|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nie ma czasu co marnować, trzeba bimber degustować! PM2014 cz. 15
Widziałam temat dopraszania gości...
My mamy wstępną listę na 80-90 osób. Jest ryzyko że z mojej strony odejdzie jedna cała rodzina (6 osób) i może druga ze względu na koszty. Musimy mieć min 80 osób bo inaczej będzie problem z managerem restauracji, sala jest za duża na tak małe wesele.... Z dopraszaniem to ja bardzo chętnie, ale.... nie bardzo mam kogo. Nie będę przecież zapraszać ciotek niewidzianych od 10 lat czy kolegów z liceum... Alkohol... Planujemy wódkę 0,75l/os ale będziemy dawać każdej parze butelkę na odchodne, więc wychodzi na konsumpcję 0,5 l. Do tego ok 15 butelek wina i trochę piwa. Nie kupujemy innych alkoholi typu whisky, rum, gin. Nigdzie się z tym nie spotkałam.
|
#2162 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec tez szału to nie robi. A jesli chodzi o samochód stwierdzilismy z Tż, ze przez te 2-3 miesiace najwyzej przemeczylabym sie bez auta, jezdzac komunikacja miejska, a jakby mi dobrze szlo to wtedy kupilibysmy jakies auto dla mnie Tż też uwaza ze ta oferta pracy jest srednia, ale z drugiej strony wierzy we mnie, ze dalabym sobie rade ![]() Cytat:
Mam jeszcze 3h zeby sie zastanowi ![]() Handzia, wyślij mi tez prv Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2013-07-10 o 12:50 |
||
|
|
|
#2163 |
|
Zakorzenienie
|
Dostałam krostek na twarzy od tego gorąca, ale ucięłam sobie listek aloesa, wysmarowałam buzię i już jest o niebo lepiej
Niezawodny aloesik!
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
#2164 | |
|
Erudycja
|
Cytat:
im blizej tym bedzie wieksza motywacja. Wymiary beda mi pobierac na 6 tyg wczesniej wiec mam czas
|
|
#2165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą, moja fryzjerka robi za pozwoleniem klientek, zdjęcia fryzur i ma założone albumy. Można sobie przejrzeć, wybrać lub się zainspirować. |
|
|
|
|
#2166 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kończę studia, mam doświadczenie, ale wezmę cokolwiek jakkolwiek związanego z psychologią, nawet jako sanitariusz w psychiatryku (tylko nudy straszne, no ale nic.).
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w takim razie pozostaje mi pójść tam i popytać
|
|
#2169 |
|
Erudycja
|
Z tego co pamietam to zus przez pierwsze 2 lata wynosi 200 zł wiec dlatego pracodawcy sie wycfanili i chca podpisywac umowe z kims kto ma wlasna dzialalnosc. A w przypadku zwolnienia lekarskiego sama musisz sobie radzic. Nikt
Ci za nie nie zaplaci.Z a paliwo tez nie musza Ci zwracac jesli nie bedziesz miala tego w umowie. Ja nigdy bym nie chciala zostac handlowcem, zwlaszcza ze jak mowisz- nie masz doswiadczenia. Moim zdaniem, jesli ktos proponuje Ci taka prace wiedzac, ze nie masz tego dośw. To znaczy ze chce Cie zrobić w bambuko.
|
#2170 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ooo ![]() przez Mławę często przejeżdżam jak jeździmy do rodzinki ![]()
|
|
#2171 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2172 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2173 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
To nie jest tak. Zus do 2 lat wynosi ok. 560 zł. Jak jesteś chora to pomniejszasz sobie składki do ZUS(o ile opłacasz chorobowe) sorry ok 430 zł Edytowane przez 201605100 Czas edycji: 2013-07-10 o 13:01 |
|
|
|
|
#2174 | |
|
perfumowe ADHD
|
Cytat:
poszło
|
|
|
#2175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a i to nie jest umowa miedzy mna a firma tego faceta, tylko bezposrednio umowa z bankiem ing. Ta praca ma jeszcze plusy: normalne godziny przcy, czyli maks do 17, weekendy, długie weekendy, świeta wolne, z prostej przyczyny: wtedy male przedsiebiorstwa nie pracuja. Co jest dla mnie silnym argumentem po 7latach w pracy w centrum handlowym Wiem, ze ta praca ma duzo wiecej minusów, niz plusow. Ale rzeczywistosc wyglada tak, ze L4 mam do 20 lipca, nie wiem czy rodzinna mi przedluzy bo psychiatra napewno nie (z reszta juz tam do niego nie ide, poszukam innego lekarza). Jezeli nie to zostanie mi do wykorzystania zalegly urlop i od 1sierpnia zostane bezrobotna. Tyle dobrze, ze mam ubezpieczony kredyt, moge zawiesic jego splate na okres 6ciu miesiecy ale i tak mnie to nie pociesza zbytnio...
|
|
|
|
|
#2176 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hihih nie trzeba było
![]() ![]() Cytat:
Z tymi wymaganiami, to nic nie mów. Zawsze mnie śmieszy, że firma ma kilkanaście pozycji wymagań, a oferuje zaledwie 3 i to niezbyt fajne Cytat:
Sama teraz poszukuję pracy. Wysyłam CV na razie jak najbliżej mnie, bo u mnie też jest problem dojazdów. Do Katowic i może bym dojechała, ale już np do Mikołowa, Tych itp jest wielki problem. Na drugi samochód nas teraz zwyczajnie nie stać, a jeździć bardzo daleko i wydawać większość na komunikację, to też bez sensu. Do końca lipca rozglądam się jak najbliżej, a potem biorę już co popadnie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2177 |
|
Erudycja
|
W zeszłym roku proponowano mi taka prace i powiedziano mi ze koszt zusu to 200 zł, ktore (łaskawie) beda mi dawac. W rzeczywistosci okazalo sie ze wlasciciele nigdy nie wyplacają obiwcanej "wyplaty" a jeszcze obrazają pracownikow i oskarzaja o kradzieze. A sklep 3x3m ma 4 kamery i podsłuch :P
|
#2178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niech spadają
|
|
|
|
|
#2179 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
wiem co mówię bo w tym siedzę w zusach a nie we własnej działalności
|
|
|
|
|
#2180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez skladam do Biedronki, nawet tam mnie nie chcą ja generalnie szukam Tychy, Katowice, Mikolów, Gliwice, bo tu dojazd mam jeszcze jako taki..gdzies dalej mialabym problem z dojazdami. Ale dzis zaczunam szukac w Krakowie. Najwyzej sie przeprowadzimy. I tak mnie tu nic nie trzyma
|
|
|
|
|
#2181 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie Panie
Właśnie się zorientowałam, że pomyliłam wątek
Edytowane przez cecyliawielkopolska Czas edycji: 2013-07-10 o 13:30 Powód: pomyłka |
|
|
|
#2182 | ||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Nie ma czasu co marnować, trzeba bimber degustować! PM2014 cz. 15
Cytat:
Chyba że jesteś zatrudniona gdzieś na umowę o pracę a dodatkowo masz działalność to ponad 200 Trzeba doliczyć tez księgowa ponad 100zł miesięcznie I podatek dochodowy 18 procent od obrotu Wcale to kolorowo nie wygląda, koszty powinny wynieść ok 700zl miesięcznie +dojazdy, paliwo, utrzymanie aura. Powiedzmy wiec ze tysiąc miesięcznie. PYSIA jeśli chciałabyś na czysto wyjść na 2500 to musisz zrobić obrót na 3500 miesięcznie. Realne?? Pamiętaj, że zarejestrowanie działalności tez kosztuje. Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#2183 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Nie ma czasu co marnować, trzeba bimber degustować! PM2014 cz. 15
Enzunio, super cena
Dodaja, gratulacje ![]() Namisek1990, laptop dobrze chodzi, tylko czasem długo sie włącza. C. twierdzi, że to dlatego, że ja wyłączam przeglądarkę i zaraz wyłączam kompa, że komp nie nadąża. Że jak C. korzysta z kompa to mu działa normalnie. Alloffkowa, tez będę miała na ślubie gabriel's oboie Tata mi załatwił faceta, który nam to zagra. Będzie też na pewno Ave Maria, dwie trąbki będą grać (na podniesienie, marsza na wyjście i może jakiś utwór jeszcze), może też skrzypaczka bedzie.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2184 |
|
Wtajemniczenie
|
Chociaż z uczelnią mam już spokój to jakoś nie mogę znaleźć czasu żeby Was nadrabiać... Teraz siedzę nad tłumaczeniami, które muszę skończyć do poniedziałku, jutro jadę do UP się zarejestrować więc pewnie cały dzień mi zejdzie, bo to w mieście oddalonym o 60 km od mojego rodzinnego... W weekend z TŻ-tem nad pobliskie jeziorko i tak się czas kręci
Ale za to zabrałam się na poważnie za dietkę i ćwiczenia i liczę, że już za miesiąc zobaczę pierwsze efekty Ćwiczę skalpel Chodakowskiej, a dieta to tak w większym skrócie 0 słodyczy i fast-foodów, mniejsze porcje, dużo wody i warzyw + białkowe kolacje Mam nadzieję, że wytrwam i już niedługo będę mogła się pochwalić mniejszym rozmiarem ![]() A z tematów ślubnych zastanawiamy się nad zakupem wódki, tylko nie wiem ile jej zamówić... Będziemy mieli wesele + poprawiny na sali + tydzień wcześniej kawalersko-panieński grill, na którym pewnie wódeczka też się przyda Jak myślicie na ok. 110 gości biorąc pod uwagę te 3 dni ile powinniśmy zamówić? Dodam jeszcze, że na poprawiny chcemy też piwko bo przeważnie na drugi dzień goście nie piją wódki, ale w razie co lepiej mieć chyba więcej co? Myśleliśmy nad 200 butelkami, bo TŻ-ta kuzyn na 80 osób (2 dni wesele) miał mniej niż 100 butelek i jeszcze mu pełno zostało... Co myślicie?No i wymyśliłam co damy w podziękowaniu gościom - własnoręcznie zrobione zapachowe świeczki Załączam obrazek
|
|
|
|
#2185 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak chcę coś pokazać to ciągle słyszę: "jeszcze mamy duuużo czasu!"Cytat:
Cytat:
![]() i ja i ja też poproooszę! Dziewczyny, pojawiła się nowa kolekcja mori lee i już całkiem nie wiem co robić. czy czekać na nową czy kupować z wyprzedaży we wrześniu... ![]() na bank chcę suknię z mori lee bardzo podobają mi się ![]() oto nowa kolekcja: http://www.morilee.com/bridals/bridal 3 na pierwszej stronie, 1 na drugiej stronie i piąta na czwartej stronie... Edytowane przez missmalezji Czas edycji: 2013-07-10 o 13:54 |
|||
|
|
|
#2186 |
|
Erudycja
|
Ja bym chciala śpiewaczkę, ale nas nie stac na takie rzeczy
|
#2187 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
zawsze to frajda jak goście sami sobie naleją ![]() świeczki bardzo fajne, chociaż je nie rozumiem ideii dawania gościom prezentów
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2188 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do prezentów, świeczki nie w moim stylu. My prawdopodobnie zdecydujemy się na czekoladki, poza tym każdy dostanie butelkę wódki zapakowaną w torbę z szarego papieru, podpisaną przez nas z podziękowaniami. Prezentów innych nie planujemy, goście często zostawiają to na sali a czekoladkę każdy zje zanim podadzą obiad
|
|
#2189 |
|
Erudycja
|
Mój M powiedział że nie podejme się tej pracy, bo tam jest za duzy burd*el zrobiony. Uwaza ze potrzeba duzo czasu i nerwów zeby doprowadzic ten lokal do porządku. Szkoda, bedzie musial tutaj u siebie bardziej sie postarac
|
#2190 |
|
Zadomowienie
|
kwiatuszek super pomysł!!! Oryginalnie i inaczej niż na większości wesel
![]() A mi pojawił się jakiś czas temu mały problem z uszami. Czuję jakbym miała je przytkane i pykam nimi, próbując je odetkać. Nie wiem co mam z tym zrobić :\ Zaczyna mnie to powoli boleć... Mam nadzieję, że to tylko tik nerwowy.
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:00.

wiec tez szału to nie robi. A jesli chodzi o samochód stwierdzilismy z Tż, ze przez te 2-3 miesiace najwyzej przemeczylabym sie bez auta, jezdzac komunikacja miejska, a jakby mi dobrze szlo to wtedy kupilibysmy jakies auto dla mnie
dzięki 

im blizej tym bedzie wieksza motywacja. Wymiary beda mi pobierac na 6 tyg wczesniej wiec mam czas
może po wakacjach będę myśleć nad tym, co można już kupić

ja generalnie szukam Tychy, Katowice, Mikolów, Gliwice, bo tu dojazd mam jeszcze jako taki..gdzies dalej mialabym problem z dojazdami. Ale dzis zaczunam szukac w Krakowie. Najwyzej sie przeprowadzimy. I tak mnie tu nic nie trzyma
tż mnie ciągle powstrzymuje i znajduje powody dla których nie kupować rok przed