![]() |
#2161 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 8
Cytat:
Cytat:
![]() Aga mój jak widzi, że mu sie gacie kończą to sobie sam wstawia pranie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Aaaaaa zagadałam sie ze szwagierką! Powiedziała mi że w ciąży jest! Będziemy mialy dzieci z jednego roku ![]()
![]() |
#2162 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój się nauczy z tymi gaciami. Jak wróci z pracy to dam mu wykład. Tak mnie wnerw trzyma. Ale byłam glodna... Ssalo mnie i az na wymioty brało. Na szczęście mam swoją pyszna zupę ![]()
![]() |
#2163 |
Konto usunięte
|
Mała i co będą dalej robić?
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#2164 |
Wtajemniczenie
|
A no cieszę się bardzo! Nasze dzieci bedą miały to samo nazwisko bo mężowie są braćmi i będą chodzić do jednej szkoły, do jednej klasy
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Mała to Ty na cc czekasz?
#2165 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A jak tam żółtaczka Małej? Nam już na szczęście spada. Aga - mi było gorąco i na sali porodowej i poporodowej. Mlebi - jak się teraz czujesz? MaladT - uparta ta Twoja Oliwia! Co będą teraz robić? Jak Ci się leży? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2166 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jedynie z bliźniakami mojej Agatki ( juz mówimy sobie,że to kuzyni) I Antkiem, a tak to żadnych Dzieci na horyzoncie :-( Asia juz u gina... Ciekawe jak tam ![]() ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Inco ooooo to ja już nie wiem. Ale na wszelki wielki lepiej wziąć te skarpetki. Jej dziewczyny, zjadłam zupę a nadal mnie mdli... zaraz czuje ze polecę nad toaletę...
![]() |
#2167 |
Wtajemniczenie
|
Aga nadaje spod ktg. Podgladam zapis i mamy silniejsze skurcze niż ostatnio!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2168 |
Zadomowienie
|
Aga - na wszelki wypadek weź ;-) Ja też miałam na początku porodu. Zdjęłam jednaki idąc pod prysznic i już później nie zakładałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2169 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2170 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fuj jak mnie mdli. Idę nad toaletę :-( dołem tez mnie goni :-(
http://agicosmoholic.blogspot.com/ Mój wlasny, prywatny blog. ![]() http://perfekcyjniewdomu.blogspot.com/ Mój drugi, prywatny, trochę o porządkach ![]() Edytowane przez 1141655 Czas edycji: 2015-02-03 o 14:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2171 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2172 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2173 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2174 |
Zakorzenienie
|
Mlebi to wtedy tylko laktator
Aga a moze cos zjadlas? ![]() Asia no to kciuki oby sie skurczybyki już na dobre rozkrecily ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2175 | |
Zadomowienie
|
Nie wiadomo kiedy wyjdziemy. Mały dalej jest chinczykiem i w dodatku nie przybiera na wadze. I koło się zamyka bo jak jest żółtaczka to dziecko jest senne i mało je, a jak mało je to nie wypłukuje się bilirubina i żółtaczka się utrzymuje ![]() Dlatego jest znowu pod kroplówką na wypłukanie. Ważę go przed i po jedzeniu i się okazuje ze mało je - a wygląda na najedzonego i dobrze śpi. Od przyjęcia czyli od piątku chyba nic nie przytył ![]() Cytat:
tak nam położna podpowiadała i jeszcze można kołdrę narzucić na zgięte rozkraczone nogi i nawet jak ktoś chodzi to nie widać że wietrzysz ![]() Madzia - Julcia też ślicznie ![]() Lui w linku od Agi pewnie wszystko jest ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2176 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny żadna nie ma fotelika graco?
![]() ![]() |
![]() |
#2177 |
Raczkowanie
|
#2178 |
Zakorzenienie
|
Dziekuje Dziewczyny co do imienia
![]() ![]() Ja wlasnie sie wietrze ![]() ![]() Asia kciuki zeby jakies rozwarcie tez bylo ![]() Migotka wspolczuje z zoltaczka ![]() Ja tak wlasnie w szpitalu mialam ze Mloda co chwile spala, jesc nie chciala i jeszcze z dostawieniem problemy eh. To jest okropne. My idziemy w czwartek pobrac krew wlasnie zeby sprawdzic jaka jest bilurbina.. bo zolta ciagle jest, wrecz wyglada jak brzoskwinka. Marta spodziewaj sie niespodziewanego.. zobacz jak mnie nagle wzielo :p Aga masz jeszcze mnie i Julke blisko :p
#2179 |
Zakorzenienie
|
Chcialam sie pochwalic ze jestesmy po pierwszym spacerze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2180 |
Raczkowanie
|
sorry być może za głupie pytanie, ale skąd się bierze ta żółtaczka u noworodków? to jest jakoś od nas zależne, czy po prostu może się trafić?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2181 |
Wtajemniczenie
|
Rozwarcia brak, ale coś się dzieje i w każdej chwili może się rozkręcić. Pędzę do sr.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2182 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja też ma flak, aczkolwiek położna mówiła że po cc dłużej schodzi brzuch i żeby się nie denerwować ![]() Przykro mi z powodu kota my się z Agatką werandowałyśmy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Olcia brawa dla brata ![]() ![]() ![]() ![]() Przekleta ja mam tak samo, cały czas chodzę spocona, cycki i pachy to myję ciągle i na okrągło lui- my pojechaliśmy do usc po akt urodzenia, tam potrzebne były nam dowody i akt ślubu, pesel przyjdzie do ciebie informacja że jest do odbioru czekasz około 3 tygodni, tu ty nic nie załatwiasz to już szpital sam załatwia Szpital też informuje przychodnię dlatego przychodzi do ciebie środowiskowa pielęgniarka i albo ona ci założy kartę w przychodni, albo na twojej pierwszej wizycie w przychodni Do urlopu macierzyńskiego potrzebny ci akt urodzenia i ten pierwszy podstawowy urlop macierzyński jest przyznawany automatycznie od dnia porodu ( ze szpitala dają karteczkę kiedy nastąpił poród i trwa on 20 tygodni, na dodatkowy macierzyński trzeba wypisać wniosek on trwa 6 tygodni i później jest urlop rodzicielski 26 tygodni, tu dodatkowo musi być oświadczenie że ojciec dziecka nie wykorzysta tego urlopu i na to masz 14 dni Becikowe załatwiasz dopiero jak będziesz miała pesel dziecka |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2183 |
Zadomowienie
|
spotkałam znajomą i dowiedziałam się, że strasznie przytyłam i wogóle źle wyglądam i usłyszałam jeszcze wykład, że już po dobrym
![]() koleżanka bezdzietna of course ![]() ![]() wrrrr, idę na ziemniaki, rybę i buraczki! o! |
![]() ![]() |
![]() |
#2184 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ciekawe co mi gin jutro powie, pewnie dalej pozamykana jestem i że sie nic nie szykuje. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2185 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki żeby u Was było ok ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2186 |
Zadomowienie
|
ewek dziękuję za info
![]() 85 u noworodków wątroba nie radzi sobie z wychwytem bilirubiny, ale my jako rodzice nie mamy na to wpływu ![]() i znowu mi wylazł kawałek czopaaaaaaaaaaaa. boję się, że ta pełnia może być moja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2187 |
Wtajemniczenie
|
MADZIU- z tym imieniem to uroczo wyszło
![]() ![]() A czy trzeba podawać imię przy porodzie do wpisania na tę bransoletkę? Czy dopiero w urzędzie? EWCIK- ja nie mam tego fotelika. Może poszukaj zdjęć w google grafice- może ktoś wrzucił fotki? BUU- ![]() Moja T ostatnio opowiadała o kp- pierwszego syna karmiła z zegarkiem w ręku, bo takie dostała wytyczne ze szpitala, żeby wybudzać, przetrzymywać i co 3 h dawać pierś. I mówiła, że umęczyła się okrutnie, bo i budzik wiecznie dzwonił, dziecko głodne itd. Przy drugim nakazano karmić, jak się domaga i tak też robiła- Mój Mąż podobno lekko kwilił gdy zgłodniał i przerwy na początku były krótkie, a potem coraz dłuższe, więc i jej to jakoś łatwiej szło, nie zniechęcała się. I dłuzęj dzięki temu karmiła. Ale mówiła, że jej mama (pielęgniarka) kazała jej przed karmieniem rozgrzać piersi okładem, albo rękoma i podobno u niej się to sprawdzało... Moją torbę dopakował Mąż, jak siedziałam w sobotę na wc ![]() ![]() No i sobie są w tej torbie ![]() AGA, ASIA- moje bułeczki mleczne mają termin do 17.02, więc też do wtedy muszę urodzić ![]() A co do położnych- u mnie u gin jest przesympatyczna i mądra kobieta. Ale do mnie będzie przychodzić inna(podzieliły się dzielnicami), którą widziałam kilka razy. Jestem ciekawa, jak będzie to wyglądać. Ja liczę na pomoc i odpowiedzi na ewentualne pytania, jak przyjdzie... LUI- zobaczyłam żelka w niedzielę i wczoraj, więc wiesz - spokojnie ![]() Mój gin mówił, że bywa różnie z tymi objawami, przepowiadaczami itd. Czasem rano pacjentka u niego na fotelu pozamykana na 4 spusty, a wieczorem obiera jej poród. Tak, jak Madzia napisała- nie znasz dnia, ani godziny ![]() AGATA- u mnie ten film nie leciał, bo my tv nie mamy ![]() Ah i miałam pisać, że u mnie kosz mojżesza też już stoi ![]() Bo ja mam prześcieradło na gumkę, które jest sporo za duże (podszyłam od spodu i jest ok na razie), ale takie podkład to mam z ikei na duże łóżeczko i nie wiem, czy kombinować z nim... |
![]() ![]() |
![]() |
#2188 |
Konto usunięte
|
Ja przytyłam 5 kg i mimo to mam rozstepy na brzuchu i to takie brzydkie tam gdzie synek lubił wypychac nogi
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#2189 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2190 |
Zadomowienie
|
Mam takie głupie pytanie, jak powinno być ustawione dziecko do porodu? no że główką to wiem ale czy to ma znaczenie jak jest buzką i ciałkiem ustawione do kanału? Nie wiem czy wiecie o co mi chodzi?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:16.