|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2161 |
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
ale masz ten katar. ja też gorączki nie mam (wręcz odwrotnie, jak cała ciąża 36,8 to teraz 36,2 średnio) i też tam w gabinecie zaczęłam tłumaczyć, że zostałam przysłana, a lekarka co? seria pytań: dreszcze są?, katar jest?, bóle mięśni są? i tak przez wszystkie objawy...
#2162 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2163 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
(Jestem pewna, że moi rodzice rozeszliby się, gdyby znali się dłużej niż te 3 miesiące przed ślubem... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2164 | |
Zadomowienie
|
Dot.: AW: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2165 |
Rozeznanie
|
Od wczorajszego wieczora brzuch lata mi na wszystkie strony świata. Aż zaczęłam się zastanawiać, czy takie silne nerwowe(?) wierzganie nie wróży małego humorzastego złośliwca-choleryka (mój tata jest strasznym nerwusem i raptusem)
![]() ![]()
![]() |
#2166 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2167 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2168 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny, nie było mnie od piątku i kilkanaście stron nadrabiania. Siedzę z przerwami od 9 rano, ale w końcu udało się.
Wybaczcie, że nie cytuję i nie odpiszę tak jak bym chciała, ale czuję się koszmarnie. Już w piątek źle się czułam, ale od wczoraj jest jakieś apogeum. Mam katar, bóle kostno-mięśniowe i ból gardła. Pędzę jutro do lekarza, by mnie osłuchał i dał L4, bo nie chcę się doigrać czegoś gorszego. Perfuzja, też proponuję nie lekceważyć przeziębienia. Normalnie sama bym olała swoje objawy, bo ja raczej też "twardzielka" jestem, ale w ciąży sobie na to nie pozwolę. Kefii, przyjmij szczere wyrazy współczucia. Tak mi przykro kochana ![]() Migotko, bardzo zgrabnie wyglądasz, a brzuszek wspaniały ![]() Gosiu, świetne imię wybrałaś dla synka ![]() Wszystkim przeziębionym i osłabionym, cierpiącym na brak żelaza życzę zdrówka. Gratuluję wizyt, badań, zakupów, poznanych płci i odczuwanych ruchów ![]() ![]() Marieee, cieszę się, że dzidzia się zaczęła ruszać. Świetne historie miłosne przeżyłyście. Można by z nich ułożyć ciekawy wielowątkowy film romantyczny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wczoraj, pomimo złego samopoczucia poszłam do kościoła na ślub i na bardzo krótko, na przyjęcie weselne. Niestety nie dane mi było pobalować i wróciliśmy z małżem do domu. Leżę sobie w łóżku i się kuruję. Mam kilka zdjęć z wesela, więc jak poczuję się lepiej wrzucę coś tam do klubu. O, jeszcze tam muszę nadrobić zaległości. Edytowane przez Amberella Czas edycji: 2013-09-22 o 16:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#2169 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2170 |
Zakorzenienie
|
Kefii bardzo mi przykro z powodu mamy
![]() ![]() Ambrella ile lat wy już razem jesteście ![]() Co do histori miłośnych to może i ja coś napiszę Mojego męża poznałam na naszym czacie regionalnym . W sumie byłam częstym bywalcem na czacie od 15 roku życia chyba jak się nie mylę, po pewnym czasie gdy poznałam ludzi miałam stały nick i raczej rozmawiałam tylko ze " znajomymi " ignorowałam wszystkie wiadomości . TŻ wtedy kończył swój ponad 3 letni związek i wszedł pierwszy raz od 4 lat na czat . Miał akurat wtedy dyżur zagadał do mnie , ja mu odpisałam chwile pogadaliśmy ale rozmowa nam się nie kleiła więc przestaliśmy pisać do siebie po pół godzinie znów do mnie napisał , żebym podała mu swój numer telefonu bo on musi już iść . Z pół godziny próbował wyciągnąć numer do mnie w końcu podał mi swój i powiedział,żebym się odezwała . Nie wiem co mnie podkusiło ale zapisałam sobie jego numer...cały dzień coś mnie potem dręczyło i doszłam do wniosku "co mi szkodzi " i napisałam do niego smsa i tak się zaczęło . Bardzo dobrze mi się z nim pisało pakiet 500 smsów starczał nam na 2 dni ![]() Po 3-5 dniach umówiliśmy się na spotkanie ...w sumie umówiliśmy się na dwa spotkania pod rząd ponieważ TŻ nocował u kolegi w moim mieście wtedy . Ja akurat wtedy miałam troszkę uraz do mężczyzn ale doszłam do wniosku, że nic nie tracę . Kupiłam sobie super nowe ciuchy i ruszyłam na spotkanie . Byłam pierwsza , siedziałam na ławce w parku i czekałam za TŻ dostałam sms , że już idzie więc napisałam mu, gdzie siedzę i, że mam ze sobą torbę w kratkę . Widzę go ...idzie i się rozgląda i zamiast skręcić do mnie w lewo on poszedł prosto , myślę sobie wtedy "aha nie podobam mu się poszedł dalej ...super " ale kurczę może mnie jednak nie zauważył .... napisałam mu sms , że poszedł za daleko ...cofnął się i zaczął się śmiać z mojej torebki , że miała być torba w Kratkę a nie mini krateczkę ![]() Przysiadł się do mnie i zaczęliśmy rozmawiać . Jakoś na pierwszym spotkaniu nie wpadł mi bardzo w oko , ciekawił mnie ciągnęło mnie coś do niego ale jednak to nie było to . Miło nam się rozmawiało . TŻ odprowadził mnie na autobus na pożegnanie dałam mu buzi w policzek ... zdążyłam usiąść w autobusie i dostaje smsa od niego , że jest zaskoczony tym buziakiem i czy jutrzejsze spotkanie jest aktualne . Oczywiście cały dzień i noc po spotkaniu pisaliśmy na drugi dzień to on już czekał za mną na przystanku poszliśmy na długi spacer , długo rozmawialiśmy . Przez najbliższy tydzień widziałam się z TŻ codziennie . Cały dzień w wojsku biegał za przełożonymi, żeby podpisali mu przepustkę by mógł do mnie przyjechać . Po 10 dniach naszej znajomości TŻ przyjechał do mnie do szkoły z bukietem róż . To był najpiękniejszy bukiet jaki dostałam w swoim życiu . Jeszcze TŻ zamówił go w najlepszej kwiaciarni w mieście oddalonym 20 km od mojego miasta więc musiał przejść pół miasta żeby po niego iść a potem przyjechać autobusem do mojego miasta . Miałam akurat rzeźbę dostałam smsa czy mogę na chwilę wyjść przed szkołę. wyszłam i widzę TŻ jak stoi za murkiem podchodzę do niego a on zza murka wyciąga gigantyczny bukiet z 18 róż ![]() ![]() ![]() ![]() A ja z dnia na dzień kocham jeszcze mocniej mojego męża ![]() Dodam że, miesiąc przed poznaniem męża rozstałam się z poprzednim chłopakiem, który mnie zdradzał i ostro zapierałam się , że nie chcę być w żadnym związku . przez najbliższy czas . Ale jak wiać serce postanowiło inaczej . |
![]() ![]() |
![]() |
#2171 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2172 |
Zakorzenienie
|
Ambrella dokładnie oboje z mężem jesteśmy zdania , że w życiu nic bez przyczyny się nie dzieje .
---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- i dziękujemy za życzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2173 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2174 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I tu znów jak nie wierzyć w przeznaczenie bo to raczej nie przypadek ![]() Lubię czytać o takich historiach |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2175 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2176 |
Raczkowanie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Dziewczyny, nie bardzo jestem w stanie nadrobić znowu, bo wróciłam do swojego rodzinnego miasta gdzie jest dwójka młodszych braci i ogólny ogromny chaos
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2177 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
Patrząc po moim Eryku,to chyba wróży ![]() On mi dawał tak w brzuchu,a teraz jest małe adhd,wszędzie go pełno,spać zbytnio nie lubi, No i złośnik jest. Cytat:
Trzymam! Fajne macie historie. Z przyjemnością poczytałam. W mojej nie ma nic szczególnego. Męża poznałam jak byliśmy dzieciakami,mieszkaliśmy blisko siebie. Bawiliśmy się w podchody,gonita itd. Później jakoś straciliśmy kontakt,on starszy o 3 lata miał inne towarzystwo. Miał dziewczynę,ja chłopaka. Z moim byłym byłam 3 lata i to był niefajny związek. On akurat też rozstał się z dziewczyna i jakoś spotkaliśmy się na imprezie u wspólnych znajomych. Później coraz częściej były wspólne spotkania,ale zawsze w większym gronie,jakieś wypady do klubu itd. W końcu zapytał się czy wyjdziemy gdzieś sami,na co ja... roześmiałam się. Bo jak to znamy się z podwórka,od zawsze w sumie,a on mi randkę proponuje. Ale w końcu jakoś poszliśmy na tą randkę. No i od tamtego czasu minęło 12 lat.
![]() |
#2178 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
![]() Ja dziś byłam na pępkowym. Pisałam tydz. temu, że moja koleżanka urodziła synka. I wiecie co... jestem załamana. Nie samym porodem, bo wiadomo, że boli, ale tym, jak personel szpitala traktuje kobiety mające rodzić. Ujmę to tak - po pierwsze " na poczet rodzinnego porodu wymagane jest wykupienie cegiełki 100 zł" po drugie - tż wołają dopiero jak są skurcze parte, czyli jak chce zdążyć to musi sobie grzecznie czekać na korytarzu, gdzie nie ma nawet krzesełka. Może 3 godziny może 8... to przecież zależy. po trzecie - zaraz po urodzeniu dzidziusia tylko pokazują i zaraz zabierają. Żadnego kontaktu z matką, żadnego położenia dziecka mamie na brzuchu. Zero, zero zero... a tż musi wyjść. może sobie wrócić za 2 godziny. Ja już wraca to wtedy łaskawie oddają dziecko i tu najlepsze NAKARMIONE mlekiem modyfikowanym i z butelki ![]() Przez następne dni dziecko jest dawane mamie tylko na kilka godzin, śpi w sali noworodkowej ![]() I to jeszcze nie wszystko... podczas porodu gdy rodziła się główka nie było skurczy i lekarz z całej siły nacisnął jej na brzuch i mały wyszedł. Efekt - maleństwo ma złamany obojczyk. Już nawet nie chodzi mi o warunki - porodówka wczesny prl i personel też chyba z tej epoki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2179 |
Raczkowanie
|
Boze, a w jakim szpitalu tak jest??????? Mnie wlasnie martwi cos odwrotnego, bo tu gdzie bede rodzic, tz moze byc caly czas od pierwszych skurczy do konca, co jest fajne, ale pozniej dziecko ma sie ze soba w pokoju i w razie potrzeby dzwoni sie po pomoc....zastanawiam sie jak ja sobie dam rade!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2180 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2181 |
Rozeznanie
|
No właśnie. Ja już pisałam o tym szpitalu i lekarzach. Tu każdy czeka na łapówkę i teraz jestem tego już na milion % pewna. Jestem szczerze przerażona tym co mnie czeka, jako moim pierwszym porodem. Ból, stres a tu jeszcze dziecku mogą krzywdę zrobić.
No ale co ja mogę... co każda kobieta może w tej chwili. Mamy dać w łapę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2182 |
Zadomowienie
|
Shizu48 trzymam kciuki za Twoja wizyte
![]() ![]() negridten opis porodu to jakis horror ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2183 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Powiem tak... mój lekarz prowadzący (chodzę prywatnie) ma dyżury w szpitalu. Ale przecież nie mam żadnej pewności, że on tam będzie. On jest spoko, bardzo go lubimy zawsze wszystko tłumaczy i z mężem zagada... Nie wiem, zgłupłam totalnie ps: jest któraś z moich okolic bliższych lub dalszych? Olesno-Kluczbork albo w drugą stronę Kłobuck? Bo wiem, że któraś z Opola... Edytowane przez Negrid Czas edycji: 2013-09-22 o 19:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2184 |
Raczkowanie
|
tez jutro pójdę na wizytę mały się jakoś mało rusza od wczoraj może jestem przewrażliwiona ale wole się upewnić ze wszystko ok i ze ten antybiotyk jest bezpieczny
![]() Opis tragiczny jak za prlu ... lekarza bym chyba młotkiem potraktowała ... ![]()
#2185 |
Rozeznanie
|
A ja się z moim mężem poznałam na spotkaniu... KSMu (Katolickiego Stowarzyszenia Młodzieży)
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Po długiej sielance, zaczęło się psuć, mi poleciało zdrowie, on mnie zostawił. W tym czasie dużo się od życia nauczyliśmy, nałapaliśmy nowych doświadczeń, dorośliśmy. Zeszliśmy się w sumie przypadkiem, bo po tym co wcześniej przez niego przeżyłam naprawdę tego nie chciałam. No i.... nie żałuję. Najpierw ja go zwodziłam, później on mnie skrzywdził - takie życie. Wyszliśmy na tym w każdym bądź razie jako ludzie mądrzejsi, bardziej świadomi. Teraz wpatrzeni w siebie, czekamy na naszą małą-wielką Miłość i nie wyobrażam sobie, żeby na którymś etapie ułożyło nam się inaczej niż do tej pory ![]() ![]()
![]() |
#2186 |
Zadomowienie
|
Melduje się po weekendzie. Próbowałam nadrobić, ale dziś się poddaje i idę spać. Jutro będę wiernie czytać, aż dobrnę do końca
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2187 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2188 |
Raczkowanie
|
Hej!
Kefii- trzymaj się dzielnie Kochana, myślami jestem z Tobą... ![]() Ale fajnie się czyta Wasze historie.. ![]() ![]() Moja Zosia zareagowała dziś burzą w brzuchu na dźwięk blendera (faktycznie, megagłośny), a od rana malutko kopała. I jak tu nie wierzyć, że dzidziuś w 23 tc się nie może przestraszyć? Co do kas pierwszeństwa- z tego nie miałam potrzeby, ale w autobusie jak nikt nie ustępuje mi miejsca (a teraz gruba kurtka, więc trudniej dostrzec ![]() ![]() Pozdrowienia i nie dajcie się choróbskom Dziewczyny!
![]() |
#2189 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny, już myślałam, że nie nadrobię
![]() ![]() Kefi, nawet nie wiem co napisać, wyrazy współczucia ...trzymaj się jakoś, kochana ![]() Gosia, super, że imię wybrane. Jakby u nas był synuś, mąż walczyłby właśnie o to imię. U nas możliwe, że będzie Nina, ale jeszcze zobaczymy ![]() Moja Niunia w 19t4d ważyła 290 g. To dużo? No i nie pamiętam co miałam jeszcze napisać ![]() Jak fajnie się czyta Wasze historie miłosne. Może i ja swoją opiszę jak znajdę chwilę, ale to raczej w klubie ![]()
#2190 |
Zakorzenienie
|
Chyba czułam czkawkę po raz pierwszy
![]() Tylko te potencjalne czkania były strasznie częste, tak co 2 sekundy. Możliwe to to? Jesli tak to współczuje Młodemu ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:01.