Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz. 12 - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-14, 20:46   #2161
Loczek_brown
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny składacie przyszłym teściowym życienia z okazji dnia matki??
i raczej nie zamierzam, nawet po ślubie

17.02 16.09
[*][*][*]
Loczek_brown jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 20:47   #2162
Blondi2989
Blond forever!

Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz

Cytat:
Nie
Jak dla mnie to jest moja przyszła teściowa, mamę mam na razie tylko jedną
Ale mama TŻ mówi, że po ślubie oni zyskują córkę A ja dodatkową parę rodziców
Stary 2013-05-14, 20:48   #2163
KasiaK_080290
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Ja nie będę składała, choć nie mam nic do mamy TŻ, ale oficjalnie mamą będzie po ślubie, więc byłoby mi jakoś tak niezręcznie.

uważam podobnie
KasiaK_080290 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 20:49   #2164
Blondi2989
Blond forever!

400 dni do ślubu!
Stary 2013-05-14, 20:53   #2165
alloffkowa
Zakorzenienie

to dobrze, rozbiłyście moje wątpliwości
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 21:01   #2166
monikkad
Wtajemniczenie

Ja nie będę, ani teraz, ani po ślubie. Nawet mi to do głowy nie przyszło.
Bardzo lubię mamę TŻ-ta, nic absolutnie do niej nie mam, nawet po slubie może będę do niej mówić tak kurtuazyjnie "mamo", ale bez przesady. Moją prawdziwą mamą nie jest i nie będzie nigdy.

Btw. właśnie moja babcia mówi, że po ślubie to jednak powinno się złożyć życzenia teściowej w tym dniu. Sama już nie wiem...

Co do finansowania wesela to my finansujemy wszystko sami, ale to absolutnie wszystko, rodzice nie będą mieć żadnego wkładu. Ale ja wcale się nie czuję jakaś dumna z tego powodu ani nic ;] Wręcz na odwrót, bardzo zazdroszczę wszystkim Wam, którym rodzice pomagają, bo ja bym bardzo chciała, żeby nam nasi pomogli, no ale cóż. Oni nawet tego nie zaproponowali. TŻ-ta rodzice uważają pewnie, że skoro jego siostra sobie opłaciła wesele sama to i TŻ tak zrobi (TŻ-ta siostra 18 tys. tylko wydała, a miała takie weselicho na z 70 osób chyba i wszystko było, co miało być, nie że było jakoś skromnie, tylko po prostu małe miasto, rok 2009). A moja mama nie ma kasy, żeby nam dołożyć. Odkłada teraz z każdej wypłaty po troszkę, żeby nam chociaż 1 tys. do koperty włożyć i jestem jej i tak bardzo wdzięczna, bo wiem, że to dla niej wyrzeczenie duże.

Za 60 osób płacimy 25 tysięcy, mamy tę kasę już odłożoną. Damy sobie radę. Chociaż nie powiem, nie pogardziłabym jakby rodzice zaproponowali pomoc, no ale niestety.

Edytowane przez monikkad
Czas edycji: 2013-05-14 o 21:13
monikkad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 21:11   #2167
Verunka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
ja jeszcze nie mierzyłam ale na św. Filipa i Długiej jest mnóstwo salonów sukien. co dwa kroki. Do tego masz rzut beretem na Floriańską stamtąd gdzie jest Madonna
Cytat:
oczywiscie, ze tak!!
robie to od 3 lat od kiedy jestem z Tztem... nie w sensie, ze to moja matka czy cos. ale matka mojego mezczyzny, tak samo składam zyczenia z tej okazji mamie mojej przyjaciółki. Jakis drobny upominek dajemy wspólnie. Nie wyobrazam sobie nie złozyc takich zyczen. Zaskoczyłyscie mnie szczerze mówiąc.

Verunka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-14, 21:11   #2168
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
Napisane przez monikkad Pokaż wiadomość
Ja nie będę, ani teraz, ani po ślubie. Nawet mi to do głowy nie przyszło.
Bardzo lubię mamę TŻ-ta, nic absolutnie do niej nie mam, nawet po slubie może będę do niej mówić tak kurtuazyjnie "mamo", ale bez przesady. Moją prawdziwą mamą nie jest i nie będzie nigdy.
Dla mnie to nie będzie przesada - życzenia, jak życzenia. Dla nas po ślubie mama TŻ jest moją mamą, jego tata jest moim i vice versa - nasi rodzice zawsze to podreślają i mnie to cieszy - chcę być w tej rodzinie traktowana jako jej część, nie jako "żona swojego męża". Do swoich babć, cioć, wujków też po ślubie tak będziemy mówić Ja i TŻ nie mamy z tym problemu - mamy fajne rodziny
Stary 2013-05-14, 21:14   #2169
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Tytuły super! Jesteście niemożliwe. Ją nigdy żadnego ostrzeżenia nie dostałam.

Co do finansowania wesela to sie nie wypowiadam. Niedawno pisałam na ten temat w wątku o foux pas młodych, bo wówczas sie zrobił off top. Także nie będę sie powtarzać :p

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
tam to ja już od dawna nie zaglądam.... wdaje mi się, że część osób nie rozumie znaczenia "faux pas"

Cytat:
Napisane przez szklaneczka25 Pokaż wiadomość
LiParie ul. Chmielna
Tylko drooogo
ale spoczko dobieraja i poprawki robia nawet
szkoda, że drogo :/ widziałam na stronach biustonosze za ok 120 zł i mam nadzieję, że się zmieszczę.

Cytat:
Napisane przez little_zosh Pokaż wiadomość
Całe wielkie mnóstwo Polecam Dopasowaną, ale to z sentymentu. W necie można znaleźć tego naprawdę dużo. Na stacji metra centrum jest, w złotych jest, na koszykowej jest, na chmielnej jest... I większość ma strony internetowe.
dziękuję, dodaję do listy

Cytat:
niech zapomni (kiedyś przy wszystkich ktoś nazwał ją moją teściową, a ona ostentacyjnie odpowiedziała, że nie należę do rodziny)

Cytat:
Napisane przez Ines3037200 Pokaż wiadomość
Moja bratowa ostatnio mnie namawiała, żeby iść do sklepu na Jerozolimskich naprzeciw PKiNU. Tam jest taki nieduży z bielizną, ponoć rewelacja.
też dodaję do listy

dziękuję za odzew
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 21:14   #2170
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie przecież to moja przyszła teściowa, nie mogę jej jeszcze nazwać mamą szczerze to z trudnością mi przyjdzie wypowiedzenie mamo do innej osoby niż moja mama, ta jedyna, rodzicielka

po ślubie pewnie będę obracać w sposób żartobliwy, na zasadzie wszystkiego najlepszego mamuśka, moja druga mamo, itp. chociaż nie wiem trudno mi powiedzieć jak będę się zachowywać

ale bardzo lubię swoją przyszłą teściową jest rewelacyjną kobietą

Cytat:
Napisane przez Tycikata Pokaż wiadomość
właśnie nie wiem chyba nie choroba...bo poza tym nic się nie dzieje...
to chyba przemęczenie albo niskie ciśnienie... nie mam pojęcia....

wiesz, ale do badawczego mam mieć 2 cz. teoretyczne z którymi sobie nie radzę...
postanowiłam sobie, że skończę pracę do 30 czerwca więc mam nadzieję, że się uda.....
niestety na obronę w lipcu się już nie załapię bo bym musiała pracę oddać 10 czerwca-na bank się nie wyrobię, za dużo tego wszystkiego mam na głowie ostatnio
ale przez wakacje chcę już mieć święty spokój z tą pracą...i tylko czekać na obronkę we wrześniu

idę może coś mi się uda dziś napisać...
no idź, idź owocnego pisania

KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 21:15   #2171
monikkad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
Dla mnie to nie będzie przesada - życzenia, jak życzenia. Dla nas po ślubie mama TŻ jest moją mamą, jego tata jest moim i vice versa - nasi rodzice zawsze to podreślają i mnie to cieszy - chcę być w tej rodzinie traktowana jako jej część, nie jako "żona swojego męża". Do swoich babć, cioć, wujków też po ślubie tak będziemy mówić Ja i TŻ nie mamy z tym problemu - mamy fajne rodziny
No właśnie tak jak wyżej zedytowałam, moja babcia też mi tak powiedziała jak Ty piszesz. Może i faktycznie dużo racji w tym jest. Zwłaszcza, że rodzice TŻ-ta od zawsze byli dla mnie bardzo dobrzy i zawsze bardzo rodzinnie mnie traktują, więc w sumie... czemu nie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-14, 21:23   #2172
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monikkad Pokaż wiadomość
Co do finansowania wesela to my finansujemy wszystko sami, ale to absolutnie wszystko, rodzice nie będą mieć żadnego wkładu. Ale ja wcale się nie czuję jakaś dumna z tego powodu ani nic ;] Wręcz na odwrót, bardzo zazdroszczę wszystkim Wam, którym rodzice pomagają, bo ja bym bardzo chciała, żeby nam nasi pomogli, no ale cóż. Oni nawet tego nie zaproponowali. TŻ-ta rodzice uważają pewnie, że skoro jego siostra sobie opłaciła wesele sama to i TŻ tak zrobi (TŻ-ta siostra 18 tys. tylko wydała, a miała takie weselicho na z 70 osób chyba i wszystko było, co miało być, nie że było jakoś skromnie, tylko po prostu małe miasto, rok 2009). A moja mama nie ma kasy, żeby nam dołożyć. Odkłada teraz z każdej wypłaty po troszkę, żeby nam chociaż 1 tys. do koperty włożyć i jestem jej i tak bardzo wdzięczna, bo wiem, że to dla niej wyrzeczenie duże.

Za 60 osób płacimy 25 tysięcy, mamy tę kasę już odłożoną. Damy sobie radę. Chociaż nie powiem, nie pogardziłabym jakby rodzice zaproponowali pomoc, no ale niestety.
a ja z kolei odwrotnie bardzo bym była dumna z siebie, gdybym uzbierała taką kwotę i gdybym sama wesele opłaciła z Tż... To naprawdę jest ogromny podziw, młodzi ludzie potrafiący uzbierać taką kwotę... tuż po studiach, godne podziwu. Ale niestety wesele ok 50-60 tys (oby jak najmniej!), remont mieszkania ok. 40 tys... no niestety... nie uzbieramy 100 tysięcy ... dlatego zbieramy na remont (rodzice ani złotówki się nie dołożą, oprócz wyprawki mamy - tradycja). Do wesela dorzucimy myślę razen 10 tysięcy tylko będziemy opłacać tylko swoje ubrania i całokształt wyglądu, foto i kamerzystę, Tż jeszcze zespół (swoją połowę kwoty na zespół). to jest nic z tym co mają przeznaczyć nasi rodzice, więc nawet nie ma sensu o tym wspominać. NNiestety takie są realia, choćbym się zesr..... po studiach takiej kwoty nie wytrzepię a ślub chcemy, długo jesteśmy ze sobą, więc nie ma sensu odkładać po to by samemu sobie wesele opłacać.

Edit: wiecie, dla mnie wstydem by było gdybyśmy brali pieniążki od rodziców po ślubie... Dla mnie małżeństwo to całkowite usamodzielnienie się w każdym wymiarze, znaczeniu tego słowa... I to jest kwestia do omawiania, a nie to czy według tradycji rodzice będą wyprawiać wesele córce czy synowi.. Nie wiem może jestem w tym temacie dziwna, może ie obiektywna bo akurat bronię swojej sytuacji, ale tak mi się po prostu wydaje, że to nic złego. po prostu

Edytowane przez KaEs
Czas edycji: 2013-05-14 o 21:26 Powód: dopisanie informacji
Stary 2013-05-14, 21:25   #2173
ijaa
Zakorzenienie

Dobry wieczór

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Ja nie będę składała, choć nie mam nic do mamy TŻ, ale oficjalnie mamą będzie po ślubie, więc byłoby mi jakoś tak niezręcznie.
Oczywiście.
Zawsze jedziemy razem z TŻ do jednej Mamy i do drugiej i oboje składamy życzenia obu.
Wiadomo, że Mamę swoją ma się tylko jedną, ale Teściowa to Mama mojego ukochanego więc z racji szacunku i więzi między nami uważam, że wypada złożyć życzenia.
Głupio by mi było jechać w tego dnia w odwiedziny i niczego nie powiedzieć.

Przeleciałam na szybko, bo dosłownie nie dawno usiadłam.
Ze spraw około ślubnych - przyjaciółka dzisiaj była z filmem ze swojego ślubu. BOMBA! I co najlepsze - kręcony przez wujka i brata ciotecznego nieprofesjonalnym sprzętem.
Fajnie, było przeżyć to jeszcze raz.

Sprawa druga i.. ważniejsza!
MAMY DJ'a!
Termin klepnięty, ogólne informacje przekazane, podpowiedział od razu to i owo, na prawdę pozytywnie! Gdyby ktoś chciał nasz termin to będzie dzwonił, a jak będziemy gotowi na umowę to mamy się odezwać - myślę, że w czerwcu bo teraz mamy za dużo na głowie.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!

Edytowane przez ijaa
Czas edycji: 2013-05-14 o 21:31
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 21:28   #2174
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
a ja z kolei odwrotnie bardzo bym była dumna z siebie, gdybym uzbierała taką kwotę i gdybym sama wesele opłaciła z Tż... To naprawdę jest ogromny podziw, młodzi ludzie potrafiący uzbierać taką kwotę... tuż po studiach, godne podziwu. Ale niestety wesele ok 50-60 tys (oby jak najmniej!), remont mieszkania ok. 40 tys... no niestety... nie uzbieramy 100 tysięcy ... dlatego zbieramy na remont (rodzice ani złotówki się nie dołożą, oprócz wyprawki mamy - tradycja). Do wesela dorzucimy myślę razen 10 tysięcy tylko będziemy opłacać tylko swoje ubrania i całokształt wyglądu, foto i kamerzystę, Tż jeszcze zespół (swoją połowę kwoty na zespół). to jest nic z tym co mają przeznaczyć nasi rodzice, więc nawet nie ma sensu o tym wspominać. NNiestety takie są realia, choćbym się zesr..... po studiach takiej kwoty nie wytrzepię a ślub chcemy, długo jesteśmy ze sobą, więc nie ma sensu odkładać po to by samemu sobie wesele opłacać.
A dla mnie posiadanie pieniędzy to żaden powód do dumy - jestem dumna ze swoich osiągnięć, sukcesów życiowych, dokonanych wyborów... Jestem też dumna z sukcesów moich bliskich.
A pieniądze? Owszem, czasem to nagroda za wysiłek, ale to tylko pieniądze, rzecz nabyta.
Nam wesele współfinansują rodzice - jedni i drudzy dają taką samą kwotę, nie dzielimy, że jedna płaci za swoich gości, druga za swoich - organizujemy wspólne wesele. My z TŻ zbieramy (już mamy trochę odłożone) na resztę, tyle ile się uda.
Stary 2013-05-14, 21:30   #2175
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Dobrej nocki dziewczyny

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 21:34   #2176
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
A dla mnie posiadanie pieniędzy to żaden powód do dumy - jestem dumna ze swoich osiągnięć, sukcesów życiowych, dokonanych wyborów... Jestem też dumna z sukcesów moich bliskich.
A pieniądze? Owszem, czasem to nagroda za wysiłek, ale to tylko pieniądze, rzecz nabyta.
Nam wesele współfinansują rodzice - jedni i drudzy dają taką samą kwotę, nie dzielimy, że jedna płaci za swoich gości, druga za swoich - organizujemy wspólne wesele. My z TŻ zbieramy (już mamy trochę odłożone) na resztę, tyle ile się uda.
Nie chodziło mi o sam fakt posiadania pieniędzy. Tylko o to, że młodzi ludzie potrafią tak się zorganizować, aby uzbierać taką kwotę. W dzisiejszych czasach uważam to za ogromny sukces. Innymi słowy: są zaradni, że potrafią oszczędzać (bo to też sztuka i powód do dumy), że potrafią podejmować dobre, trafne decyzje... itp. kwestie. To niewątpliwie się z tym uzbieraniem kwoty wiąże. To też jest w pewnym sensie sukces i powód do dumy, absolutnie!.

Stary 2013-05-14, 21:38   #2177
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
Edit: wiecie, dla mnie wstydem by było gdybyśmy brali pieniążki od rodziców po ślubie... Dla mnie małżeństwo to całkowite usamodzielnienie się w każdym wymiarze, znaczeniu tego słowa... I to jest kwestia do omawiania, a nie to czy według tradycji rodzice będą wyprawiać wesele córce czy synowi.. Nie wiem może jestem w tym temacie dziwna, może ie obiektywna bo akurat bronię swojej sytuacji, ale tak mi się po prostu wydaje, że to nic złego. po prostu
A dla mnie wstyd to żebrać od obcych.
My decydujemy się na małżeństwo i mamy nadzieję, że będziemy zdrowi i będzie nas zawsze stać na samodzielne życie, ale nigdy nie mówimy nigdy. Czasy są trudne, o pracę ciężko. Często nie jest to wybór młodych, że ciężko utrzymać się od pierwszego do pierwszego. My mamy nadzieję, że uda nam się całkowicie usamodzielnić do dnia ślubu
Ale mam znajomych, którzy ohajtali się w zeszłym roku, oboje studiują, nie pracują (a mogliby już) i mieszkają u tego kolegi rodziców i są na ich utrzymaniu. Czy ma im być wstyd? Nie osądzam, bo nie chcę być osądzana.
Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Sprawa druga i.. ważniejsza!
MAMY DJ'a!
Termin klepnięty, ogólne informacje przekazane, podpowiedział od razu to i owo, na prawdę pozytywnie! Gdyby ktoś chciał nasz termin to będzie dzwonił, a jak będziemy gotowi na umowę to mamy się odezwać - myślę, że w czerwcu bo teraz mamy za dużo na głowie.
Gratki

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Cytat:
Nie chodziło mi o sam fakt posiadania pieniędzy. Tylko o to, że młodzi ludzie potrafią tak się zorganizować, aby uzbierać taką kwotę. W dzisiejszych czasach uważam to za ogromny sukces. Innymi słowy: są zaradni, że potrafią oszczędzać (bo to też sztuka i powód do dumy), że potrafią podejmować dobre, trafne decyzje... itp. kwestie. To niewątpliwie się z tym uzbieraniem kwoty wiąże. To też jest w pewnym sensie sukces i powód do dumy, absolutnie!.
To chyba też zależy od wieku PM. My na wątku mamy przestrzał dziewczyn, od 20 do 30 lat i w sytuacji kiedy dwudziestolatkowie mówią - opłacamy sobie wesele - wow!, ale kiedy mówią to trzydziestolatkowie z kilkuletnim stażem pracy to nie jest to dla mnie nic zaskakującego...
Mam nadzieję, że nikogo nie uraziłam tą wypowiedzią
Stary 2013-05-14, 21:41   #2178
wenedka
Zakorzenienie

A ja zamierzam teściową trochę irytować po ślubie i będę do niej mówić MAMMY przez jakiś czas, mimo że powiedziała, że nie chce, żebym mówiła do niej per mamo Ale my tak lubimy się wzajemnie irytować.
Np. dzisiaj mnie okładała butelką

Ale teraz życzeń z okazji Dnia Matki nie składam- ma synalków swoich.

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Cytat:
bardzo bym była dumna z siebie, gdybym uzbierała taką kwotę i gdybym sama wesele opłaciła z Tż...
A my tam dumni nie jesteśmy z tego powodu. Gdybyśmy mieli sobie od ust odejmować, to byśmy wesela nie robili.
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 21:44   #2179
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
A dla mnie wstyd to żebrać od obcych.
My decydujemy się na małżeństwo i mamy nadzieję, że będziemy zdrowi i będzie nas zawsze stać na samodzielne życie, ale nigdy nie mówimy nigdy. Czasy są trudne, o pracę ciężko. Często nie jest to wybór młodych, że ciężko utrzymać się od pierwszego do pierwszego. My mamy nadzieję, że uda nam się całkowicie usamodzielnić do dnia ślubu
Ale mam znajomych, którzy ohajtali się w zeszłym roku, oboje studiują, nie pracują (a mogliby już) i mieszkają u tego kolegi rodziców i są na ich utrzymaniu. Czy ma im być wstyd? Nie osądzam, bo nie chcę być osądzana.
:
mi by było wstyd. Sama napisałaś, że mogliby, ale idą na łatwiznę... więc zdecydowanie byłoby mi wstyd. I o taką sytuację mmi chodziło. Co innego gdyby rzeczywiście ludzie np. pracowali na czarno, nagle coś się stało i musieliby iść w łaski do rodziców... więc wówczas to zrozumiałe, ale nie decydowanie się na ślub, cali i zdrowi i być utrzymankami rodziców. Nie zmienię zdania w tej kwestii. Dla Ciebie wstyd to żebrać od obcych (dla mnie też) ale idąc Twoim tropem to też nie wiesz jaka jest sytuacja danego człowieka i może też został zmuszony przez życie, by tak postępować. Można tak gdybać i gdybać i czepiać się słówek w nieskończoność Moje pole wstydu jest przeogromne i mogłabym Ci wymieniać, co byłoby dla mnie wstydem, a co nie. Uzbierałaby się tego masa.

I myślę, że każdy, nawet niedecydujący się na ślub człowiek, chce być zdrowy, szczęśliwy, samodzielny...

Stary 2013-05-14, 22:13   #2180
kulbensikowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie

POBIERAMY SIĘ !! 08.08.2015

Mądrzy ciągle się uczą, głupcy wszystko umieją.
kulbensikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 22:13   #2181
say-hello
Zakorzenienie

ja sobie nie wyobrażam nawet mówić 'mamo' do innej osoby, niż moja mamusia będzie mi mega niezręcznie.
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 22:17   #2182
kulbensikowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Aaaa jeszcze jedno nie da rady połączyć kuchni z salonem, miałąbyś mega dużą przestrzeń? Ja tak będę właśnie łączyć, na zasadzie hmmm rozsuwanej ściany, nie wiem jak to wytłumaczyć...
Nie da rady...bo nad wejściem do kuchni jest wejscie na strych ( po drabinie sie idzie na ten czas)

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
ja sobie nie wyobrażam nawet mówić 'mamo' do innej osoby, niż moja mamusia będzie mi mega niezręcznie.
a mi chyba nie... w sumie teraz mówię do tż np. " a mama nie pojedzie z nami?" zamiast " a TWOJA mama nie pojedzie z nami?" i dzięki temu bedzie mi jakos latwiej - tak czuje Tż mowi tak samo odnosnie moich rodzicow.

Stary 2013-05-14, 22:24   #2183
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kulbensikowa Pokaż wiadomość
Nie da rady...bo nad wejściem do kuchni jest wejscie na strych ( po drabinie sie idzie na ten czas)

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

a mi chyba nie... w sumie teraz mówię do tż np. " a mama nie pojedzie z nami?" zamiast " a TWOJA mama nie pojedzie z nami?" i dzięki temu bedzie mi jakos latwiej - tak czuje Tż mowi tak samo odnosnie moich rodzicow.
dobry sposób... ale robisz to nieświadomie już, czy z premedytacją?

Napiszę Wam tyle, że moi rodzice chcieliby bardzo, żeby Tż tak do nich mówił, no i na całe szczęście On nie ma z tym problemu, w przeciwieństwie do mnie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-14, 22:28   #2184
kulbensikowa
Wtajemniczenie

Cytat:
dobry sposób... ale robisz to nieświadomie już, czy z premedytacją?

Napiszę Wam tyle, że moi rodzice chcieliby bardzo, żeby Tż tak do nich mówił, no i na całe szczęście On nie ma z tym problemu, w przeciwieństwie do mnie
samo mi się już tak mówi... nawet nie odczuwam że tak powiedziałam..

Stary 2013-05-14, 22:32   #2185
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kulbensikowa Pokaż wiadomość
Dokładnie!
U nas to tak samo działa (w obie strony): a czy rodzice (TŻ) jadą z nami? o której Mama (TŻ) przyjdzie?
Tudzież do Mamy TŻ: jak się Babcia (TŻ) dzisiaj czuje? (akurat spała) lub Tata (TŻ) poszedł po portfel.

Na mnie TŻ rodzice od dawna mówią córcia - przemiłe to.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 22:51   #2186
KasiaK_080290
Zadomowienie

kulbensikowa, ijaa mam podobnie wszystkie już śpią chyba

Edytowane przez KasiaK_080290
Czas edycji: 2013-05-14 o 22:58
Stary 2013-05-14, 22:59   #2187
ane3kaa
Zakorzenienie

Odp: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz.

dobranoc ;-)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 23:02   #2188
KasiaK_080290
Zadomowienie

dobranoc wszystkim jutro na 10 na basen, więc po 12 może się jakoś pojawię a od 14 do 20 zajęcia studia dzienne jak wieczorowe
Stary 2013-05-14, 23:31   #2189
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sensibleheart Pokaż wiadomość
Kurcze ale piękne są niektore, krotkie suknie ślubne .... ah, gdybym miała tylko inną figurę ...
http://wedwebtalks.com/wp-content/up...ding-dress.jpg
http://www.fancybridalny.com/images/...ress-April.jpg
moja znajoma miała górę swojej sukni teką jak w pierwszym linku (dół miała długi, ale gładki, w literę A) i bardzo pięknie to wyglądało, delikatnie, z daleka jakby nie miała nic
Cytat:

gdybyś mieszkała w mieście wielkości mojego interesowałaby Cię.
bo ja akurat w najwiekszej metropolii mieszkam tu się wszyscy znają, każdy zna kogoś kto zna kogoś
Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
Oni mieszkają za Dygowem, a kuzynka od chyba 2 lat w KG na jakimś nowym osiedlu.

Może hantle do przysiadów dołożę
wszystko zawsze się sprowadza do morza jak już pisałam wyżej alloffkowej to moje miasto to takie, że pewnie mamy wspólnych znajomych, jeżeli się nie znamy
Cytat:
Napisane przez Ines3037200 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czuję się jak matka polka jakaś Mam dziś wolny dzień, TŻ w pracy a ja zupki gotuję, ziemniaki obieram, to do mnie niepodobne

Stąd pytanie: rozmroziłam schab, a nie chce mi się zwykłego schaboszczaka klepać. Macie pomysł na coś bardziej urozmaiconego?
Ja mam pokój od wschodniej strony a takie mam teraz widoki z mojego okna nie a to jak mieszkać na osiedlu i mieć pola przed blokiem [/QUOTE]
rzepakiem nie śmierdzi??

Cytat:
400 dni do ślubu!
od dzisiaj juz 3 z przodu zazdraszczam

gadałam dzisiaj z mamą o wyjeździe w celu obejrzenia sukni, i zdziwiła mnie, że nie powiedziała, że za szybko "Mogę w czwartek lub piątek" kochana jest
Stary 2013-05-15, 03:45   #2190
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:

o nie Na pewno nie w obecnej sytuacji (przypominam, że jesteśmy pokłóceni z rodzicami C.) Podejrzewam, że gdyby nawet było ok, to i tak bym nie złożyła życzeń, bo nie mówię do niej jeszcze "mamo" - po ślubie to co innego.

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości