|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku | |||
Aldrin |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 25,93% |
Kakusia |
0 | 0% |
Berenika_26 |
4 | 14,81% |
agaaga89 |
2 | 7,41% |
Ramona_85 |
0 | 0% |
eweden |
0 | 0% |
Prowansja88 |
0 | 0% |
Pradip |
0 | 0% |
Sola1 |
2 | 7,41% |
pater86 |
6 | 22,22% |
TroppoSensibile |
0 | 0% |
sylvuniaa84 |
0 | 0% |
kamilla123 |
0 | 0% |
beat@ |
0 | 0% |
NecroKitty |
0 | 0% |
Anteria |
0 | 0% |
Kucyk_Truskawkowy |
1 | 3,70% |
malin30 |
3 | 11,11% |
alingles |
0 | 0% |
Monica80 |
0 | 0% |
poziomkka |
0 | 0% |
Mala_Czarno_Biala |
0 | 0% |
Majkela12 |
1 | 3,70% |
zaaaabcia |
0 | 0% |
Sylwia__88 |
1 | 3,70% |
Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2161 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Cytat:
No to witamy w domu ![]() Cytat:
Chyba sama musisz zdecydować, wszystko zależy od tego jak się czujesz, jak lekarz nie ma przeciwwskazań a ty się dobrze czujesz to jedź, niestety kręgosłup będzie nas bolał coraz bardziej ![]() Ja po wczorajszej wizycie czuje się dobrze, maluszek jest za nisko i mam uważać na siebie ale też szyjka póki co go trzyma, więc mam się nie zamartwiać. Chciałam Wam pokzac zdjecie ale cóż nasz łobuziak zrobił z siebie kłębuszek i nic nie było widać tylko główke i kręgosłup ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2162 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Dziewczyny nie odnoszę się ani nie cytuje bo pisze z tel. Wybaczcie.
Takie brązowe plamienia (kawa z mlekiem) miałam już dwa tygodnie temu. Co pisałam że tak mocno mi baba brzuch na IP przyciskała. Nie znaleźli wtedy w szpitalu przyczyny. 4 dni później miałam usg genetyczne u jednego z lepszych lekarzy we Wrocławiu. On odrazu krwiaka zauważył i kazal się nim nie przejmować bo to takie coś jak siniak. I że to od niego te plamienia. Przez dwa tygodnie był spokój a wczoraj znów to brązowe poleciało (ale nie wiele). Przeczytałam na opisie usg że mam go nad wewnętrznym ujściem szyjki macicy (czyli najmniej groźna lokalizacja) i na necie wyczytałam że brązowe plamienia są ok bo to znaczy że stara utleniona krew się oczyszcza. Dopiero czerwone plamienia są niepokojące. No i podobno odchodzi się od leżenia plackiem bo to utrudnia odpływ tej starej krwi (oczywiście trzeba leżeć w przypadku czerwonego plamienia i oklejania kosmówki). To samo mówił ten lekarz żeby się oszczędzać ale leżeć nie musze. Wczoraj nie robiłam nic ciężkiego ( z resztą nigdy nie robie). Ugotowałam zupe, powiesiłam pranie i siedziałam przed kompem. Dzisiaj będę obserwacji i jeżeli znowu będę plamic na brązowo to pojade. Niech sprawdzą czy się nie powiększył (chociaż nie sądzę skoro się oczyszcza). Aldrin gratuluję wizyty udanej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2163 |
Zadomowienie
|
choc0late, Kucyk_Truskawkowy jak się dziś kochane czujecie?Mam nadzieję, że już lepiej, ale obie leżcie i się oszczędzajcie!
![]() Ja wczoraj byłam na wizycie, lekarz sam zapytał czy chcę zwolnienie na święta, więc super ![]() ![]() ![]() ![]() Właśnie piję sobie herbatkę z soczkiem malinkowym i się wygrzewam pod kocykiem ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Kucyk_Truskawkowy ważne, że wszystko poczytałaś, przeanalizowałaś i się uspokoiłaś bo spokój jest bardzo ważny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2164 |
Wtajemniczenie
|
pater86 z tymi plecami to dziwna teoria
![]() Kucyk_Truskawkowy mam nadzieję, że dzisiaj już lepiej ![]() Dzisiaj o 16 mam USG genetyczne, trzymajcie kciuki, żeby maluszek zrobił nam prezent na święta i wszystko było w porządku ![]() Nie wiem czemu się tak stresuje tym badaniem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2165 |
Zadomowienie
|
Sa tu jakies dziewczyny które noszą soczewki kontaktowe? Moze wiecie czy krople nawilzajace jakies mozna stosować w ciazy?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2166 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2167 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewcznyny.
ja tak na szybko. Od wczoraj jestem wycięta z życia. Nie dość że rano zauważyłam brązową wydzielinę, z nerwów rozbolała mnie głowa. Pojechaliśmy do gabinetu mojego lekarza, udało się umówić na wieczór na wizytę. Ale niespokojny mąż mówi jedziemy do szpitala. Ale akurat był obchód i później moja gin poszła robić cc wiec jej nie zastaliśmy. Wieczorem na wizycie okazało się że rozwineła się infekcja, nic groźnego. Ale dobrze że sie zgłosiłam bo dostałam leki i nie powinna się dalej rozwijać. Z tego wszystkiego tak straszliwie boli mnie głowa od wczoraj że ledwo żyje. Wziełam dziś jeden APAP, minimalnie zelżyło, przed chwilą zaryzykowałam wziełam drugi. Normalnie wyje z bólu.
#2168 |
Raczkowanie
|
__Sylwia__88 wiem co znaczy ból głowy i też ostatnio byłam zmuszona wziąć 2 apapy, niestety w ciąży musimy ratować się tylko paracetamolem... Polecam jeszcze zimny kompres na głowę i łóżko
![]() ![]()
#2169 |
Wtajemniczenie
|
hej kochane Dziękuję za miłe słówka wszystkim
![]() u mnie nic nowego narazie leze i leze.. po krwi juz nie ma sladu ale brązowe plamienie zostalo lekarz mowil ze to normalne mam nadzieje ze wszystko sie normuje ![]() w poniedziałek konsultuje się z moim gin więc napewno bede wiedziala więcej ![]() trzymajcie sie cieplutko i uwazajcie na siebie i wasze maluchy buziaki ![]() Sent from my GT-I9195 using Wizaz Forum mobile app
#2171 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny wiem jak sie stresujecie widząc plamke...ja do tej pory miałam raz w 7 tyg jednorazowa brązowa plama....przerażenie i strach,nerwy i obawa...chodziłam i zastanawiałam sie czym mogłam zaszkodzić ze tak sie stało.Na szczęście na drugi dzien miałam wizytę i lekarz powiedział ze jest ok dopiero wtedy odetchnęłam.trzymam kciuki aby żadna plamka sie juz nie pojawiła
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2172 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie
![]() Nasze małe okazało się małą ![]() Koniec końców Antek został Nadią ![]() W ciągu tygodnia urosło prawie 2cm, teraz ma dokładnie 7, wszystkie narządy na swoim miejscu, NT 1,4, słyszeliśmy serduszko ![]() Z wizyty jestem bardzo zadowolona. W końcu zaczynamy święta, idę pierogi lepić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2173 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() I super, że wszystko dobrze. Teraz to faktycznie można lepić pierogi ![]() coś wszystkie ostatnio narzekają na ból głowy ja na szczęście miałam jeden dzień, ale ból był z kosmosu... cały dzień przespałam i dopiero przeszło na drugi dzień przed południem... Okropieństwo. Oby w święta nic nas nie bolało ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2174 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja mam usg 30 grudnia . Całe wole dni będę się denerwować... U mnie odpukać bez plamień. Wczoraj miałam gorszy dzień psychicznie.. Ale to tak już jest w przypadku Aniołkowych mam. Chciałabym żeby maluszek zaczął mnie już porządnie kopać... Wtedy wiedziałabym że ma się dobrze. Byliśmy rano po prezenty dla rodziców TŻ. Szybko poszło. W pół godziny obróciliśmy. A po południu idziemy na urodziny siostrzenicy tż. Miłej niedzieli dziewczyny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2175 |
Raczkowanie
|
chocOlate leż kochana i odpoczywaj i daj znać po konsultacji z twoim ginem
![]() NecroKitty gratulacje!! ![]() ![]() A ja dzisiaj z rana zjadłam jedną kanapeczke i prawie od razu oddałam ją spowrotem :/ bleeee...
#2176 |
Zadomowienie
|
Ja tylko napisze, ze wyladowalam w szpitalu, bo plamilam. Wczoraj sie chyba przepracowalam, mimo, ze nic takiego nie robilam. Ubralam choinke i nawet nie pomoglam w lepieniu pierogów, bo zaczal mnie bolec kregoslup...na szczescie z dzidzia jest wszystko dobrze, zostaje na obserwacji.mam nadzieje, ze wypuszcza mnie najpozniej w wigilie...
![]() Wysłane z mojego LG-P710 |
![]() ![]() |
![]() |
#2177 |
Zakorzenienie
|
Poziomkka no to niefajnie...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2178 |
Zakorzenienie
|
Też pojechałam na ip bo moje plamienia zrobiły się brązowo-zielone. Powiedzieli że to od krwiaka + infekcja i mam się do prowadzącego lekarza zgłosić. Krwiak się powiększył dość dużo ale leżeć nie musze... Dziecko ok ale jest o dwa tygodnie wieksze... Lekarka na ip była zdziwiona... Nie wiem czemu tak mocno urosło i czy to źle
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2179 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja dziś w końcu po 3 dniach wracam do żywych. Od piątku męczyłam się z okrutnym bólem głowy, w sobote i niedziele już beczałam z bólu, myślałam że na pogotowie pojedziemy. Na szczęście dziś już jest w miare ok, zaraz zabieram się do sprzątania bo musze te stracone dni nadrobić.
![]() |
#2180 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Najważniejsze, że z dzidzią wszystko dobrze, teraz obyście tylko wyszli na święta ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2181 |
Wtajemniczenie
|
Ja się nie pochwalę, bo też w nocy odwiedziłam szpital
![]() Nadal czuje ten brzuch, może to coś z jelitami, nie mam bladego pojęcia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2182 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapisałam się na 14 do lekarza. Przyjmie mnie po godzinach bo w poniedziałki do 13 tylko jest. Ale dzisiaj szał i pełen komplet pacjenetk. Myślałam ,że będzie luźno, bo wszystkie będą lepić pierogi, a nie po ginekologach latać ![]() Cytat:
![]() Mnie mdli jakoś dzisiaj. pewnie z nerwów. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2183 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Tylko się nie przemęcz - nie musimy mieć sterylnych domów ![]() ![]() Cytat:
------ A ja się melduję po kontrolnej wizycie ![]() ![]() ![]() ![]() A u mnie w domu dalej porażka ze sprzątaniem, remont nie dokończony, wszystko w rozsypce. Muszę często odwiedzać rodzinę byle nie siedzieć w tym bałaganie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2184 |
Zakorzenienie
|
Cześć Kochane
![]() Pewnie nie uwierzycie, ale podczytuję Was regularnie, tylko jakoś nie umiem się wbić w rozmowę ![]() ![]() Więc chociaż złożę Wam życzenia, wszystkiego najpiękniejszego z okazji nadchodzących Świąt! Mnóstwo zdrówka, bo widzę, że ostatnio brakuje go na wątku ![]() ![]()
#2185 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja pięknie dziękuję za życzenia, życzę tego samego plus dużo smakołyków, bo przecież musimy się dopieszczać i mile spędzonych świąt w gronie najbliższych ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2186 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jeszcze się martwię, bo teraz przeczytałam, że pyralgina jest niewskazana w ciąży a lekarz mi dał bo stwierdził, że nic innego mi nie może dać a skoro no spa mi nie pomaga... bądź tu człowieku mądry ![]() Do czerwca to ja chyba osiwieję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2187 |
Zakorzenienie
|
To i ja się z Wami żegnam, pojawię się dopiero po Nowym Roku, więc już dzisiaj chciałam Wam życzyć
Niech magiczna noc Wigilijnego Wieczoru przyniesie Wam spokój i radość.
Niech każda chwila Świąt Bożego Narodzenia żyje własnym pięknem, a Nowy Rok obdaruje Was pomyślnością i szczęściem. Najpiękniejszych Świąt Bożego Narodzenia, niech spełniają się wszystkie Wasze marzenia. |
![]() ![]() |
![]() |
#2188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja znowu plamie na brązowo- zielono. Dobrze że mam wizytę u mojego lekarza. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2189 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tak, tak, na ostatnim badaniu wszystkie pomiary elegancko, rośnie maleństwo jak na drożdżach no i najważniejsze - rośnie zdrowo ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2190 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie ma co się zamartwiać, idę sernik piec ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:25.