![]() |
#2161 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Grzybica pochwy - wątek zbiorczy, cz. 3
Cytat:
![]() Tak w ogóle to powinnam się przywitać ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2162 |
Raczkowanie
|
Kompleks witamin B pomaga na zajady dlatego, że powodem ich powstawania (nie jedynym oczywiście) jest niedobór witamin z grupy B.
Lila_lou, witaj ![]() Gwiazdka93, dziękuję za odpowiedź odnośnie połączenia uczulenia na lateks a grzybicą. Nie łapię tego, bo zawsze po stosuję probiotyk przez kilka dni. Tak samo przed i po okresie. Ale coś mnie podkusiło, żeby dzisiaj pojechać do gina na cytologię (bo już czas) i żeby zobaczył czy wszystko okej.. a on mi mówi, że "mały grzybek", no super.. Dostałam Clotrimazol w tabletkach i Flucofast doustnie. W sumie nie mam żadnych objawów, ani swędzenia, ani pieczenia, ani bólu.. tylko upławy. Na początku myslałam, że to po okresie jeszcze. A tu ta dam. Dobrze, że to nie jest co miesiąc..
![]() |
#2163 |
Raczkowanie
|
I bardzo nie lubię tego uczucia chwilę po zaaplikowaniu Clotrimazolu.. zawsze przez pierwsze trzy dni czuję jakby mi tam wypalało i wyżerało te wszystkie grzyby
![]()
![]() |
#2164 |
Konto usunięte
|
Hej dziewczyny!
Jestem po kuracji antybiotykiem i mimo stosowania probiotyków dostałam jakiejś infekcji intymnej - strasznie piekło mnie wejście do pochwy, na początku tylko przy oddawaniu moczu, a potem non stop. Brak upławów czy innych dziwnych wydzielin. Stało się to w przeddzień wakacji i myślałam, że to chwilowe, potem za granicą już się pogorszyło i leczyłam się tylko clotrimazolem w kremie. Po 3-4 dniach dało się żyć. Dziś zaraz po powrocie poszłam do gina i mam leki, podobno w pochwie widać zapalenie. Mam inne pytanie (zapomniałam zapytać lekarki o to) - od paru dni mam dosyć mętny mocz z białymi strzępkami. Leczyłam się wcześniej właśnie na zapalenie układu moczowego, bakterie zostały zabite. Czy tak jest przy infekcji pochwy? Czy mogę mieć grzyby w układzie moczowym? Mam leki doustne, więc mam nadzieję, że mi to pomoże... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=4e89258bace7037c96b0592 85119fe847ddc4e93;4802333 6] Mam inne pytanie (zapomniałam zapytać lekarki o to) - od paru dni mam dosyć mętny mocz z białymi strzępkami. Leczyłam się wcześniej właśnie na zapalenie układu moczowego, bakterie zostały zabite. Czy tak jest przy infekcji pochwy? Czy mogę mieć grzyby w układzie moczowym? Mam leki doustne, więc mam nadzieję, że mi to pomoże...[/QUOTE] Ja bym chyba zrobiła ogólne badanie moczu dla świętego spokoju ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2166 |
Konto usunięte
|
Dzięki. Zrobię w poniedziałek.
Może któraś z Was dziewczyny tak miała przy infekcji pochwy? W sumie nie wiem czego to jest infekcja, bo w odbycie też mnie podpieka trochę. EDIT: Doprecyzuję swoje pytanie. Czy gdyby wyszło mi białko w bad. moczu (obawiam się tego, bo mocz się pieni), leukocyty i liczne pasma śluzu (bo chyba to są te białe paprochy) to mogłoby to być skutkiem infekcji pochwy czy podejrzewać coś w układzie moczowym (grzybica? nie mam objawów ze str. układu moczowego, tzn. już mnie nie piecze przy sikaniu, nie mam parcia czy częstomoczu, może częściej chodzę do łazienki, bo ogólnie mnie "tam na dole" piecze, ale to nie cewka). Zrobię to badanie po zakończeniu kuracji jednak... Edytowane przez 4e89258bace7037c96b059285119fe847ddc4e93 Czas edycji: 2014-09-06 o 11:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2167 |
Zakorzenienie
|
Zakończyłam kurację prawie tydzień temu, nie mam już żadnych upławów, nic mnie nie boli, ale... w czasie stosunku odczuwam lekki dyskomfort. I nie wiem, czy to kwestia tego, że mieliśmy miesiąc abstynencji i na nowo się "przyzwyczajam", czy jednak wciąż tam coś siedzi... Poza tym dyskomfortem żadnych innych objawów nie ma...
![]() |
#2168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2169 |
Konto usunięte
|
Up dziewczyny, odpowiecie na moje pytanie? Będę bardzo wdzięczna, nie miałam wcześniej żadnej infekcji i nie wiem czy to normalne :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2170 |
Zakorzenienie
|
[1=4e89258bace7037c96b0592 85119fe847ddc4e93;4803012 8]Up dziewczyny, odpowiecie na moje pytanie? Będę bardzo wdzięczna, nie miałam wcześniej żadnej infekcji i nie wiem czy to normalne :/[/QUOTE]
Nie jestem pewna, ale wydaje mi się, że prędzej to działa na zasadzie: bakterie w moczu-> infekcja pochwy niż odwrotnie ![]() Nie masz czasem zaparć? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2171 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
No i dzień po skończeniu antybiotyku zaczęło mnie piec w pochwie:/ W sumie ten odbyt to już nie taki problem, raz przy wydalaniu piekło mnie jakbym papryczkę chili wydalała (nie jadłam nic ostrego), ale potem przeszło. Na drugi dzień wydalałam trochę twardsze treści (dieta niskobłonnikowa na wakacjach :/) i potem mnie podpiekało cały czas, teraz już przeszło... Zaparć nie miewam, miałam kiedyś epizod z podejrzeniem hemoroida, ale potem było ok, więc teraz to może to. Już przeszło. Ginekolog badała mnie przez odbyt, chyba by mi coś powiedziała o hemoroidzie? Mówiłam o pieczeniu tam, kazała się posmarować maścią. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2172 | |
Zakorzenienie
|
[1=4e89258bace7037c96b0592 85119fe847ddc4e93;4803065 0]nazwy nie pamiętam, jakiś o szerokim spektrum działania) na e.coli w stężeniu 10^3 (mój lekarz wcześniej nie chciał tego leczyć, ale pobolewał mnie brzuch i czułam się fatalnie osłabiona, pewnego dnia wylądowałam na pogotowiu z tego powodu). A więc w pęcherzu nie powinnam już nic mieć... [/QUOTE]
To i tak masz szczęście, że ktoś zechciał to leczyć ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2173 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Prędzej hemoroidy. W szczelinę wątpię - pieczenie chyba trwałoby dłużej niż jeden dzień, poza tym nie mam teraz problemów typu zaciśnięty zwieracz itp. O dziwo to pieczenie nastąpiło przy defekacji, kiedy miałam dosyć luźny stolec (ale normalny, nie biegunka), więc to nie było tak, że z wielkim wysiłkiem coś wydaliłam i nagle poczułam pieczenie. Na drugi dzień znowu miałam pieczenie (i to całodzienne po porannej defekacji), ale potem przeszło. Jutro będę miała dostęp do maści Proktis-M, więc zasmaruję na wszelki wypadek. Sporo czytałam o szczelinie, jak miałam podejrzenie hemoroidów (leki wtedy pomogły, na stałe nic nie stosuję, bo nie miewam zaparć, sporo się ruszam, zdrowo jem...) i nie sądzę, żeby to było to. Tak czy siak przeszło tfu tfu i odbytem się zajmować nie będę w tej chwili poza maścią. Edytowane przez 4e89258bace7037c96b059285119fe847ddc4e93 Czas edycji: 2014-09-06 o 18:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2174 |
Zakorzenienie
|
Jestem już piąty dzień na Lactovaginalu, więc boję się, że to nie to.
![]()
![]() |
#2175 |
Zadomowienie
|
Mam pytanie, robiłam wymaz z pochwy. Na wyniku napisane jest tylko candida albicans (+++) i nic więcej, antybiogram przekreślony. Czy to oznacza, że mam grzybice? Ginekolog, mówił, że wszystko jest ok.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2176 |
Konto usunięte
|
Hej dziewczyny, powiedzcie mi może czy to co mam to w ogóle grzybica... Piecze mnie coś w pochwie, w zeszłym tygodniu było to już ekstremalne wręcz, jakbym sobie wargi sromowe wewnętrzne oparzyła czymś - najlepsze, że wtedy nawet zaczerwienienia nie było. Uczucie takie trochę ciągnące do środka. Teraz mam już tam zaczerwienienie, trochę mnie piecze cały czas, ale to juz bardziej w środku i właśnie trochę ciągnące uczucie... Nie mam upławów, grudek ani nic z tego. Mam śluz taki jak zwykle.
Stosuję 3. dzień Fluconazole doustnie, użyłam 3 globulek pimafucin, smaruję kremem pimafucin.. Nie wiem czy jest poprawa :/ Wczoraj nie myślałam o pieczeniu, a dziś w pracy było średnio :/ Mam leki doustne na 7 dni, globulki na 6... Help! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2177 |
Zakorzenienie
|
[1=4e89258bace7037c96b0592 85119fe847ddc4e93;4805414 9]
Stosuję 3. dzień Fluconazole doustnie, użyłam 3 globulek pimafucin, smaruję kremem pimafucin.. Nie wiem czy jest poprawa :/ Wczoraj nie myślałam o pieczeniu, a dziś w pracy było średnio :/ Mam leki doustne na 7 dni, globulki na 6... [/QUOTE] Jesteś dopiero w połowie leczenia, więc poprawa może przyjść później ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2178 |
Zadomowienie
|
Ktoś się wypowie? Co sądzicie dziewczyny?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2179 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Maju, ja Ci nie odpisałam, bo nie bardzo wiem. Na innym forum niedawno czytałam, że u kogoś w labo +++ oznaczało "bardzo dużo". Ale nie masz antybiogramu... Nie rozumiem tego za bardzo. Może mądrzejsze dziewczyny odpowiedzą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2180 | |
Zakorzenienie
|
[1=4e89258bace7037c96b0592 85119fe847ddc4e93;4805470 3]Dzięki... Od miesiąca choruję na niezidentyfikowane choroby i wysiadam już psychicznie :/ Czekam więc.[/QUOTE]
Cierpliwości ![]() Cytat:
![]() Ale Maju, robiłaś posiew z pochwy czy biocenozę? Przy biocenozie nie podają antybiogramu, to po pierwsze. Po drugie: masz jakieś objawy infekcji? Ja bym chyba powtórzyła badanie prywatnie- zrobiłabym posiew z pochwy i szyjki macicy w kierunku bakterii i grzybów i wszystko będzie jasne. Trochę dziwne, że lekarz twierdzi, iż wszystko jest w porządku... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2181 |
Zadomowienie
|
Poszlam do gin z mocnym zaczerwienieniem, delikatnym swedzeniem i bolem(nie swedzialo i bolalo ciagle). Pobral wymaz, wypisal albothyl i metronidazol doustnie i pimafucort do smarowania, kazal przyjsc z wynikiem. Wymaz zanioslam do sanepidu a samo badanie nazywalo sie wlasnie wymaz (wiec zabijcie mnie ale czy to byl posiew czy biocenoza, nie mam pojecia). Wynik jaki otrzymalam podalam wyzej i antybiogram byl przekreslony (byc moze powinnam sama o niego poprosic?). Z wynikiem poszlam do lekarza. Powiedzial, ze sadzac po wyniku jestem zdrowa a moje objawy moga wynikac z jakiejs choroby skory. Kazal smarowac sie pevarylem przez 10 i jak nie przejdzie to przyjsc znowu. Zaczerwieniona jestem dalej, swedzenie jest sporadyczne jednak troche mnie zaczyna piec miedzy posladkami :/ Dodam ze do lekarza chodze prywatnie, za badanie tez placilam. Zaczynam powoli sie zalamywac. Lekarz jest uznany za bardzo dobrego, sama go bardzo chwale i polecam. Sama nie wiem juz co robic.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2182 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2183 |
Zakorzenienie
|
Mnie chyba znowu jakaś infekcja dopadła, ostatnio lekarka nawet mnie nie obejrzała tylko od razu mi powiedziała, że to grzybica i tyle dała lek. Wiem, że dalej do niej nie pójdę. Mam wizytę na nast piątek, ale dziś spojrzałam, że przez internet moge na nfz sie zapisac na jutro, to pójdę, akurat kontrola będzie za tydzień. Jakoś się udało.
![]()
![]() |
![]() |
#2184 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez gwiazdka93 Czas edycji: 2014-09-09 o 12:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2185 |
Zakorzenienie
|
Bo nie chciałam czekać by mi było gorzej... A trafilam do dr, już starszej pani, ale sprawdzała sobie nawet pod mikroskopem śluz, mówiła ze widzi jakiegoś grzybka, ale lekka infekcja niby.
![]() |
![]() |
#2186 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2187 |
Zakorzenienie
|
dostałam clotrimazolum dopochwowo 500mg 1 tabletka. mam nadzieję, że pomoże bo np już dziś nie odczuwam dyskomfortu, ale wolalam nie czekać... o posiewie wiem. dzieki
![]()
![]() |
![]() |
#2188 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny
![]() ![]() ![]() Co mam robić? Przypomnę, że to moja pierwsza kiedykolwiek infekcja intymna, nie współżyję, pierwszych 10 dni leczyłam się tylko kremem clotrimazol (byłam w podróży). Zapisałam się na pt do ginekologa (w pt rano zażyję ostatnią tabletkę fluconazole). Mogę jednak dostać okresu... Jak pójdę z okresem to też mi przepisze nowe leki?? Nie mam żadnych upławów, lekkie zaczerwienie no i to pieczenie :/ Mam chcieć jakieś wymazy/posiewy?? Nie można pewnie tego zrobić w trakcie okresu? Proszę o wszelkie rady, chce mi się wyć ![]() Edytowane przez 4e89258bace7037c96b059285119fe847ddc4e93 Czas edycji: 2014-09-10 o 18:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2189 |
Zakorzenienie
|
[1=4e89258bace7037c96b0592 85119fe847ddc4e93;4808661 3]
Zapisałam się na pt do ginekologa (w pt rano zażyję ostatnią tabletkę fluconazole). Mogę jednak dostać okresu... Jak pójdę z okresem to też mi przepisze nowe leki?? Nie mam żadnych upławów, lekkie zaczerwienie no i to pieczenie :/ Mam chcieć jakieś wymazy/posiewy?? Nie można pewnie tego zrobić w trakcie okresu? [/QUOTE] Nie masz chcieć, Ty posiew powinnaś zrobić przed wizytą. Powinnaś poczekać min 10 dni (najlepiej) od os. tabl. Fluconazole i zrobić posiew. Ja bym na razie poczekała z tą wizytą u gin. Możliwe, że po prostu potrzebujesz teraz probiotyku po leczeniu (możesz zakupić doustny i brać od soboty). Miałaś dość silne leczenie, powinno raczej pomóc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2190 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jak mam wytrzymać 10 dni + ile się czeka na wynik posiewu (pewnie też z tydzień?) z takim pieczeniem? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:34.