![]() |
#2161 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Wrześniowe mamusie 2015 - część II
U nas noc z tylka mlody od niedzieli dusi "2" i dzis wiercil sie i wędrował po calym łóżku stekajac i szarpiac wszystko, w koncu wyladowal miedzy nami ale nawet w łóżku nie spal spokojnie, nie wiem czy cos mu dac czy czekac az w koncu sam wykluje.
Mam problem z butla mlody od ponad miesiaca nie mial jej w buzi i wczoraj zostal sam z babcia i dupa blada nie tknal mleka, smoczek gryzl jak gryzak ech nie wiem czy szukac innej butli czy jak go teraz przyuczyc ze to sie ssie, nie chce byc uzalezniona od cycka :-/ dzis chcialam mu dac rumianku na ta kupe i ni huhu nie zassie butli :-/ Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2162 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2163 | |
Zadomowienie
|
[/COLOR]
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Blondynka17 Czas edycji: 2016-01-29 o 09:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2164 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Co do butli to mam to samo, zauważyłam że dopiero jak przytrzymam rączki to lepiej pije, mniej gryzie a bardziej ssie. Ale z butelką też mamy problem... Co do kupy to od ilu dni nie ma? Ja jestem zdania że dopóki nie ma jakiegoś okropnego bólu brzucha u dziecka albo kupy od dwóch tygodni to lepiej nie pomagać. Kupa będzie coraz bardziej gęsta i pewne mięśnie i mechanizmy też dzieci muszą przećwiczyć. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2165 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Oglądałam te torby. Nie są wg mnie szczególne. Ja i tak zawsze mam torbę przy wózku i drugą swoją. Ta wózkowa niby duża ale my jak wychodzimy to albo do kościoła albo na cały dzień więc dochodzi i mój sweter na zmianę i szczoteczka. Czasem laktator i butelka choć i tak nie pije z butli ale może kiedyś sie uda.
![]() |
![]() |
#2166 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co to kupy to nie robil od niedzieli póki co ne bylo niepokojacych objawów az do dzisiejszej nocy, ewidentnie meczyly go baczki i widac ze próbuje sie jej pozbyć ale mu nie wychodzi. Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2167 |
Wtajemniczenie
|
Mnie torby tez nie jaraja. I mialam taka torbe z kieszonkami i organizerem i myslalam ze szalu dostane! Wrocilam do torby od wozka z jedna kieszenia duza. I zawsze mam tam porzadek i sie wszystko miesci poukladane obok siebie. Z boku ma tylko kieszonki i to akurat na butelke i spoko. A kase wydana na torbe wolalaby przeznaczyc na ubranka
![]() Mi dziecko tez ktos podmienil. Pobudki po 1 lub 2 razy w nocy. Dla nas to armagedon bo od urodzenia spala cale noce. Zganialam to na zapalenie ucha i katar ale bierze antybiotyk i dostaje ibum na noc. A katar odciagam do czysta poza tym przechodzi i juz tak nie gotuje sie w nosku. Nie wiem... mam nadzieje, ze wroci do swoich dawnycb nawykow jak juz bedzie zdrowa. Ostatnio jakos nie mam weny ani tu na forum ani na fejsa... echh...
![]() |
#2168 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Może to budzenie się u Ewki chwilowe - a karmisz ją wtedy? Czy jak uspokajasz żeby zasnęła? Nic dziwnego że nie masz weny, bo oprócz choroby ci dziecko pobudki urządza a jak ktoś nieprzyzwyczajony to rozwala totalnie. Edytowane przez owieczkaa Czas edycji: 2016-01-29 o 10:04 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2169 |
Wtajemniczenie
|
Daje cycka bo inaczej sie uspic nie da. Gorzej jak jej sie takie wstawanie na cycka spodoba...
![]() |
#2170 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym wiesz, 1-2 pobudki to jest w tym wieku normalne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2171 |
Raczkowanie
|
U nas tez od dwoch dni jakis sajgon. Nie wiem czy to nie zeby bo normalbie ciagle placz i pobudki w nocy co pol godziny. W koncu w nocy dalam troche pedicetamolu i zasnela i spala do 8. Ale dzisiaj odcrana placz, marudzenie, tylko na rekach no i wszystko co moze tylko byc to do buzi. Oby to byly zeby i szybciutko wyrosly..
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2172 |
Zadomowienie
|
Aaaa. . Mam dość karmienia Igor gryzie mnie w suty dziaslami, bolą mnie suty nie mam już siły.. conajmniej dwa razy gryzie mnie strasznie boli a on się szyderczo uśmiecha przy tym :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2173 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2174 |
Zadomowienie
|
Boże nikomu nie życzę to okropnie boli. a ja powoli wymiekam z karmieniem ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2175 |
Raczkowanie
|
A czemu? Nie masz juz pokarmu?Czy Maluch Ci tak piersi niszczy?
![]() |
#2176 | ||||
Rozeznanie
|
My po spacerze, zaszłam z Małym do kosmetyczki na depilację, bo już miałam na nogach chaszcze
![]() ![]() Teraz jeszcze dosypia w wózku. Cytat:
![]() ![]() A na miejscu jak się poruszacie? Wypożyczyliście samochód czy raczej spędzacie czas w jednym miejscu? Cytat:
Mój też nie ogarnia butelki, więc mu dawałam na łyżeczce po trochu. I niedługo później poszła, ale nie wiem czy by tak szybko podziałał, czy po prostu udało mu się w końcu ją zrobić ![]() Ja już butelki nie uczę, przejdę na jakiś kubeczek albo niekapek, a jak będzie starszy to bidon z rurką i tyle. Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2177 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2178 | |
Zadomowienie
|
Strasznie boli mnie karmienie, mam wrażenie ze tak samo jak na początku. Igor gryzie mnie dziaslami i to też strasznie boli. Mam jeszcze nakładki z początku karmienia ale Igorowi jakoś przestały pasować... tzn nie chce w nich ssac.
Cytat:
![]() A co on dzisiaj zrobił to jest mały dzik!! Haah położyłam go na kocyk i zabaweczki zajęłam pieluche i poszłam szybko umyć butelki i wsadzić do wyparzacza. Zajęło mi to nie wiem pewnie z 5 minut wchodzę do pokoju a on leży na brzuchu! Z gołym siurkiem na panelach hihihi. Także pierwsze koty za płoty i igor przewrócił się kiedy matki nie było i to z gołą dupa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2179 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Owieczka - no moze i potrzebuje. Wiem, ze pobudki sa normalne ale ich nie bylo i zaczely sie akurat przy chorobie wiec poki co sie pocieszam i z tym je lacze. Zobaczymy co bedzie pozniej.
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2180 |
Raczkowanie
|
u nas to samo z gryzieniem cycka. złapie dziąsłami i się rozgląda po pokoju, albo koniecznie musi na mnie spojrzeć, ale tak, że się musi wykręcić. no i raz złapał mnie za cycka ręką i pociągnął do buzi. nie wiem jak on to zrobił, ale też strasznie bolało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2181 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo jest. Dla mnie nic nie jest niemozliwe po samotnej podrozy z Yae do Pl, kiedy miala 1,5 roku. Ba, teraz na lato planuje lot do Pl tym razem z dwoma dziewczynkami. Bedzie wesolo, ale do zrobienia. Wszystko jest kwestia doswiadczenia, odrobiny checi i totalnego luzu. Jeszcze umiejetnego korzystania z oferowanej pomocy (np. obsluga knajpy nosi Ruri, kiedy ta sie niecierpliwi pod koniec naszego posilku). zawsze mozna ulozyc plan tak, zeby wszyscy byli zadowoleni. Jestesmy w Taipei, ale zwiedzamy tez okolice. Korzystamy z autobusow, pociagow i taksowek. Wszyscy sa nam bardzo zyczliwi. Najwiekszy problem mam ze zmienianiem pieluch, ale jak sie z ludzmi pogada, to i to mozna zalatwic. Albo w wersji surviwalowej sie zdarza. Ruri nosze w chuscie, Yae chodzi, wczoraj dwa razy noszona byla przez tz na plecach. Naszym celem podrozy jest glownie jedzenie, wiec czesto zachodzimy do knajp i przy okazji odpoczywamy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2182 | ||
Rozeznanie
|
Wrześniowe mamusie 2015 - część II
Cytat:
Ja uczę dziecka butli już 4 miesiące i nic ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Cytat:
Wyobrażacie sobie, że w Polsce, w restauracji ktoś z obsługi nosi Ci dziecko. Jestem zła. Słońce, ciepło dosyć a mąż zabrał wózek w samochodzie. Pojechał o 7i wróci na 20. ![]()
udało się - będziemy rodzicami ![]() Edytowane przez malaja86 Czas edycji: 2016-01-29 o 16:39 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2183 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sprobuj na biodrze albo na plecach, a nnuz sie spodoba. Moja starsza tez byla noszona przez obsluge w knajpach w Jp czesto, ale uwaga rowniez w Pl. Wiec jest to mozliwe. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2184 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Meneq a będziesz mogła sama z dwójką lecieć? Bo wiem ze do pewnego wieku może być jeden bobas na jednego dorosłego. Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
![]() |
![]() |
#2185 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tylko ja mam nieszczęsną chustę elastyczna. Ale będe próbować ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Zrobiłam sobie w końcu mleko migdałowe, może być. Jutro na wieczór będę robić kokosowe
![]() |
![]() |
#2186 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
powiększ Skip Hop, Duo Signature, Słuchajcie moja koleżanka rodziła i napisała mi wiadomość 16 godzin skurczy i 1.5 godziny porodu. Jak to jest liczone ten poród... ja miałam 15 minut ostatniej fazy czyli ona miała tej fazy 1.5 godziny bo nie kumam.. nie chce do niej pisać narwzie bł napewno jest zmęczona i to jest dla niej czas z dzidziusiem. Chociaz ona rodziła w Anglii... wiec może juz siedzi w domu przed tv hihihu |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2187 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mialm plan po pol roku wrocic na pol etatu ale poki co checi mi opadły zobacze za miesiac jak sie sytuacja potoczy. Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I to skurcze i rozwarcie, II to skurcze parte. U mnie ta faza trwała 2 godziny i 23 minuty, cały poród trwał ponad 12.
![]() |
![]() |
#2189 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2190 |
Konto usunięte
|
Co do czasu porodu to ja do dzisiaj nie wiem skąd się wziął mój :P Moje pseudo skurcze miałam od rana, na badaniu na patologii byłam cała pozamykana, ktg nic nie pokazało. O 13 wysłali mnie na porodówkę, o 15 urodziłam. A wpisali mi, że poród trwał 4,5 godziny, w tym druga faza 45 minut (chociaż wydaje mi się, że o wiele krócej)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:49.