![]() |
#2161 |
Zakorzenienie
|
Dot.: 30 + 40 + dzień po dniu :-)
Napisałam dwa posty,jeden wcieło????
Aussie jak tam było nad morzem? Uklika relację z Paryża poprosimy ![]() Beti oglądałas ten serial?Opis fajny ![]() Kawa-dziołszki ![]() Edytowane przez Michell72 Czas edycji: 2015-04-10 o 11:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#2162 |
Zakorzenienie
|
zaraz wybieram się do szczecina, tylko ciuchy musze jeszcze przemyslec.
Poradnik trafny, z wieloma punktami się zgadzam ![]() ![]() Owsianka ![]() Beti, torbe z logo Aquoliny z Urody sprzed 10 ponad lat nadal używam ![]() Dzis albo jutro będę miała okazje polatac po galerii ( cos, co robie raz na pare miesięcy, nie jest to opcja weekendowa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2163 |
Gang Iren
|
Kama to ja ostatnio też tak mam. Łazić po sklepach lubię, kupować też, ale uczciwie mówiąc niczego mi nie potrzeba. I później jak kupuję to mam wyrzuty sumienia, że kasę tracę bez sensu, bo po co mi tak naprawdę 15 par jeansów
![]()
#2164 |
Zadomowienie
|
Miszka, Paryz to miasto kontrastow. Bogactwo i biedota, piekno i brzydota, historia i komercja wspolczesnego swiata. Na Polach Elizejskich kobieta wchodzi do pieciogwiazdkowego hotelu, prowadzona przez szofera, gdzie cena to od 600 do 2500 euro za noc, a kilka metrow dalej zebrajaca kobieta, zwinieta w klebek na chodniku. Piekne, historyczne ulice, a na nich przesypujace sie kosze. Pijaczkowie nawolujacy nas do kupna zzolknietych ksiazek, a kilkaset metrow dalej senat, kawalkada samochodow rzadowych i wychodzaca delegacja z prezydentem Tunezji.
Pod wieza Eiffla handlarze, naciagacze, probuja sprzedac kazdej napotkanej osobie breloczki czy inne byle jakie pamiatki. Handlarzy sa dziesiatki, tak, ze trudno jest przejsc. Do tego marni rysownicy portretow lub wieczorem sprzedawcy szampana. Naciagaja kogo sie da, oszukuja jak moga. Siedzielismy jakis czas pod wieza i obserwowalismy jak naciagali wycieczke dzieciakow z USA. Podjezdza policja, handlarze uciekaja, a po kilku minutach sa z powrotem. Oprocz tego wszechobecne tlumy i gigantyczne kolejki. Ludzie pchaja sie, sa gotowi Cie stratowac, jak np. zdarzylo nam sie w katedrze Notre Dame. Kolejki gigantyczne do wszystkich atrakcji, czas oczekiwania co najmniej 2 godziny. Metro, praktyczny sposob przemieszczania sie po miescie, szybko i tanio. Ciekawa linia nr 1, bez kierowcy. Stacje na tej linii zadbane , dosc czyste, ladne, pociagi ladne, nowoczesne. Inne linie w zaleznosci od lini, lepsze lub gorsze. Ogolnie jednak mero smierdzi, spi tam duzo bezdomnych, ktorzy zapewne zalatwiaja tam potrzeby fizjologiczne. Poza tym, to co mnie zdziwilo, to to, ze metro nie jest w jakikolwiek sposob przystosowane dla osob z wozkami dzieciecymi czy dla niepelnosprawnych. Bardzo nieliczne schody ruchome, brak wind, waskie bramki, trudno otwierajace sie. Jednym slowem do jazdy w metrze musisz byc zdrowy, sprawny i szybki. Ceny. Tu zalezy, gdzie chcesz robic zakupu. Bylismy w sklepach o roznym przedziale cenowym. Supermarkety maja ceny podobne do naszych. Wszelkie fast foody w zaleznosci od lokalizacji, im blizej atrakcji, tym drozsze. Restauracje tez roznie, te w ktorych bylismy, ceny porownywalne do tutejszych. Miszkalismy w apartamencie w 5 dzielnicy, w jej starej czesci, na ulicy pelnej kafejek, restauracji, gdzie praktycznie koncentrowalo sie cale zycie nocne tej dzielnicy. Bylo tam bezpiecznie, bez problemu mozna bylo spacerowac w nocy. Apartament byl na poddaszu, wiec po wejsciu na gore byl piekny widok na dachy dzielnicy i kompletna cisza, nie bylo w ogole slychac halasu z ulicy. Piekne parki,fontanny, krzeselka, na ktorych mozna posiedziec, odpoczac, pogrzac sie w sloncu. Dzielnice. Piekne i paskudne, bezpieczne i takie, w ktorych pewnie balabym sie mieszkac. Lubie obserwowac, analizowac, przemyslac, a Paryz to miasto interesujace. Piekne i brzydkie, pachnace i smierdzace, tanie i drogie, tetniace zyciem, na pewno warte zobaczenia. Pozniej moze wkleje zdjecia i napisze, gdzie dokladnie bylismy, lub jesli masz jakies pytania to pytaj, postaram sie odpowiedziec ![]() Edytowane przez uklika Czas edycji: 2015-04-10 o 15:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#2165 |
Konto usunięte
|
Uklika,
do wrazeń w realu, dorzuć film ![]() http://www.filmweb.pl/film/Kobiety+z...ra-2010-609045 o kontrastach miedzy innymi. Co naturalnie nie dotycz wyłącznie Paryza czy Francji. Francuski, gorzki,ale bardzo dobry.. JEden odcinek na razie...Dobrze się oglada ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2166 |
Gang Iren
|
Uklika bardzo ciekawie opisałaś Paryż!
#2167 |
Zakorzenienie
|
Uklika pobiłas Elsę.Pięknie opisane
![]() ![]() ![]() Cudnie piszesz wiesz ![]() Planowaliśmy Rzym lub Barcelonę na weekend majowy.Niestety z racji pracy męża-trzeba dostosowac czas do atrakcji.Jedziemy na Węgry i do Wiednia. Kama Ty miałas zakładane złote nici prawda?Drogi taki zabieg?Bolesny?Efekt widoczny czy raczej polisa w przyszłość?Wasiluk je chwali.W ogóle zaintrygował mnie ten lekarz.Chcę umówić sie na wizytę.Pojade do tej Warszawy cholender(daleko),ale jeśli faktycznie ten laser bromkowo-miedziany ma mnie odmłodzic i dac cerę albatrasową,wolną od przebarwień to rusze 4 litery ![]() ---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Zapisałam się ![]() Na 1 czerwca ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- Dziewczyny zaczynam odchudzanie. Dzień pierwszy-zakupiłam zestaw 3D chili z olejem lniamym i kapsaicyną ![]() Poczytałam opinie(nie te sponsorowane)i nawet dietetycy chwalą skład. No zobaczymy na moim skromnym przykładzie ![]() Gdzieś ta są -bo pisze do samej siebie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2168 |
Zadomowienie
|
Dziekuje dziewuszki za pochwaly
![]() Kilka zdjec: 1, 2. galeria lafayette 3, 4. katakumby 5.Luk Triumfalny + Pola Elizejskie 6.Luwr piramida 7.Notre Dame 8. widok z wiezy 9. wieza 10. "nasza" dzielnica Miszka wybierasz sie tez do Paryza? Beata, dzieki za film, na pewno obejrze. Edytowane przez uklika Czas edycji: 2015-04-10 o 20:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#2169 |
Gang Iren
|
Świetnie zdjęcia!
Dzień dobry. U mnie szaro-buro. Deszcz leje. No ale tydzień ładnej pogody był.
#2170 |
Zakorzenienie
|
Helo
![]() ![]() Skończyłam prasować, więc czas na zakupy a potem pracę w ogrodzie. Po południu pierwszy wiosenny grill ![]() Uklika- super opis ![]() ![]() ![]() hmm może i ja się wezmę za siebie i postaram się opisać swoje wypady.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2171 |
Konto usunięte
|
U mnie też pogoda cudo.
![]() Krótki rękaw, bose stopy ![]() Poza twarzą nie byłam zafiltrowana, bo nie przewidziałam zdejmowania kurtki ![]() ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Gracie o tę kosmiczną kwotę? Ja się nie zdecydowałam na dokładanie, gram do 10 mln, starczyłoby mi ![]() Jak to powiedział Stefan Kisielewski ; Pieniądze szczęścia nie dają, ale każdy chce się o tym przekonać osobiście. Kolejek przed punktami jakoś nie widziałam.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2172 |
Rozeznanie
|
Hello
![]() dawno mnie nie było, miałam wyjątkowo intensywny czas, dwie duże delegacje, jednak bardzo dla mnie istotna, miałam dużo stresu w związku z moim publicznym wystąpieniem - prezentacja przed 200 osobową publicznością, ważne biznesowe spotkanie, ale przy okazji poznałam bardzo fajnego faceta na lotnisku we frankfurcie ![]() ![]() ![]() podjęłam też decyzję o zmianie pracy..tzn.póki co decyzja sprowadza się do poszukiwania nowej pracy, niemniej jednak rozpoczęłam badanie rynku i zaczęłam wprowadzać plan w życie i tak zamiast szukać męża, będę całe życie, niezmiennie szukać nowej, innej, lepszej pracy ![]() ![]() kosmetycznie, znowu zaszalałam w sąsiedzkim company store - Estee Lauder, kupiłam chwalony płyn do demakijażu oczu clinique, mgiełkę nawilżającą do twarzy, korektor pod oczy, żel do mycia twarzy Estee, jakąś drobną kolorówkę dla mamy u mnie wiosna, ciepło, a ja od wczoraj mega zakatarzona, kichająca i ogólnie pociągająca ![]() zaczęłam intensywnie trenować cross training ale jak się okazało ta moja kondycja nie jest taka wyśmienita jak myślałam ![]() ![]() Miszka co to za doktorek, skąd masz na niego namiary? Uklika, paryż, jak rzym, istambul, izrael czy NY to miasta kontrastów, które odsłaniają piękno i swoje ciemne oblicze....metra europejskie są stare i niestety nieprzyjazne ludziom,Rzymie cuchnie uryną bardziej niż niejedna toaleta publiczna ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2173 |
Zakorzenienie
|
Ilana brakowało Twojego świeżego powiewu młodości..
Poznałas pana i....???? Z EL kupiłaś podkład??? O tym lekarzu jest głośno.Poczytaj w necie.Zaintrygował mnie tym laserem.Umówiłam się na zabieg.Ponoć bolesny ![]() ![]() ![]() Także Miszka zaczeła plan wakacyjno -upiększający.Dieta 3D chili zakupiona,zabieg -zaplanowany ![]() ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Mój mąż chodzi i stęka.Z czego Ty się chcesz odchudzać?(drży o cycki pewnie ![]() ![]() Uklika piękne zdjęcia i garść dobrych wspomnień.To najważniejsze ![]() Prosimy o jeszcze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2174 |
Zakorzenienie
|
Miszka, NIE MIAŁAM złotych nici
![]() ![]() Nici jest kilka rodzajów, poczytaj sobie. Rozpuszczalne, z różnymi zakończeniami. Te, które maja bardziej liftingowac sa skrecane na rozne sposoby, maja haczyki, ida głebiej, działają mocniej. ja nie miałam takiej potrzeby, doktor mi dał takie zwykłe, jako polisa na przyszłość - rozpuszczają się i tak po ok 6 miesiącach, a ich miejsce zajmuje kolagen. nie, nie jest bolesne. nie, praktycznie nie jest widoczne, kwas hialuronowy daje większy obrzek. Cena podobna do wypełniaczy, zalezna od rodzaju i ilości nici, tak 1500 trzeba liczyc mniej więcej - za te prostsze. Ilana, już listy gończe za Toba słałyśmy ![]() Aussie, jeszcze raz dzięki. Miszka...samo chili Cie nie odchudzi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2175 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Co do rzekomych odchudzików - zgadzam się, chociaż ja jak już coś kupie, to zazwyczaj malutko chudnę. Ale tylko dlatego, że jem mniej, bo skoro już wydałam na prochy, to się bardziej staram ![]() A z zamrażalnika wrzeszczą na mnie dwa lodowe snikersy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2176 |
Zakorzenienie
|
Obła tia..Pływa,lata,ćwiczy,ga nia..Kobieto! co ja- Franklin -mam powiedzieć????
|
![]() ![]() |
![]() |
#2177 |
Zakorzenienie
|
Beti, dieta to podstawa, ruch to dodatek
![]() ![]() Dzis w szczecinie polaziłysmy z bratowa po outletach. wykończyła mnie ![]() ![]() Ciepło, jutro zdecydowanie musze wynieść rzeczy zimowe ![]() Uklika, zapomniałąs wspomnieć, ze w Paryzu należy rozmawiać po francusku i to z ładnym akcentem ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2178 |
Zadomowienie
|
Kama - zimno ma być niestety już niedługo, więc nie trzeba się spieszyć z tym chowaniem cieplejszych rzeczy, niestety
![]() Dziś obdzwaniałam sklepy TKMaxx w poszukiwaniu kremu z filtrem Elizabeth Arden, który tak zachwalałaś. Niestety w moim zasięgu póki co jest tylko wersja z SPF 15, co przy Izoteku jest mi za mało ... Czekam na następne dostawy. Widziałyście go gdzieś jeszcze? Miszka - ten tekst po 40-tce już gdzieś czytałam i też się obśmiałam. Wiadomo, że przerysowany, ale to celowy zabieg stylistyczny. Garść prawdy w nim jest. Ja np. ze zdziwieniem stwierdzałam czemu coraz dłużej "zagniecenia" nie chcą schodzić z mojej skóry. Daj znać potem jak tam dieta 3d. Przykładowe przepisy są raczej w porządku, jestem w stanie sobie wyobrazić takie jedzenie ![]() Uklika - opis rewelacyjny, oddaje kwintesencję Paryża, moje spostrzeżenia z dużych miast są podobne. I chyba "na starość" wolę zwiedzać mniejsze miasteczka, klimatyczne, takie, w których nie ma "wyjących tłumów" i takich kontrastów. Ilana - miło Cię znów widzieć choć na chwilkę. A Juki nadal ni widu, ni słychu. Gdzie jesteś, Juka? |
![]() ![]() |
![]() |
#2179 |
Zadomowienie
|
Dircik
![]() ![]() Witajcie dziewczęta ![]() Beata, jesteś mistrzynią dialogu serialowego, idź tą drogą kobieto ![]() Napisałam dłuuuuugiego posta, wszystko Wam opisałam i komputer mi się wyłączył ![]() Trochę mnie nie było, ale to nie znaczy, że nie tęskniłam. W Niedzielę Palmową tak mnie rozłożyło, że nie byłam w stanie wstać z łóżka. Wysoka gorączka, bolało mnie wszystko, masakra ![]() ![]() Potem miałam jakiegoś pochorobowego doła. ![]() Ale teraz jest już w miarę dobrze. ![]() Miszka, czekam na relację z zabiegu. Ale Ci fajnie ![]() Ja mam ochotę na nici hialuronowe, ale niestety mam też masę innych wydatków i wszelkie zabiegi muszą poczekać. ![]() Dircik, fajnie że kuracja działa. ![]() Beata, co to za książka z "naszym" dedektywem ????? Stęskniłam się za nim. Czytam Mroczny zakątek. W kolejce czeka Pochłaniacz. Dlaczego znęcasz się nad snikersami, a one tak krzyczą ? Nie wolno tak robić ![]() Aussie, Kama - macie serum ? Nic nie piszecie, czyżby niewypał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2180 |
Zakorzenienie
|
Kama czytałam o rodzajach nici.Ubawiło mnie stwierdzenie pewnego lekarza,który po oglądnięciu zdjęcia rtg-pomyślał,że leczy kosmitkę
![]() Juka do zabiegu daleka droga,mam nadzieję,ze nie spanikuję ![]() Jakie serum ![]() ![]() Intryguje mnie ta wit C 25% Pauli.Miała z Was któraś?Droga-jak na 15 ml ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2181 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dircik ja tez chyba wole mniejsze, klimatyczne miasteczka, dlatego tez w Paryzu sie nie zakochalam. Lubie tez bardziej taka mieszanke piekna natury z pieknem architektury, a w Paryzu piekna natury jak dla mnie zbyt malo. Owszem, podobalo mi sie, bylo interesujaco, ale nie moge powiedziec, ze to milosc ![]() Edytowane przez uklika Czas edycji: 2015-04-11 o 22:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2182 |
Zadomowienie
|
Miszka, siostro w pielęgnacji. Właśnie przed chwilą byłam na stronie Pauli, gapiłam się na to serum i miałam dokładnie takie przemyślenia, jak Ty. Za drogie to serum.
Dziewczyny pytałam o Timeless. Nie wiem, jak to możliwe, że nic nie wiesz, jak swego czasu był to u nas temat rzeka. Obamy jeszcze nie kupiłam, bo kończę to co mam. Póki co nic innego nie wpadło mi do głowy (poza tym co Kama chwaliła, ale tego chyba nigdzie nie ma), więc pewnie za jakiś czas kupię i od razu o tym powiadomię. Miszka, jakbyś zaczęła panikować, pisz od razu. Będę Cię podtrzymywać na duchu. |
![]() ![]() |
![]() |
#2183 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
kolejna część o Cormoranie ![]() http://lubimyczytac.pl/ksiazka/215583/jedwabnik Z czytaniem Pochłaniacza nie masz się co spieszyć, to pierwsza z czterech, a kolejnych jeszcze nie ma....Chociaż to w końcu nie bedzie ciąg dalszy. Raczej. Wielbicielkom Westeros przypominam, że Gra o tron dziś startuje ![]() Lodowe snikersy muszę sobie wydzielać, bo trudno je kupić ![]() ![]() Kama, na pewno nie jesteś obła, tylko kobieca. Koniec kropka. Wolałabyś być szkielecikiem, jak moja ulubienica, która NIE MA anoreksji, naturalnie?!? ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2184 |
Zakorzenienie
|
Arden kupiłam gdzies w listopadzie, jak lato w tkmax wyprzedawali
![]() Serum do mnie dopiero idzie ![]() Juka, wreszcie ![]() ![]() Dzis jest mi zle. Ktos najpewnie wytruł działkowe koty, które teść dokarmiał ponad rok. A my płaciliśmy za sterylki, by ich nie było za dużo. Ludzie to sk.., posyłam tym bydlakom serdeczne zyczenia wszelkich nieszczesc i choroby. Smierc od trucizny to potworne, wielodniowe męki, przepalanie wnętrzności. I potem jeden z drugim uzna, ze zlikwidował problem i z czystym sumieniem pojdzie do kościoła. Nie, trudno mi o tym pisać, bo mam same brzydkie słowa i jeszcze gorsze myśli. |
![]() ![]() |
![]() |
#2185 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Obejrzałeś choć jeden odcinek? Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2186 |
Zakorzenienie
|
Dzbry!
Kama ile płaciłas za ten filtr E.A? Zawsze się obawiam,że w txmax,są kosmetyki trefne lub przeterminowane ![]() ![]() Juka zerknę ile wit c kosztuje na zagranicznych aukcjach.A może to kupimy ![]() Zobaczcie jak wygląda chleb-nadziany serem i czosnkiem ![]() ![]() Domowa szynka z chrzanową skorupką - SKŁADNIKI:
Domowa szynka z chrzanową skorupką - PRZYGOTOWANIE: W miseczce wymieszać składniki marynaty. Chrzan, majonez, ketchup, olej , pieprz i ziele angielski. Tak przygotowaną nasmarować mięso. Przełożyć do pojemnika i wstawić do lodówki na 24 h. U mnie stała prawie 48 godzin. Następnie przełożyć do worka do pieczenia, wstawić do piekarnika, temp 180 stopni i piec 50 minut. Po tym czasie worek rozciąć i piec jeszcze 20 minut. Odstawić do ostygnięcia. Smacznego ![]() Juka podkład jakiś nowy testowałaś? Dircik pamiętam jak zmieniałam pielęgnację przy izo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2187 |
Zakorzenienie
|
Kama wredne s...y .Słów brak na takich ludzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2188 |
Zadomowienie
|
Z moich poszukiwań kremiku z filtrem Arden wynika, że póki co przyszły dostawy z spf 15, a 30-50 jeszcze nie (ale są spodziewane). Będę śledzić. Cena normalna - nie w wyprzedaży, o której wspominała Kama - to 99zł. Jakby któraś z Was widziała - to ja też jestem chętna. Z lektury KWC wynika, że na uwagę może zasługiwać tańszy Pharmaceris S w nowej odsłonie: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...995908#r995908
Z kolei w Sephorze byłam namawiana na: http://lepszawersjasamejsiebie.blogs...ur-spf-50.html Próbkę wzięłam, użyję jej wkrótce, ale cena niezbyt zachęca. Po wstępnym remanencie w szafie - potrzebuję spodni, dżinsy z Zary wyglądają dość interesująco. Chyba dziś wizyta poszukiwawcza się odbędzie ![]() Miszka - co do kuracji: efekty są niezaprzeczalne, mam nadzieję, że wyniki badań też będą bez zarzutu i będę mogła kurację przeprowadzić do szczęśliwego końca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2189 |
Zakorzenienie
|
Dircik pharmaceris kupiłam córce.Zapomniało nieboże wziąść,więc przetestuję i zdam relację.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2190 |
Zakorzenienie
|
Też się zastanawiam nad tym filtrem Pharmaceris
![]() ![]() Piękna wiosna się zrobiła, nawet biorąc pod uwagę dzisiejszy zimny wiatr. Wreszcie baleriny na gołe stopy, kurtka motorowa i boyfriendy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:01.