![]() |
#2161 | |
Raczkowanie
|
Dot.: czy ktoś szuka pracy?
Spokojnie...to tylko praca
![]() Człowiek potrzebuje zmian bo inaczej gnuśnieje ![]() Ja Ci powiem coś apropos Twojego postu a mojej osoby, tyle, ze mnie zwoniono-bo tak!!Za nic!!Bo mialam za wysoka stawkę, a kryzys jest, to byłam niewygodna... Zostawiłam w tej pracy hektolitry potu, wylanych łez...byłam na kazde zawołanie, zawsze na stanowisku, zastepowałam osoby na chorobowym, zwolnione i te, co olewały...Byłam jednym z najlepszych pracowników. Zwolnili mnie, bo tak!!Nawet nikt mnie nie spytał o zdanie...mam zal, bo nie zasłuzyłam...wiem jedno-nie warto...pracuj swoim rytmem i do domciu ![]() ![]() i pamietaj-to TYLKO praca...w zyciu jest wiele fajniejszych i cudowniejszych chwil niż zarabianie pieniedzy ![]() ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
sierpień 2008-80,40 kg listopad 2008-67,50kg ........... grudzien-2008-65,30kg ![]() Łącznie MINUS 15,10kg ![]() na diecie rozdzielnej ![]() Spasłam sie 5 kg- od poniedziałku 8.11-walcze ![]() jest 69kg cel 65 ![]() kilogram juz zgubilam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2162 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie praca jest bardzo wazna. Moze przesadnie, bo ludzie w moim wieku olewaja wiele spraw i zatrudniaja sie dopiero jako sprzedawcy, barmani, a nie kadra zarzadzajaca, jednak ja postawilam sobie dosc wysoko poprzeczke i teraz byc moze dlatego cierpie... W mojej obecnej pracy dawalam z siebie wszystko. Nigdy dla nikogo sie tak nie poswiecalam. Nawet nie ottzymalam glupiego dziekuje. I mimo, ze mnie nie zwolnili, to mam ogromny zal, ze ta sie moje losy potoczyly. Moglam przeciez pracowac dla nich jeszcze ilka lat, zarabiac swietne pieniadze i realizowac sie. To oni woleli mnie zniszczyc psychicznie, a potem blagac o powrot... Chora polityka. W tej mojej nowej pracy nie wiem, co mnie czeka. Totalnie nie znam branzy. Przyjeli mnie chyba z powodu mojej asertywnosci i "jakiejstam" inteligencji. Dlatego sie boje, ze dam plame. Chyba powinnam zejsc troche z ambicji i zajac sie zyciem rodzinnym, prywatnym, a nie ciagle tylko praca i praca !!!!!!!!!!! Zla jestem na siebie!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2163 |
Raczkowanie
|
Dokładnie, zejdz z ambicji
![]() ![]() ![]() Trzymam kciuki ![]()
sierpień 2008-80,40 kg listopad 2008-67,50kg ........... grudzien-2008-65,30kg ![]() Łącznie MINUS 15,10kg ![]() na diecie rozdzielnej ![]() Spasłam sie 5 kg- od poniedziałku 8.11-walcze ![]() jest 69kg cel 65 ![]() kilogram juz zgubilam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2164 | |
Komplikatorka
|
Cytat:
![]() Z tego co wiem, nie można korzystać w tym samym roku z dwóch rzeczy tzn. staż i dofinansowanie. Mogłabyś np teraz iść na staż a np. w przyszłym roku jeśli byłabyś dalej bezrobotną to wnioskować o dofinansowanie. Oczywiście mogło się coś zmienić, dlatego warto zadzwonić i zapytać. Tak całkiem prywatnie to polecałabym Ci staż. Zdobędziesz doświadczenie i jak sama napisałaś kontakty, szanse na stałe zatrudnienie. Dowiedz się do jakiej firmy byś miała iść i tak jak pisałam wcześniej zrób mały wywiad : ile osób zatrudnili po stażu, czy kogoś zatrudnili, a najlepiej jak byś wśród znajomych popytała czy znają kogoś kto tam pracuje/miał staż żeby dowiedzieć się co byś miała robić bo np. moja koleżanka była u architektów na stażu to robiła im kawe i układała dokumenty zamiast czegoś się nauczyć ![]()
![]() |
![]() |
#2165 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dagunia, a co to masz w podpisie? Chodzi mi o Majeczkę... Edytowane przez Jik Czas edycji: 2010-01-28 o 09:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2166 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#2167 | |
Komplikatorka
|
Cytat:
Do obecnej firmy przyszłam najpierw na staż z PUP-u na 3 miesiące poczym mnie zatrudnili na umowe. 20 listopada urodziła mojego przyjaciela żona bliźniaczki w 25 tyg ciąży. Dziewczynki ważyły 600 gram i miały 30 cm. 18 dni później zmarła Martynka... Majeczka walczy o życie i dzielnie przybiera na wadze, już waży 1590 gram ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2169 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny co do tego stażu to wiem z własnego doświadczenia ,że istnieje coś takiego (lub istniało 4 lata temu), że pracodawca do którego idziesz na staż ma obowiązek cię zatrudnić ale musi on mieć podpisaną umowę z PUP że cie zatrudni. trochę zamieszałam ale może zrozumiecie o co mi chodzi?
![]() staż może trwać 12 m-cy ale może być rozłożony w ratach np. 2 staże po 6 m-cy w dwóch różnych miejscach w różnym odstępie czasu. któraś pisała że odbyła 8 miesięczny staż więc zostało jej 2 m-ce. nie wiem na pewno jak jest w waszych województwach i jak się zmieniły przepisy ale tak było. mnie przyjęto na staż gdzie mój pracodawca miał podpisaną umowę z PUP że przyjmie mnie później do pracy ale wykpił się tym że zmusił mnie do podpisania zwolnienia z pracy za porozumieniem stron. a było to tak: staż zaczęłam w lipcu, we wrześniu przyszła druga stażystka i tamta się spodobała szefowej. a że z końcem stażu musiała mnie zatrudnić to podpisała ze mną umowę o pracę ale na 1/4 etatu i od razu podstawiła pod nos drugą umowę o zwolnienie za porozumieniem stron, z zastrzeżeniem że jak nie podpiszę to mnie zwolni dyscyplinarnie pod byle jakim pretekstem.( mobing stosowała na co dzień wobec mnie i swoich pracowników). podpisałam ale te dwa tygodnie do końca wypowiedzenia to był koszmar. a jak powiedziałam o tym w urzędzie pracy,jak składałam papiery po stażu, to tylko usłyszałam tekst " no zdarza się, co my możemy". nie miałam dowodów na słowa szefowej. niestety ona ma duże znajomości w moim mieście i jak bym to zgłosiła to na pracę nie mogłabym liczyć w ogóle.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2170 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tyle praktyka, jak się ma do tego ustawa - nie wiem.
![]() |
![]() |
#2171 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczęta
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2172 |
Zakorzenienie
|
Pisałam chyba z 10 maili do tego biura co z kasą nikt nie odpisał .. ja wchodzę na moje konto a tam kasa przelana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2173 |
Zakorzenienie
|
a przelali tyle ile powinni ?
![]() |
#2174 |
Raczkowanie
|
dziewczyny, mam takie pytanie: we wtorek mam spotkanie kwalifikacyjne w sprawie stażu w Urzędzie Skarbowym, na które dostałam skierowanie i zastanawiam się czy zostawić w swoim cv w dziale `doświadczenie zawodowe` pracę, którą odbywałam w 2008 i 2009 roku przez 3 miesiące wakacji, ale bez umowy. Była to firma znajomych mojej mamy, i byłam tam taka sekretarką zastepującą żonę szefa, która się tym zajmowała przez reszte miesiecy. Zawsze wysyłałam cv z ta pracą zaznaczając obok, że była to `praca sezonowa`.
A jeżeli są tu dziewczyny, które były na rozmowie w urzedzie skarbowym i mogą mnie uswiadomić o co były pytane, to byłoby super ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2175 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja jak nie miałam co pisać w cv to pisałam o praktykach wakacyjnych i dyplomowych (w trakcie studiów).. Teoretycznie można nadmienić w cv w tej sprawie, ale z drugiej strony to Urząd Skarbowy to może być akcja ![]() ![]() Byłaś już na jakieś rozmowie o pracę/staż? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2176 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Na rozmowę o pracę byłam juz pare razy, a o staż wybieram się pierwszy raz ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2177 |
Wtajemniczenie
|
celebre jak ja bylam na rozmowie w US to mialam na dzien dobry test z ustawy w zaleznosci od posadki, ale w miare łatwy. pozniej dali nam czyste kartki papieru i musielismy napisac jakies podanie.
pozniej to samo podanie napisac na komputerze i na koniec rozmowa z komisja - standardowe pytania" czemu chce tu pracowac" :jak wyobrazam sobie dane stanowisko" itd - juz nic z ustaw. Ale to byl konkurs na konkretna posade,a Ty masz staz taki z urzedu pracy, tak?
![]() |
![]() |
#2178 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2179 |
Raczkowanie
|
Mnie kiedyś koleś na rozmowie kwalifikacyjnej zagiął pytaniem o swoje ZŁE cechy charakteru
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2180 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez Celebre Czas edycji: 2010-01-29 o 10:01 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2181 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2182 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak, to jest logiczne, że nasza wada musi nam ewentualnie pomóc niż zaszkodzić ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2183 |
Przyczajenie
|
Hosenka* no nie wyszło..
Miała zadzwonić tak czy siak, nawet o to sie nie pokwapiła... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2184 |
Zakorzenienie
|
widze ze kazda parwie czeka i czeka na odpowiedz
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2185 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2186 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2187 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez często się spotykam z takim pytaniem. a tak z ciekawości jakie cechy wymieniacie? Ja zazwyczaj zmieniam ale np. często podaję apodyktyczność. Właśnie przeczołgałam się przez zaspy w drodze z kolejnej rozmowy kwalifikacyjnej.
I spent my whole childhood wishing I was older. Now I'm older, it sucks. Edytowane przez titina Czas edycji: 2010-01-29 o 12:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2189 |
Raczkowanie
|
Ja dzis zlozylam podanie do piekarni na sprzedawce, trudno
![]() ![]()
sierpień 2008-80,40 kg listopad 2008-67,50kg ........... grudzien-2008-65,30kg ![]() Łącznie MINUS 15,10kg ![]() na diecie rozdzielnej ![]() Spasłam sie 5 kg- od poniedziałku 8.11-walcze ![]() jest 69kg cel 65 ![]() kilogram juz zgubilam ![]() Edytowane przez Indian Summer Czas edycji: 2010-01-29 o 13:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2190 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:18.