![]() |
#2161 |
BAN stały
|
Dot.: Najgorsze ślubno-weselne pomysły, czyli czego unikać...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2162 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nikt Wam w sumie nie broni iść do ślubu tak jak wyglądacie na co dzień ![]() ![]() I pewnie jesteście osobami, które ślubu nigdy nie brały. [1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;86683383]Nie, tak samo jak PM, którzy nigdy wcześniej nie robili zabiegów kosmetycznych ani wybielania zębów. Po prostu nie widzę żadnego logicznego powodu, by dziwić się zmianą wizerunku na ślub.[/QUOTE] Dla mnie to jak przekonywanie, że białe jest czarne ![]() Cytat:
![]() Tłumaczenie, Że jak na co dzień tak nie chodzisz to czemu nagle na ślub tak idziesz, bo wtedy nie jesteś sobą jest aż śmieszne ![]() Jestem sobą, tylko w innym wydaniu ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2163 |
Zakorzenienie
|
No dla mnie nie, jeśli ktoś na co dzień nosi szpilki, chodzi w nich na imprezy i "normalnie" wytrzymuje w nich kilka - kilkanaście godzin, a tu nagle BOSZSZSZ MUSZĘ MIEĆ BUTY TANECZNE!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2164 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
W sumie to nie znam żadnej dziewczyny która normalnie biega w szpilkach bez problemów a na ślub kupuje buty taneczne bo to już skrajność. Sama zastanawiam się nad butami tanecznymi na ślub chociaż uwaga: normalnie na imprezy noszę szpilki ![]() ![]() ![]() Widać będę tam udawać kogoś innego, żebym tylko nie powiedziała swojego imienia źle tak bardzo będę kimś innym ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2165 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jedynie matki zachowują sobie z sentymentu. Mnie czasem śmieszą te wielostronnicowe rozważania o kolorach, krojach czcionek, które nikogo, poza panną młodą, nie obchodzą ![]()
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2166 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jakoś na uroczystości jednak zmieniam image, bo istnieje coś takiego jak dress code. Dlatego na czyjeś wesele nie przyjdę w jeansach, ale w eleganckiej sukience, umalowana, uczesana i w butach na obcasach. I na własne również. Właśnie po to, by podkreślić jego wyjątkowość, niecodzienność, uroczystość. I sama w ten dzień też chcę wyglądać wyjątkowo, zjawiskowo i niecodziennie. ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Ja też nie. I nie widziałam na ślubach, na których byłam obecna, świadkowej z bukietem. To bardzo nieporęczne, bo świadkowie zwykle odbierają kwiaty oraz życzenia, które dostają młodzi i powinni mieć wolne ręce. raczej to dobry marketing kwiaciarni, wmawianie klientom dodatkowych bukietów ![]()
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett Edytowane przez Elfir Czas edycji: 2019-04-10 o 11:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2167 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2168 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Na przykład: jak ślub, to koniecznie trzeba zrobić paznokcie, zaliczyć solarium, bo TAK. Bo nie idzie się na ślub bez paznokci czy bladej. Takie słyszałam często przekonanie: jak to na ślub bez solarium? Ja na przykład nigdy nie korzystałam z solarium i nie maluję paznokci, dlatego przed ślubem również tego nie robiłam. A chodzi o to, że niektórzy to robią, czasem wbrew sobie, bo jak mus to mus. Cytat:
Co do zaproszeń: takie wymyślne zaproszenia drewniane czy zlocone chyba kosztują dużo więcej niż 3-5 zł za sztukę ;-) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2169 |
Zakorzenienie
|
[1=fbf4f81e41525779832788c d71e9a6a506251643_6580de1 7ecce4;86692655]A ja rozumiem o co chodzi. Wiadomo, że na uroczystościach obowiązuje pewien dress code i nikt nie przyjdzie w spodniach zamiast sukni ani w obdartych tenisowkach. Ale chodzi o to, że niektóre dziewczyny rzeczywiście robią coś przeciw sobie bo ślub i wypada.
Na przykład: jak ślub, to koniecznie trzeba zrobić paznokcie, zaliczyć solarium, bo TAK. Bo nie idzie się na ślub bez paznokci czy bladej. Takie słyszałam często przekonanie: jak to na ślub bez solarium? Ja na przykład nigdy nie korzystałam z solarium i nie maluję paznokci, dlatego przed ślubem również tego nie robiłam. A chodzi o to, że niektórzy to robią, czasem wbrew sobie, bo jak mus to mus.Zgadzam się, że czasem jest naprawdę przesyt tych wszystkich prezentów i atrakcji. Sama np. nie zorganizowałabym na weselu pokazu barmańskiego czy iluzjonisty ;-) jednak są takie rzeczy, które się sprawdzają i są częścią zabawy jal fotobudki. I tak dużo gości fotografuje się z parą młoda prosząc fotografa o zdjęcie. A fotobudka to super rozwiązanie. Co do zaproszeń: takie wymyślne zaproszenia drewniane czy zlocone chyba kosztują dużo więcej niż 3-5 zł za sztukę ;-) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Widzisz kwestia co kto lubi. Dla mnie fotobudka to zbędna fanaberia, dobra dla małolatów na studniówkę albo bal gimnazjalny, a nie na wesele. Jakoś średnio mi się widzi robienie głupich min przez dorosłych ludzi. Ale pokaz bar barmanski chętnie bym zobaczyła. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2170 |
Zakorzenienie
|
Ja mam fatalne paznokcie (ogrodnik, więc od grzebania w ziemi), ale na wesele zrobiłam sobie pazury.
Zawsze mi się takie podobają, tylko warunków nie mam by mieć takie na co dzień.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2171 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2172 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2173 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednemu się nie podoba jak młoda paznokcie zrobi na ślub a na co dzień nie, drugiemu się nie podoba fotobudka ![]() Zresztą póki co jeszcze na żadnym weselu się z nią nie spotkałam ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2174 |
Zakorzenienie
|
Ja też nie. Ani z pokazem barmańskim, prezencikami dla gości, sztukmistrzami, karykaturzystą, pokazem tańca profesjonalnego, i innymi rzeczami, o których tutaj czytam.
Więc zastanawiam się czy ja żyję w innej rzeczywistości czy mam rozsądną rodzinę i znajomych?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2175 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Na co dzień nie maluje się i nie robię pazurków, rzadko noszę sukienkę czy buty na obcasie. Ale czasami, od wielkiego dzwonu, lubię iść do kosmetyczki czy fryzjerki, wygrzebać szpilki z szafy .... Nie za często bo nogi mnie bolą, kosmetyki uczulają a fryzjerka trzepie po kieszeni .... Ale czasami miło wygladac jak milion dolarów. ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- na imprezie firmowej mi sie zdarzyło .... |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2176 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() I w sumie jedyna "atrakcja" to barman, którego zresztą sama miałam i nie żałuję bo był szał na drinki ![]() Kurcze chodzę na ubogie wesela ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2177 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ktoś mi wytłumaczy, jaki jest problem z butami tanecznymi panny mlodej? Bo pojawia się to na pierwszych stronach i tutaj znowu. 3 lata nienawiści - co one wam zrobiły? [/URL]
To boldly go where no man has gone before. Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię. Edytowane przez Limonka2738 Czas edycji: 2019-04-18 o 10:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2178 |
Zadomowienie
|
Też tego nie rozumiem, w ogóle wiele zarzutów jakie się tutaj pojawiają wydają mi się dziwne. Co komu fotobudka przeszkadza, buty do tańca (przecież na weselach się tańczy, a jak panna młoda lubi tańczyć to już w ogóle), fontanna czekoladowa czy pokaz sztucznych ogni. To jest dzień młodych którzy mogą po prostu mieć inny gust niż goście i tyle.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2179 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Redmi Note 5A Prime przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2180 |
Zakorzenienie
|
No ja widzę. I buty taneczne oraz fotobudka to dobre pomysły, zakładając, że nie ma przymusu do korzystania.
To tak jakbyś się żaliła, że masz windę w mieszkaniu. No masz, ale nie musisz korzystać przecież.
![]() |
#2181 |
Zakorzenienie
|
Xddd no dla mnie to wygląda tak
*laska* na każdą imprezę nosi szpilki *laska* O NA ŚLUB MUSZĘ MIEĆ BUTY TANECZNE!!! Fotobudka - dla mnie zbędny wydatek na ślubie, w dobie telefonów komórkowych z aparatem 20 mega xd fajny dodatek, ale dla mnie wyrzucanie kasy w błoto. Myślałam, że na tym polega wątek - że można tu napisać co nam się wydaje głupim pomysłem ślubnym. Wysłane z mojego Redmi Note 5A Prime przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2182 | |
BAN stały
|
Cytat:
co innego iść do klubu i tańczyć te nawet 4-5 godzin w szpilkach i tyle, a co innego przeżyć w szpilkach swoje własne wesele, gdzie panna młoda raczej za stołem sobie nie siedzi i nie odpoczywa. dziwi mnie że wydaje Ci się, że stopień 'uczestniczenia' w zwykłej imprezie i we własnym weselu jest jednakowy. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2183 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2184 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2185 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nie coś, co sobie było i w sumie nikomu nie wadziło, czy - o zgrozo! - wygodne buty. I to jeszcze z taką nienawiścią, jakby wam co najmniej te buty w zupie podano, a nie że panna młoda je sobie włożyła na własne nogi.
![]() |
![]() |
#2186 |
Zakorzenienie
|
Xddd limonka, wdech wydech.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2187 |
Zakorzeniona
|
No właśnie myślałam, że ten wątek ma być poradnikiem dla panien młodych na zasadzie: to się u mnie nie sprawdziło albo to mnie wkurzyło jako gość, nie rób tak. I nie czaję zupełnie, jak w tym kontekście do tematu mają się wygodne buty dla panny młodej. No nie mogę zrozumieć.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2188 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2189 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() oczywiście, że jak się ma wygodne, 'nietaneczne' buty to spokojnie da się w nich tańczyć całą noc. ![]() ale to że ktoś idzie na imprezę w szpilkach i potańczy 4 czy 5 godzin, nie oznacza, że potem całą noc na swoim weselu wytrzyma w pierwszych lepszych szpilkach. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2190 |
Zakorzenienie
|
Te z New Looka były niewygodne, ale za to jakie piękne
![]() ![]() Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:08.