![]() |
#2161 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Rozstanie z facetem XXXI
[QUOTE=Tatty Teddy;47058650]
Cytat:
na razie nie zrywam z nim. nie chcę, za bardzo go kocham, poświęciłam dużo dla niego. na początku mieliśmy bardzo ciężko, po trzech dwóch miesiącach bycia razem moi rodzice dowiedzieli się o tym, miałam być w szkole a byliśmy u niego. ojciec zabraniał mi chodzić tam, ale ja i tak robiłam swoje. nie daliśmy się wtedy i walczyliśmy o nas. jak sobie to wszystko przypominam to aż mi się płakać chce, bo wtedy widziałam, że zależy mu na nas. On na prawdę potrafi być cudowny. Ale czasem wstępuje w niego coś paskudnego, sam o tym mówi, że tak ma ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- powiedziałam już, że dam sobie radę nawet jak zada mi jakiś ostateczny cios. zawsze się odbijałam od dna. wiem, że ma jeszcze asa w rękawie, bo mnie o tym poinformował, i wtedy będę mogła zobaczyć jaki potrafi być na prawdę podły ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- on twierdzi, że nie robi niczego bez przyczyny i wszystko jest czymś spowodowane. czasem wydaje mi się, że przydałoby mu się kilka sesji u psychologa. jest trochę zagubiony jak na moje oko. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2162 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#2163 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- a ja znów patrzę jak głupia na telefon... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2164 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#2165 |
Zadomowienie
|
No właśnie. Liczy na to, że jej zachowanie wywoła w nim jakąś reakcję, że będzie się starał, bo zobaczy, że ona taka obojętna. Oszukiwanie samej siebie. Jak to nie jest nastawianie się na coś, to nie wiem, co to jest. Szkoda czasu na takie gierki.
#2166 |
Raczkowanie
|
Płakałam przez ciebie ostatni raz. I chociaż śnisz mi się codziennie, to już koniec.
Koniec autodestrukcji. Od jutra zaczynam nowe, lepsze życie. Bez ciągłego oglądania się na ciebie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2167 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- Bardzo mi na nim zależy i chciałabym żeby za pewien czas wrócił, ale zmusić go nie zmuszę i płakać już też nie będę. Tylko, że na razie czuję się jak ostatnia zdzira i muszę to jakoś zakończyć z klasą. Po tym - niech robi co chce. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2168 |
BAN stały
|
U mnie puki co jest ok,facet strasznie kochany nad morze zabrać mnie nie długo chce.
Ciągle pisze,z kolegami na imprezy chodzić beze mnie nie chce,ciągle chce się spotykać.Mówi żebym nie bała sie go pokochać,pisze,że tęskni ciągle mówi coś miłego,gotuje nawet dla mnie.Przespaliśmy się po prawie miesiącu znajomości a nie powiedział,że mam małe cycki tylko,że są cudowne.Tylko ja nie tęsknie za nim bo w sumie nie mam nawet kiedy, a on już tęskni po 10 miutach.Nie myśle o nim ciągle,wczoraj nie widziałam go kilka godzin bo był w pracy i w sumie brakowało mi go,a jak napisał,że przyjdzie do mnie jednak to tak się cieszyłam na jego widok.Boje się,że sję zangażuje a on mnie zostawi.Ale chyba jednak mniej mi zależy niż jemu,więc to chyba nawet lepiej. Edytowane przez Onnaa88 Czas edycji: 2014-06-27 o 00:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#2169 |
Rozeznanie
|
Napisałam list i uryczałam się przy nim jak głupia. Nawet jak nic z tego nie będzie to zawsze chciałam tak pięknie rozstać się z ukochanym... Jego treść:
,,Jeśli kogoś kochasz, pozwól mu odejść. Jeśli wróci – zawsze był Twój, jeśli nie – nigdy Twój nie był.” - Khalil Gibran Na początku chciałabym Cię przeprosić za to, że… Uciekłam. Wystraszyłam się perspektywy chłodnego pożegnania na dworcu i słowa ,,żegnaj”. Całą noc myślałam o nas, o tym, że to był najpiękniejszy dzień w moim życiu. Niestety nie mogę pojechać z Tobą na wakacje, czułabym się jak piąte koło u wozu. Bałam Ci się o tym powiedzieć, ale wśród kochających się par czułabym się naprawdę nieswojo, a w gronie szczęśliwych wybranek serca – jeszcze gorzej, nawet nie wiem o czym miałabym z nimi rozmawiać… Bardzo bym się starała, ale nic by z tego nie wyszło. Może uda Ci się pojechać z kimś innym, taki wyjazd to marzenie każdej dziewczyny. Myślę, że żegnamy się na dłużej. Chcę wrócić na studia, znaleźć pracę, założyć fundację. Chcę na Ciebie zasłużyć. Może jeszcze będziemy razem, kto wie, ale muszą tego chcieć dwie strony, na razie chce tylko jedna. Nic dziwnego… Jak porzucona dziewczyna może nie chcieć wrócić do chłopaka, którego kocha? Uważam, że życie daje nam szansę na jedną prawdziwą miłość, wszystkie kolejne są tylko lustrzanym odbiciem tej pierwszej. Na chwilę obecną nie wiesz co do mnie czujesz, nie wiesz co powinieneś zrobić, ja nie wiem czy potrafiłabym Ci zaufać i uwierzyć, że już zawsze będziesz przy mnie. Oboje potrzebujemy czasu. Mam nadzieję, że za jakiś czas spotkamy się i będziemy mieć okazję do rozmowy. Nie gniewaj się na mnie, że nie będę odbierać telefonów ani odpisywać na smsy, to wszystko mnie… Boli. Bardzo Cię kocham i chciałabym żebyś kiedyś pokochał mnie tak mocno jak ja Ciebie. Żegnaj. |
![]() ![]() |
![]() |
#2170 |
Nie depcze krokusów
|
Tatty, związki, w których trzeba sobie na kogoś zasłużyć, aby zrobił łaskę i się zakochał, nie mają racji bytu. Może od razu połóż się pod jego drzwiami, aby wytarł o Ciebie buty?
Nie rozumiem Twojego toku myślenia, strasznie sobie zaprzeczasz. Raz kochasz, raz twierdzisz, że wcale nie. Mam nadzieję, że do pół roku przestaną Tobą targać sprzeczności i oboje się zdecydujecie na jedną wersję.
![]() |
#2171 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2172 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Po Twoich wszystkich wątkach ze wszystkich nicków pod którymi się udzielasz, wnioskuję jedno - nie ma sensu Ci radzić czegokolwiek, bo Ty i tak jesteś zafiksowana na dramaturgię i ogólnie na tego gościa, nie docierają do Ciebie żadne argumenty, uparłaś się na chłopa i koniec, chcesz być jego podnóżkiem, zrobisz co tylko on zechce, żeby wrócił. Nieważne dla Ciebie jest to, że on Cię źle potraktował i tratuje, nie wnikasz kompletnie w to, co było nie tak z jego strony w tym związku - chcesz tylko przy nim BYĆ. No to bądź, Twoja wola, Twoje życie i Twój czas, ale nie marnuj czasu, który dziewczyny tutaj poświęcają Tobie. Zachowujesz się jakbyś po prostu chciała jak najwięcej uwagi i z tego powodu tworzysz co chwilę nową wersję swoich aktualnych odczuć, przeżyć, decyzji, a prawda jest taka, że doskonale wiesz co chcesz zrobić i żadne rady do Ciebie nie docierają.
![]() |
#2173 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2174 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Postawiłam się. Wygodnie ma.
![]() |
#2175 |
Nie depcze krokusów
|
Mi chodzi tylko o to, że co chwilę piszesz co innego i marnujesz cudzy czas na próby zrozumienia Twoich postów, z których każdy ma inny wydźwięk...
Cieszę się, że wkleiłaś treść listu, bo pokazał jednoznacznie, że zamierzasz się przed nim płaszczyć, aby do Ciebie wrócił. Wreszcie ustaliłaś jedną wersję, do której możemy się ustosunkowywać ![]() Osobiście mi to nie przeszkadza, bo masz prawo do takiego działania, tak jak i ja mam prawo napisać, że związek na zasadzie pan-poddany nie ma sensu albo ktoś może napisać, że siedzę tu i się wymądrzam, a jestem sama, więc o kant można rozbić moje rady. Jeśli wrócicie do siebie... a, przepraszam, jeśli on wróci do Ciebie (nie czarujmy się, nie masz w tym temacie nic do powiedzenia, to będzie jego decyzja, a nie wspólna) i będziesz szczęśliwa w takim układzie, to będę się cieszyć Twoim szczęściem, no bo czemu nie. Lepsza taka motywacja do powrotu na studia i założenia fundacji niż siedzenie w domu i nicnierobienie. Na dzień dzisiejszy uważam, że masz całkiem dobre postanowienie i mam nadzieję, że będziesz się go trzymać.
![]() |
#2176 |
Rozeznanie
|
Możecie się opierać na treści listu bo jest przemyślany, długo go pisałam i każde słowo przeanalizowałam. I nie płaszczyłabym się tak gdyby nie to, że w zerwaniu widzę tylko swoją winę niestety, ba, cała moja rodzina i znajomi widzą tylko moją winę... W sumie po rozstaniu nie wpadłam na to, żeby spróbować wrócić do siebie, nie przypuszczałam, że po kilku miesiącach napisze i będzie chciał się ze mną widywać. Ostatnio mi powiedział, że bardzo chciałby wrócić, ale do tamtej Anety, którą poznał, a jej już nie ma. I na tym stoję. Pytając o uczucia mówi, że nie wie, ale z drugiej strony widzę jak go ciągnie do mnie. Chciałabym do niego wrócić, ale naprawdę nie teraz, wiem, że na miłość nie powinno się zasłużyć, ale jak na nią nie zapracuję... Czuję się bezwartościowa teraz a gdyby chciał wrócić to chciałabym się czuć pewna siebie, gdybym taka była to z kolei on musiałby się napracować, żebym to ja odzyskała zaufanie do niego. Sama nie wiem, to wszystko jest skomplikowane
![]() ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Wybaczcie, że piszę sprzecznie, ale ja sama nie wiem co on czuje, co ja czuję... Kiedyś byłam pewna, że to miłość, bo nie wyobrażałam sobie dnia bez niego, a teraz jestem przyzwyczajona do tego, że jestem sama. Strasznie się cieszę na spotkania z nim, ale z drugiej strony jak przez kilka dni nie napisze to normalnie sobie żyję, nie jest mi nawet smutno... Więc może to już nie miłość? Sama nie wiem |
![]() ![]() |
![]() |
#2177 |
Nie depcze krokusów
|
Wiesz co... nie widzę sensu w Waszym spotykaniu się do czasu Twojego poukładania spraw. Spotkania będą Ci robić wodę z mózgu, a jak zaciążysz, to mogą Ci spieprzyć życie.
Potrzebujesz czasu i działań. Dużo czasu.
![]() |
#2178 |
Zakorzenienie
|
Tatty Teddy jestem szczerze wstrząśnięta Twoją postawą, kompletnie nie rozumiem Twojego zachowania. Napisałaś sobie ten list-ok, ale potraktujmy to jako jakiś rodzaj terapii, poukładania sobie wszystkiego w głowie, ale błagam-nie dawaj go exowi bo się tylko ośmieszysz i pokażesz, że nie masz do siebie szacunku. Życie to nie film, przestań układać sobie w głowie takie dramatyczne scenariusze. Wybacz, że to piszę, ale czułam zażenowanie czytając Twój list i wyobrażając sobie Twoją ucieczkę po wspólnie spędzonej nocy z exem... Gdzie jest Twoje poczucie godności? Jeśli liczysz, że pokażesz exowi takim zachowaniem klasę to gwarantuję, że się grubo mylisz-pokażesz, że właśnie jej nie masz.
Btw, dawno nie udzielałam się w wątku bo po rozstaniu z exem czuję się już niemal całkiem wyleczona ![]() Onnaa88, razem leczyłyśmy się po exach w tym wątku a teraz widzę, że razem cieszymy się nowymi znajomościami.. Ja też kogoś poznałam (ten od wesela, może część z Was pamięta ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2179 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2180 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dla własnego dobra, nie wysyłaj tego listu. To on powinien zrozumieć co ci zrobił, a nie odzywa się jsk gdyby nigdy nic i tylko mąci ci w glowie... chyba że cie za to przeprosił, a mi to gdzieś umknęło. Wtedy zwracam honor. Co nie zmienia fsktu że to on powinien zabiegać o twoją uwagę i to on powinien odzyskać twój szacunek. I tak, masz szansę na taką miłość. Jeśli tylko w koncu odetniesz sie gruba kreska od starej milosci. Przepraszam ze czsem nie ma polskich znakow, ale pisze z tableta i nie zawsze chce mi sie wlaczac. :p Edytowane przez Wikolek Czas edycji: 2014-06-27 o 13:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2181 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2182 |
Nie depcze krokusów
|
No nie wiem, czy mamy rację... Wysyłając list postąpisz według własnej woli i nie będziesz sobie wyrzucać, że tego nie zrobiłaś. Najwyżej będziesz walić głową w mur, że zrobiłaś
![]() Przemyśl to sobie. Spróbuj potraktować list jako własne oczyszczenie i włożyć do szuflady. Daj sobie na przykład tydzień i dopiero potem zadecyduj o wysłaniu. Rób tak, aby dobrze się czuć nawet po najgorszym przewidywanym scenariuszu. Najpierw jednak musisz przemyśleć jego potencjalne złe reakcje i Twoją reakcję na nie. Zastanów się, czy warto narażać się na jego śmiech lub totalną olewkę.
![]() |
#2183 |
Rozeznanie
|
Śmiechu nie będzie, olewka może i tak, ale w sensie, że już się nie odezwie, ale myśleć będzie na pewno myślał. Jak zaczęliśmy się kontaktować i pokazywał mi swój dyplom z uczelni to w teczce oprócz dyplomu był list przeprosinowy, który mu kilka lat temu wysłałam po kłótni sprowokowanej przeze mnie i kilka naszych zdjęć, które nawyraźniej wywołał u fotografa bo miał je tylko na dysku na komputerze czyli... Nie wiem, jest to dla niego chyba ważne, to ja nawet takich relikwii nie mam
|
![]() ![]() |
![]() |
#2184 | ||
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() BTW nie za krótki daliście sobie czas? Rozpoczęcie studiów nie jest równoważne z zaliczeniem semestru. Nie wiesz, czy wystarczy Ci cierpliwości, aby je kontynuować. A jak zdasz na same tróje i nie zapiszesz się do koła naukowego, to czy on będzie usatysfakcjonowany? Czy nie będzie mu wstyd przed swoimi kolegami karierowiczami, którzy mają dziewczyny brylujące w wielkich korporacjach? Cytat:
![]() Moim zdaniem miał je ze sobą, bo coś chciał Ci udowodnić. Co - tego nie wiem. Dla mnie okazywanie komuś uczucia, przywiązania i zaangażowania raczej nie wiąże się z rzeczami materialnymi i trochę inaczej traktowałabym świeżo wydrukowane zdjęcie niż wymiętoloną fotkę noszoną w kieszeni. Z tego co piszesz, on wywołuje na Tobie straszną presję, bo nie dorastasz do jego ambicji. Nic, o czym do tej pory pisałaś, nie opisuje go jako osoby, dla której jesteś najwspanialsza kobietą na Ziemi, z paroma wadami do poprawy. Wydaje mi się, że jesteś dla niego istotą niższą. Gdyby miał psa, traktowałby go czulej od Ciebie. Czy jesteś pewna, że nie znajdzie zaraz innego powodu, aby z Tobą nie być?
![]() ![]() |
![]() |
#2185 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2186 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2187 |
Rozeznanie
|
A ja byłam odebrać wyniki z matur, zdałam
![]() ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Jak tak czytam co dziewczyny myślą o tym Twoim liście Tatty, to zaczynam na to patrzeć podobnie jak one, pomimo tego co wcześniej mówiłam. |
![]() ![]() |
![]() |
#2188 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2189 |
Rozeznanie
|
Wybieram się na geodezję do Warszawy albo na geografię do Torunia. Ja byłam zszokowana .... strasznie przykro mi się zrobiło, ale łzy jakoś mi do oczu nie napływała.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2190 |
Rozeznanie
|
Rozumiem, że jest wielce urażony Twoją postawą... Osobiście nie znoszę takich facetów, jak na takiego trafiam i odstawia cyrki albo fochy to mówię: ,,może kupię Ci tiarę na głowę? Przynajmniej będzie Cię można odróżnić od PRAWDZIWYCH facetów", doprawdy, niektórzy to mają zryte berety...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:46.