|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2161 |
Zadomowienie
|
Dot.: Kiedy zrobić test ciążowy? - wątek zbiorczy
Luteina to progesteron a test bada stężenie gonadotropiny kosmówkowej, więc jeśli nie zażywałaś leków ją zawierających to test pokaże prawidłowy wynik i testu nie musisz robić z porannego moczu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2162 |
Zadomowienie
|
Hej a w zasadzie dobry wieczór Kochane
![]() Miałam iść na krew dopiero w poniedziałek, ale znalazłam laboratorium w Cieszynie, które pobiera krew każdy dzień więc lecę jutro rano nie znoszę niepewności ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() buziolki i niech moc będzie z Wami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2163 |
Raczkowanie
|
Cześć Wam
![]() Ja dziś robiłam teścik już o 4 rano ![]() ![]() Narazie uczucia mieszane ale mam nadzieje ze to już to. ----a wy co o tym sądzicie---- ?????????????????? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2164 |
Przyczajenie
|
Ja byłam na badaniu krwi. Wyszło mi niestety 1,2
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2165 |
Rozeznanie
|
Opowiem całą historię:
WCZESNE OBJAWY CIĄŻY? CZEGO INNEGO MOGĄ TO BYĆ OBJAWY? Witam! Od 4 miesięcy mam cykle 16 dniowe (przez 3 miesiące brałam Luteine od 16 dnia cyklu i od tego też dnia miałam plamienia-okres) (wcześniej brałam tabletki antykoncepcyjne) w 5 miesiącu miałam cykl 20 dniowy. Ostatnią miesiączkę (bardzo delikatne krwawienie) miałam 5 października dziś jest 28 października i mój 24 dzień cyklu. Od dwóch tygodni mam bolące sutki, od 6 dni (bo wtedy zaczęłam mierzyć) mam temp w pochwie 36,9 codziennie przed wstaniem w z łóżka, teraz mam już twarde piersi, spuchnięte i większe, są takie dni że mnie mdli ale nie cały czas. Klilka dni temu czułam się jakbym była chora, okresu nie mam do tej pory. W 22 dniu cyklu zrobiłam test wyszedł negatywnie. Boli mnie brzuch od ponad tygodnia. Jest to różny ból czasem kłujący w okolicach jajników czasem wyżej w okolicach pępka, czasem taki ciągnący jak na miesiaczke, boli mnie też od 2 dni kość krzyżowa, szczególnie kolce tylne górne (najczęściej wieczorem promieniujące do nogi po jednej stronie). W ubiegłym roku miałam dwa razy torbiel na jajniku ale przy tym były plamienia i nic poza bólem w jajniku...czy jak zrobie teraz test w 28 dniu cyklu to już powinnam mieć miarodajny wynik? Jakie są temperatury przed miesiączką? Kiedy spada? Ile się utrzymuje? Ja nigdy nie miałam większej niż 36,7 (przeważnie dzień przed miesiączką i to było jednorazowe) przepważnie moje normalna temp waha się 36,4-36,6. A teraz od 6 dni 36,9. Proszę o poradę. Pozdrawiam i czekam na odp |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2166 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2167 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- [QUOTE=PYSIA220;22921139]Cześć Wam ![]() Ja dziś robiłam teścik już o 4 rano ![]() ![]() Narazie uczucia mieszane ale mam nadzieje ze to już to. ----a wy co o tym sądzicie---- ??????????????????[/Q trzymam kciuki żeby kreseczka została dla pewnosci zrób test jeszcze jeden ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Cytat:
a jak stosunek zabezpieczony czy nie? twój cykl raz 16 raz 20 dziś 24 dzień cyklu więc może masz przesunięcie @. A testy powinny po 28 dać miarodajny wynik ale ja radziła bym bete 14 dni po stosunku ostatnim najwcześniej, zrób bete i wszystko będzie jasne. pa |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2168 |
Rozeznanie
|
Odkad nie biore tabletek (6 miesięcy) to tylko i wyłącznie stosunek przerywany. Małe prawdopodobienstwo, ale jest... te wszystkie objawy, nie planowaliśmy ale teraz to bym chciała, już się tak nakręciałam!!! eh
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2169 |
Zadomowienie
|
cześć
![]() ![]() A więc uwaga uwaga! jestem w ciąży ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() PYSIU: gratulacje!!!!!!!!!!:roza : jak zrobisz nastepny test to napisz czy już jest ta druga krecha gruba i tłuściuchna? ![]() ![]() ![]() ![]() Olus 23 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2170 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2171 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
stosunek przerywany to nie metoda anty. ![]() ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Cytat:
ja też tak zrobiłam w 1 ciaży mąż wykrzyczał na pół sali więc kup mu jeszcze smoczek jak nie chcesz wrzasków ![]() ![]() ![]() ![]() pozdrawiam miłego dnia i weekendu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2172 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2173 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ale macie fajnie z Shirą... ![]() 3mam za Was mocno kciuki, aby wszystko było dobrze ![]() PS - a jak pozostałe Kobitki? ![]() pozdrawiam Was wszystkie serdecznie i życzę udanego weekendu ![]()
![]() |
![]() |
#2174 |
Raczkowanie
|
Narazie dziewczyny nie dziękuje (nie chce zapeszyć)
moje uczucia są tak mieszane a bardziej chyba czuje strach ![]() Dokucza mi ból podbrzusza,ale wszystko wytrzymam jeśli miałaby być to moja mała fasoleczka. Jestem 2 dzien po luteinie. Napewno dam znać w pon. Termin gin.na 22 listopad-dopiero ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2175 |
Raczkowanie
|
![]()
MÓJ CZARNY SCENARIUSZ
Witam Was ![]() A ja już sie załamałam ![]() ![]() ![]() ![]() Jest tego nie wiele ... ale jest.Oczywiscie wpadłaam w rozpacz ![]() Zaraz zadzwoniłam do lekarza,powiedział że plamieniem mam sie nie przejmować ... ale jak tu sie nie przejmować ![]() ![]() ![]() Dlatego tym razem chyba nici z mojej fasolki ![]() (mam małego doła - chyba za bardzo sie nastawiłam) I będe czekac na rozwój mojej sytuacji z plamieniem lub @ ![]() pozdrawiaam i życze szczescia (odezwe sie w pon.) Miłego weekendu ... i soczystych starań Do pon. pa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2176 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Pysiu wiem jak to jest, polecam badanie krwi i wszytsko jest jasne u mnie koszt takiego badania to 35 zł warto, bo teraz jestem bardziej spokojna a wiesz ,że nie powinnaś się stresować dla własnego i "fasolkowego" dobra ![]() Agusiaczeq: hmmm tego nie przewidziałam, chyba wezmę ten smoczek, żeby obciachu nie zrobił przy ludziach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2177 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
POZDRAWIAM(ODEZWE SIE) ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2178 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja mam bardzo podobny problem, @ spóźnia mi się już dwa tyg. tylko że ja poszłam na bete i to nie jest ciąża... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2179 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2180 |
Przyczajenie
|
Hej
![]() Moja @ miała się pojawić 27.10. dwa dni przed spodziewaną @ zrobił test niestety wynik był negatywny ![]() Już nie wiem co robić. Głupieje od tego czekania. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2181 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2182 |
Raczkowanie
|
Witam Was Ponownie
Mam straszny ból brzucha,ale nie trwa on cały czas tylko takie chodzby skurcze co jakiś czas ![]() a może to moja przekleta @ (chodz tak nigdy nie miałam,to może tym razem tak mam) ![]() Nie wiem co robić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2183 |
Raczkowanie
|
Mnie się tak zdarza czasem i to bez względu na to, czym mam @. Mam taki skurczowy ból brzucha, czasem nie do wytrzymania. I też nie wiem z czego tak mam, czasem nawet leki przeciwbólowe nie pomagają.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2184 |
Zakorzenienie
|
Gratulacje dla zaciążonych!!!
U mnie @ przyszła we środę- a więc już wiem, że "wczesne objawy ciąży", choćby nie wiem, jak wyraźne, to w moim wypadku można między bajki włożyć. w tym miesiącu jednak mi jakoś raźniej, może dlatego, że jeśli do końca roku nie będzie rezultatu, to poszukamy pomocy farmakologicznej.
![]() |
#2185 |
Raczkowanie
|
...
Edytowane przez Leilaa Czas edycji: 2010-11-26 o 14:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2186 |
Wtajemniczenie
|
no i u mnie znów nic głupia @ przyszła
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2187 | |
Rozeznanie
|
![]()
Hej, dziś mam 26 dzień cyklu, miesiączki jak nie było tak nie ma, mdli mnie częściej, przeważnie jak coś zjem. Tempka się utrzymuje 36,9 w dalszym ciągu, tyle że brzuch mnie boli tak na miesiączke, no ale zobaczymy, ponoć w ciąży też tak boli. Ile dni przed miesiączką tempka maleje? I o ile kresek? Bo ja nigdy nie miałam tak wysokiej, pierwszy raz mi się zdaza taki cykl i takie objawy. Jak @ nie przyjdzie to test zrobie w poniedziałek to będzie mój 28 d.c. powinna juz wyjść ciąża jak w niej będe chociaż słyszałam że niektórym w 28 pokazala się jedna a za 3 czy 5 dni już dwie także porąbane to jest...
aaaa i jeszcze jedno gdzieś wyczytałam że stężenie HCG w 3,4 tygodniu ciąży jest niższe niż 25, a czułość testu właśnie jest 25. A jeszcze gdzie indziej słyszałam że jak niskie HCG to będzie chłopak ![]() ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Cytat:
GAJQA miałam kiedyś tak że przy dotyku mnie kłuło i siusianiu też, a dzień wcześniej się kochałam i sprawdz sobie bardzo dokładnie czy nie masz tam włosa. Proponuje latarkę pencetke i lusterko |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2188 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2189 |
Raczkowanie
|
witam. zmienialam tabletki z milvane ( trojfazowe) na novynette ( dwufazowe) 1 tabletke novynette powinnam wziasc w 1 dniu krawienia a wzielam niestety po 7 dniowej przerwie. na 5 tabletce novynette (czyli 8 dni temu)odbylam stosunek jednak nie zakonczony wytryskiem. jakie sa szanse ciazy i po jakim czasie moge wykonac test z krwi?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2190 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:39.