|
|
#2161 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:) cz.3
Czesc Asia a jakie masz menu na dzis? i ci cwiczysz? ja niestety z cwiczeniami musze poczekax jeszxze z 2 tyg po porodzie ale bede cwyczyc z Tiffany lub Mel B plus bieznia i basen raz w tyg.... duzo masz do zzucenia?
|
|
|
|
|
#2162 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety wróciłam do swojego maxa- wczoraj było 85 (dziś już mniej 84,2)
no ale w święta i sylwestra popuściłam pasa![]() Dziś mam w planach 1. Owsianka z musem owocowym, żurawiną, rodzynkami 2. Kanapki z masłem, twarogiem wędzonym, suszonym pomidorem 3. Zupa pietruszkowa z gruszką i ew kromką chleba 4. jogurt naturalny z bananem i orzechami 5. mix sałat z jajkiem , oliwkami, pomidorkami i odrobiną oleju z orzechów włoskich Do tego w tym tygodniu planuje pięciodniowe wyzwanie z fitness blender https://www.youtube.com/watch?v=IR31lyaxJE4 - robiłam to przed świętami i jest całkiem fajne. Ja w sumie miałam tylko 3 tygodnie przerwy od ćwiczeń - tak cały czas coś tam ćwiczyłam. Jedna bez diety to pozwalało utrzymać wagę ok 80 - a reszte przywaliłam w okresie świątecznym. A jak u ciebie plan diety? Karmisz? W sumie w tym okresie to kluczowe nie jeść słodyczy - z mojego doświadczenia wynia że samo będzie lecieć O ile nie zacznie się żreć słodkiego...---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- A doczytałam - że nie karmisz... Nie śpiesz się z ćwiczeniami - żeby sobie broń boże krzywdy nie zrobić ... I tak rozsądna dieta jest kluczowa |
|
|
|
|
#2163 |
|
Zadomowienie
|
Asia ja jak bede wazyc 85 to bede w siodmym niebie u mnie jest 114 kg i musze do chrzcin byc na dwocyftowce zeby ubrac ubrania z przed ciazy... tak masz racje slodycze zabijaja i fakt po porodzoe z braku czasu na jedzenie to jadlam cokierka czy jakies ciasto ... i tak nadal mam trzycyfrowa wage ....potem spojze na te twoje cwiczenia jak ogarne wszystko i oblece na poczte ...
|
|
|
|
|
#2164 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też byłam zmęczona, w kółko karmiłam, jadłam byle co - i na wieczór jak wracał mąż to się relaksowałam .. niestety z lodami
A przez moment po porodzie miałam już 75,7... No nic jest jak jest Dla mnie to 85 to max życiowy - jak z wami zaczynałam , bodajże w 2012 to tyle miałam ... było już 15 kg mniej ale niestety ... I tak w sumie mogło być więcej - bo w ciąży się bardzo pilnowałam (przez pierwsze 8 miesięcy ) nawet nie tyle dla wagi co dla dobra dziecka (miałam lęki że dostanę cukrzycy ciążowej) A i w ubiegłym roku w miarę regularnie ćwiczę od marca... Bo niestety jak nie ćwiczę - to 3 tygodnie i 5 kg na plusie ![]() Co do ciuchów - ja w przedciążowe nie wchodzę (no w poszczególne sztuki)... Noszę głównie ciążowe jako oversize ![]() ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Ale te ćwiczenia są fajnie - mają łatwiejszą wersję, więcej siłowych i jakoś szybciej mijają niż skalpel... Zresztą ja tak długo klepię ten skalpel że chyba średnio na mnie działa (jasne działałby lepiej gdybym trzymała się dalej od lodówki )
|
|
|
|
|
#2165 |
|
Zadomowienie
|
ile ma two dzieciaczek juz? kurcze to co zrobilas ze tyle schudlas po ciazy? ja w ciazy tez sie bardzo pilnowalam zero slodychy tylko zdrowa zywnosc nic gazowanego zero fast foodow nic a i tak orzytylam 28 kg ... ja ubiore jeansy sprzed ciazy ktore byly i tak za duze ... ciazowych ubran juz nie mam bo sprzedalam ... mam mega brzuchol i duza d*** no i mega cellulit dzis tak sie zastanawialam czy dam rade schudnac etc...
|
|
|
|
|
#2166 |
|
Zakorzenienie
|
No chyba pomogła mi cesarka z komplikacjami,transfuzje i 10 dni w szpitalu (w święta)
W ciąży też sporo przytyłam -z 74 na 92 bodajże... Damy radę - trzeba tylko się pilnować i podejść do sprawy rozsądnie ... U mnie po dwóch dniach sensowniejszego jedzenia jest już 83,2 (woda poszła) |
|
|
|
|
#2167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czesc!!! JOanna gdzie zgubilas swoją 7mke ;(( ogolnie urodzila? Ja jutro wracam do pl z se i ciekawa jestem ile sie roztylam ;( obym nie zahaczyla 7mki ;(( |
|
|
|
|
|
#2168 |
|
Zadomowienie
|
czesc anuszka ... ogolnie jest dzis na wywolaniu ...
|
|
|
|
|
#2169 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, to co zaczynamy ?
Jejku mała dostała tyle słodyczy na święta, a wiadomo że ich nie je, i tak patrzę na nie i mnie kuszą ![]() Ogólnie ![]() Mi wywoływali 3 dni, oby u niej się na jednym skończyło
|
|
#2170 |
|
Zadomowienie
|
lilita25 nie mozemy sie poddac slodycza ... ja juz po sniadaniu owsianka z mlekiem na drugie sniadanie jogurt z bananem i kiwi
![]() ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- u mnie tez wywolywsli 3 dni i pierwszy i drugi potod |
|
|
|
|
#2171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wracasz na chwilę czy na dobre? O a ja przed terminem parę dni urodziłam - aż trudno uwierzyć że rok już 2 tygodnie temu minął Niestety też mam słodkie - niewiele ale jak dla mnie i tak za dużo ![]() Ja to muszę mieć czysto - zero zakazanych produktów ![]() U Was też tak zimno - my na szczepienie jechaliśmy przy minus 8
|
|
|
|
|
|
#2172 |
|
Zadomowienie
|
i mnie w uk 14 stopni ale pada non stop :-/
|
|
|
|
|
#2173 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny dolaczcie do watku : waga do zzucenia w dziesiatkach czesc III
|
|
|
|
|
#2174 |
|
Zakorzenienie
|
My tam chyba nie mozemy dolaczyc Kinia... przynajmniej ja nie jestem otyla, ani nie mam nadwagi i nie tylko ja u nas..
wiec jednak bedzie milo jak napiszecie czasami tu pare slów ;p Joanna, ja jestem raz tu raz tu... koncze jeszcze mgr w PL ;p |
|
|
|
|
#2175 |
|
Zadomowienie
|
anuszka21 ale tam tez sa dziewczyny bez mega nadwagi ... wiec wydaje mi sie se kazdy moze dolaczyc
|
|
|
|
|
#2176 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w sumie się przyzwyczaiłam żeby coś tu pisać - ale dzięki
Ach no ja jestem tutaj na stałe - i szybki powróŧ raczej się nie szykuje.. Po treningu, dziś rano waga 82,8 więc powoli w doł... dziś na czysto - ale nie wykluczam lampki wina jeszcze ... |
|
|
|
|
#2177 |
|
Zadomowienie
|
Asia a ty w DE tak?a dziecko tam bedziesz slac do szkoly?
|
|
|
|
|
#2178 |
|
Zakorzenienie
|
Tak
W sumie i w Polsce i w Niemczech trudno przewidywać przyszłość. Póki co jestem bardzo zadowolona ale zobaczymy jak będzie jak mała pójdzie do przedszkola. A ty Kiniu wracasz? |
|
|
|
|
#2179 |
|
Zadomowienie
|
raczej nie moja corka juz do drugiej klasy chodzi ... wogole nie chce wracac do pl bo jej tak naprawde nie zna ... a my ? dla nas juz chyba tez zapozno TZ jest tu kierowca codziennie w domu i kasa dobra ja tez mam dobra posade wiec wracac do czego? przy obecnym rzadzie perspektywy poprawy bytu w pl sa znikome a ja niechce zeby maz wyjezdzal na mc lub dwa do pracy za granixe bo to bez sensu ... wiadomo zal tego co sie tam ma i teskno za rodzina no ale zycie jest jakie jest
|
|
|
|
|
#2180 |
|
Zakorzenienie
|
Joanna, a Ty pracujesz czy z malą w domu siedzisz? Jak tam sobie czas organizujecie?
|
|
|
|
|
#2181 |
|
Zakorzenienie
|
Szymek na świecie od wczoraj
|
|
|
|
|
#2182 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2183 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety cc,długa to historia. Ale gdybym tego nie wywalczyła nie wiem czy by się skończyło to dobrze.
Mały 3700g i 54 cm
|
|
|
|
|
#2184 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje Ogólnie
Tak ja póki co siedzę w domu, powoli rozglądamy się za przedszkolem (ale to dosyć trudne podobno). W sumie to mi dobrze, nie narzekam - mąż pracuje od 9 do 18.30/19 - więc i tak wchodziłoby w grę pół etatu... |
|
|
|
|
#2185 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2186 |
|
Zakorzenienie
|
Ja piertole 70 na liczniku
ładnie pojechalam...
|
|
|
|
|
#2187 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny.Oczywiście wracam z waga wyjsciową. Długo nic nie pisałam,bo nie pamiętałam hasła,aż się udało dzisiaj,ale czytałam na bieżąco.Rzuciłam rok temu fajki i waga momentalnie w górę!Nieważne czy przez fajki czy tylko moja zasługa,ważne że znowu 76kg ważę!!!RATUNKU!
Pomóżcie bo jak zwykle nie wiem od czego zacząć.Gratuluję Wszystkim Mamusiom bo ciążowo się porobiłoPozdrawiam wszystkie "nowe jak i stare"Kobitki |
|
|
|
|
#2188 |
|
Zadomowienie
|
anuszka to tak po swietach? naducha witaj
|
|
|
|
|
#2189 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Ja z owsianką przed nosem, miłego dnia dziewczyny
|
|
#2190 |
|
Zadomowienie
|
czesc a ja dopiero po sniadaniu tz ma wolne tk zaja sie synkiem a ja wkoncu odespalam... maz mi zrobil sniadabie i zjadlam dwie parowki z szynki jajko sadzone i jedna kanapke z pumpernika objad bedzie 8 pierogow ruskich i tk bedzie wszystko bo mi sie dzis czas poprzestawial z racji tegk ze dluvo spalam
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:41.

no ale w święta i sylwestra popuściłam pasa
Dla mnie to 85 to max życiowy - jak z wami zaczynałam , bodajże w 2012 to tyle miałam ... było już 15 kg mniej ale niestety ... I tak w sumie mogło być więcej - bo w ciąży się bardzo pilnowałam (przez pierwsze 8 miesięcy
)

klaski:
ładnie pojechalam...