![]() |
#2161 | |
BAN stały
|
Dot.: Wrażenia z powrotu do Polski-dla byłych emigrantów
Cytat:
Druga kwestia większość chyba wie jakie są kolejki do lekarzy jak lekarze traktują kobiety na porodówkach ? Edytowane przez Onnaa88 Czas edycji: 2017-10-07 o 17:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2162 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- Cytat:
Dlatego najlepiej kazac rodzic kobietom na takich porodowkach Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez 7cd1d0bf3fc279e4e45587f61c3d7242fa9c0a30 Czas edycji: 2017-10-07 o 17:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2163 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A nic. Jestem w szoku ze ktoś nabiera zdania na temat aborcji poprzez film. I to jeszcze TEN film, który jest delikatnie mówiąc tragiczny, nie wiem ile ma w ogóle dobrych opinii Xd Są tam skrajne podkoloryzowane przypadki, reszta czyli wiele innych jest nie ukazana Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2164 |
po drugiej stronie szafy
|
To Onnaa, w jej przypadku to nie dziwi.
#2165 | |
BAN stały
|
Cytat:
Zdania na temat tego filmu są podzielone,opinie różne nie tylko aborcja ale też inne rzeczy pokazane w tym filmie,dużo jest filmów o aborcji np.niemy krzyk ja nie jestem w stanie tego oglądać więc jak mam zdanie na ten temat wyrazić? Mnie to trochę jednak szokuje,dlatego nazbieram zdania oglądając film ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- [1=7cd1d0bf3fc279e4e45587f 61c3d7242fa9c0a30;7778084 1]Bo jak mozna plód wyrzucic z odpadkami medycznymi 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- Oparty na prawdziwych wydarzeniach jak horrory xD Dlatego najlepiej kazac rodzic kobietom na takich porodowkach Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Znam tylko dwa horrory oparte na prawdziwych wydarzeniach ![]() ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Was takie rzeczy nie szokują? No to chyba ja jestem jakaś dziwna ![]() Nie tylko filmy,książki artykuły czytałam wiele razy jak to wygląda dla mnie to okropne.Dlatego aborcja jak dla mnie tylko w uzasadnionych przypadkach gwałt,choroba genetyczna chociaż pewnie nie miałabym sumienia nawet takie dziecko usunąć |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2166 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A więc - niemy krzyk po prostu kłamie. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2167 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Troche dziwne, ze przeciwnicy aborcji tak bardzo gloryfikuja plody. Dopoki sie nie urodza. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2168 |
BAN stały
|
To tego nawet nawet nie wiedziałam,ale ja ogólnie dość wrażliwa jestem na tego typu rzeczy
|
![]() ![]() |
![]() |
#2169 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2170 |
BAN stały
|
No niestety nie jest to miły widok,w tym roku byłam w Maroko jedna dziewczynka podeszła do mnie i znajomych do stolika chciała drobne ale nie mieliśmy przy sobie już żadnych drobnych pomiędzy nie daliśmy jej nic,to ona do mnie czy może zabrać kawałek calzone z mojego talerza ja mówię,że tak myślała,że to żart niestety wzięła oddaliła się zjadła.Przez pół dnia nie mogłam się pozbierać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2171 |
I tak powiem
|
Dot.: Aborcja - wątek zbiorczy. Część 2.
"Botoksu" akurat jeszcze nie oglądałem, to się nie mogę odnieść bezpośrednio, ale wiem, że Patryk Vega faktycznie robi wszystkie filmy oparte na faktach:
-"Służby specjalne" - pokazane wszystkie afery od afery FOZZ, poprzez aferę ART-b, aż po "samobójstwo" Leppera. Niemal każda scena nawiązuje do jakiej afery, która miała miejsce naprawdę -"Pitbull" - ludzie sądzą, że film jest mocno podkoloryzowany, że głupoty, że policja tak nie wygląda, tymczasem wszyscy policjanci w tym filmie autentycznie byli wzorowani na prawdziwych policjantach, w necie można nawet każdego z nich znaleźć z nazwiska i poczytać jego historię -"Pitbull 2. Nowe porządki" - przedstawienie autentycznie działającej Grupy Mokotowskiej -"Pitbull 3. Niebezpieczne kobiety" - niektórzy myślą że to ma być film o kobietach w policji, a d...pa, bo główny motyw to przede wszystkim mafia paliwowa i przekręty na VAT-cie. Natomiast aborcja tak czy siak do któregoś momentu powinna być dopuszczalna legalnie, przede wszystkim żeby zapobiegać robienia jej metodami "chałupniczymi". To zawsze powinien być zabieg wykonany bezpiecznie pod kontrolą lekarza. A wiadomo że jak kobieta nie chce urodzić, to i tak znajdzie sposób, żeby to załatwić. No i kwestia finansowa, to nie fair, że ludzie bogatsi mogą łatwo wykonać zabieg za granicą, a biedniejszym zostaje kombinowanie. Niechciane dzieci to też nic dobrego. Ile by człowiek nie myślał, tak właśnie wygląda rzeczywistość. |
![]() ![]() |
![]() |
#2172 | |
BAN stały
|
Cytat:
Trochę o tym opowiadał,to mojego exa bliska rodzina była,i jak oglądałam film to byłam w lekkim szoku bo szczerze to myślałam,że on cały czas kłamie a jednak rzeczywistość okazała się inna. Co do aborcji no niestety masz rację. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2173 |
I tak powiem
|
W "Służbach specjalnych" jeszcze fajne było wymienienie tych wszystkich manipulacji i określeń ze slangu służb: "wyłączenie mordochlapa", "regulowanie przekaziora", "dezinformacja" itd.
I serio zdumiało mnie jak później z jakiegoś programu dowiedziałem się, że faktycznie stosuje się takie metody z tą szpilką w bucie na oszukanie wariografu jak było na filmie. Z tymże są różne wersje, jak np. z zaciskaniem mięśni odbytu. Inna rzecz, że w rzeczywistości wariograf ma niską skuteczność w wykrywaniu kłamstw, jak mówią psychologowie to jest nawet ledwie 60%. |
![]() ![]() |
![]() |
#2174 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aaaa ![]() Cytat:
Hah, można i tak. Ja tez się spotkałam z twierdzeniami, ze ktoś czystość zachował, bo lodzik, pod paszkę i minetka to przecież dziewictwa nie pozbawia ![]() Cytat:
Dziękuję ![]() Cytat:
Zawsze można to zrobić godzinę przed ślubem. Co by nie zdążyć na grzeszyć. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2175 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2176 | |
BAN stały
|
Cytat:
A nazywanie zarodka i płodu dzieckiem, to językowa manipulacja i tyle. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2177 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Mnie nie bawią, tylko oburzają, bo jednak jest to obrzydliwa manipulacja. I nie mogę zrozumieć dlaczego tą manipulację wpycha się dzieciom.
![]() |
#2178 |
Raczkowanie
|
![]()
Kobieta w ciąży z ciężko chorym dzieckiem, które będzie wymagało ciągłej opieki:
Opcja nr 1 - dziecko się rodzi Zyski: dziecko sobie pożyje - krócej lub dłużej i mniej lub bardziej świadome otaczającej je rzeczywistości. wszystko zależy od stanu Straty: kompletna dezintegracja życia najbliższych członków rodziny (przynajmniej 2 osób - rodziców). potencjalnie duże wydatki, utrudnienie życia zawodowego, towarzyskiego, zmęczenie psychiczne/fizyczne, ogólne ograniczenie stylu życia. bilans zyski-straty 1:2 1: 3/0:3 jeśli dziecko ma chorobę sprawiającą duży ból fizyczny (wpisałam dwie opcje, bo ciężko mi zdecydować, czy mając wybór chciałabym się urodzić i cierpieć, czy w ogóle nie przychodzić na ten świat) Opcja nr 2 - świadoma aborcja Zyski: rodzice nie zniszczą sobie życia Straty: dziecko się nie narodzi bilans zyski-straty 2-1 albo 3-0 jeśli zakładamy, że lepiej nie rodzić się wcale, niż żyć i cierpieć przez chorobę opcja nr 2 > opcja nr 1 Pewnie zostanę zlinczowana, ale piszę prawdę. To czysto logiczna analiza bez mieszania w to żadnych facetów biegających po wodzie i innych cudów na kiju. Nie kwestionuję tego, że rodzice będą kochać takie dziecko. Ale jak ktoś mi powie, że jest w pełni szczęśliwy w sytuacji, gdy musi całkowicie podporządkować komuś całe swoje życie i nic nie żałuje, to wybaczcie, ale nie uwierzę.
Domyślnie piszę to z myślą o dzieciach z chorobami, które wymagają przewlekłego drogiego leczenia i opieki przez swoją niesamodzielność. Moim zdaniem w kwestii aborcji powinna być wolna droga wyboru. Jeśli ktoś czuje, że jest w stanie udźwignąć ten ciężar (ciężar choroby) i podoła temu psychicznie i finansowo, to bardzo proszę. Ale jeśli ktoś nie czuje się na siłach, to powinien móc dokonać aborcji bez żadnych prawnych represji. Mam wrażenie, że te wszystkie organizacje pro-life skupiają się tylko na życiu płodowym takich chorych dzieci, a zapominają, że potem ktoś (nie oni) będzie musiał na co dzień żyć z tą chorobą. Nie jestem ekspertem z embriologii i nie będę przytaczać żadnych artykułów, ale wykonano masę badań świadczących o tym, że do ~7 miesiąca płód jest w stanie całkowitej nieświadomości - nie odczuwa bólu i nie wie, co się dzieje, więc praktycznie jest mu wszystko jedno na temat aborcji, bo i tak się o tym nie dowie. Uważam, że na temat ciąży, porodu etc powinny publicznie wypowiadać się tylko osoby, które faktycznie posiadają na ten temat jakąś dającą się podeprzeć wiedzę - lekarze, biolodzy, etc. Polityk po dziennikarstwie, czy tam prawie (bo większość z nich kończy tego typu wydziały) wypowiadający się w roli eksperta na te tematy to jakiś żart. Nie wspominając o facetach w sutannach (i niby w celibacie), którzy robią z siebie ekspertów od związków i narodzin. Można też w drugą stronę - czy lekarz ginekolog robiący się na eksperta od prawa byłby wiarygodny? Dla mnie nie. Nie mam nic przeciwko wyznawcom żadnej religii, dopóki są w stanie uszanować, że nie każdy podziela ich poglądy i nie wymuszają nic na innych. Ale jestem uczulona na katofaszyzm i jak słucham sobie w ostatnich latach wypowiedzi co poniektórych polityków, to utwierdzam się w przekonaniu, że za kilka lat wyjadę z tego kraju i nie wrócę. |
![]() ![]() |
![]() |
#2179 |
BAN stały
|
Koleżanka ma chore dziecko które nie chodzi,oraz ma sparazliżowana rączkę.
Dostaje na niego około 2 tyś. złotych ale rechalbilitacje,dojazdy szyny żeby chodził itd. to bardzo duże pieniądze,ogólnie jest szansa żeby chodził. Nie wiedziała też,że urodzi się chory ale gdyby wiedziała to i tak by urodziła.Wiem,że to duże poświęcenie z jej strony ma pomoc w swoim chłopaku,oczywiście.kobie ta powinna mieć wybór. |
![]() ![]() |
![]() |
#2180 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Dlatego możliwość dokonania wyboru i wsparcie bez względu na to którego wyboru się zamierza dokonać/dokonało jest tak ważne.
![]() |
#2181 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2182 |
po drugiej stronie szafy
|
Tinker, słowo "niektóre" przeoczyłaś? Są ludzie, dla których to jest dziecko, są ludzie, dla których terminacja to jest przerwanie życia dziecku, którym ciężko się z tym pogodzić, mimo przekonania że to będzie/była najlepsza decyzja i dla tego dziecka i dla nich.
Dlatego ważna jest możliwość samodzielnego decydowania, bez żadnego nacisku w żadną stronę.
#2183 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2184 |
Konto usunięte
|
Nie istnieją żadne badania, które by potwierdzały istnienie syndromu.
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2185 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2186 |
BAN stały
|
[1=7cd1d0bf3fc279e4e45587f 61c3d7242fa9c0a30;7779229 6]Syndrom poaborcyjny dotyczy kobiet, ktore nie chcialy dokonac aborcji, zostaly zmuszone przez partnera, sytuacje zyciowa, uwazaja ze plod to dziecko, a aborcja morderstwem. Wtedy taki syndrom dotknie kobiete, bo to najzwyczajniejsze wyrzutu sumienia. Ale jak ktos chce aborcji i ma inne podejscie do tego to bedzie zyc dalej normalnie. Niektore kobiety same pociagiem jezdza na aborcje i wracaja. Bez wsparcia i pomocy kogos
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] A myślisz,że da kobiety które w ogóle nie mają wyrzutów sumienia? Bo gdzie się czyta i gdzie się słyszy to zazwyczaj każda żałuję,ale akurat nie znam osobiście ani jednej kobiety która usunęła ciążę ale ciekawi mnie jak to wygląda w rzeczywistości. Czy sumienie tej kobiety nie męczy,bo niby większość się później zastanawia jak takiego dziecko by wyglądało gdyby miało kilka lat.Chyba,że to też tylko pokoloryzowane jest za bardzo. |
![]() ![]() |
![]() |
#2187 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=657750 Przeczytaj caly watek, pojawiaja sie glosy kpbiet, ktore ciesza sie, ze usunely ciaze i zamiast wyrzutow sumienia czuja ulge Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez 7cd1d0bf3fc279e4e45587f61c3d7242fa9c0a30 Czas edycji: 2017-10-08 o 11:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2188 |
po drugiej stronie szafy
|
Oczywiście że są.
#2189 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego jedna ma już swoje dzieci, a druga właśnie jest w ciąży. Chcianej i zdrowej ciąży. Bo jedna usunela, dlatego,że nie chciała teraz dziecka, nie miała warunków i pieniędzy, a Antykoncepcja zawiodła. Druga. Z powodu choroby płodu. I zgadzam się z tym,że aborcji trzeba być pewnym w 100% nie można mieć ani chwili niepewności czy zawahania. To musi być decyzja kobiety, nie może być do tego zmuszona przez np. Partnera.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2017-10-08 o 11:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2190 |
BAN stały
|
Rozumiem czyli jednak są takie kobiety,zaraz przeczytam wątek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:51.