|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2161 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. IV
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2162 |
Zakorzenienie
|
[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;4556837 8]swiete slowa
![]() ![]() O tak ![]() ![]() ![]() Biegacie w jasnych spodniach? Widziałam ostatnio dziewczynę w czymś jakby dresowe legginsy? jasno szare. No i biegła w nich i bardzo ładnie wyglądała, przynajmniej od tyłu ![]() ![]()
#2163 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2164 |
Zakorzenienie
|
A tak ładnie było gdzie ta wiosna ?
lubię sobie spuszczać wpie..ol ![]() Edytowane przez Ismenkusia Czas edycji: 2014-03-16 o 13:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#2165 |
Zadomowienie
|
U mnie
ImageUploadedByWizaz Forum1394998340.403904.jpgImageUploadedByWizaz Forum1394998374.484833.jpg Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2166 |
Konto usunięte
|
u mnie w sobote bylo 25° i tez wszystko kwitnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2167 |
Zakorzenienie
|
A u mnie miałobyć wczoraj długie wybieganie i musiałam zrezygnować. Na mniejsze bieganie mogłabym iść, ale nie na 3h. Cały dzień z małymi przerwami lało, i wiało strasznie
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2169 |
Zadomowienie
|
Kilka lat temu w Monterrey lalo przez caly maraton. Wszyscy dobiegli supermokrzy. Ya never know...
#2170 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj poszłam na długie wybieganie a po 7 km wróciłam do domu, przemoczona, ale to nie dlatego, bardziej dlatego że większość z tych 7 km biegłam pod wiatr, i miałam aż śmieszny przechył żeby brnąć dalej
![]() ![]()
![]() |
#2171 |
Konto usunięte
|
Hej dziewczyny. Postanowiłam dołączyć
![]() Mam pytanie jak się ubieracie na taką pogodę jak teraz? Kupiłam jak narazie buty w lidlu i tą koszulkę/bluzę z dłuższym rękawem. Chyba wybiorę się do Decatlonu i kupię sobie jeszcze koszulkę z krótkim rękawem i jakąś wiatrówkę. Zacznę biegać w zwykłych dresach z adidasa żeby nie zbankrutować od razu. I pewnie coś na uszy i szyję trzeba. Myślałam o jakiejś opasce i tym wąskim kominem. Myślę że zacznę od tego 40 minut, najpierw zrobię test ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2172 |
Zakorzenienie
|
Na szyję i uszy nic już nie daję. Bluzy przeważnie zapinane pod samą brodę, w uszach często słuchawki.
W decathlonie są leginsy biegowe takie na teraz za niecałe 50zl. Na poczatku przygody biegowej nowe ciuchy i gadżety jakoś motywuja, teraz mi jest obojętne jak jestem ubrana. Moim zdaniem ajwazniejsze jak masz buty to zainwestuj w dobry stanik sportowy. Powoli zabieram sie do biegania, tylko najpierw kawa. Dzisiaj pogoda pochmurna ale tego wielkiego wiatru nie ma to juz cos.
![]() |
#2173 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
na głowę zawsze nakładam kaptur ![]()
![]() |
#2174 |
Zadomowienie
|
[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;45635644]Hej dziewczyny. Postanowiłam dołączyć
![]() Mam pytanie jak się ubieracie na taką pogodę jak teraz? Kupiłam jak narazie buty w lidlu i tą koszulkę/bluzę z dłuższym rękawem. Chyba wybiorę się do Decatlonu i kupię sobie jeszcze koszulkę z krótkim rękawem i jakąś wiatrówkę. Zacznę biegać w zwykłych dresach z adidasa żeby nie zbankrutować od razu. I pewnie coś na uszy i szyję trzeba. Myślałam o jakiejś opasce i tym wąskim kominem. Myślę że zacznę od tego 40 minut, najpierw zrobię test ![]() Witaj ![]() ![]() I co dałaś radę 40min? ![]() Mój bieg w sobotę - początkowo słonko, a po kilku minutach deszcz, grad, zawierucha i masakra ![]() ![]() Mam pytanie do doświadczonych biegaczek - jak bieganie zmieniło wasze sylwetki?
"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie". H. Jackson Brown Jr Edytowane przez kalija Czas edycji: 2014-03-18 o 12:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#2175 |
Konto usunięte
|
Dobra mam już ciuchy
![]() Legginsy ocieplane, opaska z decatlona. Kurtkę z mifit pro runner i top z wbudowanym stanikiem taki: klik, tylko jasnofioletowy w outlecie za dwie rzeczy 80zł(po zniżce). Kurtka ma z tyłu kieszeń np na klucze. I nie wiem czy biegać z telefonem czy mp3. Nie wiem gdzie ten telefon wsadzić. Kieszenie w tej kurtce nie są na zamek, a w środku nie ma żadnych. No i z lidla ma tą cienką bluzę i buty. Bluza zapina się pod samą szyję i ma kaptur. Mogę już biegać ![]() I nie mam już żadnej wymówki. Jutro rano albo wieczorem jak nie będzie tak padać zaczynam ![]() Ps. te lusterku na zdjęciu jest czyste, ale stancyjne i pewnie bardzo stare. Cały czas się motywuję ![]() Mówiąc 40 min raczej miałam tą rozpiskę tygodniową żeby do 40 min dojść ![]() ![]() Dalej się zastanawiam kiedy to ja z rozmiaru 36 upasłam się do 40. Edytowane przez 8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82 Czas edycji: 2014-03-18 o 12:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#2176 |
Przyczajenie
|
A ja niestety mam kilka dni przerwy z powodu deszczu i silnego wiatru. Na szczęście od czwartku pogoda się poprawi
![]()
#2177 |
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj tez na wagarach bo za dużo roboty się nałożyło
![]() Okazało się że niedaleko mojego miasta jest organizowany taki mały maraton bez atestu. Zapisałam się z tz. On pobiegnie dystans półmaratonu a ja postaram się 35km albo już całość, takie sprawdzenie siebie.
![]() |
#2178 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
LadyWhisper zapisaliscie się na dyche do "nas". My się zapisujemy w tym tygodniu bo od 1.04 ma być wyższa opłata, a wolę zapłacić mniej niż więcej. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2179 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a co robicie jak Was kolano boli? ja do lekarza będę mogła się udać dopierokoło 7-10 kwietnia, bo na obczyźnie jestem, a poszłam biegać, na rozgrzewkę 3 km i teraz mnie lewe kolano pobolewa ;/ i to nie z przodu a z boku... kupiłam voltaren i opaskę uciskową, moge cos wiecej zrobić?
wiem, że żadnego obciążania, żadnego sportu itp
#2180 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Inne powody bolu kolana to stare kontuzje lub uszkodzenie nerwow. Jednak na razie stawiam na zla technike biegu Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2181 |
Wtajemniczenie
|
Czy któraś z Was pracuje fizycznie i łączy to z bieganiem? Jak mam cięższy tydzień, to jestem wykończona i samo myślenie o bieganiu już mnie męczy..
![]() Z drugiej strony mam wrażenie, że się nad sobą użalam, bo przecież na kopalni nie robię ![]()
#2182 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2183 |
Zakorzenienie
|
Kotwilka, nom, targanie 12,5kg babla przez 12godz dziennie
![]() ![]() Dziewczyny, z tym wstawaniem to nie ma szans, mamy z malzem system, ja wstaje w tygodniu on w weekendy, chlop by mi sie zajechal jakby w nocy po pierdyliard razy mial wstawac a rano o 6.00 juz gotowy do pracy..... takze sie dzielimy obowiazkami, chyba, ze juz naprawde nie daje sobie z mlodym rady to budze malza. Cacajuate powaznie najgorsze rezultaty? Kurcze, wszyscy moi znajomi biegacze maja kaloryfery na brzuchu ja sama swego czasu bylam szczesliwa posiadaczka :p teraz tez mi tluszczyk powoli zaczyna schodzic i miesnie sie ujawniaja. Z ciekawosci - ile masz wzrostu i ile wazysz? Ostatnio sie wkrecilam ze za duzo waze przy zbyt niskim wzroscie - 163cm/61,5kg. Boje sie, ze mi stawy siada.... no z tymze tych kg po mnie kompletnie nie widac i kazdy mi to mowi, ale ciezar jest ciezarem jednak ![]() Madziu, kurcze, jeszcze sie nie zapisalam, poki co zyjemy biegiem na powitanie wiosny, tez dyszka, w katowicach w wpkiw i polmaratonem zywieckim ![]() Mialam tydzien przerwy, wczoraj machnelam z siostra jakis program chodakowskiej, dzisiaj wyszlam na 7km i ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2184 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2185 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ale fakt, dokladnie o to mi chodzilo ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2186 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz LadyWhisper pamietaj, ze jesli mowa o zwyklych amatorach, ktorzy biegaja, to jest zasadnicza roznica miedzy facetami a kobietami. Faceci moga sobie pozwolic i naturalnie maja nizszy bf, niz kobiety, zazwycaaj tez maja nieco inna kompozycje miesni itd. Co do Twojej wagi, to 61kg przy tym wzroscie to za duzo na bieganie dobrze, moim zdaniem. Ja mam 165 cm, waze okolo 57, foty masz. Na fotach z Tequili waze 55.5 kg. Kiedys wazylam okolo 59 kg i mi profesjonalny trener kazal schudnac :P
Edytowane przez cacajuate Czas edycji: 2014-03-18 o 20:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2187 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak ćwiczyć technikę biegu? mam buty do biegania z amortyzacją ale może lepiej będzie na płaskiej podeszwie, bardziej naturalnie? bo noga sama w sobie też ma amortyzację
![]() |
#2188 |
Zakorzenienie
|
Ja mam wzrost 178 i ważę 66kg to wtedy ok, czy mam schudnąć?
Na jednych zawodach jak robili pomiary to mi wyliczyli że mam 3 kg nadwagi. Ja od biegania mam wkońcu normalne nogi, u mnie siłownia super działała na ręce, czy brzuch, ale nogi miałam przy niższej wadze niż mam teraz z cellulitem na kolanach ![]()
![]() |
#2189 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
#2190 |
Zakorzenienie
|
No wlasnie w takim razie - jak schudnac? Ale z wagi. Bo generalnie z sylwetki jestem calkiem zadowolona? Im wiecej biegam tym bardziej obwody spadaja, ale wagowo nie zmienia sie nic, ewentualnie idzie w gore. Przeciez miesni sobie nie wyrabiam bieganiem kurde!!!!!!!!!!! To co jest nie tak? Tzn wiem
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:14.