|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9
Cytat:
Cytat:
Tak tylko mi się skojarzyło że akurat do przezywania to dla dzieci powód każdy jest dobry jeśli poczują wenę
|
||
|
|
|
#2162 |
|
Wtajemniczenie
|
Ona ma szyjkę długą jak gęś
![]() ___________ Perfuzka miała łabędzią, czekała, niecierpliwiła się i proszę TRACH! jaki piękny efekt ![]() ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Dokładnie.... - MASAKRA :-|
|
#2163 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I to dorosłe kobiety, więc czego wymagać od dzieci?
|
|
#2164 |
|
Wtajemniczenie
|
Perfuzjo prosze wypowiedz sie bardziej na temat poduszek do karmienia,czym rozni sie rogal od fasolki? Ja mam taki kojec http://motherhood.pl/sklep/kojec-motherhood-2
jak sprawdzam u wujka google to za duzej roznicy nie widze, rozwazam taka poduszke http://poofi.pl/shop/#/shop/products...ia-poofi-pure/
|
|
|
|
#2165 | |||
|
Zadomowienie
|
Ja jem jednego dziennie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() My patriotycznie spędziliśmy sylwestra z TVP2 we Wrocławiu Nie spodziewałam się, że we dwójkę można się tak super bawić i to bez alkoholu! hehe Była wyżerka, nawet tańce były i to nie tylko przytulańce Poszliśmy spać po 2. Dzisiaj rozłożyliśmy sobie łóżko w salonie przed telewizorem i tak dogorywamy przez cały dzień ![]() Humor skutecznie psuła mi jedynie cukrzyca ;/ Wczoraj pobiłam nawet wigilijne wyniki ;/ Na glukometrze pojawiło się 170! ;/ Później 160 i 140! Dziewczyny w 2014 życzę Wam wszystkiego co najlepsze!
|
|
|
#2166 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Co do zwierząt i ludzkich imion jest mi to obojętne. Moja Wiki miała maskotkę w wieku jakoś 5 lat,którą nazwała... Maks Hański,więc i nazwisko pies pluszowy miał ![]() I przypomniało mi się jak za dzieciaka w moim bloku pijaczek miał pieska. No i ciągle chodził napruty z tym psem i tylko słychać było jak bluzga k...a je..na. Pies nie wiem czy w ogóle miał imię. Ja na niego mówiłam pieszczotliwie: je.banka,je.banusia (kropki wstawiłam,bo mi wyczachowało)
|
|
#2167 |
|
Raczkowanie
|
Ale to już kwestia kultury w ogólności. No i faktycznie jeśli dorośli sami sobie tak poprzeczkę w tej kwestii ustawiają, to nie ma się co dziwić dzieciom z ich otoczenia że mówią jak mówią i nie widzą w tym nic złego.
|
|
|
|
#2168 | ||
|
Zadomowienie
|
Cicho wszędzie, głucho wszędzie
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
|
|
#2169 |
|
Rozeznanie
|
Witam w Nowym Roku.
Przegapiliśmy wczoraj odliczanie noworoczne, próbowaliśmy właśnie usłyszeć, czy pielucha już się zapełniła. ![]() U nas dziś bardzo leniwy dzień, pogoda fatalna, więc Adaś tylko je, śpi i robi kupy , a my się lenimy. Pewnie w nocy znów będzie koncertował, bo po co wtedy spać.Czytam wątek w czasie karmienia, ale nie mam za bardzo jak odpisywać. Siedzieć dalej nie mogę, a na leżąco nie umiem. Mój zawsze po cycu zasypia. Nie wybudzam, bo potem są problemy z uśpieniem. Jak śpi, to niech śpi. |
|
|
|
#2170 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pomalowałam paznokcie u stóp i rąk, wczoraj ogoliłam wreszcie porządnie wadżajnę, jak moje dziecię śpi to szaleję ![]() A tż do mnie "Kochanie widzę jaka jesteś zmęczona, idz do wanny albo wez prysznic, miej chwilę dla siebie" ![]() Czyżby mój chłop zauważał, że opieka nad dzieckiem to również praca na pełny etat? Ubranka new born są coraz bardziej na styk na synka, 56 są już dobre, tylko patrzeć jak wejdzie w 62, a to dopiero dwa tygodnie od porodu. Wczoraj się rozpłakałam do TŻ i powiedziałam mu, że "jestem dziadem" bo w moim mniemaniu źle wyglądam jeszcze. Szkoda, że nie widziałyście jak się produkował, żeby wyprowadzić mnie z błędu. Kochany jest. Sheperdess: ja też miałam problemy z siedzeniem, dużo miałam i mam jeszcze szwów no i hemoroidy ktore wyszły od parcia (na szczęście znikły). Ale dałyśmy radę urodzić to i przez połóg przejdziemy
Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2014-01-01 o 21:04 |
|
|
|
|
#2171 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2172 |
|
Zadomowienie
|
Ja miałam kiedyś kota Kicię Bell - też miała imię i nazwisko
![]() ![]() Pije sobię imbir z cytryną i miodem ![]() Mąż przywiózł mi pizzę z Tabasco "tak ostatni raz przed dietą "a dziecko kopie po żebrach
|
#2173 |
|
Zakorzenienie
|
A ja już leżę w łóżku, mąż wstaje o 3 nad ranem więc się położylismy, gadalam do niego gadałam aż przestał wydobywać z siebie yhhhyyy.....yyyyyy
Kuzynka miała przenoszoną ciążę o tydzień i były zielone wody a mała na niemowlęcym miała przyklejoną karteczkę " zielone wody" bo niby muszą się bardziej przyglądać takiemu dziecku więc nie wiem czy to tak dobrze urodzić po terminie ![]() U nas w szpitalu jak jest się po terminie trzeba zgłosić siè na oddział
|
#2174 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Tak samo jak mam kota Leona - który kojarzy mi się ze śmierdzącym, obsikanym i obsranym kocurem, a przecież imię zaczyna być coraz bardziej modne Jak się dowiedziałam, że moja siostra cioteczna tak nazwała synka, to stwierdziłam (oczywiście sama w sobie, nie przy niej), że to imię jest "mało ludzkie" ![]() Ale fakt, jestem za tym, żeby zwierzaki nazywać po zwierzęcemu, albo tak, żeby zminimalizować prawdopodobieństwo, że imię stanie się modne dla ludzi... Ja np. miałam kiedyś świnkę morską Jagusię, rodzice mają psa Atosa (syna Szoguna) i Domela. Znajoma ma suki Furię i Apatię, miała psa Montera. Przecież można fajnie nazwać zwierzę bez używania ludzkich imion
|
|
|
#2175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że to w ogóle zależy od kultury danego człowieka czy kultury danej społeczności. Co do osób chorych to powinno się mówić "osoby z zespołem Downa" i w taki sposób nie obrazi się chorego (a wielu dorosłych mówi po prostu - "z Downem" )
|
|
|
|
|
#2176 |
|
Zadomowienie
|
A w ogóle dostałam około 20 smsów czy już po
![]() I kilka osób dzwoniło, do mojej mamy
|
#2177 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no mój pies ma niby ludzkie imię ale raczej dziecka takiego nie spotka--Yoko. Więc według mnie ludzkie-ok ale z rozwagą. mieliśmy jeszcze koty... kotka była Milka a kocur Behemot ale wszyscy mówili mesie Niuniul ![]() Cytat:
(przynajmniej mój tak ma)
Edytowane przez senira666 Czas edycji: 2014-01-01 o 21:11 |
||
|
|
|
#2178 |
|
Zadomowienie
|
ajakasia trzymam kciuki za szybka i bezproblemowa cc. Daj znac, jak bedziesz mogla.
Ja mam fasolke do karmienia i jest super, bardzo wygodnie sie karmi. U nas dzisiaj bardzo fajny, meeega leniwy dzien spedzony w trojke isia jak tam u Ciebie??? Daj znac. |
|
|
|
#2179 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Wiem,że zielone wody mogą być też jak dziecko oddało już smółkę. Ja miałam normalne wody (Eryk urodził się 12 dni po terminie) Poza tym termin jest liczony według om,a przecież cykle mogą mieć różną długość. Z Kacprem jak zaszłam w ciążę to cykl mi się wydłużył do ponad 40 dni,więc też owulacja była później.
|
|
#2180 |
|
Zadomowienie
|
A tak w ogole to sie wkurzylam na maksa, bo zadzwonila dzisiaj do mnie kadrowa z pracy, ze wlasnie sobie uswiadomila, ze dokumenty, ktore sa mi potrzebne do ZUSu wyslala pod zly adres
Zle wpisala nr bloku.... nosz k...wa I jutro od rana musze poczte obdzwaniac, bo nie wiem do ktorej placowki poszedl ten list, zeby mi go jakos dostarczyli grrrrrrrrrr......
|
|
|
|
#2181 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2182 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mi gin wyliczył od początku według usg, bo od zawsze mam dłuższe cykle, więc według om byłby oszukany. |
|
|
|
|
#2183 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
później moje humory zaczyna obracać w żart i bierze mnie na śmiech, zaczyna mnie rozśmieszać itp. ale zawsze mu się jakoś udaje. Nemezis: ja miałam wg. OM 23 grudnia, a wg. USG 03 stycznia. I chyba wstrzeliłam się bardziej wg. terminu OM bo mały urodził się 17. Ale ja bardzo chciałam wcześniej go urodzić, przed świętami. No i tym odkurzaniem dywanu na kolanach wywołałam sobie Marcelka na świat (tak sobie sama to tłumaczę) ![]() A co do zielonych wód, to z tego co mi tłumaczono, to zwykle (nie zawsze) są gdy dziecko jest przenoszone i odda smółkę, trzeba wtedy monitorować takiego noworodka bo jak się nimi zachłysnął to jest duże prawdopodobieństwo, że dostanie zapalenia płuc od tego. Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2014-01-01 o 21:31 |
|
|
|
|
#2184 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2185 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() W cyklu, w którym zaszłam w ciążę prowadziłam obserwację cyklu, więc jeżeli Mała miałaby być idealnie donoszona to powinna się urodzić zgodnie z terminem z usg, a jak będzie to zobaczymy
|
|
|
|
|
#2186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A fasolka wyglada tak: http://motherhood.pl/sklep/fasolka-motherhood-1Jest akurat takich rozmiarów, zeby ja położyć wokol siebie. Co do zielonych wód: pojawiają sie wtedy, kiedy dziecko w macicy odda smolke. A to zdarza sie, kiedy z jakis powodów dziecko jest zestresowane. Wiec u mnie na przykład podejrzewali, ze wody mogą byc zielone, bo Emil miał bardzo wysokie tętno na poczatku, co świadczyło o tym, ze nie dzieje mu sie najlepiej. Przy przenoszonej ciazy łozysko gorzej pracuje, dlatego prawdopodobieństwo pojawienia sie zielonych wód zwiększa sie.
|
|
#2187 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Chyba wreszcie powoli zaczynam czaić, jak wygląda czkawka. Wcześniej jak o tym pisałyście, to ni cholery nie mogłam sobie wyobrazić, jak to ma wyglądać, że jak dziecko ma czkawkę i ja mam to czuć? To takie jakby regularne podskakiwanie brzucha, jakby delikatnie drgnięcia całości?
Bo jeśli młody ma czkawkę, to znaczy że właśnie bardzo mu posmakowała pomidorówka, a wczoraj wieczorem bardzo smakowała mu chyba rybka z sosem pieczarkowym ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A ja czytałam że jak wody są zielone to jakiś groźny objaw czegoś tam, nie wnikałam dokładnie.
|
|
#2188 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
o matko!Cytat:
Któraś pytała czy iść na KTG czy czekać na wizytę. Jakby nic się nie działo to czekałabym do 3. tak, słit focia z moimi suczkami Cytat:
Bardzo często mój mąż tak kończy ze mną rozmowę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2189 | ||
|
Zadomowienie
|
ajakasia kciukasy za bez problemową cesarkę
![]() [QUOTE=iwantyou99;44377376]Funt na przykład [QUOTE]właśnie, jak tam Funt się zachowuje? Efekt po terapii u Pani psycholog się utrzymuje? i jak tam Twoja anemia? Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2190 |
|
Wtajemniczenie
|
Roane: ogolisz się i pomalujesz se pazury jak dzieć będzie spał, albo TŻ się nim zajmie, a Ty sie zamkniesz w łazience jak ja lub emma
![]() Co do zestresowania dziecka i zielonych wód.To przypomniało mi się, że u Marcela też było wysokie tętno, a później zaczęło spadać (nie wiem, czy to kwestia stresu i tego, że zaczął się poród).Zrobiło się bardzo nieregularne i po każdym partym skurczy położna monitorowała mnie detektorem tętna, dlatego też nie mogłam urodzić w wodzie, a ku temu się zamierzałam, jak sie okazało że na zzo zapozno bo mam 10 cm rozwarcia. Moje wody były przezroczyste, wszystkie odeszły jeszcze w domu, zostało ich niewiele kiedy przyjechałam do szpitala. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:26.

Tak tylko mi się skojarzyło że akurat do przezywania to dla dzieci powód każdy jest dobry jeśli poczują wenę 

Jak się dowiedziałam, że moja siostra cioteczna tak nazwała synka, to stwierdziłam (oczywiście sama w sobie, nie przy niej), że to imię jest "mało ludzkie"
)
Zle wpisala nr bloku.... nosz k...wa