![]() |
#2161 |
Przyczajenie
|
Dot.: Mój pierwszy raz - wątek zbiorczy!
mmm bylo to 3 lata temu 18,11 na mojej imprezoe urodzinowej (troszke spuznionej ale co tam) po niecalych 2 miesiacach chodzenia z soba
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2162 |
Zadomowienie
|
Hmm, potrzebuję porady, a nie bardzo mam się z tym do kogo zwrócić, dlatego uderzam do mądrości Wizażanek
![]() Mam 17 lat, w piątek byłam u pani ginekolog po tabletki. Przebadała mnie, zrobiła USG, żeby sprawdzić czy nie mam jakiś nieprawidłowości (ostatnio mam bardzo niereguralne i bolesne okresy, miesiączkuję 6 lat i wcześniej się to nie zdarzało), wszystko jest OK. Powiedziała, że jestem 'dobrą kandydatką' do tabletek i to dobrze, że poważnie myślę o antykoncepcji. I tu leży problem. Boję się, panicznie się boję ciąży. Wiem, że tabletki mają wysoką skuteczność, dla świętego spokoju dołożymy pewnie gumki, ale ja nadal się boję. Dziewczyny na forum piszą, że znają 'tabletkowe' dzieci mimo skrupulatnego zażywania przez ich matki, itp. Ja wiem, że łatwiej zwalić winę za wpadkę na tabsy niż na własne zapominalstwo i niedbalstwo, ale panicznie boję się ciąży. I proszę, nie piszcie, że gotowość na seks=gotowość na potomstwo, bo to bzdura, po to ludzie się zabezpieczają, żeby te pojęcia nie były równoznaczne. Chciałabym, żebyście mi poradziły - zaczynać współżycie, czy czekać, aż strach się zminimalizuje. Dodam, że jestem przypadkiem fatalnym - mając 14 lat nie miałam bliższych kontaktów z chłopakami niż podanie ręki, a jak okres spóźniał mi się dwa dni, to chciałam latać po testy ciążowe ![]() Żeby nie było wątpliwości - kocham mojego chłopaka, dla niego też będzie to pierwszy raz, nie naciska i nie chce wywrzeć żadnego wpływu na moją decyzję, dlatego co mam robić? Poza tym, czy myślicie, że tabletkowe dzieci to skutek niedbałego przyjmowania tabsów czy ich zawodności? |
![]() ![]() |
![]() |
#2163 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do tego leku to rozumiem cie doskonale. Sama mialam takie stresy, zabezpieczalam sie tabletkami+ gumkami a jesli okres mi sie spoznil pol dnia chcialam leciec po test. Nie znam na to jakiegoś cudownego sposobu mi po prostu samo przeszło. Od dwóch lat stosuje tylko tabletki i się nie denerwuje. Pewnego dnia po prostu się przełamałam. Wydaje mi, się ze lek brał się z tego ze uważałam ciąże w tak młodym wieku(miałam wtedy 16,5 roku) za jakiś straszny koszmar i naczytałam się opowieści o dziewczynach, które przez seks sobie życie zmarnowały. Moze to było tez takie podświadomie wpojone przekonanie ze seks w zbyt młodym wieku jest ,zły" wiec źle się musi skończyć ![]()
![]() i nie będę już farbować włosów ![]() Edytowane przez irie18* Czas edycji: 2009-10-12 o 07:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2164 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś czytałam wyniki badań, które pokazywały, że ŚREDNIO każda kobieta w ciągu iluś tam lat przyjmowania tabletek, zapomina X tabletek, więc coś w tym jest. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2165 |
Ekspert od Dupy Strony
|
irie18* ma rację. Też wydaję mi się że w większości z nieprawidłowego przyjmowania, nie tylko zapominania, jednak czytałam o przypadkach idealnego przyjmowania a jednak... Dla pocieszenia - baaaaardzo nieliczne przypadki. Tabletkom naprawdę można zaufać. Ja je biorę, ale na razie nie uprawiam seksu. Jednak gdybyśmy się kochali nie bałabym się, ze zajdę w ciąże(no, może przez chwilę
![]() Z tego co piszesz wynika jednak, że jesteś przypadkiem ciążowej paranoi ![]() +prezerwatywy. Z czasem pewnie zrezygnujesz z gumek.
#2166 |
Zadomowienie
|
Mój pierwszy raz miał miejsce w domu mojego byłego już chłopaka po miesiącu bycia razem.. Bardzo bolało niestety. Już nie jesteśmy razem ale cieszę się że on był moim pierwszym. Teraz mam męża dziecko ale swój pierwszy raz bede pamietac całe życie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2167 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2168 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zastanawiałam się nad jeszcze jedną rzeczą. Pani ginekolog wypisała mi 2 recepty, w tym jedną z datą, czyli muszę zrealizować ją w ciągu miesiąca. Mogę sobie kupić te tabsy, położyć do szufladki i czekać, aż będę pewna, że teraz chcę, prawda? Oczywiście wiem, że bierze się je od pierwszego dnia cyklu, dlatego ominę sobie ten, który powinien być za tydzień i wezmę od następnego. Chciałabym też zauważyć, że chyba nie można jednoznacznie stwierdzić, że ktoś jest za młody na seks na podstawie wieku. Znam wiele niedojrzałych rówieśniczek i rówieśników, znam dojrzalsze młodsze co prawda o rok, koleżanki. Znam gówniarskich 21-latków tak jak i znam dojrzałych 17-latków, także to jest bardzo indywidualna sprawa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2169 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2170 |
Zakorzenienie
|
moj pierwszy raz wspominam bardzo milo.... moj TŻ kupil wino, zapalil swiece, tak jak to sobie wyobrazalam...to bylo 3 lata temu i jestesmy razem do dzis
![]()
#2171 |
Zakorzenienie
|
ojojoj widze temat od 4 lat działa
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2172 |
Raczkowanie
|
Ja swój perwszy raz wspominam dobrze.
![]() ![]() Obyło się bez bólu i bez krwawienia. I chociaż nie trwało to zbyt długo, ani przyjemności takiej nie było, ale złych wspomnień nie mam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2173 |
BAN stały
|
Pierwszy raz ? Idealny
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2174 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam identyczne odczucia związane z pierwszym razem. również miał miejsce podczas pierwszego wspólnego sylwestra ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2175 |
Przyczajenie
|
Wspominam bardzo dobrze. My to tak po zaręczynach - czyli dwa miesiące temu.
![]() ![]()
Męczymy się razem od 13 maja 2006 roku. ![]() A od dnia 6 czerwca 2011 roku nie wyjdziesz na piwko z kumplami. ![]() http://przewodnikmp.pl/php/suwaczki/...e=130520060293 http://przewodnikmp.pl/php/suwaczki/...e=060620110010 85 kg.
![]() ... 57 kg? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2176 |
Przyczajenie
|
![]()
Ja jak na razie swojego pierwszego razu nie miałam..
![]() I czekam cierpliwie, czekam..zobaczymy co z tego czekania wyjdzie. ![]() _______________ ~ * ~ 22/06/09 RobaczQ <33 ![]() Edytowane przez gryzak Czas edycji: 2009-10-22 o 22:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#2177 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Myślę, że kiedy rozpoczniesz współżycie ten strach powoli będzie mijał, z miesiąca na miesiąc.. tak jest przynajmniej w moim przypadku. Zobaczysz, że wcale nie jest tak łatwo zajśc w ciążę i może przestaniesz się obawiać... a co do taletek... żadna metoda antykoncepcji nie daje 100% pewnoscim oprócz abstynencji ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2178 |
BAN stały
|
Jeśli chodzi o wskaźnik Pearla, to są w nim uwzględniane wszystkie ciąże, ale również te, które wypadają z powodu nieprawidłowego stosowania tabletek! I to jest zdecydowana większość tych wyników
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2179 |
Wtajemniczenie
|
Muszę się czymś podzielić/doradzić, bo w sumie nie mam gdzie o to spytać a ten wątek jest najbardziej zbliżony tematycznie. Pierwszy raz mam dawno za sobą- wspomnienia b. dobre. Z drugim chłopakiem hmmm... no już gorsze. Tzn. na sam seks nie narzekałam, ale potem on zaczął mnie wykorzystywać, presja w ogóle traktował mnie b. źle ale ja ślepo zakochana, nic nie ważne- związek się rozpadł. Teraz mam kolejnego chłopaka, naprawdę wspaniałego. Wiem że do niczego mnie nie zmusi, że mnie kocha i ja jego też. Nie kochaliśmy się jeszcze i przeraża mnie to jakoś
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2180 |
Raczkowanie
|
![]()
mój pierwszy raz był u niego w pokoju na łóżku mało krwawiłam jest o 7 lat ode mnie straszy bolało tylko troche. a przed posmarował mi pochwe znieczulającym żelem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2181 |
Raczkowanie
|
O kurcze tak czytam i czytam i dochodze do wniosku,ze jestem zacofana. Bo mam 22 lata a tu nic ... zero seksu;/;/
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2182 |
Zakorzenienie
|
nie jest tak zle ja swoj 1 raz mialam w weiku 24
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2183 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2184 |
Zadomowienie
|
heh not o teraz ja///
3.listopada.09 ![]() ja 16 on 18 znamy sie od lipca a jestesmy ze soba od sierpnia ... bolalo jak nie wiem co dlatego nie trwalo to dlugo.. najjzwyczajniej w swiecie nei moglam wytrzymac z bolu ![]()
![]() |
#2185 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() A znamy się jakieś 3 miesiące...w dodatku on jest z innego miasta i widujemy się tylko w weekendy ![]() ![]() W tą noc..coś przeczuwałam, wiedziałam, że się poddam jeżeli on mnie tylko dotknie hehehe.... Mam nadzieje, tylko że ten ból minie w momencie wejścia..bo potem jest już super, a myślałam ze lepszy jest oralny hehe ![]() Pozdrawiam Was kobitki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2186 |
Raczkowanie
|
Widzę, iż większa część dziewcząt przeżyła swój 1 raz młodo, ok 17 roku życia (16,17,18). Czy teraz jak czytacie o ciężarnych dziewczynach w tym wieku to je oceniacie pomimo to, że w tym samym wieku straciłyście dziewictwo?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2187 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
(żeby nie było, że mnie wiadomość tyklęła, sama przeżyłam pierwszy raz w wieku 20 lat)
![]() |
#2188 |
Zadomowienie
|
;o
dlaczego miałybyśmy je oceniać? co prawda jeszcze jestem dziewicą, mam 17 lat i czekam na ten odpowiedni moment, ale nie widzę nic gorszącego w ciążach nieletnich. jeśli się nie zabezpieczały, uprawiały seks po pijaku, itp. - to rażąca głupota i nieodpowiedzialność, jeśli to wpadka, to okropnie współczuję i mam nadzieję oraz dołożę wszelkich starań, żeby mnie się nie zdarzyła. |
![]() ![]() |
![]() |
#2189 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli ktoś może to tabletki przyjmowane regularnie. Jak ktoś nie może to prezerwatywy plus globulki. A jak ktoś nie ma na zabezpieczenie kasy to niech nie uprawia seksu.
![]() |
#2190 |
Zadomowienie
|
tak tak, zagubiona89r, takie podejście chciałam wyrazić w swoim poście. Jeśli myślały o antykoncepcji i dołożyły wszelkich starań, żeby być jak najlepiej zabezpieczone, a mimo to - wpadły, wtedy szczerze współczuję. Jeśli to była głupota, niedokładne zapezpieczenie, itp - również współczuję, głupoty.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:41.