Keratynowe prostowanie w³osów cz.IV - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > Fryzury i styling

Notka

Fryzury i styling Forum dla osób, które interesuj± siê stylizacj± fryzur oraz stylingiem. Chcesz pog³êbiæ swoj± wiedzê, podzieliæ siê do¶wiadczeniem? To miejsce jest dla ciebie.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2015-02-16, 20:54   #2161
czekoladka3
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 631
Dot.: Keratynowe prostowanie wlosow cz.IV

Cytat:
Napisane przez dziubas3105 Poka¿ wiadomo¶æ
codziennie prostowa³am grzywkê na 230...
mo¿e jest sposób aby uratowaæ? bardzo chcia³abym zapu¶ciæ t± grzywkê...
Mo¿na probowaæ olejowania, silikonów, glutka lnianego (¶wietnie nawil¿a) ale je¿eli koñcówki s± porozdwajane to ju¿ ¿adne sposoby oprócz podciêcia ich nie uratuj±
Najlepiej bêdzie podci±æ to co zniszczone, a pó¼niej porz±dnie wzi±æ siê za pielêgnacjê i na pewno szybciej zobaczysz efekty zapuszczania, bo w³osy nie bêd± siê kruszyæ
czekoladka3 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-02-17, 06:55   #2162
Elle88dw
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 459

Hej,
Po wielu w±tpliwo¶ciach zdecydowa³am siê kupiæ CocoChoco, bo wydaje mi siê, ¿e jest delikatniejsze ni¿ Encanto. Moje w³osy s± proste i cienkie, ale strasznie zniszczone. Keratyn± chcia³abym je "podreperowaæ", ale mimo wszystko mam kilka w±tpliwo¶ci. Podczytywa³am Wasz w±tek, ale nie by³am w stanie przeczytaæ wszystkiego, wiêc nie bijcie, je¶li spamuje

Bojê siê przeproteinowania i spalenia w³osów - czy przed zastosowaniem keratyny robi³y¶cie jakie¶ próby na grzywce/ pasemku?
My¶la³am te¿, by przez tydzieñ lub dwa przed keratyn± je porz±dnie nawil¿yæ (np. gliceryna + olej, codziennie) i w tym czasie w ogóle nie u¿ywaæ protein. Je¶li ¼le kombinuje, wyprowad¼cie mnie z b³êdu

Czyta³am, ale wolê siê upewniæ- naprawdê u¿ywacie kosmetyków z sol± i to nie wp³ywa na wyp³ukiwanie siê keratyny? Przegl±da³am sk³ady ró¿nych kosmetyków i wszystko ma sól. Nawet Biovaxy, które s± niby polecany prze tym prostowaniu, maj± "chloride"..

I ostatnie pytanie, mam prostownicê Remingtona (pewnie ma ju¿ z 5 lat) ma 5 stopni regulacji ciep³a, ale nie mam pojêcia od jakiej temperatury siê zaczyna. W czasach kiedy prosotwa³am w³osy zawsze robi³am to na pierwszym stopniu (cienkie, proste w³osy), my¶licie, ¿e ma sens i jest bezpieczniej prostowaæ na tym pierwszym stopniu czy lepiej zwiêkszyæ moc?

Edytowane przez Elle88dw
Czas edycji: 2015-02-17 o 07:03
Elle88dw jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-02-17, 07:13   #2163
czekoladka3
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elle88dw Poka¿ wiadomo¶æ
Hej,
Po wielu w±tpliwo¶ciach zdecydowa³am siê kupiæ CocoChoco, bo wydaje mi siê, ¿e jest delikatniejsze ni¿ Encanto. Moje w³osy s± proste i cienkie, ale strasznie zniszczone. Keratyn± chcia³abym je "podreperowaæ", ale mimo wszystko mam kilka w±tpliwo¶ci. Podczytywa³am Wasz w±tek, ale nie by³am w stanie przeczytaæ wszystkiego, wiêc nie bijcie, je¶li spamuje

Bojê siê przeproteinowania i spalenia w³osów - czy przed zastosowaniem keratyny robi³y¶cie jakie¶ próby na grzywce/ pasemku?
My¶la³am te¿, by przez tydzieñ lub dwa przed keratyn± je porz±dnie nawil¿yæ (np. gliceryna + olej, codziennie) i w tym czasie w ogóle nie u¿ywaæ protein. Je¶li ¼le kombinuje, wyprowad¼cie mnie z b³êdu

Czyta³am, ale wolê siê upewniæ- naprawdê u¿ywacie kosmetyków z sol± i to nie wp³ywa na wyp³ukiwanie siê keratyny? Przegl±da³am sk³ady ró¿nych kosmetyków i wszystko ma sól. Nawet Biovaxy, które s± niby polecany prze tym prostowaniu, maj± "chloride"..

I ostatnie pytanie, mam prostownicê Remingtona (pewnie ma ju¿ z 5 lat) ma 5 stopni regulacji ciep³a, ale nie mam pojêcia od jakiej temperatury siê zaczyna. W czasach kiedy prosotwa³am w³osy zawsze robi³am to na pierwszym stopniu (cienkie, proste w³osy), my¶licie, ¿e ma sens i jest bezpieczniej prostowaæ na tym pierwszym stopniu czy lepiej zwiêkszyæ moc?
1) Je¿eli siê boisz nie zaszkodzi jak zrobisz próbê na pasemku, najlepiej jakim¶ od spodu. Jak wszystko bêdzie ok nie bêdziesz mieæ obaw robiæ zabiegu na ca³o¶ci

2) Zaprzestanie uzywania protein tu¿ przed zabiegiem to ca³kiem dobry pomys³ Jedynie nie przesadzaj zbytnio z gliceryn±, wydaje mi siê ¿e nie powinna byæ stosowana codziennie (jezeli siê myle to wyprowad¼cie mnie z b³êdu ), ¿eby nie "przenawil¿yæ" w³osów. Oleje + od¿ywki i szampony bez protein powinny wystarczyæ

3) Zakazane jest tylko Sodium Chloride. Tak sporo produktów je ma. Niektórym dziewczynom ten skladnik szybciej wyp³ukuje keratynê, innym natomiast nie robi za bardzo ró¿nicy. Wszystko zalezy od indywidualnych w³osów
Z tego co pamiêtam soli nie maj± maski biovaxu, od¿ywki garniera ultra doux i fructis chyba te¿ nie ma, kallosy, matrix. Ciê¿ej jest z szamponami, ale na pewno Babydream nie ma soli i wiêkszo¶æ rosyjskich szamponów

4) Nie masz mo¿e instrukcji od tej prostownicy? Albo mo¿e gdzie¶ na internecie pisze jakie temp. odpowiadaj± poszczególnym stopniom
Stary 2015-02-17, 08:17   #2164
Elle88dw
Raczkowanie

Dziêkujê za szybkie rozja¶nienie!

Strachliwa jestem i zreszt± zap³aka³abym siê, gdybym je spali³a, wiêc wybiorê jakie¶ pasemko od spodu

My¶la³am, ¿e zakazane jest wszystko co ma w nazwie "chloride", a je¶li tylko sodium to faktycznie nie jest tak ¼le
BD natomiast strasznie pl±cze mi w³osy, ale mam rosyjskie szampony, wiêc ok

Prostownica.. je¶li nie star³ siê numer faktycznie przejrzê Internet

Tak sobie jeszcze my¶lê.. co z tym rozja¶nianiem? Farbowañce (sp³owia³y rudy jak na moim avatarze) mo¿e to prostowanie rozja¶niæ?
Stary 2015-02-17, 08:21   #2165
stotek
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 11 012

Cytat:

Tak sobie jeszcze my¶lê.. co z tym rozja¶nianiem? Farbowañce (sp³owia³y rudy jak na moim avatarze) mo¿e to prostowanie rozja¶niæ?
Ale jesli masz cienkie wlosy nie rob prostowania na 230*, tylko ja bym polecala 180-200 *C

Kolor moze Ci sie rozjasnic, bo generalnie niektore preparaty (CC do nich nalezy) rozjasniaja farbowane wlosy. Moga zrobic sie bardziej zolte. Ciezko przewidziec.

Pomysl z odrzuceniem protein przed zabiegiem i olejowaniem jest genialny
Stary 2015-02-17, 08:43   #2166
Elle88dw
Raczkowanie

Ech.. gdybym to doczyta³a wcze¶niej pewnie jeszcze bym siê wstrzyma³a z zakupem. Zrezygnowa³am z farbowania w³osów, nie lubiê tej ¿ó³tej rudzizny a tu jeszcze mo¿e siê rozja¶niæ
Stary 2015-02-17, 08:51   #2167
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 15 487

Cytat:
Napisane przez czekoladka3 Poka¿ wiadomo¶æ
Mo¿na probowaæ olejowania, silikonów, glutka lnianego (¶wietnie nawil¿a) ale je¿eli koñcówki s± porozdwajane to ju¿ ¿adne sposoby oprócz podciêcia ich nie uratuj±
Najlepiej bêdzie podci±æ to co zniszczone, a pó¼niej porz±dnie wzi±æ siê za pielêgnacjê i na pewno szybciej zobaczysz efekty zapuszczania, bo w³osy nie bêd± siê kruszyæ
Zgadzam siê ja dopiero idê podciac koñce po Kativie i to maszynk± a potem farbowanie.

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Smerfetka696969 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-02-17, 08:56   #2168
Elle88dw
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Smerfetka696969 Poka¿ wiadomo¶æ
Zgadzam siê ja dopiero idê podciac koñce po Kativie i to maszynk± a potem farbowanie.
Uwielbiam ciêcie maszynk±
Stary 2015-02-17, 09:28   #2169
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 15 487

Cytat:
Uwielbiam ciêcie maszynk±
Ok ja tak samo

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Smerfetka696969 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-02-17, 09:45   #2170
czekoladka3
Zakorzenienie

Cytat:
Dziêkujê za szybkie rozja¶nienie!

Strachliwa jestem i zreszt± zap³aka³abym siê, gdybym je spali³a, wiêc wybiorê jakie¶ pasemko od spodu

My¶la³am, ¿e zakazane jest wszystko co ma w nazwie "chloride", a je¶li tylko sodium to faktycznie nie jest tak ¼le
BD natomiast strasznie pl±cze mi w³osy, ale mam rosyjskie szampony, wiêc ok

Mo¿e rozja¶niæ ale nie musi. Mi po cocochoco kolor nie poja¶nia³ ani o pó³ tonu, a inne keratyny masakrycznie z¿era³y mi farbê tylko ¿e ja farbujê na ¶rednie i ciemne br±zy.
Stary 2015-02-17, 11:38   #2171
kasza80
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 705

Odno¶nie INOARA i sianowatych koñcówek, pisa³am 100 razy, ¿e niestety s± do ¶ciêcia. To jest ku przestrodze osób, które chc± robiæ inoar - jest mega bajeczny i sprawdzi siê tylko dla osób, które codziennie rano myj± w³osy.
Dziubas - nie rób powtórki inoara na spalonej grzywce, bo bêdzie jeszcze gorzej.

Pomimo, ¿e po myciu moje w³osy wygl±daj± bajecznie, to wiêcej inoara nie zrobiê, czekam na relacjê Miluchovy odno¶nie alfaparfu, jak bedzie z³a, to robiê kerapro
kasza80 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2015-02-17, 12:00   #2172
sylwusapple
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 26

Cytat:
Napisane przez kasza80 Poka¿ wiadomo¶æ
Odno¶nie INOARA i sianowatych koñcówek, pisa³am 100 razy, ¿e niestety s± do ¶ciêcia. To jest ku przestrodze osób, które chc± robiæ inoar - jest mega bajeczny i sprawdzi siê tylko dla osób, które codziennie rano myj± w³osy.
Dziubas - nie rób powtórki inoara na spalonej grzywce, bo bêdzie jeszcze gorzej.

Pomimo, ¿e po myciu moje w³osy wygl±daj± bajecznie, to wiêcej inoara nie zrobiê, czekam na relacjê Miluchovy odno¶nie alfaparfu, jak bedzie z³a, to robiê kerapro
Ni niestety taka prawda chocia¿ poradzi³am sobie z tymi koñcówkami bo dzisiaj s± w idealnym stanie. Tylko nie wiem czego do zas³uga - emulsja Gloria cz olejek sp w ka¿dym razie duet ca³kiem spoko
sylwusapple jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-02-17, 13:27   #2173
aleksjaaa
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 841

Cytat:
Napisane przez kasza80 Poka¿ wiadomo¶æ

dlaczego trzeba codziennie myc wlosy przy Inoarze?
aleksjaaa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-02-17, 13:54   #2174
sylwusapple
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez aleksjaaa Poka¿ wiadomo¶æ
Nie trzeba ale w³osy na drugi dzieñ po myciu nie s± ju¿ takie ³adne niestety
Stary 2015-02-17, 14:00   #2175
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 8 967

Dziewczyny, robi³am wczoraj Encanto. Trzeci raz, ale po roku przerwy. Czy kto¶ wie czy zmieni³ siê sk³ad przez ten ostatni rok?
Zupe³nie inna konsystencja szamponu, ten z wczoraj by³ konsystencji gêstego kisielu, wiêc zupe³nie inaczej ni¿ mój poprzedni. Do tego mam wra¿enie, ¿e ostatnio kolory keratyny i od¿ywki by³y ró¿ne, a wczoraj mia³am dwa preparaty ró¿owe. No i przede wszystkim: zapach. No wczoraj otwiera³am okno dla przyzwoito¶ci, ale spokojnie da³oby siê przy zamkniêtym. Ten specyficzny smrodek encanto by³ wyczuwalny i dra¿ni³ oczy i nos, ale nie tak intensywnie jak poprzednie dwa razy. Pop³aka³am siê raz, ale to dopiero jak mi kosmyk wlaz³ w oko.
Dzisiaj jestem po pierwszym myciu, zabieg wyszed³, w³osy s± ³adne, b³yszcz±ce i proste. I poprzednio i teraz kupi³am odlewki od zaufanych sprzedawców z pierwszego postu, wiêc my¶lê ¿e nikt mnie nie okantowa³. Ale przede wszystkim ten zapach mnie interesuje, bo naprawdê zabieg sta³ siê zno¶ny, czasoch³onny ale zno¶ny.
Stary 2015-02-17, 14:02   #2176
kasza80
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 705

Cytat:
Napisane przez aleksjaaa Poka¿ wiadomo¶æ
poniewa¿ po nocy w³osy s± do¶æ mocno pogniecione a koñce zmierzwione, brzydkie (pomimo tego, ¿e po zabiegu obciê³am 10 cm w³osów), po kativie, po nocy mia³am zawsze proste druty, a¿ do nastêpnego mycia
kasza80 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-02-17, 15:04   #2177
Lacturia
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 961
GG do Lacturia Send a message via Skype™ to Lacturia

Dziewczyny a ja mam taki problem, chyba zesz³o mi encanto ju¿ i.... okazuje sie ze konce wlosow wygladaja jak spalone (ok 5 cm). Chce to dzisiaj potraktowac kativa od ucha w dó³. Co my¶licie o tym pomy¶le?

Dodam tylko, ze nie sa porozdwajane czy cos. Wywijaja sie strasznie te konce, sa takie sianowate w dotyku. Reszta wlosow ok. Najgorsze jest to, ze ja niedawno podcina³am w³osy i nie chce tego zrów robiæ, a takich nie zniosê

Wymiana kosmetyczna&bi¿uteria&tor ebki -> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778720

Wish -> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=47297911

Edytowane przez Lacturia
Czas edycji: 2015-02-17 o 15:08
Lacturia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-02-17, 15:55   #2178
czekoladka3
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczyny, robi³am wczoraj Encanto. Trzeci raz, ale po roku przerwy. Czy kto¶ wie czy zmieni³ siê sk³ad przez ten ostatni rok?
Zupe³nie inna konsystencja szamponu, ten z wczoraj by³ konsystencji gêstego kisielu, wiêc zupe³nie inaczej ni¿ mój poprzedni. Do tego mam wra¿enie, ¿e ostatnio kolory keratyny i od¿ywki by³y ró¿ne, a wczoraj mia³am dwa preparaty ró¿owe. No i przede wszystkim: zapach. No wczoraj otwiera³am okno dla przyzwoito¶ci, ale spokojnie da³oby siê przy zamkniêtym. Ten specyficzny smrodek encanto by³ wyczuwalny i dra¿ni³ oczy i nos, ale nie tak intensywnie jak poprzednie dwa razy. Pop³aka³am siê raz, ale to dopiero jak mi kosmyk wlaz³ w oko.
Dzisiaj jestem po pierwszym myciu, zabieg wyszed³, w³osy s± ³adne, b³yszcz±ce i proste. I poprzednio i teraz kupi³am odlewki od zaufanych sprzedawców z pierwszego postu, wiêc my¶lê ¿e nikt mnie nie okantowa³. Ale przede wszystkim ten zapach mnie interesuje, bo naprawdê zabieg sta³ siê zno¶ny, czasoch³onny ale zno¶ny.
mo¿e faktycznie co¶ pozmieniali w sk³adzie to by t³umaczy³o ostatnio falê niezadowolenia z tego zabiegu.
Stary 2015-02-17, 16:15   #2179
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
mo¿e faktycznie co¶ pozmieniali w sk³adzie to by t³umaczy³o ostatnio falê niezadowolenia z tego zabiegu.
No powiem Ci, ¿e od wczoraj do dzisiejszego mycia denerwowa³am siê czy wysz³o. Stresik by³, bo od momentu otwarcia buteleczek wszystko mnie zaskakiwa³o. I w³osy by³y dziwne, jakby troszkê gumowe i szorstkie. Na szczê¶cie po myciu wszystko jest ok, s± ¶liskie i proste ciekawa jestem po prostu czy to moje w³osy inaczej zareagowa³y czy rzeczywi¶cie jaka¶ zmiana w produkcie.
Stary 2015-02-17, 17:57   #2180
sobek92
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 332

moze znajda sie chetne i rozdzielimy butelke encanto same?
sobek92 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-02-17, 19:26   #2181
201805170915
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 4 491

ja na razie globalem jestem zachwycona
nie ma ¿adnego przyklapu, w³osy s± proste- ale delikatnie siê odkszta³caj±, np po spaniu no i mimo myæ, ci±gle czujê ten zapach keratyny

zobaczymy tylko, jak bêdzie potem

tak w ogóle, mo¿na u¿ywaæ od¿ywki nivea long repair? zosta³a mi resztka, a szkoda j± wyrzuciæ
201805170915 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-02-17, 20:20   #2182
dziubas3105
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 573

Cytat:
Napisane przez sylwusapple Poka¿ wiadomo¶æ
Ni niestety taka prawda chocia¿ poradzi³am sobie z tymi koñcówkami bo dzisiaj s± w idealnym stanie. Tylko nie wiem czego do zas³uga - emulsja Gloria cz olejek sp w ka¿dym razie duet ca³kiem spoko
co to jest olejek sp??
chyba te¿ zakupiê gloriê

Akcja ratowania koñcówek rozpoczêta
Kupi³am dzi¶ te serum Kerapro i olejek makademia i arganowy. Po raz pierwszy w ¿yciu zaolejowa³am w³osy, chyba siê starzejê. :P

Pomimo tych koñcówek proste w³osy s± cudowne. Ju¿ nie wrócê do swoich zakrêtasów!
I ju¿ zastanawiam siê nad nastêpnym razem. Co jaki czas powinno siê wykonywaæ prostowanie?
Znacie kogo¶ z W-wy kto dobrze i tanio taki zabieg wykonuje???

Edytowane przez dziubas3105
Czas edycji: 2015-02-17 o 20:27
dziubas3105 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-02-17, 20:48   #2183
sylwusapple
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez dziubas3105 Poka¿ wiadomo¶æ
co to jest olejek sp??
chyba te¿ zakupiê gloriê

Akcja ratowania koñcówek rozpoczêta
Kupi³am dzi¶ te serum Kerapro i olejek makademia i arganowy. Po raz pierwszy w ¿yciu zaolejowa³am w³osy, chyba siê starzejê. :P

Pomimo tych koñcówek proste w³osy s± cudowne. Ju¿ nie wrócê do swoich zakrêtasów!
I ju¿ zastanawiam siê nad nastêpnym razem. Co jaki czas powinno siê wykonywaæ prostowanie?
Znacie kogo¶ z W-wy kto dobrze i tanio taki zabieg wykonuje???
Olejek o którym mowiê to olejek Wella luxe oil

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-02-17, 21:21   #2184
Elle88dw
Raczkowanie

Cytat:
Mo¿e rozja¶niæ ale nie musi. Mi po cocochoco kolor nie poja¶nia³ ani o pó³ tonu, a inne keratyny masakrycznie z¿era³y mi farbê tylko ¿e ja farbujê na ¶rednie i ciemne br±zy.
No tak, w koñcu ka¿de w³osy inne, nie spróbujê- nie dowiem siê...

Mam problem z t± prostownic±, ¿adnego numeru ani nic Chyba zrobiê na ¶rednim poziomie...

Dobrze kojarzê, ¿e Gloriê mo¿na kupiæ w Kauflandzie?
Stary 2015-02-18, 05:44   #2185
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 50 575

Cytat:
No tak, w koñcu ka¿de w³osy inne, nie spróbujê- nie dowiem siê...

Mam problem z t± prostownic±, ¿adnego numeru ani nic Chyba zrobiê na ¶rednim poziomie...

Dobrze kojarzê, ¿e Gloriê mo¿na kupiæ w Kauflandzie?
W Auchan mo¿na kupiæ.. ja tam jej nie polecam.. nie przypad³a mi do gustu.. w³a¶ciwie to nie robi³a nic z moimi w³osami..
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-02-18, 07:08   #2186
magdaavon
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 335

Cytat:
Napisane przez sobek92 Poka¿ wiadomo¶æ
moze znajda sie chetne i rozdzielimy butelke encanto same?
Ja jestem jak najbardziej chetna
magdaavon jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-02-18, 08:09   #2187
karolajn91
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 029

Hej, mam pytanie do dziewczyn, ktore maja porównanie encanto robione metoda tradycyjna a mieszana. Jak jest z trwa³o¶ci± tej mieszanej? Utrzymuje siê tak dlugo jak tradycyjna?

Jestem rok po encanto i wlosy s± nadal proste, tylko mam ju¿ odrosty i nie s± takie g³adkie jak na pocz±tku, dlatego zastanawiam siê nad powtórzeniem zabiegu. Odstrasza mnie jedynie smrodek i katowanie w³osów tyle razy prostownica wiec chcialabym skrocic zabieg

karolajn91 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-02-18, 09:19   #2188
czekoladka3
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolajn91 Poka¿ wiadomo¶æ
Hej, mam pytanie do dziewczyn, ktore maja porównanie encanto robione metoda tradycyjna a mieszana. Jak jest z trwa³o¶ci± tej mieszanej? Utrzymuje siê tak dlugo jak tradycyjna?

Jestem rok po encanto i wlosy s± nadal proste, tylko mam ju¿ odrosty i nie s± takie g³adkie jak na pocz±tku, dlatego zastanawiam siê nad powtórzeniem zabiegu. Odstrasza mnie jedynie smrodek i katowanie w³osów tyle razy prostownica wiec chcialabym skrocic zabieg
Wed³ug mnie mieszana trzyma siê trochê krócej ni¿ tradycyjna Tylko ¿e ja mam dosyæ oporne w³osy i mocno mi siê faluj±. Na Twoich w³osach mo¿e byæ inaczej, kilka dziewczyn tak¿e robi³o mieszan± i u nich trwa³o¶æ zabiegu by³a porównywalna do tradycyjnej. Wszystko zalezy od indywidualnych w³osów
Stary 2015-02-18, 09:53   #2189
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolajn91 Poka¿ wiadomo¶æ
Jak jest z trwa³o¶ci± tej mieszanej? Utrzymuje siê tak dlugo jak tradycyjna?

U mnie ró¿nica by³a przede wszystkim w wygl±dzie w³osów. Nie by³y tak g³adkie i proste jak po tradycyjnym zabiegu. Raz spróbowa³am, ale wolê jednak siê przemêczyæ pó³ dnia i mieæ naprawdê proste w³osy. Z tym, ¿e ja naturalnie mam mocny skrêt od samej g³owy, wiêc mo¿e st±d ta widoczna ró¿nica.
Stary 2015-02-18, 10:29   #2190
G Jak Gosia
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 5

Hejka Kiedy¶ ju¿ pisa³am ¿e ostatni raz encanto robi³am na pocz±tku maja zesz³ego roku i w³osy nadal proste po wysuszeniu suszark±. Na dniach zamierzam zakupiæ jaki¶ zestaw do prostowania bo zauwa¿y³am ¿e w³osy zaczê³y trochê reagowaæ na wilgoæ. Niestety zabieg bêdê musia³a wykonaæ tym razem sama tak¿e zale¿y mi ¿ebym nie musia³a go wykonywaæ przez 8 godzin bo chyba by mi rêce odpad³y co by¶cie poleci³y zakupiæ? cocochoco, kative czy dalej encanto ale metod± mieszan±? Za³±czam zdjêcie moich w³osów. Czy np. jedno opakowanie Kativy starczy³oby na tak± d³ugo¶æ?
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg hery.jpg (21,2 KB, 53 za³adowañ)
G Jak Gosia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Fryzury i styling

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 2 (0 u¿ytkowników i 2 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2017-04-22 22:09:54

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:28.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.