![]() |
#2161 |
Zadomowienie
|
Dot.: Holandia
Ja swoja obecnosc podtrzymuje na spotkaniu, jesli chodzi o date to jest mi jest wszystko jedno, jestem teraz kazdy dzien w Amsterdamie jedyne co, to ze bede mogla sie z wami spotkac nie wczesniej jak 17:30...jesli jednak chcecie sie spotkac wczesniej to mam co drugi piatek wolny zaczynajac od 14.10...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2162 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem najchętniej za sobotą,w tygodniu zupełnie odpada,pracuję.Tylko szybciej,bo pół roku będziemy się umawiać
![]()
![]() |
#2163 |
Raczkowanie
|
Ja również podtrzymuję chęć spotkania czyli jest nas 3
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2164 |
Raczkowanie
|
ja tez jestem chetna na spotkanie ale w Rotterdamie ewentualnie Haga do Amsterdamu za daleko
![]()
![]() |
#2165 |
Zakorzenienie
|
Mi odpowiada weekend, co do miejscowości to może być np. Haga, Rotterdam
![]() Z tym że u mnie odpada ostatni tydzień października i dwa pierwsze tygodnie listopada ![]()
![]() |
#2166 |
Zakorzenienie
|
Ja wolę Hagę,Rotterdamu kompletnie nie znam,nigdy nie miałam okazji tam być a w Hadze jestem ostatnio co co tydzień
![]()
![]() |
#2167 |
Raczkowanie
|
Ja do Hagi mam prawie 100 km... ale jak się zdecydujecie że ma to być Haga to postaram się dojechać
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2168 |
Przyczajenie
|
Hej!
Przeczytalam Wasz prawie caly watek.Ja w Holandii od lata 2009.Konkretnie Rotterdam.Od 1,5 roku mam mieszkanie i meldunek i mam pytanie odnosnie rozliczania sie z polskim U.Skarbowym..jesli moj holend.ksiegowy wyslal tzw.M bijlet do Belastingu to czy ja musze zaprzatac sobie glowe tym polskim U.S?W spr.podatkowych jestem d..pa wolowa...Pozdro dla Was Wszystkich! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2169 |
Przyczajenie
|
Hej!
Witam Was Wszystkie Ja mieszkam w Rotterdamie.Przeczytalam prawie caly watek,fajnie ze jestescie...czlowiekowi czasem smutno i samotnie na obczyznie.. czytajac odn.podatkow troche sie wystraszylam.Ja tu jestem od lata 2009,od tego czasu nie mialam zadnych dochodow w Polsce ani nie mam zadnych nieruchomosci i przez ten czas nie skladalam pit-ow do polskiego US..moj holend.ksiegowy zlozyl w moim imieniu do Belastingu tzw.M-bijlet i jak zrozumialam to zalatwia sprawe.Czy ktoras z Was sie orientuje w tym temacie? Pozdro dla Wszystkich ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2170 |
Zakorzenienie
|
Canimm - zgodnie z moim stanem wiedzy : jeśli nie masz meldunku w Polsce możesz ich ol*ać . Twoje centrum życiowe jest w Holandii . Jeśli masz meldunek w Polsce - to się wymelduj i to jak najszybciej, tak na wszelki wypadek .
Z Twojego postu mogę wywnioskować, że poza obywatelstwem nic Cię z Polska nie łączy { nie masz w Polsce męża, dzieci, domu/mieszkania}. Jak na mój gust - tak czy siak, Twoje centrum życiowe jest w Holandii . http://www.pit.pl/osrodek_interesow_...pit_k_2633.php PITy musisz składać osobiście {własnoręczny podpis} lub przez pełnomocnika, notarialnie ustanowionego. "Osobiście" znaczy również : listem poleconym lub pocztą elektroniczną. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2171 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, ja sie na chwilę obecna "wypisuję" ze spotkania, wybaczcie...
W piątek skradziono mi dwie karty bankomatowe wraz z pinami i z jednego z kont wyparowało 400€... Chwilowo jestem na wielkim minusie, bo do sterty niezapłaconych rachunków będą dochodzić kolejne. Czy odzyskam skradzione pieniądze to jeszcze nie wiem, karty są już zablokowane, policja powiadomiona. Ja już dziś doszłam do siebie, wczoraj za resztę pieniędzy (36€ pozostawione na koncie) zrobiłam minimalne zakupy... Moja Holandia robi się coraz bardziej GORZKA....
"Nigdy nie poddawaj się kiedy zgaśnie światło, Gdy cie walnie życia pięść. Nigdy nie poddawaj się - dzisiaj nie jest łatwo, Jutro będzie lepszy dzień..." Zapraszam na blogi: http://slodko-gorzkaholandia.bloog.pl/ http://iskierka71.blogspot.nl/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2172 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2173 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale dlaczego miałaś piny przy kartach bankomatowych??? Jesli ktoś wybierał pieniądze z bankomatu przy którym znajduje się kamera to może znajdą tę osobę ![]()
![]() |
![]() |
#2174 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jakieś dwa tygodnie wcześniej tankowałam paliwo na stacji i w kasie doznałam zaćmienia umysłowego. Nie potrafiłam sobie przypomnieć wszystkich liczb pinu do karty. Musiałam wrócić do domu i sprawdzić pin. Na szczęście kasjerka na stacji mnie zna, bo tankuje tam od 3 lat, więc odbyło się bez większych ceregieli. Włożyłam piny do dokumentów - każdy osobno, po kilku dniach zamierzałam je wyjąć i najzwyczajniej w świecie o tym zapomniałam. Jeszcze w czwartek wieczorem (21.15) tankowałam benzynę i wkładałam kartę do portfela. Nie ma możliwości, ze ja zgubiłam lub zostawiłam na stacji bo w takim wypadku druga karta i oba piny byłyby na swoim miejscu.... W piątek byłam w pracy - wyszłam z domu o 6.30, wróciłam o 16.30. Brak karty zauważyłam około 19.00 gdy chciałam zapłacić w sklepie. Chwilę później byłam już w domu i sprawdziłam konto - brakowało 400€. Na szczęście tylko z jednego konta, bo na drugim był debet... Zaraz potem wizyta na komisariacie i w pracy... Nie przespałam nocy z piątku na sobotę, cały sobotni poranek spędziłam po kolei na komisariacie i w bankach. karty już zablokowane... Mam nadzieję że po monitoringu policja dojdzie do złodzieja a ja odzyskam pieniądze Najdziwniejsze jest to, że na wyciągu z konta widnieją dwie wypłaty. Jedna na kwotę 250€ a druga 150€ a czas tych wypłat to godziny nocne - 3.13 i 4.06 a odległość pomiędzy bankomatami wg policji wynosi ponad 100km...
"Nigdy nie poddawaj się kiedy zgaśnie światło, Gdy cie walnie życia pięść. Nigdy nie poddawaj się - dzisiaj nie jest łatwo, Jutro będzie lepszy dzień..." Zapraszam na blogi: http://slodko-gorzkaholandia.bloog.pl/ http://iskierka71.blogspot.nl/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2175 |
Raczkowanie
|
Oj współczuję Iskierko, sama znam ten ból jak rok temu płacąc w sklepie okazało się że moje konto jest puste a dzień wcześniej na koncie było przeszło 800 euro! Karty nie zgubiłam a z wyciągu wynikało, że wypłata była 15 minut po wypłacie z bankomatu w Einhoven, czyli 80 km ode mnie :/ Zresztą w tym czasie nie byłam jedyna osobą w mieście która się zgłosiła z podobnym problemem na policję. A wszystkie osoby wypłacały w tym samym bankomacie.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2176 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Zaślubiny: 31.07.2021 r. Wymianka: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1280977 Edytowane przez paradiso perduto Czas edycji: 2011-10-11 o 19:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2177 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2178 |
Zakorzenienie
|
Ja miałam w Rabo. Raz przez pomyłkę (!) koledze ściągnęli w tym banku 2500 Euro z konta (krótko po przyjeździe do NL). Zorientował się jak chciał wybrać kasę z bankomatu, a tu się okazało, że jest na minusie
![]() Oh, ale się im wtedy dostało. Wcale mi nie było szkoda tych bab, które opier papier ![]() ![]()
![]() |
#2179 |
Zakorzenienie
|
Cześć wszystkim, przepraszam,że się tak wtrącam
![]() Dziewczyny, znacie może jakieś tanie noclegi w Eindhoven? Jeśli macie, to błagam, dajcie znać, bo chcę zrealizować marzenie... ![]()
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2180 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny co tu taka cisza??
![]()
![]() |
#2181 |
Raczkowanie
|
No cisza jak makiem zasiał
![]() pogoda się popsuła, wietrznie :/ byłam wczoraj w Primarku w Rotterdamie i przeżyłam szok - takiej ilości ludzi w jednym miejscu dawno nie widziała. Razem z mężem natychmiast opuściliśmy sklep ![]()
![]() |
#2182 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
przypomniałaś mi... muszę się tam wybrać niedługo ![]() a w Rotterdamie?? w sumie to nie wiem, dla mnie jest on mało ciekawym miastem.... a jak tam praca?? znalazłaś już coś ciekawego w naszej okolicy?? a pogoda beznadziejna, chociaż nie powiem było kilka ładnych dni ostatnio
![]() |
![]() |
#2183 |
Raczkowanie
|
pogoda była super, spacerki po plaży miodzio
![]() a co do pracy to było ogłoszenie na zmywak ale w weekendy to mi nie pasuje. Mój mąż ma ma tylko niedziele wolne i to nie zawsze ![]()
![]() |
#2184 |
Zakorzenienie
|
O, to nie tylko ja jestem kwoką domową. Szukam pracy i szukam, ale oferty są głównie dla osób z doświadczeniem i prawem jazdy, no i dla facetów... czyli ja odpada. Do tego jak się dowiedziałam jakiś czas temu, jestem w ciąży, idzie drugi miesiąc, a ja mam zero mocy i zdarza mi się zasłabnąć (o innych dolegliwościach nie wspominam). Mąż pracuje na umowie holenderskiej, a ja chodzę pełna frustracji, że nic nie robię, poza sprzątaniem, praniem, gotowaniem itd. Dzisiaj jedziemy do Rotterdamu oglądać mieszkanko do wynajęcia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2185 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja jestem z Rozenburga moze masz ochote kidys na kawe wyskoczyc? ![]()
![]() |
![]() |
#2186 |
Raczkowanie
|
rzeczywiście bliziutko, może kiedyś na kawusię się umówimy
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2187 |
Raczkowanie
|
mojego Tz tez po całych dniach nie ma, wiec wymyslam co tylko sie da aby sie nie nudzić
![]() pracuje w Brielle w Bastion hotel.
![]() |
#2188 |
Raczkowanie
|
jak z językiem? bo płaca i warunki to już nie są tak ważne - nie potrzebuję kasy nie wiadomo jakiej tylko po prostu wyjść do ludzi i "coś" robić
![]() Miałam biegać ![]() ![]()
![]() |
#2189 |
Raczkowanie
|
komunikatywny angielski wystarczy
![]() |
#2190 |
Zakorzenienie
|
No i coś się ruszyło...heheh
Ja to jakieś odmóżdżenie od wizażu mam ![]() Widzę,że o pracy w hotelu jest mowa....ja właśnie mam dylemat ![]() I w ogóle Maiia napisz coś więcej o pracy w hotelu ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:24.