Panny Młode 2016 cz. 34 - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-21, 16:39   #2161
Sophie24
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2016 cz. 34

Cytat:
Napisane przez candy111 Pokaż wiadomość
Zawodowo to on pracował dorywczo z nudów przez pół roku jak miał urlop na uczeli, a tak to tylko pomaga niby coś rodzicą przy domu.

Rozmawialiśmy tysiące razy. On chce skończyć te studia i pracować w zawodzie z nimi związanym.
Jest bardzo inteligenty tylko, że jemu się poprostu nie chce usiąść i nauczyć. A ma takie studia, że nie da się usiąść 3 dni przed i zaliczyć.

Moim zdaniem przyczyną tego całego problemu i wiecznego studiowania (co u nich rodzinne, brat jego też tak studiuje) jest to, że ich mama daje im za dużo pieniędzy. On mówi, że potrzebuje, a ona robi przelew. Albo on mówi, że kupił coś na allegro i żeby mu ileś przelała, a ona to robi.

Mieliśmy już też rozmowy jak zamieszkaliśmy razem, że nie może tak być bo jak weźmiemy ślub to jego mama pewnie już nie będzie nam tych przelewów robiła. Teraz już go nauczyłam i najpierw dzwoni i pyta czy może coś kupić.
Nauczyłam również go odkładać pieniądze, bo wcześniej to 12 dnia miesiąca on już miał puste konto i mama dosyłała.

Rozmawiałam nawet z jego mamą, bo ona nie wie dlaczego on nie zalicza na studiach. Powiedziałam, że ma za dobrze i może żeby mu trochę ograniczyła to wszystko. (chociaż nie wiedziałam jak to mam powiedzieć bo to przecież jej kasa) Teraz ma warunki, jak zaliczy te przedmioty to dopiero mu kupi jakieś rzeczy do samochodu.

Na początku było bardzo ciężko ale teraz już potrafi dysponować i odkładać.
Czyli taki wieczny student z niego no ale faktycznie mama się do tego przyczynia. Wiadomo - jak jest dobrze i się grunt pod nogami nie pali to człowiek żyje dalej i ma na wszystko czas.
Myślałam, że gdzieś pracuje i nie specjalnie mu się chce kończyć studia. Wiele osób tak ma.
Chyba musisz uzbroić się w cierpliwość ale też go przycisnąć trochę. Tylko spróbuj może innych metod:P Pewnie na stare już nie reaguje:P
Sophie24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 16:39   #2162
Cherry_Muffin
nibyżona

Cytat:
Napisane przez izk_a Pokaż wiadomość
osoby które wygrają w lotka te grube miliony mają (podobno) od razu zapewnioną opiekę doradcy finansowego i psychologa.. ciekawe czy to prawda ?
hm, w sumie ciekawe, bo pewnie by sie przydal
chociaz kiedys w jakiejs gazecie czytalam o takich co wygrali i "zaraz" ta kasa znikala. ale teraz moze bardziej o to dbaja.
16.10.2017r. T ♥

Cherry_Muffin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 16:40   #2163
candy111
Zakorzenienie

24 lata.

Jego mama twierdzi, że im nikt nie pomagał, a skoro ona ma takie możliwości to chce pomagać swoim dzieciom żeby mieli lżej .

Inżyniera robi dziennie i jeśli zda te egzaminy to na wiosnę się już obroni. Mgr będzie robił zaocznie bo po tych studiach pójdzie do pracy. Jak nie skończy to też pójdzie do pracy, a zacznie od nowa zaocznie.
candy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 16:40   #2164
izk_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kognisia Pokaż wiadomość

Moi Rodzice dawno przestaliby mnie utrzymywać, gdybym przez 5 lat nie potrafiła studiów skończyć. Albo studiuję i się przykładam, albo do roboty... Bez przesady, żeby dorosłego lenia rodzice utrzymywali.
zacytowałaś mojego tatę zgadzam się..
izk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 16:41   #2165
kognisia
PeEma

Cytat:
Napisane przez izk_a Pokaż wiadomość
zacytowałaś mojego tatę zgadzam się..
To właśnie słowa mojego Taty
Stary 2015-08-21, 16:43   #2166
lolusl
Japońska rzepa

Nie wyobrażam sobie w wieku 24 lat być niesamodzielnym i jeszcze ciągnąć kasę od rodziców.
Gets the same train every time.
’Cause his world is built ’round punctuality,
It never fails.
lolusl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 16:45   #2167
kognisia
PeEma

Cytat:
24 lata.

Jego mama twierdzi, że im nikt nie pomagał, a skoro ona ma takie możliwości to chce pomagać swoim dzieciom żeby mieli lżej .

Inżyniera robi dziennie i jeśli zda te egzaminy to na wiosnę się już obroni. Mgr będzie robił zaocznie bo po tych studiach pójdzie do pracy. Jak nie skończy to też pójdzie do pracy, a zacznie od nowa zaocznie.
No, ale lżej w takim wieku, to nie znaczy lepiej :p Moi Rodzice też na wszystko zapracowali sami, ale w stosunku do mnie mają jakieś wymagania i albo się dostosuję, albo się kurek z pieniędzmi zakręci :p

Takie zachowanie mamy Twojego Tż to jest 'produkcja sieroty życiowej', wiem co mówię, Mama mojego Tż zrobiła to samo z jego bratem... Teraz dopiero widać jaki to miało negatywny wpływ na jego nastawienie do życia i w ogóle pojęcie o życiu.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-08-21, 16:51   #2168
candy111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kognisia Pokaż wiadomość
No, ale lżej w takim wieku, to nie znaczy lepiej :p Moi Rodzice też na wszystko zapracowali sami, ale w stosunku do mnie mają jakieś wymagania i albo się dostosuję, albo się kurek z pieniędzmi zakręci :p

Takie zachowanie mamy Twojego Tż to jest 'produkcja sieroty życiowej', wiem co mówię, Mama mojego Tż zrobiła to samo z jego bratem... Teraz dopiero widać jaki to miało negatywny wpływ na jego nastawienie do życia i w ogóle pojęcie o życiu.
Co do radzenia sobie w życiu to on nie ma problemów. W domu zrobi wszystko sam, na podwórku też. Potrafi naprawić, posprzątac, odkurzyć ugotować.
Teraz gdy mamy wspólne pieniądze nawet zrezygnować z czegoś i zrozumieć, że drugi raz w miesiącu prosić mamę o przelew nie wypada.

Problem jest tylko ze studiami. Z brakiem wyciągania konsekwencji, że nie zalicza.
Stary 2015-08-21, 17:02   #2169
kognisia
PeEma

Cytat:
Co do radzenia sobie w życiu to on nie ma problemów. W domu zrobi wszystko sam, na podwórku też. Potrafi naprawić, posprzątac, odkurzyć ugotować.
Teraz gdy mamy wspólne pieniądze nawet zrezygnować z czegoś i zrozumieć, że drugi raz w miesiącu prosić mamę o przelew nie wypada.

Problem jest tylko ze studiami. Z brakiem wyciągania konsekwencji, że nie zalicza.
Ale ja nie o tym, ja o tym, że jak nie zarobisz to nie zjesz. Tego na pewno Twój Tż nie ogarnia :p
Stary 2015-08-21, 17:05   #2170
candy111
Zakorzenienie

Nie no aż taki to on nie jest
Stary 2015-08-21, 17:06   #2171
ann2016
Zakorzenienie

myślę, że na tematy religii i wiary nie ma co dyskutować

nic mi się nie chce a dziś powinnam iść biegać
ann2016 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-21, 17:07   #2172
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez Cherry_Muffin Pokaż wiadomość
wiem, ze to glupie, ale jak sa takie wielkie sumy to gram o wiele rzadziej, bo jakbym sama miala ta 6 to nie wiem co bym z taka kasa zrobila. chyba by mi odbilo
Ja bym dom wybudowała, samochód kupiła, po milionie odłożyła dla dzieci i z milion dla siebie na przyszłość, a za resztę założyłabym biznes - kupiłabym kamienicę w Krk, Rze czy nawet Wawie i wynajmowałabym Co roku bym jeździła na wycieczki i zwiedziłabym cały świat! Ale chodziłabym do pracy normalnie bo świra bym dostała z nudów Dzieci nie dowiedziałyby się o wygranej do 30 no chyba że byłyby na tyle duże ale nie udostępniłabym im konta przed 30. I od razu zrobiłabym testament

[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;52495065]Ja tak samo

Czasem jedynie Tż kupuje zdrapki [/QUOTE]

My chcemy zdrapki zamiast kwiatów

Cytat:
Napisane przez lolusl Pokaż wiadomość
Nie wyobrażam sobie w wieku 24 lat być niesamodzielnym i jeszcze ciągnąć kasę od rodziców.
Ja ledwo skończyłam liceum i już mnie w domu nie było. Od tamtej pory jestem na własnym utrzymaniu choć gdyby nie Tż to nie miałabym gdzie mieszkać albo za co studiować. Ale to byłaby symboliczna kwota od rodziców np. opłacanie studiów to ok 300 zł/msc. Tak to sama potrafiłabym sobie poradzić A jakbym znalazła lepszą robotę to nie potrzebowałabym nawet takiego wsparcia

---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

Tylko że ja to mam od okresu dojrzewania kiedy w kłótni mi ojciec powiedział, że on po maturze nie ma zamiaru mnie utrzymywać. Mega mi to utkwiło a on tego nie pamięta Przynajmniej działam wg własnego sumienia
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 17:09   #2173
zambeza
polaczek cebulaczek

Cytat:
Napisane przez aardbei77 Pokaż wiadomość

Podzielta się!
wpadaj, tylko jakies marne 1000km masz
Cytat:
Napisane przez Sophie24 Pokaż wiadomość
Moje gadania pomogło - M. zrobi obiad Ziemniaki pieczone i jajko ale obiad będzie
ale za to jaki dobry ten obiad

Cytat:
haha no wiesz w sumie jakbym sie zastanowila to bym wiedziala, ale taka nagla ilosc kasy miesza mam wrazenie
jedna z 6 u mnie w miescie trafila taka babcia i wplacala kase w banku w ktorym pracuje moja mama - rozdala po swoich dzieciach i wnukach i potem jakies dymy te rodzenstwo miedzy soba mialo, bo jedno mialo wiecej dzieci inno mniej i ze kasa nie rowno
kasa uderzyla do glowy
Cytat:
hm, w sumie ciekawe, bo pewnie by sie przydal
chociaz kiedys w jakiejs gazecie czytalam o takich co wygrali i "zaraz" ta kasa znikala. ale teraz moze bardziej o to dbaja.
no to prawda i najwiecej tych milionerow potem laduje bez kasy bo wszystko nie wiadomo gdzie poszlo... zamiast w cos zainwestowac to hulaj dusza :-/
zambeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 17:12   #2174
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

My z Tż mamy milion planów na te miliony z lotto ale ten co napisałam jest najbardziej racjonalny był jeszcze pomysł że jak dzieci skończą szkołę średnia to idą na studia czy gdzie będą chcieli i będą pracować na własną rękę a my kupimy campera i będziemy zwiedzać nim cały świat Ale kamienicę czy coś też kupić bo to przynajmniej dochód jest na okrągło i się kręci a nie że studnia wyschnie a będziemy gdzieś w Afryce czy coś
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 17:13   #2175
tetrikk
Zakorzenienie

Cytat:
Mój TŻ po części dostaje kasę od rodziców. Jak może, czyli w wakacje, pracuje u mamy w zawodzie. Ma tyle nauki, że na pewno nie dałby pracować w tygodniu podczas roku akademickiego. Jeżeli jego rodziców stać na utrzymanie to wolę, żeby dostawał te pieniądze i przykładał się do nauki niż zawalał studia. Za rok kończy i idzie do pracy, a przedłużyło mu się bo robi drugie studia.
To jest więc inna sytuacja, on się przykłada, dużo się uczy, zdał już pisemny egzamin na doradcę podatkowego ( z czego jestem dumna ). Nie są to pieniądze wyrzucone na lenia

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-08-21, 17:13   #2176
candy111
Zakorzenienie

ja nigdy nie grałam w totolotka ale teść mojej mamy brata od 30 lat chyba puszcz te same nr i jeszcze nie wygrał
Stary 2015-08-21, 17:14   #2177
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Zawodowo to on pracował dorywczo z nudów przez pół roku jak miał urlop na uczeli, a tak to tylko pomaga niby coś rodzicą przy domu.

Rozmawialiśmy tysiące razy. On chce skończyć te studia i pracować w zawodzie z nimi związanym.
Jest bardzo inteligenty tylko, że jemu się poprostu nie chce usiąść i nauczyć. A ma takie studia, że nie da się usiąść 3 dni przed i zaliczyć.

Moim zdaniem przyczyną tego całego problemu i wiecznego studiowania (co u nich rodzinne, brat jego też tak studiuje) jest to, że ich mama daje im za dużo pieniędzy. On mówi, że potrzebuje, a ona robi przelew. Albo on mówi, że kupił coś na allegro i żeby mu ileś przelała, a ona to robi.

Mieliśmy już też rozmowy jak zamieszkaliśmy razem, że nie może tak być bo jak weźmiemy ślub to jego mama pewnie już nie będzie nam tych przelewów robiła. Teraz już go nauczyłam i najpierw dzwoni i pyta czy może coś kupić.
Nauczyłam również go odkładać pieniądze, bo wcześniej to 12 dnia miesiąca on już miał puste konto i mama dosyłała.

Rozmawiałam nawet z jego mamą, bo ona nie wie dlaczego on nie zalicza na studiach. Powiedziałam, że ma za dobrze i może żeby mu trochę ograniczyła to wszystko. (chociaż nie wiedziałam jak to mam powiedzieć bo to przecież jej kasa) Teraz ma warunki, jak zaliczy te przedmioty to dopiero mu kupi jakieś rzeczy do samochodu.

Na początku było bardzo ciężko ale teraz już potrafi dysponować i odkładać.
Sorry ale moim zdaniem jakby chciał to by skończył, a nie marnował kolejne lata. Tym bardziej że mówisz, że studiuje dziennie i nie pracuje (a kojarzyło mi się, że pracuje u Twojego ojca, chyba pomyliłam z kimś), a więc ma czas na naukę.
A jego mama bardzo go krzywdzi, dziecku jak najbardziej trzeba pomagać ale jak się widzi coś takiego to trzeba jakieś inne kroki podjąć.

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 17:14   #2178
Dorotti666
❤ bee happy ❤

Cytat:
mi by byli wstyd. Zwłaszcza jakbym była facetem. Już nie wspomne o planowaniu ślubu i zakładaniu rodziny
Stary 2015-08-21, 17:16   #2179
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zambeza Pokaż wiadomość
wpadaj, tylko jakies marne 1000km masz

ale za to jaki dobry ten obiad

kasa uderzyla do glowy

no to prawda i najwiecej tych milionerow potem laduje bez kasy bo wszystko nie wiadomo gdzie poszlo... zamiast w cos zainwestowac to hulaj dusza :-/
A no ba Szaleje
Choć jestem ciekawa co zastanę w domu bo bywa tak, że on zrobi a potem słyszę "czekałem na Ciebie i razem zrobimy":P Nie mówię, pomaga ale ja chętnie przyszłabym na gotowe

Kiedyś był jakiś artykuł o wygranych z Lotto i co ludzie z tym zrobili, jak się po czasie ustawili. Wielu z nich faktycznie przepuściło to na byle co, tylko niektórzy zainwestowali.

Ja nie wiem co byśmy zrobili z taką kasę. Nie gramy więc nie myślę:P Ale często kiedyś się fantazjowało - dom/mieszkanie, samochód, jakaś działka, wakacje, zakupy i w ogóle szał:P Na pewno by się coś odłożyło ale nie wiem czy byśmy zainwestowali. Może też jedynie coś pod wynajem by się kupiło, jakieś dwa mieszkania - wtedy już na emeryturę czy dla dzieci coś jest

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-21, 17:18   #2180
zambeza
polaczek cebulaczek

moja ciotka od lat puszcza lotka ale ona juz to robi rozkminiajac liczby a nie wpisujac byle jakie. pare razy wygrala chyba po 20 000 czy cos no ale to trzeba trochę nad tym posiedziec i sledzic wyniki
zambeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 17:19   #2181
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:
Napisane przez dorotti66 Pokaż wiadomość
mi by byli wstyd. Zwłaszcza jakbym była facetem. Już nie wspomne o planowaniu ślubu i zakładaniu rodziny
Otóż to.

Ja zdania nie zmienię, 24 lata to jest wiek, w którym studia ma się już skończone, nawet jak się robi drugie to pierwsze już się ma za soba. A jak sie ma tyły,no to trudno.
Gets the same train every time.
’Cause his world is built ’round punctuality,
It never fails.
lolusl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 17:22   #2182
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorotti66 Pokaż wiadomość
Ja miałam etapy bezrobocia i siedziałam u mamy na garnuszku. Aczkolwiek to była forma pomocy - nie byłam ganiana, że jestem leniem i nic nie robią (wiadomo, że w domu pomagałam i wiele robiłam) ale też nie dostawałam pieniędzy na co chciałam. Poza tym ja się ciągle do 25 roku życia gdzieś uczyłam, skończyłam 4 różne szkoły/kierunki, miałam rentę jeszcze więc też coś swojego miałam. Ostatnią szkołę jak kończyłam to pracowałam ale i tak mama musiała mi pomóc w opłaceniu bo moja praca niespecjalnie pozwalała mi na utrzymanie się a gdzie tu jeszcze na czesne w 3 ratach. Potem musiałam z pracy zrezygnować bo nie mogłam się już utrzymać (a było to poza miejscowością gdzie mama mieszkała). I tak trochę bimbałam kilka miesięcy ale potem trafiła się praca w Gda no i teraz to już sobie radzę Też kulawo bo pracę mam różnie ale teraz to już się z M. o to martwimy.
Stary 2015-08-21, 17:23   #2183
izk_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tetrikk Pokaż wiadomość
Mój TŻ po części dostaje kasę od rodziców. Jak może, czyli w wakacje, pracuje u mamy w zawodzie. Ma tyle nauki, że na pewno nie dałby pracować w tygodniu podczas roku akademickiego. Jeżeli jego rodziców stać na utrzymanie to wolę, żeby dostawał te pieniądze i przykładał się do nauki niż zawalał studia. Za rok kończy i idzie do pracy, a przedłużyło mu się bo robi drugie studia.
To jest więc inna sytuacja, on się przykłada, dużo się uczy, zdał już pisemny egzamin na doradcę podatkowego ( z czego jestem dumna ). Nie są to pieniądze wyrzucone na lenia
to jest inna 'inkszość' i takie coś rozumiem i popieram chce mu się to się uczy, a nie że chodzi na studia, bo nie ma innego pomysłu na siebie, a mama i tata dadzą pieniążki..
izk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 17:23   #2184
kognisia
PeEma

Cytat:
Otóż to.

Ja zdania nie zmienię, 24 lata to jest wiek, w którym studia ma się już skończone, nawet jak się robi drugie to pierwsze już się ma za soba. A jak sie ma tyły,no to trudno.
Stary 2015-08-21, 17:31   #2185
e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141
Konto usunięte

Widze ze burzliwy temat ja Wam powiem ze sama wiekszosc studiow pracuje, zaraz koncze magistra i jakos przez wiekszosc studiów dziwnie mi bylo jak dostawalam pieniadze od rodzicow gdy nie pracowalam. Juz wystarczający byl i nadal jest dla mnie fakt ze u nich mieszkam nawet jak jest to tylko pol tygodnia
e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 17:40   #2186
tetrikk
Zakorzenienie

Cytat:
Otóż to.

Owszem. Jednak mimo wszystko uważam, że dobrze, że mój TŻ ma pomoc od rodziców, bo na pewno by nie wyniósł tyle z tych studiów ile wynosi. A pracować tylko dlatego, że "mam już tyle lat i powinienem" jest bez sensu. Każdy przypadek powinien być rozpatrywany inaczej bo są ludzie, którzy przez to się rozleniwiają, a są też tacy co korzystają. Ja również potrzebowałam pomocy od rodziców mając ponad 24 lata bo zostałam bezrobotna. Nie uważam tego za wstyd.
Stary 2015-08-21, 17:40   #2187
candy111
Zakorzenienie

Ja na dziennych jak byłam to nie pracowałam bo miałam taki plan z okienkami po 1,5h w środku. Pracowałam u mamy w firmie zawsze w wakacje. Teraz na zaocznych pracuje już normalnie na etacie.

Nie jest też tak, że Tż jest leniem, który siedzi i tylko żeruje na kasie rodziców. Albo, że wydaje te pieniadze na prawo i lewo. Pomaga im w domu zawsze jak jest. Robi wszystyko o co go mama tylko poprosi. W wakacje całe dnie coś robi albo w domu, albo na działce, w gabinecie, garażu czy u babci.

Problem jest taki, ze nie zalicza na czas bo nie ma z tego konsekwencji.
Stary 2015-08-21, 17:41   #2188
fioleciasto
Zakorzenienie

Cytat:
candy, ale rozmawialysmy juz o sposobie wyrazania swojego zdania.
i wybacz, ale ja czuje sie urazona. bo to nie jest kaprys, a kwestia wiary.

dobra, ktora zagrala w lottka?
My graliśmy wczoraj bo całe życie się jeszcze ludze

Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama

2021 :82
2022 :26
fioleciasto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 17:46   #2189
Dorotti666
❤ bee happy ❤

Cytat:
Ja na dziennych jak byłam to nie pracowałam bo miałam taki plan z okienkami po 1,5h w środku. Pracowałam u mamy w firmie zawsze w wakacje. Teraz na zaocznych pracuje już normalnie na etacie.

Nie jest też tak, że Tż jest leniem, który siedzi i tylko żeruje na kasie rodziców. Albo, że wydaje te pieniadze na prawo i lewo. Pomaga im w domu zawsze jak jest. Robi wszystyko o co go mama tylko poprosi. W wakacje całe dnie coś robi albo w domu, albo na działce, w gabinecie, garażu czy u babci.

Problem jest taki, ze nie zalicza na czas bo nie ma z tego konsekwencji.
Ale nikt nie mówi, że jest leniem.
Po prostu niektórym osobom jest głupio nie pracować w tym wieku zwłaszcza, że olewa się studia i planuje zakładanie rodziny.
Stary 2015-08-21, 18:00   #2190
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Arya90 Pokaż wiadomość
Ja z mamą też mam kompletnie inny gust, ale doradziła mi cudownie

mój nie był za koronkową górą, ale i tak wzięłam

Ostatnio znów miałam przeprawę z mamą, że "tylko" cywilny bierzemy. A myślałam, że mam to już za sobą
Spoko, moja tesciowa znow zaczyna gadanie ze jak sie nie uda kościelnego załatwić to ona za wesele nie zaplaci ani grosza. Bo cywilny to nie slub...
xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości