Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7 - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 8 części naszego wątku ??
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.8 7 16,67%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.8 2 4,76%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 0 0%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 1 2,38%
Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.8 1 2,38%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.8 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.8 7 16,67%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 13 30,95%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.8 2 4,76%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.8 3 7,14%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.8 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.8 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.8 2 4,76%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-17, 19:48   #2161
potterka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7

Juu biedna Mila
Coś za często ma problemy :/
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 19:49   #2162
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
No tak też myślałam o Bonifratach ale te 400 zł...to pół wózka ale wiem o co Ci chodzi, też z tych samych powodów rozważam czy tam nie iść. A kiedy zaczynacie zajęcia? Trzeba jakoś specjalnie się wcześniej zapisywać?

Poszukam też tego wózka - w każdym razie jak szukałam lekkich wózków to ten był jednym z polecanych.
Jak dzwoniłam na początku roku to żeby byl wybrany dzień to trzeba miesiąc wcześniej zarezerwować około, bo nie wiem kiedy dokładnie się zaczynają zajęcia.
Nie chcę płacić za położne, a z obsługi dziecka jestem zielona + super opinie o szpitalu i jakoś tak znajdę te 400 zł, w domu siedzę to mało kupuje i na benzynie oszczędzam
Cytat:
A tutaj cytuje ze sklepu Dino:

Waga:
  • stelaż bez kół: - 4,9 kg
  • wózek z gondolą: - 11 kg
  • wózek spacerowy: - 10 kg
Aaaa jak bez kół to jestem w domu, waga może będzie ciut mniejsza od standardowej, ale wozek z gondolą 11kg + koła 4 kg minimum to daje 15 czyli jak reszta

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 19:50   #2163
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
Juu biedna Mila
Coś za często ma problemy :/
Już mi się samej rzygać tym chce

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 19:51   #2164
xal
Zakorzenienie

Deb skąd ty jesteś, bo widzę, że gdzieś blisko ... Ty chyba koło Vil mieszkasz, tak?

Stary 2013-01-17, 19:58   #2165
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
może coś mu się w pracy przedłużyło?

może coś odgapię, bo rano wyjęłam kurze cycki z zamrażarki i nie mam pomysłów co z nimi dalej robić
odgapiaj odgapiaj ehheh
Cytat:
a jakie ogórki dajesz i paprykę, marchewka surowa? nie znam takiego przepisu a lubię wszelkie sałatki
ogorki z mało octowe , papryke octowa i cienkie plasterki surowej marchewki

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
ile stron..
ja dzisiaj jakas niemrawa jestem.. Obudziałam się rano o 8.00 zjadłam śniadanie.. Potem poszłam spać wstałam o 12.30... potem połaziłam trochę znowu poszłam spać, wstalam o 15...
Zrobiłam kopytka.. Taka rada dla niewprawionych - zeby zmielić ziemniaki dobrze czymś bo ja słabo zmieliłam i miałam grudy, a potem to ciasto ze wszystkim miksowałam i blendowałam, żeby się grudów pozbyć.. Jakoś się udalo, ale byłoby łatwiej zrobic to od razu.. No cóż pierwsze raz Ogólnie smakują jak smakować powinny, nie wyglądają jak z wystawy ale damy radę. Obiad mi wyszedł za 1zł od łebka..
to ja juz bym wogile w nocy nie spala
Cytat:
No i witamy się w 23 tc

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Gratuluje wizyty i córeczki

My też już po. Kijanka zdrowa, serduszko bije. Ma już ponad 200 g , a mierzy od główki do dupki nieco ponad 12 cm. Ma długie nogi i wielkie stopy, Pani ginekolog mówi, że pewnie cała z 20 cm będzie miała.No ale płci nie znamy. Najpierw pięknie spała bokiem i nóżki miała podwinięte, więc ją pukaliśmy to Kijanka sobie ziewnęła i obróciła do nas dupką i wyprostowała nogi i skrzyżowała je ładnie, więc między nogami nic a nic nie widać. Ale nie widać też żadnego dzyndzolka, a Pani ginekolog mówi, że jakby miała szacować to bardziej jej to na ziarenko kawy wygląda niż na jakiegoś sznureczka, więc może dziewczynka, ale ginekolog mówi, że na nic się na razie nie nastawiać. Może 30.01 się dowiem.
Cieszę się też z tego, że cały czas zgadza mi się wiek maleństwa tzn. bo ja na początku miałam 2 tyg różnicy pomiędzy wiekiem z usg a takim jak powinien być z cyklu. Tyle, że cykl miałam zaburzony i teraz cały czas maleństwo zgodnie z tym pierwszym wyznaczeniem z usg idzie
brawoo a ktory tc??? masz
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 20:01   #2166
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Deb skąd ty jesteś, bo widzę, że gdzieś blisko ... Ty chyba koło Vil mieszkasz, tak?
Tak w Katowicach mieszkam - to Ligota jest czy Brynów nie wiem

Kurde a tyle się o tym El nino naczytałam i byłam pewna że to jeden z lżejszych był nawet na mojej magicznej liście

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
ogorki z mało octowe , papryke octowa i cienkie plasterki surowej marchewki

Dziękuję
deb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 20:01   #2167
katherine271
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
tez mi sie podoba i inne takie hmm nietypowe imiona jak Laura, Luiza, Aniela...gorzej z tzem ogolnie moja pierwsza propozycja jeszcze sprzed ciazy byla Zoja. zakochalam sie w tym imieniu i baaardzo chcialam miec coreczke Zojcie. niestety moj brat w Kanadzie kupil sobie psa, dzieciaki nazwaly go Zoe i moj plan szlag trafil :P tz odetchnal z ulga, bo latwo nie chcialam odpuscic. do teraz gdzies mi ta Zojka w glowie brzeczy...a jak juz wiem, ze w brzuchu corka to tym bardziej bije sie z myslami hehe. ale na chwile obecna Nelcia - zatwierdzone przez wszystkich czlonkow rodziny z nasza dwojka na czele.
Nelcia jest bardzo ładne imię i oryginalne, lubie takie imiona, które i pełna wersję i zdrobnienie mają ładne, dla mnie to ciężko wybór, przy córce byłam pewna że jak dziewczynka to Ania i tu nie miałam wątpliwości a teraz to nie takie proste choć póki co wygrywa Natalia o ile to dziewczynka a jak tak się nakręciłaś i marzyłaś żeby to była Zoja i czujesz to całą sobą to może nie rezygnuj?

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
W sekrecie powiem, że od teścia. Pracuje w wielkiej hurtowni chemicznej i mają co m-c coś za free na określoną kwotę. Taka jakby premia tylko nie platna gotówką a w towarze. I tym sposobem w I ciąży też miałam pieluchy za free... Generalnie chemię mam za free.
no że tez ja nie wiedziałam gdzie szukać ojca moich dzieci żeby się nie babrac praniem ekologicznych pieluch hehe, żartuję ale jak dla mnie bomba, z pieluchami trzeba wywalić w kosz kilka tysięcy przez cały okres pieluchowania więc jest to oszczędność niezła.
My mieliśmy problem bo córka miała problemy z kupą bardzo długo, były okresy że robiła tylko w pieluchę, w nocy, i w dzień też czasami, generalnie tam gdzie już wydawałoby się że mniej pieluch będzie schodziło paradoksalnie nam wychodziło dużo więc trochę kasy poszło z kosz stąd teraz mój zapał do wielo i tym samym oszczędności bo ekologiczna to ja aż tak nie jestem, segreguję śmieci i tylo

WAŻNE- jakby coś dla bawiących się w wielorazówki to w orzechach prać się ich nie zaleca, nie pamiętam dlaczego i gdzie to czytałam ale już napotkałam ten temat kilka razy.
Poza tym orzechy są całkiem całkiem więc można spróbować, mam ale proszków i płynów też mimo to używam, tj. zamiennie, raz to raz to
katherine271 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 20:02   #2168
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Jak dzwoniłam na początku roku to żeby byl wybrany dzień to trzeba miesiąc wcześniej zarezerwować około, bo nie wiem kiedy dokładnie się zaczynają zajęcia.
Nie chcę płacić za położne, a z obsługi dziecka jestem zielona + super opinie o szpitalu i jakoś tak znajdę te 400 zł, w domu siedzę to mało kupuje i na benzynie oszczędzam

Aaaa jak bez kół to jestem w domu, waga może będzie ciut mniejsza od standardowej, ale wozek z gondolą 11kg + koła 4 kg minimum to daje 15 czyli jak reszta
czyli za chwilę już by trzeba było dzwonić, ja niestesty więcej wydaję bo mam kiedy
Stary 2013-01-17, 20:07   #2169
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
No i witamy się w 23 tc
za 23 tc!

Cytat:
W sekrecie powiem, że od teścia. Pracuje w wielkiej hurtowni chemicznej i mają co m-c coś za free na określoną kwotę. Taka jakby premia tylko nie platna gotówką a w towarze. I tym sposobem w I ciąży też miałam pieluchy za free... Generalnie chemię mam za free.
Ale Ci fajnie...

Cytat:

My też już po. Kijanka zdrowa, serduszko bije. Ma już ponad 200 g , a mierzy od główki do dupki nieco ponad 12 cm. Ma długie nogi i wielkie stopy, Pani ginekolog mówi, że pewnie cała z 20 cm będzie miała.No ale płci nie znamy. Najpierw pięknie spała bokiem i nóżki miała podwinięte, więc ją pukaliśmy to Kijanka sobie ziewnęła i obróciła do nas dupką i wyprostowała nogi i skrzyżowała je ładnie, więc między nogami nic a nic nie widać. Ale nie widać też żadnego dzyndzolka, a Pani ginekolog mówi, że jakby miała szacować to bardziej jej to na ziarenko kawy wygląda niż na jakiegoś sznureczka, więc może dziewczynka, ale ginekolog mówi, że na nic się na razie nie nastawiać. Może 30.01 się dowiem.
Cieszę się też z tego, że cały czas zgadza mi się wiek maleństwa tzn. bo ja na początku miałam 2 tyg różnicy pomiędzy wiekiem z usg a takim jak powinien być z cyklu. Tyle, że cykl miałam zaburzony i teraz cały czas maleństwo zgodnie z tym pierwszym wyznaczeniem z usg idzie
Gratuluję wizyty!

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 20:07   #2170
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde a tyle się o tym El nino naczytałam i byłam pewna że to jeden z lżejszych był nawet na mojej magicznej liście
W rzeczywistości go nie widziałam, ale jakbyś szukała to na giszowcu sklepu już parę lat nie ma, byłam dzisiaj.
Patrzyłam według listy producenta.
Cytat:
czyli za chwilę już by trzeba było dzwonić, ja niestesty więcej wydaję bo mam kiedy
W pobliżu mam tylko biedronkę, do centra handlowego trzeba podjechać, a jak widzę odśnieżanie i drapanie i w ogóle mróz to mi się nie chce
Ale ja nigdy nie lubiłam latać po sklepach.

Stary 2013-01-17, 20:09   #2171
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość

brawoo a ktory tc??? masz
17 tc.
Dziękuję dziewczyny za te gratulacje i w ogóle bo trochę przed wizytą mi skoczyło ciśnienie ze względu znów na średnie samopoczucie

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 20:09   #2172
diabli
Zakorzenienie

uff komp moj, bo zaczyna sie mecz
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 20:10   #2173
deb
Zakorzenienie

Cytat:
W rzeczywistości go nie widziałam, ale jakbyś szukała to na giszowcu sklepu już parę lat nie ma, byłam dzisiaj.
Patrzyłam według listy producenta.

W pobliżu mam tylko biedronkę, do centra handlowego trzeba podjechać, a jak widzę odśnieżanie i drapanie i w ogóle mróz to mi się nie chce
Ale ja nigdy nie lubiłam latać po sklepach.
Ale jakiego sklepu nie ma na giszowcu bo zgłupłam

No ja w pobliżu też za dużo nie mam...za to mam internet
Stary 2013-01-17, 20:12   #2174
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
czeeeść

Chwilę mnie nie było a do nadrobienia mam milion stron, więc olewam
Jak wczorajsze wizyty?
wizyty super, bede miala zdrowa coreczke!

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Właśnie przyszła mi paczka z allegro. Stanik już na cycach- czuję się jak w niebie. Zamówiłam jeszcze top i sukienkę. Sukienka w rozmiarze M/L (?!?) na po ciąży bo ledwo w nią teraz wlazłam
ten sportowy polecany przeze mnie? :P
Stary 2013-01-17, 20:13   #2175
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Ale jakiego sklepu nie ma na giszowcu bo zgłupłam

No ja w pobliżu też za dużo nie mam...za to mam internet
O dobra już się zorientowałam że o sklep babyactive chodzi ale jak on taki ciężki to nie mam potrzeby go na żywo oglądać.
Stary 2013-01-17, 20:15   #2176
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
no ja od ostatniej wizyty też nic
z jednej strony chcę mieć mega brzucho,z drugiej,jakby taki został byłby też spoko
teraz maluchy wystartuja i zaczna przybierac na wadze. wyksztalcily juz wszystkie wazne narzady to czas na mase
Stary 2013-01-17, 20:15   #2177
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katherine271 Pokaż wiadomość

no że tez ja nie wiedziałam gdzie szukać ojca moich dzieci żeby się nie babrac praniem ekologicznych pieluch hehe, żartuję ale jak dla mnie bomba, z pieluchami trzeba wywalić w kosz kilka tysięcy przez cały okres pieluchowania więc jest to oszczędność niezła.
My mieliśmy problem bo córka miała problemy z kupą bardzo długo, były okresy że robiła tylko w pieluchę, w nocy, i w dzień też czasami, generalnie tam gdzie już wydawałoby się że mniej pieluch będzie schodziło paradoksalnie nam wychodziło dużo więc trochę kasy poszło z kosz stąd teraz mój zapał do wielo i tym samym oszczędności bo ekologiczna to ja aż tak nie jestem, segreguję śmieci i tylo

WAŻNE- jakby coś dla bawiących się w wielorazówki to w orzechach prać się ich nie zaleca, nie pamiętam dlaczego i gdzie to czytałam ale już napotkałam ten temat kilka razy.
Poza tym orzechy są całkiem całkiem więc można spróbować, mam ale proszków i płynów też mimo to używam, tj. zamiennie, raz to raz to

To prawda - pieluchy suma sumarum wychodzą drogo. Pamietam jak wyjechałam do mamy i skończyły mi się pieluchy - poszłam do sklepu i byłam w szoku ile takie opakowanie kosztuje

Ja chyba i tak kupię z 8 pieluch wielorazowych - i będę stosować na przemian w jednorazowymi. Tak żeby małemu pupa odpoczywała. Przynajmniej raz na jakiś czas zrobić takie "wietrzenie" by się przydało...

Idę po kawałek ciasta marchewkowego i muszę wstawić makaron bo sie małej zachciało mleka z makaronem na kolecję

Oczywiście dziś się mamie pochwaliłam, ze nie pawiuję już 3ci dzień i co i przed chwilą witałam się z kibelkiem
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 20:17   #2178
diabli
Zakorzenienie

Cytat:

gratulacje fajnej wizyty. najwazniejsze, ze dzieciaczek zdrowy, rosnie, a na plec musisz poczekac :P ucz sie mamuska cierpliwosci, hehe.
Stary 2013-01-17, 20:21   #2179
deb
Zakorzenienie

ja uciekam papa
Stary 2013-01-17, 20:22   #2180
_pola
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
mnie własnie bolą, ale ja mam wrażenie, że to bardziej nerki..Ale nigdy problemów z nerkami nei miałam więc nie wiem co to może być.. Mnie to łapie w nocy i muszę posmarować amolem, żeby mi rozgrzało i po jakimś czasie przechodzi.. Może i mięśnie..
Mnie też tak boli, ale tylko po jednej strony, trochę wyżej i moja mama mówi, że to mała mnie uciska, bo jest wysoko ułożona. I faktycznie jak czuję kopniaki to bardzo rzadko na dole, zawsze prawie w okolicach pępka albo kilka centymetrów nad.
Ale Amolu muszę spróbować, bo naprawdę ciężko mi czasami w nocy

Cytat:
Później nadrobię bo padam na nos.
My po wizycie, oczywiście dzidzia uparta jak nie wiem co. Najpierw lekarz mówi, że jedna noga za głową a druga podkurczona, ale sobie pooglądamy. No to matka trzyma kciuki, co by ta podkurczona odsłoniła co zasłania. Wszystko obadane, młode wytrzęsione i co? Obydwie nogi w dół, podkurczone. Wytrzepane, ja się obracałam na bok na plecy ... to się skuliło w sobie, bo spać nie dają. Nosz ... jedno wiem na pewno, że będzie uparciuch niesamowity. Z tego co lekarz wychwycił w przelocie, to najprawdopodobniej dziewuszka, bo innego instrumentu nie zauważono Można mnie wpisać na różowo, ale ciekawe co wyjdzie na następnym USG Ja obstawiam tą córcię
Xal po cichutku gratuluję córuni

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
jakbym kupowała nowy wózek to wzięłabym ten http://dadaparadisogroup.com/produkty/id/27/Carino
miłość od pierwszego wejrzenia, tzn zobaczenia w sklepie!

używanego pewnie nie znajdę, ale mam nadzieję w takim razie upolować Bebetto Solaris. Więcej nie szukam. Długo się nie wgłębiałam- właściwie w ogóle.
Ten model Carino spodobał mi się strasznie rok temu, jak moja koleżanka rodziła Wtedy to była nowość i kosztował chyba 1800zł.
A Bebetto Solaris B to na razie nasz typ

Cytat:

Grtulacje!!!

Franek
5 sierpień 2014

I wyciągnęło do mnie malutką rączkę,
I siłę mi dało niespotykaną,
I miłość największą,
bezinteresowną...
Dziecko moje

23 maj 2012 11tc
_pola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 20:25   #2181
vil84
Wtajemniczenie

zaś wałkujemy temat wózków ... dziś obejrzeliśmy filmiki i porównywaliśmy Navington Cadet i Bebetto Solaris i znów chyba wracamy do wersji Solarisa - jakiś taki stabilniejszy się wydaje, mężowi się podoba że ma fajną amortyzację. tylko ciężkie draństwo ...

idę się kąpać i wygrzać brzuszek bo zaś boli i ponadrabiam

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 20:30   #2182
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Nelcia jest bardzo ładne imię i oryginalne, lubie takie imiona, które i pełna wersję i zdrobnienie mają ładne, dla mnie to ciężko wybór, przy córce byłam pewna że jak dziewczynka to Ania i tu nie miałam wątpliwości a teraz to nie takie proste choć póki co wygrywa Natalia o ile to dziewczynka a jak tak się nakręciłaś i marzyłaś żeby to była Zoja i czujesz to całą sobą to może nie rezygnuj?
z tz to nie takie proste kompromis musial byc...on upieral sie przy lence. stwierdzilam, ze ja odpuszcze zoje, jesli on tez zrezygnuje ze swojej propozycji i razem wybralismy nele i hanie. ale ta zojeczka nadal nie daje mi spokoju :P

Cytat:

napisalam do kolezanki, ktora ma malutka corke i widzialam, ze uzywaja wielorazowek. oto co odpisala:

pieluszki stosujemy i sobie chwalimy
ALE
rzeczywiście zaczęliśmy je stosowac jakos kolo 3 miesiąca, głównie z tego względu, ze Karolina urodzila sie bardzo mała 2600 i były na nią za duze. inna sprawa, że na poczatku potrafiła robic po 8 kupek na dobę, wiec nawet dobrze sie zlozylo, ze dorosla do pieluszek kolo tego 3 miesiaca, kiedy przestala tak czesto brudzic pieluchy. oczywiscie te wilorazowki nie chlona tak jak pampersy, wiec na noc zakladamy pampy, bo by sie malej przelewało zawsze. no i na spacery tez bierzemy jednorazowki, bo jak dluzej gdzies chodzimy to moglaby miec mala bardzo mokro.

pytalam tez o wiadro do kapieli (bo rowniez uzywaja)

co do wiadra - w 100% jestesmy zadowoleni, choc na poczatku wanienka bedzie Wam i tak potrzebna, poki pepek nie odpanie.

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

Cytat:

Idę po kawałek ciasta marchewkowego i muszę wstawić makaron bo sie małej zachciało mleka z makaronem na kolecję

Oczywiście dziś się mamie pochwaliłam, ze nie pawiuję już 3ci dzień i co i przed chwilą witałam się z kibelkiem
mniam, chyba tez sobie zrobie mleko z makaronem
a co do wymiotow - mialam dokladnie tak samo. przestalam sie chwalic i mialam spokoj
Stary 2013-01-17, 20:34   #2183
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
wizyty super, bede miala zdrowa coreczke!

ten sportowy polecany przeze mnie? :P

Tak, ten
Wzięłam sobie koralowy i biały. Szkoda, że czarnego nie było...
Pierwsze wrażenie baaaaaardzo pozytywne!

Co do wózków, bo widzę, że na tapecie, pierwotnie Bebetto Solaris był namber łan, a teraz Jedo Fyn 4DS Freeline

Kobieta przewrotną jest- zamieniłam troszkę swoje wieczorne menu i zamiast lodów i owoców, kanapka z majonezem i szynką

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Ojojoj... jakoś ciężko mi się oddycha, nie mogę pełnego wdechu wykonać... Idę się położyć na chwilę, może przejdzie...

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 20:34   #2184
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
zjadłam delicje teraz i mały się tak rozbrykał
kopie ..fika.. normalnie szału dostał
No po słodkim to normalne

Cytat:
Później nadrobię bo padam na nos.
My po wizycie, oczywiście dzidzia uparta jak nie wiem co. Najpierw lekarz mówi, że jedna noga za głową a druga podkurczona, ale sobie pooglądamy. No to matka trzyma kciuki, co by ta podkurczona odsłoniła co zasłania. Wszystko obadane, młode wytrzęsione i co? Obydwie nogi w dół, podkurczone. Wytrzepane, ja się obracałam na bok na plecy ... to się skuliło w sobie, bo spać nie dają. Nosz ... jedno wiem na pewno, że będzie uparciuch niesamowity. Z tego co lekarz wychwycił w przelocie, to najprawdopodobniej dziewuszka, bo innego instrumentu nie zauważono Można mnie wpisać na różowo, ale ciekawe co wyjdzie na następnym USG Ja obstawiam tą córcię
za usg i za córcie!!!

Cytat:
No i witamy się w 23 tc
za 23tc

Cytat:

Ale uparciuch!!! Ale dobrze,że wizyta się udała

Kurka nacytowałam tyle tego, a tylko tyle mi wyszło???
Nie będę się już wracać:/ ale nadrobiłam

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 20:38   #2185
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
zaś wałkujemy temat wózków ... dziś obejrzeliśmy filmiki i porównywaliśmy Navington Cadet i Bebetto Solaris i znów chyba wracamy do wersji Solarisa - jakiś taki stabilniejszy się wydaje, mężowi się podoba że ma fajną amortyzację. tylko ciężkie draństwo ...
Jak będziecie mieć chwilę to podjedź sobie do Fido w Belgu, tam mają Solarisa, Cadeta, Baby Design Lupo, X-landery, Jedo ... nie wiem czy mają Tako, Tako widziałam w Fido w Sosnowcu, ale tylko jeden model.
Lepiej pooglądać samemu, bo zależy na kogo z obsługi trafisz ... spróbuj wpiąć i wypiąć gondolkę, siedzenie, złożyć budki i stelaże i pojeździć po sklepie. U mnie takie składania trochę rozjaśniły, ale nie będę pisać za i przeciw, bo każdy ma inne priorytety
A jak będziesz chciała szczegółowy opis wózka to Smyk SCC, ale nie wiem czy mają te wszystkie modele.

Stary 2013-01-17, 20:41   #2186
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
No po słodkim to normalne

za usg i za córcie!!!

za 23tc

Ale uparciuch!!! Ale dobrze,że wizyta się udała

Kurka nacytowałam tyle tego, a tylko tyle mi wyszło???
Nie będę się już wracać:/ ale nadrobiłam
Jak przygotowania do wyjazdu ?

Magiusa za wizytę

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 20:43   #2187
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Co do wózków, bo widzę, że na tapecie, pierwotnie Bebetto Solaris był namber łan, a teraz Jedo Fyn 4DS Freeline
Ja również się nad nim mocno zastanawiam ale najpierw czeka nas wizyta w sklepie

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 20:59   #2188
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
No i witamy się w 23 tc

Cytat:
Napisane przez Magiusa
szybciutko masz kolejną wizytę super że z maleństwem wszytsko OK

my wróciliśmy z zakupów i zaraz zmykam pod prysznic i spać do jutra
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 21:07   #2189
pawie_oczko
Wtajemniczenie

xal - gratuluję potencjalnej dziewczynki!
Stary 2013-01-17, 21:18   #2190
axella
Zakorzenienie

GG do axella

nie mogłam się zalogować

jutro masakryczny dzień, musze iść rano po bilety(bo później nie będzie gdzie kupić) potem jadę na badania,wezmę ze soba jakieś śniadanko bo przeciez nie wyrobię na głodniaka po.. potem jadę na zakupy od razu i o 15 odbieram tż z pracy i jedziemy do niego..
all day poza domem..

mogę gorzką herbę wypić przed morfologią?

ej laski, zauważyłam,że dziwnym przypadkiem od paru dni żywię się w miare zdrowo nie wiem jak to się stało.. ale piję jak głupia non stop.. z 4litry dziennie, mój gin mnie zabije

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości