|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2161 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Grupa wsparcia - wracamy do naturalnych włosów Cz. VIII
Cytat:
![]() Zauważ, że jako dziecko ogólnie miałaś pewnie dużo lepsze włosy ![]() Ja do gimnazjum nie wiedziałam, co to odżywka do włosów, a moje włosy wyglądały bardzo zdrowo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2162 |
Konto usunięte
|
To ja chyba mam szczęście, bo wystarczy mi szampon
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2163 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2164 |
Konto usunięte
|
U mnie te eksperymenty wynikały z zachłyśnięcia się wiedzą, którą czerpałam z blogów
![]() Niestety nie mogę zminimalizować pielęgnacji wyłącznie do szamponu, ponieważ ostatnio moja skóra głowy się buntuje, a bez jakiejkolwiek odżywki wyglądają nieciekawie. Większość włosów przez długi czas nadal będą stanowić farbowane. Ale i pielęgnacja włosów zniszczonych może być minimalistyczna - w tej chwili posiadam do mycia jedynie Kallos Chocolate, maskę Ziaja do włosów farbowanych, którą kładę co kilka dni i serum na końcówki Isana. Dzięki 3 produktom moje suchary osiągają efekt "wow" ![]() Dla mnie nałożenie maski co parę dni to taki mini rytuał, który mi poprawia humor ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2165 | |
Zakorzenienie
|
[1=2cfaa0a5c37026ea4ab814c 74c2acc8bc9bbc2c1;5405490 2]U mnie te eksperymenty wynikały z zachłyśnięcia się wiedzą, którą czerpałam z blogów
![]() U mnie tak samo ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2166 |
Zakorzenienie
|
Tez uwielbiam siedzenie z olejem lub maska
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2167 |
Zakorzenienie
|
Ja lubie olejowanie i maski, ale chwilowo nie mam pojęcia jaka maska będzie dobra dla moich włosów
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2168 |
Konto usunięte
|
Olejowania też nie lubię, bo nie znoszę tego efektu tłustości na włosach. Serum nakładane po myciu zawiera oleje i mi to wystarcza
![]() Jak skończy się maska Ziaja, to chcę w końcu przetestować jakąś pełnowymiarową maskę Biovax. Miałam kilka saszetek z Biedronki i najlepsza była do włosów zniszczonych i ciemnych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2169 |
Konto usunięte
|
Nie znoszę tego cackania się. Może powinnam się była urodzić jako facet... Nie znoszę golenia nóg, malowania się, nakładania masek, malowania paznokci. JEzzzzuuu.
Dziewczyny, mam problem. Od ponad pól roku nie wyskubuję brwi, a odrosło mi dosłownie KILKA włosków. Już musiałabym mieć gąszcz, a tu nic ![]() I nic, nie odrastają. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2170 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2171 |
Konto usunięte
|
[1=2cfaa0a5c37026ea4ab814c 74c2acc8bc9bbc2c1;5405759 1]Mi zaczęły odrastać na potęgę krótko po rozpoczęciu zażywania CP. Nic tak nie wpłynęło na porost nowych brwi jak ten suplement[/QUOTE]
U mnie włosy i włoski rosną wszędzie, a brwi nie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2172 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc robię to wszystko, ale nie chce mi się straaaasznie. Cytat:
Ja przykładowo wyskubuję sobie regularnie tylko kilka włosków, które mi odrastają poza linią brwi, bo z natury mam dość rzadkie i wąskie brwi. W ostatnią modę na ultraszerokie brwi zdecydowanie się nie wpisują ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2173 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2174 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- kiedyś uwielbiałam i godzinami nosiłam kompres na głowie, teraz nie spłukać odżywki od razu po nałożeniu to dla mnie trauma. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2175 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też słyszałam od rodziców podobne teksty - "nic nie jesz", "jak ty się odżywiasz!", "siedzisz po nocach i się nie wysypiasz, to wyglądasz jak zombie", "zobacz, co papierosy ci z cerą zrobiły, jak to wygląda" i masa innych ![]() Ale jak rzuciłam hasło, że może bym do swojego średniego blondu wróciła, to "nieee, nie wracaj, ładnie ci w rudych, pasują ci najlepiej! w blond będzie tak mdło i nijako" I mój TŻ był strasznie przeciwny, bo przecież prawie wszystkie lata, jak się znamy, przechodziłam w rudościach czy czerwieniach. A teraz się zachwyca, jak jednak postawiłam na swoim i wracam do swojego koloru, bo "ładny masz ten kolor, naprawdę dobrze ci w nim". ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2176 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2177 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() [1=2cfaa0a5c37026ea4ab814c 74c2acc8bc9bbc2c1;5405570 5]Dłuższe siedzenie z maską nie sprawi, że lepiej zadziała. [/QUOTE] Nie do końca się zgodzę, to zależy, jakiego efektu oczekujemy i co właściwie zawiera maska. Ja lubię dłużej trzymać maski, bo włosy są później bardziej miękkie i lepiej się rozczesują, niż jak zmywam kosmetyk po np. 5 minutach (chociaż obecnie rzadko kiedy mam czas na trzymanie maski na włosach). A już moje ulubione maski z miodem to w ogóle przetrzymuję. Włosy tuż po zmyciu tego specyfiku nie prezentują się wcale rewelacyjnie, ale widzę przez jakiś czas (tydzień-dwa) różnicę w kondycji włosów. Jak dla mnie to teoria teorią, ale jeśli chodzi o praktykę to u mnie spora część masek i odżywek lepiej działa, jak je potrzymam dłużej na włosach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2178 |
Zadomowienie
|
Kaguya miałam taką dziurkę w brwiach (powstała pewnie przez wyskubywanie) i oleje nie pomogły, ani rycynowy ani inne. W listopadzie zaczęłam używać odżywki Long 4 Lashes, Oceanic głównie na porost rzęs, ale przy okazji smarowałam brwi i dziura po miesiącu zarosła, a rzęsy mam pół raza dłuższe, więc mogę z czystym sumieniem polecić. Niestety jest okropnie droga, więc trzeba szukać jakiś promocji, albo znajomej, która ma dostęp do tańszych kosmetyków
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2179 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W każdym razie już u kilku znajomych widziałam efekt - po delikatnym wytuszowaniu rzęsy wyglądają niemal jak dorabiane (ale w taki naturalny sposób, nie że firanka rzęs sięgająca za brwi). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2180 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane poprzez Sony Xperia Z2. ---------- Dopisano o 04:38 ---------- Poprzedni post napisano o 04:37 ---------- Tego, czego nie chce *. Krzaki nie są fajne. Ale jeszcze ze trzy miesiące i będę mieć normalne brwi. Także- polecam dobra kosmetyczke. Wysłane poprzez Sony Xperia Z2.
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2181 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2182 |
Konto usunięte
|
Scene, ja wcierałam rycynowy i PÓŁ roku nie używałam pęsety - efekt: kilka nowych włosków
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2183 |
Zakorzenienie
|
Nie polecam 4longlashes, okulista mnie przestrzegal, ze w tym jest srodek przeciwko jaskrze i majac zdrowe czy mozna sie nabawic sporo problemow.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2184 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2185 |
Konto usunięte
|
Ja również miałam brwi wyrwane za cienko. Najbardziej pomogło mi po prostu nieruszanie ich, ale w jednym miejscu uparcie nie chciały odrosnąć. Właśnie olejek rycynowy mi pomógł, wcierałam także naftę. Być może przyczyniły się do tego kuracje drożdżowe? A po CP odrastały dosłownie wszędzie w szalonym tempie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2186 |
Konto usunięte
|
U mnie 4LL działa, oszałamiajacych efektów a'la blogi urodowe nie ma. Rzęsy mam jednak dużo dłuższe, mogę też niedokładnie pamiętać, bo fotek porównawczych nie robiłam. Smaruję od początku listopada, ominęłam może parę dni. Też się okropnie stresowałam, ale nic mi się nie dzieje, a mam zespół suchego oka i noszę soczewki kontaktowe
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2187 |
Konto usunięte
|
A ja miałam dziś sen związany z naszym wątkiem
![]() ![]() Choć muszę przyznać, że moje włosy ostatnio faktycznie szybciej podrosły, a jest to efekt picia drożdży i wcierania Jantara |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A brwi mam jak najbardziej normalne. Gdzieś na przełomie gimnazjum i liceum wyskubałam je sobie na kreski, trochę nosiłam takie, ale szybko uznałam, że to wygląda po prostu brzydko. I do takiego czegoś faktycznie niedotykanie pęsety wystarcza. Ale jak mam z natury rzadkie brwi i w niektórych miejscach tworzą mi się prześwity, to cierpliwość tu nic nie zdziała - po prostu w tych miejscach mi W OGÓLE brwi nie rosną. Po olejku rycynowym też. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2189 |
Konto usunięte
|
To faktycznie sprawa z naturalnie rzadkimi brwiami prezentuje się inaczej. Ja mam je od zawsze gęste, a olejek rycynowy potęguje ten efekt. Często ludzie pytają, kto mi regulował brwi lub czy one są pomalowane, a ich kształt to wynik wielu moich mniej lub bardziej udanych eksperymentów
![]() Często zachwala się suplement na porost włosów Priorin (polecany dla osób po chemioterapii, więc na brwi też by coś zdziałał), ale nie należy on do najtańszych, aczkolwiek można go znaleźć w miarę przystępnej cenie na Allegro. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2190 |
Zakorzenienie
|
Nie no, ja myślę, że po prostu mam jakoś mało mieszków włosowych w linii brwi, bo przecież smarowałam je mazidłami, piłam drożdże, po których zostałam zasypana nowymi włoskami, a na brwiach nie było żadnej różnicy.
Jakoś tam sobie z nimi radzę. Jak są pomalowane, to dużo osób je chwali. Ale na przykład hennowanie brwi nie jest dla mnie - bo mam je wystarczająco ciemne, a henna działa i tak tylko na kolor włosków, więc mnie to nic nie urządza, bo dalej będą tak samo rzadkie. ![]() Muszę je malować i tyle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:14.