|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesuj± siê stylizacj± fryzur oraz stylingiem. Chcesz pog³êbiæ swoj± wiedzê, podzieliæ siê do¶wiadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#2161 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 631
|
Dot.: Keratynowe prostowanie wlosow cz.IV
Cytat:
![]() Najlepiej bêdzie podci±æ to co zniszczone, a pó¼niej porz±dnie wzi±æ siê za pielêgnacjê i na pewno szybciej zobaczysz efekty zapuszczania, bo w³osy nie bêd± siê kruszyæ ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2162 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 459
|
Hej,
Po wielu w±tpliwo¶ciach zdecydowa³am siê kupiæ CocoChoco, bo wydaje mi siê, ¿e jest delikatniejsze ni¿ Encanto. Moje w³osy s± proste i cienkie, ale strasznie zniszczone. Keratyn± chcia³abym je "podreperowaæ", ale mimo wszystko mam kilka w±tpliwo¶ci. Podczytywa³am Wasz w±tek, ale nie by³am w stanie przeczytaæ wszystkiego, wiêc nie bijcie, je¶li spamuje ![]() Bojê siê przeproteinowania i spalenia w³osów - czy przed zastosowaniem keratyny robi³y¶cie jakie¶ próby na grzywce/ pasemku? My¶la³am te¿, by przez tydzieñ lub dwa przed keratyn± je porz±dnie nawil¿yæ (np. gliceryna + olej, codziennie) i w tym czasie w ogóle nie u¿ywaæ protein. Je¶li ¼le kombinuje, wyprowad¼cie mnie z b³êdu ![]() Czyta³am, ale wolê siê upewniæ- naprawdê u¿ywacie kosmetyków z sol± i to nie wp³ywa na wyp³ukiwanie siê keratyny? Przegl±da³am sk³ady ró¿nych kosmetyków i wszystko ma sól. Nawet Biovaxy, które s± niby polecany prze tym prostowaniu, maj± "chloride".. I ostatnie pytanie, mam prostownicê Remingtona (pewnie ma ju¿ z 5 lat) ma 5 stopni regulacji ciep³a, ale nie mam pojêcia od jakiej temperatury siê zaczyna. W czasach kiedy prosotwa³am w³osy zawsze robi³am to na pierwszym stopniu (cienkie, proste w³osy), my¶licie, ¿e ma sens i jest bezpieczniej prostowaæ na tym pierwszym stopniu czy lepiej zwiêkszyæ moc? Edytowane przez Elle88dw Czas edycji: 2015-02-17 o 07:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#2163 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2) Zaprzestanie uzywania protein tu¿ przed zabiegiem to ca³kiem dobry pomys³ ![]() ![]() ![]() 3) Zakazane jest tylko Sodium Chloride. Tak sporo produktów je ma. Niektórym dziewczynom ten skladnik szybciej wyp³ukuje keratynê, innym natomiast nie robi za bardzo ró¿nicy. Wszystko zalezy od indywidualnych w³osów ![]() Z tego co pamiêtam soli nie maj± maski biovaxu, od¿ywki garniera ultra doux i fructis chyba te¿ nie ma, kallosy, matrix. Ciê¿ej jest z szamponami, ale na pewno Babydream nie ma soli i wiêkszo¶æ rosyjskich szamponów ![]() 4) Nie masz mo¿e instrukcji od tej prostownicy? Albo mo¿e gdzie¶ na internecie pisze jakie temp. odpowiadaj± poszczególnym stopniom ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2164 |
Raczkowanie
|
Dziêkujê za szybkie rozja¶nienie!
Strachliwa jestem i zreszt± zap³aka³abym siê, gdybym je spali³a, wiêc wybiorê jakie¶ pasemko od spodu ![]() My¶la³am, ¿e zakazane jest wszystko co ma w nazwie "chloride", a je¶li tylko sodium to faktycznie nie jest tak ¼le ![]() BD natomiast strasznie pl±cze mi w³osy, ale mam rosyjskie szampony, wiêc ok ![]() Prostownica.. je¶li nie star³ siê numer faktycznie przejrzê Internet ![]() Tak sobie jeszcze my¶lê.. co z tym rozja¶nianiem? Farbowañce (sp³owia³y rudy jak na moim avatarze) mo¿e to prostowanie rozja¶niæ? |
![]() ![]() |
![]() |
#2165 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 012
|
Cytat:
![]() Kolor moze Ci sie rozjasnic, bo generalnie niektore preparaty (CC do nich nalezy) rozjasniaja farbowane wlosy. Moga zrobic sie bardziej zolte. Ciezko przewidziec. Pomysl z odrzuceniem protein przed zabiegiem i olejowaniem jest genialny ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2166 |
Raczkowanie
|
Ech.. gdybym to doczyta³a wcze¶niej pewnie jeszcze bym siê wstrzyma³a z zakupem. Zrezygnowa³am z farbowania w³osów, nie lubiê tej ¿ó³tej rudzizny a tu jeszcze mo¿e siê rozja¶niæ
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2167 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 15 487
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2168 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2169 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 15 487
|
#2170 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2171 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 705
|
Odno¶nie INOARA i sianowatych koñcówek, pisa³am 100 razy, ¿e niestety s± do ¶ciêcia. To jest ku przestrodze osób, które chc± robiæ inoar - jest mega bajeczny i sprawdzi siê tylko dla osób, które codziennie rano myj± w³osy.
Dziubas - nie rób powtórki inoara na spalonej grzywce, bo bêdzie jeszcze gorzej. Pomimo, ¿e po myciu moje w³osy wygl±daj± bajecznie, to wiêcej inoara nie zrobiê, czekam na relacjê Miluchovy odno¶nie alfaparfu, jak bedzie z³a, to robiê kerapro |
![]() ![]() |
![]() |
#2172 | |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 26
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2173 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 841
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2174 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2175 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 967
|
Dziewczyny, robi³am wczoraj Encanto. Trzeci raz, ale po roku przerwy. Czy kto¶ wie czy zmieni³ siê sk³ad przez ten ostatni rok?
Zupe³nie inna konsystencja szamponu, ten z wczoraj by³ konsystencji gêstego kisielu, wiêc zupe³nie inaczej ni¿ mój poprzedni. Do tego mam wra¿enie, ¿e ostatnio kolory keratyny i od¿ywki by³y ró¿ne, a wczoraj mia³am dwa preparaty ró¿owe. No i przede wszystkim: zapach. No wczoraj otwiera³am okno dla przyzwoito¶ci, ale spokojnie da³oby siê przy zamkniêtym. Ten specyficzny smrodek encanto by³ wyczuwalny i dra¿ni³ oczy i nos, ale nie tak intensywnie jak poprzednie dwa razy. Pop³aka³am siê raz, ale to dopiero jak mi kosmyk wlaz³ w oko. Dzisiaj jestem po pierwszym myciu, zabieg wyszed³, w³osy s± ³adne, b³yszcz±ce i proste. I poprzednio i teraz kupi³am odlewki od zaufanych sprzedawców z pierwszego postu, wiêc my¶lê ¿e nikt mnie nie okantowa³. Ale przede wszystkim ten zapach mnie interesuje, bo naprawdê zabieg sta³ siê zno¶ny, czasoch³onny ale zno¶ny. |
![]() ![]() |
![]() |
#2176 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 705
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2177 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a ja mam taki problem, chyba zesz³o mi encanto ju¿ i.... okazuje sie ze konce wlosow wygladaja jak spalone (ok 5 cm). Chce to dzisiaj potraktowac kativa od ucha w dó³. Co my¶licie o tym pomy¶le?
Dodam tylko, ze nie sa porozdwajane czy cos. Wywijaja sie strasznie te konce, sa takie sianowate w dotyku. Reszta wlosow ok. Najgorsze jest to, ze ja niedawno podcina³am w³osy i nie chce tego zrów robiæ, a takich nie zniosê ![]()
http://lacturia.blogspot.com Mój blog ![]() Wymiana kosmetyczna&bi¿uteria&tor ebki -> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778720 Wish -> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=47297911 Edytowane przez Lacturia Czas edycji: 2015-02-17 o 15:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#2178 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2179 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2180 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 332
|
moze znajda sie chetne i rozdzielimy butelke encanto same?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2181 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 4 491
|
ja na razie globalem jestem zachwycona
![]() nie ma ¿adnego przyklapu, w³osy s± proste- ale delikatnie siê odkszta³caj±, np po spaniu ![]() ![]() zobaczymy tylko, jak bêdzie potem ![]() tak w ogóle, mo¿na u¿ywaæ od¿ywki nivea long repair? zosta³a mi resztka, a szkoda j± wyrzuciæ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2182 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 573
|
Cytat:
chyba te¿ zakupiê gloriê ![]() Akcja ratowania koñcówek rozpoczêta ![]() Kupi³am dzi¶ te serum Kerapro i olejek makademia i arganowy. Po raz pierwszy w ¿yciu zaolejowa³am w³osy, chyba siê starzejê. :P Pomimo tych koñcówek proste w³osy s± cudowne. Ju¿ nie wrócê do swoich zakrêtasów! I ju¿ zastanawiam siê nad nastêpnym razem. Co jaki czas powinno siê wykonywaæ prostowanie? Znacie kogo¶ z W-wy kto dobrze i tanio taki zabieg wykonuje??? Edytowane przez dziubas3105 Czas edycji: 2015-02-17 o 20:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2183 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2184 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam problem z t± prostownic±, ¿adnego numeru ani nic ![]() Dobrze kojarzê, ¿e Gloriê mo¿na kupiæ w Kauflandzie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2185 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 50 575
|
W Auchan mo¿na kupiæ.. ja tam jej nie polecam.. nie przypad³a mi do gustu.. w³a¶ciwie to nie robi³a nic z moimi w³osami..
|
![]() ![]() |
![]() |
#2186 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 335
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2187 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 029
|
Hej, mam pytanie do dziewczyn, ktore maja porównanie encanto robione metoda tradycyjna a mieszana. Jak jest z trwa³o¶ci± tej mieszanej? Utrzymuje siê tak dlugo jak tradycyjna?
Jestem rok po encanto i wlosy s± nadal proste, tylko mam ju¿ odrosty i nie s± takie g³adkie jak na pocz±tku, dlatego zastanawiam siê nad powtórzeniem zabiegu. Odstrasza mnie jedynie smrodek ![]() ![]()
#2188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2189 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie ró¿nica by³a przede wszystkim w wygl±dzie w³osów. Nie by³y tak g³adkie i proste jak po tradycyjnym zabiegu. Raz spróbowa³am, ale wolê jednak siê przemêczyæ pó³ dnia i mieæ naprawdê proste w³osy. Z tym, ¿e ja naturalnie mam mocny skrêt od samej g³owy, wiêc mo¿e st±d ta widoczna ró¿nica. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2190 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 5
|
Hejka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 2 (0 u¿ytkowników i 2 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:28.