Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. IV - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-14, 20:31   #2161
megie
Zadomowienie

Dot.: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. IV

Cytat:
Napisane przez Losza Pokaż wiadomość
3 km na początek to bardzo dobry wynik
Ja dzisiaj niestety tylko rower, na którym przemieszczałam się do celów, ok 8km. Niestety czasu nie starczyło. Plus wieczorem objadłam się waniliowym serkiem homogenizowanym, rybą i kanapkami... No cóż, jutro mocny trening
dziękuję za dobre słowo mam nadzieję, że jutro będzie lepiej
Stary 2014-03-15, 13:40   #2162
Wenress
Zakorzenienie

[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;4556837 8]swiete slowa ja wlasnie biegam, zeby moc porzadnie jesc [/QUOTE]

O tak No dobra, może nie porządnie, bo jem wtedy więcej słodkiego ale fajnie jest mieć takie dni, że bardziej się martwię, że zjem za mało niż za dużo

Biegacie w jasnych spodniach? Widziałam ostatnio dziewczynę w czymś jakby dresowe legginsy? jasno szare. No i biegła w nich i bardzo ładnie wyglądała, przynajmniej od tyłu ale nie wiem czy to dobry pomysł, w końcu człowiek się poci i efekt może być nieciekawy

Ćwiczę!
Wenress jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 19:03   #2163
tekila901
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wenress Pokaż wiadomość
Biegacie w jasnych spodniach? Widziałam ostatnio dziewczynę w czymś jakby dresowe legginsy? jasno szare. No i biegła w nich i bardzo ładnie wyglądała, przynajmniej od tyłu ale nie wiem czy to dobry pomysł, w końcu człowiek się poci i efekt może być nieciekawy
nie, bo i tak wszystko uje*** w błocie
Stary 2014-03-16, 12:48   #2164
Ismenkusia
Zakorzenienie

GG do Ismenkusia

A tak ładnie było gdzie ta wiosna ?

Edytowane przez Ismenkusia
Czas edycji: 2014-03-16 o 13:06
Ismenkusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 19:33   #2165
cacajuate
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ismenkusia Pokaż wiadomość
A tak ładnie było gdzie ta wiosna ?
U mnie
ImageUploadedByWizaz Forum1394998340.403904.jpgImageUploadedByWizaz Forum1394998374.484833.jpg

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Meksyk i bieganie na fejsie TUTAJ
cacajuate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 05:37   #2166
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06
Konto usunięte

u mnie w sobote bylo 25° i tez wszystko kwitnie
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 06:02   #2167
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

A u mnie miałobyć wczoraj długie wybieganie i musiałam zrezygnować. Na mniejsze bieganie mogłabym iść, ale nie na 3h. Cały dzień z małymi przerwami lało, i wiało strasznie Nawet na spacer ledwo starczyło mi desperacji. Dzisiaj jak na razie tak samo jak wczoraj

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 06:56   #2168
tekila901
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
A u mnie miałobyć wczoraj długie wybieganie i musiałam zrezygnować. Na mniejsze bieganie mogłabym iść, ale nie na 3h. Cały dzień z małymi przerwami lało, i wiało strasznie Nawet na spacer ledwo starczyło mi desperacji. Dzisiaj jak na razie tak samo jak wczoraj
u mnie w sobotę tak padało, że jak wyszłam, to po 10 metrach miałam przemoknięte buty. wczoraj padał grad
Stary 2014-03-17, 17:27   #2169
cacajuate
Zadomowienie

Cytat:
Kilka lat temu w Monterrey lalo przez caly maraton. Wszyscy dobiegli supermokrzy. Ya never know...

Stary 2014-03-17, 20:35   #2170
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Dzisiaj poszłam na długie wybieganie a po 7 km wróciłam do domu, przemoczona, ale to nie dlatego, bardziej dlatego że większość z tych 7 km biegłam pod wiatr, i miałam aż śmieszny przechył żeby brnąć dalej Jak ja się cieszyłam gdy kurier zadzwonił że czeka z towarem pod drzwiami

Stary 2014-03-18, 07:14   #2171
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82
Konto usunięte

Hej dziewczyny. Postanowiłam dołączyć
Mam pytanie jak się ubieracie na taką pogodę jak teraz?
Kupiłam jak narazie buty w lidlu i tą koszulkę/bluzę z dłuższym rękawem.
Chyba wybiorę się do Decatlonu i kupię sobie jeszcze koszulkę z krótkim rękawem i jakąś wiatrówkę. Zacznę biegać w zwykłych dresach z adidasa żeby nie zbankrutować od razu.
I pewnie coś na uszy i szyję trzeba. Myślałam o jakiejś opasce i tym wąskim kominem.
Myślę że zacznę od tego 40 minut, najpierw zrobię test
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 07:44   #2172
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Na szyję i uszy nic już nie daję. Bluzy przeważnie zapinane pod samą brodę, w uszach często słuchawki.
W decathlonie są leginsy biegowe takie na teraz za niecałe 50zl.
Na poczatku przygody biegowej nowe ciuchy i gadżety jakoś motywuja, teraz mi jest obojętne jak jestem ubrana. Moim zdaniem ajwazniejsze jak masz buty to zainwestuj w dobry stanik sportowy.

Powoli zabieram sie do biegania, tylko najpierw kawa. Dzisiaj pogoda pochmurna ale tego wielkiego wiatru nie ma to juz cos.

Stary 2014-03-18, 08:15   #2173
tekila901
Zakorzenienie

Cytat:
Na szyję i uszy nic już nie daję. Bluzy przeważnie zapinane pod samą brodę, w uszach często słuchawki.
W decathlonie są leginsy biegowe takie na teraz za niecałe 50zl.
Na poczatku przygody biegowej nowe ciuchy i gadżety jakoś motywuja, teraz mi jest obojętne jak jestem ubrana. Moim zdaniem ajwazniejsze jak masz buty to zainwestuj w dobry stanik sportowy.

Powoli zabieram sie do biegania, tylko najpierw kawa. Dzisiaj pogoda pochmurna ale tego wielkiego wiatru nie ma to juz cos.
ja mam zawsze problem z szyją, bo jak jej czymś nie osłonię, to potem albo źle się czuję, albo ból gardła mnie dopada. Trochę z zawiścią patrzę na tych wszystkich biegaczy, którzy nie muszą się owijać kołnierzami/szalikami.
na głowę zawsze nakładam kaptur
Stary 2014-03-18, 12:25   #2174
kalija
Zadomowienie

[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;45635644]Hej dziewczyny. Postanowiłam dołączyć
Mam pytanie jak się ubieracie na taką pogodę jak teraz?
Kupiłam jak narazie buty w lidlu i tą koszulkę/bluzę z dłuższym rękawem.
Chyba wybiorę się do Decatlonu i kupię sobie jeszcze koszulkę z krótkim rękawem i jakąś wiatrówkę. Zacznę biegać w zwykłych dresach z adidasa żeby nie zbankrutować od razu.
I pewnie coś na uszy i szyję trzeba. Myślałam o jakiejś opasce i tym wąskim kominem.
Myślę że zacznę od tego 40 minut, najpierw zrobię test [/QUOTE]

Witaj ja mam na teraz (do 12-13 st. C) koszulkę z długim rękawem termoaktywną i na to zakładam kamizelkę turystyczną (zakupione w Decatlonie), do tego zwykłe spodnie dresowe i adidasy do biegania. Jak jest cieplej to rezygnuję z kamizelki. Jak będziesz kupować nową koszulkę, to zwróć uwagę, by była ze stójką, najlepiej z zameczkiem-mi takiej baaaardzo brakuje

I co dałaś radę 40min?

Mój bieg w sobotę - początkowo słonko, a po kilku minutach deszcz, grad, zawierucha i masakra wczoraj podobnie, ale aż tak nie zmokłam jak w sobotę. A dziś zapowiada się całkiem przyjemnie - nie pada

Mam pytanie do doświadczonych biegaczek - jak bieganie zmieniło wasze sylwetki?

Edytowane przez kalija
Czas edycji: 2014-03-18 o 12:31
kalija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 12:35   #2175
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82
Konto usunięte

Dobra mam już ciuchy .
Legginsy ocieplane, opaska z decatlona.
Kurtkę z mifit pro runner i top z wbudowanym stanikiem taki: klik, tylko jasnofioletowy w outlecie za dwie rzeczy 80zł(po zniżce). Kurtka ma z tyłu kieszeń np na klucze. I nie wiem czy biegać z telefonem czy mp3. Nie wiem gdzie ten telefon wsadzić. Kieszenie w tej kurtce nie są na zamek, a w środku nie ma żadnych.

No i z lidla ma tą cienką bluzę i buty. Bluza zapina się pod samą szyję i ma kaptur.

Mogę już biegać .
I nie mam już żadnej wymówki. Jutro rano albo wieczorem jak nie będzie tak padać zaczynam

Ps. te lusterku na zdjęciu jest czyste, ale stancyjne i pewnie bardzo stare.

Cytat:
Napisane przez kalija Pokaż wiadomość

I co dałaś radę 40min?
Cały czas się motywuję , a tak serio to te ciuchy co uprałam muszą przeschnąć, niby miały metki, no ale wiadomo. Więc jutro.
Mówiąc 40 min raczej miałam tą rozpiskę tygodniową żeby do 40 min dojść Ostatni raz biegałam w gimnazjum, to tak lekko nie będzie.

Dalej się zastanawiam kiedy to ja z rozmiaru 36 upasłam się do 40.

Edytowane przez 8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82
Czas edycji: 2014-03-18 o 12:44
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 14:48   #2176
mamomi
Przyczajenie

A ja niestety mam kilka dni przerwy z powodu deszczu i silnego wiatru. Na szczęście od czwartku pogoda się poprawi
Stary 2014-03-18, 15:04   #2177
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Ja dzisiaj tez na wagarach bo za dużo roboty się nałożyło do tego ta pogoda nie dopinguje mnie żeby jednak teraz iść.
Okazało się że niedaleko mojego miasta jest organizowany taki mały maraton bez atestu. Zapisałam się z tz. On pobiegnie dystans półmaratonu a ja postaram się 35km albo już całość, takie sprawdzenie siebie.

Stary 2014-03-18, 15:28   #2178
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dzisiaj tez na wagarach bo za dużo roboty się nałożyło do tego ta pogoda nie dopinguje mnie żeby jednak teraz iść.
Okazało się że niedaleko mojego miasta jest organizowany taki mały maraton bez atestu. Zapisałam się z tz. On pobiegnie dystans półmaratonu a ja postaram się 35km albo już całość, takie sprawdzenie siebie.
Fajnie takie biegi. U nas też jest kilka imprez, bez takiej wielkiej pompy jak bieg z prawdziwego zdarzenia ale dzięki temu wpisowe to 10 czy 20 osób. Przychodzi duzo osób nawet rych dopiero zaczynających biegać aby przebiec np jedno kółko pobyć w towarzystwie innych biegaczy.

LadyWhisper zapisaliscie się na dyche do "nas". My się zapisujemy w tym tygodniu bo od 1.04 ma być wyższa opłata, a wolę zapłacić mniej niż więcej.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 15:31   #2179
jeu
Zakorzenienie

Dziewczyny, a co robicie jak Was kolano boli? ja do lekarza będę mogła się udać dopierokoło 7-10 kwietnia, bo na obczyźnie jestem, a poszłam biegać, na rozgrzewkę 3 km i teraz mnie lewe kolano pobolewa ;/ i to nie z przodu a z boku... kupiłam voltaren i opaskę uciskową, moge cos wiecej zrobić?
wiem, że żadnego obciążania, żadnego sportu itp
Stary 2014-03-18, 17:51   #2180
cacajuate
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jeu Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a co robicie jak Was kolano boli? ja do lekarza będę mogła się udać dopierokoło 7-10 kwietnia, bo na obczyźnie jestem, a poszłam biegać, na rozgrzewkę 3 km i teraz mnie lewe kolano pobolewa ;/ i to nie z przodu a z boku... kupiłam voltaren i opaskę uciskową, moge cos wiecej zrobić?
wiem, że żadnego obciążania, żadnego sportu itp
Boli Cie kolano, bo zle biegasz, zgaduje. Biegasz pewnie z piety, albo zgarbiona itd. Zla technika biegu wali na kolana. Poszukaj filmikow o techince biegu, proboj i juz.
Inne powody bolu kolana to stare kontuzje lub uszkodzenie nerwow. Jednak na razie stawiam na zla technike biegu

Cytat:
Napisane przez tekila901 Pokaż wiadomość
ja mam zawsze problem z szyją, bo jak jej czymś nie osłonię, to potem albo źle się czuję, albo ból gardła mnie dopada. Trochę z zawiścią patrzę na tych wszystkich biegaczy, którzy nie muszą się owijać kołnierzami/szalikami.
na głowę zawsze nakładam kaptur
U mnie sprawdza sie bifa po prostu.

Cytat:
Napisane przez kalija Pokaż wiadomość

Mam pytanie do doświadczonych biegaczek - jak bieganie zmieniło wasze sylwetki?
Zmienilo na gorsze.- Mialam widoczne miesnie np brzucha, przy bieganiu na dlugie dystanse tak niski poziom tluszczu jest raczej nie mozliwy, ewentualnie mozna jak profesjonalisci sie zasuszyc. Akurat ze wszystkich sportow, jakie uprawialam jesli chodzi o sylwetke bieganie daje najgorsze rezultaty, no i najmniejsze jesli popatrzec na ilosc wkladu pracy. Przy cwiczeniach silowych mialabym 5x lepszy efekt przy 1/3 tego nakladu pracy. No ale coz zrobic, jak sie lubi biegac

Stary 2014-03-18, 19:28   #2181
kotwilka
Wtajemniczenie

Czy któraś z Was pracuje fizycznie i łączy to z bieganiem? Jak mam cięższy tydzień, to jestem wykończona i samo myślenie o bieganiu już mnie męczy..
Z drugiej strony mam wrażenie, że się nad sobą użalam, bo przecież na kopalni nie robię

kotwilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 19:35   #2182
tekila901
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kotwilka Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was pracuje fizycznie i łączy to z bieganiem? Jak mam cięższy tydzień, to jestem wykończona i samo myślenie o bieganiu już mnie męczy..
Z drugiej strony mam wrażenie, że się nad sobą użalam, bo przecież na kopalni nie robię
Najlepiej wtedy biegać przed pracą
Stary 2014-03-18, 19:45   #2183
LadyWhisper
Zakorzenienie

Kotwilka, nom, targanie 12,5kg babla przez 12godz dziennie co jak co, ale ja traktuje to jako prace fizyczna

Dziewczyny, z tym wstawaniem to nie ma szans, mamy z malzem system, ja wstaje w tygodniu on w weekendy, chlop by mi sie zajechal jakby w nocy po pierdyliard razy mial wstawac a rano o 6.00 juz gotowy do pracy..... takze sie dzielimy obowiazkami, chyba, ze juz naprawde nie daje sobie z mlodym rady to budze malza.

Cacajuate powaznie najgorsze rezultaty? Kurcze, wszyscy moi znajomi biegacze maja kaloryfery na brzuchu ja sama swego czasu bylam szczesliwa posiadaczka :p teraz tez mi tluszczyk powoli zaczyna schodzic i miesnie sie ujawniaja. Z ciekawosci - ile masz wzrostu i ile wazysz?
Ostatnio sie wkrecilam ze za duzo waze przy zbyt niskim wzroscie - 163cm/61,5kg. Boje sie, ze mi stawy siada.... no z tymze tych kg po mnie kompletnie nie widac i kazdy mi to mowi, ale ciezar jest ciezarem jednak

Madziu, kurcze, jeszcze sie nie zapisalam, poki co zyjemy biegiem na powitanie wiosny, tez dyszka, w katowicach w wpkiw i polmaratonem zywieckim
Mialam tydzien przerwy, wczoraj machnelam z siostra jakis program chodakowskiej, dzisiaj wyszlam na 7km i myslalam, ze nie dobiegne!!!!! Cos strasznego baaardzo zly prognostyk, bardzo!!!

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-18, 19:52   #2184
tekila901
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Kotwilka, nom, targanie 12,5kg babla przez 12godz dziennie co jak co, ale ja traktuje to jako prace fizyczna

Dziewczyny, z tym wstawaniem to nie ma szans, mamy z malzem system, ja wstaje w tygodniu on w weekendy, chlop by mi sie zajechal jakby w nocy po pierdyliard razy mial wstawac a rano o 6.00 juz gotowy do pracy..... takze sie dzielimy obowiazkami, chyba, ze juz naprawde nie daje sobie z mlodym rady to budze malza.

Cacajuate powaznie najgorsze rezultaty? Kurcze, wszyscy moi znajomi biegacze maja kaloryfery na brzuchu ja sama swego czasu bylam szczesliwa posiadaczka :p teraz tez mi tluszczyk powoli zaczyna schodzic i miesnie sie ujawniaja. Z ciekawosci - ile masz wzrostu i ile wazysz?
Ostatnio sie wkrecilam ze za duzo waze przy zbyt niskim wzroscie - 163cm/61,5kg. Boje sie, ze mi stawy siada.... no z tymze tych kg po mnie kompletnie nie widac i kazdy mi to mowi, ale ciezar jest ciezarem jednak

Madziu, kurcze, jeszcze sie nie zapisalam, poki co zyjemy biegiem na powitanie wiosny, tez dyszka, w katowicach w wpkiw i polmaratonem zywieckim
Mialam tydzien przerwy, wczoraj machnelam z siostra jakis program chodakowskiej, dzisiaj wyszlam na 7km i myslalam, ze nie dobiegne!!!!! Cos strasznego baaardzo zly prognostyk, bardzo!!!

a to nie jest tak, że na wielu biegaczach widać mięśnie, bo mają niski poziom tłuszczu? wiecie, coś na zasadzie: https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.n...36567746_n.jpg
Stary 2014-03-18, 20:06   #2185
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cytat:
a to nie jest tak, że na wielu biegaczach widać mięśnie, bo mają niski poziom tłuszczu? wiecie, coś na zasadzie: https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.n...36567746_n.jpg
o kurde padlam
Ale fakt, dokladnie o to mi chodzilo

Stary 2014-03-18, 20:09   #2186
cacajuate
Zadomowienie

Cytat:
I tak i nie. Biegacze dlugodystansowi maja inna kompozycje miesni. Przede wszystkim jest to bardzo gesta tkanka. Po drugie inne wlokna sa rozwijane (miesnie maja 3 wlokna, innych uzywaja sprinterzy, a innych maratonczycy). Po trzecie dochodzi skladowanie glukozy. Profesjonalisci, bo o nich tu mowie, jada caly maraton na glukozie z miesni. Dlatego tez zeby byc dobrym dystansowcem trzeba miec predyspozycje genetyczne i/lub trenowac od mlodego. Paula Radcliffe biega od dziecka, jej rodzica sa matorami biegaczami, Kenijczycy biegaja, bo taki maja sposob spedzania czasu, Tarahumaras bo tak sie komunikuja i jest to czesc ich kultury. Niestety, ja juz maratonow po 2.30 h nie bede trzaskac LOL. Wszystko znowu zmienia sie jesli mowimy o Ultra, tam trzeba miec tluszcz i tam akurat kobietom idzie duzo lepiej, a to dlatego, ze my lepiej tluszczem gospodarujemy - ciezej sie nam go spala. Dla przykladu Nahila Hernandez obecnie jedna z najlepszych biegaczek Ultra na swiecie, Meksykanka. Porownajcie sobie z biegaczkami na 42k.
Teraz LadyWhisper pamietaj, ze jesli mowa o zwyklych amatorach, ktorzy biegaja, to jest zasadnicza roznica miedzy facetami a kobietami. Faceci moga sobie pozwolic i naturalnie maja nizszy bf, niz kobiety, zazwycaaj tez maja nieco inna kompozycje miesni itd.
Co do Twojej wagi, to 61kg przy tym wzroscie to za duzo na bieganie dobrze, moim zdaniem. Ja mam 165 cm, waze okolo 57, foty masz. Na fotach z Tequili waze 55.5 kg. Kiedys wazylam okolo 59 kg i mi profesjonalny trener kazal schudnac :P

Edytowane przez cacajuate
Czas edycji: 2014-03-18 o 20:10
Stary 2014-03-18, 20:20   #2187
jeu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cacajuate Pokaż wiadomość
Boli Cie kolano, bo zle biegasz, zgaduje. Biegasz pewnie z piety, albo zgarbiona itd. Zla technika biegu wali na kolana. Poszukaj filmikow o techince biegu, proboj i juz.
Inne powody bolu kolana to stare kontuzje lub uszkodzenie nerwow. Jednak na razie stawiam na zla technike biegu
2 lata temu miałam tę nogę w szynie, właśnie przez kolano, zebrała mi się woda, ale to nie od biegania a przetrenowania. i nie wiem czy to nadal może być to..
a jak ćwiczyć technikę biegu? mam buty do biegania z amortyzacją ale może lepiej będzie na płaskiej podeszwie, bardziej naturalnie? bo noga sama w sobie też ma amortyzację
Stary 2014-03-18, 20:22   #2188
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Ja mam wzrost 178 i ważę 66kg to wtedy ok, czy mam schudnąć?
Na jednych zawodach jak robili pomiary to mi wyliczyli że mam 3 kg nadwagi.
Ja od biegania mam wkońcu normalne nogi, u mnie siłownia super działała na ręce, czy brzuch, ale nogi miałam przy niższej wadze niż mam teraz z cellulitem na kolanach Od biegania mogę krótkie spodenki nosić. A brzucha też nie miałam nigdy tak umięśnionego, najbardziej widoczne te mięśnie brzucha boczne. Więc mi bieganie bardzo służy.

Stary 2014-03-18, 20:30   #2189
cacajuate
Zadomowienie

Cytat:
2 lata temu miałam tę nogę w szynie, właśnie przez kolano, zebrała mi się woda, ale to nie od biegania a przetrenowania. i nie wiem czy to nadal może być to..
To Ci powie tylko lekarz specjalista po zbadaniu.

Cytat:
a jak ćwiczyć technikę biegu? mam buty do biegania z amortyzacją ale może lepiej będzie na płaskiej podeszwie, bardziej naturalnie? bo noga sama w sobie też ma amortyzację
Znalazlas filmiki na youtube?

Cytat:
Ja mam wzrost 178 i ważę 66kg to wtedy ok, czy mam schudnąć?
Na jednych zawodach jak robili pomiary to mi wyliczyli że mam 3 kg nadwagi.
Nie wiem, o LadyWhisper sie moglam cos wypowiedziec, bo ma podobny do mnie wzrost. Musisz sobie zmierzyc poziom bf itd.

Cytat:
Ja od biegania mam wkońcu normalne nogi, u mnie siłownia super działała na ręce, czy brzuch, ale nogi miałam przy niższej wadze niż mam teraz z cellulitem na kolanach Od biegania mogę krótkie spodenki nosić. A brzucha też nie miałam nigdy tak umięśnionego, najbardziej widoczne te mięśnie brzucha boczne. Więc mi bieganie bardzo służy.
Bo samymi cwiczeniami sie niewiele zdziala 70% to dieta, jak jadlas za duzo wegli to mialas cellulit i inne bajery. Zalezy tez, co rozumiesz przez 'silownia', bo ot, pomachanie hantelkami to zadne cwiczenie rzezbiace. Tym niemniej na wyglad najlepiej dziala silownia, tzn cwiczenia silowe oraz kardio o zmiennym tempie.

Stary 2014-03-18, 21:39   #2190
LadyWhisper
Zakorzenienie

No wlasnie w takim razie - jak schudnac? Ale z wagi. Bo generalnie z sylwetki jestem calkiem zadowolona? Im wiecej biegam tym bardziej obwody spadaja, ale wagowo nie zmienia sie nic, ewentualnie idzie w gore. Przeciez miesni sobie nie wyrabiam bieganiem kurde!!!!!!!!!!! To co jest nie tak? Tzn wiem jedzenie w takim razie jak jesc? W kalkulatorze mi wyszlo niemal 3tys kalorii dziennie w zyciu tego nie przejem przeciez

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości