Grudniowe Mamusie cz. V - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-11, 10:13   #2161
Trusiulandia
Zakorzenienie

Dot.: Grudniowe Mamusie cz. V

Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość
Trusia Ty to twarda jesteś. Nie znam się ale może to dobrze, że mocno nie odczuwasz skurczów. Oby to lekki poród zwiastowało
Ee mi to się wydaje ze jeszcze się wycisza ale oby plum i już

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Julianek 16.12.14r. 5.05!
Trusiulandia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 10:18   #2162
minka26
Wtajemniczenie

Trusia - trzymam kciuki

Dziewyczyny ten link do grupy wam wrzuce jak starsza skończ oglądać bajke na kompie
Stary 2014-12-11, 10:19   #2163
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trusiulandia Pokaż wiadomość
Ee mi to się wydaje ze jeszcze się wycisza ale oby plum i już
Też mam taką nadzieję. Oby szybko i najlepiej bezboleśnie

Jedna babka mi kiedyś mówiła, że nie zdążyła koszuli przebrać na porodówce i położna dziecko jej łapała. Ta nie wiedziała, że aż tak zaawansowany poród jest bo nie odczuwała bólu. 5 minut i po sprawie.

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 10:19   #2164
TheN4ti
Rozeznanie

Ja też nie chce odwiedzin w szpitalu, tylko mąż. Zresztą mam nadzieje, ze wrócimy do domu w ekspresowym czasie. Wszyscy wiedzą, że mają czekać na znak ode mnie kiedy będziemy gotowi na odwiedziny. Jedynie Rodzice przyjadą szybciej ze względu na odległość, mają wykupione bilety powrotne wiec nie będą mogli czekać w nieskończoność. Na szczęście zatrzymują się u brata. A jak święta planujecie? My Wigilię z mężem i mam nadzieje synkiem, nikt więcej. Tak sobie wymarzylismy, na spokojnie, bez szaleństw w kuchni, na spokojnie, cieszący się swoją obecnością. Rodzinka nie do końca zadowolona, ale chyba rozumieją.
Stary 2014-12-11, 10:29   #2165
basiabasia989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Chemisette Pokaż wiadomość
Ja właśnie mam dostępność znieczulenia ale nie mam badań

A co do porodu, to bólu się nie boje raczej będzie dla mnie krępujące że tyle osób się kręci a ja taka obnażona
Też nie podoba mi się to świecenie tyłkiem dookoła a potem cycami...ale myślę że później będzie mi już wszystko.jedno

Cytat:
Napisane przez antosia5 Pokaż wiadomość
Szulakam je wlasnie jak jeszcze wczesniej wspomnialas o nich, ale niesttey nie ma u mnie

Mysle ze z boku to tak wyglada- dlatego faceci tak przezywają
Ja w ogole wtedy jak bylam w szpitalu, juz pod koniec drugiego ktg uslyszlaam placz dziecka z sali porodowej obok, i polozna mowila ze wlasnie sie urodzilo, ale przez te 2 godziny wczesniej ani razu nie slyszalam zeby ta kobieta sie darla
Boję się że zacznę się drżeć i sobie męża wystrasze bo już teraz stekam przy wstawaniu czy przelewami się z boku na bok.

Moja torba dalej nie spakowana może dziś to uczynię...
Jutro ktg zobaczymy co tam wyjdzie. A w środę wizyta...jak mi powie że szyjka długa twarda i zamknieta to się chyba zalamie...ja po świętach chce urodzić!

Gratulacje dla nowych mamuś i całusy dla ich maleństw i czekamy na opisy porodów szczególnie tych sn

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

A co do odwiedzin...ja w szpitalu nie życzę sobie i raczej się nie spodziewam gości. Chce tylko męża. A później przynajmniej chce tydzień najlepiej dwa spokoju żeby się ogarnąć...a nie żeby mi się tabuny gości na głowę zawaliły, mam wystarczająco dużo ludzi w domu, a ja zmęczona z dzieckiem przy cycu nie będę się gośćmi zajmować. Zamknę drzwi i powiem że mnie nie ma!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-12-11, 10:32   #2166
yanca1
Raczkowanie

Alekaz - jak ci dziecina stęka weź ją na ręce zdemij pampka i potrzymaj pionowo nad jakimś pojemnikiem - nocnikiem. Wiem, że to dziwnie brzmi, ale często działa. Zresztą sama spróbuj załatwić się na leżąco :P

http://jamaska.pl
yanca1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 10:37   #2167
Chemisette
Rozeznanie

Trusia to wskakuj na piłkę i skacz albo kółeczka rób
Chemisette jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-12-11, 10:39   #2168
Trusiulandia
Zakorzenienie

Chemi ja spalam 3 h w nocy w sumie więc chyba pójdę spać

Sasia jak u Ciebie? Idą te wody? Mi położna mówiła ze jak.się.poród zaczyna to dużo sluzu takiego wodnistego bardziej się pojawie żeby ułatwić przejście dziecka

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-12-11, 10:58   #2169
sasia25
Rozeznanie

Ja się wyspałam dopiero Nic więcej mi nie leci więc jakiś fałszywy alarm. Pobolewa mnie wciąż brzuch, ale to nie są na pewno skurcze więc nie panikuje.

To co Trusiu, czekamy cierpliwie dalej?

Zastanawiam się czy tz powinien wziąć jutro wolne

Nati U mnie indukcja jest zaplanowana właśnie na 42tc ale mam nadzieje, ze do tej pory bede juz tulac mojego maluszka

U mnie odwiedzin nie będzie w szpitalu, bo nie mam tu rodziny, a znajomi odwiedza nas w domu jak ich zaprosimy (tutaj jakoś nie ma takich niezapowiedzianych wizyt).

Muszę chyba przepakować torbę, bo jak poakowałam ją chyba na początku listopada, to wsadziłam zestaw malutkich ubranek, a teraz już na pewno będą za małe na Nadke
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 11:01   #2170
minka26
Wtajemniczenie

zobaczcue czy teraz działa:

https://www.facebook.com/groups/grup...ersia/?fref=ts
Stary 2014-12-11, 11:11   #2171
19marta90
Raczkowanie

Gratulacje dla nowych Mam i powodzenia w nowej roli mi przymykało się oko w przerwach między skurczami więc jestem nieprzytomna, rozbita i zwyczajnie zła... Skurcze są o takim samym nasileniu, trochę ich mniej ale są sporo dłuższe :@. Mam nadzieję że do nocy ogarnę drugą fazę i skurcze rozbujają się na dobre.

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

A no i na ktg skurcze były na poziomie 55-70 i ból nie do opisania więc z tymi procentami to ja bym podchodziła z przymrużeniem oka chyba że ze mnie taka cipa że małe skurcze mnie bolą choć nie sądzę :-P

19marta90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 11:20   #2172
19Inka90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 19marta90 Pokaż wiadomość
Gratulacje dla nowych Mam i powodzenia w nowej roli mi przymykało się oko w przerwach między skurczami więc jestem nieprzytomna, rozbita i zwyczajnie zła... Skurcze są o takim samym nasileniu, trochę ich mniej ale są sporo dłuższe :@. Mam nadzieję że do nocy ogarnę drugą fazę i skurcze rozbujają się na dobre.

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

A no i na ktg skurcze były na poziomie 55-70 i ból nie do opisania więc z tymi procentami to ja bym podchodziła z przymrużeniem oka chyba że ze mnie taka cipa że małe skurcze mnie bolą choć nie sądzę :-P
KTG jest nie do końca miarodajne, ja nieraz przy bólach na 70% myslalam ze odpłynę a innym razem jak miałam 110% to prawie nie czulam...

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 11:40   #2173
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
KTG jest nie do końca miarodajne, ja nieraz przy bólach na 70% myslalam ze odpłynę a innym razem jak miałam 110% to prawie nie czulam...
Zgadzam się! Ja na ktg kilka dni przed porodem przy skurczach ponad 100 nawet się nie skrzywiłam i podczas porodu przy 80 się darłam.
Ja bym na to nie zwracała uwagi
Stary 2014-12-11, 11:43   #2174
Trusiulandia
Zakorzenienie

Dokładnie dlatego uważam ze to narazie nic się nie dzieje tyle ze położyć i spać się nie da bo mnie budzą co chwilę

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-12-11, 11:44   #2175
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Dokładnie dlatego uważam ze to narazie nic się nie dzieje tyle ze położyć i spać się nie da bo mnie budzą co chwilę
Może się rozkręcą, ja tak miałam rano jak z wami z wanny pisałam
Stary 2014-12-11, 11:45   #2176
Trusiulandia
Zakorzenienie

Sasia no czekamy nie ma wyjścia ;-) ja sie wzięłam za ogarniecie mieszkania bo leżeć się nie da bo i tak co zamknę oczy to.skurcz i mi biodra i krzyże rozpycha a jak chodzę to nawet ok

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-12-11, 11:47   #2177
grey cat
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Linea86 Pokaż wiadomość
Nie udzielalam sie tu ostatnio zbyt intensywnie, ale mam nadzieje ze moj nick nie jest Wam do konca obcy Dzis o 2:42 urodzilam synka. Maly ma 3100, 53 cm - poród sn. Mamy sie dobrze i odpoczywamy
Gratulacje!!!

Cytat:
Napisane przez 19marta90 Pokaż wiadomość
Gratulacje

---------- Dopisano o 06:35 ---------- Poprzedni post napisano o 06:27 ----------

Ja pół godziny temu wróciłam ze szpitala. Od 2 skurcze były tak silne i regularne ze stwierdziłam kolo 4 ze nie ma na co czekać i jadę rodzić :-P. Babeczka która mnie badała powiedziała ze rozwarcie mam na 1 cm a szyjka jest gruba i sprężysta i te skurcze to nie porodowe na pewno. Później pół godziny miałam ktg na którym pisały się skurcze podobno nie porodowe ale już konkretniejsze i przyszedł przemiły lekarz co stwierdził że jak będzie bez zmian to mam przyjść jutro ale on raczej obstawia ze się nasiliło wszystko i za jakieś 10 h wrócę rodzić :-P
Trzymam kciuki za szybki poród, na moje oko mogliby już Ciebie zostawić w tym szpitalu skoro tak ten lekarz prognozuje.

Cytat:
Dziewczyny a Wy jakie nastawienie macie do odwiedzin w szpitalu? Chcecie aby Was odwiedzano czy dopiero jak już w domu będziecie?
Ja chcę męża w szpitalu, ewentualnie rodziców jak się uprą jednorazowo, ale nikogo więcej. Im mniej do takiego maluszka osób przyjdzie tym lepiej ze względu na zarazki no i liczne odwiedziny to przeszkadzają chyba wszystkim.

Cytat:
Napisane przez madzia* Pokaż wiadomość
Dziewczyny melduję, że 10.12.2014 o godzinie 2.16 przyszła na świat nasza słodzinka Hania 2950 g 50 cm poród sn ekspresowy bo niecałe 3 godz bez znieczulenia
Super!!! pięknie Ci poszło
grey cat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 11:48   #2178
Trusiulandia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
Może się rozkręcą, ja tak miałam rano jak z wami z wanny pisałam
Może gin rozkreci nie to żebym się na to cieszyła ale może coś ruszy bardziej
Moją siostre trzy dni meczylo i nie spała zanim się rozkrecilo i ją do szpitala przyjęli a moja mama każdy poród miała długi zobaczymy ja jestem spiaca i mi wszystko jedno mega luz

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-12-11, 11:56   #2179
minka26
Wtajemniczenie

Ja spotkałam dziewyczynę w szpitalu, która była 10 dni po tp. Przez 3 dni podawali jej oxy i robili wszystko żeby wowolać i mały nie chciał wyjść. W końcu jej cc zrobili.

Mój mały cycuś od 8 do teraz praktycznie cały czas na mnie wisi. Chwilę się przespi i znów jeść, kupa i tulenie
Wieczorem też od 20 do północy jest bardziej potrzebująca
Stary 2014-12-11, 12:00   #2180
19Inka90
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja spotkałam dziewyczynę w szpitalu, która była 10 dni po tp. Przez 3 dni podawali jej oxy i robili wszystko żeby wowolać i mały nie chciał wyjść. W końcu jej cc zrobili.

Mój mały cycuś od 8 do teraz praktycznie cały czas na mnie wisi. Chwilę się przespi i znów jeść, kupa i tulenie
Wieczorem też od 20 do północy jest bardziej potrzebująca
Mila jest potrzebujaca od 6 do 8 rano do wczoraj z tym walczylam dzisiaj odpuscilam siedzialam z nią ogladalam TV a o 8 jak tatuś wstawał to ma zasnelysmy do 10.30

Emilka
Stary 2014-12-11, 12:05   #2181
19marta90
Raczkowanie

W tym szpitalu ze względu na małą ilość miejsc nie zostawiają zresztą jak mam czekać to wolę w domu niż w szpitalu ;-) mam nadzieję że skurcze będą postępowały bo narazie jest bez zmian a jak się wyciszą to się popłaczę chyba :-(

19marta90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 12:14   #2182
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Mila jest potrzebujaca od 6 do 8 rano do wczoraj z tym walczylam dzisiaj odpuscilam siedzialam z nią ogladalam TV a o 8 jak tatuś wstawał to ma zasnelysmy do 10.30
Ja normalnie też się z nią kładę, ale.mam starszą w domu, a ona ciągle "mamo chodź się pobawimy".
Chyba po mamę zadzwonie niech starszą weźmie do siebie.
Ale noc za to miałam fajna- karmienie o 1:45, 5:15 i po 8
Teraz nadrabia przespany czas i chyba je na zapas
Stary 2014-12-11, 12:18   #2183
Suqub
Zakorzenienie

A czy po przyjęciu do szpitala jest robione USG? Bo mnie zastanawia jak dziecko jest bardzo duże to chyba muszą oszacować czy kobieta da radę urodzić...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-12-11, 12:19   #2184
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
A czy po przyjęciu do szpitala jest robione USG? Bo mnie zastanawia jak dziecko jest bardzo duże to chyba muszą oszacować czy kobieta da radę urodzić...
U mnie nie robili, tylko ktg, badanie i na salę porodową
Stary 2014-12-11, 12:21   #2185
19Inka90
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja miałam robione USG zaraz po przyjęciu tylko ze na nim Mila miała mieć 3300g a urodziła się 2920g

Emilka
Stary 2014-12-11, 12:22   #2186
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie nie robili, tylko ktg, badanie i na salę porodową
Sądząc po zacofaniu mojego szpitala to pewnie też nie robią a myślałam, że to jakaś konieczność

Stary 2014-12-11, 12:23   #2187
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
To jak nie dają spać to są już niezłe. Może znowu gin masaż zrobi i w końcu ruszy na dobre no i oby na wizycie rozwarcie jakieś było

Moja też ma pory na tulenie. Przeważnie od 8 do 10 czasami i wieczorem też tak ma. Dzisiaj o 2 ją nakarmiłam i położylam obok siebie żeby poczekać czy nic się jej nie uleje... budzę się a tu już 5 :p przez te pobudki jak tylko znowu przytknę głowę do poduszki to natychmiast odpływam. A kiedyś dziwiłam się tż, że tak momentalnie zasypia
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 12:26   #2188
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
To jak nie dają spać to są już niezłe. Może znowu gin masaż zrobi i w końcu ruszy na dobre no i oby na wizycie rozwarcie jakieś było

Moja też ma pory na tulenie. Przeważnie od 8 do 10 czasami i wieczorem też tak ma. Dzisiaj o 2 ją nakarmiłam i położylam obok siebie żeby poczekać czy nic się jej nie uleje... budzę się a tu już 5 przez te pobudki jak tylko znowu przytknę głowę do poduszki to natychmiast odpływam. A kiedyś dziwiłam się tż, że tak momentalnie zasypia
Ja też właśnie trzymam małą na kolanach i głowa mi się kiwa :/ a starsza co chwilę pyta kiedy przyjdę
Odkładam małą i lecę coś zjeść bo w brzuchu aż mi burczy

Roksi - działa ten drugi link?
Stary 2014-12-11, 13:20   #2189
sasia25
Rozeznanie

Minka, działa ten link
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 13:51   #2190
Chemisette
Rozeznanie

A jak sprawdzą przed porodem czy dziecko się nie obróciło lub czy nie jest okręcone pępowiną?
Chemisette jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości