|
|
#2161 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie LIPCOWE 2015 cz.1
Cytat:
dla mnie jest jeszcze za wcześnie, bo dopiero będzie 10 tc...
|
|
|
#2162 |
|
Wtajemniczenie
|
Dla mnie też za wcześnie. Ja dopiero po świętach będę iść i będę wtedy w 13tygodniu (12t i któryś tam dzień - tak to liczę). Tylko nadal się zastanawiam czy się decydowac oprócz usg 4d na ten test Pappa.
![]() W poniedziałek mam wizyte i zobacyzmy co powie ten mój lekarz. Ale podejrzewam, że mi powie, że skoro młoda jestem i nie było w rodzinie przypadków wad genetycznych to pewnie nie ma sensu..... no ale sama nie wiem.
|
|
|
|
#2163 |
|
Rozeznanie
|
Cześć
orientujecie sie moze do którego tygodnia ciazy można latać rayanair? Czytałam ze jak ciaza bez problemów to niby do 38tyg tylko nie wiem jak to w praktyce wyglada:/
|
#2164 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a po coli to mi się jeszcze bardziej odbija chociaż teraz po drugim biegu do kibelka jak na razie mi przeszło. Jeszcze 2,5 godziny do wyjścia - wytrwam
|
|
|
|
|
#2165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja na genetyczne idę dopiero w drugiej połowie stycznia
|
|
|
|
|
#2166 |
|
Zadomowienie
|
Czołem ciężarówki
![]() Dzisiaj spałam 13 godz, uffff za to mega się stresuje, idę dziś na wizytę i martwię się, czy wszystko jest w porządku... Rozmawiałam z dwiema koleżankami, tez po poronieniu, powiedziały obie zgodnie, ze uspokoiły się dopiero, kiedy wyczuwały ruchy dziecka, wtedy codziennie miały potwierdzenie, ze serduszko bije. No taki już chyba urok Mam.... Martwisz się kobieto, czy się Małe pocznie, potem czy serducho bije, potem czy to i tamto się rozwija, czy poród bez problemu, czy będzie zdrowe, czy zda do następnej klasy, czy maturę napisze, czy się obroni, czy się ożeni, jak synowa będzie rodzic hehehe no i taki to matczyny los nic nie poradzę, martwię się i już... Ma ktoś jakiś sposób na niemartwienie się? To ja poproszę.......
|
#2167 |
|
Zakorzenienie
|
Strobiluska ja nie mam
![]() Ktory tc u Ciebie juz?
|
|
#2168 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzięki ![]() Czytałam i trzeba wydrukować od nich formę i lekarz ma wypisać.
|
|
#2169 |
|
Zakorzenienie
|
Złotej rady pewnie nie ma, ale ja póki co spokojna jestem. Na każdej wizycie było ok to co ja będę się na zapas stresować...
Jedyne co mam to jak ide do toalety odruchowo sprawdzam czy na bieliźnie nie ma nic nie powołanego a taak, to luuuz ![]() Moze to zasługa tża, on z rodzaju tych bezstresowych przed ślubem też się nie stresował, to ja na persenie jechałam
|
|
#2170 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewuszki
na wczesnie sie pochwalilam, ze nie mam mdlosci. Jak sie tylko zaczal 7tydz to masakra, wczoraj nic nie moglam zjesc na wszystko mnoe odrzucalo i mam dziwne zachcianki, wczoraj na 2sniadanie kanapka z maslem i pokrojonym bananem, a dzisiaj jogurt przegryzam pietruszka ![]() Na niedlugo mam miec gosci- tescie przychodza w odwiedziny ehhhh jak ja uwielbiam takie niespodzianki :/Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2171 |
|
Rozeznanie
|
Tak tylko jak juz poczujesz ruchy to zaczyna sie martwienie czy aby nie za rzadko te ruchy... Jak dzidzia kopie super jak od godziny nic to juz zmartwienie
a przecież maluch sobie spi juz do końca życia będziemy sie martwić o wszystko związane z malenstwami.
|
#2172 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Z jednej strony narzekam bo znów przez to się czuje beznadziejnie ale z drugiej przynajmniej wiem, że wszystko z małym ok ![]() W czwartek idę do lekarza, będzie to 12 tydzień więc przypuszczam, że zrobi badania
|
|
#2174 |
|
Zakorzenienie
|
Rybka z ziemniakami i pekinką czyli bez kombinacji
![]() Zjadłabym bigos ale się skończył ![]() W ogóle powiem Wam, że przez te mdłości to moje odżywianie woła o pomstę do nieba
|
#2175 |
|
Rozeznanie
|
Ja dzisiaj robię zapiekankę ziemniaczana z pomidorami boczkiem cebulką itd.
|
#2176 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie martwić się! Martwienie się nic nie da Ja też jakoś na luzie w tej ciąży, nawet mi się do lekarza specjalnie nie śpieszy A w zeszłej na tym samym etapie, co jestem teraz już leżałam w szpitalu ![]() Cytat:
Poproszę przepis
|
||
|
|
|
#2177 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
W między czasie zaliczyłam ziemniaki z wody z białym serkiem i masełkiem :ślina: i ziemniaki w plasterkach smażone bez tłuszczu... ZIemniaki to coś, co pokochałam z ciąży.... brokuł pyszny, pomidorki też mi smakują, mandarynki też wchodzą, choć lepiej jabłka, ale najlepsiejsze na świecie są ziemniaki
|
||
|
|
|
#2179 |
|
Zadomowienie
|
Współczuje dziewczynom, ktore maja mdłości. Ja miałam na samym początku. Już dwa dnimprzed zrobieniem testu było tak koszmarnie, ze przeleżałam dwa dni. Pózniej było trochę lepiej. Jeszcze tydzien temu było tak sobie, ale nie koszmarnie. A w tym tygodniu jest lepiej. Wieczorami mnie mdli, ale nie jest to bardzo dokuczliwe.
Mnie pomaga ruch. Gorzej sie czuje jak siedzę, w pracy nie wyrabiałam. Ale jak sie ruszam, to jest lepiej. Zaczęłam pływać i co drugi dzien chodzę na basen. I od tej pory jest mi lepiej. |
|
|
|
#2180 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w pierwszej ciąży dopiero w 20-21 tygodniu |
|
|
|
|
#2182 |
|
Zadomowienie
|
Może dlatego, że mój Dzieć był baaaardzo ruchliwy, a ja szczuplaczek.... No i moja gin stwierdziła, że to wyjątkowe, ale możliwe. Zresztą ja baardzo czekałam na te ruchy i kiedyś leżałam sobie na łóżeczku i piłam ciepłe kakao i wtedy Hania się uaktywniła. Zresztą teraz jest podobnie - Młoda codziennie chciałaby pić kakao i potem szaleje.
|
|
|
|
#2183 |
|
Zakorzenienie
|
a dziewczyne, te które już mają dzieci, czy słuchałyście w ciąży muzyki np. klasycznej?
trochę sie naczytałam i tak sie zastanawiam czy faktycznie tak robią mamy i czy daje to potem jakieś efekty?
|
|
#2184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podobno też, że w drugiej ciąży szybciej się wyczuwa
|
|
#2185 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A wczoraj wieczorem mimo,że wcześniej zrobiłam tymbaliki na kolacje bo miałam mega ,potem przyszła chęc na pizze i ona wygrała a tymbaliki leżą dalej nietknięte w lodówce.Też macie tak zmienne smaki?Bo mnie to trochę już przeraża. |
|
|
|
|
#2186 |
|
Zadomowienie
|
Ja ogólnie dużo muzyki słucham, ale niekoniecznie klasycznej. Do 5 miesiąca pracowałam (w przedszkolu) i akurat mieliśmy przygotowania do jasełek więc dużo słuchaliśmy i śpiewaliśmy. A jak już byłam w domu na zwolnieniu, to słuchałam swojej ulubionej muzyki, a gdzieś tak w 8 miesiącu kiedy wyczuwałam,że mała ma dłuższą aktywność i niedługo będzie się zbierać do snu, to włączałam kołysanki Turnaua i wyobraźcie sobie, że po powrocie ze szpitala to właśnie te kołysanki Ją uspokajały - nawet jak dość mocno płakała, to jak je włączyłam, Hania zastygała w bezruchu i słuchała. Do tej pory Młoda śpi przy muzyce (ale to też, żeby ograniczyć gwałtowne dźwięki dobiegające od sąsiadów)
|
|
|
|
#2187 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Oj tak... mnie ciągnie do kwaśnego i ostrego... ahhh, ile rzeczy ja bym zjadła. Najbardziej mnie ten apetyt przeraża, bo ostatnio schudłam na początku 3 kg, a na koniec i tak miałam 16 kg na plusie. Więc się boję co to będzie jak się rozsmakuję we wszystkim
|
|||
|
|
|
#2188 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już 3 razy kupiłam pączka i zdążyła mi na niego odejść ochota zanim ze sklepu wyszłam
Z wieloma produktami tak mam, dobrze że ma kto zjeść to później
|
#2189 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Czyli jednak coś w tym jest
|
|
|
#2190 |
|
Zadomowienie
|
http://pogromcymitowmedycznych.pl/my...ozwuj-dziecka/
Co do muzyki, to nie wiem czy to rzeczywiście coś daje, bo nie wiem jaka byłaby Hania gdybym nie słuchała muzyki. Ale skoro mnie to relaksuje i to lubię, to słucham. Młoda do tej pory ma tak, że jak ma gorszy humorek, to wystarczy Jej włączyć muzykę albo dać jeść. Nawet panie w żłobku w zeszłym roku się śmiały, że rzeczywiście tak jest. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:35.

Błonnik jest ok ale tylko pod warunkiem wypicia dużej ilości wody w przeciwnym wypadku jest jeszcze gorzej.

a po coli to mi się jeszcze bardziej odbija 
za to mega się stresuje, idę dziś na wizytę i martwię się, czy wszystko jest w porządku... Rozmawiałam z dwiema koleżankami, tez po poronieniu, powiedziały obie zgodnie, ze uspokoiły się dopiero, kiedy wyczuwały ruchy dziecka, wtedy codziennie miały potwierdzenie, ze serduszko bije. No taki już chyba urok Mam.... Martwisz się kobieto, czy się Małe pocznie, potem czy serducho bije, potem czy to i tamto się rozwija, czy poród bez problemu, czy będzie zdrowe, czy zda do następnej klasy, czy maturę napisze, czy się obroni, czy się ożeni, jak synowa będzie rodzic hehehe no i taki to matczyny los
nic nie poradzę, martwię się i już... Ma ktoś jakiś sposób na niemartwienie się? To ja poproszę.......

jak ja uwielbiam takie niespodzianki :/
29.09.2012 r Na zawsze razem..
09.09.2013 

Poproszę przepis