Najgorsze ślubno-weselne pomysły, czyli czego unikać... - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2019-04-08, 20:01   #2161
Pani_Mada
BAN stały

Dot.: Najgorsze ślubno-weselne pomysły, czyli czego unikać...

Cytat:
Napisane przez shinypearl Pokaż wiadomość
Galaretkę z żelatyną?
(...)
nie, nie z żelatyną. to chyba oczywiste
Pani_Mada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-09, 03:32   #2162
AnnLady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaledonia Pokaż wiadomość
Zgadza się.
Na co dzień nie noszę hybrydowych pazurków czy żadnych tipsów i nie robiłam tego na dzień ślubu.
Fryzurę miałam nie dużo odbiegającą od tej, którą mam zawsze na różne imprezy.

A widziałaś kogokolwiek chodzącego na co dzień z welonem na głowie
Dla mnie to jak przekonywanie, że białe jest czarne
Nikt Wam w sumie nie broni iść do ślubu tak jak wyglądacie na co dzień chętnie to zobaczę
I pewnie jesteście osobami, które ślubu nigdy nie brały.

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;86683383]Nie, tak samo jak PM, którzy nigdy wcześniej nie robili zabiegów kosmetycznych ani wybielania zębów. Po prostu nie widzę żadnego logicznego powodu, by dziwić się zmianą wizerunku na ślub.[/QUOTE]

Dla mnie to jak przekonywanie, że białe jest czarne

Cytat:
Napisane przez PaniAuto Pokaż wiadomość
To jak kobieta nigdy nie nosiła sukienek i nie ma ani jednej w szafie to powinna iść do ślubu w spodniach bo będzie udawać kogoś kim nie jest? Btw jak PM nie okazywali sobie miłości publicznie - nikt nie widział żeby się całowali to pocałunek na ślubie też jest nie na miejscu?

W temacie ocenianie przez gości zażyłości w rodzicami i wnioskowanie czy w danym przypadku podziękowania dla rodziców były zasadne czy już na pokaz uważam za słabe.
Dla mnie to śmieszne i tyle. Są czasami sytuacje w życiu, że trzeba się "odstawić" i tyle
Tłumaczenie, Że jak na co dzień tak nie chodzisz to czemu nagle na ślub tak idziesz, bo wtedy nie jesteś sobą jest aż śmieszne
Jestem sobą, tylko w innym wydaniu

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka
AnnLady jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-09, 04:51   #2163
tinkerver2
Zakorzenienie

Cytat:

Nie zgadzam się jednak co do tanecznych butów, myślę, że jak PM ma w perspektywie całą noc tańca, to jest to całkiem naturalny wybór.
No dla mnie nie, jeśli ktoś na co dzień nosi szpilki, chodzi w nich na imprezy i "normalnie" wytrzymuje w nich kilka - kilkanaście godzin, a tu nagle BOSZSZSZ MUSZĘ MIEĆ BUTY TANECZNE!!!
tinkerver2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-09, 06:53   #2164
PaniAuto
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tinkerver2 Pokaż wiadomość
No dla mnie nie, jeśli ktoś na co dzień nosi szpilki, chodzi w nich na imprezy i "normalnie" wytrzymuje w nich kilka - kilkanaście godzin, a tu nagle BOSZSZSZ MUSZĘ MIEĆ BUTY TANECZNE!!!

W sumie to nie znam żadnej dziewczyny która normalnie biega w szpilkach bez problemów a na ślub kupuje buty taneczne bo to już skrajność. Sama zastanawiam się nad butami tanecznymi na ślub chociaż uwaga: normalnie na imprezy noszę szpilki Widzę straszna wiocha Z tym że mnie zaraz nogi bolą w takich butach więc jak chodzę na zwykłą imprezę albo jako gość regularnie siadam, zsuwam buty i masuję stopy Nie chcę tego robić na swoim ślubie i chcę się bawić jakbym była w kapciach. Nie chcę też zmieniać butów na płaskie i deptać sukni.

Widać będę tam udawać kogoś innego, żebym tylko nie powiedziała swojego imienia źle tak bardzo będę kimś innym
PaniAuto jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-10, 01:13   #2165
Elfir
Zakorzenienie

Cytat:
1. Prezenty dla gości - nikt nie potrzebuje magnesu z waszym zdjęciem/przyklejonym groszem na lodówce. Ani breloczka. Ani długopisu z waszą datą ślubu. Ani gipsowego aniołka, ani świeczki ani mydełka.
Zgadzam się. U nas durnostojki wylądowałyby w śmieciach.

Cytat:
2. Prezenty dla rodziców/świadków/dziadków/chrzestnych/dzieci niosących obrączki. Serio, jakaś laska pytała co kupić dziecku niosącemu obrączki.
3. Prośby o świadkowanie typu dla świadka alkohol + cygaro + Mucha w skrzyneczce, dla swiadkowej bransoletka z grawerem bez ciebie nie idę +szampan + skrzynka "czy zostaniesz moją świadkową".
Dawno brałam ślub, bo widzę , że histeria konsumpcyjna nakręca się podobnie jak w przypadku komunii

Cytat:
5. Stół barmański, lody tajskie, stoisko z watą cukrową, zumba, iluzjonista, pokaz wycinanek z piany, karykaturzysta, magiczne lustro, fotobudka, dmuchane zamki dla dzieci, fajerwerki.
popatrzeć można, zwłaszcza jak wesele nudne

Cytat:
6. Ultramegasuper zaproszenia - a to ze złoceniem, a to z drewna, generalnie cena takiego to ok 3-5 zł.
Lądują w śmieciach, nie pamiętam jak wyglądały.
Jedynie matki zachowują sobie z sentymentu.
Mnie czasem śmieszą te wielostronnicowe rozważania o kolorach, krojach czcionek, które nikogo, poza panną młodą, nie obchodzą

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-10, 11:37   #2166
Elfir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez squirrelqa Pokaż wiadomość
Nie z czarnymi tylko z normalnymi, które przed ślubem nie wymagały ingerencji. Tutaj chodzi mi o to, że nagle ktoś przesadnie inwestuje w siebie, a gdyby nie ślub, to by na te fanaberie (wybielanie, solarium, paznokcie, laser, hennę, rzęsy) się nigdy nie zdecydował, bo przez całe życie tego nie robił. Idealny przykład - męski manicure.
Na co dzień chodzę w jeansach, w butach trekkingowych, nie maluję się a włosy związuję w kucyk.

Ale jakoś na uroczystości jednak zmieniam image, bo istnieje coś takiego jak dress code. Dlatego na czyjeś wesele nie przyjdę w jeansach, ale w eleganckiej sukience, umalowana, uczesana i w butach na obcasach.
I na własne również. Właśnie po to, by podkreślić jego wyjątkowość, niecodzienność, uroczystość.
I sama w ten dzień też chcę wyglądać wyjątkowo, zjawiskowo i niecodziennie.

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

Cytat:
Nawet nie wiedziałam, że świadkowa też zazwyczaj ma jakiś bukiet
Ja też nie. I nie widziałam na ślubach, na których byłam obecna, świadkowej z bukietem.
To bardzo nieporęczne, bo świadkowie zwykle odbierają kwiaty oraz życzenia, które dostają młodzi i powinni mieć wolne ręce.

raczej to dobry marketing kwiaciarni, wmawianie klientom dodatkowych bukietów

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett

Edytowane przez Elfir
Czas edycji: 2019-04-10 o 11:38
Stary 2019-04-10, 11:48   #2167
martus9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elfir Pokaż wiadomość
Ja też nie. I nie widziałam na ślubach, na których byłam obecna, świadkowej z bukietem.
To bardzo nieporęczne, bo świadkowie zwykle odbierają kwiaty oraz życzenia, które dostają młodzi i powinni mieć wolne ręce.

raczej to dobry marketing kwiaciarni, wmawianie klientom dodatkowych bukietów
w naszych stronach bukiet świadkowej zostawia się po mszy na ołtarzu Matki Boskiej - taka tradycja
martus9191 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2019-04-10, 13:18   #2168
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4
Konto usunięte

Cytat:
Nie z czarnymi tylko z normalnymi, które przed ślubem nie wymagały ingerencji. Tutaj chodzi mi o to, że nagle ktoś przesadnie inwestuje w siebie, a gdyby nie ślub, to by na te fanaberie (wybielanie, solarium, paznokcie, laser, hennę, rzęsy) się nigdy nie zdecydował, bo przez całe życie tego nie robił. Idealny przykład - męski manicure.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
A ja rozumiem o co chodzi. Wiadomo, że na uroczystościach obowiązuje pewien dress code i nikt nie przyjdzie w spodniach zamiast sukni ani w obdartych tenisowkach. Ale chodzi o to, że niektóre dziewczyny rzeczywiście robią coś przeciw sobie bo ślub i wypada.

Na przykład: jak ślub, to koniecznie trzeba zrobić paznokcie, zaliczyć solarium, bo TAK. Bo nie idzie się na ślub bez paznokci czy bladej. Takie słyszałam często przekonanie: jak to na ślub bez solarium? Ja na przykład nigdy nie korzystałam z solarium i nie maluję paznokci, dlatego przed ślubem również tego nie robiłam. A chodzi o to, że niektórzy to robią, czasem wbrew sobie, bo jak mus to mus.
Cytat:
Z góry mówię - to są tylko moje przemyślenia, więc proszę, nie piszcie mi "a ja miałam to i to i było super!" - bardzo się cieszę, że u ciebie było super. Albo "ale widocznie one tak chciały/miały pieniądze".
Moja siostra wychodziła za mąż, zapisałam się do grup ślubnych, tak o, poczytać. I niektóre panny młode są serio walnięte. Przedstawiam listę rzeczy WEDŁUG MNIE zbędnych/kiczowatych/bezsensownych
1. Prezenty dla gości - nikt nie potrzebuje magnesu z waszym zdjęciem/przyklejonym groszem na lodówce. Ani breloczka. Ani długopisu z waszą datą ślubu. Ani gipsowego aniołka, ani świeczki ani mydełka.
2. Prezenty dla rodziców/świadków/dziadków/chrzestnych/dzieci niosących obrączki. Serio, jakaś laska pytała co kupić dziecku niosącemu obrączki.
3. Prośby o świadkowanie typu dla świadka alkohol + cygaro + Mucha w skrzyneczce, dla swiadkowej bransoletka z grawerem bez ciebie nie idę +szampan + skrzynka "czy zostaniesz moją świadkową".
4. Suknie kopiuj wklej - muslin na dole, koronka u góry. A najczęściej wstawianie zdjęć w 3 praktycznie identycznych i "kochane, która najlepsza?" - jezu, kobieto, we wszystkich wyglądasz tak samo, tak samo jak setki innych w identycznych kieckach.
5. Stół barmański, lody tajskie, stoisko z watą cukrową, zumba, iluzjonista, pokaz wycinanek z piany, karykaturzysta, magiczne lustro, fotobudka, dmuchane zamki dla dzieci, fajerwerki.
6. Ultramegasuper zaproszenia - a to ze złoceniem, a to z drewna, generalnie cena takiego to ok 3-5 zł.
7. KONIECZNIE BUTY TANECZNE. Znaczy, laska normalnie chodzi w butach na obcasie na imprezy itd, ale ślub, więc KONIECZNIE buty taneczne.
8. Nie odmienianie nazwisk w zaproszeniu z dopiskiem "hhehe wiem że to błąd ale tak lepiej brzmi"
9. Teraz już to troszkę przeminęło, ale boom na niebieskie garnitury. Nie - granatowe, tylko właśnie niebieskie.
Zgadzam się, że czasem jest naprawdę przesyt tych wszystkich prezentów i atrakcji. Sama np. nie zorganizowałabym na weselu pokazu barmańskiego czy iluzjonisty ;-) jednak są takie rzeczy, które się sprawdzają i są częścią zabawy jal fotobudki. I tak dużo gości fotografuje się z parą młoda prosząc fotografa o zdjęcie. A fotobudka to super rozwiązanie.

Co do zaproszeń: takie wymyślne zaproszenia drewniane czy zlocone chyba kosztują dużo więcej niż 3-5 zł za sztukę ;-)

fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-10, 13:26   #2169
AnnLady
Zakorzenienie

[1=fbf4f81e41525779832788c d71e9a6a506251643_6580de1 7ecce4;86692655]A ja rozumiem o co chodzi. Wiadomo, że na uroczystościach obowiązuje pewien dress code i nikt nie przyjdzie w spodniach zamiast sukni ani w obdartych tenisowkach. Ale chodzi o to, że niektóre dziewczyny rzeczywiście robią coś przeciw sobie bo ślub i wypada.

Na przykład: jak ślub, to koniecznie trzeba zrobić paznokcie, zaliczyć solarium, bo TAK. Bo nie idzie się na ślub bez paznokci czy bladej. Takie słyszałam często przekonanie: jak to na ślub bez solarium? Ja na przykład nigdy nie korzystałam z solarium i nie maluję paznokci, dlatego przed ślubem również tego nie robiłam. A chodzi o to, że niektórzy to robią, czasem wbrew sobie, bo jak mus to mus.Zgadzam się, że czasem jest naprawdę przesyt tych wszystkich prezentów i atrakcji. Sama np. nie zorganizowałabym na weselu pokazu barmańskiego czy iluzjonisty ;-) jednak są takie rzeczy, które się sprawdzają i są częścią zabawy jal fotobudki. I tak dużo gości fotografuje się z parą młoda prosząc fotografa o zdjęcie. A fotobudka to super rozwiązanie.

Co do zaproszeń: takie wymyślne zaproszenia drewniane czy zlocone chyba kosztują dużo więcej niż 3-5 zł za sztukę ;-)

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Widzisz kwestia co kto lubi. Dla mnie fotobudka to zbędna fanaberia, dobra dla małolatów na studniówkę albo bal gimnazjalny, a nie na wesele. Jakoś średnio mi się widzi robienie głupich min przez dorosłych ludzi.
Ale pokaz bar barmanski chętnie bym zobaczyła.

Stary 2019-04-10, 14:34   #2170
Elfir
Zakorzenienie

Ja mam fatalne paznokcie (ogrodnik, więc od grzebania w ziemi), ale na wesele zrobiłam sobie pazury.
Zawsze mi się takie podobają, tylko warunków nie mam by mieć takie na co dzień.

T.Pratchett
Stary 2019-04-10, 14:39   #2171
Pani_Mada
BAN stały

Cytat:
Napisane przez AnnLady Pokaż wiadomość
Widzisz kwestia co kto lubi. Dla mnie fotobudka to zbędna fanaberia, dobra dla małolatów na studniówkę albo bal gimnazjalny, a nie na wesele. Jakoś średnio mi się widzi robienie głupich min przez dorosłych ludzi.
Ale pokaz bar barmanski chętnie bym zobaczyła.

niektórzy ludzie mają dystans do siebie i poczucie humoru.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-04-10, 15:21   #2172
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Jakoś średnio mi się widzi robienie głupich min przez dorosłych ludzi.
Może trudno w to uwierzyć, ale podczas pozowania nie przykłada Ci pistoletu do głowy naczelny obwoźny fotobudki i nie grozi, że Cię zastrzeli, jeśli nie włożysz kapelusza i nie zrobisz śmiesznej miny. Ja byłam na wieku weselach z fotobudką i spora część osób pozuje jak do najzwyklejszego zdjęcia, wcale nie trzeba się wygłupiać - co zresztą nie wiem, czemu miałoby być czymkolwiek złym, w końcu o zabawę na weselu chyba chodzi.

invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-10, 18:03   #2173
AnnLady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pani_Mada Pokaż wiadomość
niektórzy ludzie mają dystans do siebie i poczucie humoru.
Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Może trudno w to uwierzyć, ale podczas pozowania nie przykłada Ci pistoletu do głowy naczelny obwoźny fotobudki i nie grozi, że Cię zastrzeli, jeśli nie włożysz kapelusza i nie zrobisz śmiesznej miny. Ja byłam na wieku weselach z fotobudką i spora część osób pozuje jak do najzwyklejszego zdjęcia, wcale nie trzeba się wygłupiać - co zresztą nie wiem, czemu miałoby być czymkolwiek złym, w końcu o zabawę na weselu chyba chodzi.

Co kto lubi.
Jednemu się nie podoba jak młoda paznokcie zrobi na ślub a na co dzień nie, drugiemu się nie podoba fotobudka
Zresztą póki co jeszcze na żadnym weselu się z nią nie spotkałam

Stary 2019-04-10, 18:51   #2174
Elfir
Zakorzenienie

Cytat:
Zresztą póki co jeszcze na żadnym weselu się z nią nie spotkałam
Ja też nie. Ani z pokazem barmańskim, prezencikami dla gości, sztukmistrzami, karykaturzystą, pokazem tańca profesjonalnego, i innymi rzeczami, o których tutaj czytam.
Więc zastanawiam się czy ja żyję w innej rzeczywistości czy mam rozsądną rodzinę i znajomych?

T.Pratchett
Stary 2019-04-10, 19:41   #2175
b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14
Konto usunięte

Cytat:
No na pewno nie zrobię sobie fryzury, której nigdy nie miałam.
Podtrzymuję swoje zdanie, że dla mnie takie aż przesadne "robienie się" na ślub jest widoczne i przesadzone znając tę osobę w wersji codziennej i standardowej wyjściowej. Bardzo to widzę i jest to coś, czego bym unikała i zachęcała innych nowożeńców do zastanowienia się czy na pewno tego chcą przez te 24 godziny swojej uroczystości.

lubię od czasu do czasu wyszykować się, zobaczyć się w zupełne innej odsłonie.

Na co dzień nie maluje się i nie robię pazurków, rzadko noszę sukienkę czy buty na obcasie. Ale czasami, od wielkiego dzwonu, lubię iść do kosmetyczki czy fryzjerki, wygrzebać szpilki z szafy ....

Nie za często bo nogi mnie bolą, kosmetyki uczulają a fryzjerka trzepie po kieszeni .... Ale czasami miło wygladac jak milion dolarów.

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

Cytat:
Co kto lubi.
Jednemu się nie podoba jak młoda paznokcie zrobi na ślub a na co dzień nie, drugiemu się nie podoba fotobudka
Zresztą póki co jeszcze na żadnym weselu się z nią nie spotkałam Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka
na imprezie firmowej mi sie zdarzyło ....
b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2019-04-10, 20:33   #2176
AnnLady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elfir Pokaż wiadomość
Ja też nie. Ani z pokazem barmańskim, prezencikami dla gości, sztukmistrzami, karykaturzystą, pokazem tańca profesjonalnego, i innymi rzeczami, o których tutaj czytam.
Więc zastanawiam się czy ja żyję w innej rzeczywistości czy mam rozsądną rodzinę i znajomych?
No właśnie ja też nie, jedyne prezenciki to cukierek
I w sumie jedyna "atrakcja" to barman, którego zresztą sama miałam i nie żałuję bo był szał na drinki
Kurcze chodzę na ubogie wesela

Stary 2019-04-18, 10:28   #2177
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Zaorane!

A ktoś mi wytłumaczy, jaki jest problem z butami tanecznymi panny mlodej?

Bo pojawia się to na pierwszych stronach i tutaj znowu. 3 lata nienawiści - co one wam zrobiły?

[/URL]

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.

Edytowane przez Limonka2738
Czas edycji: 2019-04-18 o 10:29
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-06-24, 14:08   #2178
Senija
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Limonka2738 Pokaż wiadomość
Zaorane!

A ktoś mi wytłumaczy, jaki jest problem z butami tanecznymi panny mlodej?

Bo pojawia się to na pierwszych stronach i tutaj znowu. 3 lata nienawiści - co one wam zrobiły?

[/URL]
Też tego nie rozumiem, w ogóle wiele zarzutów jakie się tutaj pojawiają wydają mi się dziwne. Co komu fotobudka przeszkadza, buty do tańca (przecież na weselach się tańczy, a jak panna młoda lubi tańczyć to już w ogóle), fontanna czekoladowa czy pokaz sztucznych ogni. To jest dzień młodych którzy mogą po prostu mieć inny gust niż goście i tyle.
Senija jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-06-24, 15:30   #2179
tinkerver2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Senija Pokaż wiadomość
Też tego nie rozumiem, w ogóle wiele zarzutów jakie się tutaj pojawiają wydają mi się dziwne. Co komu fotobudka przeszkadza, buty do tańca (przecież na weselach się tańczy, a jak panna młoda lubi tańczyć to już w ogóle), fontanna czekoladowa czy pokaz sztucznych ogni. To jest dzień młodych którzy mogą po prostu mieć inny gust niż goście i tyle.
A widzisz tytuł wątku?

Wysłane z mojego Redmi Note 5A Prime przy użyciu Tapatalka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-06-24, 16:37   #2180
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
A widzisz tytuł wątku?
No ja widzę. I buty taneczne oraz fotobudka to dobre pomysły, zakładając, że nie ma przymusu do korzystania.

To tak jakbyś się żaliła, że masz windę w mieszkaniu. No masz, ale nie musisz korzystać przecież.

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Stary 2019-06-24, 17:39   #2181
tinkerver2
Zakorzenienie

Xddd no dla mnie to wygląda tak
*laska* na każdą imprezę nosi szpilki
*laska* O NA ŚLUB MUSZĘ MIEĆ BUTY TANECZNE!!!
Fotobudka - dla mnie zbędny wydatek na ślubie, w dobie telefonów komórkowych z aparatem 20 mega xd fajny dodatek, ale dla mnie wyrzucanie kasy w błoto.
Myślałam, że na tym polega wątek - że można tu napisać co nam się wydaje głupim pomysłem ślubnym.

Stary 2019-06-24, 17:47   #2182
Pani_Mada
BAN stały

Cytat:
Xddd no dla mnie to wygląda tak
*laska* na każdą imprezę nosi szpilki
*laska* O NA ŚLUB MUSZĘ MIEĆ BUTY TANECZNE!!!
(...)

Tapatalka
nie znam ani jednej dziewczyny, która jest w stanie od tam około 14-15 po południu do 3-4 (jak nie dłużej) w nocy latać w szpilkach. i do tego duuuuużo tańczyć. ani jednej.
co innego iść do klubu i tańczyć te nawet 4-5 godzin w szpilkach i tyle, a co innego przeżyć w szpilkach swoje własne wesele, gdzie panna młoda raczej za stołem sobie nie siedzi i nie odpoczywa.

dziwi mnie że wydaje Ci się, że stopień 'uczestniczenia' w zwykłej imprezie i we własnym weselu jest jednakowy.
Stary 2019-06-24, 18:00   #2183
tinkerver2
Zakorzenienie

Cytat:
nie znam ani jednej dziewczyny, która jest w stanie od tam około 14-15 po południu do 3-4 (jak nie dłużej) w nocy latać w szpilkach. i do tego duuuuużo tańczyć. ani jednej.

co innego iść do klubu i tańczyć te nawet 4-5 godzin w szpilkach i tyle, a co innego przeżyć w szpilkach swoje własne wesele, gdzie panna młoda raczej za stołem sobie nie siedzi i nie odpoczywa.

dziwi mnie że wydaje Ci się, że stopień 'uczestniczenia' w zwykłej imprezie i we własnym weselu jest jednakowy.
Ale to tylko moje zdanie. Jak ktoś chce mieć buty taneczne - niech ma, na zdrowie. I tyle.

Stary 2019-06-24, 18:04   #2184
Pani_Mada
BAN stały

Cytat:
Ale to tylko moje zdanie. Jak ktoś chce mieć buty taneczne - niech ma, na zdrowie. I tyle.

spoko. po prostu swoje zdanie popierasz argumentami, które niekoniecznie dobrze odzwierciedlają rzeczywistość.
Stary 2019-06-24, 18:10   #2185
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Myślałam, że na tym polega wątek - że można tu napisać co nam się wydaje głupim pomysłem ślubnym.
No tak. Na przykład rzeczy, które naprawdę się nie sprawdziły albo źle wyszły.

A nie coś, co sobie było i w sumie nikomu nie wadziło, czy - o zgrozo! - wygodne buty.

I to jeszcze z taką nienawiścią, jakby wam co najmniej te buty w zupie podano, a nie że panna młoda je sobie włożyła na własne nogi.

Stary 2019-06-24, 18:24   #2186
tinkerver2
Zakorzenienie

Xddd limonka, wdech wydech.

Stary 2019-06-24, 18:59   #2187
invisible_01
Zakorzeniona

No właśnie myślałam, że ten wątek ma być poradnikiem dla panien młodych na zasadzie: to się u mnie nie sprawdziło albo to mnie wkurzyło jako gość, nie rób tak. I nie czaję zupełnie, jak w tym kontekście do tematu mają się wygodne buty dla panny młodej. No nie mogę zrozumieć.

invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-06-24, 19:56   #2188
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:

Ja, ja! miałam sandałki z New Looka i wytrzymałam od 16 do 6 rano

Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Cytat:
Napisane przez malgosiaw123 Pokaż wiadomość
Ja, ja! miałam sandałki z New Looka a jak wiadomo buty do wygodnych tam nie należą i wytrzymałam od 16 do 6 rano

malgosiaw123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-06-24, 20:29   #2189
Pani_Mada
BAN stały

Cytat:
Napisane przez malgosiaw123 Pokaż wiadomość
Ja, ja! miałam sandałki z New Looka i wytrzymałam od 16 do 6 rano
źle się wyraziłam
oczywiście, że jak się ma wygodne, 'nietaneczne' buty to spokojnie da się w nich tańczyć całą noc.
ale to że ktoś idzie na imprezę w szpilkach i potańczy 4 czy 5 godzin, nie oznacza, że potem całą noc na swoim weselu wytrzyma w pierwszych lepszych szpilkach.
Stary 2019-06-24, 20:32   #2190
malgosiaw123
Zakorzenienie

Te z New Looka były niewygodne, ale za to jakie piękne

malgosiaw123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości