|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
a to Michaś z dziś, czyli mój tygodniowy słodziak
Jest CUDOWNY ! Jak tam Kobietki macie się wieczorową porą?? Ja dzisiaj znowu chyba nabyłam dodatkowe siwe włosy z nerwów okazuje się, że pracownicy którzy pracują pół roku mają większe przywileje niż Ci którzy 7 lat robią, no ale cóż - koniec narzekania. Potrzebowałam się wyżalić. ![]() Teraz już tylko relaks z herbatką imbirową i chyba jakąś przekąskę wygrzebie z kuchni bo coś mnie żołądkiem rzuca na prawo i lewo ![]() Jutro przecież znowu dla nas zaświeci słońce
|
|
|
|
|
#2162 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
Cytat:
że Julka juz jest. i jak jej sie braciszek podoba?a Michaś Cytat:
|
|
|
#2163 | ||
|
Wtajemniczenie
|
dla córki, słodko wygląda taka schowana w tym wózku ja spakowana i nic się nie dzieje, ale nie ma rzeczy dla młodego spakowanych więc może tego brakuje hehe Cytat:
![]() słodziak zaiste Cytat:
kmagg81 a następnym razem l4 poleconym i stresy z głowy !
|
|
|
#2164 | |||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
po mamie Cytat:
ale nie lubię swoich zdjęć jak fotografuję swoje dzieci ![]() ;* Cytat:
![]() Ehh współczuję z pracą, ja niestety straciłam swoją pracę, ale zdrowie dziecka było ważniejsze u nas właśnie odbyła się kąpiel Michałka, zaraz mąż będzie kąpał Julkę, a ja karmić Michałka i potem ja do wanny oby wszyscy posnęli, bo z mężem chcemy oglądać Avatara Cytat:
podoba, zwłaszcza że dostała od niego wielką koparkę tylko cały czas chce go dotykać, czasami całą ręką ![]() a jak karmię to dotyka moich cyców heh Na razie muszę ją pilnować, by nic mu nie zrobiła przypadkiem.
|
|
|
|
#2165 |
|
Wtajemniczenie
|
ależ On jest Cudowny
a ten noseczek... do schrupania
|
|
#2166 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja "niby" pracy nie straciłam, ale podejrzewam, że do momentu pierwszego dnia po powrocie. |
|
|
|
|
|
#2167 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#2168 |
|
Wtajemniczenie
|
Strippi - Michaś jest boski
rezerwuje go ![]() chyba bardziej podobny do Ciebie niż do męża![]() ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- czemu tak sądzisz?
|
|
|
#2169 |
|
Raczkowanie
|
Bo na moje miejsce zaczęła pracować kobieta mojego szefa, więc raczej ciężko wierzyć, że jak wrócę to ją zwolnią a mnie zostawią.
![]() Ale powiem tak, że teraz staram się o tym nie myśleć. Teraz najważniejszy jest Synuś mój ukochany |
|
|
|
|
#2170 |
|
Zakorzenienie
|
strippi- Majkel to przystojniak
A o prezencie od "nowego" dziecka słyszałam-fajny pomysł Laseczki karmiące- jak z Waszym jedzeniem? BArdzo ciezko trzymac dietę?BArdzo ona drastyczna, czy wszystko w granicach normalności? Ja zżarłam dzis z kilogram frytek... Nic to umyta zem już i kłade się powoli bede oglądać Mostowiaków i inne bajery, a jutro znów ten szpital...;/ Najbardziej sie obawiam tego dowcipnego badania, a najgorsze zero skurczybyków wiec znow pewnie pojade i wróce... 3majta się zatem!
|
|
|
|
|
#2171 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dałam mężowi żeby spróbował, ale tak się wykrzywił po jednym malutkim łyczku jakby miał jakiś skurcz a mi ona smakuje Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2172 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za werandowanie i za jutrzejszy spacerekCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za spacerek Cytat:
![]() Cytat:
A Michaś cudny Dobra przeleciałam was na szybko ![]() Ale nie mam jakoś dziś nastroju jeszcze Mały mnie stresuje bo się mało rusza od wczoraj co on tak leniuchuje taka piękna pogoda a on śpi cały czas czy jak![]() Idę się wykąpać może mi przejdzie
|
||||||||
|
|
|
|
#2173 |
|
Zakorzenienie
|
idę jakąś zupinę nastawić bo jutro nie będzie mi się chciało. i z mięsem porządek zrobić bo dziś byliśmy na większych zakupach i muszę sobie podzielić, pomrozić. ale lenia mam koszmarnego..
|
|
|
|
|
#2174 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Strippi, nooo synuś niezłe ciasteczko, jest przeeesłodziachny achh się rozmarzyłam Agnjeska ale fajnyyy krasnoludek z Twojej małej hiii Edytowane przez mariolci Czas edycji: 2013-03-05 o 20:52 |
|
|
|
|
|
#2175 |
|
Raczkowanie
|
raczej mało realne w tej firmie, no chyba że stanowisko stania przy niszczarce do papierów.
Nic to szkoda słów. Teraz tylko SPOKÓJ najważniejszy !!
|
|
|
|
|
#2176 | |||||
|
Zakorzenienie
|
dziękuję no do schrupania to fakt Cytat:
mogłam co prawda do końca, ale od 6 tyg miałam zagrożoną ciążę i musiałam zrezygnować ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
![]() no właśnie podobny do mnie bardziej, ale to się okaże na razie kopia Julii potem jak znajdę fotki na płycie to wam pokażę podobieństwo Cytat:
![]() co do jedzenia to ja na razie jem dietetyczne jedzenie dziś np ryba na parze z brokułami i ziemniaki, wczoraj schabowy na parze (pycha), przedwczoraj makaron z serem białym powiem Ci, że nie wszystko jest dobre, ale w ogóle o tym nie myślę, bo myśli się o maleństwie. W ogóle nie ciągnie mnie do słodyczy czy smażonego. Jak mam ochotę na coś słodkiego to mam herbatniki, bądź zjem bułkę słodką z serem albo ciasto drożdżowe. Też myślę o mojej diecie i postanowieniu schudnąć do wagi sprzed 1 ciąży, a to jeszcze z 15kg mi zostało. Za 5 tygodni zacznę chodzić na fitness No i od jutra zaczynamy spacerki, wiec po jakimś czasie 2 godziny po lesie szybkim marszem z wózkiem będę zaliczać Cytat:
nie martw się, maluszki pod koniec ciąży są leniuszkamimi mocno wariował dzień przed porodem! Julia cały czas patrzy na niego, jak karmię to dotyka mojego cycka ![]() albo głaszcze go, czasami całą ręką po buzi Muszę tłumaczyć i tłumaczyć, ale myślę, że będzie dobrze Cytat:
dziękiOk 21:00 dzieciaki śpią, Michałka karmiłam z butelki moim odciągniętym i zjadł 110ml! szok!!!!! teraz zasnął jak kamień hehe Julka po 5 min też spała więc uciekam do wyrka do mężusia i będziemy oglądać Avatar ![]() Zapomniałam napisać, że między mną a mężem powstała kolejna więź cudowny jest, muszę pochwalić że w nocy wstaje i zmienia pampersa i przynosi mi Michałka do łóżka bym nie musiała wstawać do karmienia. W dzień też zmienia pampersa, a jak mam odciągnięte mleko to karmi ![]() Gotuje mi obiadki, pomaga w sprzątaniu. Dziś wykąpał Julkę i położył spać jak w tym czasie karmiłam Michałka. Cały czas się tulimy i całujemy No musiałam pochwalić ![]() A zapomniałam wam napisać, że doszło mi zapalenie pęcherza, ale szybko posmarowałam clotrizolumem, wzięłam wit c i jadłam żurawinę i po 3 kuracjach już przeszło ![]() Jutro powtórzę i mam nadzieję że nie wróci cholerstwo.
|
|
|
|
#2177 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
za tydzień Michałka.Cytat:
za paczuszkę.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja dzisiaj cały dzień poza domem i teraz coś mnie ciągnie na dole. Mam nadzieję, że to nic poważnego.
|
|
|
#2178 |
|
Zakorzenienie
|
Czytam was, ale pisać sie wstydzę, bo kiepsko współpracuję z moim komorkiem
)Póki co nie rodzę. Jesteśmy po pruciu, po teście oksy.. Zobaczymy co dalej... Wyszło nagle malowodzie, więc zostajemy w szpitalu.. Ściskam wszystkie, ciepło myślę i podczytuje
|
|
|
#2179 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No to Toresiątko ma drogę wolną. Ciekawe czy szybko z niej skorzysta? Trzym am kciuki, żeby wszystko było dobrze.
|
|
|
#2180 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za poprawę i zazdroszczę spacerku.. ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ślicznotka.. no i następny słodziak.. ![]() Cytat:
|
|
|
#2181 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No Julii pewnie będziesz musiała jakiś czas pilnować żeby jej jakiś pomysł nie przyszedł do głowy ale z czasem wszystko stanie się codziennością...A co do więzi ![]() za pęcherz by się zgoiłoCytat:
To teraz wszystko zależy od Torreska czy się już chce pokazać światu.... Zmykam Dobrej i spokojnej nocy Mamusie |
||
|
|
|
|
#2182 |
|
Raczkowanie
|
coś na kolorowsze i uśmiechnięte sny
![]() http://www.youtube.com/watch?v=Sdwca88_Pv0 |
|
|
|
|
#2183 |
|
Zakorzenienie
|
dzis jakos malo aktywna bylam na Forum .. ale wrocilam do domu - ugotowalam zupe :P ( nie wyszla tak pyszna jak ostatnio, ale coz poczac ) i tak zjadlam - ale nie wszytsko na jutro tez cos zostalo
![]() gratuluje - wizyt - spacerow ( tutaj zazdroszcze ogromnie )strippi - boshe taaaaa - aaaa poprasowalam wczorajsze pranie oczywiscie nastawilam kolejna pralke ktora juz zdarzylam wywiesic ... wiec pewnie w czw jak nabiore SIL wyprasuje te no jutro ide na 12.30 do Poloznej - bede rozmawiala o porodzie :P ahaha ... niech jakis film mi pokaze ![]() to tyle laseczki - lece sie na szybko prysznicowac i do spania - bo dzis tom umeczona - ze pewnie ledwo co glowe przyloze i usne slodkich snow wam zyczymy z Emilianem dragusia - paniKa RODZIC MI TUTAJ
|
|
|
|
|
#2184 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2185 | ||||
|
Kniaginia
|
Cytat:
Ale jakoś mnie ten szpital nie przekonuje. Ja planuję 23 i już ![]() Cytat:
I dlatego ja się nie pakuję ![]() Agnjeska, kochana ta drobinka w wózku! ![]() Cytat:
strippi, Michaś jest przecudny! Cytat:
My Ciebie ściskamy. Trzymaj się! |
||||
|
|
|
|
#2186 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dla siostry i dla mężaCytat:
ja już przepakowana, umyta, wygibasy przed lusterkiem były więc w pełni gotowa jutro przed 8 stawiam się na IP i zobaczymy co mi tam ciekawego powiedzą. jak mnie zatrzymają to będę podczytywać ale wiadomo telefon to nie komputer.więc na cytaty nie liczcie trzymajcie kciuki. tak w ogóle jutro ma urodziny moja kuzynka i liczy że dostanie prezent w postaci Florka ciekawe czy Florek ma takie plany. dobranoc.
|
|
|
#2187 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hello!!!
Wróciłam od fryzjera, zrobiłam nowy kolorek, wycieniowałam włoski, podcięłam i zrobiłam hennę brwi i rzęs, ale radocha ![]() Choć kolor nie do końca taki, jaki bym chciała, ale niewiele dało się zrobić... Biorę się za nadrabianie. maria28 śliczne ciuszki Kolina witaj i gratuluję synka! strippi piękny ten Twój tygrysek Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za wizytę u położnej Cytat:
Cytat:
dla męża!Cytat:
, żeby wszystko było dobrze!
|
|||||||||
|
|
|
|
#2188 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet odpuściłabym sobie te zebranie ale potem nie ma jak sie dowiedzieć co było ... ,a babka konkretne instrukcje wydaje .... Cytat:
dla męża ! super ,że Wam się tak układa !Cytat:
.... zrehabilituj sie kawałem ... ![]() ---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- Cytat:
za Florka aby wreszcie wyszedł !!!
|
|
|
#2189 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2190 |
|
Zakorzenienie
|
mam jeszcze pytanie, macie/kupujecie laktatory? jakie możecie polecić? chodzi mi o coś niezbyt drogiego, raczej z tych tańszych, pewnie ręczny. szczerze mówiąc myślałam, że tańsze one są
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:27.

okazuje się, że pracownicy którzy pracują pół roku mają większe przywileje niż Ci którzy 7 lat robią, no ale cóż - koniec narzekania. Potrzebowałam się wyżalić. 

że Julka juz jest. i jak jej sie braciszek podoba?

a następnym razem l4 poleconym i stresy z głowy !

A o prezencie od "nowego" dziecka słyszałam-fajny pomysł

jeszcze Mały mnie stresuje bo się mało rusza od wczoraj
co on tak leniuchuje taka piękna pogoda a on śpi cały czas czy jak
)
Trzym am kciuki, żeby wszystko było dobrze.