|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2161 |
Wtajemniczenie
|
najlepsze witaminy proszę o pomoc ;-(
Witam nie wiem czy piszę na dobrym forum,ale potrzebuje pomocy. Przez rok schudłam 17 kg ważę obecnie 48 kg od kilku tygodni jestem bardzo osłabiona podejrzewam,że to przez zimę i zmniejszenie masy ciała. Byle jaki wysiłek sprawia,że jestem wykończona i śpię w dzień. Na rynku jest bardzo wiele witamin nie mam pojęcia które wybrać, aby moje dolegliwości ustały. Może któraś z Was zna takie które naprawdę są godne uwagi? Z góry dziękuje za pomoc .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2162 |
Konto usunięte
|
Dot.: najlepsze witaminy proszę o pomoc ;-(
Po pierwsze udaj się do lekarza 1 kontaktu i poproś o podstawowe badania krwi:
morfologia z rozmazem, glukoza, tsh, prolaktyna, cholesterol, trójglicerydy, kreatynina, próby wątrobowe (Aspat, Alat), bilirubina, CRP i potas, sód, wapń. Potem zobaczysz co dalej. Co do samych witamin i minerałów to lepiej wybierać leki wydawane bez recepty (OTC) i preparaty specjalnego przeznaczenia medycznego (FSMP), niż suplementy. Tutaj masz spis takich preparatów, żeby niepotrzebnie nie szukać: http://polowanie-na-zdrowie.blogspot...ko-leki-i.html Wynika to z tego, że OTC i FSMP powinny być lepiej przebadane, każda partia itd. o udowodnionym działaniu na podstawie badań klinicznych, czego rejestracja suplementów nie wymaga. Edytowane przez 201605161006 Czas edycji: 2015-01-23 o 19:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2163 |
Wtajemniczenie
|
dziękuje serdecznie za odpowiedź
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2164 |
Zakorzenienie
|
Ja bym przede wszystkim postawiła na dobre odżywianie:
- dużo warzyw, owocow - zbilansowane posiłki - dużo wody mineralnej - jedzenie bogate w tzw. superfood - awokado, kasza jaglana, jarmuż, siemię lniane i wiele innych rzeczy - rano szklanka zakwasu z buraków - super na anemię, wzmocnienie ![]() No i te 48kg, to przy jakim wzroście? jak masz niedowagę, to zacznij od wyrównania wagi. badania oczywiście konieczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2165 |
Konto usunięte
|
Oczywiście odżywianie to podstawa, ale przy niedoborach raczej wskazana będzie tymczasowa suplementacja.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2166 |
Zadomowienie
|
Dot.: jakie witaminy?
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2167 |
Przyczajenie
|
Dot.: Tabletki i preparaty wspomagające odchudzanie, suplementy diety- wątek zbiorczy
hej a czy ktoras z Was stosowala piperyne forte? kolejne odkrycie naukowcow na spalanie tkanki tluszczowej
czytam wlasnie ze nie mozna jej kupic w pl w aptekach a tylko przez internet, wiecie cos o tym? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2168 |
Konto usunięte
|
Dot.: Tabletki i preparaty wspomagające odchudzanie, suplementy diety- wątek zbiorczy
To, że piperyna i inne kapsaicynoidy działają w ten sposób to akurat żadna nowość. W jakichś małych ilościach występuje w preparatach łączonych na polskim rynku, zwykle w małych dawkach dla zwiększenia wchłanialności bo piperyna zwiększa wchłanialność niektórych związków, np. ginkgolidów z miłorzębu japońskiego. Występuje w pieprzu, także możesz po prostu pieprzyć więcej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2169 |
Raczkowanie
|
Od łykania tabletek się nie schudnie - potrzebny jest sport i mądre odżywianie. Ale na pewno suplementy mogą pomóc. Ja sama od jakiegoś czasu stosuję i widzę efekty. Przestałam podjadać, nie mam problemu ze słodyczami ani objadaniem się na noc. Ale pamiętajcie o ruchu!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2170 |
Konto usunięte
|
Są takie związki od których się chudnie nawet bez ćwiczeń, ale to raczej w długiej perspektywie czasu, dużych dawkach i to chudnięcie jest niemal symboliczne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2171 |
Przyczajenie
|
Dot.: Reduktory /spalacze tłuszczu
spalacze tłuszczu, nie ważne, czy naturalne, czy sztuczne, działają jedynie połączone z wysiłkiem fizycznym i zmianą diety - w innych przypadkach powodują jedynie uszczuplenie portfela. osoby, które twierdzą, że schudły na takich suplementach, bez ruchu i zmiany diety, najzwyczajniej mijają się z prawdą - może to być także zasługa efektu placebo, ale to rzadko się zdarza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2172 |
Przyczajenie
|
Mogę ci śmiało polecić zieloną kawę max, obniża łaknienie jednocześnie usprawnia metabolizm. Noi fakt że są to tabletki co akurat dla mnie jest sporym plusem
![]() Większość na rynku jest po prostu nie smaczna. Wiem że dieta to wyrzeczenia ale już wole tabletki łykać niż się jakimś wywarem truć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2173 |
Konto usunięte
|
Czemu od razu truć? Napary też często są skuteczne. Na przykład liść morwy białej ma udowodnione działanie polegające na zmniejszaniu poposiłkowej glikemii tym samym mniejszy przyrost tk. tłuszczowej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2174 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2175 |
Zakorzenienie
|
To może się Wam wydać głupie, ale czy te spalacze tłuszczu, skoro podwyższają nam temperaturę (?) to będzie mi cieplej?
![]() ![]()
![]() |
#2176 |
Konto usunięte
|
Zależy jakie spalacze. Od kapsaicynoidów faktycznie może się podnieść lekko temperatura ciała, co zresztą jest jednym z efektów ich działania, bo po 1 hamują lipogenezę, po 2 wzmagają lipolizę, a po 3 właśnie od podwyższenia temperatury (nieznacznie) mogą reakcje biochemiczne przebiegać trochę szybciej (szybszy metabolizm).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2177 |
Przyczajenie
|
Ja polecam Slim20 - przetestowałam i mogę powiedzieć, że z pewnością zwiększa metabolizm i jest też moczopędny. Fajna i wygodna forma ampułek (co dla mnie jest zbawienne bo nie lubię łykać tabletek :P) Choć cenowo produkt ten nie jest najtańszy to i tak skusiłam się na kolejną kurację
![]() Widzę, że są też inne produkty wspomagające odchudzanie tego producenta. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2178 |
BAN stały
|
Ja sam używałem tabletek zielonej kawy max, zmniejszających łaknienie przez co prościej jest podtrzymać się pomiędzy posiłkami. Stymuluję organizm do lepszej przemiany materii co wraz z ćwiczeniami pozwala zrzucić pare kg w ciągu około miesiąca
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2179 |
BAN stały
|
Próbowałam pić kawę odchudzającą ale nie dałam rady, wolę tabletki, biorę Acetomale, łatwo i bez wysiłku można schudnąć do 4kg w dwa tyg.
O białej morwie słyszałam ale nigdzie nie widziałam, pewnie w sklepach zielarskich będzie, koleżanka ma nam zakupić na próbę. Będziemy testowały. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2180 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2181 |
Raczkowanie
|
![]()
Witajcie
![]()
![]() |
#2182 |
Raczkowanie
|
Dot.: ForeverSlim czyli tabletki cud! (?)
Halo haloo
![]() |
#2183 |
Konto usunięte
|
A jaki jest tego skład? Bo na stronie producenta coś nie mogę znaleźć - co już źle wróży bo tak zwykle robią z beznadziejnymi składami. Dwa, mają widzę około 7 tys. polubień na facebooku i w tym np. arabowie, czyli można przypuszczać, że fani na facebooku są kupieni. Trzy, też odnoszę wrażenie, że wiele pozytywnych komentarzy w necie to kryptoreklamy, cztery ogólnie marketing w stylu ''rozreklamować jakiś badziew za dużą cenę a potem szybko usunąć go z rynku''. Do tego cena ogromna. Ja bym nie kupił tego. Jeśli szukasz wspomagaczy odchudzania, to poza ćwiczeniami i odpowiednim odżywianiem sięgnij bo łyżeczkę błonnika + 350 ml wody 2x dziennie i kwas liponowy, sprzężony kwas linolowy czy kapsaicynoidy (piperyna, kapsaicyna, ginerole), o ile nie masz przeciwwskazań. Wyjdzie taniej, zdrowiej i skuteczniej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2184 |
Raczkowanie
|
skład jaki znalazłam:
ekstrakt z owoców guarany 100 mg ekstrakt z liści zielonej herbaty 100mg ekstrakt z owoców papryki 40mg L-karnityna 100mg ekstrakt z owoców pieprzu czarnego 20mg chrom witamina d3 witamina c gdzieś jeszcze doczytałam,ze w składzie jest również cayenne. Patrząc na powyższe nie wygląda to na trutkę. Wczoraj znalazłam forum (pierwsze od jakiegoś czasu,a naczytałam się ich wiele), na którym oprócz tekstów typu "rusz dupę z krzesła" lub tym pochodnych, były różne opinie. I te dobre i te złe, lecz tym razem było to rozrysowane w inny sposób. wytłumaczone jak działają tego typu tabletki, no i że działają.Już sama nie wiem co mam myśleć i robić. A co do propozycji zakupu błonnika i całej reszty, to mam trochę utrudnione zadanie, jestem za granicą i nie bardzo się orientuje co i jak. No i nie wiem czy nie mam przeciwwskazań. Dziękuję bardzo za odpowiedź i proszę o dalsze opinie.
![]() |
#2185 |
Konto usunięte
|
Skład raczej słaby, zwłaszcza w stosunku do ceny, już lepsze są therma line'y olimpu a z 4 x tańsze no i firma normalna, a nie jakaś podejrzana jak tutaj.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2186 |
Raczkowanie
|
Wielkie dzięki za wskazówki. Jedyna osoba, która wypowiedziała sie w tym temacie i uratowała mój stan konta.
Pozdrawiam serdecznie i jeszcze raz dziękuje ![]()
![]() |
#2187 |
BAN stały
|
ciiiii...póki co jest dobrze, nie mam napadów głodu, mam mniejszą ochotę na słodycze. Mam nadzieję że tak już zostanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2188 |
Przyczajenie
|
Piperine forte
Co sadzicie o tabletkach wspomagajacych odchudzanie piperine forte ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2189 |
Przyczajenie
|
Co sadzicie o tabletkach wspomagajacych odchudzanie piperine forte ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2190 |
Konto usunięte
|
Dot.: Piperine forte
Że cena w stosunku do składu jest bardzo wysoka.
Edytowane przez 201605161006 Czas edycji: 2015-02-03 o 12:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:21.