Wrześniówki 2016 <3 - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-30, 08:27   #2161
Nikaniki
Zadomowienie

Dot.: Wrześniówki 2016 <3

Cytat:
Napisane przez Samarinda Pokaż wiadomość
Chyba trzeba się w cierpliwość uzbroić - u mnie tydzień temu pęcherzyk miał 12 mm i też zarodka nie było widać, dopiero dzisiaj
Cytat:
Napisane przez lianeska Pokaż wiadomość
kobietko spokojnie u mnie też nie było widać na początku i też dopiero w tym tyg widziałam dopiero we wtorek
Cytat:
Napisane przez Wilanka Pokaż wiadomość
Nie masz się co martwić, pewnie jeszcze za wcześnie. Który tc u ciebie ?

Gratulacje! :-D
Dzień dobry Dzięki dziewczyny, trochę czuję się spokojniejsza, bo wczoraj pół dnia przepłakałam. W sumie już się pogubiłam i nie wiem który to może być tydzień ostatni okres miałam 9.12 beta wynosi 8959 co wskazuje na 6 lub 7 tydzień i dlatego wydaje mi się, że już powinno być coś widać na usg
Nikaniki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-30, 08:29   #2162
Samarinda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cherriebomb Pokaż wiadomość
No to właśnie ja tak mam. Niby jestem szczupła, generalnie wszyscy mówią ze jestem drobna, nie jestem też wysoka, a wszystkie koleżanki zazdroszczą mi nóg... Tyle że właśnie tak jak piszesz, jestem takim trochę rozkiem (szerokie ramiona, mały tylek, małe cycki) z dużym brzuchem, a teraz ten brzuch wiadomo będzie coraz większy, boje się ze przestane widzieć swoje stopy Generalnie mam dziwna figure, bez mrugnięcia okiem zamienilabym się z klepsydra, Gruszka, albo kimś kto ma porzadna talię
Moja mama jak zaszła w ciążę ze mną ważyła chyba z 15 kilo mniej niż ja, ale talii nie uratowała od tamtego czasu chudła i tyła wiele razy, ale figura pozostała zupełnie prosta (niemal identyczne wymiary ramion, talii i ud, biust trochę większy). Za to umie się tak ubrać, skubana, że talię zyskuje w 5 minut
. /Sting

Samarinda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-30, 08:31   #2163
weselna01
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cherriebomb Pokaż wiadomość
No to właśnie ja tak mam. Niby jestem szczupła, generalnie wszyscy mówią ze jestem drobna, nie jestem też wysoka, a wszystkie koleżanki zazdroszczą mi nóg... Tyle że właśnie tak jak piszesz, jestem takim trochę rozkiem (szerokie ramiona, mały tylek, małe cycki) z dużym brzuchem, a teraz ten brzuch wiadomo będzie coraz większy, boje się ze przestane widzieć swoje stopy Generalnie mam dziwna figure, bez mrugnięcia okiem zamienilabym się z klepsydra, Gruszka, albo kimś kto ma porzadna talię
No tak - człowiek nawet szczupły, to i tak przy takiej figurze będzie wyglądał, jakby miał większy niż inni brzuch, bo jest szeroki. Nie ma bioder, które zrobią zawężającą go talię, po prostu leci równo z nimi. Złota rada - jesli wyniki parametrów potwierdzają, że nie jest on obłożony t.t., to nawet jeśli widzimy w lustrze "gruby brzuch", to tylko nasze spaczenie

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

Cytat:
Moja mama jak zaszła w ciążę ze mną ważyła chyba z 15 kilo mniej niż ja, ale talii nie uratowała od tamtego czasu chudła i tyła wiele razy, ale figura pozostała zupełnie prosta (niemal identyczne wymiary ramion, talii i ud, biust trochę większy). Za to umie się tak ubrać, skubana, że talię zyskuje w 5 minut
Biorę każdą figurę, byleby nie mieć nadwagi. Doskonale pamiętam, jak się zrzucało 12kg i ile to jest pracy. Jak znowu będę musiała przez to przejść, to będę załamana
weselna01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-30, 08:32   #2164
cherriebomb
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez weselna01 Pokaż wiadomość
No tak - człowiek nawet szczupły, to i tak przy takiej figurze będzie wyglądał, jakby miał większy niż inni brzuch, bo jest szeroki. Nie ma bioder, które zrobią zawężającą go talię, po prostu leci równo z nimi. Złota rada - jesli wyniki parametrów potwierdzają, że nie jest on obłożony t.t., to nawet jeśli widzimy w lustrze "gruby brzuch", to tylko nasze spaczenie
O taki właśnie kloc od góry do dołu to samo ale cóż, kwestia dobrania ciuchów i da się żyć
cherriebomb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-30, 08:32   #2165
asiaczek87
Zakorzenienie

Dzień dobry
A ja się przewracam z boku na bok w nocy i ciągle się budze kiedyś tak nie miałam. ...
zasnelam może po godzinie leżenia

1.08.2015

asiaczek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-30, 08:45   #2166
milako
Rozeznanie

Dziewczyny, jaka ja jestem głupia. Bede lezec dzis plackiem przez własne pieniactwo.

Mieszkamy z mężem w dwupoziomowym mieszkaniu. Nasze mieszkanie jest na pierwszym i drugim pietrze. Nad nami nie ma juz wiecej mieszkań, pod nim jest mniejsze mieszkanie, jednopoziomowa kawalerka. I powiedzcie mi: no ile moze trwać remont 44 metrów?! Wiercenia, hałasy trwają juz piąty miesiac! Dzien w dzien oprocz niedziel! Szału mozna dostac! Zwłaszcza jak sie jest drugi tydzien na L4. Dzis o 7:30 obudziło mnie znowu głośne "kuuu mac!". Poszłam sie kapac, pozniej zeszlam na niższy poziom do kuchni. I nagle znowu usłyszałam jakies przekleństwa z dołu. Wpadłam w furie i trzy razy skoczylam az zatrzeslo. Pozniej usiadłam i pomyślałam: "Idiotko, w ciazy jestes, po co skaczesz jak głupia".
I teraz leze i oczywiście sie martwie czy wszystko ok z moja kropka. Jutro ide do doktora Przybycienia, bedzie 6 tydzien 1 dzien i zastanawiam sie czy bedzie juz serduszko, ale w sumie moze byc jeszcze troche za wczesnie.
milako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-30, 08:53   #2167
aisot
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez weselna01 Pokaż wiadomość
dzięki.

---------- Dopisano o 07:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:02 ----------

Pierwsze słyszę, ale o 7 rano ciężko mi po przetłumaczeniu przyswoić Chodzi o to, że u dziewczynek łożysko zaczepia się z innej strony niż u chłopców? Bo jeśli tak to by mnie ogromnie zdziwiło, że dopiero teraz to zauważono tyle lat po wprowadzeniu badań USG.
I coś na początku było o biciu serca a potem jest o łożysku...

---------- Dopisano o 07:07 ---------- Poprzedni post napisano o 07:04 ----------

Może wybadaj grunt? Popytaj koleżanki z pracy co się działo jak któraś z pracownic meldowała, że jest w ciąży, podpytaj czy np. mając złamaną nogę jest szansa na pracę w domu (to np. da Ci informację czy jest szansa na pracę stacjonarną, nie wiem w jakim zawodzie pracujesz), czy szefowa ma swoje dzieci (to też trochę zmienia sposób patrzenia)...

---------- Dopisano o 07:10 ---------- Poprzedni post napisano o 07:07 ----------

Powtórzę Tobie to, co każdej gruszce - ile razy myślisz o wielkim tyłku pomyśl o tych, którzy wyglądają, jakby ich przywalono po urodzeniu w tyłek patelnią i przerzucono wszystko do przodu Nadal zamieniłabym się

---------- Dopisano o 07:11 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ----------

Popołudniami mam kryzysy

---------- Dopisano o 07:13 ---------- Poprzedni post napisano o 07:11 ----------

u made my day

---------- Dopisano o 07:16 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ----------

A to witam na pokładzie - ja też jestem jabłko, tyle, że szczupłe a zwykle jabłka są pokazywane jako otyłe osoby. Z kolei szczupłe jabłka zwykle przypominają rożki (przy szerokich ramionach) lub kolumny (przy takich samych jak biodra) Mogę Ci sprzedać kilka patentów na to jak sobie przy takiej figurze wyrobić cokolwiek na brzuchu plus parę patentów jak zawsze zamaskować to czy tamto (w ubraniu i bez)
Na forum kulturystycznym dziewczyny o takiej figurze pokazywały swoje zdjęcia i nawet po intensywnym treningu nigdy to nie były takie "kaloryfery" jak u dziewczyn bez takiego rozkładu t.t. ale też wyglądało to super, po prostu nie jest tak propagowane jak figura "na Chodakowską"

---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ----------

No. Nóg każdy zazdrości dopóki to wygląda tak:

...ale jak przytyjesz,to teraz wyobraź sobie, że nogi zostają mniej więcej takie same, za to nad nimi rośnie coraz większy brzuch. Sporo takich osób widać na ulicach, zwłaszcza w wieku ok 50+

---------- Dopisano o 07:28 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ----------

J.w. do koleżanki.

---

Każdej po lekarzu gratuluje rozwiania wątpliwości i dobrych wyników. Każdej z wynikami które martwią - życzę rozwiązania problemów. Wprawdzie większości z tego co piszecie ni w ząb nie rozumiem, bo nie znam się na oznaczeniach, ale wnioskuję o tym czy to dobrze czy źle z reszty posta

Tak to zrozumiałam. Ale nie rozumiem dokładnie jak na to patrzeć, bo chyba przez dopochwowe usg nie ma efektu lustra a przez brzuszek jest, nie?

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

A a propos Neptuna. Pomyliłam sie- to dalej mój wspaniały kumpel
aisot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-30, 08:59   #2168
Samarinda
Zadomowienie

Dot.: Wrześniówki 2016 &lt;3

Tak mi się jeszcze przypomniało, a propos tycia w ciąży. Jeżeli kobieta kiepsko się odżywiała przed ciążą (słodycze, fast foody, za dużo jedzenia), a dowiedziawszy się o ciąży zmieniła nawyki, to spadek wagi mimo ciąży jest zupełnie prawidłowy (oczywiście zakładając nadwagę przed ciążą).

U mnie dzisiaj mdłości prawie nie ma, ale to chyba dlatego, że zaraz po przebudzeniu poleciałam na śniadanie
. /Sting

Edytowane przez Samarinda
Czas edycji: 2016-01-30 o 09:01
Stary 2016-01-30, 09:05   #2169
asiaczek87
Zakorzenienie

Milako źle, że skaczesz w ciąży następnym razem idź porozmawiać, jak długo to jeszcze potrwa bo rzeczywiście tyle czasu robić 44 metry to zakrawa o szaleństwo

1.08.2015

Stary 2016-01-30, 09:08   #2170
Samarinda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiaczek87 Pokaż wiadomość
Milako źle, że skaczesz w ciąży następnym razem idź porozmawiać, jak długo to jeszcze potrwa bo rzeczywiście tyle czasu robić 44 metry to zakrawa o szaleństwo
Nad moimi rodzicami mieszkają sąsiedzi, na 82 metrach. Niby sporo, ale remont trwał... 12 lat. Coś jak z renowacją mostu Golden Gate - zanim skończyli, trzeba było zaczynać od nowa.
. /Sting

Stary 2016-01-30, 09:09   #2171
asiaczek87
Zakorzenienie

Samarinda to co oni tam robili?

1.08.2015

Stary 2016-01-30, 09:10   #2172
milako
Rozeznanie

Cytat:

Już męża tam wysłałam, mam nadzieje, że to cos zmieni.
Nie wiem, ale w tej ciazy jestem jakas furiatka i histeryczka. Po dzisiejszych pląsach bede lezec dzis plackiem.

Słuchajcie, nie rozmawiajmy juz o figurach, wszystkie jestesmy piękne! Każda inna, każda cudowna!
Stary 2016-01-30, 09:11   #2173
asiaczek87
Zakorzenienie

Ja wyzywam ciągle męża o pierdoły furiatka byłam i przed ciąża

1.08.2015

Stary 2016-01-30, 09:17   #2174
weselna01
Zadomowienie

Zostawiam przepis na przekąskę z resztek, misz masz trochę białka, trochę węgla

-60g ryżu ugotowanego,
-70g dżemu jabłkowego
-20g śmietany 18%
-20g serka wiejskiego
-kilka borówek (np. z Biedronki).

Węgle 39,6g
Tłuszcz 4,9
Białko 4g
Kcal: 220

Można oczywiście ulepszać i dać przetarte jabłko oraz jogurt zamiast śmietany, ale jak wspomniałam - tworzone z resztek

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Cytat:
Nad moimi rodzicami mieszkają sąsiedzi, na 82 metrach. Niby sporo, ale remont trwał... 12 lat. Coś jak z renowacją mostu Golden Gate - zanim skończyli, trzeba było zaczynać od nowa.
Może zbierali fundusze z miesiąca na miesiąc?

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Cytat:
Napisane przez milako Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jaka ja jestem głupia. Bede lezec dzis plackiem przez własne pieniactwo.

Mieszkamy z mężem w dwupoziomowym mieszkaniu. Nasze mieszkanie jest na pierwszym i drugim pietrze. Nad nami nie ma juz wiecej mieszkań, pod nim jest mniejsze mieszkanie, jednopoziomowa kawalerka. I powiedzcie mi: no ile moze trwać remont 44 metrów?! Wiercenia, hałasy trwają juz piąty miesiac! Dzien w dzien oprocz niedziel! Szału mozna dostac! Zwłaszcza jak sie jest drugi tydzien na L4. Dzis o 7:30 obudziło mnie znowu głośne "kuuu mac!". Poszłam sie kapac, pozniej zeszlam na niższy poziom do kuchni. I nagle znowu usłyszałam jakies przekleństwa z dołu. Wpadłam w furie i trzy razy skoczylam az zatrzeslo. Pozniej usiadłam i pomyślałam: "Idiotko, w ciazy jestes, po co skaczesz jak głupia".
I teraz leze i oczywiście sie martwie czy wszystko ok z moja kropka. Jutro ide do doktora Przybycienia, bedzie 6 tydzien 1 dzien i zastanawiam sie czy bedzie juz serduszko, ale w sumie moze byc jeszcze troche za wczesnie.
A pytałaś sąsiadów jak długo planują remont? Bo może tam siedzą dwie osoby typu mąż ze szwagrem i robią wszystko powoli?
Stary 2016-01-30, 09:32   #2175
slowikowa25
Zadomowienie

Melduję się w gronie jabluszek.. od zawsze od wszystkich slyszalam ze brak mi tyłka, ale nogi to mam do pozazdroszczenia. Ok, ale brzuch nadrabia :/ po mnie tez juz widac ciaze, o ile na poczatku bylo wzdecie to teraz juz mam +5 cm w samym brzuchu. Spodni nie dopinan, a to dopiero 10tydz. Jade w tym tyg na sklepy dresiarskie zmienie lekko stylowe :P
Czuje tez ze zmniejszyl (a moze ma mniej miejsca) mi sie żołądek, bo np. dwie kanapki na sniadanko to bylo zawsze dla mnie ok, teraz ledwo dojadam, albo zostawiam. No i wiekszosc czasu chodze z uczuciem najedzenia, mimo ze nie pochlaniam duzych porcji. Aaaa i co najdziwniejsze w jednej minucie najedzona do syta, a e nastepnej burczy mi w brzuchu i musze koniecznie cos zjesc. I wez badz tu madra. :P

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Boooooze, ile ja bym dala za serek wiejski z Lidla <szloch>

10.09.2016- Córka Lena
08.01.2019- Syna Janek
slowikowa25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-01-30, 09:34   #2176
milako
Rozeznanie

Wrześniówki 2016 &lt;3

Samarinda: 12 lat?! Rany!!!! Koszmar!
Asiaczek87: mam to samo z mężem. Biedny jest ostatnio przy mnie.
Weselna: przekąska zapowiada sie znakomicie! Wyprobuje!
Z tego co wiem, remont powoli dobiega końca i panowie przeniosą sie do mieszkania obok. Jakas babeczka kupiła dwa mieszkania obok siebie dla dwóch corek. Babeczka wyjątkowo nieprzyjemna. Mam nadzieje, ze córki beda sympatyczniejsze.
Stary 2016-01-30, 09:38   #2177
asiaczek87
Zakorzenienie

Milako a widzisz, było się denerwowac? Od razu trza było chłopa wysłać

1.08.2015

Stary 2016-01-30, 09:39   #2178
Polta
Zadomowienie

Cytat:
Ja wyzywam ciągle męża o pierdoły furiatka byłam i przed ciąża
To mój powinien mnie wychwalac, bo spokojna jestem i wpływu hormonow na nastrój nie odczuwam.

Ja bym byla klepsydra, gdybym nie byla gruba. Chociaz z kazda inna figura przy mojej wadze wygladalabym tylko gorzej.
Polta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-30, 09:47   #2179
Manddy
Zadomowienie

Cytat:
Jeju, ależ spamuje dzisiejsze, wieczorne forum. Wybaczcie. W koncu sie dorwalam i przestać nie moge
E tam spamujesz. Przecież nie da się w kółko o ciąży bo ileż można, znudziłoby nam się

Cytat:
Manddy a ptaszki mieszkają razem? Pięknie że znalazł u Was dom. Czyli podał go za darmo czy jednak sprzedał?
Nie, mają osobne klatki ale uwielbiają razem dyskutować. I o ile mewki prawie nie słychać to niestety papuga to już słyszy chyba pół bloku
A pan mi go oddał za darmo Na pewno nie zbankrutował bo taki ptaszek coś koło 10 zł kosztował

Cytat:
Napisane przez Nikaniki Pokaż wiadomość
Byłam na prywatnym usg i pęcherzyk ma 11,9 mm zarodka brak.......
A kiedy masz kolejną wizytę?
Manddy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-30, 09:48   #2180
Samarinda
Zadomowienie

Sąsiedzi na pewno robili łazienkę, potem kuchnię, burzyli ściany działowe, zrywali korek ze ścian...
. /Sting

Stary 2016-01-30, 09:50   #2181
asiaczek87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Manddy Pokaż wiadomość
E tam spamujesz. Przecież nie da się w kółko o ciąży bo ileż można, znudziłoby nam się
Nie, mają osobne klatki ale uwielbiają razem dyskutować. I o ile mewki prawie nie słychać to niestety papuga to już słyszy chyba pół bloku
A pan mi go oddał za darmo Na pewno nie zbankrutował bo taki ptaszek coś koło 10 zł kosztował

A kiedy masz kolejną wizytę?
To właściwie bardziej jest to monolog skoro tylko papugę słychać no to kiedyś sobie taka mewke kupie. A latwo oswoić?

1.08.2015

Stary 2016-01-30, 09:53   #2182
slowikowa25
Zadomowienie

Jesli chodzi o zzwierzeta to mnie sie piesel marzy, no ale najpierw mieszkanie musimy kupic

10.09.2016- Córka Lena
08.01.2019- Syna Janek
Stary 2016-01-30, 09:55   #2183
Samarinda
Zadomowienie

No właśnie boję się, że mój papug będzie dziecko budził...
. /Sting

REKLAMA
Stary 2016-01-30, 09:58   #2184
weselna01
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Polta Pokaż wiadomość
To mój powinien mnie wychwalac, bo spokojna jestem i wpływu hormonow na nastrój nie odczuwam.

Ja bym byla klepsydra, gdybym nie byla gruba. Chociaz z kazda inna figura przy mojej wadze wygladalabym tylko gorzej.
Widziałam pulchne klepsydry i one miały największe szanse na bycie wziętymi modelkami XL I to je zwykle sie pokazuje w pismach dla pań w dziale "moda dla puszystych" Bo tylko przy takiej figurze są zachowane zawsze proporcje.

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Was też tak wzdyma? Rano wyglądam normalnie a potem przez cały dzień mam wzdęcia i na koniec już faktycznie wyglądam, jakbym była w ciąży Męczy zwłaszcza w nocy. Można brać espumisan czy lepiej nie? Macie jakieś własne patenty?
Stary 2016-01-30, 10:00   #2185
slowikowa25
Zadomowienie

Weselna ja juz od rana mam ciazowe wzdecie:p

10.09.2016- Córka Lena
08.01.2019- Syna Janek
Stary 2016-01-30, 10:00   #2186
aisot
Rozeznanie

Kobiety moje kochane, jaka książkę poradnik polecacie na teraz? Coś o ciąży? Gdzieś gdzie jest masa i informacji?
aisot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-30, 10:01   #2187
milako
Rozeznanie

Mam to samo. W ciagu dnia brzuch puchnie. Ja popijam czerwona herbatę i jest troche lepiej. Czytałam, ze czerwona mozna pic w ciazy.

REKLAMA
Stary 2016-01-30, 10:01   #2188
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikaniki Pokaż wiadomość
Dzień dobry Dzięki dziewczyny, trochę czuję się spokojniejsza, bo wczoraj pół dnia przepłakałam. W sumie już się pogubiłam i nie wiem który to może być tydzień ostatni okres miałam 9.12 beta wynosi 8959 co wskazuje na 6 lub 7 tydzień i dlatego wydaje mi się, że już powinno być coś widać na usg
Spokojnie, przy takiej becie, nie zobaczylabys nic poza pecherzykiem
Ja byłam u gina tydzień temu, był pecherzyk - na serduszko kazał mi przyjść dopiero za 2 tygodnie. 4 dni po wizycie zrobiłam betę i wynosiła niecałe 10 tys. - więc w dniu, kiedy kazał mi przyjść na serduszko beta powinna wynosić ponad 300 tys!
Tak więc musisz się uzbroić w cierpliwość

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-01-30, 10:02   #2189
slowikowa25
Zadomowienie

Cytat:
Mam to samo. W ciagu dnia brzuch puchnie. Ja popijam czerwona herbatę i jest troche lepiej. Czytałam, ze czerwona mozna pic w ciazy.
A to jakiejs innej pic nie mozna? No oprocz zielonej,.ktora trzeba ograniczyc ale nie calkowicie.

10.09.2016- Córka Lena
08.01.2019- Syna Janek
Stary 2016-01-30, 10:04   #2190
asiaczek87
Zakorzenienie

http://olx.pl/i2/oferta/poradnik-ksi...1-ID9CBs1.html. Ja mam ta książkę i drugą z tej serii o bobasie zabawny poradnik. Chyba że coś poważniejszego to nie posiadam i nie kupie bo tutaj mam wszystko

1.08.2015

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości