![]() |
#2161 |
Konto usunięte
|
Dot.: Rozstanie z facetem XXXII
Avney: alez idz. Zejdz sie z nim znowu. A za rok wroc tu, zastanawiajac sie, dlaczego zmarnowalas kolejny rok swojego zycia stojac w miejscu. Potem zbieraj sie z tego kolejny rok. Wiec idz, tylko miej swiadomosc, ze sama podpisujesz tym zgode na marnowanie czasu i obudzenie sie z tego z przyslowiowa reka w nocniku.
Wlasnie dlatego w zwiazku widze dwie osoby. Mnie i partnera. Bez tlumu kolegow i kolezanek, wscibiajacych we wszystko nos. Edytowane przez 201605161428 Czas edycji: 2014-10-26 o 00:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#2162 | |
sissy that walk
|
avney poczytałam opisywane przez Ciebie historie, i cóż... Skoro nadal ciągnie Cię do faceta, który Cię wyzywa i bije, to nie wiem co doradzić. 3 lata to długo, ale da się przeżyć i takie rozstanie - to kwestia motywacji. Dobrze byłoby, gdybyś doceniała siebie i chciała być traktowana dobrze, i być w relacji która da Ci spokój i wsparcie, a nie przemoc. Piszesz, że potrzebujesz dużo miłości i czułości - on Ci to da? Serio?
![]() ![]() |
![]() |
#2163 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Potrafił dawać mi miłość, okazywać czułość i że mu zależy. Jednak ... miał drugą stronę. Wcielenie diabła, które już tu opisywałam. Być może ten człowiek ma coś z psychiką, bo raz był aniołem, a chwilę potem potrafił być istnym wcieleniem szatana. Ciągnie mnie, ale sama nie potrafię sobie wyjaśnić dlaczego. Zdaję sobie sprawę, że nie powinnam tego robić, że nie mogę, że to idiota. Ale strasznie brakuje mi go. Miał cechę, która jest rzadko spotykana u mężczyzn. Strasznie się starał (pomijając chwile, w których zachowywał się jak psychopata). Zauważyłam, że chłopacy moich znajomych nie starają się aż tak bardzo. Olewają, nie liczą się z dziewczynami. A on jaki był to był, ale potrafił przybiec do mnie nawet w nocy 5 km. I te roztrząsanie przeszłości zrobiło mi mętlik w głowie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2164 |
Wtajemniczenie
|
avney - przemyśl to: "Akceptujemy taką miłość na jaką w naszym mniemaniu zasługujemy." Czyli wg Ciebie zasługujesz na wyzwiska i przemoc. W pakiecie z jego staraniem rzecz jasna, ale najwidoczniej ten diabelski bonusik też Ci pasi... Jeśli naprawdę chcesz się z nim spotkać, to i tak to zrobisz, niezależnie, co napiszemy. Jednak na Twoim miejscu dopuściłabym myśl o spotkaniu, gdyby facet już był od tych powiedzmy 2 miesięcy na terapii i wiedziałabym to na 100%. A przecież Twój ex nic ze sobą nie robi.
Nie napisałam do byłego, rzecz jasna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2165 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
I proszę cię anvey, to że chłopak koleżanki ją olewa to powód żeby akceptować chamstwo? Idąc twoim tokiem myślenia każda z nas tutaj miała super faceta, bo przecież żaden nie był alkoholikiem, nie ćpał i nie bił.. ![]() Mi też to "pomaga". Za każdym razem kiedy uświadamiam sobie, jak mnie potraktował na koniec, nabieram coraz więcej obrzydzenia do niego. Dziewczyny, chyba skopałam sprawę. W piątek się widzieliśmy, przyjechał po mnie, przywiózł mi kwiaty na urodziny.. spędziliśmy fajny wieczór, ja sporo wypiłam i całowaliśmy się, a następnego dnia naprawdę kiepsko go potraktowałam. Chyba włączyła mi się obawa, że to za szybko idzie. Wyszłam ze znajomymi i słowem się do niego nie odezwałam. Dzisiaj stwierdziłam, że z nim po prostu szczerze pogadam, ale okazało się, że nie został na niedzielę u mnie w mieście, tylko wrócił do siebie. Przeprosiłam go, że tak kiepsko to wyszło, napisał, że nic się nie stało, w porządku, ale wydaje mi się, że mógł się poczuć urażony... Był pełen entuzjazmu po tym piątku, a ja go totalnie zgasiłam ![]()
![]() |
#2166 | ||
sissy that walk
|
Cytat:
http://www.niebieskalinia.pl/edukacj...ocy-w-rodzinie i zastanów się, czy o taką miłość i czułość Ci chodzi.
![]() ![]() |
![]() |
#2167 |
Zakorzenienie
|
rany, zróbcie coś, powstrzymajcie mnie! mam ochotę napisać
![]() ![]()
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2014-10-26 o 14:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#2168 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2169 |
Raczkowanie
|
A ja muszę wam powiedzieć, że od rozstania minęło jakieś 3-4 tygodnie i chyba jestem dziwna, bo nie chcę wracać do niego, nawet nie czuję już nic do niego, widziałam się z nim i się zastanawiałam tak patrząc na niego jak ja mogłam z nim wytrzymać rok bicia, bycia poniżaną, nonstop krytykowaną i wyzywaną. Dziewczyny, patrzyłam na niego i czułam obrzydzenie do niego za to co zrobił (oczywiście czasami przepraszając, błagając o powroty, nie powiem czasami bywało bardzo dobrze) i do siebie, że przez tyle czasu to tolerowałam. I tak się zastanawiam, że chyba go nie kochałam skoro po takim czasie ja w ogolę nie tęsknie, nie czekam aż napiszę, nie potrzebuję jego obecności. Co więcej widzieliśmy się we wtorek na chwilę (oddać te cholerne rzeczy) i zapewniał mnie, że w weekend u babci siedział, sprawdziłam jego telefon z którego wynikało, że brał coś z kolegą, nie powiedziałam mu o tym, ale to kolejna rzecz, która uświadomiła mi, że dobrze zrobiła. Kontakt urwałam, nie odpisuje już, nie odbieram, zresztą on jakoś już szczególnie nie walczy i dobrze, bo pewnie by było ciężej.
W ogolę żeby się uwolnić od tych myśli o nim, postanowiłam założyć sobie konto na sympatii i badoo, nawet nie w celu związku bo to stanowczo za wcześnie, ale tak z ciekawości prędzej. I wiecie co? Chyba jestem nienormalna, bo na początku było to dla mnie bardzo dziwne jak facet, który mnie de facto nie zna, nie widział na żywo, tylko opis przeczytał i widział zdjęcia potrafi być w stosunku mnie miły, szarmancki i nawet bym powiedziała, że zaczyna się delikatnie starać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2170 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny ! Mozna się przyłączyć ?
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2171 | |
chaos maker
|
Cytat:
![]()
"I didn't ask for this pain, it just came over me(...) I'm so suprised you want to dance with me now, I was just getting used to living life without you around." "Boję się (...), że on zniknie, wiesz,
ten ktoś, kogo pokocham całym sercem bladym, chociaż mówią, że go już nie mam." |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2172 |
Raczkowanie
|
To jeszcze raz ja
![]() Chciałabym po krótce przedstawić wam sytuacje. Byliśmy ze soba ponad rok. Był to związek na odległość ;/Generalnie to ja do niego przyjezdzalam, on nigdy nie był u mnie.. bo jak tlumaczyl u niego mielismy cale mieszkanie moglam być ile chce, a tak on musialby tutaj dawac na hotel, bo u mnie zeby spac to nie byloby warunkow. Wciąż nie dochodzi do mnie jak mogłam się tak pomylić, my się świetnie dogadywaliśmy i naprawdę myslalam, ze jestesmy stworzeni dla siebie (no ale która dziewczyna tak nie myśli :P ) Bywały kłotnie...był czas, że było ich naprawdę sporo, wszystko wynikało z tego, że mój drogi były chłopak, który nienawidzi kłamstwa (taa), czasami ''mijał się z prawdą'' (niby dla mojego dobra haha) Miałam prawo być zazdrosna, jeszcze na dodatek on mnie zbywał, bo nie lubił poważnych rozmów...Niestety w sierpniu wynikł pewien incydent, że przyuważyłam na fb, że rozmawiał, ze swoją koleżanką w sposob dosyć hmm dwuznaczny, niby na żarty... warto zaznaczyć, że był w niej kiedyś zakochany ( nigdy nie byli razem) i zawsze tak gadali niby ''na jaja'', jednak w związku takich rzeczy się nie powinno robić, nawet jeśli to tylko słowa...a on niby brzydził się zdrady, ale ja już i tak mu nie potrafilam zaufać...okłamał mnie też, bo na początku naszej znajomości (jeszcze nie byliśmy razem), ale już planowaliśmy mój przyjazd i opowiadał jaka jestem wyjątkowa (pfff) no i wtedy całowal się z pewną dziewczyną, z którą kiedyś łączył go seks...przyznał się wtedy do tego, ale w sierpniu dopiero dowiedziałam się (oczywiscie nie od niego) że nie tylko się całowali, ale też ona spała u niego i prawie doszło do seksu;/ niby nie byliśmy wtedy ze sobą...ale bardzo mnie to zabolało...Ogólnie jak bywałam u niego zaczął pokazywać swoj charakterek...a mianowicie kompletnie się nie starał, ba jechałam do niego poł dnia a on nawet nie chciał mnie nigdzie zabrać, właściwie jak raz mnie gdzieś wziął to mi to wypominał i uważal, że powinnam się po prostu cieszyć tym, że z nim jestem...no i generalnie tylko by spał albo oglądał głupie serialiki ![]() ![]() pojechałam we wrzesniu i było najgorzej...nawet nie kłótnie, ale nie mogłam na niego patrzeć, sama powiedzialam,że to chyba powinien być koniec. A on co? Że nie....bo kocha i nie chce o tym slyszeć...tydzien po powrocie sam zerwał ze mną ![]() ![]() Jestem głupia, że wgl bym chciała z nim pogadać...po tym wszystkim...jak jasno widzę, że byłam dla niego nikim..tylko mnie okłamywał i dobrze się bawił, a gdy mu się znudziło, to wywalił mnie ze swojego życia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2173 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#2174 |
Zakorzenienie
|
jak mi się tęskni za nim...
![]()
#2175 |
Wtajemniczenie
|
Ile jesteś po rozstaniu? Kto zerwał? Jak było do tej pory?
#2176 |
Zakorzenienie
|
a mogę napisać na PW? bo nie chcę tak ze szczegółami na forum, a dla lepszego zrozumienia sytuacji jednak trzeba :P a jak się komuś wygadam, to będzie mi na pewno lżej
![]()
#2177 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2178 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2179 |
Przyczajenie
|
Czy to bardzo głupie, że sprawdzam co 5 minut na fb czy jest w domu czy go nie ma?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2180 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2181 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2182 |
Raczkowanie
|
Mi też dziś tęskno. Właściwie od piątku. I przykro, gdy widzę go na fb, a on do mnie nie pisze. Wiem, że powinnam go zablokować lub wywalić, ale z drugiej stronie udowadniam coś sobie tym, że go widzę i jednocześnie nie piszę do niego. I też niech on wie, że potrafię do niego nie pisać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2183 | |
Zadomowienie
|
smitten, dobrze że wszystko z siebie wyrzuciłaś, mam nadzieję, że zrobiło się trochę lżej. Niestety, ludzie bardzo dużo mówią, ale najważniejsze, żeby być czujnym i obserwować, czy za ich słowami idą czyny
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2184 |
Raczkowanie
|
Przeczytałam tu wiele postów i tak jak wy mam wahania nastrojów. Teraz odczuwam nie tęsknote, a złość, że z taką łatwością wywalił mnie ze swojego życia, nie tęskni i może już sobie pisze i 'buduje' coś z inną :/ No, ale z tego co wyczytałam niektórzy tak mają są dupkami i tyle.
Dziewczyny ! Chyba powinniśmy się cieszyć, że sie uwolniłyśmy od tych dupków i teraz niech inne się męczą, chociaz wiem jakie to trudne...;/ ale nie piszmy do nich, nie dawajmy im tej satysfakcji ehh ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2185 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny kilka dni nie pisałam ale codziennie Was czytam
Powiedzcie dlaczego to tak musi być ? Jest dzień, w którym myśle ze mogę wszystko, jestem silna i niezależna, nie potrzebuje kogoś kto mnie nie szanuje, zdradził i oszukał, a są dni takie jak dziś że ryczę, mam ochotę napisać a zarazem czuje okropną złość na niego, że go przy mnie nie ma ? ![]() ![]() Minął już prawie miesiąc od naszego rozstania a on co kilka dni daje o sobie znać z głupim pytaniem ''co robię'' albo ''co u mnie słychać'' ![]() A pokusa i ciekawość odpisania i zadania pytania zwrotnego jest ogromna! ![]() ![]() Ostatnio nawet zadzwonił i jąkał coś o powrocie, normalnie ze mną rozmawiał, żałował tego co się stało itd. A na następny dzień pisze że to jednak bez sensu, że boi się wejść w to jeszcze raz. Kurde o co chodzi ? ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2186 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() (A tak jeszcze w tym temacie to wiecie może jak to zrobić na komórce? Bo niestety wyłączenie w wersji internetowej nie ma przełożenia na komórkę)
![]() ![]() |
![]() |
#2187 |
Przyczajenie
|
Jestem tak bardzo zła na tę swoją naiwność. Jak mogłam liczyć na to, że to ten jedyny, że jestem dla niego najważniejsza i mu na mnie zależy. To żałosne,ale myślałam, że będziemy razem już zawsze.
Poza tym rozstałam się z nim,ale mam nadal klucze do jego mieszkania. Nie daje mi to wszystko spokoju. |
![]() ![]() |
![]() |
#2188 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2189 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A co do fb, to ja mojego juz wyłączyłam, ale mam gorszy problem, a mianowicie co jakiś czas mnie korci (i czasem się złamie :C) i dodaje go do ''bliskich znajomych'' i sprawdzam, czy np. wylubił zdjęcie jakiejś dziewczyny, polajkował coś... :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2190 |
Raczkowanie
|
dziewczyny nie latwiej po porstu usunac ze znajomych? ja tez sie zadreczalam, ciagle sprawdzalam co lubi, kogo dodaje,ale teraz mam spokoj, taki blogi spokoj... czuje jakbym po czesci sie od niego uwolniła
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:10.