|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Dot.: Czas szybko leci, prawie 4 latka mają nasze Dzieci :D
widze, ze duzo chorowitkow na watku zdrowka moje dzieciaki sie trzymaja poki co Marci bierze ta szczepionke, teraz bedzie trzecia dawka a w srode idziemy na kontrole i zobaczymy co z tym migdalem ale sie wybawilam w piatek na weselu, podchodzilam do niego sceptycznie, w ogole mi sie nie chcialo isc a bylo super
|
|
#2162 |
|
Ola-Unhola
|
|
#2163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A na co Oli chora, że antybiotyk ma?
|
|
|
#2164 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry
![]() Pierwsza dziś jestem?? Wogóle Was nie mogę nadrobic, bo co zasiądę to znowu coś. Alan już o niebo lepiej katar tylko został i rano musi sobie odkaszlnąć . Mnie migdały bolą i z nosa sie leje, bleee. Dzięki dziewczyny, strachu sie najadłam co nie miara. Dzwoniłam już do naszej lekarki, czy w razie czego koniecznie trzeba jechać do Warszawy bo może by pomogli w miejscowym szpitalu. Niestety nie, boją sie Alana jak ognia. Mam nadzieję, że taka syt. juz sie nie powtórzy, zawsze gdy coś siedzieje ktoś jeszcze jest w domu, a tym razem sama musiałam stawić czoła.
|
#2165 |
|
Wtajemniczenie
|
Czas szybko leci, prawie 4 latka mają nasze Dzieci :D
Aga, współczuje Wam tych czestoskurczy. Dobrze ze tym razem dalas sobie radę sama.
**** A ja mam teraz taka mała Amerykę ![]() Maciulek śpi, Zuzia sie husta a ja sobie siedzę na tarasie i popijam kawusie ![]() Chciałoby sie powiedzieć chwilo trwaj ![]() No nic, musi mi te pare minut wystarczyć ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2166 |
|
Zakorzenienie
|
Svi
, super, ze wesele bylo udane.Agga ![]() dzisiaj prasowalam mundurki Antosia i plakalam rzewnie ![]() Morska, jak Tymek w szkole?
|
#2167 |
|
Zakorzenienie
|
Dla chętnych zdjęcie Miłosza w albumie
Słaba jakość, lepsze cyknę w domu.
|
|
|
|
#2168 | ||
|
Zadomowienie
|
agga, a jak się postępuje podczas takiego częstoskurczu? ~~~~~~~~~~~ Mariola, ciężko mi samej w to uwierzyć, ale Tymek czuje się świetnie (odpukać oczywiście ). Z tym płaczem okazuje się to był jednodniowy epizod, a później codziennie było lepiej. W ogóle nie trzeba Go namawiać, żeby iść na drugą część zajęć. W ogóle sam mnie w domu popędza z wyjściem, żeby się nie spóźnić ![]() Wy jutro startujecie, tak? ![]() Ja to jestem taka dziwna, że mi się łza zakręciła, kiedy pierwszego dnia nauczycielka wyprowadzała klasę ze szkoły na przerwę i zobaczyłam Tymka wychodzącego z uśmiechem na twarzy ![]() .
|
|
#2169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem przekonana, ze robia tam same fajne rzeczy, bo ten system juz sie kreci wiele lat ja tam rozumiem to lze w oku, to jest tak, jakby potrzebowal cie mniej, chociaz tak nie jest ![]() tak, my startujemy jutro ( )pocieszam sie, ze wszyscy mi mowia, jaka to wspaniala szkola i jak bedziemy zadowoleni mam nadzieje, ze u nasz placz tez nie bedzie trwal dlugo ![]() dzisiaj mowi, ze jest gotowy do szkoly, cieszy sie ze swojej teczki na ksiazki, pudelka na owoce, lunch boxu i mundurkow, ale obawiam sie, ze jutro rano to bedzie inna historia dzis rano wybieral sobie owoce, nawet sam wazyl banany w sklepie
|
|
#2170 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
- uznałam, że tylko tak piszą, a tak różowo być nie może ![]() Trzymam za was jutro Podejrzewam, że u Was płaczu w ogóle nie będzie ![]() .
|
|
#2171 |
|
Zakorzenienie
|
Mariola trzymam kciuki za Antosia. Będzie dobrze zobaczysz. Morska, fajnie że Tymkowi również się podoba w szkole. Svi widziałam zdjęcia na fb, fajnie wyglądałaś
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2172 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
Ale się choróbska posypały zdrówka dla wszystkich u nas już jest katar i czekam na rozwój akcji. Te wakacje tak szybko zleciały Amelka z wielką ochotą wróciła do przedszkola, tęskniła za przyjaciółką Babcia ją utuczyła jak świnkę ![]() buziaki dla was
|
#2173 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Mariolu, trzymam kciuki za jutro , czekamy na relację ![]() Edyta, super, że Tymuś zadowolony ![]() Magda , fajnie, że wpadłaś, co tam u Was jeszcze słychać?
|
|
#2174 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzieki dzieki Cytat:
chce zdjecia Amelki, bo nie wierze, ze utuczona ![]() zdrowka i dla Was
|
|
#2175 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Joluś
w pracy stresy, ale już jakoś podchodzę do tego nie tak uczuciowo jak na początku. Ogólnie stwierdzam, że chyba w końcu wszystko się poukładało jak trzeba. Jestem happy ![]() Cytat:
![]() dzięki Po wakacjach z babcią nie poznaję dziecka. Nie umie ( nie chce) sama jeść, butów sama nie włoży itd. ogólnie cofnęła się o lata świetlne. U babci wszyscy ją wyręczali. Sama mi powiedziała, że to ja mam ją obsługiwać
|
|
#2176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hehe , a to u Twojej mamy czy teściowej?
|
|
|
#2177 |
|
Wtajemniczenie
|
u mojej mamy
ja zawsze miała niedowagę i mogłam w sumie nie jeść nic, więc przy Amelce babcia się spełnia
|
#2178 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dzieki Wojtusia
![]() a my szukamy nowego przedszkola chociaz ciezko mi bedzie sie przeniesc, ja to jednak sentymentalna jestem znalazlam jedno super, maja swoja kuchnie i piec konwekcyjno-parowy, jedzenie jest bez tluszczu, warzywa itp gotowane na parze, dzieci rano robia same kanapki, codziennie jest zupa mleczna, mleko, kakao.....no cud miod (mi bardzo zalezy na dobrym wyzywieniu) do tego wszystko inne super a najlepsze jest to, ze to moje stare przedszkole, do ktorego ja chodzilam jak bylam mala i teraz albo nie bedzie miejsc albo czesne powali
|
|
#2179 | |
|
Zakorzenienie
|
bede czekac z niecierpliwoscia
![]() Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2180 |
|
Zakorzenienie
|
Morska super, że Tymek tak się odnalazł A nie mówiłam, że tak będzie?![]() Mariolko za Was też trzymam kciuki , na pewno to przeżywacie.Aguś współczuję Ci tych przeżyć ![]() ![]() Svi z opisu to super to przedszkole. Mam nadzieję, że się dostaniecie. *** Ogarnęłam się trochę.... Główny informatyk wyjechał na tydzień i pech chciał, że rozsypał się strategiczny komputer A ze mnie taki informatyk jak z koziej du** trąba Przez chwilę spanikowałam, ale w końcu sobie poradziłam i jestem z siebie dumna![]() Dostałam pochwałę od szefa
|
#2181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wszysktim dziekuje za kciuki
Antos mnie rano popedzal twierdzac, ze na pewno sie spoznimy Na dziedzincu szkoly od razu dojrzal swojego kolege Thomasa, wiec sie poprzytulali, a potem poszli razem za rece do klasy, nawet sie ze mna nie pozegnal ![]() Weszlam tylko do klasy, aby upewnic sie, ze dal owoce na przerwe (dal), butelke z woda (nie dal) i powiesil swoja teczke na wlasciwym wieszaku (powiesil) . Nawet na mnie nie spojrzal, no to poszlam ![]() W szkole rodzice pierwszoklasistow mieli maly poczestunek z kawa i herbata, aby sie blizej poznac. Moglam porozmawiac z mamami i dodac sobie otuchy. Dzieki temu sie nie rozkleilam ![]() Zdjecia w albumie, oczywiscie stroi jakies dziwne miny ![]() A tu troche o szkolnictwie w UK Cytat:
|
|
#2182 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
To super ![]() Ooo ![]() Cytat:
![]() Cieszę się, że gładko poszło U nas bardzo podobnie z tym systemem, gdyby nie mundurki, to można byłoby rzec, że bliźniaczo Tymek jest prawie najmłodszy w klasie przez to, że liczą lata od września do września, no jest jeszcze jedna dziewczynka z sierpnia A dla dzieci kończących 4 lata już po rozpoczęciu roku szkolnego otwierają klasę w styczniu Jakie owoce dajesz Antosiowi? Obrane czy nie ![]() ~~~~~~~~~~ Próbuję od kilku dni wybrać jakieś buty jesienno-zimowe dla Tymka i nie idzie Albo nic nie ma, albo cena szokuje, albo ja nie wiem co... A'propos miał ktoś może buty dla dziecka firmy Stups .
|
|
#2183 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy pięknie za komentarze
Wstawiłam wyraźniejszą fotkę. Ps. Przepraszam, że tak tylko o sobie
|
|
|
|
#2184 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Antosia.Mariolu, czemu Antoś teraz zaczął szkołę, skoro dopiero w maju przyszłego roku kończy 5 lat, a semestr zaczyna się we wrześniu przecież ![]() To zdanie "Obowiązek szkolny rozpoczyna się w wieku 5 lat..." przeczy temu, że " W jednej klasie znajdują się dzieci, których daty urodzeń przypadają po 31 sierpnia danego roku oraz wszystkie dzieci które urodziły się przed 31 sierpnia następnego roku." Jakoś zrozumieć nie mogę ![]() Cytat:
|
|
|
#2185 | ||
|
Zadomowienie
|
W domu je różne, ale już obrane i odpestkowane.
|
|
#2186 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko, że np. banana to nie ma co obierać wcześniej
|
|
#2187 | ||
|
Zadomowienie
|
No właśnie
A Tymek się przyzwyczaił i obierać sam nie chce. Z resztą nie tylko banana nie ma co obierać, bo ostatnio przyniósł kawałek gruszki wymiętolonej w tym pudełku, to też porażka Winogron akurat nie lubi. Chyba najmniej "klejące" jest jabłko, ale trafić tu na dobre, a nie kwaśne jak cholera jabłko, to też wyczyn Nie mam pomysłu
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My często w wakacje podwieczorki czy 2 śniadania mieliśmy poza domem, to jak bałam się, że coś się rozciapie, to wkładałam między plasterki kawałki ręcznika papierowego
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2013-09-11 o 22:13 |
|
|
|
|
#2189 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wszystkim dziekuje za mile slowa
Cytat:
![]() Sprobuje mu dac gruszke kiedys i moze banana. truskawek i malin nie lubi, wiec to mi odpada. Cytat:
W tym semestrze nie ma obowiazku chodzic na caly dzien lub codziennie, nic mi ani jemu zrobic nie moga. Ale jakos by bylo dziwnie, gdyby dzieci bylyby posylane do szkoly od drugiego semestru, nie? Chociaz jak ktos sobie zyczy, to wg prawa moze. Ja jednak nie bede mieszala w tej sprawie. Tak to jest, ze w jego klasie sa dzieci, ktore teraz juz we wrzesniu skoncza 5 lat, a on biedulek dopiero w maju. W sumie tak samo, jak w Polsce, tylko w Polsce liczy sie od stycznia do grudnia, a tu od 1 wrzesnia do 31 sierpnia. Jestem z grudnia, wiec idac do pierwszej klasy mialam 6 lat, a moja kolezanka ze stycznia juz od 9 miesiecy 7, bo w Polsce (nadal) obowiazek szkolny zaczyna sie w roku, kiedy konczy sie 7 rok. zycia.
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2013-09-11 o 22:24 |
||
|
|
|
#2190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No w Polsce liczy się rocznik, ale jednak chyba - jeśli nie odkręcą - dla dzieci z pierwszej połowy 2008 roku obowiązek szkolny zacznie się w roku, kiedy skończą 6 lat, czyli 2014.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:07.

zdrowka

Babcia ją utuczyła jak świnkę 

ogólnie cofnęła się o lata świetlne. U babci wszyscy ją wyręczali. Sama mi powiedziała, że to ja mam ją obsługiwać
albo czesne powali
A ze mnie taki informatyk jak z koziej du** trąba
Albo nic nie ma, albo cena szokuje, albo ja nie wiem co...
dla Antosia.