Aborcja - wątek zbiorczy. Część 2. - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-10-07, 17:13   #2161
Onnaa88
BAN stały

Dot.: Wrażenia z powrotu do Polski-dla byłych emigrantów

Cytat:
Napisane przez malgo96 Pokaż wiadomość
Ty tak na serio?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Tak a co ? film jest oparty na prawdziwych wydarzeniach.
Druga kwestia większość chyba wie jakie są kolejki do lekarzy jak lekarze traktują kobiety na porodówkach ?

Edytowane przez Onnaa88
Czas edycji: 2017-10-07 o 17:16
Onnaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-07, 17:53   #2162
7cd1d0bf3fc279e4e45587f61c3d7242fa9c0a30
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Onnaa88 Pokaż wiadomość
Heh nie ale pokazuje obraz lekarzy,szpitali,aborcje, łapówki itd.
Co ciekawe z opowieści osób które niestety musiały w szpitalu przebywać itd.wszystko się w filmie zgadzało
Bo jak mozna plód wyrzucic z odpadkami medycznymi 😂

---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

Cytat:
Druga kwestia większość chyba wie jakie są kolejki do lekarzy jak lekarze traktują kobiety na porodówkach ?
Oparty na prawdziwych wydarzeniach jak horrory xD
Dlatego najlepiej kazac rodzic kobietom na takich porodowkach

Edytowane przez 7cd1d0bf3fc279e4e45587f61c3d7242fa9c0a30
Czas edycji: 2017-10-07 o 17:55
7cd1d0bf3fc279e4e45587f61c3d7242fa9c0a30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-07, 18:10   #2163
malgo96
Zadomowienie

Cytat:

A nic. Jestem w szoku ze ktoś nabiera zdania na temat aborcji poprzez film. I to jeszcze TEN film, który jest delikatnie mówiąc tragiczny, nie wiem ile ma w ogóle dobrych opinii Xd
Są tam skrajne podkoloryzowane przypadki, reszta czyli wiele innych jest nie ukazana

malgo96 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-07, 18:26   #2164
elvegirl
po drugiej stronie szafy

To Onnaa, w jej przypadku to nie dziwi.
Stary 2017-10-07, 18:42   #2165
Onnaa88
BAN stały

Cytat:
Napisane przez malgo96 Pokaż wiadomość
A nic. Jestem w szoku ze ktoś nabiera zdania na temat aborcji poprzez film. I to jeszcze TEN film, który jest delikatnie mówiąc tragiczny, nie wiem ile ma w ogóle dobrych opinii Xd
Są tam skrajne podkoloryzowane przypadki, reszta czyli wiele innych jest nie ukazana

Zdania na temat tego filmu są podzielone,opinie różne nie tylko aborcja ale też inne rzeczy pokazane w tym filmie,dużo jest filmów o aborcji np.niemy krzyk ja nie jestem w stanie tego oglądać więc jak mam zdanie na ten temat wyrazić?
Mnie to trochę jednak szokuje,dlatego nazbieram zdania oglądając film

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

[1=7cd1d0bf3fc279e4e45587f 61c3d7242fa9c0a30;7778084 1]Bo jak mozna plód wyrzucic z odpadkami medycznymi 😂

---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

Oparty na prawdziwych wydarzeniach jak horrory xD
Dlatego najlepiej kazac rodzic kobietom na takich porodowkach
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

Znam tylko dwa horrory oparte na prawdziwych wydarzeniach

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

Was takie rzeczy nie szokują?
No to chyba ja jestem jakaś dziwna
Nie tylko filmy,książki artykuły czytałam wiele razy jak to wygląda dla mnie to okropne.Dlatego aborcja jak dla mnie tylko w uzasadnionych przypadkach gwałt,choroba genetyczna chociaż pewnie nie miałabym sumienia nawet takie dziecko usunąć
Stary 2017-10-07, 18:46   #2166
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:
Zdania na temat tego filmu są podzielone,opinie różne nie tylko aborcja ale też inne rzeczy pokazane w tym filmie,dużo jest filmów o aborcji np.niemy krzyk ja nie jestem w stanie tego oglądać więc jak mam zdanie na ten temat wyrazić?

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

Niemy krzyk to nie jest film o aborcji w 9 (lub 12, zależy od miejsca) tygodniu, w jakim się aborcji dokonuje, tylko aborcja na dużo starszym plodzie. To jest właśnie propaganda - biedny dzidziuś, krwawa masa, rozrywanie. A tak naprawdę, to w 9 tygodniu zarodek mierzy 2,5 cm. W większości przypadków stosuje się aborcję farmakologiczną, wywołuje się poronienie poprzez wywołanie skurczy (skurczów?) i to WCZEŚNIEJ, a nie w ostatniej chwili.
A więc - niemy krzyk po prostu kłamie.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-07, 18:54   #2167
Konto usunięte

Cytat:

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

Nie tylko filmy,książki artykuły czytałam wiele razy jak to wygląda dla mnie to okropne.Dlatego aborcja jak dla mnie tylko w uzasadnionych przypadkach gwałt,choroba genetyczna chociaż pewnie nie miałabym sumienia nawet takie dziecko usunąć
Nie szokuja. Niemym krzykiem nawet nie warto sobie tylka zawracac, granie na emocjach przeklamujac fakty nie jest zadnym argumentem. No to ty rob aborcje w uzasadnionych przypadkach. Wedlug swojego sumienia.
Troche dziwne, ze przeciwnicy aborcji tak bardzo gloryfikuja plody. Dopoki sie nie urodza.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-10-07, 19:10   #2168
Onnaa88
BAN stały

To tego nawet nawet nie wiedziałam,ale ja ogólnie dość wrażliwa jestem na tego typu rzeczy
Stary 2017-10-07, 19:14   #2169
Konto usunięte

Cytat:
To tego nawet nawet nie wiedziałam,ale ja ogólnie dość wrażliwa jestem na tego typu rzeczy
Mnie ruszaja takie wyglodzone 4 latki (chociaz dzieci nie lubie), dzieci z patologicznych rodzin, ktore nie zaznaly normalnego zycia i te rozrywane przez miny. Ale je pro-lify maja w dupie.

Stary 2017-10-07, 19:30   #2170
Onnaa88
BAN stały

No niestety nie jest to miły widok,w tym roku byłam w Maroko jedna dziewczynka podeszła do mnie i znajomych do stolika chciała drobne ale nie mieliśmy przy sobie już żadnych drobnych pomiędzy nie daliśmy jej nic,to ona do mnie czy może zabrać kawałek calzone z mojego talerza ja mówię,że tak myślała,że to żart niestety wzięła oddaliła się zjadła.Przez pół dnia nie mogłam się pozbierać.
Stary 2017-10-07, 21:13   #2171
MuchaLibre
I tak powiem

Dot.: Aborcja - wątek zbiorczy. Część 2.

"Botoksu" akurat jeszcze nie oglądałem, to się nie mogę odnieść bezpośrednio, ale wiem, że Patryk Vega faktycznie robi wszystkie filmy oparte na faktach:
-"Służby specjalne" - pokazane wszystkie afery od afery FOZZ, poprzez aferę ART-b, aż po "samobójstwo" Leppera. Niemal każda scena nawiązuje do jakiej afery, która miała miejsce naprawdę
-"Pitbull" - ludzie sądzą, że film jest mocno podkoloryzowany, że głupoty, że policja tak nie wygląda, tymczasem wszyscy policjanci w tym filmie autentycznie byli wzorowani na prawdziwych policjantach, w necie można nawet każdego z nich znaleźć z nazwiska i poczytać jego historię
-"Pitbull 2. Nowe porządki" - przedstawienie autentycznie działającej Grupy Mokotowskiej
-"Pitbull 3. Niebezpieczne kobiety" - niektórzy myślą że to ma być film o kobietach w policji, a d...pa, bo główny motyw to przede wszystkim mafia paliwowa i przekręty na VAT-cie.

Natomiast aborcja tak czy siak do któregoś momentu powinna być dopuszczalna legalnie, przede wszystkim żeby zapobiegać robienia jej metodami "chałupniczymi". To zawsze powinien być zabieg wykonany bezpiecznie pod kontrolą lekarza. A wiadomo że jak kobieta nie chce urodzić, to i tak znajdzie sposób, żeby to załatwić. No i kwestia finansowa, to nie fair, że ludzie bogatsi mogą łatwo wykonać zabieg za granicą, a biedniejszym zostaje kombinowanie. Niechciane dzieci to też nic dobrego. Ile by człowiek nie myślał, tak właśnie wygląda rzeczywistość.
MuchaLibre jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-10-07, 21:21   #2172
Onnaa88
BAN stały

Cytat:
Napisane przez MuchaLibre Pokaż wiadomość
"Botoksu" akurat jeszcze nie oglądałem, to się nie mogę odnieść bezpośrednio, ale wiem, że Patryk Vega faktycznie robi wszystkie filmy oparte na faktach:
-"Służby specjalne" - pokazane wszystkie afery od afery FOZZ, poprzez aferę ART-b, aż po "samobójstwo" Leppera. Niemal każda scena nawiązuje do jakiej afery, która miała miejsce naprawdę
-"Pitbull" - ludzie sądzą, że film jest mocno podkoloryzowany, że głupoty, że policja tak nie wygląda, tymczasem wszyscy policjanci w tym filmie autentycznie byli wzorowani na prawdziwych policjantach, w necie można nawet każdego z nich znaleźć z nazwiska i poczytać jego historię
-"Pitbull 2. Nowe porządki" - przedstawienie autentycznie działającej Grupy Mokotowskiej
-"Pitbull 3. Niebezpieczne kobiety" - niektórzy myślą że to ma być film o kobietach w policji, a d...pa, bo główny motyw to przede wszystkim mafia paliwowa i przekręty na VAT-cie.

Natomiast aborcja tak czy siak do któregoś momentu powinna być dopuszczalna legalnie, przede wszystkim żeby zapobiegać robienia jej metodami "chałupniczymi". To zawsze powinien być zabieg wykonany bezpiecznie pod kontrolą lekarza. A wiadomo że jak kobieta nie chce urodzić, to i tak znajdzie sposób, żeby to załatwić. No i kwestia finansowa, to nie fair, że ludzie bogatsi mogą łatwo wykonać zabieg za granicą, a biedniejszym zostaje kombinowanie. Niechciane dzieci to też nic dobrego. Ile by człowiek nie myślał, tak właśnie wygląda rzeczywistość.
Dzięki lepiej bym tego nie napisała co do mafi paliwowej,znam osobiście chłopaka który miał z tym do czynienia,po sądach sprawy toczą się dalej wiele osób i tak już siedzi w więzieniu,on ucieka jak tylko może obecnie jest w Anglii,boi się że w każdej chwili mogą go zamknąć.
Trochę o tym opowiadał,to mojego exa bliska rodzina była,i jak oglądałam film to byłam w lekkim szoku bo szczerze to myślałam,że on cały czas kłamie a jednak rzeczywistość okazała się inna.
Co do aborcji no niestety masz rację.
Stary 2017-10-07, 21:40   #2173
MuchaLibre
I tak powiem

W "Służbach specjalnych" jeszcze fajne było wymienienie tych wszystkich manipulacji i określeń ze slangu służb: "wyłączenie mordochlapa", "regulowanie przekaziora", "dezinformacja" itd.

I serio zdumiało mnie jak później z jakiegoś programu dowiedziałem się, że faktycznie stosuje się takie metody z tą szpilką w bucie na oszukanie wariografu jak było na filmie. Z tymże są różne wersje, jak np. z zaciskaniem mięśni odbytu. Inna rzecz, że w rzeczywistości wariograf ma niską skuteczność w wykrywaniu kłamstw, jak mówią psychologowie to jest nawet ledwie 60%.
MuchaLibre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-07, 21:47   #2174
Kocurasek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
Tzn. Ona się nawróciła jakoś w wieku 22 lat (wcześniej uprawiała seks z 2 facetami), i owszem, nie uprawiała seksu, ale nie z powodu "czystości" a z czysto prozaicznego powodu - z wagą 140 kg trudno znaleźć faceta, więc po prostu nie miała partnera. Choć gdy pytałam, czy gdyby go znalazła to uprawiałaby seks - odpowiadała, że nie.

Aaaa

Cytat:
Z tego co się kiedyś dowiedziałem można nie być dziewicą/prawiczkiem a zachować "czystość" do ślubu. Bo czystość zachowuje się w sercu . Dokładniej polega to na tym, że człowiek która już się seksował, któregoś dnia postanawia się na nawrócić i czeka z tym do ślubu, zachowuje "czystość w sercu". Dlatego w takim Ruchu Czystych Serc wiele osób już dawno ma inicjację za sobą, ale tak poza tym zachowują "czystość" do ślubu . Owszem można zmienić pogląd, ale twierdzenie że się zachowało czystość do ślubu w takiej sytuacji, to już naprawdę .

Tacy "czyści w sercu" mają nawet swoją idolkę. Anna Golędzinowska, była modelka, która prowadziła hulaszcze życie, ruchając się ze wszystkim co się rusza, wyskakiwała z tortu na imprezie u Berlusconiego. Ale któregoś dnia postanowiła się nawrócić, zachować "czystość" do ślubu. I w ogóle prawie że została świętą. Nawet zaczęła pisać książki typu: "Ocalona z piekła"

Hah, można i tak. Ja tez się spotkałam z twierdzeniami, ze ktoś czystość zachował, bo lodzik, pod paszkę i minetka to przecież dziewictwa nie pozbawia

Cytat:
Napisane przez dogue Pokaż wiadomość
Roman Sklepowicz bodajże.

Dziękuję
Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Człowiek szczerze żałujący za grzechy, który się wyspowiada, odbędzie pokutę, jest z grzechu oczyszczony, prawda? To by się zgadzało.

Zawsze można to zrobić godzinę przed ślubem. Co by nie zdążyć na grzeszyć.

25.08.2012

Aparatka
08.04.2013 Damon Clear (góra)
18.11.2013 aparat metalowy mini (dół)

Kocurasek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-07, 22:11   #2175
Onnaa88
BAN stały

Cytat:
W "Służbach specjalnych" jeszcze fajne było wymienienie tych wszystkich manipulacji i określeń ze slangu służb: "wyłączenie mordochlapa", "regulowanie przekaziora", "dezinformacja" itd.

I serio zdumiało mnie jak później z jakiegoś programu dowiedziałem się, że faktycznie stosuje się takie metody z tą szpilką w bucie na oszukanie wariografu jak było na filmie. Z tymże są różne wersje, jak np. z zaciskaniem mięśni odbytu. Inna rzecz, że w rzeczywistości wariograf ma niską skuteczność w wykrywaniu kłamstw, jak mówią psychologowie to jest nawet ledwie 60%.
Dokładnie tak ja miałam podobnie,dlatego są rzeczy które mnie w tych filmach szokują,polecam Botoks wiele ludzi twierdzi,że film beznadziejny ale są podzielone zdania jednak.
Stary 2017-10-08, 05:25   #2176
mariamalaria
BAN stały

Cytat:

Nie. Mnie nie szokują. Lub w takim samym stopniu, jak każda krwawa operacja. A filmiki, w których płód krzyczy, " Mamo! !!" bawią mnie mocno, bo to chamska manipulacja najprostszymi emocjami.
A nazywanie zarodka i płodu dzieckiem, to językowa manipulacja i tyle.
mariamalaria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-08, 07:36   #2177
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez Kocurasek Pokaż wiadomość
Zawsze można to zrobić godzinę przed ślubem. Co by nie zdążyć na grzeszyć.
Pisałam o szczerym żalu za grzechy, prawda?

Cytat:
Napisane przez mariamalaria Pokaż wiadomość
A filmiki, w których płód krzyczy, " Mamo! !!" bawią mnie mocno, bo to chamska manipulacja najprostszymi emocjami.
Mnie nie bawią, tylko oburzają, bo jednak jest to obrzydliwa manipulacja. I nie mogę zrozumieć dlaczego tą manipulację wpycha się dzieciom.
Stary 2017-10-08, 10:10   #2178
archimonde
Raczkowanie

Post Dot.: Aborcja - wątek zbiorczy. Część 2.

Kobieta w ciąży z ciężko chorym dzieckiem, które będzie wymagało ciągłej opieki:

Opcja nr 1 - dziecko się rodzi

Zyski: dziecko sobie pożyje - krócej lub dłużej i mniej lub bardziej świadome otaczającej je rzeczywistości. wszystko zależy od stanu
Straty: kompletna dezintegracja życia najbliższych członków rodziny (przynajmniej 2 osób - rodziców). potencjalnie duże wydatki, utrudnienie życia zawodowego, towarzyskiego, zmęczenie psychiczne/fizyczne, ogólne ograniczenie stylu życia.
bilans zyski-straty 1:2
1: 3/0:3 jeśli dziecko ma chorobę sprawiającą duży ból fizyczny (wpisałam dwie opcje, bo ciężko mi zdecydować, czy mając wybór chciałabym się urodzić i cierpieć, czy w ogóle nie przychodzić na ten świat)

Opcja nr 2 - świadoma aborcja

Zyski: rodzice nie zniszczą sobie życia
Straty: dziecko się nie narodzi
bilans zyski-straty 2-1

albo 3-0 jeśli zakładamy, że lepiej nie rodzić się wcale, niż żyć i cierpieć przez chorobę

opcja nr 2 > opcja nr 1

Pewnie zostanę zlinczowana, ale piszę prawdę. To czysto logiczna analiza bez mieszania w to żadnych facetów biegających po wodzie i innych cudów na kiju.

Nie kwestionuję tego, że rodzice będą kochać takie dziecko. Ale jak ktoś mi powie, że jest w pełni szczęśliwy w sytuacji, gdy musi całkowicie podporządkować komuś całe swoje życie i nic nie żałuje, to wybaczcie, ale nie uwierzę.

Domyślnie piszę to z myślą o dzieciach z chorobami, które wymagają przewlekłego drogiego leczenia i opieki przez swoją niesamodzielność.

Moim zdaniem w kwestii aborcji powinna być wolna droga wyboru. Jeśli ktoś czuje, że jest w stanie udźwignąć ten ciężar (ciężar choroby) i podoła temu psychicznie i finansowo, to bardzo proszę. Ale jeśli ktoś nie czuje się na siłach, to powinien móc dokonać aborcji bez żadnych prawnych represji.

Mam wrażenie, że te wszystkie organizacje pro-life skupiają się tylko na życiu płodowym takich chorych dzieci, a zapominają, że potem ktoś (nie oni) będzie musiał na co dzień żyć z tą chorobą.

Nie jestem ekspertem z embriologii i nie będę przytaczać żadnych artykułów, ale wykonano masę badań świadczących o tym, że do ~7 miesiąca płód jest w stanie całkowitej nieświadomości - nie odczuwa bólu i nie wie, co się dzieje, więc praktycznie jest mu wszystko jedno na temat aborcji, bo i tak się o tym nie dowie.

Uważam, że na temat ciąży, porodu etc powinny publicznie wypowiadać się tylko osoby, które faktycznie posiadają na ten temat jakąś dającą się podeprzeć wiedzę - lekarze, biolodzy, etc. Polityk po dziennikarstwie, czy tam prawie (bo większość z nich kończy tego typu wydziały) wypowiadający się w roli eksperta na te tematy to jakiś żart. Nie wspominając o facetach w sutannach (i niby w celibacie), którzy robią z siebie ekspertów od związków i narodzin. Można też w drugą stronę - czy lekarz ginekolog robiący się na eksperta od prawa byłby wiarygodny? Dla mnie nie.

Nie mam nic przeciwko wyznawcom żadnej religii, dopóki są w stanie uszanować, że nie każdy podziela ich poglądy i nie wymuszają nic na innych. Ale jestem uczulona na katofaszyzm i jak słucham sobie w ostatnich latach wypowiedzi co poniektórych polityków, to utwierdzam się w przekonaniu, że za kilka lat wyjadę z tego kraju i nie wrócę.
archimonde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-08, 10:14   #2179
Onnaa88
BAN stały

Koleżanka ma chore dziecko które nie chodzi,oraz ma sparazliżowana rączkę.
Dostaje na niego około 2 tyś. złotych ale rechalbilitacje,dojazdy szyny żeby chodził itd. to bardzo duże pieniądze,ogólnie jest szansa żeby chodził.
Nie wiedziała też,że urodzi się chory ale gdyby wiedziała to i tak by urodziła.Wiem,że to duże poświęcenie z jej strony ma pomoc w swoim chłopaku,oczywiście.kobie ta powinna mieć wybór.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-10-08, 10:46   #2180
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez archimonde Pokaż wiadomość
(...)jak ktoś mi powie, że jest w pełni szczęśliwy w sytuacji, gdy musi całkowicie podporządkować komuś całe swoje życie i nic nie żałuje, to wybaczcie, ale nie uwierzę.
Ale też nie przeginajmy w drugą stronę, że terminacja to jest takie hop siup i bez skutków dla psychiki. To bardzo trudna decyzja, po podjęciu której niektóre rodziny się zbierają bardzo długo.

Dlatego możliwość dokonania wyboru i wsparcie bez względu na to którego wyboru się zamierza dokonać/dokonało jest tak ważne.
Stary 2017-10-08, 10:52   #2181
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Ale też nie przeginajmy w drugą stronę, że terminacja to jest takie hop siup i bez skutków dla psychiki. To bardzo trudna decyzja, po podjęciu której niektóre rodziny się zbierają bardzo długo.

Dlatego możliwość dokonania wyboru i wsparcie bez względu na to którego wyboru się zamierza dokonać/dokonało jest tak ważne.
Zależy od osoby. Są osoby, dla których terminacja będzie "hop siup", a są takie, dla których to będzie katastrofa, trauma i w ogóle. Nie wspierajmy mitu syndromu postaborcyjnego.

Stary 2017-10-08, 10:57   #2182
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Tinker, słowo "niektóre" przeoczyłaś? Są ludzie, dla których to jest dziecko, są ludzie, dla których terminacja to jest przerwanie życia dziecku, którym ciężko się z tym pogodzić, mimo przekonania że to będzie/była najlepsza decyzja i dla tego dziecka i dla nich.

Dlatego ważna jest możliwość samodzielnego decydowania, bez żadnego nacisku w żadną stronę.
Stary 2017-10-08, 11:00   #2183
Konto usunięte

Cytat:
Zależy od osoby. Są osoby, dla których terminacja będzie "hop siup", a są takie, dla których to będzie katastrofa, trauma i w ogóle. Nie wspierajmy mitu syndromu postaborcyjnego.

Syndrom poaborcyjny dotyczy kobiet, ktore nie chcialy dokonac aborcji, zostaly zmuszone przez partnera, sytuacje zyciowa, uwazaja ze plod to dziecko, a aborcja morderstwem. Wtedy taki syndrom dotknie kobiete, bo to najzwyczajniejsze wyrzutu sumienia. Ale jak ktos chce aborcji i ma inne podejscie do tego to bedzie zyc dalej normalnie. Niektore kobiety same pociagiem jezdza na aborcje i wracaja. Bez wsparcia i pomocy kogos

Stary 2017-10-08, 11:02   #2184
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Nie istnieją żadne badania, które by potwierdzały istnienie syndromu.

Stary 2017-10-08, 11:03   #2185
Konto usunięte

Cytat:
Nie istnieją żadne badania, które by potwierdzały istnienie syndromu.

Bo to zwykle wyrzuty sumienia, ktore zzeraja od srodka.

Stary 2017-10-08, 11:06   #2186
Onnaa88
BAN stały

[1=7cd1d0bf3fc279e4e45587f 61c3d7242fa9c0a30;7779229 6]Syndrom poaborcyjny dotyczy kobiet, ktore nie chcialy dokonac aborcji, zostaly zmuszone przez partnera, sytuacje zyciowa, uwazaja ze plod to dziecko, a aborcja morderstwem. Wtedy taki syndrom dotknie kobiete, bo to najzwyczajniejsze wyrzutu sumienia. Ale jak ktos chce aborcji i ma inne podejscie do tego to bedzie zyc dalej normalnie. Niektore kobiety same pociagiem jezdza na aborcje i wracaja. Bez wsparcia i pomocy kogos

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

A myślisz,że da kobiety które w ogóle nie mają wyrzutów sumienia?
Bo gdzie się czyta i gdzie się słyszy to zazwyczaj każda żałuję,ale akurat nie znam osobiście ani jednej kobiety która usunęła ciążę ale ciekawi mnie jak to wygląda w rzeczywistości.
Czy sumienie tej kobiety nie męczy,bo niby większość się później zastanawia jak takiego dziecko by wyglądało gdyby miało kilka lat.Chyba,że to też tylko pokoloryzowane jest za bardzo.
Stary 2017-10-08, 11:08   #2187
Konto usunięte

Cytat:
Bo gdzie się czyta i gdzie się słyszy to zazwyczaj każda żałuję,ale akurat nie znam osobiście ani jednej kobiety która usunęła ciążę ale ciekawi mnie jak to wygląda w rzeczywistości.
Czy sumienie tej kobiety nie męczy,bo niby większość się później zastanawia jak takiego dziecko by wyglądało gdyby miało kilka lat.Chyba,że to też tylko pokoloryzowane jest za bardzo.
Sa kobiety, ktore nie maja wyrzutow sumienia po aborcji.
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=657750
Przeczytaj caly watek, pojawiaja sie glosy kpbiet, ktore ciesza sie, ze usunely ciaze i zamiast wyrzutow sumienia czuja ulge

Edytowane przez 7cd1d0bf3fc279e4e45587f61c3d7242fa9c0a30
Czas edycji: 2017-10-08 o 11:10
Stary 2017-10-08, 11:09   #2188
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Oczywiście że są.
Stary 2017-10-08, 11:11   #2189
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Ja znam dwie takie osoby. Minęło już kilka lat. Żadna z nich niei żałuje tego, że usunęła ciążę. Miały wtedy po 17 i 20lat.
Z tego jedna ma już swoje dzieci, a druga właśnie jest w ciąży. Chcianej i zdrowej ciąży.
Bo jedna usunela, dlatego,że nie chciała teraz dziecka, nie miała warunków i pieniędzy, a Antykoncepcja zawiodła. Druga. Z powodu choroby płodu.

I zgadzam się z tym,że aborcji trzeba być pewnym w 100% nie można mieć ani chwili niepewności czy zawahania.
To musi być decyzja kobiety, nie może być do tego zmuszona przez np. Partnera..

Edytowane przez xXBlankaXx
Czas edycji: 2017-10-08 o 11:16
xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-08, 11:15   #2190
Onnaa88
BAN stały

Rozumiem czyli jednak są takie kobiety,zaraz przeczytam wątek.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości