|
|
#2161 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 2
Dziewczyny, dziękuję za info o Euthyroxie, bo się już bałam, że coś dziwnego dostałam. Mam narazie dawkę malutka: połowe 25.
Emdzik - fajna ta poduszka! Spałam dzisiaj do 9 i się wyspałam. Chociaż możliwe, że też zmęczona już bardzo byłam: wczoraj się mega nakręciłam, że coś jest na pewno źle bo i ta tarczyca i te cukry (już unormowane, ale zawsze). No i wpadłam w stan zamartwiania się. A mój Mąż zamiast mnie pocieszyć, przytulić, rozweselić uznał, że przesadzam i sobie bezczelnie zasnął. Wkurzyło mnie to i zdołowało jeszcze bardziej. Na szczęście dzisiaj już trochę lepiej. |
|
|
|
#2162 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
A to twardnienie brzucha to nie są te skurcze Braxtona? Bo one chyba się właśnie tak jakoś zaczynają i niby są bezbolesne? Pisałyśmy już kiedyś o tym
|
|
#2163 |
|
Zadomowienie
|
cześć diewczyny
ja też dziś pospałam aż do 9, przez co zaspałyśmy z córą bo ona miała dzisiaj rajd o 9, obudził nas tel wychowaczynia Oli ![]() Moje cukry nie są w normie, ale też i nie ma tragedi, dlatego zwiększyła mi insulinę, bo żeby miec cukry w normie to cały czas chodze głodna, a to nie oto chodzi. Dobra wpadłąm tylko aby wam zyczyć miłego wekendu, mój dziś siezaczyna pracowicie, bo zjechali bracia z Gdańska na moje urodziny, tak więć od wczoraj w kuchni, i powiem wam że zrobiłam sałatkę jarzynową i śledzie w oleju a teraz zaglądam do lodówki i cały czas podjadam te śledzie feee- normalnie nawet nie wiedziałam ze mam na nie taką ochotę, a koreczki śledziowe zjadłam w 5 minut całe opkakowanie ![]() Aha zapomniałabym mi też tak brzuch twardnieje i zauważyłam że często po tym jak przesadzę z pracami fizycznymi i jak za duzo czegoś zjem
|
|
|
|
#2164 |
|
Zakorzenienie
|
My już w wirze pracy od rana
Sporo zrobiłam, segregowałam ciuchy, troche wyrzuciłam, resztę spakowałam do torby,zaproszę przyjaciółkę, niech przejrzy i sobie wybierze, ona też mnie ciągle czymś zasypuje co jest za duże na nią takie fajne narzutki teraz na ciaze od niej dostalam ![]() ![]() Maż dzierga szafy, ja chwile odpoczne i zaczne chyba te leczo robic, choc tak mi sie nie chce.... w woku zawsze robilam,ale tego tyle,ze moze w garnku bede robila ![]() Magda - ahhhh mc donald <3 ja nie wiem chyba musialabym sie po nim mega struć,by nie jechac tam jesc bardzo lubie- przyznaje
|
|
#2165 |
|
Zakorzenienie
|
Aga podziwiam Cię za ta orkę od rana. A w sumie od wczoraj
![]() Ja w sumie nawet nie wstałam, Tż śpi po pracy więc leżę z nim, co chwilę tylko znoszę jedzenie do łóżka
|
|
#2166 |
|
Zakorzenienie
|
hehehe musisz pod lozkiem zapasy trzymac, nie bedziesz musiala wedrowac
|
|
#2167 |
|
Zakorzenienie
|
A wiecie co? Dzisiaj o 3 w nocy jak musiałam wstać posprzątać po kocie kuwetę
stwierdziłam, że jak już i tak się obudziłam, to włączyłam sobie tv i złapałam garść delicji z kuchni ![]() Moje obżarstwo wskoczyło chyba na wyższy level
|
|
#2168 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno wszystko dobrze, skoro dała Ci tez taką małą dawkę to znaczy, że aż tak to nic się nie dzieje złego ![]() Cytat:
![]() Ja nie wiem.. ja jakieś twardnienia mam jak się najem... więc to raczej wzdęcia ... Cytat:
przynajmniej się wyspałyście ![]() W takim razie życzę Ci miłego dnia z rodzinką ![]() Cytat:
![]() Ja dalej w piżamie to nie mam siły się znowu podnieść... ja już czuje te deszcze, które mają przyjść.. jestem strasznie czuła na pogode ![]() No ja się też oprzeć nie mogłam... chociaż na początku ciąży obiecywałam sobie że nie będę takich rzeczy jadła... i co z tego wyszło... ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Cytat:
![]() Ja wczoraj tłumaczyłam swojemu TŻ że nie ma mi proponować słodyczy itp, że jak już będę jęczała, że bardzo chce to najwyżej wtedy może mi coś dać ale lepiej żeby sam z siebie nic mi nie mówił o słodkim bo niedługo nie wiem jak będę wyglądać
|
|
#2169 |
|
Zakorzenienie
|
Ufff jak fajnie jest poleżeć komputerkiem
Brzuch mi puka <3 miło miłoale nie moge sie zmusic, by w kuchni to leczo robic buu z 6 cukiń to chyba potrwa kilka godzin ja nie chceeeeeeeeeeeeee Szafa we wnece ma juz obudowe robiona hehe jakoś idzie zjadlam kilka Hitów- lubię te ciasteczkawypiłam meliskę i brzuch się rozszalał
|
|
#2170 |
|
Zakorzenienie
|
Haha no ja ostatnio twierdziłam, że moje dziecko ma ADHD, ale mały chyba się obraził, teraz tylko delikatnie puka
![]() Mój Tż nie proponuje mi słodyczy, on w kółko proponuje mi kotlety, buraki i inne takie takie ![]() Także Magda masz lepiej niż ja
|
|
#2171 |
|
Zakorzenienie
|
a ja szukam od rana inspiracji do pokoju maluszka http://waszewnetrza.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/...33,280784.html ikea rzadzi
![]() bylam dzis na zakupach i donoszę, że w biedronce są pampki duopaki dady za 49,99 w takich kartonowych opakowaniach ( 10 zł taniej wychodzi )
|
#2172 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie wróciliśmy ze spaceru, a raczej brat nas odebrał bo tak sie rozlalo, a my bez parasoli.
babeczki odpiszcie mi koniecznie, bo chyba nikt nie doczytal, jak myślicie na te warsztaty można wziąć dziecko, czy to poroniony pomysł? Był tam ktos z dzieckiem? Co do euthyroxu to ja jestem na dawce 100 i pewnie na razie na niej bede bo mimo, ze ostatnio miałam tsh 2,25 to teraz mam 1,74 wiec luks. Cały czas bym cos jadła juz tak zglodnialam po śniadaniu
|
#2173 | |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny jesli macie w swojej okolicy sklep NETTO to tam świetne ceny pajaców i poduszki do spania/ karmienia są po 39,90. widzialam gazetkę, niestety nie mam w swojej okolicy ale daję cynk dalej
![]() kasiulka piękne łóżeczko ![]() Cytat:
laski czy wy wypijacie te słynne dwa litry wody oprócz pozostałych płynów? ja ostatnio nie :/ ciągle muszę sobie przypominać, zmuszać się. |
|
|
|
|
#2174 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2175 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie wiem, czy można brać na warsztaty dzieci, ale chyba można
![]() ![]() Zobaczcie ,co mnie czeka
|
|
#2176 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2177 |
|
Zakorzenienie
|
Hope jesteś
![]() Ja to bez bicia się przyznaję, że nie piję tyle wody, chociaż powinnam. Zrobiłaś już posiew? Co Ci tam wyszło?
|
|
#2178 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też się biorę zaraz za obiad, któraś ostatnio pisała o gołąbkach bez zawijania, więc dzisiaj na obiad u nas owe gołąbki, jak to się u nas mówi, bez gołąbków. Potem muszę oblecieć kurze no ale konserwację powierzchni płaskich pozostawiam kochanemu mężusiowi :d
|
|
|
|
|
#2179 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiulka ja niestety nie pomogę, nie byłam na takich warsztatach nigdy
Aga aż nie wiem co powiedzieć, przychodzi mi tylko do głowy "niech moc będzie z Tobą"
|
|
#2180 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za odpowiedz dziewczyny... Kurcze to nie wiem, ale pewnie lepiej byłoby pójść samemu to nie pójdę niestety.
Mnie wlasnie znowu twardnieje siadlam sobie... To naprawde jest upierdliwe i mnie trochę boli przy tym, ale lekarka mówiła ze wsio pozamykane wiec nie wiem... Aga, mogę wpaść na leczo? ![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Lubicie bezy dziewczyny? Ja dzis zrobię ta: http://www.mojewypieki.com/post/biala-pavlova Robiłam ja juz wielokrotnie a dzis mam ochotę.
|
#2181 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jestem kochana ![]() wiesz, wchodzę co jakis czas, ale z tel, i tyle stron zawsze jest że nie ogarniam naprawdę podczytam kilka, potem coś znów mnie zajmie, i już stado następnych, i wymiękam, nie jestem w temacie itd, dopiero jak dopadam kompa to sobie obczajam ostatnie posty i mogę się ogarnąć z napisaniem postu, który jest jeszcze w miarę aktualny tematycznie![]() dziękuję że pytasz i pamiętasz o tym że się badałam -to bardzo miłe ![]() sytuacja z posiewami i lekami była skomplikowana, bo ja posiew moczu zrobiłam sobie tutaj, a z pochwy na ostatniej wizycie u swojej gin (250 km stąd), no i byłam umówiona ze swoją gin, że jej wyślę wynik posiewu moczu na maila, a ona mi sprawdzi co wyszło u nich i jak coś da jeden antybiotyk na obie infekcje. Okazało się że wyszła mi ta sama bakteria w obu posiewach, więc dzwonili do mnie z kliniki że recepta na mnie czeka i rozpisane przez p dr co i jak. Ale gdzie tyle km bede jechac po receptę tylko więc poprosiłam ginkę żeby mi napisała co tam proponuje do leczenia i poszłam do ogólnego lekarza w przychodni pod nosem żeby mi to wypisała - na szczęście nie było problemu i już od wczoraj jadę na antybiotyku i globulkach, które mojemu tż przypomninają cukierki werthers oryginals także dobrze, że porobiłam te posiewy i badania, bo jak widać bezobjawowo zupełnie sie przypałętała jakaś pinda warto raz na jakis czas się sprawdzićasia, 4 l jesteś hardcorem ![]() ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2182 |
|
Zakorzenienie
|
Hope a powiedz mi, robiłaś posiew moczu tak?
I jeszcze inny, z pochwy? Hmm to ja może swojego również zapytam przy następnej wizycie, może mi zrobi? Tak w razie czego, żeby mieć pewność. Dobrze, że już jesteś na tabletkach Ja dopiero odebrałam wyniki i pokażę mu je na usg połówkowym, chociaż wolałabym już teraz coś brać, a nie tak czekać Asia to Ty chyba z toalety nie wychodzisz?
|
|
#2183 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale zwariować też się nie ma co dawać, kontrola raz na jakis czas wystarczy mnie akurat wyszło to coś i cza wygonić
|
|
|
|
|
#2184 |
|
Zakorzenienie
|
Hope zmotywowałaś mnie, abym i ja zrobiła takie badanie, nigdy nie robiłam takiego posiewu, nawet o nim nie słyszałam
|
|
#2185 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja Ci też nie odpowiem, ponieważ nie byłam na żadych warsztatach.. ale możliwe, że można.. przecież nie zabronią chyba dziecku wejść :/ Cytat:
![]() Cytat:
Eh ja też trochę posprzątałam. Tak mnie wzięło. I mi brzuch teraz spuchł. Czuje jakbym kamień miała Niby nie boli ale to nieprzyjemne. Muszę chyba odpocząć
|
|
#2186 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Nadrobiłam ale córcia mi nie daje posiedzieć, jak ona dziś marudzi, na kilka razy nadrabiałam nawet nie wiem co miałam napisaćMlebi wiedziałam że synuś Cie szybko zaskoczy Czekaj na kolejne kopniaki Hope dobrze że już wiadomo i można działać Kasia musiałaś robić ochotę na słodkości. Nie ładnie Jestem cały czas głodna aaa Na obiad do ziemniaczków i piersi będzie surówka z kapusty marchewki i jabłka to sie surówką zapcham haha Już się nie moge doczekać warsztatów ![]() ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Kasiula ja też nie wiem czy można ale ja z Zuzką będę jechać, nie będziemy mieli z kim jej zostawić. Chyba że pojadę z koleżanką a M zostanie z Zuzką ale wolała bym zeby jechał ze mną po to żeby wiedział jak udzielić pierwszej pomocy
|
#2187 |
|
Zakorzenienie
|
ufff mam dosc, stoje nad tym blatem- pokroilam dopiero 2 kolory papryki, 6 cukinii w tym 2 giganty, i tyle
jeszcze pieczarki, zielona papryka, cebula :/ aaaaaaaaaa pomidory mam dosc ale pieczarny obierac bede juz na siedzaco zapraszam wszystkich glodnych za kilka godzin jak nie umre do tego czasu ;p
|
|
#2188 |
|
Zakorzenienie
|
Magda to też fakt, ale wiesz, do mnie takie rzeczy aktualnie nie przemawiają. Właśnie ostatnio jak piłam te ohydne buraki, to mu wygarnęłam ze łzami w oczach a burakami w gardle, że traktuje mnie jak inkubator
Jak to się mówi, dobry opieprz nie jest zły ![]() Dzisiaj dostaję dziwne kopniaki, nie w brzuch tylko takie jakby od podwozia
|
|
#2189 |
|
Wtajemniczenie
|
Aga ja bym chętnie zjadła leczo
Maciejka mi sie nie otwiera link inspiracji pokoika. Dla Zuzki nie miałam śpiworka do spania ale teraz mocno się nad nim zastanawiam. M znowu nie ma, cały tydzień wracał później z pracy dzisiaj pojechał tacie pomóc na działce a ja chciała bym żeby był w domu
|
#2190 |
|
Wtajemniczenie
|
przeklete to fakt, toaleta jest moim najlepszym przyjacielem, jak jedziemy gdzieś to odrazu rozglądam się za wc
![]() 1141655 obierasz pieczarki??????? szacun! ja nigdy nie objerałam, tylko bardzo dokładnie myję! Obiad gotowy, kuchnia posprzątana, nawet wszystkie blaty wyszorowałam bardzo dokładnie, tak, że wszystko z nich ściągałam, także dla mnie to duży wyczyn. Teraz tylko kurz na mnie zerka... ale najpierw to sobie trochę poleżę
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:15.

Bo one chyba się właśnie tak jakoś zaczynają i niby są bezbolesne? Pisałyśmy już kiedyś o tym

Sporo zrobiłam, segregowałam ciuchy, troche wyrzuciłam, resztę spakowałam do torby,zaproszę przyjaciółkę, niech przejrzy i sobie wybierze, ona też mnie ciągle czymś zasypuje ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

przynajmniej się wyspałyście 
Brzuch mi puka <3 miło miło

więc poprosiłam ginkę żeby mi napisała co tam proponuje do leczenia i poszłam do ogólnego lekarza w przychodni pod nosem żeby mi to wypisała - na szczęście nie było problemu i już od wczoraj jadę na antybiotyku i globulkach, które mojemu tż przypomninają cukierki werthers oryginals