30 + 40 + dzień po dniu :-) - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-10, 11:09   #2161
Michell72
Zakorzenienie

Dot.: 30 + 40 + dzień po dniu :-)

Napisałam dwa posty,jeden wcieło????

Aussie jak tam było nad morzem?

Uklika relację z Paryża poprosimy

Beti oglądałas ten serial?Opis fajny

Kawa-dziołszki

Edytowane przez Michell72
Czas edycji: 2015-04-10 o 11:10
Michell72 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-10, 11:40   #2162
Kamlisa
Zakorzenienie

zaraz wybieram się do szczecina, tylko ciuchy musze jeszcze przemyslec.
Poradnik trafny, z wieloma punktami się zgadzam Natomiast wygląd o 10 lat młodszy niż metryka jest absolutnie możliwy. O 20 - już nie, naturalne to nie będzie, ale 10 jak najbardziej. I tu nie mówie o liftingu i liposukcji
Owsianka
Beti, torbe z logo Aquoliny z Urody sprzed 10 ponad lat nadal używam
Dzis albo jutro będę miała okazje polatac po galerii ( cos, co robie raz na pare miesięcy, nie jest to opcja weekendowa . Tyle ze, po zastanowieniu - niczego nie potrzebuje i niczego nie musze kupować. ani nie powinnam. dołujące Jako, że nie jestem minimalistką - mam najwyraźniej za duże zapasy i ciut więcej rozsądku, niż kiedys...
Kamlisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-10, 12:24   #2163
gosia261282
Gang Iren

Kama to ja ostatnio też tak mam. Łazić po sklepach lubię, kupować też, ale uczciwie mówiąc niczego mi nie potrzeba. I później jak kupuję to mam wyrzuty sumienia, że kasę tracę bez sensu, bo po co mi tak naprawdę 15 par jeansów
Stary 2015-04-10, 14:31   #2164
uklika
Zadomowienie

Miszka, Paryz to miasto kontrastow. Bogactwo i biedota, piekno i brzydota, historia i komercja wspolczesnego swiata. Na Polach Elizejskich kobieta wchodzi do pieciogwiazdkowego hotelu, prowadzona przez szofera, gdzie cena to od 600 do 2500 euro za noc, a kilka metrow dalej zebrajaca kobieta, zwinieta w klebek na chodniku. Piekne, historyczne ulice, a na nich przesypujace sie kosze. Pijaczkowie nawolujacy nas do kupna zzolknietych ksiazek, a kilkaset metrow dalej senat, kawalkada samochodow rzadowych i wychodzaca delegacja z prezydentem Tunezji.

Pod wieza Eiffla handlarze, naciagacze, probuja sprzedac kazdej napotkanej osobie breloczki czy inne byle jakie pamiatki. Handlarzy sa dziesiatki, tak, ze trudno jest przejsc. Do tego marni rysownicy portretow lub wieczorem sprzedawcy szampana. Naciagaja kogo sie da, oszukuja jak moga. Siedzielismy jakis czas pod wieza i obserwowalismy jak naciagali wycieczke dzieciakow z USA. Podjezdza policja, handlarze uciekaja, a po kilku minutach sa z powrotem.

Oprocz tego wszechobecne tlumy i gigantyczne kolejki. Ludzie pchaja sie, sa gotowi Cie stratowac, jak np. zdarzylo nam sie w katedrze Notre Dame. Kolejki gigantyczne do wszystkich atrakcji, czas oczekiwania co najmniej 2 godziny.

Metro, praktyczny sposob przemieszczania sie po miescie, szybko i tanio. Ciekawa linia nr 1, bez kierowcy. Stacje na tej linii zadbane , dosc czyste, ladne, pociagi ladne, nowoczesne. Inne linie w zaleznosci od lini, lepsze lub gorsze. Ogolnie jednak mero smierdzi, spi tam duzo bezdomnych, ktorzy zapewne zalatwiaja tam potrzeby fizjologiczne. Poza tym, to co mnie zdziwilo, to to, ze metro nie jest w jakikolwiek sposob przystosowane dla osob z wozkami dzieciecymi czy dla niepelnosprawnych. Bardzo nieliczne schody ruchome, brak wind, waskie bramki, trudno otwierajace sie. Jednym slowem do jazdy w metrze musisz byc zdrowy, sprawny i szybki.

Ceny. Tu zalezy, gdzie chcesz robic zakupu. Bylismy w sklepach o roznym przedziale cenowym. Supermarkety maja ceny podobne do naszych. Wszelkie fast foody w zaleznosci od lokalizacji, im blizej atrakcji, tym drozsze. Restauracje tez roznie, te w ktorych bylismy, ceny porownywalne do tutejszych.

Miszkalismy w apartamencie w 5 dzielnicy, w jej starej czesci, na ulicy pelnej kafejek, restauracji, gdzie praktycznie koncentrowalo sie cale zycie nocne tej dzielnicy. Bylo tam bezpiecznie, bez problemu mozna bylo spacerowac w nocy. Apartament byl na poddaszu, wiec po wejsciu na gore byl piekny widok na dachy dzielnicy i kompletna cisza, nie bylo w ogole slychac halasu z ulicy.

Piekne parki,fontanny, krzeselka, na ktorych mozna posiedziec, odpoczac, pogrzac sie w sloncu.

Dzielnice. Piekne i paskudne, bezpieczne i takie, w ktorych pewnie balabym sie mieszkac.

Lubie obserwowac, analizowac, przemyslac, a Paryz to miasto interesujace. Piekne i brzydkie, pachnace i smierdzace, tanie i drogie, tetniace zyciem, na pewno warte zobaczenia. Pozniej moze wkleje zdjecia i napisze, gdzie dokladnie bylismy, lub jesli masz jakies pytania to pytaj, postaram sie odpowiedziec

Edytowane przez uklika
Czas edycji: 2015-04-10 o 15:30
uklika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-10, 15:26   #2165
201608151053
Konto usunięte

Uklika,
do wrazeń w realu, dorzuć film

http://www.filmweb.pl/film/Kobiety+z...ra-2010-609045

o kontrastach miedzy innymi. Co naturalnie nie dotycz wyłącznie Paryza czy Francji.
Francuski, gorzki,ale bardzo dobry..
Cytat:
Napisane przez Michell72 Pokaż wiadomość

Beti oglądałas ten serial?Opis fajny
JEden odcinek na razie...Dobrze się oglada
201608151053 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-10, 15:44   #2166
gosia261282
Gang Iren

Uklika bardzo ciekawie opisałaś Paryż!
Stary 2015-04-10, 19:08   #2167
Michell72
Zakorzenienie

Uklika pobiłas Elsę.Pięknie opisaneTy mi tu dziołszka streść- inne swe podróże.To lepsze niż czytanie suchych faktów w przewodnikach..Och znacznie lepsze
Cudnie piszesz wiesz

Planowaliśmy Rzym lub Barcelonę na weekend majowy.Niestety z racji pracy męża-trzeba dostosowac czas do atrakcji.Jedziemy na Węgry i do Wiednia.

Kama Ty miałas zakładane złote nici prawda?Drogi taki zabieg?Bolesny?Efekt widoczny czy raczej polisa w przyszłość?Wasiluk je chwali.W ogóle zaintrygował mnie ten lekarz.Chcę umówić sie na wizytę.Pojade do tej Warszawy cholender(daleko),ale jeśli faktycznie ten laser bromkowo-miedziany ma mnie odmłodzic i dac cerę albatrasową,wolną od przebarwień to rusze 4 litery.Już do niego napisałam,a w nastepnym tyg zadzwonię i pogadam...http://www.marekwasiluk.pl/przebarwi...#comment-86534

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------

Zapisałam się
Na 1 czerwcaNie mają wolnych terminów i kazali mi dzwonić ,może ktoś zrezygnuje i wtedy na jego mce wskoczę.Zależało mi żeby w maju

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

Dziewczyny zaczynam odchudzanie.
Dzień pierwszy-zakupiłam zestaw 3D chili z olejem lniamym i kapsaicynąhttp://allegro.pl/3d-chili-intense-90-kaps-30-xolej-dieta-gratis-i5110682607.html
Poczytałam opinie(nie te sponsorowane)i nawet dietetycy chwalą skład.
No zobaczymy na moim skromnym przykładzie

Gdzieś ta są -bo pisze do samej siebie:ba ba::bab a::baba :

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-04-10, 19:42   #2168
uklika
Zadomowienie

Dziekuje dziewuszki za pochwaly
Kilka zdjec:
1, 2. galeria lafayette
3, 4. katakumby
5.Luk Triumfalny + Pola Elizejskie
6.Luwr piramida
7.Notre Dame
8. widok z wiezy
9. wieza
10. "nasza" dzielnica

Miszka wybierasz sie tez do Paryza?

Beata, dzieki za film, na pewno obejrze.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg galeria 2.jpg (196,3 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg galeria.jpg (199,4 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg katakumby.jpg (106,9 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg katakumby5.jpg (179,5 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg luk.jpg (177,2 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg luwr1.jpg (139,5 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg notre dame.jpg (143,6 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg widok 1.jpg (129,4 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wieza.jpg (37,8 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg uliczka nasza.jpg (48,2 KB, 21 załadowań)

Edytowane przez uklika
Czas edycji: 2015-04-10 o 20:01
Stary 2015-04-11, 07:44   #2169
gosia261282
Gang Iren

Świetnie zdjęcia!

Dzień dobry. U mnie szaro-buro. Deszcz leje. No ale tydzień ładnej pogody był.
Stary 2015-04-11, 10:05   #2170
aussiewoman
Zakorzenienie

Helo piękny słoneczny i bardzo ciepły dzień. Zaraz wybywam z domu Młody już od rana na turnieju szachowym a o 12;30 biegi przełajowe...
Skończyłam prasować, więc czas na zakupy a potem pracę w ogrodzie. Po południu pierwszy wiosenny grill

Uklika- super opis mamy w planach Paryż w przyszłym roku wczesnym lub późnym latem Gdybys mogła to poproszę o namiaty na wasz apartament

hmm może i ja się wezmę za siebie i postaram się opisać swoje wypady....
aussiewoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-11, 12:04   #2171
201608151053
Konto usunięte

U mnie też pogoda cudo.
Krótki rękaw, bose stopy W mokasynach, bo baleriny muszę kupić dopiero...
Poza twarzą nie byłam zafiltrowana, bo nie przewidziałam zdejmowania kurtki Moje plamy na pewno są zachwycone...

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Gracie o tę kosmiczną kwotę?

Ja się nie zdecydowałam na dokładanie, gram do 10 mln, starczyłoby mi
Jak to powiedział Stefan Kisielewski ; Pieniądze szczęścia nie dają, ale każdy chce się o tym przekonać osobiście.

Kolejek przed punktami jakoś nie widziałam..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-11, 12:19   #2172
fuertavertura
Rozeznanie

Hello

dawno mnie nie było, miałam wyjątkowo intensywny czas, dwie duże delegacje, jednak bardzo dla mnie istotna, miałam dużo stresu w związku z moim publicznym wystąpieniem - prezentacja przed 200 osobową publicznością, ważne biznesowe spotkanie, ale przy okazji poznałam bardzo fajnego faceta na lotnisku we frankfurcie największe skupisko młodych ambitnych gajerów
podjęłam też decyzję o zmianie pracy..tzn.póki co decyzja sprowadza się do poszukiwania nowej pracy, niemniej jednak rozpoczęłam badanie rynku i zaczęłam wprowadzać plan w życie i tak zamiast szukać męża, będę całe życie, niezmiennie szukać nowej, innej, lepszej pracy

kosmetycznie, znowu zaszalałam w sąsiedzkim company store - Estee Lauder, kupiłam chwalony płyn do demakijażu oczu clinique, mgiełkę nawilżającą do twarzy, korektor pod oczy, żel do mycia twarzy Estee, jakąś drobną kolorówkę dla mamy

u mnie wiosna, ciepło, a ja od wczoraj mega zakatarzona, kichająca i ogólnie pociągająca

zaczęłam intensywnie trenować cross training ale jak się okazało ta moja kondycja nie jest taka wyśmienita jak myślałam ciężka sprawa, bardzo wysiłkowe, może też dlatego, że zamiast dla początkujących od razu wskoczyłam na najwyższy poziom do grupy z większością mężczyzn, przypakowanych solidnie na siłowni

Miszka co to za doktorek, skąd masz na niego namiary?

Uklika, paryż, jak rzym, istambul, izrael czy NY to miasta kontrastów, które odsłaniają piękno i swoje ciemne oblicze....metra europejskie są stare i niestety nieprzyjazne ludziom,Rzymie cuchnie uryną bardziej niż niejedna toaleta publiczna niestety klasa średnia co raz bardziej zaciera się, świat jest niemalże całkowicie podzielony na biednych i bogatych ale paryż kocham, poczułam niemalże jego zapach, oglądając Twoje zdjęcia
fuertavertura jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-11, 14:29   #2173
Michell72
Zakorzenienie

Ilana brakowało Twojego świeżego powiewu młodości..
Poznałas pana i....????
Z EL kupiłaś podkład???
O tym lekarzu jest głośno.Poczytaj w necie.Zaintrygował mnie tym laserem.Umówiłam się na zabieg.Ponoć bolesny ale jak mówią faktycznie skuteczny..Czasami wystarczy jeden by pozbyć się ich na dobre przebarwień i naczynek! Działa biostymulująco na melanocyty -przez co albo je likwiduje albo reguluje ich nadreaktywność..Oby ,bo jak juz mam cierpieć...W ogóle dopytam co On proponuje z innym odładzających zabiegów,co wg niego-jest skuteczne i na co warto wydać pieniądze

Także Miszka zaczeła plan wakacyjno -upiększający.Dieta 3D chili zakupiona,zabieg -zaplanowany

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Mój mąż chodzi i stęka.Z czego Ty się chcesz odchudzać?(drży o cycki pewnie)Jakie przebarwienia?Gdzie ty masz plamy?I tak mnie -to moje kochanie- stymuluje do działania

Uklika piękne zdjęcia i garść dobrych wspomnień.To najważniejsze
Prosimy o jeszcze
Stary 2015-04-11, 16:30   #2174
Kamlisa
Zakorzenienie

Miszka, NIE MIAŁAM złotych nici To starszy zabieg, zanim się zaczęła era nici typowych. No to ja miałam typowe Złotych bym nie chciała, te drugie bardziej sprawdzone na zabiegach chirurgicznych przez lata...
Nici jest kilka rodzajów, poczytaj sobie. Rozpuszczalne, z różnymi zakończeniami. Te, które maja bardziej liftingowac sa skrecane na rozne sposoby, maja haczyki, ida głebiej, działają mocniej. ja nie miałam takiej potrzeby, doktor mi dał takie zwykłe, jako polisa na przyszłość - rozpuszczają się i tak po ok 6 miesiącach, a ich miejsce zajmuje kolagen. nie, nie jest bolesne. nie, praktycznie nie jest widoczne, kwas hialuronowy daje większy obrzek. Cena podobna do wypełniaczy, zalezna od rodzaju i ilości nici, tak 1500 trzeba liczyc mniej więcej - za te prostsze.
Ilana, już listy gończe za Toba słałyśmy
Aussie, jeszcze raz dzięki.
Miszka...samo chili Cie nie odchudzi Ja ostatnio prawie, prawie kupiłam thermaline forte czy fast, co tam teraz reklamują. stanęłam przed półka i jak już miałam w koszyku to powiedziałam sobie: przecież wiesz, głupia babo, po latach prób wszystkich możliwych odchudzających suplementów - ze to NIE DZIAŁA. a przynajmniej nie odchudza. no, poza portfelem Trudno, w Egipcie na plazy będę obła, zaczyna mi to wisieć...
Stary 2015-04-11, 16:44   #2175
201608151053
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kamlisa Pokaż wiadomość
Ja ostatnio prawie, prawie kupiłam thermaline forte czy fast, co tam teraz reklamują. stanęłam przed półka i jak już miałam w koszyku to powiedziałam sobie: przecież wiesz, głupia babo, po latach prób wszystkich możliwych odchudzających suplementów - ze to NIE DZIAŁA. a przynajmniej nie odchudza. no, poza portfelem Trudno, w Egipcie na plazy będę obła, zaczyna mi to wisieć...
Kama, nie denerwuj mnie, jaka obła, przeciez ty z basenu na siłownie latach i odwrotnie, a ruch to podstawa wszak. Ja przy dzisiejszej pogodzie pospacerowałam sobie swoim tempem, czyli dość szybko Ale że muszę mieć cel, wybrałam sie do biblioteki oddać książkę. Wyszło jakieś 80 minut w dwie strony, liczyłam , że będzie więcej, pewnie byłoby, gdybym szła wolniej,ale nie potrafię
Co do rzekomych odchudzików - zgadzam się, chociaż ja jak już coś kupie, to zazwyczaj malutko chudnę. Ale tylko dlatego, że jem mniej, bo skoro już wydałam na prochy, to się bardziej staram

A z zamrażalnika wrzeszczą na mnie dwa lodowe snikersyWiecej w sklepie nie wygrzebałam...
Stary 2015-04-11, 18:26   #2176
Michell72
Zakorzenienie

Obła tia..Pływa,lata,ćwiczy,ga nia..Kobieto! co ja- Franklin -mam powiedzieć????
Stary 2015-04-11, 18:33   #2177
Kamlisa
Zakorzenienie

Beti, dieta to podstawa, ruch to dodatek A ja z sucharka na czekolade i odwrotnie Life is brutal, widzę, co mam, ale na starośc najwyraźniej mniej mnie to rusza.
Dzis w szczecinie polaziłysmy z bratowa po outletach. wykończyła mnie Nie mam mentalności faceta, ale jednak kupuje dość szybko. Ale ciesze się, ze ona kupiła buty, torbe i pare drobiazgów. Ja polówke dla tz Przy ciuchach umiem zachować zdrowy rozsadek, więc nic specjalnie mnie nie ruszyło.
Ciepło, jutro zdecydowanie musze wynieść rzeczy zimowe Dzis boli mnie głowa i ogolnie mi się nic nie chce...
Uklika, zapomniałąs wspomnieć, ze w Paryzu należy rozmawiać po francusku i to z ładnym akcentem Z moich dwóch wyjazdów zapamiętałam, ze innych języków nie ma W hotelu nie było bata, o klucz tez musieliśmy prosić po francusku
Stary 2015-04-11, 20:20   #2178
dircikowa
Zadomowienie

Kama - zimno ma być niestety już niedługo, więc nie trzeba się spieszyć z tym chowaniem cieplejszych rzeczy, niestety
Dziś obdzwaniałam sklepy TKMaxx w poszukiwaniu kremu z filtrem Elizabeth Arden, który tak zachwalałaś. Niestety w moim zasięgu póki co jest tylko wersja z SPF 15, co przy Izoteku jest mi za mało ...
Czekam na następne dostawy. Widziałyście go gdzieś jeszcze?

Miszka - ten tekst po 40-tce już gdzieś czytałam i też się obśmiałam. Wiadomo, że przerysowany, ale to celowy zabieg stylistyczny. Garść prawdy w nim jest. Ja np. ze zdziwieniem stwierdzałam czemu coraz dłużej "zagniecenia" nie chcą schodzić z mojej skóry.
Daj znać potem jak tam dieta 3d. Przykładowe przepisy są raczej w porządku, jestem w stanie sobie wyobrazić takie jedzenie

Uklika - opis rewelacyjny, oddaje kwintesencję Paryża, moje spostrzeżenia z dużych miast są podobne. I chyba "na starość" wolę zwiedzać mniejsze miasteczka, klimatyczne, takie, w których nie ma "wyjących tłumów" i takich kontrastów.

Ilana - miło Cię znów widzieć choć na chwilkę.

A Juki nadal ni widu, ni słychu. Gdzie jesteś, Juka?
dircikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-11, 21:22   #2179
JUKA73
Zadomowienie

Dircik Miszka

Witajcie dziewczęta
Beata, jesteś mistrzynią dialogu serialowego, idź tą drogą kobieto

Napisałam dłuuuuugiego posta, wszystko Wam opisałam i komputer mi się wyłączył

Trochę mnie nie było, ale to nie znaczy, że nie tęskniłam.

W Niedzielę Palmową tak mnie rozłożyło, że nie byłam w stanie wstać z łóżka. Wysoka gorączka, bolało mnie wszystko, masakra Do żywych wróciłam w piątek i musiałam nadrabiać zaległości w pracy i przygotować sama całe święta, bo teściowa też się rozchorowała. Razem z mężem (który też był chory) jakoś daliśmy radę. Nawet bigos nauczyłam się na tę okazję gotować.

Potem miałam jakiegoś pochorobowego doła.

Ale teraz jest już w miarę dobrze.

Miszka, czekam na relację z zabiegu. Ale Ci fajnie
Ja mam ochotę na nici hialuronowe, ale niestety mam też masę innych wydatków i wszelkie zabiegi muszą poczekać.

Dircik, fajnie że kuracja działa. Bez porządnych filtrów się nie obejdzie. Życzę zatem owocnych poszukiwań.

Beata, co to za książka z "naszym" dedektywem ????? Stęskniłam się za nim.
Czytam Mroczny zakątek. W kolejce czeka Pochłaniacz.
Dlaczego znęcasz się nad snikersami, a one tak krzyczą ? Nie wolno tak robić Trzeba szybko je zjeść żeby się nie męczyły.

Aussie, Kama - macie serum ? Nic nie piszecie, czyżby niewypał
JUKA73 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-11, 22:14   #2180
Michell72
Zakorzenienie

Kama czytałam o rodzajach nici.Ubawiło mnie stwierdzenie pewnego lekarza,który po oglądnięciu zdjęcia rtg-pomyślał,że leczy kosmitkę

Juka do zabiegu daleka droga,mam nadzieję,ze nie spanikujęKupiła ś Obamę?

Jakie serumTszemu!!!! ja nic nie wiem
Intryguje mnie ta wit C 25% Pauli.Miała z Was któraś?Droga-jak na 15 ml
Stary 2015-04-11, 22:19   #2181
uklika
Zadomowienie

Cytat:
Uklika, zapomniałąs wspomnieć, ze w Paryzu należy rozmawiać po francusku i to z ładnym akcentem Z moich dwóch wyjazdów zapamiętałam, ze innych języków nie ma W hotelu nie było bata, o klucz tez musieliśmy prosić po francusku
Kama troche sie w tej kwestii poprawilo, oprocz jednej informacji na stacji metra, wszedzie dogadalismy sie po angielsku. Nie wszedzie jednak bylo latwo. Syn sie ze mnie smial, ze nie mowie do ludzi pelnymi zdaniami, tylko pojedynczymi wyrazami, ale niektorzy w taki sposob tylko rozumieli

Dircik ja tez chyba wole mniejsze, klimatyczne miasteczka, dlatego tez w Paryzu sie nie zakochalam. Lubie tez bardziej taka mieszanke piekna natury z pieknem architektury, a w Paryzu piekna natury jak dla mnie zbyt malo. Owszem, podobalo mi sie, bylo interesujaco, ale nie moge powiedziec, ze to milosc Bylam w kilku mniejszych francuskich miastach i podobalo mi sie bardziej.

Edytowane przez uklika
Czas edycji: 2015-04-11 o 22:29
Stary 2015-04-11, 22:41   #2182
JUKA73
Zadomowienie

Miszka, siostro w pielęgnacji. Właśnie przed chwilą byłam na stronie Pauli, gapiłam się na to serum i miałam dokładnie takie przemyślenia, jak Ty. Za drogie to serum.

Dziewczyny pytałam o Timeless. Nie wiem, jak to możliwe, że nic nie wiesz, jak swego czasu był to u nas temat rzeka.

Obamy jeszcze nie kupiłam, bo kończę to co mam. Póki co nic innego nie wpadło mi do głowy (poza tym co Kama chwaliła, ale tego chyba nigdzie nie ma), więc pewnie za jakiś czas kupię i od razu o tym powiadomię.

Miszka, jakbyś zaczęła panikować, pisz od razu. Będę Cię podtrzymywać na duchu.
JUKA73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-12, 07:55   #2183
201608151053
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez JUKA73 Pokaż wiadomość
Beata, co to za książka z "naszym" dedektywem ????? Stęskniłam się za nim.
Czytam Mroczny zakątek. W kolejce czeka Pochłaniacz.
Dlaczego znęcasz się nad snikersami, a one tak krzyczą ? Nie wolno tak robić Trzeba szybko je zjeść żeby się nie męczyły.
Juka,
kolejna część o Cormoranie

http://lubimyczytac.pl/ksiazka/215583/jedwabnik

Z czytaniem Pochłaniacza nie masz się co spieszyć, to pierwsza z czterech, a kolejnych jeszcze nie ma....Chociaż to w końcu nie bedzie ciąg dalszy. Raczej.

Wielbicielkom Westeros przypominam, że Gra o tron dziś startuje

Lodowe snikersy muszę sobie wydzielać, bo trudno je kupićCo jakiś czas włażę niemal do lodówki w pobliskim sklepie i wygrzebuje jakieś 2-3 sztuki...Muszą starczyć do kolejnej dostawy

Kama,
na pewno nie jesteś obła, tylko kobieca. Koniec kropka. Wolałabyś być szkielecikiem, jak moja ulubienica, która NIE MA anoreksji, naturalnie?!?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-04-12, 07:58   #2184
Kamlisa
Zakorzenienie

Arden kupiłam gdzies w listopadzie, jak lato w tkmax wyprzedawali Dlatego jeszcze pewnie nie ma...
Serum do mnie dopiero idzie
Juka, wreszcie Nie wiem, czemu Beti narzeka na dialogi do Wspaniałego stulecia, jakby jej płacili za 144 odcinki takich dialogów - to uznałaby to za film wszechczasów
Dzis jest mi zle. Ktos najpewnie wytruł działkowe koty, które teść dokarmiał ponad rok. A my płaciliśmy za sterylki, by ich nie było za dużo. Ludzie to sk.., posyłam tym bydlakom serdeczne zyczenia wszelkich nieszczesc i choroby. Smierc od trucizny to potworne, wielodniowe męki, przepalanie wnętrzności. I potem jeden z drugim uzna, ze zlikwidował problem i z czystym sumieniem pojdzie do kościoła. Nie, trudno mi o tym pisać, bo mam same brzydkie słowa i jeszcze gorsze myśli.
Stary 2015-04-12, 08:05   #2185
201608151053
Konto usunięte

Cytat:
Juka, wreszcie Nie wiem, czemu Beti narzeka na dialogi do Wspaniałego stulecia, jakby jej płacili za 144 odcinki takich dialogów - to uznałaby to za film wszechczasów
I muza A
Obejrzałeś choć jeden odcinek?

Cytat:
Dzis jest mi zle. Ktos najpewnie wytruł działkowe koty, które teść dokarmiał ponad rok. A my płaciliśmy za sterylki, by ich nie było za dużo. Ludzie to sk.., posyłam tym bydlakom serdeczne zyczenia wszelkich nieszczesc i choroby. Smierc od trucizny to potworne, wielodniowe męki, przepalanie wnętrzności. I potem jeden z drugim uzna, ze zlikwidował problem i z czystym sumieniem pojdzie do kościoła. Nie, trudno mi o tym pisać, bo mam same brzydkie słowa i jeszcze gorsze myśli.
Stary 2015-04-12, 09:08   #2186
Michell72
Zakorzenienie

Dzbry!
Kama ile płaciłas za ten filtr E.A?
Zawsze się obawiam,że w txmax,są kosmetyki trefne lub przeterminowaneJak nie był drogi,a wszystko z nim okey to kup MiszcePoszukam jeszcze dziś na ebay.

Juka zerknę ile wit c kosztuje na zagranicznych aukcjach.A może to kupimyhttp://www.andrezagozda.pl/product/a...-25-in-powder/

Zobaczcie jak wygląda chleb-nadziany serem i czosnkiemBędę robićMam fajny przepis.I na domową szynke do chleba z chrzanową skorupką-
Domowa szynka z chrzanową skorupką - SKŁADNIKI:

• Szynka ok 700 g
  • chrzan tarty 2 łyżki
  • majonez 1 łyżka
  • ketchup 1 łyżka
  • olej 1 łyżka
  • pieprz czarny ziarnisty ok 10
  • ziele angielskie ok 4-5 szt
  • worek do pieczenia

Domowa szynka z chrzanową skorupką - PRZYGOTOWANIE:

W miseczce wymieszać składniki marynaty. Chrzan, majonez, ketchup, olej , pieprz i ziele angielski. Tak przygotowaną nasmarować mięso. Przełożyć do pojemnika i wstawić do lodówki na 24 h. U mnie stała prawie 48 godzin. Następnie przełożyć do worka do pieczenia, wstawić do piekarnika, temp 180 stopni i piec 50 minut. Po tym czasie worek rozciąć i piec jeszcze 20 minut. Odstawić do ostygnięcia. Smacznego

Juka podkład jakiś nowy testowałaś?

Dircik pamiętam jak zmieniałam pielęgnację przy izoAle warto..widzisz,a mówiłam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg jgf.jpg (68,9 KB, 11 załadowań)
Stary 2015-04-12, 09:41   #2187
Michell72
Zakorzenienie

Kama wredne s...y .Słów brak na takich ludzi
Stary 2015-04-12, 10:30   #2188
dircikowa
Zadomowienie

Z moich poszukiwań kremiku z filtrem Arden wynika, że póki co przyszły dostawy z spf 15, a 30-50 jeszcze nie (ale są spodziewane). Będę śledzić. Cena normalna - nie w wyprzedaży, o której wspominała Kama - to 99zł. Jakby któraś z Was widziała - to ja też jestem chętna. Z lektury KWC wynika, że na uwagę może zasługiwać tańszy Pharmaceris S w nowej odsłonie: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...995908#r995908

Z kolei w Sephorze byłam namawiana na: http://lepszawersjasamejsiebie.blogs...ur-spf-50.html
Próbkę wzięłam, użyję jej wkrótce, ale cena niezbyt zachęca.

Po wstępnym remanencie w szafie - potrzebuję spodni, dżinsy z Zary wyglądają dość interesująco. Chyba dziś wizyta poszukiwawcza się odbędzie

Miszka - co do kuracji: efekty są niezaprzeczalne, mam nadzieję, że wyniki badań też będą bez zarzutu i będę mogła kurację przeprowadzić do szczęśliwego końca
dircikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-12, 10:46   #2189
Michell72
Zakorzenienie

Dircik pharmaceris kupiłam córce.Zapomniało nieboże wziąść,więc przetestuję i zdam relację.
Stary 2015-04-12, 13:16   #2190
aussiewoman
Zakorzenienie

Też się zastanawiam nad tym filtrem Pharmaceris Co do timeless, to chyba Kamlisa zda relacje wcześniej. Ja póki co nadal używam serum z wit c z Pauli

Piękna wiosna się zrobiła, nawet biorąc pod uwagę dzisiejszy zimny wiatr. Wreszcie baleriny na gołe stopy, kurtka motorowa i boyfriendy Wczoraj odbyło się pierwsze wiosenne grillowanie Magnolia otwiera swoje kwiaty, baki siadają na kwiatach. Bosko
aussiewoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości