|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dumne z nas wrześniowe mamy, nasze szczęścia są już z nami. Wrześniówki 2014
Cytat:
|
|
|
#2162 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dumne z nas wrześniowe mamy, nasze szczęścia są już z nami. Wrześniówki 2014
Już po karmieniu, czekam aż zaśnie w swoim łóżeczku
![]() ---------- Dopisano o 03:32 ---------- Poprzedni post napisano o 03:12 ---------- Uffff odpukac chyba się udało zatem dobranoc
|
|
|
|
#2163 |
|
Wtajemniczenie
|
My też po :p branoc
|
|
#2164 |
|
Zakorzenienie
|
My już po drugim.
Mecza nas bóle brzuszka marika budzi się co godzinę mniej też ciumka. Mam nadzieję że jutro już będzie wszystko w normie. Zasnela, ciekawa ile pospi teraz ![]() Sent from my MT11i using Wizaz Forum mobile app
|
#2165 |
|
Zadomowienie
|
My po karmieniu rowniez
witamy sie tak w ogóle dzis na 8 szczepienie, na 15:45 wizyta u gina i jak na zlosc tż dzisiaj ma służbe i idziemy same Piękne dzieciaczki mamy na wątku i jakie juz zdolne!!! Mój leniuszek nie chce sie obracać z brzuszka na plecki... współczuje problemów z dzieciaczkami,bo pleśniawki i niesymetryczne główki potrzebujace rehabilotacji potrafią być uciążliwe, no i te nieszczęsne bolące brzuszki... my mamy inny problem i może pomyślicie,ze zwariowałam ale Lenie chyba wychodzą ząbki na dole... ma dwie białe kropki pod skórką na dziąsłach w miejscu dolnych jedynek, ślini sie strasznie i pcha rączki do buźki... smoczka to aż gryzie... strasznie wcześnie gdyby to były zęby... i już się martwie czy wszystko jest dobrze... zapytam pediatre dziś na szczepieniu choc w tej mojej przuchodni to lekarzom nie do konca mozna ufac... ide jeszcze pospać trochę milego dnia Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2166 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My też po karmieniu, ale mój książe ma teraz czas na guganie wiec sobie gadamy
|
|
|
|
|
#2167 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale jakbyś stwierdziła po 16, że musisz się przespać choćby nie wiem co to wal śmiało - wpadnę i posiedzę z dwoma maluchami albo Olkę mężowi zostawię
|
|
#2168 |
|
Wtajemniczenie
|
nmartyna moja ciocia urodzila syna z zębami
|
|
#2169 |
|
Rozeznanie
|
a moja Ola dziś pospała od 22 do 6 rano po otuleniu na ciasno (zastosowałam metodę Karpa) i włączeniu Misia Szumisia. Jeśli ta metoda zadziała i będzie mi tak codziennie spała to normalnie faceta ozłocę
|
#2170 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej, witam się po w miarę przespanej nocy.
Dzisiaj jedziemy na obiad do teściowej ![]() MałaPaulina bardzo ładnie idzie Ci bieganie. Szybko dojdziesz do 10km i też będziesz śmigać ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2171 |
|
Raczkowanie
|
Martyna - ja w 3 miesiacu mialam juz 2 zabki. Musiały zacząć sie pojawiać wcześniej, ale nikt takiemu maluszkowi nie szukal oznak zabkowania wiec mogly sie pojawic przed trzecim miesiącem.
|
|
|
|
#2172 |
|
Konto usunięte
|
Ząbki tak wcześnie?
![]() Witam się Mała dała mi pospać od 22 do 2, od 3 do 5 i potem do 7 ![]() Muszę jej podawać furaginum i ten syrop z wit c... cerutin? Tylko nie wiem jakj... Daję jej to na łyżeczce ale to wypluwa. Nie dziwie się, kwaśne jak olera. Ja daję jej tylko cyca, nie chce dopajać żadnymi herbatkami... Ale może trzeba będzie podać jej to z wodą? Macie jakiś pomysł?
|
|
|
|
#2173 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja tez usłyszałam od pediatry, ze Filipowi mogą wyjsć zeby nie długo, bo dziąsła są mocno rozpulchnione i tak to wyglada... Witamy sie jeszcze leniuchujac ![]() Dzis moj Robaczek pierwszy raz po karmieniu o 6 dalej spał w łóżeczku, dopiero od 20 min leżymy razem w łożku... Po wczorajszej wizycie u lekarza dowiedziałam sie tyle, ze po prostu mleko wchłania sie w całości i nie ma kupy... Zobaczę jeszcze dzis i jak nie bedzie to wieczorem operacja termometr😳 Byliśmy wczoraj z Małym na zakupach i on to chyba bardzo lubi, bo zawsze spi i jest grzeczniutki i wynalazlam sobie płaszcz wrzucę zdjecie i powiedzcie szczerze jak w nim wyglądam. A i trzeba sobie wyobrazic, ze mam buty na obcasie, bo na płasko to jak kulka troche...
|
|
|
#2174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fiu fiu dzis tz ma na rano i zajmowal sie malym w nocy a ja spalam w drugim pokoju. Kurcze brakowalo mi tego czorta i teraz wiem ze to ja potrzebuje z nim spac a nie on ze mna ale jAk sie usmiechal jak o 5 rano przyszlam do niego ![]() Wysłane z mojego HUAWEI Y530-U00
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
|
#2175 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Witam się po koszmarnym wieczorze. Po szczepieniu mała spała 3h, myślałam, że jest okej, o 18:00 obudziła się z takim krzykiem, ewidentnie coś ją bolało. Uspokoić jej nie mogłam, okazało się, że ma nóżki mocno spuchnięte, zwłaszcza ta, gdzie kłuto dwa razy. Serce mi pękało, wyłam razem z nią,sama byłam, nie wiedziałam co robić. Nie umiałam czopka jest wsadzić przeciwbólowego Teściowa przyjechała, kupiła w płynie paracetamol, zrobiłyśmy okład na nóżkę z Altaziai i od razu pomogło, ale 40min takiego płaczu, koszmar Taka smutna leżała, oczka takie malutkie, koszmar. W nocy na szczęćie spała dwa razy po 3,5h, uśmiechała się, więc już jest okej.Ale ja z tego stresu ledwo ogarniam dzisiaj ![]() ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cytat:
Meta rozumiem
|
|
|
#2176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko za maly po ciazy I jutro albo w pt szalenstwo zakupow dla mnie I Mariki I jutro albo w pt mam wizyte u osteopaty bo znajoma zalatwila szybciej I moze cos pomoże na kolki I brzuszek I lezenie tylko na jednej stronie jesli vhodzi o glowke
|
|
#2177 |
|
Zakorzenienie
|
Świetny płaszcz, bierz!
|
|
#2178 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Witam się Mała dała mi pospać od 22 do 2, od 3 do 5 i potem do 7 ![]() Muszę jej podawać furaginum i ten syrop z wit c... cerutin? Tylko nie wiem jakj... Daję jej to na łyżeczce ale to wypluwa. Nie dziwie się, kwaśne jak olera. Ja daję jej tylko cyca, nie chce dopajać żadnymi herbatkami... Ale może trzeba będzie podać jej to z wodą? Macie jakiś pomysł? [/QUOTE]Kurcze moja Lenka też się strasznie ślini, i też przez chwilę pomyślałam że może ząbki. W nocy muszę jej pilnować jak jak carolicuska swoją Antosię bo też aż się dławi śliną, a pleśniawek już nie ma
|
|||
|
|
|
#2179 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() moja szczera opinia
|
|
|
#2180 |
|
Wtajemniczenie
|
Joasiakr u mnie tak bylo ze minelo 6 tygodni a maly na cyca co chwile... juz widze ze mu minelo
najgorzej bylo w nocy... za to teraz tak mi podkrecil laktacje ze znowu mam twarde cycki od mleka echPaulina ja tez mysle ze wlasnie mleko sie tak wchlania ze nie ma tej kupy u mnie kup jest coraz mniejNo moj maluszek juz spi w nocy normalnie i nie je juz co godzine,dwie... za to tak mi rozkrecil laktacje ze mam cycki pelne mleka...ech,dzis to prosilam go zeby rano zjadl bo myslalam ze mi pęknie cyc,w koncu ulżyl mamie
|
#2181 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;48717156]Ząbki tak wcześnie?
![]() Witam się Mała dała mi pospać od 22 do 2, od 3 do 5 i potem do 7 ![]() Muszę jej podawać furaginum i ten syrop z wit c... cerutin? Tylko nie wiem jakj... Daję jej to na łyżeczce ale to wypluwa. Nie dziwie się, kwaśne jak olera. Ja daję jej tylko cyca, nie chce dopajać żadnymi herbatkami... Ale może trzeba będzie podać jej to z wodą? Macie jakiś pomysł? [/QUOTE]A jakbyś ściągnęła mleczko i łyżeczką podała? Ja wapno podawałam małej zwykłą strzykawką a witaminy D i k na lyzeczce z mlekiem moim. A teraz już same bierze
|
|
|
|
#2182 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Mamusie...
Nadrabiam Was od kilku dni ale zawsze brak czasu na napisanie czegoś... Paulina fajny płaszcz, kup sobie, należy Ci się... Współczuję problemów po szczepieniu Asia, u nas było w miarę ok. W miarę, bo dzień po szczepieniu Konrad był marudny i płakał co chwilę... Niestabilna co do Twojego palucha to jak mi wrastał paznokieć to babka kazała mi robić tamponowanie czy jakoś tak to sie nazywało. Trzeba troszkę watki zwinąć w rulonik, taki wałeczek, zlać wodą utlenioną i wpychać w to bolące miejsce... Albo właśnie wyciąć ten kawałek paznokcia no i przede wszystkim na stopach paznokcie obcinamy na prosto i lepiej żeby nie były długie bo to sprzyja wrastaniu. Ja się bardzo długo męczyłam z tym dziadostwem co się zagoiło to znowu się pojawiało po jakimś czasie... A no i ja też nie byłam jeszcze u lekarza a w piątek Konrad skończy 8 tygodni. Ale umówię się może dzisiaj. Kurcze dni tak szybko lecą, że masakra... W niedzielę byliśmy w Ikea. Kupiliśmy ramę łóżka do sypialni. Jestem mega zadowolona. Super się śpi i nie jest takie niskie jak nasze było... Wczoraj był u mnie mój 8letni brat Gracjan, pomagał mi przy Małym, prowadził wózeczek na spacerze, głaskał Go gdy płakał a na koniec jak już jechał do domu a Mały zaczął płakać to stwierdził że na pewno dlatego, że wujek już jedzie do domku, jest smutny i będzie tęsknił... Hehe rozczuliłam się... Dzisiaj wybieram się z Konradkiem na cmentarz trochę ogarnąć, bo już w sumie siostry mojej Mamy sprzątały ale pójdę bo potem będzie gadka że jak zwykle nic nie porobione... A moja teściowa zawsze mówi że jak dziecko wodzi wzrokiem po suficie to że widzi aniołki no i że przecież jest świętych obcowanie no i w niedziele Konradek właśnie rozglądał się po suficie uśmiechał się i machał rączkami i nachyliłam się nad Nim i zaczęłam gadać że pewnie babcia J. do Niego przyszła to się cieszył jak nie wiem... Może coś w tym jest...
|
#2183 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale ja lubie klasyczne płaszcze może dlatego
Edytowane przez agnes 20 Czas edycji: 2014-10-29 o 10:39 |
|
|
|
|
#2184 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak ma skórzane rękawy a cały jakby z futerka i świetny ten kołnierz![]() Cytat:
a jak to wiązanie byłoby pod biustem to nie wygladała bym jak w ciazy?? Tym bardziej, ze brzucha troche jeszcze mam... A prosty czarny to mam, a wlasnie chciałam jakis "wymyślny", a przede wszystkim zeby miał skórzane rękawy... a moj mąż jak ostatnio przymierzalam sukienkę i mowię, ze wyglądam jakos staro to stwierdził, ze teraz juz musze poważnie wyglądać, bo przecież jestem matką Tu wrzucę lepsze zdjecie, na którym widać z czego płaszcz http://www.reserved.com/pl/pl/woman/...materials-coat I wyobraźcie sobie, ze u mnie w galerii kosztuje on 249zl 😳 a nie 399zl
|
|
|
#2185 |
|
Zadomowienie
|
To i ja sie cholerka zastanawiam nad zebami, ale kurcze to zbyt szybko, nie spotkalam sie z tym...
W ogole to dzien dobry! U nas dobra noc. Wczoraj o 20:30 mala juz nam spala. O 24 ja nakarmilam na spiocha, spala dalej. W nocy byla kupa- pampek zmieniony na spiocha. Od 7 do 8 bylo krecenie sie i wydawanie dziwnych odglosow zakonczone takim bakiem, ze az podskoczylam. Zmiana pampka i wlasnie sie obudzila No zlote dziecko. Oby w dzien nie byla marudka. Pewnie ok 13 pojdziemy na spacer. A Meta, dzieki za pomysl z tym Cebionem! ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Antośkowy poranny uśmiech |
|
|
|
#2186 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2187 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ale ale... to jest tylko moja opinia. Jak Ty sie w nim dobrze czujesz to kupuj. Bo najwazniejsze jest to jak Ty sie w nim bedziesz czula a nie co inni powiedza ![]() http://images10.fotosik.pl/3387/208d2c89bd555ada.jpg
|
|
|
#2188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale sprawdź jeszcze na mosquito czy coś Ci w oko nie wpadnie tez są fikusne płaszcze co prawda bez skórzanych rękawów. Coś ciekawego we Wzorcowni? Jakieś wyprzedaże coś? Ja się czaje na taki i chyba się skuszę
|
|
|
|
|
#2189 |
|
Zakorzenienie
|
Kto ma jedną z tych mat?Nie mogę się zdecydować
|
#2190 |
|
Raczkowanie
|
Caroluśka - śliczna Antosia
Śliczne sa te nasze dzieciaczki czekam az moja ksiezniczka sie obudzi, nakarmimy sie i idziemy na spacer musiałam dac malej czopka glicerynowego bo znowu byl problem z kupka juz bym chciala zeby te problemy brzuszkowe skonczyly sie. My we wtorek mamy szczepienie i juz sie boje i jestem ciekawa czy dobrze przybiera na moim pokarmie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:39.

) wiec po wykonaniu 4 testów dziś zadzwoniła z Nowinami

marika budzi się co godzinę 

I jutro albo w pt szalenstwo zakupow dla mnie I Mariki