![]() |
#2161 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. I
Cytat:
---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Ja wole miec kilka zabawek ale jakies fajne, dobrej jakosci, markowe niz miec 10 roznych drobiazgow ;-) bo i tak ze wszystkimi sie nie pobawi |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2162 |
Zadomowienie
|
zarezerwowałam sobie hotel i jadę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2163 |
Zakorzenienie
|
Heffitka firmowe to co to znaczy ?;p kazda zabawka jest jakiejś firmy
![]() ![]() Tez musze ogarnąć jakies zabawki mojemu Skarbowi |
![]() ![]() |
![]() |
#2164 |
Zakorzenienie
|
A ja wole miec kilka więcej a różne
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2165 |
Zadomowienie
|
Chodzi mi o sprawdzone zabawki znanej marki, nie bede tutaj wymieniać bo kazdy lubi co lubi ;-) ja lubie tiny love i lamaze, niektore zabawki z fisher price sa fajne. Widzialam rozne niszowe zabawki i jakoś one mnie nie przekonuja. Nie chce tutaj wyjsc na snobke, zatem kazda robi co uwaza, moze niektore wola mieć 10 roznych grzechotek ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
#2166 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do zabawek, to ja lubię funkcjonalne, a ze juz troche tego przerobiłam, to wiem co mi pasuje a raczej co może podpasowac dziecku. Np pierwsza karuzele nad łóżko miałam na nakrecanie, porażka. POtem chciałam na pilota a stanęło na tiny love, jak Nina widzi ze niose pałąk to juz zaciesza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2167 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny przyszła mi paczka z Gemini i jestem bardzo zadowolona z witaminy D która wybrałam. Z kapsułkach twist of zawsze miałam problem bo zwykle sporo z tego od razu spływały. A znalazłam ta witaminę w formie aerozolu. Wkłada się taka psikawke do buzi i psika.... Rewelacja! Polecam!
No i od dziś próbujemy Boboticu na kolke.... Tego jeszcze nie mieliśmy ciekawe czy coś pomoze..... Jestem też mile zaskoczona bo ma to formę gęstego żelu w kapsuł ce twist of...... Wiec tez trudniej wypluc ![]() ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Justyna przynaj się....... Długa podróż pociągiem.......spanie w hotelach....... Nudzi ci się i jedziesz na Kamczatke? ![]() No i poważnie..... Gdzie jest Śmerf? ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Katerina fajne zestawienie. Mnie z kolei najbardziej obecnie denerwuje tekst,, nie przesadzaj..!!!,, ![]()
![]() |
#2168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo "czym karmisz?" Uchem ;d ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Linda "nie przesadzaj" i wymawiany przez osoby młodsze nie mające dzieci ;d Albo z innych mądrości to dziecko jak płacze to nie powinno sie przerywać tego co sie robi bo bez przesady ! Kur..uwielbiam takie teksty. Dziecko płacze bo ma powód ,co innego kwękanie z nudów :p albo tekst mojej t. "Napewno boli ja brzuszek " jesli tylko zaczyna płakać..no znawca mojego dziecka normalnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2169 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Odnosnie wk... tekstow to ja piany dostaje jak mnie ludzie pytaja dlaczego nie karmie piersia i maja przy tym taki ton, jakby to byla jakas moja fanaberia. A nikt nie zdaje sobie sprawy, ze wiszenie z laktatorem to jeszcze trudniejsza sprawa, niz kp.
enjoy the silence... Edytowane przez Maritxell Czas edycji: 2015-04-03 o 20:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2170 |
Zadomowienie
|
dobra przyznaję się publicznie. nudzi mi się i zaczynam już z córką zwiedzanie Polski. a podróż pociągiem zajmie nam 4 godziny.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2171 |
Wtajemniczenie
|
No dokładnie dusiolka. Co do mojej T. to jej wnerwiajace teksty to cała osobna historia... Ale i tak najbardziej nie lubię jak go dotyka i bierze na ręce...... W szczególności jak mu odgina uszko żeby nie zrobiło się klapouche albo strzepuje z główki drobne luski ciemieniuchy tuż obok Ciemionka!!!!
Marit...... Zależy od dnia, bywają dni bez kolki i, bywają takie ze poplacze z 15 min i po serii bąków usnie a bywa też niekiedy istny armagedon.... Ale to rzadko. A miałam espumisan, esputicon . Daje też codziennie Biogaje i delicol.
![]() |
#2172 |
Zadomowienie
|
Ja tez nie lubie jak tesciowa nosi Leonka ale coz zrobic, to babcia wiec nie moge jej tego zabronić ...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2173 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ooo tak! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2174 |
Zakorzenienie
|
justyna powodzenia
![]() mnie wkurzalo jak M 'kwęknęła' a T przyleciała ''mowie ci to na pewno kolka'' ![]() ![]() ![]()
#2175 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2176 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mnie wk... wszelkie uwagi o moim dziecku i porady/polecenia co powinnam robić, bo przeważnie udzielają ich osoby nie mające pojęcia jak się wychowuje i opiekuje dziećmi albo takie co dały ciała i swoich nie potrafiły wychować. Tekst: "Karmisz jeszcze piersią?Tak? I tak ma być" tonem Najwyższego Inkwizytora też jest wk... Maritxell, masz całkowitą rację, ten laktator to dodatkowy czas poświęcony na karmienie, do tego wysiadają plecy, ręce mdleją. Jakie to upierdliwe wie ten kto przez to przeszedł... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2177 |
Zakorzenienie
|
Baba mnie tez wszelkie uwagi wkur.. Ale gdzie sie nie pojedzie to tłum znawców którzy wiedza wszystko lepiej jak co sie powinno robic i obchodzić z twoim dzieckiem. Staram sie wpuszczać i wypuszczać uchem bo bym chyba zwariowała. Moj maz mowi "niech sobie pogadają a my i tak zrobimy swoje,co sie przejmujesz" ;p
---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Dzis rekord rekordów 320ml z 4sciagniec:d ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Ktora chrzciny ma w swieta? Bo to juz zaraz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2178 |
Rozeznanie
|
Ja wg niektórych osób powinnam robic teraz chrzest, a strasznie sie ciesze że sie w to nie wkręciłam bo dopiero od kilku dni złapałyśmy z Małą jako taki stały rytm dnia i wiem, ze.ta impreza.teraz to bylaby dla mnie żadna przyjemnosc.
Postanowilismy ze bedzie to koniec maja/poczatek czerwca. |
![]() ![]() |
![]() |
#2179 |
Zakorzenienie
|
Moje dziecko dzis rekord pobiło. Spala od 21:30 do 07:30. 😊 gdzie spędzacie święta? W domu czy jedziecie do rodzinki?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2180 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ewka nie załamuj mnie z tym spaniem. A ile zjada za dnia do tej 21.30? Moj maz jutro pracuje a jak wróci to jedziemy do moich rodzicow ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Dzisiaj wstawałam "tylko" 3 razy i 4 o 7rano kiedy zaczynałyśmy dzien. Liczę od tego kiedy ja ide spac czyli od jakiejś 23.45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2181 |
Zakorzenienie
|
Nie, jeszcze u t.. Zostaly Nam jakies listwy do przyklrjenia ogolnie ☠☠☠☠☠☠☠y I meble przewiezc
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2182 | |
Zadomowienie
|
Tez musze pochwalic ze Leos coraz dluzej spi w nocy, wczoraj bylo spanie od 21.30 do 4.30, dzisiaj od 23 do 6 ;-)
---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Dusiolka mam poradnik w pdfie kazde dziecko moze nauczyc sie spac, znalazłam na necie bo mi polecali, moge ci przeslac jakbyś chciała ;-) Edytowane przez heffitka84 Czas edycji: 2015-04-04 o 09:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2183 |
Zakorzenienie
|
Ewka To moja do 23.30 (bo przed spaniem robię ostatnie karmienie na noc) wypija Gora 400-450ml! I w ciagu nocy dzis 3razy pula po 60-80ml. Juz od paru dni próbuj wiecej zatankować ja w dzien ale rekord to 460ml wiecej nie chce zjeść i tyle. Zapisuje nawet ile o ktorej godz zjadła zebym miała czarno na białym (test od tygodnia jakos) i upa. Mojej na dole wychodzi a pleśniawka to nie jest bo była na szczepieniu i lekarz spr cZy nie ma plesniawek
![]() ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Heffitka to poproszę!!! ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Juz czytam nawet zaklinaczka dzieci ale tankowanie do pełna nam sie Nie sprawdza bo nie chce sie zatankować hahaha ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- A co do drzemek w ciagu dnia to ma zazwyczaj 3. Jedna 1,5-2h po przebudzeniu i trwa Gora 40min. Pozniej w porze spaceru i przed kąpielą jakies 15-20min i wsio. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2184 |
Zadomowienie
|
Dusiolka to prosze o maila na pw bo nie wiem jak inaczej moglabym ci wyslac ;-) i zrobie to potem jak usiade na lapciku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2185 |
Zakorzenienie
|
Wysłana PW
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2186 |
Zakorzenienie
|
Heffitka też mam ten poradnik, nie każdemu podpasuje ale myślę, ze warto przeczytać, u nas pomogło.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2187 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2188 |
Zakorzenienie
|
Dusiolka na to strasznie slabo.... Malutko je. Wiec pewnie tez dlatego sie budzi w nocy Bo glodna... Moja czesto tez nie chce jesc, np zje 50 I koniec. Ale ona soboe jakod tak sprytnie reguluje ze zawsze potem nadgoni I koncowo zjada ta swoja "racje" ktora jest wlasnie ok 650ml... Ja zapisuje od msca Bo malo przybierala, ale teraz juz ladnie przybfala a ja dalej zapisuje ..z przyzwyczajenia chyba:p a ile Twoha ma na dlugosc? Bo urodzila sir chyba podovnie jak moja wymiarowo?
---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Ja wlasnie nie wiem czy to zab czy co... Jest biale I delikatnie wystaje z dziasla... Mama od pon mi ryczy, gorzej je, slini sie na potege I luzne kupko robi. Ale poki co noe chce przypisywac ze to zab, z reszta byloby dziwne ze u gory... ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Moja zasypia wieczorem w lozeczku, czasem na rekach ale pp kapieli I mleku to chwila moment I spi. Gorzej w dzien, usypia na rekach I to ze strasznym trudem. Nic dziwnego Bo po calej nocy snu ma maaaase energii... ![]() ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Dziewczyny, ktorych dzirciaczki maja skaze: Kiedy planujecie rozszerzac diets? (glownie do karmiacych mm ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2189 | |
Buc
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2190 |
Zakorzenienie
|
Tam jest opisana metoda 3,5,7 czy jakoś, ogólnie krytykowana, ale jak ktoś nie śpi praktycznie wcale przez pół roku, to chwyta sie wszystkiego
![]() zreszta chyba wcześniej nie ma co sie brać za ulepszanie spania, bo dopiero 6msczny bobas zaczyna rozumieć, ze jest cos takiego jak dzień I noc. Sa tam też wytłumaczone fazy snu, nawet mam wydrukowane, chyba go wyjme wieczorem ![]() Edytowane przez Katerina_00 Czas edycji: 2015-04-04 o 12:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:36.