|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2013,
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Z laktacją Mela dobrze Ci napisała, im więcej ściągasz tym większą masz produkcję
|
|
#2162 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2013, c
Karo ja jak odkładam Małego do łóżeczka (raz na 1000 lat), to mu przytrzymuję rączki i nóżki, zanim nie zaśnie mocno. To jedyny sposób, żeby zasnął.
Dziewczyny a ja się przyznam, że u mnie w domu ani jedna rzecz Małego nie była wyprasowana. Pranie w Dzidziusiu, potrójne płukanie, suszenie i tyle. Póki co Mały nie wykazuje żadnych objawów alergicznych ani nic się nie dzieje. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2163 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2013, c
Hej
moje przejedzone w dzień dziecko w nocy się nauczyło, że nazrec się nie można i zjadlo tylko 50 ml po 2 i 80 ml po 5 po :-DWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2164 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2013,
16 jest ok
![]() ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- odnosnie prania i prasowania prasowałam tylko za pierwszym razem, potem odpusciłam.piore w lovelli, ale młody tez dostał ciuszki od mojej mamy prane normalnym proszku i nic mu nie jest
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#2165 |
|
Zakorzenienie
|
Karolajn - ah tak tez czytalam te komenty na YT
Olac to. W brzuchu dzieci byly tak scisniete i jakos bylo im dobrze. A dlaczego moj maly sam sie zwija w klebuszek nozki te zabie swoje tak podkurcza i wyglada jakby go pol bylo?! Bo lubi tak poprostu. Ja wyrzutow nie mam skoro to dziala. Przeciez go nic nie boli bo gdyby to by wyl bardziej ![]() No wiem ze sciaganie pobudza laktacje ale jak nie sciagne to wybuchne. Musze poprostu. Cos mialam napisac ale zapomnialam. Padam juz. Milego dzionka Edit: ja prasowalam tez za pierwszym razem. Teraz tylko tetry bo jak wyciagne z suszarki to sa jak harmonijka zwiniete. Teraz chyba zaczne je suszyc normalnie bez suszarki.
Edytowane przez Samantha7 Czas edycji: 2013-08-18 o 10:26 |
|
|
|
#2166 |
|
Zakorzenienie
|
Sam to ściganij do pierwszej ulgi nie do końca bo się zameczysz.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2167 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2
madi, ja ściągnęłam wczoraj 70 ml z dwóch cycków więc niewiele więcej :/
karolajn, myślę że dobrze skoro mała śpi spokojnie, moja właśnie się wierci i wybudza po 100 razy, ale jakoś nie mogę jej zawinąć bo jest wrzask na całe osiedle
|
#2168 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie i powitajcie mojego Mikołajka, który urodził się 12.08. o 8.35. Ma 3005g i 54cm, 10pkt
![]() Od wczoraj jesteśmy w domu i staramy się jakoś ogarnąć, ale nie jest łatwo. Jak będę miała chwilkę to poczytam co tam u Was przez ten tydzień się działo
|
|
|
|
#2169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witamy kolejne sierpniątko
|
|
#2170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2172 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2173 | |||
|
Zadomowienie
|
Witamy
Dziś wybieramy się z bąbelkiem na dłuższy spacer a mianowicie idziemy na Perłę Zachodu może akurat ktoś zna , i nie wiem jak to będzie bo albo moje dziecko nie lubi jeździć w wózku bo na każdym spacerze po 10 minutach jest płacz i nosimy go na rękach albo jest to wina bolącego brzuszka, bo przważnie spacery sa po południu a wtedy towarzyszą mu boleści, no cóż spróbujemy najwyżej Tż bedzie go nosił Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
|||
|
|
|
#2174 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42312757]Karo ja jak odkładam Małego do łóżeczka (raz na 1000 lat), to mu przytrzymuję rączki i nóżki, zanim nie zaśnie mocno. To jedyny sposób, żeby zasnął.
Dziewczyny a ja się przyznam, że u mnie w domu ani jedna rzecz Małego nie była wyprasowana. Pranie w Dzidziusiu, potrójne płukanie, suszenie i tyle. Póki co Mały nie wykazuje żadnych objawów alergicznych ani nic się nie dzieje. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] No wlasnie ja ja bardzo ciasno musze owijac bo inaczej sie budzi co 5minut Cytat:
Dziewczyny chlopaczkowe: Nie chcecie pajacykow?mam 10 szt takich pod chlopcow. Oddam za koszt wysylki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2175 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry wszystkim
Lemurki, moje gratulacje!!! Trzymam aby serduszko bylo sprawne. Jak tylko znajdziesz chwile dawaj znac co u Was ![]() Perse, slodziak z Twojego babelka ![]() Kayka, witaj w klubie ! A co do mieszkania, to szybko sie uwineli ![]() Samantha, jaki fajny kokonik ![]() Karolajn, poczytaj sobie Karpa. Wrecz przeciwnie, do 3-4m-ca dzieci potrzebuja takiego zawijania (te dzieci, ktore same nie sa w stanie sie uspokoic). W Rosji przykladowo takie zawijanie jest bardzo popularne i nikt nie postrzega tego jako zle traktowanie dzieci. I nie mowimy tu o starszych dzieciach, ktore juz potem panuja nad swoimi ruchami, ale wlasnie o takich noworodkach. Jezeli Hani to odpowiada, to nie masz czym sie martwic Tysia, moje gratulacje!! Doczekalas sie w koncu ![]() A ja znow bede sie zalic Normalnie tak sie cieszylam, gdy ponownie udalo mi sie zajsc w ciaze, w dodatku stalo sie to dosc szybko (w 4 cyklu), bylam szczesliwa, ze dotrwalam do bezpiecznego terminu, a teraz... czuje sie podle, bo juz sie tak bardzo nie ciesze Oczywiscie kocham Edzia i juz nie moge sie doczekac az sie pojawi, ale minela jakas taka ekscytacja. Wszystko gotowe, tygodnie przetrwalam i nic. Ehh, wiem, ze nie jestem jedyna z takimi przemysleniami, ale wieczorami po prostu nie moge znalezc sobie miejsca. Codziennie placze, TZ juz biedny nie wie jak mnie pocieszac. Wszystko mnie denerwuje, czepiam sie absolutnie kazdej bzdury, kazdy telefon od mamy z pytaniem "I co tam slychac?" mnie doprowadza do szalu!! Najgorsze sa skurcze, ktore sie pojawiaja i daja glupie zludzenie, ze moze to juz teraz i nagle zanikaja. Dzis nad ranem mialam kolejny kawalek czopu, ile tego sie we mnie znajduje Dobrze, ze nie wylazl caly, bo bym chyba zwariowala widzac w sobie tyle glutow (sorry za szczegoly).Nadal w dwupaku i w kiepskim nastroju, ale jak zwykle szczerze kazdej z Was zycze milego dnia
|
#2176 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacy
Cytat:
![]() Tysia gratulacje!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2177 | |
|
Rozeznanie
|
Re: Dot.: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 20
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2178 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych
Karolka a jaki rozmiar?
|
|
|
|
#2179 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekaln
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie Cię nie pociesze, ale pomysł ze to góra jeszcze pare dni i ten szkrab najdroższy będzie w Twoich ramionach. Płacz, krzycz i co tam Ci przynosi ulgę zeby wyrzucić chociaż trochę z siebie ta frustracje już ostatnia prosta!!!Katarzyna za grzecznego Szymka na wyprawie!
|
|
|
|
|
#2181 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super ze juz w domciu Jakierka - ![]() Hehe Twoja reakcja jest najbardziej normalna. Juz niedlugo bedziesz sie smiac z tego, a plakac, ze maly spac nie chce
|
|
|
#2183 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poc
kurcze to nie wiem czy maławe nie beda...:/
|
|
|
|
#2184 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wąte
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2185 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2
Cytat:
Ja też tylko prasowala za pierwszych razem no i może drugim teraz jakoś odpuszczam, chyba że mała będzie źle reagować.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2186 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), to jak najbardziej reflektowałąbym ![]() Cytat:
- nie jesteś sama. Przechodzę dokładnie to samo, też czekam jak wariat, przeplatając to z myślami, że wcale tego nie chce etc. Generalnie totalną papkę mam w głowie. A jak słyszę, że przecież to już końcówka![]() No przecież wiem, ale ja chcę już, teraz, w tym momencie, a nie za tydzień! I to pewnie jeszcze po wywołaniu... Musimy ten czas jakoś przemęczyc, nie sprzedam patentu, bo sama nie mam. Po prostu zamęczam tżta swoim nastrojem, bunkruję się, unikam ludzi, bo mnie wkurzają, a na pocieszenie JEM Ciągle, wszystko i w ogromnych ilościach. A najlepsze jest to, że bez żadnych wyrzutów ![]() Ćwiczenia poporodowe już na mnie czekają, dietka też, wiec teraz TYLKO (albo aż ) poród.Aaaa madi, a porpos kebaba - od ciebie troszkę daleko Ale jakby cię kiedyś naszło, to zapraszam do Hali Tęcza
|
|
#2187 |
|
Zakorzenienie
|
Twee jak będziesz się bunkrowac to będę Cię atakować postami, tu i gdzie indziej, także wiedz o tym
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
#2188 |
|
Wtajemniczenie
|
En- będę o 16
|
#2189 |
|
Zakorzenienie
|
To jesteśmy umówione :róża: mam nadzieję ze się nie roztopimy na tym upale
|
|
|
|
#2190 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wąte
No Hanka sie urodzila 57 i ze 3 tyg byly na nia dobre
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:44.

Ni w ząb nie pamiętam 

Witamy kolejne sierpniątko

klask i:
aby serduszko bylo sprawne. Jak tylko znajdziesz chwile dawaj znac co u Was
! A co do mieszkania, to szybko sie uwineli
Dobrze, ze nie wylazl caly, bo bym chyba zwariowala widzac w sobie tyle glutow (sorry za szczegoly).
pewnie Cię nie pociesze, ale pomysł ze to góra jeszcze pare dni i ten szkrab najdroższy będzie w Twoich ramionach. Płacz, krzycz i co tam Ci przynosi ulgę zeby wyrzucić chociaż trochę z siebie ta frustracje