![]() |
#2161 |
Rozeznanie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)
"Jestem w 34 tyg ...zastanawiam się w którym tygodniu brzuch opada, i po czym poznać że to juz ????ja i tak mam chyba nisko brzuch i nie wiem jakuda mi sie rozpoznac czy opad... ????jeśli macie może zdjęci sprzed opadnięcia i po, to prosze, pokażcie..."
i odpowiedz : "Kochana w pierwszej ciąży brzuch opada zazwyczaj około 2 - 3 tygodnie przed porodem, ale wcale nie musi opaść. Niektórym opada tuż przed samym porodem. Poza tym jak Ci opadnie to napewno zauważysz ![]() ![]() a własnie mialam pisac ze mam wrazenie ze mi sie brzuch obnizyl, bo tez mialam pod cyckami a teraz sie tam miejsce zrobilo zeby cycki mogly swobodnie wisiec ![]() ![]() ![]() ![]()
#2162 |
Wtajemniczenie
|
cześć......
![]() dzięki dziewczyny za troskę! ![]() ![]() ![]() przepraszam, że dopiero teraz wczoraj był jakiś fatalny dzień.... chyba hormon mną rządził wizytę miałam na 15:30 i nie mialam z kim Jaśka zostawić.... tż w świecie, mam w sanatorium, tata w pracy... ![]() plan był taki, że zostanie u taty w pracy, nie mówiłam mu nic, bo ma trudność z rozstaniami ze mną.... ale w ndz ugadywałam się z tatą i on słyszał i mówi do mnie, że on popracuje z dziadkiem, a ja pojadę do lekarza... szczena mi opadła, ale na razie nie potwierdzałam, powiedziałam, że jedziemy popracować z dziadkiem.... no i taką histerię urządził u dziadka w pracy, że masakra.... to była histeria życia, histeria stulecia.... najpierw chciał jechać ze mną do domu, jak już go chciałam wyprowadzić z tamtąd to nie bo on chce zostać i zapętlił się, sam nie wiem co i jak, no histeria tata pomógł mi go zapakować do samochodu i powiedzialam mu, żeby wracał do pracy... jeszcze mu wstydu narobiliśmy.. :/ no i w tym samochodzie chyba ze 25minut, płacz, krzyk, histeria, bił mnie, szarpał, ja nie wiedziałam co dalej, tzn wiedziałam, że ta histeria mu zaraz minie,ale poczułam się jak te wszystkie samotne matki, po raz kolejny wielki szacun dla nich!!, nie miałam w ogóle żadnej opcji co dalej.... poczułam się taka malutka i taka SAMA, że aż się popłakałam w tym samochodzie.... wizyta na 15:30 a jak o 15:50 jeszcze w samochodzie z histerią małego..... tak to bym go wzięła bez problemu, ale jak mi krew pobierali kiedyś to on płakał, ze mi krzywdę robią i bałąm się, że zrobi mi aferę u lekarza, bo to najpierw ktg, potem usg, jeszcze na samolocie badanie.... ile się naklęłam w myślach na pracę tża, że wszystko jest na mojej głowie, że jestem tu sama, o wszytskim muszę myśleć, chociaż wiem, że nie moze zrezygnować bo nie ma alternatywy zadnej, ale jednocześnie bardzo źle mi było, no deprecha jak nic w końcu mały się uspokoił, nakładłam mu do głwoy, że jedzie ze mna, ma byc grzeczny, nie krzyczec nie plakac i robic co mu każę i pojechaliśmy. Do położnej weszłam 16:30, powiedziałam, że jestem strasznie spóźniona i znów nerwy mi puściły i popłynęłam, ta zaczęła mnie "ratować" pocieszać, małemu ciastka dała, powiedziała, ze spoko nic się nie stało, co tam 15minut" spóźnienia.... a to już godzina była potem czekałam do lekarza w nastepnej kolejce,w domu byłam o 18 a ostatnio jadłam coś między 13a14...... wykończona upłakana z wizyty przyswajałam info wybiórczo, z tego co pamiętam to mała waży 1700g, wzięła mi wymaz na GBSa, dziś rano go zaniosłam do labu, za tydzień wynik, co do mojego żylaka.... no tak, potwierdziła, że jest dużo większy i dała namiar na naczyniowca.. także w poniedziałek idę na wizytę i będę miała usg tego żylaka, przepływy będzie spr z tego co zrozumiałam no i będzie decyzja co dalej, coś mówiła o heparynie drobnocząsteczkowej..... co do porodu to powiedziała, że o porodzie to porozmawiamy na następnej wizycie... także nie wiem nawet czy znieczulenie dają, ale zadzwonię na oddział i się dowiem.... po wizycie u naczyniowca mam jej dać znać i będziemy decydować co dalej... ktg miałam ok, usg ok, ale nic się nie dopytywałam, kontrolowałam tylko Jaśka czy nie rozrabia za parawanem.... na koniec interesowało mnie czy wszystko jest dobrze, odp TAK i czy nie grozi mi jakiś przedwczesny poród odp NIE GROZI i w związku z tym wizytę mam za miesiąc 23.10. dzień był fatalny, a weekend zapowiada się nie lepszy za przyczyną mojego ukochanego tża, który zachowuje się czasem jak gówniarz, mimo, że na ogół dużo się zmienił, pomaga, doceniam to, ale czasem jest MEGA egoistą i nic do niego nie dociera i mam wkur*w na niego wielki, bo w weekend cały będą znowu sama, jakby mi mało było w tygodniu samotności.... jeszcze raz przepraszam za milczenie ![]() fajnie wiedzieć, że ktoś tam gdzieś w świecie ma mnie na uwadze ![]() ![]()
#2163 |
Zadomowienie
|
Kasia Śpiewające dark quin, tak na jaja ale mnie to nie rusza
#2164 |
Zadomowienie
|
Ela - bidulko , ale się stresu najadłaś
![]() dobrze że z dzidzią wszystko ok ![]()
#2165 |
Zadomowienie
|
hejka
![]() Powodzenia na dzisiejszych wizytach ![]() Ja dziś byłam na pobraniu krwi. Nigdy tego nie polubię ![]() Anetka cieszę się, że wszystko sie unormowało ![]() Kostka ja zrobiłam kocyk i rożek. Musiałam do czegos wykorzystać ten kawałek materiału więc zrobiłam jedno i drugie. Kocyk mam bez ocieplenia a w rożek właśnie wsadziłam to wypełnienie. I myślę, że spełni on podwójną funkcję - będzie rozkiem i kołderką ![]() Lola ucałuj ode mnie swojego psiura ![]() Indra właśnie myślę o kocu Minky w wersji dla dorosłych ![]() Słoneczko ja na zgagę ratuje się migdałami i póki co pomagają ![]() Ela halo !!!!! Co u Ciebie !!!!!???????????
#2166 |
Rozeznanie
|
Ela-
![]() ![]() Kasia ! - brzusio opadl ![]() ![]() ![]() RODZZIIIMYYY ! ! ! ![]() ![]()
#2167 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() eeee tam ![]() ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Ja też dzisiaj byłam na pobraniu i siuśki zostawiłam ![]() ![]() szybkawolna no ta szpara między cycami a brzuchem mnie wkurza, a ciągnie!
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2168 |
Zakorzenienie
|
Odkurzylam cala chate i musze odpoczac, potem powycieram podlogi zanim pojde po corke do przedszkola no i prosto na szczepienie......cos czuje ze bede ja sila trzymac, ona straszna panikara jest, chociaz moze nie bedzie tak zle
![]() Ela ale mialas dzien ![]() dobrze z malutka wszystko ok. ![]() ![]()
#2169 | |
Zadomowienie
|
Ela jesteś
![]() Kochana strasznie Ci współczuję... Wszystko się zwaliło na Ciebie i to na raz ! Najważniejsze że z Zuzią wszystko w jak najlepszym porządku ![]() Mam nadzieję, że sprawa z żylakiem choć troszkę Cie uspokoiła! Masz prawo być rozgoryczona a nawet wściekła skoro wszystko jest na Twojej głowie. Mam nadzieje, ze to się zmieni. Tego Ci życzę ![]() ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2170 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2171 |
Zadomowienie
|
Ela no to miałaś gorący dzień, ale teraz napewno będzie lepiej
![]() Dzieci są niestety czasami nieprzewidywalne, aż się boje jaki będzie mój synuś. Dobrze, że z dzidzią wszystko ok i trzymam kciuki żeby jakoś zwalczyć tego żylaka.
![]() |
#2172 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gratuluję kolejnego tc ![]() ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
![]() też je oglądałam ale na all...wyższe ceny są w licytacjach...przynajmnie j w tych dobiegających konca ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2173 |
Zadomowienie
|
Czekoladka powodzenia na szczepieniu.
#2174 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
oo fajne ![]() ja kiedyś kupiłam w Biedronce, paczkę 10 szt. różne kolory za 5 zł ![]() Z tego co kiedyś słyszałam, w empiku można kupić....ale ja nigdy nie mogłam tam znaleźć... No i na allegro to jest cała masa ![]() ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Ela, dobrze że z malutką wszystko ok ![]() no i odzywaj się Kochana czasem, bo my tu się martwimy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2175 |
Zadomowienie
|
Sweet- ciuszki boskie !
![]() ![]() Zanet- teraz to nawet nie ma sensu zmieniać lekarza ![]() Więc nawet nie myśl o tym, musimy same się jak najlepiej do tego porodu przygotować psychicznie i fizycznie ![]() ![]()
#2176 | |
Zakorzenienie
|
Śmiać mi się dzisiaj chciało z kuriera GLS
![]() przyszła przesyłka (akurat nie związana z ciążą), ale już któraś z kolei dostarczana przez GLS (w ciągu ostatnich 3 tygodni, ten sam kurier był może z 3-4 razy, a kojarzę go jeszcze ode mnie z pracy) i on do mnie tak "Pani jeszcze z tym brzuchem?" ja: "no jeszcze miesiąc ponad" on "a wiadomo co będzie" ja "dziewczynka" on "to będzie pani jeszcze zamawiać?" ja " to już końcówka" ![]() ogólnie kurier bardzo sympatyczny, młody....no i jest na czym oko zawiesić ![]() w sumie jeszcze czekam na wózek, ciekawe jaka firma kurierska dostarczy ![]() ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Cytat:
![]() Damy radę, kto da jak nie my....kobiety ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2177 |
Zakorzenienie
|
O matko Ela, wspołczuje!! A mała chyba spora co
![]() My z małą lecimy w niedziele do PL i bedziemy same az do listopada ;/ tez jestem wiekszosc czasu sama, wiec wyobrazam sobie jak się gotowałas w srodku! Do lekarza z moją to bym się raczej nie odważyła... juz sobie wyobrazam jakie by było kongo. Szwagierce podrzuce jak w czwartek pojade na wizyte ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2178 | |
Zakorzenienie
|
Ela nic się nie martw, zgadzam się z dziewczynami, że po burzy musi wyjść piękne słońce
![]() Cytat:
To ja z kolei mam wrażenie, że cały czas mam brzuch niziutko. Pod żebrami żadnych ruchów nie czuję, najwyżej gdzieś na wysokości pępka...
![]() |
#2179 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie, nie mam telewizora ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja kupowałam filc na allegro, dosyć cienki, tam na pewno coś wybierzesz w przystepnej cenie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A ja wytarłam kurze i chciałam odkurzyć to odkurzacz nie chce się włączyć ![]() ![]() Jeszcze odnoście szczepionki tej Euvax ( czy jakoś tak) to też z ciekawości patrzyłam do książeczki i Antosia była szczepiona nią w szpitalu , dzień po porodzie, a potem jak miała 8 miesięcy w przychodni ![]() |
||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2180 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A co było?? Nie wiecie co z Martha?? Dawno nie dawała znaku życia.
![]() |
#2181 |
Zakorzenienie
|
ale sie wkurzylam, jakiegos wirusa mam bo co wlacze wizaz to mi sie na inna strone przelacza i sciaga jave z jakimis grami, no to pousuwalam te programy ktore sie same zainstalowaly, ustawilam polityke prywatnosci i narazie dziala....
ciagle zapominam Futbolowa fajny brzuś i niezla kolekcja ksiazkowa ![]() ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- kciuki za wizyty ![]()
#2182 |
Zadomowienie
|
Kasiu bylam w klubie, chyba rzeczywiście niżej masz brzuszek.
W ogóle fajne macie brzuszki, wszystkie bez wyjątku! ![]() Ja w końcu muszę się zebrać i cyknąć fotkę ale w przedpokoju mamy magazyn i aż wstyd robić zdj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2183 |
Zakorzenienie
|
Begie13, żaden tam wstyd, niczym się nie przejmuj
![]() Dzięki, Czekoladka! Mogę się Wam pochwalić, że nareszcie zabrałam się za siebie i napisałam swój fragment ebooka, którego będę współtworzyć ![]() A za chwilę trza będzie obiad wreszcie wstawić, bo małżonowy budzik zadzwoni dokładnie za 5 minut ![]()
![]() |
#2184 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Marta! Do tablicy!
![]() |
#2185 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
mnie też naszło na sprzątanie - kurze -pranie jedne już poskładała... drugie wstawione -zmywanie garów z 2 dni -odkurzanie i mopowanie -mycie okien -łazienka sprzątnięta -TŻ jeszcze śmieci wyrzuci PAAADAAAM i brzuch się napina teraz jem pomidorówkę.. ponawiam pytanie... w ilu stC pranie robiłyście ?? i gdzie ten klub co by fotki wrzucić ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2186 | |
Raczkowanie
|
BArdzo fajny pomysł na dodatki
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ...i to jeszcze w Szczecinie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2187 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mmm, pomidorowa, musze zrobic. a jaki masz proszek ;> ja mialam lovele w pierwszej ciazy, nic sie nie dzialo... ale ktos tu pisal ze niby najbardziej uczula... wiec moze ten jelp albo dzidzius kupie. Edytowane przez anuszka21 Czas edycji: 2014-09-26 o 13:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2188 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
jeeejkuś jaka pyszna pomidorówa... ![]() ![]() ![]() mam 2... płyn lovela color (w niej wszystko wypiorę) a jak mi zabrknie to od razu mam też już płyn dzidziusia 3-4 prania dla małego: ciuszków (razem z rozmiarem 62) + pieluchy tetrowe + ręczniki + kocyk + jakieś przścieradełka, których jeszcze nie kupiłam 2 praia na nasze duże koce co na łóżku są... (bo w sypialni mamy łóżeczko.. i pewnie czasem dzidzia się z nami położy 2 prania moich ciuszków - szlafrok do szpitala etc, biustonosze-flaki też wrzucę 1 pranie męża ciuchów.. właśnie mi uświadomiłaś że sporo prania przede mną.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2189 |
Rozeznanie
|
cholera a mnie jeszcze chyba jaies przeziębienie łapie
![]()
#2190 |
Zakorzenienie
|
Ela, a mala lezy głowa w dół?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:36.