![]() |
#2161 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jestem singielką, jest nas więcej :)? 25 + - część II
Mi się w sumie też mało kto podoba tak całokształtem. Ostatnio mi się jeden spodobał
![]() Też ostatnio miałam takiego jesiennego dołka ale na szczęście powoli powoli się wygrzebuje. |
![]() ![]() |
![]() |
#2162 |
Raczkowanie
|
Jak dobrze, że nie tylko ja mam taki jesienny stan. Bo już się zaczynałam o siebie bać. Masakra.
#2163 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tak mialam bedac w liceum i przez pierwsze lata na sudiach. Ci ktorzy odrazu wywierali na mnie wrazenie to pozniej byly z nimi klopoty i nic dobrego mi z tego nie wychodzilo ![]()
![]() |
#2164 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Myślę, że to dobry sposób na jesienną chandrę. Uważam jednak, że nawet nigdzie nie wyjeżdżając można poradzić sobie z sezonowymi dołkami. Trzeba tylko wyjść z domu - gdziekolwiek, byle tylko nie siedzieć i nie myśleć zbyt wiele. Cytat:
U mnie "chemia" i "motylki" pojawiają się z czasem. Zazwyczaj faceci, którzy robili na mnie piorunujące wrażenie już na początku, przy bliższym poznaniu okazywali się niezbyt interesujący. To, o czym piszesz pseudofeministko kłóci się z teorią mówiącą, że jak na początku nie zaiskrzy, to nic z tego nie będzie. Niestety osoby wyznające tę teorię mogą skreślić kogoś naprawdę wartościowego, kto w końcu wzbudziłby w nich te upragnione, wyczekiwane emocje. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2165 |
Zakorzenienie
|
Ja kiedys też myślałam że potrzebne jest wow. Teraz widzę, że zawsze kiedy mi się wydawalo ze jest wow to były wielkie niewypały. Jedyny wyjątek to mój pierwszy związek.
Niedługo chyba ide na kawe ze znajomym, całkiem spoko facet ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2166 |
BAN stały
|
Hah. U mnie to WOW jest tylko gdy osoba mi całkowicie odpowiada (czyt. jest podobna do mnie).
Minus jest taki, że nadal czasem się z tym męczę a plus taki, że nie ma już dla mnie czegoś takiego jak zauroczenia. Kiedyś potrafiłem mięć nowe zauroczenie co miesiąc. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2167 | |
Zakorzenienie
|
a czy jest tutaj ktoś z Londynu ? może któraś z was miałaby ochotę kiedyś gdzieś wyjść na drinka albo do kina ?
![]() ja też często szukam efektu wow, albo od razu mi się ktoś spodoba albo wcale. a z drugiej strony np. wiem ze popełniam wielki błąd bo np. pracuje z kimś i na początku w ogóle mi się nie podoba, dopiero po czasie gdy go poznam uznaje ze hmmm fajny chłopak ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym nie dziwi mnie wcale to, ze nic nie wychodzi z takich znajomosci, skoro z miejsca nastawiamy sie na nie. W takich przypadkach jak najbardziej ma prawo nie wyjsc. Ja osobiscie wole, gdy znajomosc rozwija sie wlasnie powoli. Bez tego calego rozgoraczkowania i bog wie jakich emocji. Dlatego np. nie skreslam facetow, ktorzy nie wywolali u mnie tego super ekstra efektu bo podejrzewam, ze z takim podejsciem to do dzisiaj bym sie z nikim nie umowila ![]()
![]() |
#2169 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ostatnio "olśniło" mnie po kilku dniach posiadania konta na portalu randkowym, kiedy kolejny mężczyzna zaczął mieć pretensje o to, że tak rzadko odpisuję (czyli raz dziennie). Pomyślałam: "człowieku, jakim cudem masz tyle czasu na siedzenie w internecie?" i zdałam sobie sprawę, że w takich miejscach nikogo dla siebie na pewno nie znajdę, gdyż poszukuję mężczyzny przynajmniej tak samo jak ja zabieganego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2170 |
Zakorzenienie
|
no ja mam tak samo, to chyba normalne, ze w pierwszej chwili trdno ocenic kto jaki jest a najgorsze jest kiedy facet z efektem wow przy blizszy poznaniu okazuje sie nieciekawy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2171 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba wlasnie chodzi o to zeby troche przeskoczyc te swoje wysokie wymagania/oczekiwania. Wystarczy, ze jakies sie bedzie mialo ![]() ![]() A co do miejsca. Internet to miejsce jak kazde inne. Wszedzie mozna trafic na znudzone osoby, ktore sobie wypelniaja czas portalami ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2172 | |
BAN stały
|
Cytat:
Mi się wydaje, że ja mam ... różne typy efektów wow ![]() 1. W takim no już bardziej dorosłym życiu (czyli powiedzmy od rozpoczęcia studiów) no to trafiłem jedną taką dziewczynę, przy której kompletnie odejmowało mi mowę, miałem totalną pustkę w głowie, a co jak co, ale nigdy nie miałem problemów z prowadzeniem rozmowy z jakaś fajna dziewczyną na jakikolwiek temat. No ale z tą było inaczej - mimo, że studiowała i miała zajawkę na tematy, o których spokojnie moglibyśmy przegadać niejeden wieczór, to i tak szukając informacji w moim mózgu czułem się tak jakbym wszedł do pustego , wielkiego magazynu ![]() ![]() Mimo wszystko, do całej sytuacji podchodzę pozytywnie i wspominam z nostalgią ![]() No a dzięki temu, że bardzo szybko ją chciałem gdzieś zapraszać, jeszcze jej jakoś super nie poznałem, no to rozczarowanie nie było zbyt upierdliwe ![]() 2. Ja motylków w brzuchu nie mam. Tzn. nigdy na początku, dopiero jak już jestem zakochany, to wtedy ta. Raczej więcej się dzieje w mózgu. Jak jestem wyjątkowo zainteresowany to wiem, że moja głowa pracuje na 200 %, jest mega skupiona na wychwytywaniu wszystkiego co ona mówi, robi itd. Lubię ten stan ![]() ![]() 3. Jest też takie hmm zauroczenie o takim bardziej typowym podtekście seksualnym. Gdzieś tam ukradkiem są spojrzenia, jakieś dotykanie siebie przypadkiem, nie musielibyśmy dużo rozmawiać, a może w ogóle, ale wiem, że mocno na mnie "działa", że lecą iskry. Być może potem mógłbym się zakochać, dostrzec charakter, inteligencję, ale przed tym wszystkim prawda jest taka, że po prostu chciałbym być fizycznie najbliżej niej jak się da, czyli no wiadomo jak ![]() ![]() 4. Czy potrafię w dziewczynie później coś zobaczyć ? Jak najbardziej, ALE nie zmienia to faktu, że i tak na początku musi mi się no jakoś spodobać. W sensie muszę widzieć moimi oczami, że jest ładną dziewczyną. Wtedy powoli sytuacja jak najbardziej może się rozwinąć. Jeśli tego nie widzę to ... nigdy nie zobaczę. Nie będę miał wystarczająco chęci, wystarczającej zachęty, aby prowokować jakieś kolejne spotkania, wychodzić z inicjatywą, a u faceta to nieodzowne. Ja po prostu wiem, że jak mi się ... nie chce, albo jest mi to obojętne to znaczy, że nic z tego nie będzie. Dlatego od początku, przynajmnie wizualnie musi mi w jakimś stopniu odpowiadać. Inaczej nie będę się czuł komfortowo, aby okazywać zainteresowanie. 5. Ja bardzo mocno filtruję. Być może dlatego, że każde rozczarowujące spotkanie działa demoralizująco i zniechęcająco na moją psychikę. Dlatego od zawsze wolałem się umówić w roku z 3-4 dziewczynami, a nie z 30-stoma. Drugi scenariusz znacznie bardziej zryłby mi psychikę, być może zamieniłby mnie w jakiegoś zaliczacza zniechęconego kobietami. Staram się, choć to w dużej mierze pewnie iluzja, możliwie dokładnie hmm selekcjonować. Dlatego od zawsze wolałem jakieś spokojniejsze miejsca gdzie można lepiej poprowadzić rozmowę, lepiej widzieć ruchy, gestykulacje. Typowe ciemne knajpy, klubu to jakoś nigdy nie był mój klimat do poznawania ludzi (no chyba, że znajomi znajomych na jakiejś "zamkniętej" imprezie). Zawsze też możliwie bardziej, dlużej lubiłem się przyglądać, zanim coś zrobię. Zawsze średnio czułem się zapraszając praktycznie nieznajomą mi osobę. Zbyt duża ruletka dla mnie. Zawsze musiałem mieć trochę więcej danych ![]() Edytowane przez Gregorius_ Czas edycji: 2015-10-11 o 15:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2173 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie obniżę oczekiwań, nie dam rady, znam siebie. Nie zależy mi na tym, aby być z kimś tylko po to, by z kimś być. Na portalach często spotykałam mężczyzn, których nazwałam "kotwicami" - bez pracy, bez ukończonych studiów, bez prawa jazdy, borykających się z problemami natury psychologicznej albo np. alkoholowymi, takich, których trzeba by było przez całe życie ciągnąć za rękę, którzy cały czas by ściągali w dół. A ja nie jestem Matką Teresą, nie mam problemów i ich nie szukam. Szukam mężczyzny, który by mnie inspirował, "ciągnął do góry", imponował intelektualnie, albo siłą woli, wytrwałością, szlachetnością, wiedzą. Oczywiście ja również podam mu rękę, gdy podwinie mu się noga, chodzi mi jedynie o to, by nie ciągnąć mężczyzny całe życie za sobą. Może i chcę dużo, ale od siebie również sporo wymagam. Są tacy mężczyźni, na pewno są, muszę tylko po prostu odetchnąć od pracy i zacząć pojawiać się w różnych miejscach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2174 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Zreszta ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2175 |
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie to, ze nie ma "wow", to znaczy że facet generalnie jest ok, ale nie strzelił nas przysłowiowy piorun, że od razu oszalałyśmy na jego punkcie
![]() I tu nawet nie chodzi o wymagania - chyba że ktoś ma naprawde wyssane z palca wręcz. Chodzi o to, żeby uświadomić sobie to, że nawet jak na 1 spotkaniu nie ma wielkiego szału, ale jest ok, to nie znaczy że ta relacja nie ma szans na to żeby się rozwinąć. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2176 |
Zadomowienie
|
Co do portali randkowych to owszem można tam trafić na fajnych interesujących facetów, ale niestety jest też wielu dziwnych, zboczonych, zdesperowanych typów z którymi nie da się pogadać. Pamiętam jak kilka lat temu miałam konto na takich portalach i większość poznanych mężczyzn to była porażka. Normalnych z którymi utrzymywałam kontakt jakiś czas hmm z 4 a reszta brak słów. Bywało nawet, że ktoś kogo zupełnie nie znałam zaczął mnie obrażać. Podobne doświadczenia miała moja koleżanka. Dlatego zgodzę się trochę z Jinx. Ciężko tam o kogoś ogarniętego. Chyba, że po prostu akurat na tych portalach na których miałam konta tacy byli
![]() Ps. Czy któraś próbowała tzw speed dates? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2177 |
Zakorzenienie
|
Bo z portali randkowych korzystają albo Ci, którzy nie mają czasu, czy nie chodzą po imprezach, albo są nieśmiali, albo Ci którzy z różnych względów nie mogą nikogo znaleźć bo coś z nimi nie tak.
Wszędzie można poznać jakiegoś popaprańca, ale fakt, natężenie na portalach jest o wiele większe. |
![]() ![]() |
![]() |
#2178 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja dla odmiany wlasnie mysle, ze to ma jednak zwiazek z wymaganiami i oczekiwaniami, bo one jednak generuja ten obraz jak cos powinno funkcjonowac i wygladac. I gdy cos nie jest zgodne z oczekiwaniami to zazwyczaj nie daje sie kolejnej szansy, byc moze tracac mozliwosc na poznanie kogos, kto te oczekiwania moglby spelnic (przy blizszym poznaniu).
![]() |
#2179 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z ostatnim facetem akurat było tak, że ja mimo braku początkowego szału dałam mu szanse żeby coś sie rozwinęło. A on mimo paru miesięcy spotykania sie na innej stopie niz koleżanka nadal jako jedyny powód tego, że to nie wyjdzie podawał to, ze nie ma tego "wow". A niech sie cmoknie, jego strata ![]() Ja teraz bliżej poznaje faceta, którego pewnie z rok temu nie wzielabym nawet pod uwagę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2180 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Po prostu wolę poszukać w miejscach, gdzie zagęszczenie normalnych mężczyzn jest jednak nieco wyższe. Mniejsza strata czasu i... jednak lepsza atmosfera ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2181 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dlatego tak jak pisalam wczesniej, nie ma co kogos odrzucac tylko dlatego, ze nie ma tego efektu wow. Ale z drugiej strony teraz sporo ludzi nie ma w sobie takiej bezinteresownosci, tylko dosc przedmiotowo podchodzi do ludzi i relacji z nimi. Jezeli czegos nie ugram, to po co bede sie kontaktowal, jezeli mi sie nie spodobalas to nie bede tracic czasu ![]() Zreszta zawsze mnie dziwi takie nastawienie z miejsca na zwiazek. Nawet gdy jestem gotowa na relacje z kims , to poznajac kogos nie mysle o tym, ze to moglby byc moj potencjalny facet . Tylko jezeli jest fajnie to mam naturalna potrzebe kontaktowania sie z taka osoba. Nie mysle o tym czy cos z tego wyjdzie czy pojawi sie chemia. ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2182 |
Raczkowanie
|
A ja poznalam w internecie, nie ma wow, ale wydaje mi się że on mnie ujmuje swoją dobrocią, inteligencją, błyskotliwością, zaczyna mi się to coraz bardziej podobać... wow to chyba dopiero sie pojawi
![]() ![]() ![]() Internety nie takie złe ![]() ![]()
![]() |
#2183 |
Przyczajenie
|
to wielkie "wow" może być bardzo niebezpieczne, bo często przysłania cechy, których przez to nie dostrzegamy, a później jak kurtyna opada (zawsze po jakimś czasie opada), to z wielkiego wow robi się wielkie o ja pierd.... Więc chyba lepiej powoli, po trochu, no ale jak to od pierwszego wejrzenia, to już nie ma rady.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2184 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja zalogowałam się parę dni temu z ciekawości ![]() ![]()
![]() |
#2185 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny!
![]() Mam 26 lat i jestem singielką.Przyjmiecie mnie do swojego grona? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2186 |
Wtajemniczenie
|
Dotychczas podczytywałam wątek, ale ten cytat mi się spodobał
![]() W sumie taka prawda. Im człowiek starszy tym efekt wow robi coraz mniejsze wrażenie. Trzeba zdjąć klapki z oczu, bo na ładnej buźce i początkowych motylkach można się przejechać. |
![]() ![]() |
![]() |
#2187 |
Raczkowanie
|
nie słyszałam o portalu zaadoptuj faceta,a rejestracja jest darmowa?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2188 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2189 | |
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
![]() ![]() W wątku się kiedyś udzielałam , ale krótko. Mam 27 lat (i pół ![]() Sierpień-wrzesień miałam 4 ![]() Jako kolega fajny (obeznany w terenie, fajne wycieczki były) , ale jako ktoś więcej- ![]() W jednym z smsów napisał m.in. , że 'chciałby się spotkać ze mną jeszcze parę razy'. W żartach zapytałam- żebym nie wyszła na czepialską- czy tylko parę razy i co dalej- nie odpisał. Tematu nie drążyłam. Za jakiś czas zaprosił mnie na wesele kolegi. Nie przepadam za takimi uroczystościami (no, czasem w rodzinie albo w gronie, które znam) , poza tym często i długo pracuję , szef wymagający i ma dużo do powiedzenia, jeśli chodzi o przedłużenie umowy- a moja kończy się za 2 lata ; nie mam odpowiedniej kreacji na tego typu spotkania, a nie poszłabym byle jak ubrana. Kasę odkładam na zakup mieszkania w przyszłym roku . Ów kolega napisał, że nie musimy być długo, żebyśmy tylko to 'odbębnili' itp. Napisał to takim tonem, że poczułam się, jakby potrzebował kogoś tylko po to, by pokazać się z kimś na tym weselu ![]() Dodał, że nie wyobraża sobie pójścia z kimś innym itd. Odpisałam, że jeśli ma kogoś takiego (kuzynkę, koleżankę itd) , to ja nie mam nic przeciwko, bo nie chciałam, żeby przeze mnie nie poszedł. Podziękowałam i odmówiłam. Więcej nie napisał. Czyli jednak co? Potrzebował kogoś tylko na wesele? Inna sprawa to to, że w tym czasie , w którym się zapoznaliśmy zaczął mi się podobać kolega z pracy. Na początku to było takie zauroczenie. Z czasem przyłapałam się, że bardzo często o nim myślę. Z tym pierwszym umawiałam się, bo pomyślałam, że jak nie spróbuję, to mogę później żałować, ale nie. Kolega, który mi się podoba jest pracowity, samodzielny, lubi zwierzęta (dla mnie to ważne, bo sama mam ich trochę) i ogólnie jest lubiany w pracy. Znajoma z nim jeździ czasami, więc opowiada o nim ![]() ![]() ![]() No i tak stopniowo... zakochałam się ![]() Koleżanki już wiedzą , lubią go , więc może jakoś pomogą ... ![]()
![]() |
#2190 |
BAN stały
|
Lipe odwaliłaś z tym od wesela. Chciał się z Tobą spotkać.
A podobno to faceci nie rozumieją kobiet ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:06.