Kiedy zrobić test ciążowy? - wątek zbiorczy - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-10-27, 08:52   #2161
Malenska
Zadomowienie

GG do Malenska
Dot.: Kiedy zrobić test ciążowy? - wątek zbiorczy

Luteina to progesteron a test bada stężenie gonadotropiny kosmówkowej, więc jeśli nie zażywałaś leków ją zawierających to test pokaże prawidłowy wynik i testu nie musisz robić z porannego moczu
Malenska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-27, 21:34   #2162
Shira_83
Zadomowienie

Hej a w zasadzie dobry wieczór Kochane

Miałam iść na krew dopiero w poniedziałek, ale znalazłam laboratorium w Cieszynie, które pobiera krew każdy dzień więc lecę jutro rano nie znoszę niepewności mam nadzieję, że wyniki będą na drugi dzień dziś 34 dc. i nic a jutro oprócz badań przeprowadzka ehhhh dużo pracy trzymajcie kciuki na jutro no nic idę do wyrka trochę odpocząć bo już nóg nie czuję

buziolki i niech moc będzie z Wami
Shira_83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-28, 07:42   #2163
PYSIA220
Raczkowanie

Cześć Wam
Ja dziś robiłam teścik już o 4 rano jedna krech ciemna i nawet jest ta druga chodz blada ale jeden bok tej kreseczki jest ciemny i cieniutki.Ciesze sie i nie ciesze a teścik powtórze w poniedziałek.
Narazie uczucia mieszane ale mam nadzieje ze to już to.
----a wy co o tym sądzicie----
??????????????????
PYSIA220 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-28, 09:02   #2164
Estrella_
Przyczajenie

Ja byłam na badaniu krwi. Wyszło mi niestety 1,2 i sama nie wiem co myśleć, bo objawy miałam jak na ciążę, czy to może być jakaś choroba? Wiecie może co mi dolega bo strasznie się martwię, teraz poszukuję dobrego gina (prywatnego) bo na NFZ mam dopiero termin na za dwa tyg.
Estrella_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-28, 15:23   #2165
iguana333
Rozeznanie

Opowiem całą historię:
WCZESNE OBJAWY CIĄŻY? CZEGO INNEGO MOGĄ TO BYĆ OBJAWY?

Witam!
Od 4 miesięcy mam cykle 16 dniowe (przez 3 miesiące brałam Luteine od 16 dnia cyklu i od tego też dnia miałam plamienia-okres) (wcześniej brałam tabletki antykoncepcyjne) w 5 miesiącu miałam cykl 20 dniowy. Ostatnią miesiączkę (bardzo delikatne krwawienie) miałam 5 października dziś jest 28 października i mój 24 dzień cyklu. Od dwóch tygodni mam bolące sutki, od 6 dni (bo wtedy zaczęłam mierzyć) mam temp w pochwie 36,9 codziennie przed wstaniem w z łóżka, teraz mam już twarde piersi, spuchnięte i większe, są takie dni że mnie mdli ale nie cały czas. Klilka dni temu czułam się jakbym była chora, okresu nie mam do tej pory. W 22 dniu cyklu zrobiłam test wyszedł negatywnie. Boli mnie brzuch od ponad tygodnia. Jest to różny ból czasem kłujący w okolicach jajników czasem wyżej w okolicach pępka, czasem taki ciągnący jak na miesiaczke, boli mnie też od 2 dni kość krzyżowa, szczególnie kolce tylne górne (najczęściej wieczorem promieniujące do nogi po jednej stronie). W ubiegłym roku miałam dwa razy torbiel na jajniku ale przy tym były plamienia i nic poza bólem w jajniku...czy jak zrobie teraz test w 28 dniu cyklu to już powinnam mieć miarodajny wynik? Jakie są temperatury przed miesiączką? Kiedy spada? Ile się utrzymuje? Ja nigdy nie miałam większej niż 36,7 (przeważnie dzień przed miesiączką i to było jednorazowe) przepważnie moje normalna temp waha się 36,4-36,6. A teraz od 6 dni 36,9.
Proszę o poradę.
Pozdrawiam i czekam na odp
iguana333 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-28, 16:31   #2166
_Emi_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iguana333 Pokaż wiadomość
Opowiem całą historię:

Witam!
Od 4 miesięcy mam cykle 16 dniowe (przez 3 miesiące brałam Luteine od 16 dnia cyklu i od tego też dnia miałam plamienia-okres) (wcześniej brałam tabletki antykoncepcyjne) w 5 miesiącu miałam cykl 20 dniowy. Ostatnią miesiączkę (bardzo delikatne krwawienie) miałam 5 października dziś jest 28 października i mój 24 dzień cyklu. Od dwóch tygodni mam bolące sutki, od 6 dni (bo wtedy zaczęłam mierzyć) mam temp w pochwie 36,9 codziennie przed wstaniem w z łóżka, teraz mam już twarde piersi, spuchnięte i większe, są takie dni że mnie mdli ale nie cały czas. Klilka dni temu czułam się jakbym była chora, okresu nie mam do tej pory. W 22 dniu cyklu zrobiłam test wyszedł negatywnie. Boli mnie brzuch od ponad tygodnia. Jest to różny ból czasem kłujący w okolicach jajników czasem wyżej w okolicach pępka, czasem taki ciągnący jak na miesiaczke, boli mnie też od 2 dni kość krzyżowa, szczególnie kolce tylne górne (najczęściej wieczorem promieniujące do nogi po jednej stronie). W ubiegłym roku miałam dwa razy torbiel na jajniku ale przy tym były plamienia i nic poza bólem w jajniku...czy jak zrobie teraz test w 28 dniu cyklu to już powinnam mieć miarodajny wynik? Jakie są temperatury przed miesiączką? Kiedy spada? Ile się utrzymuje? Ja nigdy nie miałam większej niż 36,7 (przeważnie dzień przed miesiączką i to było jednorazowe) przepważnie moje normalna temp waha się 36,4-36,6. A teraz od 6 dni 36,9.
Proszę o poradę.
Na temperaturach się nie znam ale nie mówisz nic o stosunku, czy zabezpieczony czy nie. Zrób test jeszcze jeden i idź do lekarza.
_Emi_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-28, 19:51   #2167
olus23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
Hej a w zasadzie dobry wieczór Kochane

Miałam iść na krew dopiero w poniedziałek, ale znalazłam laboratorium w Cieszynie, które pobiera krew każdy dzień więc lecę jutro rano nie znoszę niepewności mam nadzieję, że wyniki będą na drugi dzień dziś 34 dc. i nic a jutro oprócz badań przeprowadzka ehhhh dużo pracy trzymajcie kciuki na jutro no nic idę do wyrka trochę odpocząć bo już nóg nie czuję

buziolki i niech moc będzie z Wami
trzymam kciuki

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

[QUOTE=PYSIA220;22921139]Cześć Wam
Ja dziś robiłam teścik już o 4 rano jedna krech ciemna i nawet jest ta druga chodz blada ale jeden bok tej kreseczki jest ciemny i cieniutki.Ciesze sie i nie ciesze a teścik powtórze w poniedziałek.
??????????????????[/Q
trzymam kciuki żeby kreseczka została dla pewnosci zrób test jeszcze jeden powodzenia

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Cytat:
Opowiem całą historię:

Witam!
Proszę o poradę.
sorry za błędy techniczne wyżej

a jak stosunek zabezpieczony czy nie? twój cykl raz 16 raz 20 dziś 24 dzień cyklu więc może masz przesunięcie @. A testy powinny po 28 dać miarodajny wynik ale ja radziła bym bete 14 dni po stosunku ostatnim najwcześniej, zrób bete i wszystko będzie jasne. pa
olus23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-28, 22:48   #2168
iguana333
Rozeznanie

Odkad nie biore tabletek (6 miesięcy) to tylko i wyłącznie stosunek przerywany. Małe prawdopodobienstwo, ale jest... te wszystkie objawy, nie planowaliśmy ale teraz to bym chciała, już się tak nakręciałam!!! eh
Stary 2010-10-29, 05:49   #2169
Shira_83
Zadomowienie

cześć

A więc uwaga uwaga! jestem w ciążywc zoraj już były wyniki z krwi dzowniłam do laboratorimu wynik pozytywny hcg wzrasta laborantka powiedziała od razu, że to ciążaale miałam radości dziś zabieram męża do restauracji na jakieś dobre jedzonko zapakuje mój test ciażowy do tego kupiłam maleńkie skarpeteczki i powiem mu, że będzie tatusiem chyba spadnie z krzesła bo to pierwszy miesiąć naszych starań i strzał w dziesiątkę ale to są emocje chyba zaraz wybuchnę hahaha kurde mam fasolkę niesamowite uczucie!!! Kochane chciałam Wam dziękiza rady, informacje i przede wszystkim za trzymanie kciuków widocznie podziałało wizyte mam na 23 listopada już wtedy ma być widać nasze maleństwoaaaaaa:brz ydal:

PYSIU:
gratulacje!!!!!!!!!!:roza : jak zrobisz nastepny test to napisz czy już jest ta druga krecha gruba i tłuściuchna? ale się ciesze trzymałam za Ciebie mocno kocuki

Olus 23 dzięki wielkie za kciuki!
Stary 2010-10-29, 07:45   #2170
AgusiaczeQ___
Raczkowanie

GG do AgusiaczeQ___

Cytat:
cześć

A więc uwaga uwaga! jestem w ciążywc zoraj już były wyniki z krwi dzowniłam do laboratorimu wynik pozytywny hcg wzrasta laborantka powiedziała od razu, że to ciążaale miałam radości dziś zabieram męża do restauracji na jakieś dobre jedzonko zapakuje mój test ciażowy do tego kupiłam maleńkie skarpeteczki i powiem mu, że będzie tatusiem chyba spadnie z krzesła bo to pierwszy miesiąć naszych starań i strzał w dziesiątkę ale to są emocje chyba zaraz wybuchnę hahaha kurde mam fasolkę niesamowite uczucie!!! Kochane chciałam Wam dziękiza rady, informacje i przede wszystkim za trzymanie kciuków widocznie podziałało wizyte mam na 23 listopada już wtedy ma być widać nasze maleństwoaaaaaa:brz ydal:

PYSIU:
gratulacje!!!!!!!!!!:roza : jak zrobisz nastepny test to napisz czy już jest ta druga krecha gruba i tłuściuchna? ale się ciesze trzymałam za Ciebie mocno kocuki

No to serdeczne gratulacje oby wszystko przebiegało pomyślnie pozdrawiam
AgusiaczeQ___ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-29, 07:53   #2171
olus23
Raczkowanie

Cytat:
Odkad nie biore tabletek (6 miesięcy) to tylko i wyłącznie stosunek przerywany. Małe prawdopodobienstwo, ale jest... te wszystkie objawy, nie planowaliśmy ale teraz to bym chciała, już się tak nakręciałam!!! eh
hej
stosunek przerywany to nie metoda anty. już dopiero gratulowałam koleżance wczoraj będzie mamą , stosowali stosunek przerywany więc uwazaj

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

Cytat:
cześć

PYSIU:

shira
ja też tak zrobiłam w 1 ciaży mąż wykrzyczał na pół sali więc kup mu jeszcze smoczek jak nie chcesz wrzasków . a teraz niestety muszę poczekać 2 /3 miesiące na starania cięzko tak czekać. teraz właśnie czekam na @ ma być 30 ale czuje że napewno przyjdzie i znów trzeba wytrzymac kolejny miesiąc bez starań. i potem wizyta i co dalej
pozdrawiam miłego dnia i weekendu
olus23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-29, 07:59   #2172
AgusiaczeQ___
Raczkowanie

GG do AgusiaczeQ___

Cytat:
Napisane przez olus23 Pokaż wiadomość
hej
stosunek przerywany to nie metoda anty. już dopiero gratulowałam koleżance wczoraj będzie mamą , stosowali stosunek przerywany więc uwazaj

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

shira
ja też tak zrobiłam w 1 ciaży mąż wykrzyczał na pół sali więc kup mu jeszcze smoczek jak nie chcesz wrzasków . a teraz niestety muszę poczekać 2 /3 miesiące na starania cięzko tak czekać. teraz właśnie czekam na @ ma być 30 ale czuje że napewno przyjdzie i znów trzeba wytrzymac kolejny miesiąc bez starań. i potem wizyta i co dalej
pozdrawiam miłego dnia i weekendu
heh widzisz jak to jest, Ty musisz się starać o dziecko, a u mnie tylko chwila nieuwagi i bum. Musze strasznie uważać, a chętnie bym się z Toba zamieniła:P ale życze powodzenia
Stary 2010-10-29, 08:00   #2173
Tosiaczek_1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez PYSIA220 Pokaż wiadomość
Cześć Wam
??????????????????
Pysia - moje G R A T U L A C J E !!!

ale macie fajnie z Shirą...

3mam za Was mocno kciuki, aby wszystko było dobrze

PS - a jak pozostałe Kobitki?

pozdrawiam Was wszystkie serdecznie i życzę udanego weekendu
Stary 2010-10-29, 08:34   #2174
PYSIA220
Raczkowanie

Narazie dziewczyny nie dziękuje (nie chce zapeszyć)
moje uczucia są tak mieszane a bardziej chyba czuje strach
i tak zostanie chyba do poniedziałku.Ten niepokój:/
Dokucza mi ból podbrzusza,ale wszystko wytrzymam jeśli miałaby być to moja mała fasoleczka.
Jestem 2 dzien po luteinie.
Napewno dam znać w pon.
Termin gin.na 22 listopad-dopiero
pozdraw iam
Stary 2010-10-29, 12:10   #2175
PYSIA220
Raczkowanie

Angry Dot.: Kiedy zrobić test ciążowy? - wątek zbiorczy

MÓJ CZARNY SCENARIUSZ
Witam Was
A ja już sie załamałam poszłam zrobić siusiu i co zobaczyłam ... plamki na wkładce (różowe z domieszką brązowego śluzu)
Jest tego nie wiele ... ale jest.Oczywiscie wpadłaam w rozpacz
Zaraz zadzwoniłam do lekarza,powiedział że plamieniem mam sie nie przejmować ... ale jak tu sie nie przejmować :conf used: Powiedział że jak bedzie @ nie bedzie dzidzi To było jakby ktoś mi przywaalił.
Dlatego tym razem chyba nici z mojej fasolki
(mam małego doła - chyba za bardzo sie nastawiłam)
I będe czekac na rozwój mojej sytuacji z plamieniem lub @
pozdrawiaam i życze szczescia (odezwe sie w pon.)
Miłego weekendu ... i soczystych starań
Do pon. pa

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-29, 12:38   #2176
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Narazie dziewczyny nie dziękuje (nie chce zapeszyć)
moje uczucia są tak mieszane a bardziej chyba czuje strach
i tak zostanie chyba do poniedziałku.Ten niepokój:/
Dokucza mi ból podbrzusza,ale wszystko wytrzymam jeśli miałaby być to moja mała fasoleczka.
Jestem 2 dzien po luteinie.
Napewno dam znać w pon.
Termin gin.na 22 listopad-dopiero
pozdraw iam

Pysiu wiem jak to jest, polecam badanie krwi i wszytsko jest jasne u mnie koszt takiego badania to 35 zł warto, bo teraz jestem bardziej spokojna a wiesz ,że nie powinnaś się stresować dla własnego i "fasolkowego" dobra narazie się nie martw może to nie @! trzymam kciuki

Agusiaczeq: hmmm tego nie przewidziałam, chyba wezmę ten smoczek, żeby obciachu nie zrobił przy ludziach
Stary 2010-10-29, 14:03   #2177
PYSIA220
Raczkowanie

Cytat:
Pysiu wiem jak to jest, polecam badanie krwi i wszytsko jest jasne u mnie koszt takiego badania to 35 zł warto, bo teraz jestem bardziej spokojna a wiesz ,że nie powinnaś się stresować dla własnego i "fasolkowego" dobra narazie się nie martw może to nie @! trzymam kciuki

Agusiaczeq: hmmm tego nie przewidziałam, chyba wezmę ten smoczek, żeby obciachu nie zrobił przy ludziach
DZIĘKUJE.W PON.RANO ZROBIE 2-GI TEST A WE WTOREK ODWIEDZE GIN.(BO W PON.GO NIE MA)
POZDRAWIAM(ODEZWE SIE)
Stary 2010-10-29, 15:23   #2178
Estrella_
Przyczajenie

Cytat:
Opowiem całą historię:

Witam!
Proszę o poradę.

Ja mam bardzo podobny problem, @ spóźnia mi się już dwa tyg. tylko że ja poszłam na bete i to nie jest ciąża... Już się tak bardzo nakręciłam i teraz też zaczynam się martwić że to może być jakaś choroba... ale nadal mam nadzieje że test się nie potwierdzi u ginekologa :P chociaż to niemożliwe. Napisz później czy zrobiłaś ten test i jak wyszedł. Pozdrawiam
Stary 2010-10-29, 18:34   #2179
AgusiaczeQ___
Raczkowanie

GG do AgusiaczeQ___

Cytat:
Napisane przez Estrella_ Pokaż wiadomość
Ja mam bardzo podobny problem, @ spóźnia mi się już dwa tyg. tylko że ja poszłam na bete i to nie jest ciąża... Już się tak bardzo nakręciłam i teraz też zaczynam się martwić że to może być jakaś choroba... ale nadal mam nadzieje że test się nie potwierdzi u ginekologa :P chociaż to niemożliwe. Napisz później czy zrobiłaś ten test i jak wyszedł. Pozdrawiam
Nie martw się, to napewno nie żadna choroba tez sobie to niedawno wmawiałam jak mi się @ spóźniała ponad miesiąc, ale 9 dni po luteinie dostałam i wszystko jest dobrze U Ciebie tez będzie, napewno. Szkoda tylko, że to chyba nie fasolka, ale mam nadzieje wszystko przed Tobą pozdrawiam i życze powodzenia.
Stary 2010-10-29, 20:12   #2180
olenka5070
Przyczajenie

Hej
Moja @ miała się pojawić 27.10. dwa dni przed spodziewaną @ zrobił test niestety wynik był negatywny mojej @ nadal nie ma więc wczoraj znów powtórzyłam test i wyniki nadal negatywny. Planuje jeszcze powtórzyć test w niedziele a potem lekarz. Myślicie, że są jeszcze jakieś nadzieje?
Już nie wiem co robić. Głupieje od tego czekania.
Pozdrawiam
olenka5070 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-29, 20:20   #2181
AgusiaczeQ___
Raczkowanie

GG do AgusiaczeQ___

Cytat:
Napisane przez olenka5070 Pokaż wiadomość
Hej
Moja @ miała się pojawić 27.10. dwa dni przed spodziewaną @ zrobił test niestety wynik był negatywny mojej @ nadal nie ma więc wczoraj znów powtórzyłam test i wyniki nadal negatywny. Planuje jeszcze powtórzyć test w niedziele a potem lekarz. Myślicie, że są jeszcze jakieś nadzieje?
Już nie wiem co robić. Głupieje od tego czekania.
Pozdrawiam
Wydaję mi się, że jakbyś była w ciąży, to test już by wyszedł pozytywny, choć na dobrą sprawę zdarza się, że steżenie hcg jest niższe, mimo ciąży i testy może się mylić. Najlepiej isć do lekarza
Stary 2010-10-29, 20:41   #2182
PYSIA220
Raczkowanie

Witam Was Ponownie
Mam straszny ból brzucha,ale nie trwa on cały czas tylko takie chodzby skurcze co jakiś czas też tak miałyście?
a może to moja przekleta @ (chodz tak nigdy nie miałam,to może tym razem tak mam)
Nie wiem co robić
Stary 2010-10-29, 20:49   #2183
AgusiaczeQ___
Raczkowanie

GG do AgusiaczeQ___

Cytat:
Witam Was Ponownie
Mam straszny ból brzucha,ale nie trwa on cały czas tylko takie chodzby skurcze co jakiś czas też tak miałyście?
a może to moja przekleta @ (chodz tak nigdy nie miałam,to może tym razem tak mam)
Nie wiem co robić
Mnie się tak zdarza czasem i to bez względu na to, czym mam @. Mam taki skurczowy ból brzucha, czasem nie do wytrzymania. I też nie wiem z czego tak mam, czasem nawet leki przeciwbólowe nie pomagają.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-29, 23:15   #2184
justynaneyman
Zakorzenienie

Gratulacje dla zaciążonych!!!
U mnie @ przyszła we środę- a więc już wiem, że "wczesne objawy ciąży", choćby nie wiem, jak wyraźne, to w moim wypadku można między bajki włożyć. w tym miesiącu jednak mi jakoś raźniej, może dlatego, że jeśli do końca roku nie będzie rezultatu, to poszukamy pomocy farmakologicznej.

BRULION MALARSKI. Justyna Neyman.
http://justynaneyman.blogspot.com/

justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-30, 13:17   #2185
Leilaa
Raczkowanie

...

Edytowane przez Leilaa
Czas edycji: 2010-11-26 o 14:32
Leilaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-30, 14:05   #2186
gajqa
Wtajemniczenie

GG do gajqa

no i u mnie znów nic głupia @ przyszła jeszcze mi się coś zrobiło bolącego 'tam' że nie moge sie nawet wysikać już mam dość wszystko na złość po prostu
gajqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-30, 17:17   #2187
iguana333
Rozeznanie

Wink Dot.: Kiedy zrobić test ciążowy? - wątek zbiorczy

Hej, dziś mam 26 dzień cyklu, miesiączki jak nie było tak nie ma, mdli mnie częściej, przeważnie jak coś zjem. Tempka się utrzymuje 36,9 w dalszym ciągu, tyle że brzuch mnie boli tak na miesiączke, no ale zobaczymy, ponoć w ciąży też tak boli. Ile dni przed miesiączką tempka maleje? I o ile kresek? Bo ja nigdy nie miałam tak wysokiej, pierwszy raz mi się zdaza taki cykl i takie objawy. Jak @ nie przyjdzie to test zrobie w poniedziałek to będzie mój 28 d.c. powinna juz wyjść ciąża jak w niej będe chociaż słyszałam że niektórym w 28 pokazala się jedna a za 3 czy 5 dni już dwie także porąbane to jest...
aaaa i jeszcze jedno gdzieś wyczytałam że stężenie HCG w 3,4 tygodniu ciąży jest niższe niż 25, a czułość testu właśnie jest 25. A jeszcze gdzie indziej słyszałam że jak niskie HCG to będzie chłopak

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

Cytat:
Napisane przez gajqa Pokaż wiadomość
no i u mnie znów nic głupia @ przyszła jeszcze mi się coś zrobiło bolącego 'tam' że nie moge sie nawet wysikać już mam dość wszystko na złość po prostu

GAJQA miałam kiedyś tak że przy dotyku mnie kłuło i siusianiu też, a dzień wcześniej się kochałam i sprawdz sobie bardzo dokładnie czy nie masz tam włosa. Proponuje latarkę pencetke i lusterko
Stary 2010-10-30, 17:46   #2188
gajqa
Wtajemniczenie

GG do gajqa

Cytat:
H

GAJQA miałam kiedyś tak że przy dotyku mnie kłuło i siusianiu też, a dzień wcześniej się kochałam i sprawdz sobie bardzo dokładnie czy nie masz tam włosa. Proponuje latarkę pencetke i lusterko
ale mi sie zrobiły jakieś grudki pod skórą..nie umiem tego opisać , na dodatek to swędziało a ja drapałam i sie zrobiło tego więcej kupiłam clotrimazolum ale narazie nie pomaga...cały dzień sie już wypłakałam z bólu, lekarza też póki co nie ma bo wyjechał jak każdy na święta i tak o...
gajqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-31, 11:26   #2189
frikkk
Raczkowanie

witam. zmienialam tabletki z milvane ( trojfazowe) na novynette ( dwufazowe) 1 tabletke novynette powinnam wziasc w 1 dniu krawienia a wzielam niestety po 7 dniowej przerwie. na 5 tabletce novynette (czyli 8 dni temu)odbylam stosunek jednak nie zakonczony wytryskiem. jakie sa szanse ciazy i po jakim czasie moge wykonac test z krwi?
frikkk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-31, 15:03   #2190
Estrella_
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez frikkk Pokaż wiadomość
witam. zmienialam tabletki z milvane ( trojfazowe) na novynette ( dwufazowe) 1 tabletke novynette powinnam wziasc w 1 dniu krawienia a wzielam niestety po 7 dniowej przerwie. na 5 tabletce novynette (czyli 8 dni temu)odbylam stosunek jednak nie zakonczony wytryskiem. jakie sa szanse ciazy i po jakim czasie moge wykonac test z krwi?
Jeśli bierzesz tabletki nieregularnie, tzn. nawet mały błąd może skończyć się ciążą, ale myślę że to prawdopodobieństwo jest minimalne, chociaż dobrze się nie znam bo lekarzem nie jestem Ale wiem że test z krwi można robić już po 6 dniu po zapłodnieniu al najlepiej robić go w dniu oczekiwanego okresu lub po, wtedy już da wynik na 100% prawdziwy.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości