Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VI :) - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-08, 16:59   #2161
misia880
Zakorzenienie

Dot.: Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VI :)

Cytat:
Napisane przez nieznajoma0 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny! usg mialam robione tydz temu w szpitalu jak leżałam. ordynatorka sobie oglądała. Pytałam jej - nic wtedy nie mówiła, że coś jest nie tak. Wtedy powiedziala, że mała może ważyć ok 720 g. Na wypisie widziałam te wymiary, ale nie sądziłam, że to coś złego... Mam się nie martwić, kontrolne usg mi chce zrobić, ale dopiero za 3 tyg. po wypłacie spróbuję się do kogoś prywatnie wbić. A dziś byłam u gin prowadzącej.

Ale dlaczego brzuszek na bieżąco (na ten tydz) a główka mała (jakby młodsza?) wiecie o co mi chodzi... inaczej rozwinięta ?
Ja wczoraj bylam u gina i mam na odwrot. Glowka za duza do brzuszka. Roznica 2 tyg mniej wiecej a gin pow ze jest ok i to normalne ze czasem cos rosnie wolniej cos szybciej itp. w styczniu mam wizyte i nie wkrecam juz sobie. Jakby bylo cos nie halo to by mi pow na pewno

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-08, 17:00   #2162
verrerie
Rozeznanie

nieznajoma zapisz sie na usg do kogos innego niech zobaczy.

Pola ur. 6/10/2011
Ella ur/zm 7/08/2014
Ross ur. 6/02/2016
verrerie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-08, 17:01   #2163
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

nieznajoma - trzymaj się jesteśmy z tobą - dzieci rosną nierówno więc nadzieje w następnym usg.

dziewczyny mam prośbę - jak piszemy ile waży dzidziuś to piszmy też tydzień ciąży (ja nie pamiętam naszych wszystkich terminów i potem tak przeliczam żeby porównywać )

a ja jestem złą chrzestną - nie widziałam chrześniaka już ze 2 lata (mieszkają w innym mieście a kiedy jesteśmy tam to nie mają czasu się spotkać z nami w szafie mam już zakurzone 3 prezenty dla niego ale pewnie jakieś inne dziecko dostanie...)
Dorka__00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-08, 17:06   #2164
_emma
Zakorzenienie

Polly ja też nie mam podawanych wymiarów szyjki 😉

Nieznajoma mam nadzieje, że dr niepotrzebnie panikuje i Cię stresuje. Dzieci mają teraz prawo rosnąć w swoim tempie i coraz częściej będzie tak, że jedna część ciała bedzie rosła szybciej, a druga wolniej. Na pewno urodzisz idealne dzieciątko. Tym bardziej się nie przejmuj skoro lekarz wykonujacy badanie nie zauważył nic niepokojącego 😉

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

Zapraszam na gofry z owocami i bitą śmietaną 😀
Stary 2015-12-08, 17:08   #2165
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Misia, pomyślałam o Tobie po wyjściu z gabinetu; o Twojej wczorajszej relacji.

Jakis słabszy dzień mam. Ciągle coś. Jak nie półpasiec, bakterie w moczu, szpital, ciągłe psucie się gratów różnych, niepodziewane wydatki, to teraz jeszcze to.

+ =
nieznajoma0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-08, 17:12   #2166
diablica071086
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość

Zapraszam na gofry z owocami i bitą śmietaną 😀
Nie kuś bo aż ślinka cieknie a cukier po obiedzie w normie więc odpalam auto biorę Młoda i jadę
diablica071086 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-08, 17:12   #2167
201610051940
Konto usunięte

Nieznajoma odpoczywaj teraz dużo. Napewno wszystko dobrze będzie :-*
201610051940 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-12-08, 17:18   #2168
moooniaaaa
Zakorzenienie

Nadrobiłam

32
Masz piękne zdjęcie malucha, zazdroszczę super pamiątka będzie

monikmi

Ty leż i odpoczywaj, a nie sprzątać będziesz! mąż syfu narobił to niech posprząta. Bez przesady, leżałaś w szpitalu, masz problemy z szyjką i jeszcze ze szmatą będziesz latać. W tyłek dostaniesz jak się dowiemy, że sprzątałaś!

Fasolka

Widziałam dzisiaj u siebie 3 paczki niebieski cotton ballsów, jak chcesz to mogę Ci jutro kupić i wysłać w razie czego

Ja kupiłam białe ostatnio jak były. Na razie wiszą na karniszu, ale wkurza mnie umiejscowienie przewodu z włącznikiem. Muszę wskakiwać na łóżko, żeby wyłączyć. Ale fakt, światło dają bardzo fajne Pewnie potem je przeniosę do Tośki do pokoju.

Cytat:
Napisane przez gwiazdka997 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a wy lezycie na lewym boku czy na zmianę?
Ja leżę tak jak mi wygodnie :P Na prawym, lewym boku, na plecach albo na brzuchu (wtedy podciągam jedną nogę i wsuwam podłużną poduszkę jako oparcie dla brzucha). Chyba bym w ogóle nie spała gdybym miała jeszcze leżeć według wyznaczonej pozycji
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-08, 17:18   #2169
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
hej, ja tak na szybko. Sory za wtrącenie się w dyskusję. Ryczę pół dnia. Jest źle. Mała nie podoba się gin - jest za mala. Nie młodsza, ale mała. Brzuszek dobry, wg wymiarów "na bieżąco", a główka mała i chyba coś jeszcze . (czytała z usg ze szpitala)
Nic mi nie wolno. Bezwzględne leżenie. No spy mam nnie brać. Luteina i duphaston 3x1, buscopan forte 2x1, magnez 3x1. Wszystko na stałe już mam łykać ;(
Podobno teraz tak może być, że jedna część ciała się rozwija szybciej niż inne, ale później się to wyrównuje. Ale dla spokoju najlepiej wybrać się na jeszcze jedno usg.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-08, 17:21   #2170
misia880
Zakorzenienie

Ja bym jednak na dodatkowe usg nie szla. No bo skora ta ginka pow ze jest roznica to inny na 90% tez tak powie. Ja bym poczekala do nastepnej wizyty jednak.. bo musi miec czas na to zeby podgonic te wymiary.

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-08, 17:29   #2171
Kiinga26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sloneczko4477 Pokaż wiadomość
Cześć mamusie
Czytam was dzisiaj cały dzień ale nie mam chęci na pisanie..
Wczoraj cały wieczór swędziały mnie dłonie i stopy, w nocy to stopy spać nie dawały nawet i znowu ta "dziwna zgaga" miałam iść na badania, nawet nasiusiałam do kubeczka po 6 rano ale później zaspałam jestem na sobie zła.. Jutro idę z moczem i zrobić jeszcze raz próby wątrobowe bo bardzo się boję, że to jednak cholestaza..
A robiłaś już próby?
Faktycznie swędzenie dłoni od wewnątrz i stóp od spodu najczęściej zwiastują cholestazę ,ale nie zawsze trzymam kciuki,żeby wskaźniki były w normie

Nieznajoma nie stresuj się na razie. Możesz kontrolnie podejść zrobić gdzieś niezależne usg dla własnego spokoju. Ale zdarza sie,że lekarze się mylą w pomiarach. U mnie się tak lekarz na patologii ciąży pomylił przy Dominiku. Co prawda tam chodziło o wagę. Ale jakby nie było, pomniejszył mi syna niemalże o kilogram,a to bardzo dużo.
Kiinga26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-08, 17:33   #2172
milenujdka
Wtajemniczenie

W kwestii chrzestnych i prezentów to nie mam jeszcze doświadczenia, ale mąż ma jednego chrześniaka i jeździmy do niego 2 razy w roku na Wielkanoc z zającem i na BN z gwiazdorem. Nie pamiętam o jego imieninach i urodzinach, więc pilnuję chociaż tych świąt. Za to w grudniu zostanę chrzestną u siostrzeńca. Z siostrą już rozmawiałyśmy, że za prezenty na BN i Wielkanoc powinni odpowiadać rodzice i ewentualnie dziadkowie, uwzględniając dobrą sytuację materialną rodziny dziecka. Mój chrześniak będzie dostawał prezencik na urodzinki i pewnie coś okazjonalnie przy spotkaniu się z nim,tj. jakiś owoc czy czekoladka.

W kwestii prezentów to siostra musi (została postawiona przed faktem dokonanym jak co roku z resztą) kupić prezenty dla 5 dzieci od strony jej męża. Z racji tego, że nie chce kupić badziewia to przeznaczy na to ok.200zł. Nikt z rodziców dzieci nie wziął pod uwagę tego, że może ich nie być stać. Na szczęście mają dobrą sytuację, ale powtórzę, że uważam, że od kupowania prezentów są rodzice. Wyjątek stanowi zła sytuacja finansowa, ale nie można nikogo zmusić do zakupu prezentu.
milenujdka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-08, 17:35   #2173
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

słoneczko - nie życzę ale jeśli nawet to cholestaza to też się bardzo nie martw. Byłam na sali z dziewczyną z cholestazą (brała jakieś 2 tabletki na to i musiała surowe rzeczy wykluczyć z diety) ciąża donoszona teraz ma już zdrowego synka - wszystko u nich dobrze.
Stary 2015-12-08, 17:37   #2174
moonunit
Wtajemniczenie

Kiwi18 co za pech z kurierem, ale oni są chyba objeci ubezpieczeniem od kradzieży?

monikmi fajnie ze jesteś juz w domu, ale nie waz się sprzątac, musisz na siebie uważać a to nieladnie z mamy strony, ze nie załatwiła tych zakupow, tym bardziej ze ja prosilas i wszystko zostawilas
Czy to Ty jesteś w miarę zorientowana w przepisach zusu?

polly gratulacje

Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
znalezione na grudniówkach
Dobre pamiętam ze tak ok 2 tyg przed porodem jak do kogoś dzwonilam to zaczynalam od slow "nie, nie rodze jeszcze"

NADIA29 Odpoczywaj kobieto bo się mega napracowalas

Cytat:
Napisane przez magda16262 Pokaż wiadomość
Dziewczyny za godz podaje szarlotke kawa z ekspresu z pianka tez bedzie . Zapraszam
Zaraz będę moje ulubione ciasto no i kawa mnie kupilas do reszty

Cytat:
Napisane przez milenujdka Pokaż wiadomość
Może ja jutro upiekę czekoladowo- kokosowy..jeszcze nie wiem
Poprosze przepis bo ciagnie mnie na cos z kokosem

Kiinga26 ZUS to temat rzeka, mnie właśnie dziś tez wkurzyli :-(
Szkoda Oli, sama nie wiem jak bym zareagowała w podobnej sytuacji i jak M. by zareagowała a swoja droga moja M tez dostala Rarity od Mikołaja, nie wiem jak można powiedzieć o niej cos takiego przeciez to wielka modnisia ;-) jestem na biezaco bo moja córka jest fanka kucykow z equestrii

Cytat:
Napisane przez gwiazdka997 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a wy lezycie na lewym boku czy na zmianę?
Masz na mysli noc? Na zmianę, bo mi dretwieje noga na której leze, ale nie zawsze ;-) pytalam o to lekarza i on mi powiedział, ze nie jest tak żeby tylko leżeć na lewym, oba boki są dobre, tyle ze nie należy leżeć na wznak bo może mi się słabo zrobić ;-)

nieznajoma nie martw się, dzieci różnie rosną na różnym etapie ciąży, zrob USG u innego lekarza, USG to tylko maszyna może się mylić, to tylko szacunkowe dane, uszy do gory, trzymaj się

Emma zaraz będę

Ja się dziś wkurzylam na zus masakra a nie z ich przepisami :-( humor mam do d***

Z radosniejeszych wydarzeń jestem mega dumna z córki, która zdała swoj pierwszy egzamin na karate a chodzi od poczatku września dopiero

I kurier przywiózł mi zamówiona kurtkę ciazowa a wczoraj odebralam zamówione jegginsy ciazowe troche to mi humor poprawiło ;-) ale tylko trochę

Edytowane przez moonunit
Czas edycji: 2015-12-08 o 17:39
moonunit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-08, 17:38   #2175
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny! usg mialam robione tydz temu w szpitalu jak leżałam. ordynatorka sobie oglądała. Pytałam jej - nic wtedy nie mówiła, że coś jest nie tak. Wtedy powiedziala, że mała może ważyć ok 720 g. Na wypisie widziałam te wymiary, ale nie sądziłam, że to coś złego... Mam się nie martwić, kontrolne usg mi chce zrobić, ale dopiero za 3 tyg. po wypłacie spróbuję się do kogoś prywatnie wbić. A dziś byłam u gin prowadzącej.

Ale dlaczego brzuszek na bieżąco (na ten tydz) a główka mała (jakby młodsza?) wiecie o co mi chodzi... inaczej rozwinięta ?
a jaka dokładnie jest różnica? masz napisane? ile dni?
do dwóch tygodni to jest chyba norma, jakieś kilka dni to w ogóle nie jest różnica...
Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
Zapraszam na gofry z owocami i bitą śmietaną ��

Cytat:
Jakis słabszy dzień mam. Ciągle coś. Jak nie półpasiec, bakterie w moczu, szpital, ciągłe psucie się gratów różnych, niepodziewane wydatki, to teraz jeszcze to.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-08, 17:42   #2176
mira81
Zadomowienie

Czesc dziewczyny, odzywam sie na chwile zebyscie mnie przypadkiem nie wywalily za nieobecnosc.. Czytam was na biezaco ale mam tak spier... nastroj ze nawet mi sie pisac nie chce

Trzymam kciuki za wszystkie bidulki co w szpitalach i w domach leza. Wracajcie jak najszybciej do zdrowia i do formy.

Dla reszty ciezarowek wszystkiego dobrego. Dbajcie o siebie i maluszki i rosnijcie zdrowo

Nieznajoma..na pewno ci trudno ale bez paniki...na moim usg wyszlo ze niunia jest za ciezka i ma za duzy brzucholek w stosunku do reszty..na koniec lekarka zrobila kontrole bo jak sama powiedziala to jest tylko szacowanie a nie wymiar wlasciwy..i wszystko wyszlo w normie w tym kontrolnym mierzeniu ( za doslownie 15 minut). Poza tym powiedziala ze nawet gdyby sie okazal za duzy to nie ma sie czym martwic..bo to nic nie znaczy na tym etapie..
Glowa do gory!

Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk
mira81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-08, 17:43   #2177
Kiinga26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moonunit Pokaż wiadomość
[B]

Kiinga26 ZUS to temat rzeka, mnie właśnie dziś tez wkurzyli :-(
Szkoda Oli, sama nie wiem jak bym zareagowała w podobnej sytuacji i jak M. by zareagowała a swoja droga moja M tez dostala Rarity od Mikołaja, nie wiem jak można powiedzieć o niej cos takiego przeciez to wielka modnisia ;-) jestem na biezaco bo moja córka jest fanka kucykow z equestrii
Co się stało? Tobie tez ZUS wstrzymał wynagrodzenie?
A widziałyście już nową część Equestria Girl - Igrzyska przyjaźni? My oglądałyśmy trzy tygodnie temu. Fajne
Kiinga26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-08, 17:45   #2178
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

ja z moja siostra zawsze się umawiam przed świetmi co do prezentów dla dzieci. czasami dokładam jej pieniądze na coś a czasami sama kupuje. Ale wcześniej ustalam co - ona się pyta za ile bym mogła i w danym przedziale mówi co mogłoby się dziecku przydać.
Alek zawsze dostaje pod choinkę nie tylko zabawki ale też bardziej praktyczne rzeczy jak pościel, buty itp. to co potrzebują. Zauważyliśmy że on i tak się cieszy czy dostanie jedną czy pięć zabawek tak samo - a zabawek i tak już ma cały pokój
a na urodziny wyprawiłam mu imprezę. Był zachwycony
Stary 2015-12-08, 17:45   #2179
sloneczko4477
Zadomowienie

Kiinga robiłam w czwartek i były okej oprócz fosfatazy (po operacji ciągle mam wysoką) ale ta zgaga pojawiła się z piątku na sobotę i swędzenie też.. Więc dla świętego spokoju idę jutro powtórzyć
Dorka a ta dziewczyna leżała ze względu na cholestazę czy z innego powodu?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-08, 17:45   #2180
milenujdka
Wtajemniczenie

Cytat:
Poprosze przepis bo ciagnie mnie na cos z kokosem

I kurier przywiózł mi zamówiona kurtkę ciazowa a wczoraj odebralam zamówione jegginsy ciazowe troche to mi humor poprawiło ;-) ale tylko trochę
Jak kurier zawsze coś przywozi to choć na chwilę się robi miło. A jeszcze lepiej, jak zamówione rzeczy pasują

Co do placka to będę go robić pierwszy raz. Jest to tarta bounty ze strony, którą kiedyś któraś z dziewczyn mi podała.
Podając listę zakupów mężowi to dopiero zwróciłam uwagę, że się go nie piecze ;-)
Podaję link:
http://www.mojewypieki.com/posty/10
Stary 2015-12-08, 17:56   #2181
moonunit
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kiinga26 Pokaż wiadomość
Co się stało? Tobie tez ZUS wstrzymał wynagrodzenie?
A widziałyście już nową część Equestria Girl - Igrzyska przyjaźni? My oglądałyśmy trzy tygodnie temu. Fajne
Nie, ale nie dostane podwyżki, która mi się należy po obronie :-(

Od kiedy sie pojawiła zapowiedź to M się nie mogła doczekać i ogladalysmy tuz po premierze w październiku nagralysmy sobie na dysk od dekodera i oglądamy kiedy nas najdzie ochota dwie poprzednie części mamy na DVD istne szaleństwo ;-)

Cytat:
Napisane przez milenujdka Pokaż wiadomość
Jak kurier zawsze coś przywozi to choć na chwilę się robi miło. A jeszcze lepiej, jak zamówione rzeczy pasują

Co do placka to będę go robić pierwszy raz. Jest to tarta bounty ze strony, którą kiedyś któraś z dziewczyn mi podała.
Podając listę zakupów mężowi to dopiero zwróciłam uwagę, że się go nie piecze ;-)
Podaję link:
http://www.mojewypieki.com/posty/10
Dzięki kochana za przepis na pewno spróbuje
Stary 2015-12-08, 18:03   #2182
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

Cytat:
Napisane przez sloneczko4477 Pokaż wiadomość
Kiinga robiłam w czwartek i były okej oprócz fosfatazy (po operacji ciągle mam wysoką) ale ta zgaga pojawiła się z piątku na sobotę i swędzenie też.. Więc dla świętego spokoju idę jutro powtórzyć
Dorka a ta dziewczyna leżała ze względu na cholestazę czy z innego powodu?
ona przyszła w sobotę a w czwartek miała cesarkę (miała przegrodę w szyjce macicy - więc nie mogła rodzic sn) wcześniej chcieli skontrolować jeszcze wszystko - ogólnie to zależny od wyników - jeśli są bardzo wysokie to tną jak najszybciej - ale jeśli szybko wykryjesz to leki pomagają.
Ona miała kilka wizyt w szpitalu na tą cholestaze jak jej wyniki podskakiwały (z tego co pamiętam to była 3 razy po kilka dni) U niej cesarka pod koniec 28 tygodnia.
ale ona też się kurczowo diety nie trzymała i podjadała ciastka z kremem
Stary 2015-12-08, 18:05   #2183
monikmi
Zadomowienie

Cytat:
Brzuszek dobry, wg wymiarów "na bieżąco", a główka mała i chyba coś jeszcze . (czytała z usg ze szpitala)
Ale przecież to nie są chyba jakieś ogromne rozbieżności? Różnica kilku dni to żadna różnica jeden maluszek będzie szczupły z długimi nóżkami a drugi grubszy z mniejsza główką albo krótkimi nóżkami i wydaje mi sie że to normalne jakby było coś bardzo źle to myślę że już dawno by ktoś coś zauwazył.

Cytat:
Napisane przez gosza82 Pokaż wiadomość
Monikmi nic nie mowili ile beda trzymac dzis wreszcie odczepiaja kroplowke o 18 odliczam!!! Podejrzewam ze tak 2 na obserwacje przy lekach zostawia cos tak ordynator wspominal... Ale Twoja dzidzia duza!!!!!!!!!!!! Moze moja tez cos po tych sterydow podrosnie
Trzymam kciuki za szybki powrót do domku właśnie śmiejemy się z mężem że Mały będzie przypakowany po tych sterydach ale na poważnie to bardzo się cieszę że tyle podrósł, bałam się że po mnie bedzie taka malutka Kruszyna więc niech rośnie jak najwięcej

Cytat:
Napisane przez Dorka__00 Pokaż wiadomość
dziewczyny mam prośbę - jak piszemy ile waży dzidziuś to piszmy też tydzień ciąży (ja nie pamiętam naszych wszystkich terminów i potem tak przeliczam żeby porównywać )
U mnie 26t3d i Maluszek 1024g według ostatniego usg wszystko

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Ty leż i odpoczywaj, a nie sprzątać będziesz! mąż syfu narobił to niech posprząta. Bez przesady, leżałaś w szpitalu, masz problemy z szyjką i jeszcze ze szmatą będziesz latać. W tyłek dostaniesz jak się dowiemy, że sprzątałaś!
Nie sprzątałam Tż składał leżaczek właśnie a ja się z niego śmiałam bo średnio mu szło ale w czwartek dopytam gina co mogę robić a co nie z tym pessarem, bo jak tak dalej pójdzie to będziemy z mężem lepić bałwana z kurzu na święta w salonie hahah

Cytat:
fajnie ze jesteś juz w domu, ale nie waz się sprzątac, musisz na siebie uważać a to nieladnie z mamy strony, ze nie załatwiła tych zakupow, tym bardziej ze ja prosilas i wszystko zostawilas
Czy to Ty jesteś w miarę zorientowana w przepisach zusu?
Z mama już rozmawiałam, teraz czeka nas kilka dni milczenia i może coś przemyśli
Coś tam się orientuję, ale zależy co potrzeba? pytaj

monikmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-08, 18:09   #2184
magda16262
Zadomowienie

Nieznajoma wiem,ze sie martwisz ale wszystko bedzie dobrze malenstwo za chwile podrosnie. Jedne dzieci rozwijaja sie i rosna wolniej drugie szybciej.

A jesli chodzi o chrzesniakow to ja mam sama 4 a tz zdobedzie dopiero 1 chrzesnice w te swieta. I niestety ale 4 prezenty to sporo w dodatku dzieci maja teraz wszystko(moze nie kazde dziecko ) i ja nie kupuje bo bym musiala wydac pol wyplaty teraz bedziemy miec 5 + nasza mala wiec to przekracza moje granice nie mamy raczej w rodzinie takiego zwyczaju , wiec dzieci dostaja od rodzicow w domu. Jak roczek, czy inne swieto na ktore jestem zaproszona to kupuje.Ale mikolaj, dzien dziecka itd to juz nie i rowniez rzadko widuje chrzesniakow ze wzgledu na brak czasu,prace. To nie sa dzieci rodzenstwa tz wiec moje chrzesniaku to raczej rodzenstwa ciotecznego. Mam nadzieje ze juz nikt mnie nie uraczy bo mam dopiero 26 lat a juz 4
magda16262 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-08, 18:12   #2185
_polly_
Zakorzenienie

Ja nie mam żadnego chrześniaka. Ale u mnie wśród znajomych i rodziny dzieci tyle, co kot napłakał.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-08, 18:14   #2186
kallina_2014
Wtajemniczenie

Magda to niezły wynik. My mamy 4 chrzesniakow łącznie z mężem, każde z nas ma po 2
Stary 2015-12-08, 18:18   #2187
moooniaaaa
Zakorzenienie

U nas tylko mąż ma chrześniaczkę, ale już prawie 9 letnią Za to ja zero chrześniaków, ale u mnie w rodzinie w ogóle nie ma dzieci. Nasza młoda pierwsza będzie wśród mojej rodziny i znajomych
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-08, 18:19   #2188
magda16262
Zadomowienie

Oj tak wdodatku w bliskiej rodzinie.jest jeszcze maluch do chrztu i obawiam sie ze bedzie moj. A tz ma umowr z bratem swoim ze jak bedzie mial drugie dziecko to bedzie podawal, przy pierwszym nie podawal za to ja bylam chrzestna. Wiec przy dobrych wiatrach skonczmy na 7 chrzesniakow
magda16262 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-08, 18:20   #2189
milenujdka
Wtajemniczenie

Magda-faktycznie nasz sporą gromadkę ;-) ja zostanę chrzestną przed świętami. Dam kaskę i książeczkę aktywizacyjną o Jezusie. A Wy co dacie na chrzest?
Stary 2015-12-08, 18:21   #2190
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

jestem ciekawa na ile się przekładają te pomiary wagi na rzeczywistość. W szpitalu byłam z 3 dziewczynami które miały cesarki dzień po dniu i różnica podawanej wagi potrafiła być 400g. A to sporo przy tak małej istotce.

Ja też nie jestem chrzestną dzieci siostry i prezenty im daje na urodziny i BN . Jeśli akurat ich spotkam w Mikołaja czy dzień dziecka to wtedy jakieś jajko niespodziankę czy małą książkę (taki prezent ok 10zł) ale nie jeżdżę do nich specjalnie z tej okazji. Prezenty dostają od rodziców i dziadków. Ale zdarzy mi się dać im też prezent bez okazji bo akurat zaistnieje sytuacja.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości