|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIII
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47031006]Agatko przemyśl to sobie jeszcze... Poród SN w ciąży bez komplikacji jest zdrowszy i dla Ciebie i dla dziecka. Ale zrobisz jak będziesz uważała.[/QUOTE]
niby tak ale założenie szwu to już jakaś komplikacja jest....poza tym ja mam daleko do szpitala więc jeśli miałabym rodzić SN to trudno pow czy zdążę...
|
#2162 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIII
Cytat:
Ja samego porodu źle nie wspominam natomiast dochodzenie do siebie po nim było okropne. Ale chyba świadomie bym się nie zdecydowała sama na cc. Chociaż mój gin już coś wspominał że w razie co to prawdopodobnie następny poród cc bo Olek był dla mnie jednak za duży. Na razie nie mam się o co martwić
|
|
#2163 |
|
Zakorzenienie
|
Berbie byłaś na KTG??
|
#2164 |
|
Zakorzenienie
|
[B]Berbie/B] widzę cię. Jak tam? Moje wczorajsze obstawianie niestety nie wyszło
|
#2165 |
|
Zakorzenienie
|
Maga póki co staram się o tym nie myśleć, raz ginka zapytała jak chcę rodzić i pow że moje 2 poronienia i zabiegi są wskazaniem do cc jeśli chcę....dotego pełny zestaw leków....
|
#2166 |
|
Konto usunięte
|
Agatka przepraszam, miałam ostatnio dużo na głowie, ale.. Ty masz już szew? Jak długą masz szyjkę?
Pani miała szew i pozwolili jej rodzić sn, szew to nie tego typu komplikacja, bardziej mi chodziło o to, czy coś się dzieje z dzieckiem, np. gdyby było owinięte pępowiną i wtedy miałabym wybór, to chyba wybrałabym cc, ale tak to nie wiem... |
|
|
|
#2167 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47032999]Agatka przepraszam, miałam ostatnio dużo na głowie, ale.. Ty masz już szew? Jak długą masz szyjkę?
Pani miała szew i pozwolili jej rodzić sn, szew to nie tego typu komplikacja, bardziej mi chodziło o to, czy coś się dzieje z dzieckiem, np. gdyby było owinięte pępowiną i wtedy miałabym wybór, to chyba wybrałabym cc, ale tak to nie wiem...[/QUOTE] nie jeszcze nie ale to kwestia kilku tyg może....ostatnio szyjka była na 3 cm...w ciągu 2 tyg skróciła się o 0,5cm gdzie w sumie w większości leżałam...w pt mam wizytę to się okaże co jest ... Jak zawsze zdania w temacie są podzielone póki co jestem nastawiona na CC chociaż myślę o SN co nie zmienia faktu że i jedno i drugie mnie przeraża
Dla świata Byliście tylko cząstką, dla Nas całym światem.... 26,01,2011[*] 23,04,2013[*] Nasze Szczęście- IGOREK Edytowane przez agatkaa1 Czas edycji: 2014-06-25 o 13:38 |
|
|
|
#2168 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na SR na pewno będzie fajnie, a z ćwiczeniami to zobaczysz jak Ci będzie szło. ostatnimi czasy byłaś ograniczona ruchowo i może tak na koniec ciąży nie wskazane jest rozpoczynanie ćwiczeń po takiej rekonwalescencji Cytat:
a wtedy obowiązkowo trzeba pójść siku i tak kilka razy jednej nocyCytat:
Cytat:
agatko Sr to nie tylko poród, ale właśnie informacje o CC, ale przede wszystkim opieka nad dzieckiem. ja sie bardzo ciesz, że chodziliśmy. mnie tyle o mnie mi chodzi co o tż. widziałam jak słuchał z przejęciem o pielęgnacji noworodka, kąpielach itp. jemu to naprawdę wiele dało. ja to choć trochę przedtem o tych sprawach czytałam a jego do książki cieżko zagonić. a na SR widziałam jego zaangażowanie Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja dziś w ramach przygotowania się do porodu byłam u spowiedzi...
|
|
#2169 |
|
Zakorzenienie
|
Berbie niby to wiem, jednak póki co o SR nie myślę, z resztą z tego co wiem to u mnie są odpłatnie a kasy teraz nie mamy na takie wydatki....
Dziś dowiedziałam się że szwagierka przywiozła kartony z ciuszkami już posegregowane, tylko trzeba wyprać....plus kołderka i podusia....normalnie łzy mi poleciały i ryczałam jak głupek...a jak pow o tym Tż że tyle przywiozła to mi pow kurde to trzeba dużą szafę JUNIOROWI kupić bo On więcej ciuchów będzie miał niż MY i żeby się pomieściło wszystko ....
|
#2170 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a jakoś tak termin jej daję do końca tygodnia Cytat:
![]() Cytat:
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
||||
|
|
|
#2171 |
|
Konto usunięte
|
Wika mam 100 takich zdjęć chyba, nawet z dziś
![]() A tak w ogóle to niestety banan nie podzielił wesołego losu wczorajszego jabłka. No pewnie zbyt śliski i obrzydliwy dla książęcych łapek ![]() Ale planuję dzisiaj racuszki bananowe, dam spróbować, może to ruszy :P |
|
|
|
#2172 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
akurat mi SR dużo dała, nie tylko wiedzy teoretycznej, bo połowa w praktyce i tak była inaczej, ale przede wszystkim znajomość jednej z położnych w szpitalu, gdzie rodziłam, która po porodzie każdego dnia pobytu sama z siebie przychodziła nas odwiedzić i pytała czy dajemy sobie radę, miałam z nią kontakt w kryzysowych sytuacjach przez pierwszy miesiąc jak trafiłam na kiepską położną środowiskową i miałam problemy z kp, zawsze mogłam zadzwonić, itp. Cytat:
w sumie na brzuchu to pół biedy... J. śpi teraz całkiem powykręcany, ja bym nawet minuty nie wytrzymała w takich pozycjach
|
|||
|
|
|
#2173 |
|
Zakorzenienie
|
Wika a kiedy masz termin @???wiesz - im szybciej leki dostaniesz tym lepiej! ja betę robiłam 4 dni przed terminem @ i cieszę się, że tak szybko...nie ma co przeciągać sprawy...
|
#2174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#2175 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47033659]
A tak w ogóle to niestety banan nie podzielił wesołego losu wczorajszego jabłka. No pewnie zbyt śliski i obrzydliwy dla książęcych łapek ![]() [/QUOTE] ![]() Cytat:
Luteinę biorę i czekam "spokojnie" do soboty
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
|
|
#2176 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47033659]A tak w ogóle to niestety banan nie podzielił wesołego losu wczorajszego jabłka.
No pewnie zbyt śliski i obrzydliwy dla książęcych łapek [/QUOTE]trzeba było mu dać w skórce ![]() Wika moim zdaniem takie czekanie, to igranie z ogniem...
|
#2177 |
|
Konto usunięte
|
Noo Wika, rób teściora!!
|
|
|
|
#2178 |
|
Zakorzenienie
|
ale dlaczego? Nie wiem czy jakieś leki od gina poza luteiną dostanę,
choć myślę o acardzie na własną rękę . A Ty brałaś acard przy staraniach?[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47034785]Noo Wika, rób teściora!![/QUOTE] chyba jeszcze za wcześnie zresztą, już mi się migrena okresowa zaczyna, więc to raczej zwiastun @
|
|
|
#2179 |
|
Zakorzenienie
|
Wika rób ten test
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#2180 |
|
Wtajemniczenie
|
agatka, to traz juz bedziesz miala zajecie z ciuszkami!
![]() wika-wow, na dzisiaj masz @ i jeszcze czekasz? rób testa, rób testa, rób testa! ![]() kiedy ci sie spoznila? to nie przez lutke sobie przesuwasz ewentualna @? ją się bierze max do spodziewanej miesiączki kochana. No chyba ze gin ci kazał brać dopóki sama nie przyjdzie, ale to takie troche rozregulowanie cyklu. rób testa, rób testa, rób teeeesta!
|
|
|
|
#2181 |
|
Konto usunięte
|
Ja od owu acard
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Wika kciuki Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#2182 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny kciukam mocno za wszystkie, ale nie dam rady być na bieżąco... Stres mnie zżera! Aaaaa mam ochotę uciec!!!
|
|
|
|
#2183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2184 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2185 |
|
Wtajemniczenie
|
Ciekawe jak tam u Jany...
|
|
|
|
#2186 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
waży 120g a ile ma to dokładnie nie wiem, bo to wiercipięta wielka ![]() Zapisałam się bo położna poleciła tak zrobić ze względu na duże obłożenie i terminy. Więc zapisałam się na pierwszy wolny termin 20.08 ![]() ![]() ![]() ![]() i ![]() Cytat:
eco partus Cytat:
![]() Po prenatalnym nastawiałam się na chłopca ale teraz będę cierpliwie czekać na coming out połówkowe mam 22 lipca i może wtedy ![]() Cytat:
niech czas szybko mija ![]() Cytat:
właśnie zobaczę jak będzie z moją girką ![]() Cytat:
Cytat:
testuj! ![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;47034990]Dziewczyny kciukam mocno za wszystkie, ale nie dam rady być na bieżąco... Stres mnie zżera! Aaaaa mam ochotę uciec!!![/QUOTE] ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Właśnie, ostatnio o niej myślałam... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2187 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A może mówił, tylko ja nie załapałam ![]() lekazr Ci przepisał, czy na własną rękę? Jaką dawkę? [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;47034990]Dziewczyny kciukam mocno za wszystkie, ale nie dam rady być na bieżąco... Stres mnie zżera! Aaaaa mam ochotę uciec!!![/QUOTE] nie uciekaj, później będziesz chciała przeżyć jeszcze raz Cytat:
no jak do jutra nie przyjdzie, to rano potestuję ale raczej nie mam złudzeń - migrena, kłucie jajników, wiem co to znaczy ![]() też o niej ostatnio myślałam, długo nie dawała znaku
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 Edytowane przez Wika28 Czas edycji: 2014-06-25 o 16:04 |
||
|
|
|
#2188 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#2189 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a czemu nie dostaniesz leków jakby co??kochana przepraszam, ale chyba mnie jeszcze nie było kiedy miałaś # - wiadomo dlaczego? w którym tc to było?? może warto byłoby przycisnąć gina o leki... nie pitol i jutro rano rób test!!!! a najlepiej betę - wynik pewny na 100%, bo mi przy becie 30 test nie wychodził lub wychodził bardzo wątpliwy! Cytat:
trzymam mooooocno!!!!! ostatnio kilka boćków wysłałam do Ciebie - nie znałam adresu (nawet miasta) więc mówiłam: 'lećcie do Wiki' może załapały ![]() też o niej myślę.... ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Cytat:
ja też tak mówiłam a do tego miałam cykl bezowulacyjny
|
|
#2190 |
|
Zakorzenienie
|
Wika ty rób ten tesy a nie gadaj
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:00.

póki co jestem nastawiona na CC chociaż myślę o SN co nie zmienia faktu że i jedno i drugie mnie przeraża 

(trzymać kciuki za moje znikome pokłady życzliwości
kiedy masz termin tej @ ?

choć myślę o acardzie na własną rękę . A Ty brałaś acard przy staraniach?