar, nadal trzymam kciuki
aerien83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 08:53   #2165
Biedroneczkaolga
Zadomowienie

hej
W poniedziałek zaczełam 21 tydzień
Dzisiaj wizyta - połówkowa trochę się boje
.........................
Gratuluje wizyt
Stary 2012-07-04, 08:59   #2166
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ausente Pokaż wiadomość
Narazie na 90% mi powiedział ,więc jeszcze pewna nie jestem ale maluszek kupie i z tego się bardzo ciesze .
No i informacja dla Was kochane :
Koniec przepychanek , koniec wszystkiego. Juz postanowilam definitywnie.Nie bede sie meczyc o nie !! Oczywiscie chodzi o TŻ.
Poradze sobie z maluszkiem jakoś, żaluje ze to akurat z nim,ale wazne że Mała Żabka będzie miała swoją mamusie,a tatusia sie jeszcze dobrego dorobimy
Dzis pokazał klase ... Więc niech żyje sobie ze swoją mamusią.
Teraz musze poudawac 2 tygodnie ,ze jest super , a 14 wezme wyplate i w 16 rodzice zabiora ze mna wszystko i zegnamy go !!!!!
Skoro nie dorósł i jest nieodpowiedzialny to niech zyje sam. Ja nie bede zyla z nim dla 2 fajnych dni a potem zas to samo. Nie potrafi docenic tego jak moi rodzice nam pomagaja ze robia tu mieszkanie to sorry. Ja mu nie zostawie tych 2 pokoi ladnych ... o nie! Nie ma takiej opcji.
Bylam dzis u lekarza ,zainteresowal sie ? uhym jasne chyba PICIEM.
Idiota patologiczny/
wierze, ze podjelas prawidłowa decyzje kochana
trzymajcie sie

Cytat:
witam się siedzę i ręce mi sie trzęsą, puls mam 97 skutki uboczne fenoterolu dobrze, że tylko kilka dni i przejdzie tzn. kołatanie serca przejdzie, bo tablety to już do końca prawie, tj. do 36-37 tygodnia, najważniejsze, że rozluźnia macice
dobrze robisz kochana bo taki facet to mógłby jeszcze dziecku krzywdę zrobić po pijaku, jak mała by płakała, to na pewno by go to "denerwowało", później się czyta w necie: pijany ojciec katował dziecko moim zdaniem jedyna szansa dla niego to leczenie
wazne, ze pomaga, a puls nie jest taki zly, mam taki na codzien czesto o wiele wyzszy
w ciazy i tak rosnie przeciez wiesz, oganizm sie przyzyczi to moze bedzie lepiej
sporo dziewczyn dostaje do fenoterolu isoptin i po nim podobno jest lepiej, nie ma takiej trzesawki

Cytat:
Heej
Kuba ma zapalenie jamy ustnej i coś na kształt pleśniawek w buzi, dostałam roztwór do pędzlowania mu jamy ustnej po każdym posiłku - a posiłki przez parę dni muszą wyglądać tak, że przecieram mu zupki i konstruuję papki jak niemowlakowi bo biedaczek nie jest w stanie nic gryźć
Znów nie puściłam go do przedszkola i nie wiem czy pójdzie w tym tyg - poza tym wakacje i już mają grupy łączone.

biedny Kubus oby szybko u to przeszlo

no i brawoa za 5 miesiac

my dzis lepiej spalismy, u Tomusia goraczka zelzala i teraz ma tylko stan podgoraczkowy, wiec jakos walczy z tym wirusem
tylko ciezko mu sie oddycha przez ten katar, a ucieka przed frida

ciekawe co u Marti

sa jakies wizyty dzisiaj??jesli to kciuki trzymamy

aaa chyba MiciaKicia dzis wychodzi prawda?
to co imprezka powitalna?

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Biedroneczkaolga Pokaż wiadomość
hej
Gratuluje wizyt
brawo za tydzień
i kciuki za wizyte

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 08:59   #2167
Kasia_11_83
Rozeznanie

Cytat:
Ale jesteście kochane Dzięki za wsparcie

Kasiu usg połówkowe w ciąży niezagrożonej jest z reguły usg przedostatnim, kolejne dopiero pod koniec ciąży - ja tak miałam z Kubusiem. Co nie znaczy, że teraz na to pozwolę Liczę się z tym, że 13 lipca gin zaprosi mnie jedynie na badanie manualne , ale wymuszę na nim podejrzenie maleństwa: powiem, że obiecał potwierdzić płeć bo ostatnio się nie udało Lekarza mam fajnego więc myślę że da się namówić. A Ty koniecznie zastosuj patent z mężem - że chciałby zobaczyć bo inaczej to nie wiem czy usg zrobi ot tak

Oliweczka co u Was kochana

I nasza Marti, mam nadzieję, że szybko ją wypuszczą, szpital latem to koszmar, nadal trzymam kciuki
No właśnie tego się obawiam.. Wiem, że on też jest zwolennikiem 3 usg ~~ 12, 20, 30 t.c. W 15 t.c. go namówiłam to i teraz (może) się uda Wizyta bez USG to jakiś dramat, nie wyobrażam sobie tego

Cytat:
hej
Gratuluje wizyt
Trzymamy kciuki i czekamy na relację

Stary 2012-07-04, 09:03   #2168
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie za tydzień i dwa dni także mam jeszcze więcej czekania.. Życzę żeby się Milenka lub Bartuś ujawnił/a
Teraz to chyba już szybko zleci

Cytat:
hej
Gratuluje wizyt
kolejnego tygodnia i za wizytę!

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
aaa chyba MiciaKicia dzis wychodzi prawda?
to co imprezka powitalna?
No jasne, że
Tylko ciekawe czy dzis do nas zajrzy

Cytat:
No właśnie tego się obawiam.. Wiem, że on też jest zwolennikiem 3 usg ~~ 12, 20, 30 t.c. W 15 t.c. go namówiłam to i teraz (może) się uda Wizyta bez USG to jakiś dramat, nie wyobrażam sobie tego
miałam taką ostatnio
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 09:05   #2169
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
wazne, ze pomaga, a puls nie jest taki zly, mam taki na codzien czesto o wiele wyzszy
w ciazy i tak rosnie przeciez wiesz, oganizm sie przyzyczi to moze bedzie lepiej
sporo dziewczyn dostaje do fenoterolu isoptin i po nim podobno jest lepiej, nie ma takiej trzesawki
miałam isoptin poprzednim razem, ale że szybko się przyzwyczaiłam do fenoterolu to nie był już potrzebny, ginek mówił że nie pozostaje obojętny dla dziecka, więc jak dam radę to lepiej bez a trzęsące ręcę jakoś przeżyje, jak pijak
Stary 2012-07-04, 09:07   #2170
karolamankowa
Zadomowienie

No dzisiaj wieeeksze śniadanko
Czestuje!
Podalam je sobie do łóżka

Stary 2012-07-04, 09:09   #2171
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cześć kochane moje, miałam wczoraj zajrzeć, ale najpierw zrobiłam mężowi kolację, obejrzeliśmy samych swoich, potem się i była burza z piorunami. Nadrobiłam Was, dobrze, ze to nie po 20 stron

Cytat:
Napisane przez peperonik Pokaż wiadomość
juz juz daje zdjecia, mam spozniony zaplon w ciazy i wszystko wolno robie

przepraszam za jakosc,ale lapy mi sie trzesa,a na przedpokoju slabe swiatlo do zdjec z komorki mam
No kochana wyglądasz ślicznie, cycuchy do schrupania i piękny duży brzusio

Cytat:
Napisane przez ImmortalWoman Pokaż wiadomość
lipcówki się rozpakowują i zdałam sobie właśnie sprzwę, że jeszcze wrześniówki i myzleci jak z bicza......
OOOOOOOOOOOOO matko, ale to zleci...

Cytat:
Hahaaha też czytam lipcowe mamusie (w sumie od początku, bo byłam przekonana, że będę jedną z nich, ale to był "fałszywy alarm") Jakoś wciągnęłam się w czytanie i jestem z nimi "na bieżąco".
Ja też pomału uświadamiam sobie, że to wcale nie początki ciąży, a już 6 miesiąc Cały czas mam przekonanie, że do porodu to jeszcze kawał czasu, a tak na prawdę zostały 4 miesiące..

Właśnie! Zawsze zapominam zapytać. Mój gin wyznaczył mi na pierwszej wizycie TP z OM na 07.11. (nigdy go nie zmieniał, nawet po USG) Jak policzyłam tygodnie to 7 listopada będę w 41 t.c. więc nastawiam się (psychicznie) na wcześniejszy poród i pewnie będę październikówką
Dodam, że miałam b. krótkie cykle (to chyba też odgrywa rolę ). Doświadczone mamusie, wiecie coś na ten temat???
Ja też z ciekawości sobie policzę!!

Cytat:
Napisane przez ImmortalWoman Pokaż wiadomość
moje dzieciątko się obudziło, położyło główkę przy brzuszku i mówi że przytula się do braciszka co za słodziak mały....
słodki

Cytat:
Hejo
na 90% mam dziewczynke ) ogolnie wszystko jest dobrze.
Super, gratuluję kochana!!!

Cytat:
Narazie na 90% mi powiedział ,więc jeszcze pewna nie jestem ale maluszek kupie i z tego się bardzo ciesze .
No i informacja dla Was kochane :
Koniec przepychanek , koniec wszystkiego. Juz postanowilam definitywnie.Nie bede sie meczyc o nie !! Oczywiscie chodzi o TŻ.
Poradze sobie z maluszkiem jakoś, żaluje ze to akurat z nim,ale wazne że Mała Żabka będzie miała swoją mamusie,a tatusia sie jeszcze dobrego dorobimy
Dzis pokazał klase ... Więc niech żyje sobie ze swoją mamusią.
Teraz musze poudawac 2 tygodnie ,ze jest super , a 14 wezme wyplate i w 16 rodzice zabiora ze mna wszystko i zegnamy go !!!!!
Skoro nie dorósł i jest nieodpowiedzialny to niech zyje sam. Ja nie bede zyla z nim dla 2 fajnych dni a potem zas to samo. Nie potrafi docenic tego jak moi rodzice nam pomagaja ze robia tu mieszkanie to sorry. Ja mu nie zostawie tych 2 pokoi ladnych ... o nie! Nie ma takiej opcji.
Bylam dzis u lekarza ,zainteresowal sie ? uhym jasne chyba PICIEM.
Idiota patologiczny/
Bardzo współczuje, ale może to lepiej teraz, póki dziecka nie ma jeszcze na świecie, bo po co ma na to wszystko patrzeć! Napewno dasz sobie radę kochana, masz nas i co najważniejsze rodzinę, która zawsze Ci pomoże!

Cytat:
Heej

właśnie jem śniadanko i nadrabiam wczorajsze posty zapowiada się kolejny przedziwny dzień z przedziwną pogodą (u nas nie ma upałów, od wczoraj po 20C, ale duszno i nocami szalone burze).

Dziękuję kochana za pamięć i troskę Faktycznie nie odzywałam się wczoraj cały dzień (tylko raz, z samego rańca jak zawsze), ale czytałam i byłam w miarę na bieżąco. Na pisanie nie miałam siły, to był kolejny z serii dni fatalnych, gdy leżę i ryczę i nie potrafię przestać, a poza tym nic nie idzie tak, jak powinno. Nawet mężowi niesłusznie się wczoraj oberwało i ignorowałam go calutki dzień, w ogóle się nie odzywałam Dopiero dziś rano wydusiłam z siebie przepraszam. Boże jaki on jest wyrozumiały i cierpliwy

Co to ja jeszcze miałam?

ausente gratuluję córy , moja też nie potwierdzona na 100% ale wierzę, że teraz potwierdzi

anett234 pączki mniam mniam , wczoraj zjadłam dwa trzymam kciuki za jutrzejszą (jeśli dobrze zrozumiałam?) wizytę, może jednak dziewczynka wyskoczy

Kasiu jasne, że idź na ploteczki sama po sobie widzę, że w ciąży łatwo jest się zasiedzieć i też mam strasznego lenia jeśli chodzi o kontakty towarzyskie (zasypiam o 21 więc trudno mi umawiać się wieczorem ze znajomymi, mąż to rozumie i nie nalega), ale i tak co najmniej raz w tyg z kimś się umawiam na pogaduchy: a to z kumpelą, a to z kuzynką czy ze szwagierką Ale najlepszym przyjacielem jest dla mnie mąż i w sumie to on mi wystarczy. Jednak dla zdrowotności nie unikam i innych kontaktów

Kurcze się rozpisałam, ciekawe kto to doczyta w całości

GRATULUJĘ!!!!!!!!!!!!!!!

P

Szymonek
Pani_Jasiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 09:10   #2172
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

A my za chwilke na buchty wychodzimy, dlatego zjadłam małe śniadanko
Stary 2012-07-04, 09:11   #2173
Kasia_11_83
Rozeznanie

Cytat:
Teraz to chyba już szybko zleci

kolejnego tygodnia i za wizytę!

No jasne, że
Tylko ciekawe czy dzis do nas zajrzy

miałam taką ostatnio
Zleci, zleci Mi bardzo szybko mijają dni i tygodnie. Zresztą odkąd czuję malutką czas od wizyty do wizyty nie jest już taki pełny napięć.
Pamiętam, że miałaś bez USG, tylko ze słuchaniem serduszka, za to teraz będziesz miała podglądanie na maxa - bo ginka będzie robiła pomiary.

Cytat:
miałam isoptin poprzednim razem, ale że szybko się przyzwyczaiłam do fenoterolu to nie był już potrzebny, ginek mówił że nie pozostaje obojętny dla dziecka, więc jak dam radę to lepiej bez a trzęsące ręcę jakoś przeżyje, jak pijak
Współczuje trzęsiawek i trzymam kciuki, żeby szybko minęły. Jedna z mamuś lipcowych brała fenka i po odstawieniu zaraz urodziła
Słyszałam kiedyś opinię, że po tym leku rodzą się duże dzieci Nie wiem, czy to prawda

Stary 2012-07-04, 09:11   #2174
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Czestuje!

Ale śniadanko
Stary 2012-07-04, 09:12   #2175
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Wogóle to rozmawiałam wczoraj z kuzynką, urodziła córeczkę w kwietniu i tej jej że tak powiem "dawca nasienia" wogóle się dzieckiem nie interesuje, bo się rozstali i Moja J zaskarżyła go o alimenty a on co zrobiił? Powiedział, że nie będzie płacił na nie swoje dziecko i zażądał testów DNA. No i J idzie z małą jutro je zrobić. Boże co za palant, byli ze sobą 2 lata, a on tak jej sie odpłaca. Szkoda mi jej bo zawsze na takich palantów trafiała.

P

Szymonek
Stary 2012-07-04, 09:16   #2176
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Zleci, zleci Mi bardzo szybko mijają dni i tygodnie. Zresztą odkąd czuję malutką czas od wizyty do wizyty nie jest już taki pełny napięć.
Pamiętam, że miałaś bez USG, tylko ze słuchaniem serduszka, za to teraz będziesz miała podglądanie na maxa - bo ginka będzie robiła pomiary.
A mi teraz jakoś się dłuży czas od ostatniej wizyty, mimo, że mam wrażenie, że czas ucieka między palcami ale myślę, że to dlatego, że na ostatniej właśnie nie miałam usg i teraz czekam na to połówkowe jak na zbawienie
No, ale jeszcze tylko kilka dni

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Pani_Jasiowa Pokaż wiadomość
Wogóle to rozmawiałam wczoraj z kuzynką, urodziła córeczkę w kwietniu i tej jej że tak powiem "dawca nasienia" wogóle się dzieckiem nie interesuje, bo się rozstali i Moja J zaskarżyła go o alimenty a on co zrobiił? Powiedział, że nie będzie płacił na nie swoje dziecko i zażądał testów DNA. No i J idzie z małą jutro je zrobić. Boże co za palant, byli ze sobą 2 lata, a on tak jej sie odpłaca. Szkoda mi jej bo zawsze na takich palantów trafiała.
Dupek

Jak sąd zasądzi alimenty to se będzie mógł nie chcieć.
Stary 2012-07-04, 09:17   #2177
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Współczuje trzęsiawek i trzymam kciuki, żeby szybko minęły. Jedna z mamuś lipcowych brała fenka i po odstawieniu zaraz urodziła
Słyszałam kiedyś opinię, że po tym leku rodzą się duże dzieci Nie wiem, czy to prawda
ja też odstawiłam w 37 tygodniu i za 3 dni urodziłam także się nie spodziewam dociągnąć do terminu córka miała 3250g i 57 cm, to raczej normalna, nie jakiś gigant
Stary 2012-07-04, 09:18   #2178
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:
A mi teraz jakoś się dłuży czas od ostatniej wizyty, mimo, że mam wrażenie, że czas ucieka między palcami ale myślę, że to dlatego, że na ostatniej właśnie nie miałam usg i teraz czekam na to połówkowe jak na zbawienie
No, ale jeszcze tylko kilka dni

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Dupek

Jak sąd zasądzi alimenty to se będzie mógł nie chcieć.
Ale testy musza zrobić niestety. My bedziemy za niego płacić bo ten idiota nie pracuje ma 30 lat i ciągle stara się do policji a oni go nie chcą. Już chyba 4 razy próbował. Mówi, że jak nie będzie policjantem to nikim, bo żadna inna praca się dla niego nie nadaje!! Skąd biorą się tacy ludzie, powiedzcie??!!

P

Szymonek
Stary 2012-07-04, 09:19   #2179
Kasia_11_83
Rozeznanie

Cytat:
Czestuje!

Ty niedobra kobieto Wiesz, że ja w pracy siedzę, a ty mi z takimi pysznościami podjeżdżasz Ja dziś na śniadanko zjem słodką bułkę, bo nie zajeżdżam już do domu, a chętnie zamieniłabym na Twoje

Moja waga stoi w miejscu i jeszcze nie dobiłam nawet do +4 kg. Troszkę się boję, że teraz stoi, a jak zacznie lecieć w górę.. Przyznam się szczerze, że odmawiam sobie dużo rzeczy (słodkich, fast-foodów, słonych przekąsek i nocnego jedzenia) i na razie jest OK. Ciekawe ile wytrzymam

Stary 2012-07-04, 09:20   #2180
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Też sobie policzyłam, tp mam na 22,12,2012 a to będzie juz 42 tc. Czyli 40 tc to będę mieć 14,12. Jak to jest??

P

Szymonek
Stary 2012-07-04, 09:21   #2181
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Ale testy musza zrobić niestety. My bedziemy za niego płacić bo ten idiota nie pracuje ma 30 lat i ciągle stara się do policji a oni go nie chcą. Już chyba 4 razy próbował. Mówi, że jak nie będzie policjantem to nikim, bo żadna inna praca się dla niego nie nadaje!! Skąd biorą się tacy ludzie, powiedzcie??!!
nie mam pojęcie skąd się biorą

Cytat:
Moja waga stoi w miejscu i jeszcze nie dobiłam nawet do +4 kg. Troszkę się boję, że teraz stoi, a jak zacznie lecieć w górę.. Przyznam się szczerze, że odmawiam sobie dużo rzeczy (słodkich, fast-foodów, słonych przekąsek i nocnego jedzenia) i na razie jest OK. Ciekawe ile wytrzymam
oby jak najdłużej
Stary 2012-07-04, 09:22   #2182
DeKajka
Zakorzenienie

Witam .. ja juz po sniadanku ..
Dzisiaj fajnie na dworku bo całą noc waliło i lało .. powietrze inne, oddychać jest czym ..

Cytat:
Hejo
na 90% mam dziewczynke ) ogolnie wszystko jest dobrze.
suuper .. gratulacje ..

I dobrze ze podjelas taka a nie inna decyzje jesli chodzi o TŻeta ..

Cytat:
hej
Gratuluje wizyt
Nie bój się kochana Bede kciuki - bedzie dobrze

Aerien- rozpoczęcia 6 miesiąca i uściski dla Kubusia

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 09:23   #2183
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:
Ty niedobra kobieto Wiesz, że ja w pracy siedzę, a ty mi z takimi pysznościami podjeżdżasz Ja dziś na śniadanko zjem słodką bułkę, bo nie zajeżdżam już do domu, a chętnie zamieniłabym na Twoje

Będzie dobrze kochana, bo przybierasz to co potrzebne dla dzidzi a nie tłuszcz, wiadomo na koniec ciąży więcej się przybiera, ale to też łożysko, wody płodowe, krew. Ważne, że będąc w 23 tc tak? nie przytyłaś 10 kg, bo to już były by zbędne kg tak myślę.

P

Szymonek
Stary 2012-07-04, 09:25   #2184
Kasia_11_83
Rozeznanie

Cytat:
ja też odstawiłam w 37 tygodniu i za 3 dni urodziłam także się nie spodziewam dociągnąć do terminu córka miała 3250g i 57 cm, to raczej normalna, nie jakiś gigant
Waga normalna, ale ciekawe jaka byłaby gdybyś "dociągnęła" do terminu jeszcze te 3 tygodnie Może koło 4 ? Bo później maluszek najwięcej przybiera.

Cytat:
Ja. Co za palant!!

Cytat:
Na policjanta się stara, a własnego dziecka się wyrzeka. Palant do kwadratu!!!

Cytat:
Też sobie policzyłam, tp mam na 22,12,2012 a to będzie juz 42 tc. Czyli 40 tc to będę mieć 14,12. Jak to jest??
U mnie też tak wychodzi W sumie to dobrze, bo wiecie, że macierzyński liczy się od dnia terminu, bez względu na to czy już urodziłaś czy nie Moja koleżanka dwoje dzieci przenosiła i była jeszcze w ciąży, a macierzyński leciał...

SPADAM KOCHANE, BO ZARAZ PRZYCHODZI MÓJ ZMIENNIK.

Edytowane przez Kasia_11_83
Czas edycji: 2012-07-04 o 09:27
Stary 2012-07-04, 09:28   #2185
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:
Waga normalna, ale ciekawe jaka byłaby gdybyś "dociągnęła" do terminu jeszcze te 3 tygodnie Może koło 4 ? Bo później maluszek najwięcej przybiera.

Ja. Co za palant!!

Na policjanta się stara, a własnego dziecka się wyrzeka. Palant do kwadratu!!!

U mnie też tak wychodzi W sumie to dobrze, bo wiecie, że macierzyński liczy się od dnia terminu, bez względu na to czy już urodziłaś czy nie Moja koleżanka dwoje dzieci przenosiła i była jeszcze w ciąży, a macierzyński leciał...
Ale jak to tak? Przecież w pracy nie wiedzą kiedy urodzę, nigdzie nie podawałam tp.

P

Szymonek
Stary 2012-07-04, 09:29   #2186
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
pewnie tak urodziła się chudzinka ale przeważnie po odstawieniu skurcze się nasilają i następuje rozpakowanie
Stary 2012-07-04, 09:32   #2187
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
Będzie dobrze kochana, bo przybierasz to co potrzebne dla dzidzi a nie tłuszcz, wiadomo na koniec ciąży więcej się przybiera, ale to też łożysko, wody płodowe, krew. Ważne, że będąc w 23 tc tak? nie przytyłaś 10 kg, bo to już były by zbędne kg tak myślę.
to te moje 8 to już zbedne kilogramy są ???

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 09:36   #2188
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
to te moje 8 to już zbedne kilogramy są ???
"ciąża" waży około 10 kg reszta to tłuszcz i to by się zgadzało, bo z Klaudią przytyłam 20 kg, a jak wychodziłam ze szpitala to miałam 10 kg na plusie
Stary 2012-07-04, 09:36   #2189
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zawsze myślałam, że to od dnia porodu się liczy
Stary 2012-07-04, 09:36   #2190
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Totalny palant.
Jak chce testów to niech je zrobi.
Bedzie wiadomo, kto jest ojcem dziecka. A z tego to już sie nie wywinie.

Cytat:
U mnie też, od początku ciąży stoi
Tzn. w pewnym momencie spadła o 2-3 kg, ale już sie podniosła
Nawet nie chce myślec ile moge przytyc

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości