Słońce świeci, czerwiec zleci, a we wrześniu będą dzieci. Wrześniówki 2014 cz.4 - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-02, 12:12   #2161
Asia19x
Zakorzenienie

Dot.: Słońce świeci, czerwiec zleci, a we wrześniu będą dzieci. Wrześniówki 2014 cz.4

Cytat:
Napisane przez ZygaEffka Pokaż wiadomość

Ja miałam napady kaszlu że aż sie dusiłam i wymiotowałam , nie mogłam oddychać co doprowadzic mogło do niedotlenienia mózgu mojego a co dopiero dziecka..

250 km to nie daleko najwyżej usiądz z tyłu i się wyłóż na kanapie , poducha pod głowę i jak księżniczka jedziesz . Nie musisz lekarza informować
O Matko, to rzeczywiście mega ciężki kaszel

Tak myślała, choć w samochodzie trochę czasu spędzę i mnie wytrzęsie nieźle, ale skoro na wizycie było wszystko okej.. Jeżeli źle się poczuję przed wyjazdem to się przejdę do niego, bo wizytę mam dopiero 16 czerwca

Najadłam sie, choć ten wczorajszy indyk mi nie podszedł, wysuszył się za bardzo, a wczoraj był taki boski Ryż mi nie smakował i buraki też nie, coś dziwnego

09.09.2014 Nasza Królewna przyszła na świat

Przyszła Pani Magister
Asia19x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 12:20   #2162
ZygaEffka
Zadomowienie

Dot.: Słońce świeci, czerwiec zleci, a we wrześniu będą dzieci. Wrześniówki 2014 cz.4

http://allegro.pl/listing/user/listi...23442&id=11763

tutaj jest link do ciuszków które sprzedaje moja bratowa na allegro . Ma dla maluszków i dla dużych dzieci też , sprowadza ciuchy z Anglii i USA ale nie sprzedaje w paczkach . Przejrzyjcie sobie może coś Wam wpadnie w oko
nasz kawałek nieba

ZygaEffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 12:24   #2163
małaPaulina
Wtajemniczenie

Witam się
ja juz po fitnessie ale oczywiscie znowu chce mi się spać i jest zimno i pada
i nie wiem co mam ze sobą zrobić...

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 12:25   #2164
201610121609
Konto usunięte

Wszystkim dziewczynom dziękuje za odpowiedzi w sprawie tabletek

Katerina-dzisiaj dopadłam gazetkę w necie i to na telefonie ale juz widze, ze musze tam wpaść wszystkiego podotykac i pewnie kupić

Asia- jedz,jedz ja wczoraj zrobiłam 700km i kilka dni temu w druga stronę tez i w sumie na wszelki wypadek zapytałam o to lekarza to on był w ogole zdziwiony tym pytaniem i odpowiedział mi "a co ma pani biec za autem?" bo musze jeszcze raz jechać do Pl załatwić sprawy do końca na koniec czerwca i upewnialam sie czy powinnam takze spokojnie nie żałuj sobie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 12:33   #2165
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość

Katerina-dzisiaj dopadłam gazetkę w necie i to na telefonie ale juz widze, ze musze tam wpaść wszystkiego podotykac i pewnie kupić

Asia- jedz,jedz ja wczoraj zrobiłam 700km i kilka dni temu w druga stronę tez i w sumie na wszelki wypadek zapytałam o to lekarza to on był w ogole zdziwiony tym pytaniem i odpowiedział mi "a co ma pani biec za autem?" bo musze jeszcze raz jechać do Pl załatwić sprawy do końca na koniec czerwca i upewnialam sie czy powinnam takze spokojnie nie żałuj sobie

ja chyba kupie ten komplecik co jest ten duzy obrazek z dziewczynka ubrana na zielono To wezme ten zielony, i może te geterki i ta ochrone na łóżko przeciw przemakaniu Piżamki nie chce bo to letnie i ponoć te spiworki tez na lato, to zaczekam az bedą na zimę

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 12:35   #2166
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:

W sumie dobrze odpowiedział
Dlatego chcemy jechać, skorzystać póki jeszcze możemy, bo potem może być ciężko razem gdzieś pojechać we dwójkę

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-06-02, 12:38   #2167
201610121609
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
ja chyba kupie ten komplecik co jest ten duzy obrazek z dziewczynka ubrana na zielono To wezme ten zielony, i może te geterki i ta ochrone na łóżko przeciw przemakaniu Piżamki nie chce bo to letnie i ponoć te spiworki tez na lato, to zaczekam az bedą na zimę

Geterki tez bym brała ale juz mam ich trochę a ochronę na lozeczko to wezmę na bank a nie dostrzegłam jej na telefonie... Ale pewnie nie wybiorę sie tam rano to nie wiem czy cos mi jeszcze zostanie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-06-02, 12:38   #2168
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez NATALUSIA14 Pokaż wiadomość
Asia Ja planuję w lipcu wszystko wyprać, wyprasować. Myślę że coś dostanę od bratowych męża, sąsiadki więc wolę się zając jak już wszystko będę miała.

W sobotę byłam z tż w hurtowniach, pooglądać wszystko, zorientować się w cenach. I większość, tak jak zawsze będziemy zamawiać przez internet bo dużo taniej. Nawet jak mieszkanie urządzaliśmy to wyposażenie w duży stopniu kupowaliśmy przez internet, nawet kibelek
Ja na poczatku byłam trochę sceptycznie nastawiona do zakupów przez internet ale jak zobaczyłam jaka jest przebitka cenowa w sklepach stacjonarnych to szybko zmieniłam zdanie hehe
Także zakupy internetowe górą

Cytat:
Napisane przez DorissiriD Pokaż wiadomość
Dzisiaj tak piszę tylko o sobie - monolog prowadzę a nie rozmawiam z Wami...

Mam do Was jeszcze pytanie. Zastanawiam się nad wzięciem małego kotka do mieszkania w bloku. Ja nie jestem bo prawda zdecydowana na 100% a tż nie chce teraz... Ale jak będę wiedziała więcej to może się uda już teraz

A więc - jak przygotować mieszkanie dla kota? jak to jest w mieście, można kota puszczać "samopas" na pole/na dwór? ()
Doris jak mam być szczera to bym poczekała jeszcze z tym kotkiem aż ci się maluszek urodzi i troszkę odchowa. Koty wymagają swojej uwagi a ty będziesz miała do ogarnięcia dwoje dzieci i męża. Zastanów się czy dasz radę fizycznie i też finansowo, bo moim zdaniem najlepiej kota odrazu wysterylizować, odrobaczyć, zaszczepić i dać preparat przeciw kleszczą i innym insektom.
Ja nie jestem zwolennikiem kotów w domu, chociaż wiem, że wiele mamuś z tego forum uwielbia te zwierzęta. Moje zdanie jest takie, że powinny sobie żyć na wsi, biegać po podwórku i łapać myszki (trochę to przerysowany opis ale coś w tym stylu hehe )
Sama od maleńskiego wychowuję się z psami i jakoś bardziej je wole. Ale to już akurat moja osobista opinia.
Jeżeli rozwżyliście wszystkie za i przeciw i nadal tych plusów jest więcej to jak najbardziej zapewnijcie domek dla małego futrzaka

Cytat:
Dziewczyny a ja wzięłam to furaginum i wit C i jestem jakas wystraszona bo cała ciąże nic nie łykałam a tu teraz 3razy dziennie mam brać 2 furaginy panikuje czy to nie zaszkodzi...wiem, ze to lekarz mi przepisał i w ogole ale moja psychika sie buntuje

Ja i furaginum to nie odłączny zestaw hehe Co prawda, odpukać teraz w ciązy mam spokój, ale tak normalnie mam bardzo często zapalenie pecherza i własnie to zażywam. Jeżeli lekarz ci kazał brać, to bierz. Pamiętam, że tutaj któraś mama już też go zażywała. Więcej krzywdy zrobi ci nie wyleczona infekcja niż ten lek. A on działa szybko i sprawni. Także glowa do góry i będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez nmartyna Pokaż wiadomość
Najbardziej boję się, że nie będę miała właśnie ubranek dla Malutkiej.. Bo bujaczek, matę, karuzelę i inne takie zabawki mam po siostrzeńcu... Tak jak wózek i nosidełko. Łóżeczko turystyczne też od siostry dostanę jak będę potrzebowała. Muszę jeszcze przebrać ubranka, które dostałam też od siostry po Młodym, te typowo chłopięce jej oddam, ale takie jak dżinsy, czy bluzy z kapturkiem brązowe czy ciemno zielone zostawiam, bo dziewczynce też będą pasowały.

Ehh... od wczoraj mam wrażenie, że nie zdążę z wszystkim. Jeszcze tyle do zrobienia zostało. A jak zobaczyłam stan konta to się przeraziłam.. Chyba trzeba będzie rezerwy wakacyjne wykorzystać na zakupy, bo po naprawie dwóch samochodów kompletnie się spłukaliśmy w maju... Do tego Tż miał mało pracy i to też swoje zrobiło... Oby te wakacyjne miesiące były lepsze
Przepraszam, że tak ciągle o sobie, ale gdzieś muszę to z siebie wyrzucić, a z Wami tak fajnie jakoś Dobrze, że jesteście...
Kochana a próbowałaś poszukać czegoś w lumpkach? Pochodź trochę po nich, co tydzień gdzies i zobaczysz ile ci się ciuszków uzbiera za naprawdę nie wielką cenę (jeśli pójdziesz do takiego gdzie sprzedają na kg a nie wycenione). Zdążysz, że wszystkim a pieniążki zawsze się daja jakoś zorganizować hehe

Cytat:
Napisane przez Asia19x Pokaż wiadomość
Kurcze, to niedobrze, że tak Cię męczy. To kaszel jest niebezpieczny w ciąży?

A np. dłuższa jazda samochodem może zaszkodzić? Bo Tż chce mnie zabrać na krótki urlop za 1,5tygodnia, 250km w jedną stronę, ale chyba nie zaszkodzi podróż autem? Powinnam lekarza informować czy nie?
Asiu jeżeli nie masz żadnych przeciwwskazań od lekarza (a z tego co wiem to lekarz nic nie mówił ) to spokojnie możesz jechać
250km to nie tak dużo. Zaleca się tylko, zeby zrobić chociaż jeden postój i rozprostować nogi, pochodzić chwilkę, zeby krew lepiej płynęła i to wszystko
Także miłej podróży hehe

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 12:41   #2169
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Geterki tez bym brała ale juz mam ich trochę a ochronę na lozeczko to wezmę na bank a nie dostrzegłam jej na telefonie... Ale pewnie nie wybiorę sie tam rano to nie wiem czy cos mi jeszcze zostanie

no ja własnie chce iśc tak po 8mej zobacze jak to wyjdzie w praniu, i czy nie bedzie to znowu rzucanie się tych bab na te ciuszki jak szczerbaty na suchary

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Edytowane przez 88Ekaterina88
Czas edycji: 2014-06-02 o 12:46
Stary 2014-06-02, 12:44   #2170
agnes 20
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny a ja wzięłam to furaginum i wit C i jestem jakas wystraszona bo cała ciąże nic nie łykałam a tu teraz 3razy dziennie mam brać 2 furaginy panikuje czy to nie zaszkodzi...wiem, ze to lekarz mi przepisał i w ogole ale moja psychika sie buntuje

Bierz leki, ja w szpitalu dostawałam furagin i urosept też 3 razy dziennie. Takie nieleczone zakażenia układu moczowego mogą więcej zaszkodzić niż leki.
agnes 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 12:48   #2171
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Ja na poczatku byłam trochę sceptycznie nastawiona do zakupów przez internet ale jak zobaczyłam jaka jest przebitka cenowa w sklepach stacjonarnych to szybko zmieniłam zdanie hehe

Asiu jeżeli nie masz żadnych przeciwwskazań od lekarza (a z tego co wiem to lekarz nic nie mówił ) to spokojnie możesz jechać
250km to nie tak dużo. Zaleca się tylko, zeby zrobić chociaż jeden postój i rozprostować nogi, pochodzić chwilkę, zeby krew lepiej płynęła i to wszystko
Także miłej podróży hehe
Górą, górą Można leżeć w łożku, szukać, kupować - czyli bez łażenia po sklepach

O, to dzięki
teraz jestem spokojniejsza Pojedziemy i zażyjemy trochę życia

Przyszła Pani Magister

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-02, 12:51   #2172
Simran86
Raczkowanie

Jeśli chodzi o kotki. To tak my mamy swojego Sprajta od listopada. U mojej cioci na wsi było 15 małych z czego ostała się właśnie tylko ta nasza bida... Reszta niestety nie miała tyle szczęścia-zginęły pod kołami aut. Dla mnie to jest skrajnie nieodpowiedzialne, bo ma w domu 2 kotki i w każdym roku wydają na świat małe- powinna je wysterylizować i po problemie...ale to można tłumaczyć i tylko szkoda nerwów bo i tak nic to nie daje. Więc nasz Sprajcik miał więcej szczęścia i tak sobie razem żyjemy już te kilka miesięcy i za nic w świecie bym go nie oddała jest już wykastrowany i jeździ z nami na wypady na działkę. Szaleje w trawie i gania wszystko co lata. U nas bardzo sprawdził się też drapak. Śpi na nim i przynajmniej nie niszczy mi mebli tylko się na nim wyżywa
Simran86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 13:00   #2173
Mandragorrka
Zakorzenienie

Hej u nas zaś zmiana pogody. Rano byłyśmy na spacerze i nas konkretnie wywialo. Teraz gotuje obiad, będzie między innymi kalafior.

Cytat:
Kurcze, to niedobrze, że tak Cię męczy. To kaszel jest niebezpieczny w ciąży?

A np. dłuższa jazda samochodem może zaszkodzić? Bo Tż chce mnie zabrać na krótki urlop za 1,5tygodnia, 250km w jedną stronę, ale chyba nie zaszkodzi podróż autem? Powinnam lekarza informować czy nie?
250 km to wcale nie jest dużo, wg mnie przynajmniej. Ja bym o tym nawet nie mówiła lekarzowi. No, ale to ja

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 13:04   #2174
aa2
Zakorzenienie

bryyyyyyy
u mnei pada a tak lizyłam na lepsza pogode zeby z małym iśc do piasku nooo

no nic trezba bedzie jedynie do sklepu wyjsc-musimy poszukac co s na urodziny dla tatusia

Madragoorka jak tam wczoraj dzien dziecka? byliscie gdziec?
my zaliczyliśmy Chudów, Europe Centralna i stadion Piasta
i najbardziej sie podobało małemu w EC hehe
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 13:08   #2175
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Śliczne ubranka Skąd?

Mama kupiła mi dziś kocyk w biedronce
Widziałyście? Takie cienkie szmatki, ale jakże milusi i śliczniutki
Niebiesko-różowy w serduszka w małpki
tez mam taki

Cytat:
Napisane przez ZygaEffka Pokaż wiadomość
http://www.mamazone.pl/tv/film,24679...d-porodem.aspx
taka tam ciekawostka już nie długo masowanko laseczki
kiedy zaczynasz masaże?
Z zakupami szalejesz

Cytat:
Napisane przez carolciuska Pokaż wiadomość
Znacie to?
Chłopiec zapytał matkę: - Dlaczego płaczesz? - Ponieważ jestem kobietą. - Nie rozumiem - powiedział. Jego mama po prostu przytuliła go i powiedziała:- I nigdy nie będziesz. Później chłopiec zapytał ojca : - Dlaczego mama płacze bez powodu? - Wszystkie kobiety płaczą bez powodu - usłyszał od ojca. Mały chłopiec dorósł i stał się mężczyzną, który nadal się zastanawiał, dlaczego kobiety płaczą. W końcu zadzwonił do Stwórcy i zadał mu pytanie: -Dlaczego kobiety płaczą tak często ?
-Kiedy tworzyłem kobietę zrozumiałem, że musi być wyjątkowa. Zrobiłem jej ramiona na tyle silne, aby mogła udźwignąć ciężar świata, ale na tyle delikatnie by mogła w nich utulić smutki bliskich. Dałem jej wewnętrzną siłę, aby zniosła porody i utratę dzieci. Dałem jej twardość, która pozwala jej wytrwać, kiedy wszyscy inni się poddają . Dałem jej czułość żeby kochała bezwarunkowo swoje dzieci. Dałem jej siłę i mądrość, aby nawet w trudnych chwilach stała u boku męża. I na koniec dałem jej możliwość ronienia łez, kiedy będzie tego potrzebowała. Widzisz synu - powiedział Stwórca - Piękno kobiety to nie jest jej wygląd, sposób w jaki nosi ubrania, czy upina włosy. Piękno kobiety jest widoczne w jej oczach, ponieważ są to drzwi do jej serca - miejsca, w którym mieszka miłość.

Ja sie wzruszylam.
piękne

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
no zgadzam się
a co do szpitala ja to jeszcze nie wiem gdzie będę rodzic
jak to?

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
Duża gondola bo 84 cm.
o super wózek! jaki to??
cieszę się, ze wróciłaś

Cytat:
Proszę bardzo

Ona jest wielkości chyba małego lozeczka hihi
Zostawiam ja w naturalnym kolorze, może polakieruje ja jeszcze tylko. Do tego jest jeszcze baldachim ale nie zakładam

Foto z telefonu, także proszę wybaczyć

śliczna
czytam i czytam... szpital super przygotowany! i to łóżko do rodzenia w różnych pozycjach powinno być wszędzie!

Cytat:
Napisane przez maga9 Pokaż wiadomość
witam was smutno..
niestety nie udalo sie..moj synek zmarl,przestalo bic serce..czekamy na wyniki,moze beda jakies odpowiedzi,choc ponoc to przez wirus,bylam przeziebiona 2 dni i bylo ok ale ponoc dziecko przejelo chorobe..chora bylam 5tyg temu a 4tyg temu dziecko zaczelo miec problemy.i nikt nie zobaczyl.ciesze sie ze trafilam na swietnych specjalistow w pl ktorzy mi pomogli..dlatego wlasnie nie powinno sie ignorowac mniejszej aktywnosci dziecka i przeziebien..
teraz czekamy na papiery i pogrzeb..
na patologii jest tyle dziewczyn z problemami ze bylam w szoku.zdrowe,aktywne,bez historii,a tu nagle problem z dzieckiem.np arytmia po 30 tyg ciazy tez spowodowana przeziebieniem matki moze byc.ja nie wiem czy psychicznie dam rade probowac znowu i byc w ciazy,bo chyba zawalu dostane..na pewno czeka mnie terapeuta bo inaczej sie zalamie..
Bardzo mi przykro... domyślam się co przezywasz, bo też straciłam dzieciątko tylko na wczesnym etapie... Trzymajcie się jakoś...

Cytat:
Napisane przez Denaris Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Witam się w III trymestrze
jużżż? który tydzień?

---------
Zimno, pada... a ktoś mi mówił że dzisiaj ma być gorąco..;P rozczarowałam się.

My po dość intensywnym weekendzie. Chyba się trochę nadwyrężyłam i dzisiaj się wyleguje bo coś mnie brzuch pobolewał z rana. Nawet wizytę u fryzjera przełożyłam.

W ogóle upatrzyłam sobie śliczną pościel dla malutkiej - haftowaną i się w niej zakochłam ale widziałam tylko na stronie producenta, w internecie nie mogłam znaleźć... No i właśnie w sobotę byliśmy w Częstochowie pooglądać wózki i przy okazji spisałam sobie adres producenta pościeli i kupiliśmy a do tego rożek, śpiworek, poduszkę do karmienia w sumie dość drogi interes ale mama powiedziała że to mam kupić, a ona kupuje pościel dla wnusi

O taką: http://www.smykatesy.pl/posciele/naturaroz.htm

wiem, ze różowo ale nie mogłam się powstrzymać

Edytowane przez Ana***
Czas edycji: 2014-06-02 o 13:12
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 13:08   #2176
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
bryyyyyyy
u mnei pada a tak lizyłam na lepsza pogode zeby z małym iśc do piasku nooo

no nic trezba bedzie jedynie do sklepu wyjsc-musimy poszukac co s na urodziny dla tatusia

Madragoorka jak tam wczoraj dzien dziecka? byliscie gdziec?
my zaliczyliśmy Chudów, Europe Centralna i stadion Piasta
i najbardziej sie podobało małemu w EC hehe
My dzień dziecka mieliśmy dzień wcześniej bo w niedzielę malż pracował
Słyszałam że na stadionie było niesamowicie dużo ludzi i do wszystkich atrakcji byly spore kolejki a jak w Chudowie i EC? Czytałam że atrakcją będzie Majka Jezowska

Stary 2014-06-02, 13:18   #2177
małaPaulina
Wtajemniczenie

Ana*** no ja jeszcze nie wiem gdzie będę rodzić, nie mam wybranego szpitalu takiego na 100% zresztą poczekam na badanie glukozy i na USG 3 trymestru i okulistę czy będę mogła SN

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 13:19   #2178
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
My dzień dziecka mieliśmy dzień wcześniej bo w niedzielę malż pracował
Słyszałam że na stadionie było niesamowicie dużo ludzi i do wszystkich atrakcji byly spore kolejki a jak w Chudowie i EC? Czytałam że atrakcją będzie Majka Jezowska

no na Piescie troche przekombinowali, ludzi masa ze chodzić sie nei dało, no i wszedzie kolejki, w sumei my chcielismy z młody stadion zwiedzić i wyobraź sobei impra od 14 a przed 16 jak juz stalismy w kolejce chyba z 10 min podchodzi ochroniarz i do nas: mówiłem zeby sie nei ustawiac bo kończymy....
no coś mnei trafiło i powiedziałam mu co o tym mysle , potem przyszli jeszcze jaces tam pracownicyi mówia ze zd wie , trzy grupy zeby jeszcze wpóścić i widac ewidentnie było ze jedynie ochroniarz miał coś przeciw no i na szczescie weslzismy

w Chudowie najwikszą frjade mały miał z tego ze były motory
w Ec bylismy przed Majka i maly ta sie na takich mini placykach bawil, byla tez specjalnie zrobiona piaskownica wiec miał gdzie latac
Stary 2014-06-02, 13:27   #2179
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
no na Piescie troche przekombinowali, ludzi masa ze chodzić sie nei dało, no i wszedzie kolejki, w sumei my chcielismy z młody stadion zwiedzić i wyobraź sobei impra od 14 a przed 16 jak juz stalismy w kolejce chyba z 10 min podchodzi ochroniarz i do nas: mówiłem zeby sie nei ustawiac bo kończymy....
no coś mnei trafiło i powiedziałam mu co o tym mysle , potem przyszli jeszcze jaces tam pracownicyi mówia ze zd wie , trzy grupy zeby jeszcze wpóścić i widac ewidentnie było ze jedynie ochroniarz miał coś przeciw no i na szczescie weslzismy

w Chudowie najwikszą frjade mały miał z tego ze były motory
w Ec bylismy przed Majka i maly ta sie na takich mini placykach bawil, byla tez specjalnie zrobiona piaskownica wiec miał gdzie latac
Kurcze to masakra na stadionie.
Jak jest brzydka pogoda to czasami jade z mała do EC - darmowego busa mam pod samym domem. A w centrum jest właśnie jakiś tam plastikowy plac zabaw i ciuchcia za 2 zl która cora uwielbia
Ogólnie w EC jest dużo imprez skierowanych do dzieci. Bodajże w weekendy około 17 jest mini disco - ktos przez pół godziny prowadzi imprezę dla dziecię. Jakieś czytanie bajek było też, ale nas póki co interesuje plac zabaw.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-02, 13:30   #2180
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Kurcze to masakra na stadionie.
Jak jest brzydka pogoda to czasami jade z mała do EC - darmowego busa mam pod samym domem. A w centrum jest właśnie jakiś tam plastikowy plac zabaw i ciuchcia za 2 zl która cora uwielbia
Ogólnie w EC jest dużo imprez skierowanych do dzieci. Bodajże w weekendy około 17 jest mini disco - ktos przez pół godziny prowadzi imprezę dla dziecię. Jakieś czytanie bajek było też, ale nas póki co interesuje plac zabaw.

ciufa za 2 zeta jest tez ulubienica małego , ale jezdziy najczesciej do m1 bo blizej
a w europie ten placyk to tez fajna opcja my mamy proble zeby mlodego potem z niego wyciagac :d
Stary 2014-06-02, 13:38   #2181
nmartyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość

Kochana a próbowałaś poszukać czegoś w lumpkach? Pochodź trochę po nich, co tydzień gdzies i zobaczysz ile ci się ciuszków uzbiera za naprawdę nie wielką cenę (jeśli pójdziesz do takiego gdzie sprzedają na kg a nie wycenione). Zdążysz, że wszystkim a pieniążki zawsze się daja jakoś zorganizować hehe
Chodziłam po lumpkach w mojej okolicy, ale ja to taka wieśniara ze wsi i tu nie ma tego za dużo... U siostry w lumpku też byłam i masakra jedna wielka jeżeli chodzi o dziecięce ubranka. Cały czas czekam na ciuszki od koleżanki, ale nie wiem ile tego będzie, a jak na forum padały liczby 400 sztuk to się przeraziłam Skąd ja to wezmę i gdzie pochowam

Ana pościel śliczna ja na alledrogo znalazłam kilka:
http://allegro.pl/5-el-posciel-mis-9...257998543.html
http://allegro.pl/posciel-haft-6el-1...210209512.html
http://allegro.pl/5-el-posciel-do-lo...266625138.html
ale pewnie jeszcze z 20 kpl znajdę, które będą mi się podobały...
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 13:40   #2182
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Chodziłam po lumpkach w mojej okolicy, ale ja to taka wieśniara ze wsi i tu nie ma tego za dużo... U siostry w lumpku też byłam i masakra jedna wielka jeżeli chodzi o dziecięce ubranka. Cały czas czekam na ciuszki od koleżanki, ale nie wiem ile tego będzie, a jak na forum padały liczby 400 sztuk to się przeraziłam Skąd ja to wezmę i gdzie pochowam

Wszystko ładne

Dlatego ja zostawilam kwestie wyboru pościeli mamie
Chociaż tak myślę co włoże do kolyski ?

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-06-02, 13:56   #2183
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:

Słonko moimi cyframi sie nie przerażaj uważam że ja mam dużo za dużó , tylko kupowałam paczkami wiec tak na prawde jak bym wybierała co chce z tego to nie znalazłabym pojedyńczych sztuk . Albo zapłaciłabym 3 razy tyle jak kupowałabym pojedynczo a połowe z tego moja Zośka nie założy jak już sie przeprowadzimy na nowe mieszkanko zamierzam dokładnie przejrzeć co jest na prawde mi niezbedne a reszte sprzedam na allegro duży w tych paczkach mialam letnich ciuszków które jak by nie patrzeć w ogóle się nie przydadzą , czekam na jesienno-zimowe pakiety na allegro

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

Cytat:
Wszystko ładne

Dlatego ja zostawilam kwestie wyboru pościeli mamie
Chociaż tak myślę co włoże do kolyski ?

Do kolyski to samo co do wózka to mniej wiecej te same rozmiary

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Badania krwi w normie właśnie podejrzałam online , teraz jeszcze czekam na mocz oby nie było bakterii
nasz kawałek nieba

ZygaEffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 13:58   #2184
Niestabilna
Wtajemniczenie

No i po wizycie poloznej.
Konkretna babka, ma jeszcze miejsce na kurs w poniedzialki i zapowiedziala ze u nuej sie nie siedzi. Super opowiedziala o swoim koncepcie. Ppwiedzial ze cwiczenie oddecchow nic nie daje na sucho. Trzeba sie nauvzyc oddychac ppdczas obciazenia. Itd
Opowiexziala jak to tak naprawde wyglada z poloznymi w niemueckich szpitalach i musze powiedziec ze jestem w szoku. Tak samo jak powiedziala o tych wycieczkach po pprodowkach, ze polazuja i mowia to co chcemy uslyszec, jakie to oni sprzety maja i co one potrafia. Ale nie mowia jak to wyglada od personelu strony, ze my jestesmy dla poloznych tylko czysta gotowka i co robia. Szczera az do bolu. Az za szczera. Teraz ppwaznie sie zastanawiamy jaki szpotal wybrac.

Zobaczymy jak to wyjdzie w praniu. Czas na jedzenie.
Stary 2014-06-02, 13:59   #2185
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
Ana*** no ja jeszcze nie wiem gdzie będę rodzić, nie mam wybranego szpitalu takiego na 100% zresztą poczekam na badanie glukozy i na USG 3 trymestru i okulistę czy będę mogła SN
Do końca to i ja nie wiem czy tam się uda... chciałabym bardzo. Zapisałam się już na tę rozmowę

Cytat:

ta w misie mi się podoba w ogóle misie są słodkie ale chciałam coś innego bo dużo tych misiów
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 14:12   #2186
Latte88
Zakorzenienie

Hej Kobietki :-* od wczoraj czuje się jakbym żyła we wczesnych latach 80. Co chwilę wyłączają prąd
Aniu to wózek Dada Paradiso Vario Fun. Chyba dobrze zapamiętalam tez się cieszę zaraz wszystko ponadrabiam
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 14:13   #2187
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
Konkretna babka, ma jeszcze miejsce na kurs w poniedzialki i zapowiedziala ze u nuej sie nie siedzi. Super opowiedziala o swoim koncepcie. Ppwiedzial ze cwiczenie oddecchow nic nie daje na sucho. Trzeba sie nauvzyc oddychac ppdczas obciazenia. Itd
Opowiexziala jak to tak naprawde wyglada z poloznymi w niemueckich szpitalach i musze powiedziec ze jestem w szoku. Tak samo jak powiedziala o tych wycieczkach po pprodowkach, ze polazuja i mowia to co chcemy uslyszec, jakie to oni sprzety maja i co one potrafia. Ale nie mowia jak to wyglada od personelu strony, ze my jestesmy dla poloznych tylko czysta gotowka i co robia. Szczera az do bolu. Az za szczera. Teraz ppwaznie sie zastanawiamy jaki szpotal wybrac.

Hihi to całkiem inaczej niż u mnie
Ja jestem pod stałym wrażeniem.
Kiedy zaczynasz kurs ? Ja w lipcu

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-06-02, 14:19   #2188
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Górą, górą Można leżeć w łożku, szukać, kupować - czyli bez łażenia po sklepach

O, to dzięki
teraz jestem spokojniejsza Pojedziemy i zażyjemy trochę życia
To się jeszcze pochwal gdzie jedziecie

Cytat:
ciufa za 2 zeta jest tez ulubienica małego , ale jezdziy najczesciej do m1 bo blizej
a w europie ten placyk to tez fajna opcja my mamy proble zeby mlodego potem z niego wyciagac :d
A no tak odwieczny problem jak ściągnąć dziecko z placu

Stary 2014-06-02, 14:19   #2189
201610121609
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość

Moze i konkretna...ale kurde...chyba bym ja pogoniła tzn chodzi mi o to, ze ona normalnie by mnie wystraszyła z tym, ze mówią co chcemy usłyszeć, ze sprzęty dobre i w ogole. Chyba bym wolała żeby mnie podtrzymała na duchu żebym sie nie stresowala bo ogólnie, ze jesteśmy dla nich tylko gotówka i w ogole to ja rozumiem bo to ich praca i ich pieniądze i nie oczekuje jakiegoś innego traktowania bo takich jak my one widza miliony ale kurde...chce usłyszeć, ze szpital jest fajny, sprzęt jest w stanie ratować zycie moje i maluszka a położne maja odpowiednie kwalifikacje jezu jak moja mnie tak nastawi to ja nie urodzę

Stary 2014-06-02, 14:26   #2190
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Hihi to całkiem inaczej niż u mnie
Ja jestem pod stałym wrażeniem.
Kiedy zaczynasz kurs ? Ja w lipcu

Od nastepnego tygodnia.
A co bycia pod wrazeniem tez bylam doppki nie uslyszalam tego jak to polozne robia wszystko bys urodzila na ich zmianie zeby im kasa nie przepadla.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości