![]() |
#2161 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VI :)
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2162 |
Rozeznanie
|
nieznajoma zapisz sie na usg do kogos innego niech zobaczy.
#2163 |
Zadomowienie
|
nieznajoma - trzymaj się jesteśmy z tobą - dzieci rosną nierówno więc nadzieje w następnym usg.
dziewczyny mam prośbę - jak piszemy ile waży dzidziuś to piszmy też tydzień ciąży ![]() ![]() a ja jestem złą chrzestną - nie widziałam chrześniaka już ze 2 lata (mieszkają w innym mieście a kiedy jesteśmy tam to nie mają czasu się spotkać z nami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2164 |
Zakorzenienie
|
Polly ja też nie mam podawanych wymiarów szyjki 😉
Nieznajoma mam nadzieje, że dr niepotrzebnie panikuje i Cię stresuje. Dzieci mają teraz prawo rosnąć w swoim tempie i coraz częściej będzie tak, że jedna część ciała bedzie rosła szybciej, a druga wolniej. Na pewno urodzisz idealne dzieciątko. Tym bardziej się nie przejmuj skoro lekarz wykonujacy badanie nie zauważył nic niepokojącego 😉 ---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- Zapraszam na gofry z owocami i bitą śmietaną 😀
#2165 |
przyczajony tygrys
|
Misia, pomyślałam o Tobie po wyjściu z gabinetu; o Twojej wczorajszej relacji.
Jakis słabszy dzień mam. Ciągle coś. Jak nie półpasiec, bakterie w moczu, szpital, ciągłe psucie się gratów różnych, niepodziewane wydatki, to teraz jeszcze to.
#2166 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2167 |
Konto usunięte
|
Nieznajoma odpoczywaj teraz dużo. Napewno wszystko dobrze będzie :-*
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2168 |
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam
![]() 32 Masz piękne zdjęcie malucha, zazdroszczę ![]() monikmi Ty leż i odpoczywaj, a nie sprzątać będziesz! mąż syfu narobił to niech posprząta. Bez przesady, leżałaś w szpitalu, masz problemy z szyjką i jeszcze ze szmatą będziesz latać. W tyłek dostaniesz jak się dowiemy, że sprzątałaś! ![]() Fasolka Widziałam dzisiaj u siebie 3 paczki niebieski cotton ballsów, jak chcesz to mogę Ci jutro kupić i wysłać w razie czego ![]() Ja kupiłam białe ostatnio jak były. Na razie wiszą na karniszu, ale wkurza mnie umiejscowienie przewodu z włącznikiem. Muszę wskakiwać na łóżko, żeby wyłączyć. Ale fakt, światło dają bardzo fajne ![]() Ja leżę tak jak mi wygodnie :P Na prawym, lewym boku, na plecach albo na brzuchu (wtedy podciągam jedną nogę i wsuwam podłużną poduszkę jako oparcie dla brzucha). Chyba bym w ogóle nie spała gdybym miała jeszcze leżeć według wyznaczonej pozycji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2169 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2170 |
Zakorzenienie
|
Ja bym jednak na dodatkowe usg nie szla. No bo skora ta ginka pow ze jest roznica to inny na 90% tez tak powie. Ja bym poczekala do nastepnej wizyty jednak.. bo musi miec czas na to zeby podgonic te wymiary.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2171 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Faktycznie swędzenie dłoni od wewnątrz i stóp od spodu najczęściej zwiastują cholestazę ,ale nie zawsze ![]() ![]() Nieznajoma nie stresuj się na razie. Możesz kontrolnie podejść zrobić gdzieś niezależne usg dla własnego spokoju. Ale zdarza sie,że lekarze się mylą w pomiarach. U mnie się tak lekarz na patologii ciąży pomylił przy Dominiku. Co prawda tam chodziło o wagę. Ale jakby nie było, pomniejszył mi syna niemalże o kilogram,a to bardzo dużo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2172 |
Wtajemniczenie
|
W kwestii chrzestnych i prezentów to nie mam jeszcze doświadczenia, ale mąż ma jednego chrześniaka i jeździmy do niego 2 razy w roku na Wielkanoc z zającem i na BN z gwiazdorem. Nie pamiętam o jego imieninach i urodzinach, więc pilnuję chociaż tych świąt. Za to w grudniu zostanę chrzestną u siostrzeńca. Z siostrą już rozmawiałyśmy, że za prezenty na BN i Wielkanoc powinni odpowiadać rodzice i ewentualnie dziadkowie, uwzględniając dobrą sytuację materialną rodziny dziecka. Mój chrześniak będzie dostawał prezencik na urodzinki i pewnie coś okazjonalnie przy spotkaniu się z nim,tj. jakiś owoc czy czekoladka.
W kwestii prezentów to siostra musi (została postawiona przed faktem dokonanym jak co roku z resztą) kupić prezenty dla 5 dzieci od strony jej męża. Z racji tego, że nie chce kupić badziewia to przeznaczy na to ok.200zł. Nikt z rodziców dzieci nie wziął pod uwagę tego, że może ich nie być stać. Na szczęście mają dobrą sytuację, ale powtórzę, że uważam, że od kupowania prezentów są rodzice. Wyjątek stanowi zła sytuacja finansowa, ale nie można nikogo zmusić do zakupu prezentu. |
![]() ![]() |
![]() |
#2173 |
Zadomowienie
|
słoneczko - nie życzę ale jeśli nawet to cholestaza to też się bardzo nie martw. Byłam na sali z dziewczyną z cholestazą (brała jakieś 2 tabletki na to i musiała surowe rzeczy wykluczyć z diety) ciąża donoszona teraz ma już zdrowego synka - wszystko u nich dobrze.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2174 | |
Wtajemniczenie
|
Kiwi18 co za pech z kurierem, ale oni są chyba objeci ubezpieczeniem od kradzieży?
monikmi fajnie ze jesteś juz w domu, ale nie waz się sprzątac, musisz na siebie uważać a to nieladnie z mamy strony, ze nie załatwiła tych zakupow, tym bardziej ze ja prosilas i wszystko zostawilas ![]() Czy to Ty jesteś w miarę zorientowana w przepisach zusu? polly ![]() Dobre ![]() NADIA29 Odpoczywaj kobieto bo się mega napracowalas ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Poprosze przepis bo ciagnie mnie na cos z kokosem ![]() Kiinga26 ZUS to temat rzeka, mnie właśnie dziś tez wkurzyli :-( Szkoda Oli, sama nie wiem jak bym zareagowała w podobnej sytuacji i jak M. by zareagowała a swoja droga moja M tez dostala Rarity od Mikołaja, nie wiem jak można powiedzieć o niej cos takiego przeciez to wielka modnisia ;-) jestem na biezaco bo moja córka jest fanka kucykow z equestrii ![]() Masz na mysli noc? Na zmianę, bo mi dretwieje noga na której leze, ale nie zawsze ;-) pytalam o to lekarza i on mi powiedział, ze nie jest tak żeby tylko leżeć na lewym, oba boki są dobre, tyle ze nie należy leżeć na wznak bo może mi się słabo zrobić ;-) nieznajoma nie martw się, dzieci różnie rosną na różnym etapie ciąży, zrob USG u innego lekarza, USG to tylko maszyna może się mylić, to tylko szacunkowe dane, uszy do gory, trzymaj się ![]() Emma zaraz będę ![]() Ja się dziś wkurzylam na zus ![]() Z radosniejeszych wydarzeń jestem mega dumna z córki, która zdała swoj pierwszy egzamin na karate ![]() ![]() ![]() ![]() I kurier przywiózł mi zamówiona kurtkę ciazowa a wczoraj odebralam zamówione jegginsy ciazowe ![]() ![]()
01.04.2016 synek ![]() ![]() Edytowane przez moonunit Czas edycji: 2015-12-08 o 17:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2175 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
do dwóch tygodni to jest chyba norma, jakieś kilka dni to w ogóle nie jest różnica... ![]() Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2176 |
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny, odzywam sie na chwile zebyscie mnie przypadkiem nie wywalily za nieobecnosc.. Czytam was na biezaco ale mam tak spier... nastroj ze nawet mi sie pisac nie chce
![]() Trzymam kciuki za wszystkie bidulki co w szpitalach i w domach leza. Wracajcie jak najszybciej do zdrowia i do formy. Dla reszty ciezarowek wszystkiego dobrego. Dbajcie o siebie i maluszki i rosnijcie zdrowo ![]() Nieznajoma..na pewno ci trudno ale bez paniki...na moim usg wyszlo ze niunia jest za ciezka i ma za duzy brzucholek w stosunku do reszty..na koniec lekarka zrobila kontrole bo jak sama powiedziala to jest tylko szacowanie a nie wymiar wlasciwy..i wszystko wyszlo w normie w tym kontrolnym mierzeniu ( za doslownie 15 minut). Poza tym powiedziala ze nawet gdyby sie okazal za duzy to nie ma sie czym martwic..bo to nic nie znaczy na tym etapie.. Glowa do gory! Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#2177 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A widziałyście już nową część Equestria Girl - Igrzyska przyjaźni? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2178 |
Zadomowienie
|
ja z moja siostra zawsze się umawiam przed świetmi co do prezentów dla dzieci. czasami dokładam jej pieniądze na coś a czasami sama kupuje. Ale wcześniej ustalam co - ona się pyta za ile bym mogła i w danym przedziale mówi co mogłoby się dziecku przydać.
Alek zawsze dostaje pod choinkę nie tylko zabawki ale też bardziej praktyczne rzeczy jak pościel, buty itp. to co potrzebują. Zauważyliśmy że on i tak się cieszy czy dostanie jedną czy pięć zabawek tak samo - a zabawek i tak już ma cały pokój ![]() a na urodziny wyprawiłam mu imprezę. Był zachwycony |
![]() ![]() |
![]() |
#2179 |
Zadomowienie
|
Kiinga robiłam w czwartek i były okej oprócz fosfatazy (po operacji ciągle mam wysoką) ale ta zgaga pojawiła się z piątku na sobotę i swędzenie też.. Więc dla świętego spokoju idę jutro powtórzyć
![]() Dorka a ta dziewczyna leżała ze względu na cholestazę czy z innego powodu?
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2180 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do placka to będę go robić pierwszy raz. Jest to tarta bounty ze strony, którą kiedyś któraś z dziewczyn mi podała. Podając listę zakupów mężowi to dopiero zwróciłam uwagę, że się go nie piecze ;-) Podaję link: http://www.mojewypieki.com/posty/10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2181 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Od kiedy sie pojawiła zapowiedź to M się nie mogła doczekać ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2182 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ona miała kilka wizyt w szpitalu na tą cholestaze jak jej wyniki podskakiwały (z tego co pamiętam to była 3 razy po kilka dni) U niej cesarka pod koniec 28 tygodnia. ale ona też się kurczowo diety nie trzymała i podjadała ciastka z kremem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2183 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Coś tam się orientuję, ale zależy co potrzeba? pytaj ![]()
![]() |
#2184 |
Zadomowienie
|
Nieznajoma wiem,ze sie martwisz ale wszystko bedzie dobrze
![]() A jesli chodzi o chrzesniakow to ja mam sama 4 a tz zdobedzie dopiero 1 chrzesnice w te swieta. I niestety ale 4 prezenty to sporo w dodatku dzieci maja teraz wszystko(moze nie kazde dziecko ) i ja nie kupuje bo bym musiala wydac pol wyplaty ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2185 |
Zakorzenienie
|
Ja nie mam żadnego chrześniaka.
![]() ![]()
![]() |
#2186 |
Wtajemniczenie
|
Magda to niezły wynik. My mamy 4 chrzesniakow łącznie z mężem, każde z nas ma po 2
![]()
#2187 |
Zakorzenienie
|
U nas tylko mąż ma chrześniaczkę, ale już prawie 9 letnią
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2188 |
Zadomowienie
|
Oj tak wdodatku w bliskiej rodzinie.jest jeszcze maluch do chrztu i obawiam sie ze bedzie moj. A tz ma umowr z bratem swoim ze jak bedzie mial drugie dziecko to bedzie podawal, przy pierwszym nie podawal za to ja bylam chrzestna. Wiec przy dobrych wiatrach skonczmy na 7 chrzesniakow
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2189 |
Wtajemniczenie
|
Magda-faktycznie nasz sporą gromadkę ;-) ja zostanę chrzestną przed świętami. Dam kaskę i książeczkę aktywizacyjną o Jezusie. A Wy co dacie na chrzest?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2190 |
Zadomowienie
|
jestem ciekawa na ile się przekładają te pomiary wagi na rzeczywistość. W szpitalu byłam z 3 dziewczynami które miały cesarki dzień po dniu i różnica podawanej wagi potrafiła być 400g. A to sporo przy tak małej istotce.
Ja też nie jestem chrzestną dzieci siostry i prezenty im daje na urodziny i BN . Jeśli akurat ich spotkam w Mikołaja czy dzień dziecka to wtedy jakieś jajko niespodziankę czy małą książkę (taki prezent ok 10zł) ale nie jeżdżę do nich specjalnie z tej okazji. Prezenty dostają od rodziców i dziadków. Ale zdarzy mi się dać im też prezent bez okazji bo akurat zaistnieje sytuacja. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:28.