|
Notka |
|
Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#2161 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 714
|
Dot.: Br±zowow³ose - ploty i inne g³upoty, a czasem jakie¶ farbowanie ;) czê¶æ VII
Mina ja dajê ok. 3 cm mixtonu na pó³ farby. Nie wiem ile ty zamierzasz zu¿yæ, ale je¶li ca³±, to daj ze 5 cm.
Tylko pamiêtaj, ¿e mixton mocno przyciemnia w³osy. Potrzeba ze 3-4 mycia, ¿eby kolor by³ taki jak trzeba. Je¶li masz 5/0 to w³osy wyjd± ci z mixtonem wrêcz czarne, wiêc siê nie przestrasz. Skoro jedziesz w sobotê na wesele, to jak pofarbujesz w³osy w ¶rodê, to masz jeszcze czwartek, pi±tek i sobotê na umycie w³osów i na wesele bêd± ³adne. Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2015-06-22 o 22:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2162 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 180
|
![]()
Weronisia - Dziêkujê za pomoc
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2163 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Br±zowow³ose - ploty i inne g³upoty, a czasem jakie¶ farbowanie ;) czê¶æ VII
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2164 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 989
|
hej
![]() Wracam do Was z kolejnym, tym samym problemem ![]() Kupi³am w koñcu Dia Richesse tj. poleca³a Kachula . Kolor 6.12, oxy 2.7. Niestety odrosty s± ja¶niejsze od reszty ![]() znowu! ta sama sytuacja. Ja ju¿ nie wiem jak± farbê mam dobraæ ¿eby to jako¶ wygl±da³o. Postêpowa³am zgodnie z instrukcj± itp. ![]() Nie wiem jak± farbê teraz kupiæ ¿eby pasowa³a ![]()
![]() |
#2165 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 189
|
Hej Dziewczyny
![]() Jako ¿e siê tu na wszystkim znacie to kolejny raz zwracam siê o poradê ![]() Obecnie farbujê Kolestonem 6/0 i jestem bardzo zadowolona, bo przy tym kolorze tak bardzo nie widaæ siwych odrostów i mogê farbowaæ w³osy o oko³o 2 tygodnie rzadziej ni¿ kiedy¶. Tylko ¿e ten kolor to jest super na zimê, teraz w s³oñcu to te w³osy wygl±daj± jak sprana ¶cierka ![]() I tu mam pytanie czy jest jaka¶ mo¿liwo¶æ koloryzacji w³osów na poziom np. 4/0 czym¶ co mi siê po lecie zmyje z w³osów znowu do poziomu 6? Czyta³am o Colour Touch Welli i mo¿e wiecie czy jest szansa ¿e wyp³uka siê z w³osów ca³kowicie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2166 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 109
|
Hej Br±zowow³ose
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2167 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 19 655
|
Mo¿e 4.01 Loreal?
Wys³ane poprzez Sony Xperia Z2.
Ka¿dy problem da siê rozwi±zaæ, o ile ma siê odpowiednio du¿y plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapu¶ciæ w³osy? FAQ2- dekoloryzacja, k±piel rozja¶niaj±ca, likwidacja odcieni, numery farb |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2168 |
Zakorzenienie
|
Masija mo¿e pofarbuj same odrosty ciemniejsza farb±. Zamiast 6 we¼ 5.
Pomidorek1 ja u¿ywam CT ale poziom 6 i mi siê splukuje. Nie wiem jak splukuje siê 4, ale to farba , która nie do¶æ, ¿e nie jest trwa³± farb±, to jeszcze nie kryje w 100% , wiêc tak czy siak powinna siê sp³ukaæ przynajmniej do poziomu 6, którego pragniesz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2169 |
Raczkowanie
|
A to zaryzykujê z tym kolorem, najwy¿ej jak mi siê nie sp³uka ca³kowicie to potem tym 6/0 bêdê farbowaæ tylko same odrosty.
Tylko ¿e jak ten CT nie pokrywa kolorem w 100%, to rozumiem ¿e siwych mi pewnie nie zabarwi. I tu zadam g³upie pytanie, czy mo¿e mogê na³o¿yæ Koleston na odrosty i po 20 minutach bez zmywania CT na ca³o¶æ? Czy muszê najpierw zmyæ ten Koleston i dopiero wtedy na³o¿yæ ten CT? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2170 |
Zakorzenienie
|
Musisz pierw jedn± zmyæ i wysuszyæ w³osy, a potem na³o¿yæ drug±. CT i Koleston to dwie ró¿ne farby z ró¿nym oxy.
A dlaczego chcesz tak kombinowaæ??? A CT nie pokryje ca³kowicie siwych. Do tego jest CT Plus. Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2015-06-24 o 21:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2171 |
Raczkowanie
|
No niestety przez te siwe to muszê kombinowaæ.
W takim razie wypróbujê t± CT plus, szkoda tylko ¿e ma ma³y wybór kolorów, wezmê 44/07 ¶redni br±z naturalnie br±zowy. Weronisiu, a jakiego mam u¿yæ oxy 1,9% czy 4%? Jakby¶ nie zwróci³a uwagi, ¿e trzeba u¿yæ innego ni¿ do Kolestona to bym wziê³a tak jak zawsze ten 6%. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2172 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#2173 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2174 | |
uparta chmura
Wiadomo¶ci: 8 650
|
Cytat:
Powinien siê wyp³ukaæ, choæ nikt ci tego nie zagwarantuje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2175 |
Zakorzenienie
|
Pomidorku a moze lepiej pobawic sie odcieniami , skoro z poziomu jestes zadowlona. Przeciez jest tylko mozliwosci przy farbach profesjonalnych, mozna isc w cieple lub chlodne odcienie co kto lubi.
CT plus wg mnie slabo pokrywa siwe wlosy . I tez bede troche rozjasniac wlosy ![]() ![]()
![]() |
#2176 |
Zakorzenienie
|
Beata ja nie mam ani jednego siwego, a te¿ farbuje co 2 tygodnie, bo mój jasny odrost widaæ nawet przy ja¶niejszym poziomie br±zu i bardzo mi to przeszkadza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2177 |
Zakorzenienie
|
Weronisiu ja sie juz do czestego Farbowania przyzwyczailam, ale niestety jak mnie glowa przez tydzien swedzi to zwyczajnie bojê sie fabowac
![]() ![]()
![]() |
#2178 |
Raczkowanie
|
Dziêki Dziewczyny za wszystkie porady
![]() Jeszcze sama nie wiem co zrobiê, ale znaj±c siebie to trochê te w³osy przyciemniê, zawsze w lecie zachciewa mi siê je mieæ jak najciemniejsze. Zastanawiam siê czy nie u¿yæ castinga w kolorze czekolady, idealnie zafarbowa³ mi kiedy¶ siwe, ale wyszed³ ca³kiem czarny. Pisze, ¿e to kolor do 28 myæ, ale czy to prawda, to mo¿e lepiej u¿yjê CT plus. Beata, pewnie ¿e zafarbuj sobie na ja¶niejszy kolor, mo¿e akurat bêdzie Ci pasowa³, a siwe odrosty bêd± du¿o mniej widoczne, ja jak mia³am ciemniejsze w³osy to farbowa³am co 3 tygodnie, a przy tych ja¶niejszych to raz nawet dopiero po 7 tygodniach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2179 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://ww.haircosmeticsltd.com/hair-...-richesse-5-12 Nie wiem czy nie bêdzie za ciemny ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2180 |
Raczkowanie
|
![]()
Weronisia,
Wesele udane ![]() kolor te¿ by³ w miarê ³adny, ale tylko przez tydzieñ. U¿y³am do farby 5 cm mixtonu niebieskiego i w drugim tygodniu w s³oñcu ju¿ okropnie rudyyy! Mój naturalny kolor wpada w popiel i chcia³abym by mieæ farbê popielat± a nie rudaw±. Nawet mixton ma³o daje. A u¿ywa³a która¶ z Was Majirel Cool Cover (numery 4 lub 5 lub 5.1)? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2181 |
Zakorzenienie
|
Mina u mnie mixton te¿ wyplukuje sie po ok. tygodniu mo¿e dwóch.
Je¶li sam poziom koloru jest ok a tylko chcesz ochlodzic to mo¿esz to robiæ samym mixtonem co kilka dni. Ja ju¿ siê pogodzi³am z moj± rudzic± i gdy kolor zaczyna rudziec, ju¿ nie panikuje. Chyba nigdy nie bêdê mia³a idealnie ch³odnego br±zu. Osiagnelabym to tylko przy bardzo ciemnym br±zie z poziomu 4. Teraz mam poziom 6 i na razie nie zamierzam ciemniec ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2182 |
Raczkowanie
|
Nic tylko beczeæ
![]() Tak piêknie wygl±da popiel... Jak kiedy¶ ca³kiem osiwiejê to bêdê zmuszona do rudawych farb (kiepska perspektywa). Mam nadziejê, ¿e do tego czasu przemys³ kosmetyczny siê rozwinie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2183 |
Zakorzenienie
|
Weronisia, a co do u¿ycia samego MiXtonu- jak to robisz? Solo czy z mask± i na ile minut?
Wys³ane poprzez Sony Xperia Z2. ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Ps te¿ wracam do naturalnego blondu, jednak nienawidzê rudo¶ci, wiêc... Wys³ane poprzez Sony Xperia Z2.
Ka¿dy problem da siê rozwi±zaæ, o ile ma siê odpowiednio du¿y plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapu¶ciæ w³osy? FAQ2- dekoloryzacja, k±piel rozja¶niaj±ca, likwidacja odcieni, numery farb |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2184 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja te¿ coraz czê¶ciej my¶lê o powrocie do blondu. Podoba mi siê mój br±z, ale te zabawy w zabijanie rudo¶ci, która mi tak bardzo nie pasuje - zaczyna byæ wkurzaj±ce. Tak wiêc doskonale rozumiem twoj± decyzjê ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2185 |
Zakorzenienie
|
Ojej! Ale Ciê w b³±d wprowadzi³am a w³a¶ciwie mój s³ownik- do naturalnego br±zu. Dlatego te¿ moje pytanie, dziêkujê Ci za przepis. Szukam odpowiednio ch³odnej farby, ale nie mogê znale¼æ nic, co nie bêdzie wpadaæ w ten paskudny rudy :-D
Wys³ane poprzez Sony Xperia Z2.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2186 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 14 974
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2187 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ale to tak czy siak przepis mo¿e ci siê przydaæ. A na pewno musisz siê zaopatrzyæ w mixton niebieski. Bez niego ani rusz. Ja robiê z 1 po przecinku i mixtonem, a i tak mi to rudzieje po pewnym czasie. Goldika ja mam to szczê¶cie, ¿e nie wiem co to ¿ó³tko na blondzie ![]() Ja robi³am tylko pasemka i to rozja¶niaczem, wiêc te pasemka mia³am ch³odne , platynowe lub wrêcz bia³e. Do tego reszta pasemek to ciemny br±z. Tylko taki uk³ad mi pasuje i nosi³am to latami, a¿ mnie wziê³o na eksperymenty ![]() 3 lata mia³am teraz br±z i coraz czê¶ciej têskni mi siê do zmian. Na blond nie zdecydujê siê nigdy bo mi blade kolory nie pasuj±. Poza tym musialabym to robiæ farb±, co zapewne da³o by efekt ¿ó³tka, z którym musialabym siê u¿erac tak samo jak z rudzic± na br±zie. No ale taki pomys³ nie wchodzi w grê, bo ja nie wygl±dam dobrze w samym jasnym blondzie . Znaczy siê mi to nie odpowiada. Kiedy¶ farbowalam sie na platynowy blond i by³o ³adnie, ale teraz sobie nie wyobra¿am. A pasemka robione rozja¶niaczem mam ju¿ wypróbowane przez lata ¶wietlne ![]() Jaki¶ czas temu nawet wklejalam tu fotki z moim dawnym blondem. Jestem ju¿ umówiona na pasemka na poniedzia³ek wieczór. Czy wytrwam z tym pomys³em, to nie wiem, bo potrafiê zmieniaæ decyzjê z minuty na minutê ![]() ![]() Same wiecie jak szybko zmieniaj± mi siê upodobania i pomys³y. Tak wiêc zobaczymy czy siê poddam czy nie. Je¶li nie, to oczywi¶cie wklejê fotki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2188 |
Zakorzenienie
|
Mój s³ownik ju¿ nie wiem który raz ten b³±d zrobi³ :-D. Potem siê dziewczyny dziwi± czemu piszê o blondzie jak pytaj± o br±z i odwrotnie :-D.
Mam teraz ombre br±z- blond i zdecydowanie mi siê znudzi³o. Mam je ju¿ do¶æ d³ugo i lubiê, ale od s³oñca blond zrobi³ siê bia³o-¿ó³ty a br±z rudy, wiêc my¶lê o zmianie na ch³odny br±z (oczywi¶cie stopniowo, ¿eby na blondzie mi zieleñ czasem nie wyskoczy³a). Zobaczymy co z tego wyjdzie. Wys³ane poprzez Sony Xperia Z2.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2189 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Æwiczê od 10.07.2012. Mój trening -> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=757235&page=18 i efekty -> https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=457 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3961 PALEO ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2190 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 622
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:17.