Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2 - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-08, 11:34   #2161
ZygaEffka
Zadomowienie

Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez elffirka Pokaż wiadomość
Niom dwie lekarki mi robiły usg nerek i chciały sprawdzić czy z maluchem wszystko ok a On im sie wystawil fifolkiem. Mowily ze moglo cos zaslonic i sugerowac chlopaka ale jak skakal sobie do gory to fifolek razem z Nim wiec dlatego sugerowaly ze bedzie chlopak. A teraz non stop mnie zaczepia nawet jak chyba spi to zdarza mu sie puknac Miałam przezycia ale mam nadzieje ze teraz juz bedzie ok. A co do mojego lekarza. Z mojej miejscowosci ma najlepsze opinie ale On mi mowil ze nie mozna co chwile usg robic, ze powinny byc mniej wiecej 3 w ciagu calej ciazy a ja przez te choroby mialam juz 6 albo 7 Ale teraz mam 30 kwietnia i nie wyjde z gabinetu bezz usg
Ja mam przy kazdej wizycie , chodze prywatnie wiec moze dlatego płace 100 złoty i mam full pakiet w tym , poza tym z kazdej wizyty musze miec foto i koniec tematu , to jacys starzy lekarze chyba gadaja bzdury że to szkodzi albo cos .. pamietaja czasy gdy sie wciskało łapkę i bylo wszytsko wiadomo. Ja żyję w takich czasach i takiej technologii wymagam w końcu za to płacę a że jestem zbyt nerwowa na to by pozwolic sobie na 3 usg w trakcie ciąży to mają pecha . A przy mojej historii choroby to latają koło mnie jak koło porcelanowej lalki i tak ma być tymbardziej ze usg trwa zaledwie 2 min czasem mniej co tu ma szkodzić :/ kiedys czytałam o tym że dziecko słyszy te dźwięki ultra ale one nie szkodzą
nasz kawałek nieba

ZygaEffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 11:35   #2162
Latte88
Zakorzenienie

Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2

Jestem po wszystkim uffff. Wszystko ok ja mam anemię i musze jeść a na wadze wciąż ta sama waga albo i mniej bo w ubraniu. Dzidzia się chowala najpierw jak kotek później się przekręciła na plecki ale nóżki razem ze sobą
Ma już 14 cm i 228 gramów dziś siusiaka nie było jak Pani doktor powiedziała ale jeszcze nie jest pewna czy to dziewczynka. Wstawię później zdjęcie mojego kotka
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 11:36   #2163
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
A jeszcze do tego właśnie w lustro spojrzałam Jak ja wyglądam.... Na polikach mam milion pryszczy i czrwonych plamek W życiu nie byłam taka obleśna jak teraz Zaraz będę płakać bo czuję się okropna... śmierdząca, wiecznie spocona, włosy mi się nie układają, każdy sterczy w inną stronę, i teraz jeszcze moja twarz wygląda jak pobojowisko
Też jak patrzę w lustro to boję się że pęknie ale moja mama mi powiedziała "Kochanie masz teraz zniszczoną twarz , ale pomyśl sobie kto Ci to robi i dlaczego , to cud który w Tobie i dzięki Tobie rośnie , więc tak na prawdę jesteś piękna " prawie sie popłakałam jak to usłyszałam

Misstic i Latte ciesze się bardzo ! aż z zazdrości pęlkam że wiecie juz cos wiecej tzn. ze jestescie spokojniejsze . a anemia w ciąży no lepiej się przypilnować . ;-)
nasz kawałek nieba

Edytowane przez ZygaEffka
Czas edycji: 2014-04-08 o 11:39 Powód: przypomnienie
Stary 2014-04-08, 11:46   #2164
małaPaulina
Wtajemniczenie

ZygaEffka nie sądze zeby chodzilo o starych lekarzy bo moj jest mlody i tez robi tylko 3 usg chociaz nigdy nie mowil o szkodliwosci ani nic wiec zapytam go przy wizycie jak on uwaza.Jezeli ciaza jest prawidlowa to podobno 3 wystarcza,za granica robia tylko 2 w Irlandi chyba?

Latte88 brawo ale fajnie masz
a bierzesz witaminki albo masz brac czy tylko masz jesc jak czlowiek? bo rozumiem ze jestes niejadek tak? marsz do kuchni
anemia w ciazy jest mega powszechna nie ma co sie stresowac tylko jesc

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 11:47   #2165
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny

Ja juz po wizycie. Wszystko jest ok. Usg nie mialam ale dal posluchac serduszka przez chyba detektor tetna plodu. Bilo pieknie i sie ruszalo hehe
Wiadomo ze chcialabym podejrzec maluszka ale tam sa w sumie 3 duze usg i tego sie trzymaja. Oczywiscie moge sie umowic dodatkowo na usg ale tez 140zl musze zaplacic. Nastepna wizyte mam 13 maja i tu musze miec zrobione badania tj morfologia, tsh i mocz a 16 maja mam usg polowkowe. Takze musze uzbroic sie w cierpliwosc.
Ale my wszystkie bedziemy cierpliwe po tej ciazy
za wizytę i serduszko

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
Jestem po wszystkim uffff. Wszystko ok ja mam anemię i musze jeść a na wadze wciąż ta sama waga albo i mniej bo w ubraniu. Dzidzia się chowala najpierw jak kotek później się przekręciła na plecki ale nóżki razem ze sobą
Ma już 14 cm i 228 gramów dziś siusiaka nie było jak Pani doktor powiedziała ale jeszcze nie jest pewna czy to dziewczynka. Wstawię później zdjęcie mojego kotka
A w którym Ty tygodniu, że bejbik taki duży ?
dla maluszka

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 11:48   #2166
Amelie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ZygaEffka Pokaż wiadomość
Też jak patrzę w lustro to boję się że pęknie ale moja mama mi powiedziała "Kochanie masz teraz zniszczoną twarz , ale pomyśl sobie kto Ci to robi i dlaczego , to cud który w Tobie i dzięki Tobie rośnie , więc tak na prawdę jesteś piękna " prawie sie popłakałam jak to usłyszałam
Ja też jestem tak bardzo brzydka w związku z tym trądzikiem wszędzie gdzie się da, ale już mi to nie przeszkadza. Teraz tylko aby moje dziecko zdrowo się rozwijało, to mogę mieć nawet na twarzy trąd, byle by wszystko było ok.

Byłam dzisiaj u lekarki w związku z zapaleniem pęcherza, bakterii brak ale krwinki w moczu są, usg nerek i pęcherza w środę i prawdopodobnie jakiś piasek mi schodzi.... masakra, nigdy nie miałam problemów z pęcherzem a tu nagle takie coś...

A oto moje skarby z lumpów dzisiaj... uwaga! za wszystko zapłaciłam okrągłe 24 zł (funkiel nówki nie śmigane)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20140408_122513_resized.jpg (168,6 KB, 31 załadowań)
Stary 2014-04-08, 11:51   #2167
Misstic
Wtajemniczenie

Paulinka moj gin mowi tak samo. Nie jest za czestszym usg chociaz jakby chciala to oczywiscie by zrobil

Zyga moj lekarz wcale nie jest stary ale poprostu ma takie przekonanie. Tez chodze prywatnie do niego ale w gabinecie ma usg dopochwowe i puki dzidzia byla mala to podglad mialam co wizyte. Teraz potrzebne jest juz usg normalne przez brzuch a takie znajduje sie obok w gabinecie gdzie korzystaja z niego rowniez inni lekarze poniewaz sprzet nalezy do spolki. Ytego wzgledu trzeba sie osobno na takie usg umawiac.
Dla mnie najwazniejsze jest ze dzidzia jest zdrowa i serduszko ladnie bije a na usg musze poprostu poczekac

Latte gratuluje wizyty kochana super ze z dzidziusiem wszystko dobrze i ze tak ladnie rosnie dbaj tam o siebie

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 11:53   #2168
Latte88
Zakorzenienie

Jutro zaczynam 19, 18.0

Paulinko gin mi mówi ze to przez tarczycę nie jem ale naprawdę nie mam apetytu powiedziała żeby brać dalej prenatal ale zapisała żelazo i przy okazji syrop na zaparcia bez recepty. Maluszek wstydzioch nóżki zaciska mocno ale zobaczymy czy jednak będzie Zuzanka czy Mateuszek.
Stary 2014-04-08, 11:56   #2169
Latte88
Zakorzenienie

Moje 14 cm szczęścia koteczek <3
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1396954730443.jpg (63,6 KB, 38 załadowań)
Stary 2014-04-08, 11:56   #2170
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Jutro zaczynam 19, 18.0

Paulinko gin mi mówi ze to przez tarczycę nie jem ale naprawdę nie mam apetytu powiedziała żeby brać dalej prenatal ale zapisała żelazo i przy okazji syrop na zaparcia bez recepty. Maluszek wstydzioch nóżki zaciska mocno ale zobaczymy czy jednak będzie Zuzanka czy Mateuszek.
ooo to moze za 2 tygodnie mój bejbik tez będzie takie duży

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-04-08, 11:58   #2171
ZygaEffka
Zadomowienie

Rozumiem Was Dziewczyny , ale zrozumcie mnie też , ja straciłam pierwsze dziecko w ogromnych bólach i psychicznie i fizycznie dochodzilam do siebie długo , wiec gdybym teraz wyszła z gabinetu bez zobaczenia na monitorku że wszystko jest ok czy to bez usg dowcipnego czy brzusznego , mnie by ta wizyta nie uspokoiła Od początku mam ciąże zagrożoną , więc nie wyobrażam sobie że lekarz mi patrzy tylko w oczy i mówi że ok , ja potrzebuję dowodów

Latte sliczne Bobo
nasz kawałek nieba

Edytowane przez ZygaEffka
Czas edycji: 2014-04-08 o 12:01

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-08, 12:00   #2172
małaPaulina
Wtajemniczenie

Misstic mam dokladnie tak samo tez moj gin ma usg w innym gabinecie ktore dzieli z innym lekarzem:d tylko ze i to dopochwowe i to zwykle
Ja teraz sie tak juz nie stresuje,najgorszy byl I trymestr a teraz rosne jak na drozdzach wiec chyba dzidzia tez

Latte88 ja 2 dni jak nie mialam apetytu to 3 dnia sie przestraszylam ze dziecko glodne i zaczelam jesc hehehe na pewno tak nie jest bo dzidzia pewnie ma skad pokarm czerpac itd ale sie zeschizowalam i jem

ZygaEffka rozumiem tym bardziej ze jestes po przejsciach i ciaza jest zagrozona... ja pisalam ze jak wszystko jest OK to wystarczą 3USG ale u ciebie to inna sytuacja. Prywatnie lekarz i tak zrobi jak sie chce tylko ja bym musiala wiecej placic a z kasa jest jak jest... a moj lekarz nie namawia wiec daje rade bez:d

Edytowane przez małaPaulina
Czas edycji: 2014-04-08 o 12:03
Stary 2014-04-08, 12:00   #2173
Latte88
Zakorzenienie

Missia Kochana gratuluję że wszystko dobrze Ja mam badanie 6 maja
Stary 2014-04-08, 12:07   #2174
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Missia Kochana gratuluję że wszystko dobrze Ja mam badanie 6 maja
To bedzie juz te usg polowkowe?

Moj gin jedzie na rafe koralowa do egiptu na 2 tyg i dlatego tak mi pozno wizyty wypadaja

Zyga rozumiem i pewnie gdyby nasi ginekolodzy mieli te sprzety u siebie w gabinecie to tez bysmy co wizyta korzystaly a tak to z Paulina musimy obejsc sie smakiem hehe

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 12:08   #2175
Aliszcze
Zakorzenienie

gratulację udanych wizyt

ja jestem za usg na każdej wizycie to nie tylko podglądanie dziecka, poznanie płci, ale przede wszystkim sprawdzenie, czy wszystko ok, czy nie powstała jakaś torbiel (mi w 1 ciąży powstała torbiel na pępowinie, na szczęście nie miałam problemów), gdyby moja przyjaciółka nie miała usg na każdej wizycie to prawdopodobniej co najmniej jedno z jej bliźniąt by nie żyło lub urodziło się niepełnosprawne, bo okazało się, że nierówno pobierały jej bliźniaki pokarm z łożyska i jeden mało rósł. A takich spraw nie "wymaca się", tylko na usg wypatrzyć można. Wiadomo, co lekarz to opinia, ale ja z racji moich różnych przypadłości mam naprawdę świetnych, wypróbowanych lekarzy ginekologów, żaden z nich nigdy mi nie powiedział, że usg czymś grozi. A jak coś mi groziło, to zwykle mówili bez ogródek.
Wiadomo, że w różnych krajach różnie bywa, ale jak np widzę programy z kobietami w ciąży z USA to tam też na każdej wizycie usg jest. W Anglii to wiem, że nie jest tak często. A u nas na NFZ też nie jest tak często, bo rozbija się o kasę to i tyle.

młoda na spacerze z babcią, ja wcinam twarożek z pomidorem, zaraz porozwieszam pranie i idę umyć głowę

dziś mam kryzys, mam dosć bycia w domu, chciałabym chociaż na pół etatu pochodzić do pracy. Ja lubię być czynna zawodowo. A dziś mnie jakiś dół dopadl. Jeszcze córeczki nie puściłam dziś do klubu malucha bo mi atak kaszlu zaprezentowała rano. Ale generalnie jest ok, wiec po południu idę z nią na angielski.

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....

Edytowane przez Aliszcze
Czas edycji: 2014-04-08 o 12:09
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 12:17   #2176
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak tak czytam to naprawdę Wam współczuje samopoczucia... dobrze, ze ze mną jest ok (no chyba, ze ze śniadaniem za długo zwlekam to wtedy jest mi źle). I trymestr był naprawdę zły i akurat mieszkaliśmy u teściów ale oni oczywiście nie potrafili zrozumieć jak można czuć sie zle teraz mieszkamy u siebie a ja sie czuje super ale jak nie wychodzę z domu to chodzę po domu w wyciągniętym dresie a oni jak wpadają i mnie zastaną przed tv (obiad juz gotowy i w domu czysto) to twierdza, ze gnije w domu i pada hasło "ciaza to nie choroba"
Kiedyś ich rozszarpie chyba... Jak mowię, ze sie czuje przecież rewelacyjnie to nie dociera... Ostatnio jechałam autem sama z De do Pl 700km i lubię jeździć i w ogóle to wykład, ze jestem niepoważna i moge paść,zemdleć i w ogóle i wtedy mam ochotę im odpowiedzieć ich gadka ze przecież ciaza to nie choroba...
Dzisiaj znowu wizytacja teściów... Ostatnio teść macał ziemie u nas w doniczkach czy kwiatki mam podlane

A tak w ogóle pisze z tel i brakuje mi tych emotikonek rożnych a nazw nie znam na pamięć a z chęcią bym często użyła czegoś dla lepszego wyrażenia emocji

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
wspólczuuję i rozumiem moja tesciowa w sobote jak pojechalismy z mezem do moich rodzicow to przeszukala mi kosz na pranie za meza ubraniami roboczymi bo wymyslila ze ona je wypierze, i co najlepsze jeszcze mi sie przyznala ze szukala ubran

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Właśnie przyszły mi rzeczy z all nawet zadowolona jestem, za wszystko z przesyłką zapłaciłam 125zł a najbardziej z sukienek ta z różem jest śliczna
piękne

Cytat:
Moje 14 cm szczęścia koteczek <3
kochana dzidzia

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 12:18   #2177
Latte88
Zakorzenienie

Tez mam usg na każdej a place 80 zł za wizytę. Dziś miałam badane przepływy moje czy dziecku niczego nie brakuje z mojej strony, czy macica ok i jajniki. Włączyła 4d mam nawet fotkę ale zaslonilo buzię łapkami. Powiedziała bez wątpienia paluszków po 5 buzia ładna nosek wszystko. A 6 maja tak będzie to połówkowe. I powiedziała, że wtedy nas wymeczy. Na pewno ma wielką intuicję skoro mnie wysłała na samym początku na tsh, a nie było objawów. I z niczym się nie spieszy
Dziś badała przepływy moje a ja nie wiedziałam co to ale myślę pewnie to serduszko dlaczego nie bije? A ona zaraz sama że to nie serduszko a ja. I u mnie tak jak u Ciebie Miss tez tym detektorem badała serduszko do 150 uderzeń na minutę i uciekalo a ona mówi, no to szybko usg bo zmieniło pozycję. I już było na plecach a jak leżało na brzuchu to poduszkę miało z nóg .mąż wzruszony i zadowolony
Stary 2014-04-08, 12:19   #2178
Ana***
Zakorzenienie

Misstic, Latte cieszę się że wizyty udane i z dzieciolkami wszystko w porządku

Amelie fajne zakupy

Co do usg to ja mam co wizytę szybkie podglądanie przez brzuszek a oprócz tego mam dowcipne i mi mierzy szyjkę macicy i sprawdzamy czy aby za wcześnie się nie skraca... że tak powiem "ręcznie" tego nie da się tak wyczuć.

Któraś pisała, że nie ma apetytu... łączę się w bólu przytyłam może 1kg a może i nie. Tzn to jest tak, ze głodna jestem ale na nic nie mam ochoty... coś spróbuję i już mi się odechciewa;/

Nie mam dzisiaj siły.... chyba coś z ciśnieniem. Śpiąca jestem i głowa mnie boli.
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 12:19   #2179
allckarola
Zadomowienie

No to mnie uspokoilas Malutka ;-) ja ciągle słyszę ze rowerem nie mogę jeździć ćwiczyć tez nie nie wiem co jeszcze nie mogę. Juz mówię żeby mnie powiazali Hehe. Właśnie mam wyniki z glukozy wszystko ok no i krew tez ok tylko Kurde znów bakterie w moczu no juz nie mogę tej grzybicy co mam spokój i znów to samo...
allckarola jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-08, 12:23   #2180
201610121609
Konto usunięte

U mnie do częstotliwości USG maja zastrzeżenia tylko teściowie chodzę co miesiąc do lekarza i jak tylko wiedza ze idę to wykład, ze naciagacz na kasę w ogóle ... Ostatnio byłam i lekarz mówił, ze tylko tak na momencik spojrzy żeby płeć poznać a więcej popatrzmy na polówkowym ale do teściów nie dotarło, zecposzlam do lekarza bo chciałam poznać płeć no i od ostatniej wizyty minęły 4 tyg... Oni sobie wbili w pały, ze lekarz specjalnie podzielił USG na dwa żeby kasę wyciągnąć i ze to szkodliwe i w ogóle
Wiec juz wyskoczyłam do nich, ze skoro sie tak znają na ginekologii to sugeruje otworzyć własny gabinet
No i powiedziałam, ze jeśli juz mowa o szkodliwości dla dzidziusia to uważam, ze USG jest mniej szkodliwe niż to ze ich córka cała ciąże paliła papierosy a mój TŻ uświadomił ich, ze jak maja przyjeżdżać i pieprzyć głupoty to niech sobie lepiej darują te wizyty

201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 12:28   #2181
perelka_np
Zadomowienie

GG do perelka_np Send a message via Skype™ to perelka_np

Aisa ogromne brawa dla ciebie i tż ze pokazaliscie tesciom gdzie ich miejsce :thumbup:

Moje maleństwo 3D

Wiktorek

Następna wizyta 19.10.2012

perelka_np jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 12:30   #2182
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie do częstotliwości USG maja zastrzeżenia tylko teściowie chodzę co miesiąc do lekarza i jak tylko wiedza ze idę to wykład, ze naciagacz na kasę w ogóle ... Ostatnio byłam i lekarz mówił, ze tylko tak na momencik spojrzy żeby płeć poznać a więcej popatrzmy na polówkowym ale do teściów nie dotarło, zecposzlam do lekarza bo chciałam poznać płeć no i od ostatniej wizyty minęły 4 tyg... Oni sobie wbili w pały, ze lekarz specjalnie podzielił USG na dwa żeby kasę wyciągnąć i ze to szkodliwe i w ogóle
Wiec juz wyskoczyłam do nich, ze skoro sie tak znają na ginekologii to sugeruje otworzyć własny gabinet
No i powiedziałam, ze jeśli juz mowa o szkodliwości dla dzidziusia to uważam, ze USG jest mniej szkodliwe niż to ze ich córka cała ciąże paliła papierosy a mój TŻ uświadomił ich, ze jak maja przyjeżdżać i pieprzyć głupoty to niech sobie lepiej darują te wizyty

a Ty w de chodzisz prywatnie czy w pl ?

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-04-08, 12:31   #2183
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:

Dokładnie, usg przecież trwa parę minut ale faktycznie starsze pokolenie trudno przekonać wszystko wiedzą najlepiej. Mój mąż opowiadał jak wchodził do szpitala a tu ciężarówka z fajka i to naprawdę wysoko w ciąży, w szlafroku i w skarpetkach a drugi ratownik mówi ale Pani pasuje ten papieros do tego brzuszka a ta w śmiech. Może się cieszyła, że ją mężczyzna dostrzegł. I takie babki później najwięcej narzekają a same dziecko zabijają. Przecież to komora gazowa się robi
Stary 2014-04-08, 12:31   #2184
malgosia1051
Zadomowienie

Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))

a ja sie wzielam za wiosenne porzadki na podworku i poprostu nie moge co chwile musze odpoczac bo tak sloneczko swieci i strasznie duszno jest pewnie na burze bo zapowiadali ale ciekawe jak bedzie....
Gratuluje udanych wizyt ja ide w czwartek az sie boje ale musze sie uspokoic bo zawsze przed gabinetem jak stoje to co chwila do lazienki i he he rowolnienie z nerwów ale teraz sobie powiedzialam ze bede spokojna.....
60cm
Monika moja coreczka
malgosia1051 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 12:32   #2185
ZygaEffka
Zadomowienie

Ja jestem tak nastawiona ze za tydzien poznam płeć dziecka że pewnie się zawiodę

Wywiesiłam w końcu pranie na balkon no i co ??? zaszło słońce i czuć w powietrzu deszcz...
Potylica mnie nawala , ja juz nie wiem co mam robić , dopołudnia nie moge nigdzie iść ze strachu przed kontrolą z ZUS a popołudniu jak tż przychodzi z pracy to ogarnia nas lenistwo i nic nam sie nie chce . Ile można sprzątać w domku a ćwiczyć itp nie mogę , ja się zabiję chyba
nasz kawałek nieba

Stary 2014-04-08, 12:32   #2186
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
A pytanie... cze wy też macie nosy zapchane? Nie że jakiś katar tylko całą noc mam wrażenie że mam gdzieś głęboko babole w nosie i oddychać nie mogę Przez to oddycham ustami, ciągle mam sucho w ustach, piję litr picia w ciągu nocy, i biegam sikać co godzinę Jak ja wytrzymam to nie wiem
Jeszcze chyba macica mi się rozciąga dzisiaj bo tak ciągnie że aż denerwuje A drugi trymestr miał być piękny A ja się czuję jak flaki bez oleju hahaha
Ja od początku ciąży mam nos zapchany :/ I babole takie suche,że aż mnie nos boli okrutnie :/ Wcześniej nie piłam dużo a teraz i w gardle suszy...
Współczuję samopoczucia Będzie lepiej,jak nie teraz to we wrześniu

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny

Ja juz po wizycie. Wszystko jest ok. Usg nie mialam ale dal posluchac serduszka przez chyba detektor tetna plodu. Bilo pieknie i sie ruszalo hehe
Wiadomo ze chcialabym podejrzec maluszka ale tam sa w sumie 3 duze usg i tego sie trzymaja. Oczywiscie moge sie umowic dodatkowo na usg ale tez 140zl musze zaplacic. Nastepna wizyte mam 13 maja i tu musze miec zrobione badania tj morfologia, tsh i mocz a 16 maja mam usg polowkowe. Takze musze uzbroic sie w cierpliwosc.
Super,że wizyta udana,mimo tego braku usg Ale najważniejsze,że serducho ma się wspaniale

Cytat:
To więcej jeść a nie
Super,że wszystko gra
Ciekawe czy mój dzieć już jest taki duży

Haha byłam na ryneczku zobaczyć za jakimiś bluzeczkami... I patrzę na koszulki a ruska mówi do mnie"a pani w którym miesiącu ciąży?" ja jej z początku nie zrozumiałam i mówię"a nic tylko patrzę" a ona powtórzyła wyraźniej,ja gały wywaliłam:CO?! Aż tak widać ?!

Legginsów nie kupiłam,bo jedyne jakie mi się podobały były w pasie za wąskie... Za to kupiłam koszulkę sobie i dla dziecia w lumpku bluzeczkę i bodziaki A niech ma,tyle się nachodził ze mną to jakaś nagroda się należy

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 12:32   #2187
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie, usg przecież trwa parę minut ale faktycznie starsze pokolenie trudno przekonać wszystko wiedzą najlepiej. Mój mąż opowiadał jak wchodził do szpitala a tu ciężarówka z fajka i to naprawdę wysoko w ciąży, w szlafroku i w skarpetkach a drugi ratownik mówi ale Pani pasuje ten papieros do tego brzuszka a ta w śmiech. Może się cieszyła, że ją mężczyzna dostrzegł. I takie babki później najwięcej narzekają a same dziecko zabijają. Przecież to komora gazowa się robi
Anusia ja nie mam apetytu tak jak Ty dziś wyszło na to ze schudłam
Stary 2014-04-08, 12:33   #2188
małaPaulina
Wtajemniczenie

ja mam 3 USG i na pewno nie chodzi tu o kase bo gdyby lekarz mi robil co miesiac to kasy mialby wiecej

allckarola jak ciąża jest prawidlowa i sie uprawialo sport przed ciązą to mozna jezdzic nawet do terminu porodu

aisa84 ja dlatego teściom mowie jak najmniej bo tez znają sie na ciązy najlepiej i wiedza wiecej niz moj lekarz
tesc uwaza ze na rowerze nie moge jeździc ale wypic 40% alkohol moge tak dla smaku hehe

Stary 2014-04-08, 12:33   #2189
malgosia1051
Zadomowienie

Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))

u mnie tak samo kobietki w ciazy a papierosy to szok nie moge pojac jaką one krzywde robia swojemu dziecku.....
60cm
Monika moja coreczka
malgosia1051 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 12:45   #2190
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Cytat:
Tez mam usg na każdej a place 80 zł za wizytę. Dziś miałam badane przepływy moje czy dziecku niczego nie brakuje z mojej strony, czy macica ok i jajniki. Włączyła 4d mam nawet fotkę ale zaslonilo buzię łapkami. Powiedziała bez wątpienia paluszków po 5 buzia ładna nosek wszystko. A 6 maja tak będzie to połówkowe. I powiedziała, że wtedy nas wymeczy. Na pewno ma wielką intuicję skoro mnie wysłała na samym początku na tsh, a nie było objawów. I z niczym się nie spieszy
Dziś badała przepływy moje a ja nie wiedziałam co to ale myślę pewnie to serduszko dlaczego nie bije? A ona zaraz sama że to nie serduszko a ja. I u mnie tak jak u Ciebie Miss tez tym detektorem badała serduszko do 150 uderzeń na minutę i uciekalo a ona mówi, no to szybko usg bo zmieniło pozycję. I już było na plecach a jak leżało na brzuchu to poduszkę miało z nóg .mąż wzruszony i zadowolony
Również mam USG na każdej wizycie,ale płacę 130złNo,ale chodzę prywatnie,więc mój wybór
Nie wyobrażam sobie mieć tylko kilku USG w ciąży,a w przypadku osób po przejściach lub w ciąży zagrożonej ,to już w ogóle nie do pomyśleniaPrzecież w każdej chiwli coś się może zadziać i lepiej to wykryć jak najszybciej,ale to moje zdanie i nikomu nie narzucam
Super, że maleństwo zdroweA jakie ruchliwe
Gotuję właśnie kaszę gryczaną.Córce podam ją z sosem i pulpecikami, a ja zjem z tuńczykiem w oleju, bo tak mi się zamarzyło
Apropo wyglądu, to moja twarz(cera) jest w opłakanym stanie i muszę używać korektora i najlepiej podkładu,gdy wychodzę.No wysyp niedoskonałości okropny

Moja fragrantica

WYMIANA

Edytowane przez golgie
Czas edycji: 2014-04-08 o 12:46
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości