|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XI
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Bardzo ciężkie i bardzo lekkie porody to pewnie jakiś niewielki procent. Większość porodów jest do przeżycia. Szkoda tylko, że nie da się przewidzieć jak będzie u nas. Halwaya; Landi - wszystkiego najlepszego, przede wszystkim lekkiego porodu i zdrowego dzieciaczka Cytat:
Cytat:
Będziemy tęsknić Cytat:
, ale z drugiej strony to tak naprawdę jakby coś się działo to fajnie, że opieka jest na miejscu.
|
|||||
|
|
|
#2162 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() My jutro rano mamy wizytę, więc przydadzą się kciuki Mam nadzieję, że wszystko jest w porządku, badania wyszły dobre, prócz takich "normalnych" dolegliwości jak ból pleców i czasem zmęczenie, to w sumie nic nam chyba nie dolega. Noooo jeszcze problemy z zasypianiem i znalezieniem w nocy wygodnej pozycji
Edytowane przez advena85 Czas edycji: 2012-09-09 o 10:34 |
|
|
|
|
#2163 |
|
Zakorzenienie
|
sola - dzięki
|
#2164 |
|
Zakorzenienie
|
Halwaya, Landi, najlepsze życzenia urodzinowe
widzę, że większość korzysta z leniwej niedzieli Ja w sumie też. Tż od rana u teściów, bo oni ten remont nawet w niedzielę robią a ja mam do nich na obiad jechać. Chyba nie posiedzę, długo, tylko może spakuję resztę naszych rzeczy, żeby już wszystko u siebie mieć.Kasia, udanej przeprowadzki i odzywaj się w miarę możliwości. Choć wiem, że to ciężko, sama to przerabiałam. Micia Kicia, Ausente no i jak, pogodzone z tżtami
|
#2165 |
|
Zakorzenienie
|
na pewno pogodzone, w koncu noc byla
![]() ewka wszystkeigo naj naj, spokoju, zdrooowia!!!!i lekkiego porodu halwaya, tobie zyczylam juz na fb ale co tam-stooo lat stoo lat, porodu jak z filmu )wczoraj ogladalam ten film "jak urodzic , i nei zwariowac"...tzowi bardziej sie podobal niz mnie, mi sie nie podobal, ale mi rzadko co sie podoba inna sprawa, ze chcialabym urodzic jak ta jedna co tylko kichnela i dziecko wyskoczylokasiu jestes juz wyszykowana na cacy jak tylko lozeczko ci zostalo to niewiele bede trzymac za ciebie kciuki odzywaj się
|
|
|
|
#2166 |
|
Zakorzenienie
|
nie. wczoraj o polnocy jeszcze sie pokłócilismy
![]() ja to mam w dupie. nie pogodze sie z nim póki nie zrozumie, a wiem że nigdy nie zrozumie wiec zostalam bez meza ![]() sie w☠☠☠☠iłam z rana, poodkurzałam, poscierałam kurze i wyprasowalam mu ciuchy .... bo sam to nic nie zrobi.. a jeszcze pretensje do mnie ze wczorsj to moglam zrobic no to ja mu na to ze po pierwsze tez moze posprzatac a przynajmniej mi pomóc a nie siedzieć na kanapie jak książę a po drugie wczoraj czekałam aż przyniesie mi ☠☠☠any dywan do wyczyszczenia i az da mi głowe do ostrzyzenia... to sie nie doczekałam, ![]() ON NADAL NIE WIDZI PROBLEMU choc tlumaczyłam mu 100 razy o co mi chodzi.. on dalej nie wie co do niego mam. czy on naprawde jest taki głupi ???????? tak wiem, to tylko facet... ale ja juz nie mam nerwów... ide sie polozyc bo mam skurcz
|
|
#2167 |
|
Zakorzenienie
|
gusiak, czarnamadonna - dziękuję wam dziewczynki
|
|
#2168 |
|
Zakorzenienie
|
impra na forum a my w szpitalu
![]() Landi, Halawaya wszytskigo co najlepsze kochan
|
|
|
|
#2169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2170 |
|
Zakorzenienie
|
napisalam kilka slow na fb bo ni moglam sie tu zalogowac:/ mam dzis jakis zly dzien ciagle czuje napieta macice
|
|
|
|
#2171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Wziełam spasmoline ide leżeć. jak mi przejdzie to wpadne. ciao
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam podobne dolegliwości W tym tygodniu idę na wyniki tak wiec mam nadzieję, że również będą dobre ![]() Marti- fajnie, że wpadłaś Kochana Micia- biedna Wyleż się i nie denerwuj, bo Twoja malutka tego nie lubi !...................... U nas dzisiaj 30 stopni Lato wraca
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja Edytowane przez kaaamila1 Czas edycji: 2012-09-09 o 11:19 |
|
|
|
|
#2174 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() W piątek dowiedziałam się, że termin obrony wyznaczono na 30 września...do 18 mam oddać całą pracę...Muszę się sprężyć i napisać ten 3 rozdział...No i jak się obronię to będę licencjonowana Panią pedagog
|
|
|
|
#2175 |
|
Zakorzenienie
|
Marti - jutro od rana bede mocno trzymac
|
#2176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#2177 |
|
Zakorzenienie
|
Marti, mocne kciuki zaciśnięte.
Advena, za jutrzejszą wizytę ![]() Agaczilla, dasz radę. Pod presją czasu dużo szybciej można coś napisać. Przynajmniej ja lubię mieć taki bacik nad sobą ![]() Kamilka, tak ciepło u ciebie?? U mnie ponuro i brzydko Micia, poleż odpocznij i nie denerwuj się
|
#2178 |
|
Zakorzenienie
|
No ja tez tak mam. O wiele łatwiej mi coś zrobić jak wiem że mam bardzo mało czasu...W sumie tydzień na jeden rozdział to jest dużo...Tylko jeszcze zrobić spis treści...To mi zejdzie najdłuzej...
|
|
|
|
#2179 |
|
Rozeznanie
|
Żegnam się z wami mamuśki
Będę odzywała się tak często jak to możliwe. Trzymam kciuki za Marti i za was wszystkie, dbajcie o siebie Razem z Nelką będziemy bardzo tęsknić, trzymać kciuki za wizyty i czekać na szybciutkie porody o czasie
|
#2180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) |
|
|
|
|
#2181 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2182 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2183 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie miałam Wam wrzucic listę wyprawkową- bez ciuszków, którą pomagała mi zrobic koleżanka (mamusia 1,5 miesiecznej córuni).
WYPRAWKA Dla malucha: - łóżeczko i materac - prześcieradełka ( 2-3 szt, w tym jedno/ dwa z falbanką aby zakryc to co pod łóżeczkiem) - śpiworek ( dla wiekszego malucha) - kołderka - pościel( 2 szt.) - kocyki (2 szt.- cieńszy i grubszy) - rożek ( 2 szt.) - nakładka na materac (taka ochronna) - wanienka - gaziki do przemywania buźki ( niektórzy robią to pieluszką, ale ponoc wygodniej gazikami) - ręczniki ( 3 szt., ja kupię te z kapturkiem) - szczoteczka do włosów ( twardsza) - nożyczki do paznokci z zaokrąglonymi końcami - frida do noska - przewijak + ochraniacze na przewijak ( 2 szt. taki frotowy z gumką jak prześcieradła) - pieluszki tetrowe ( ok. 25 szt. w tym z 5 takich ładniejszych, kolorowych- koleżanka radziła zakupi wiecej tetrowych ponieważ używa je do codziennej kąpieli) - butelki ( 2 szt. , ja kupię TT) - myjka do butelek - smoczki uspokajające ( 2 szt., ja kupię Aventu bądź TT) - termometr do wody - poduszka do karmienia ( taki mniejszy i twardszy rogal- ponoc super wygodna) - termometr ( jeszcze nie wiem jaki kupię) - wózek ( u mnie nr jeden jest Mutsy Evo) Mama: - wkładki laktacyjne ( TT) - staniki do karmienia ( 2-3 szt., najlepiej bawełniane, dobrej jakości) - laktator ( w razie potrzeby, mojej koleżance wygodniej było ręcznie ściągac) - nakładki na sutki w razie popękanych i bolących brodawek ( polecała z Aventu) - koszule do karmienia ( 2-3 szt.) - szlafrok ( 1 szt.) - podkłady poporodowe i większe podpaski ( bella) - majtki jednorazowe - kapcie Kosmetyki: - bepenthen na sutki, u nas w szpitalu dają jeszcze taką specjalna maśc w pudełeczku dla każdej mamy, niestety nie można jej kupic w aptekach. -sudocrem - płyn do kąpieli dla maluszka (ja kupie Hippa ) - sól fizjologiczna do oczek w razie potrzeby - octenisept do pępuszka - krem pielęgnacyjny dla maluszka ( ja kupię mleczko Hippa i kremik z ziajki do pupy) - woda morska do noska ( nie pamietam nazwy, ale w niebieskim aplikatorze) Inne: - pieluszki jednorazowe ( ja kupię Pampers Premium Care) - mokre chusteczki ( również Pampers) - proszek do prania dla niemowląt - płyn do płukania dla niemowląt
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#2184 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
#2185 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu- będziemy tęsknic
Udanej przeprowadzki Kochana
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#2186 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tesknic bedziemy ![]() Cytat:
a i jeszcze kapci
|
|
#2187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2188 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie mam z listy rzeczy apteczno-kosmetycznych
ciuszki, lozko, wozek itp itd mam wszytsko nie mam jeszxze dla siebie koszuli nocnej i stanikow do karmienia (tzn mam jeden od przyjaciolki)co do termometru ja kupuje zwykły, po zastanowieniu i radach kupuje zwykly (glownie za sprawą weroniczki ) tylko nie wiem czy rtęciowy czy galowy , ale one chyba najdokladniejszeposcieli niemma, bo nei kupuje narazie, pierwszy rok podobno ebz sensu i tak sie nei używa wiec po co ma sie kurzyc ![]() pieluszek tetrowych mam 10 -zwyklych plus 3 sztuki flanelowe i tyle.25 to chyba strasznie duuużo aha i poduszki do karmienia tez nie mam, wystarczy mi zwykly jasiek albo w rożku będe ![]() ps. wy kupujecie jakies grzechotki?czy liczycie na prezenty ![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- oslonek na sutki tez narazie nie kupuje, jak bedzie trzeba wyslę tża do apteki no chyba to moze zrobic po porodzie a apteka pod blokiem ![]() co do roztworu do noska to chyba chodzi ci o Disne mar cos takiego ale wiem ze sa jeszcze NOse Frida i marimar chyba
Edytowane przez czarnamadonna1982 Czas edycji: 2012-09-09 o 12:18 |
|
|
|
#2189 |
|
Zakorzenienie
|
Co sądzicie o pieluszkach Huggies?
|
|
#2190 |
|
Zadomowienie
|
Witam was mamusie
![]() Gratuluję kolejnych tygodni Od kilku dni boli mnie podbrzusze, chodzić za bardzo nie mogę. Wy też tak macie?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:31.

Jak ja dam radę tyle miesięcy bez prowadzenia samochodu
teraz został mi/nam pociąg ...
). 
i miłego leniuchowania.. ja też korzystam z porannego czasu dla siebie, bo potem to już będzie masakra
Mam nadzieję, że wszystko jest w porządku, badania wyszły dobre, prócz takich "normalnych" dolegliwości jak ból pleców i czasem zmęczenie, to w sumie nic nam chyba nie dolega. Noooo jeszcze problemy z zasypianiem i znalezieniem w nocy wygodnej pozycji 

no to ja mu na to ze po pierwsze tez moze posprzatac a przynajmniej mi pomóc a nie siedzieć na kanapie jak książę a po drugie wczoraj czekałam aż przyniesie mi ☠☠☠any dywan do wyczyszczenia i az da mi głowe do ostrzyzenia... to sie nie doczekałam,
Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)