Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty 2016:) - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-08, 20:53   #2161
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty

Czeeeść

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
Joann, no to czas na drugiego Przemusia

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Może spotkam się z linczem, ale dla mnie dobra sprawa taka wieksza różnica wieku między dziećmi, nie dośc, że K. jest bardzo samodzielna, wiec nie mam z nia kłopotu i jeszcze pomaga, to zdążyliśmy zatesknic za takim maluszkiem, jestesmy bardziej cierpliwi i jakos inaczej smakuje nam rodzicielstwo. Moja siostra ma dzieci po 2 lata różnicy i jak urodziła najmlodsze, najstarszy tylko co wyszedł z pieluch i ciagle wymagał usypiania, i powiedziała, ze 7 lat ma praktycznie wyjęte z życiorysu .
Tak ostatnio rozmawialiśmy z mężem na temat trzeciego, to też chcielibysmy trochę odczekać, ale wtedy wiekowo juz nie bardzo ,wiec albo szybko trzecie albo wcale
Oj tam z linczem Masz dużo racji, ale prawda jest taka,że każda różnica wieku ma swoje plusy i minusy, każdy wybiera co dla niego najistotniejsze i co mu pasuje Oboje z mężem mamy rodzeństwo starsze o 6/7 lat i wiedząc " z czym to się je" zdecydowaliśmy się na taką różnicę wieku i nie żałujemy, ba, trzecie też byśmy tak chcieli Jeszcze zanim zaszłam w ciążę to mi mama i brat (on ma między dziećmi 5,5 roku różnicy) suszyli głowę,żebym nie czekała tyle co oni. Także każdy powinien decydować według swoich doswiadczeń i oczekiwań

Cytat:
Napisane przez Lola2828 Pokaż wiadomość
U nas dzisiaj była Samara x 1000000 nie wiem co jej było ale już mi psycha siadała nie wiem czy coś ja bolało.... Wstała po 10 było nawet ok poszlysmy na spacer wróciliśmy o 14 i się zaczęło do samego wieczora... Uspokoiła się na godzinę przy karuzeli (nakrecanej) przez godzinę omg była w samych bodach za radą Marci i w sumie nie wiem co pomogło ale w akcie desperacji zamówiliśmy karuzele na baterie ta co Mamusiaczek ale nie różowa 😂 ciekawe jak się sprawdzi... Mam mega doła i pije Carlsberg 0.0 % takiego dorwalam 😀 Marcia udanych wozkowych zakupów niech ci się już nie śnią po nocach Paula ale sobie dogadzasz 😘 Ja też tęsknię za brzuszkiem i patrze z zazdrością na kobiety w ciąży 😊
Cytat:
Może i skok ale jak tak to masakryczny, wydaje mi się że za wcześnie jeszcze na nią ona jest 39 tydzień. Dzień dobry wszystkim gdzie są wszyscy 😀? U nas nocka znośna po tym okropnym dniu pobudka o 3 i 7:30 ale mam nadzieję że jeszcze po pójdzie spać bo ja nie wstaje 😴

Nie dziwi mnie to, podobno ten skok w 3 miesiącu jest najbardziej masakryczny," kryzys laktacyjny" niemal murowany i podobno najwięcej kobiet właśnie wtedy przestaje karmić, za często siegają po butle i się kończy. Także dziewczyny, musimy być silne, przetrwać to, a te co karmią niech się nie załamują, przecież mleka nigdy nie zabraknie, tylko trzeba będzie pewnie ciągle mieć cycowisa

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-08, 21:03   #2162
kaaasi
Zakorzenienie

Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty

Marciar usiadłam na ławce w parku i na karmilam ludzie gdzieś tam chodzili ale byłam tak ubrana ze nawet widać pewnie nie było nie odciagam mleka nie noszę go ze sobą ani nie zamrazam mleka wiec nawet nie myslalam żeby osiągać go na spacer ale zaczął marudzić to stwierdzilam ze pewnie głodny
Zgadzam się z Motylem odnośnie różnicy wieku ciężko mi się dogadać z bratem a jest sporo starszy wiec wg mnie mniejsza różnica jest lepsza ale to chyba można stwierdzić jak człowiek już dorosły...jak byłam mała to mnie nienawidzil bo wszędzie za nim chodziłam on nastolatek a ja ledwo od ziemi odroslam to nie ma się co dziwić

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-08, 21:05   #2163
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lamia12344 Pokaż wiadomość
Z Michałem ok. Łokieć mocno stłuczony, za to ta sierotka zachowuje się jakby miał złamanie z przemieszczeniem upewniłam się za to że nigdy w życiu nie pojadę gdzie indziej na SOR niż do Myślenic. Wizyta razem z RTG trwała 25 minut, a nie 6h jak na Prokocimiu nam się zdarzyło :-o

Mam info dla szczepiacych Infanrixem- 5 w 1. Sanepid wycofał całą partię szczepionek i zaraz będzie problem z dostępnością w aptekach W hurtowniach aktualnie jest niedostępna bo mój Tż dowozi leki do aptek i ma info z pierwszej ręki.

U nas różnica 6 lat i jest masakra... Gdybym miała teraz decydować to wolałabym tak ze 3 lata wcześniej...

Marcia ta narzeczona to sąsiadka mojej teściowej- 6 letnia Amelka mój syn przyszedł ostatnio i oświadczył poważnym głosem że on się z nią ożeni prowadzają się za rączki i kłócą jak stare małżeństwo chociaż nie wiem czy po wczorajszym nie będzie rozwodu

Zuza nadal grzeczna, ale udajcie że tego nie napisałam, bo jej się odmieni
Ojj biedny Michał!

No i co teraz?zamiast 5w1 to 6w1?

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Dobra kupilismy :-D nowy 900zl coletto giovanni babka prowadzi w domu sklep uzywane ma i nowe. Jestem happy

Super Obyś była zadowolona

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
Nie mogę czytać o takich tragediach bo mi serce pęka

W ogóle ostatnio zastanawiałam się z siostrą jak mają takie dzieci na zabitych wsiach czy takich "mało" patologicznych domach (bo o patologicznych nawet nie myślę). One zajmują tyle czasu, logistyki, organizacji której tym ludziom brakuje. Pewnie leżą i płacza a rodzice mają w dupie tylko raz na kilka h nakarmia
ech a mi się przypomina jak osatatnio czytałam o tych domach dziecka w Ugandzie, gdzie dzieci nie płaczą, jest cisza. Bo te dzieci są nauczone,że i tak nikt do nich nie przyjdzie, więc w pewnym momencie przestały płakać. Straszne to jest

Wczoraj oglądałam ten film "Pokój" i strasznie mnie rozbił emocjonalnie. Jest świetny, ale gdybym nie miała jeszcze dzieci to by na mnie nie zrobił takiego wrażenia. A tak to strasznie przeżyłam...

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Hejka

Wpadłam sie pochwalić ze Lilka przeprosiła sie z butelka Alleluja moge isc na paznokcie

Odkładam tego brzdąca do łóżeczka i ide na kanapę do kompa poczytać co tam naskrobalyscie

Sent from my iPhone using Tapatalk
No i to jest dobra wiadomość! Ja np. w środę idę do kosmetyczki, a za tydzień na pazury Jestem matka karmiąca,ale ta butla od czasu do czasu daje mi jednak tę swobodę...a swoboda daje mi szczęście hehe

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
Marciar usiadłam na ławce w parku i na karmilam ludzie gdzieś tam chodzili ale byłam tak ubrana ze nawet widać pewnie nie było nie odciagam mleka nie noszę go ze sobą ani nie zamrazam mleka wiec nawet nie myslalam żeby osiągać go na spacer ale zaczął marudzić to stwierdzilam ze pewnie głodny
Zgadzam się z Motylem odnośnie różnicy wieku ciężko mi się dogadać z bratem a jest sporo starszy wiec wg mnie mniejsza różnica jest lepsza ale to chyba można stwierdzić jak człowiek już dorosły...jak byłam mała to mnie nienawidzil bo wszędzie za nim chodziłam on nastolatek a ja ledwo od ziemi odroslam to nie ma się co dziwić
100% jak u nas. Chociaż kto wie, może jak dzieci tej samej płci to się lepiej dogadają?tego nie wiem. Mimo wszystko moja mama zawsze mówi,że wychowała dwoje jedynaków.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-08, 21:06   #2164
Lola2828
Zadomowienie

Ja puki co mam mało wisa od wczoraj ale za to dużo sciagalam jak widać słusznie dobrze mieć zapas i pobudzać laktacje bo w nocy mi już nie je praktycznie i boję się żeby mleczko nie znikło... Dzisiaj też była Samara ale już nie taka... I od dwóch dni znów ryk przy kąpieli czyli skok jak nic... Ale to dziwne bo ona jest 39 tydzień i teoretycznie wszystkie miała tydzień później...
Stary 2016-05-08, 21:17   #2165
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Dawno mnie tu nie było i trudno mi sie wbić w rozmowę, troszkę was poczytałam. U mnie dsieci odpukać grzeczne , mały sam zasypia położony na łóżku, magiczny 3 miesiąc czyni cuda bóle brzuszkowa minęły.
Niania super mi sie sprawuje dzieci za nią przepadają a ja szczerze ...rozmyślam nad trzecim dzidziusiem chce podobna różnice wieku
MamaKarolci28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-08, 21:20   #2166
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Ojj biedny Michał!

No i co teraz?zamiast 5w1 to 6w1?

Super Obyś była zadowolona

ech a mi się przypomina jak osatatnio czytałam o tych domach dziecka w Ugandzie, gdzie dzieci nie płaczą, jest cisza. Bo te dzieci są nauczone,że i tak nikt do nich nie przyjdzie, więc w pewnym momencie przestały płakać. Straszne to jest

Wczoraj oglądałam ten film "Pokój" i strasznie mnie rozbił emocjonalnie. Jest świetny, ale gdybym nie miała jeszcze dzieci to by na mnie nie zrobił takiego wrażenia. A tak to strasznie przeżyłam...

No i to jest dobra wiadomość! Ja np. w środę idę do kosmetyczki, a za tydzień na pazury Jestem matka karmiąca,ale ta butla od czasu do czasu daje mi jednak tę swobodę...a swoboda daje mi szczęście hehe

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

100% jak u nas. Chociaż kto wie, może jak dzieci tej samej płci to się lepiej dogadają?tego nie wiem. Mimo wszystko moja mama zawsze mówi,że wychowała dwoje jedynaków.
Amen!

A co do roznicy to ja mam 2 lata straszego brata i 6 lat mlodsza siostre i z obojgiem mam swietne relacje Fakt z siostra ta relacja powstala nieco pozniej (gdzies jak ja bylam w liceum) ale od tej pory jest super

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Patrzcie jaka fajna bluza (ja dresiara jestem. lubie bluzy ), ale kurka tyle hajsu?
http://pl.dawanda.com/product/877484...ct_description
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-08, 21:21   #2167
figa84
Zakorzenienie

U nas chyba też skok, w dzień jemy co godzinę, w nocy co 2 już druga noc z rzędu...
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-05-08, 21:34   #2168
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Ja puki co mam mało wisa od wczoraj ale za to dużo sciagalam jak widać słusznie dobrze mieć zapas i pobudzać laktacje bo w nocy mi już nie je praktycznie i boję się żeby mleczko nie znikło... Dzisiaj też była Samara ale już nie taka... I od dwóch dni znów ryk przy kąpieli czyli skok jak nic... Ale to dziwne bo ona jest 39 tydzień i teoretycznie wszystkie miała tydzień później...
Lola to u Was zupełnie noce przespaNe juz ? Sama nie wiem może i powinnam coś odciagac i mrozic ale nie znam się nie bardzo widzę potrzebę albo i ślepa jestem bo kryzysu nie widzę a to pewnie ze zmęczenia póki co przybiera wiec nie będę kombinować może kiedyś później... gdzieś czytałam ze jak dziecko wcześniej urodzone to ma wcześniej ten skok ale pewna nie jestem...

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Ola fajna bluza ale droga masz rację

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-08, 21:36   #2169
joann_
Raczkowanie

Cytat:
Czeeeść

Oj tam z linczem Masz dużo racji, ale prawda jest taka,że każda różnica wieku ma swoje plusy i minusy, każdy wybiera co dla niego najistotniejsze i co mu pasuje Oboje z mężem mamy rodzeństwo starsze o 6/7 lat i wiedząc " z czym to się je" zdecydowaliśmy się na taką różnicę wieku i nie żałujemy, ba, trzecie też byśmy tak chcieli Jeszcze zanim zaszłam w ciążę to mi mama i brat (on ma między dziećmi 5,5 roku różnicy) suszyli głowę,żebym nie czekała tyle co oni. Także każdy powinien decydować według swoich doswiadczeń i oczekiwań

Nie dziwi mnie to, podobno ten skok w 3 miesiącu jest najbardziej masakryczny," kryzys laktacyjny" niemal murowany i podobno najwięcej kobiet właśnie wtedy przestaje karmić, za często siegają po butle i się kończy. Także dziewczyny, musimy być silne, przetrwać to, a te co karmią niech się nie załamują, przecież mleka nigdy nie zabraknie, tylko trzeba będzie pewnie ciągle mieć cycowisa
No patrz, nie wiedziałam o tym kryzysie laktacyjnym, ale na szczęście chyba mnie to nie dotyczy, bo u nas właśnie zakończył się skok (mam nadzieję ), a mleczka duuużo, jak zawsze. Ostatnio mam wrażenie, że Przemo mniej je, a mi cycki czasami wybuchają. I zdarza się, że w nocy muszę trochę ściągać, bo wkładki przeciekają A najśmieszniejsze jest to, że przy okazji jakiejś stresującej sytuacji z Przemciem w roli głównej jak np. szczepienie to mam taki nawał, że hej Szkoda, że te nadmiary muszę wylewać, taki cenny towar
joann_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-08, 21:45   #2170
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Hejka

Wpadłam sie pochwalić ze Lilka przeprosiła sie z butelka Alleluja moge isc na paznokcie

Odkładam tego brzdąca do łóżeczka i ide na kanapę do kompa poczytać co tam naskrobalyscie

Ale zazdroszcze... Ja dalej uwiazana nie ma szans zebym poszla gdzies na dluzej niz 2h ..

Cytat:
Myslalam ze moze pieluszka sie oslanialas jak siasia radzila. Ja woze zes oba

Ale dzien
Za wozkiem musieliśmy troche hechac potem znajomi byli i godzine temu poszli. Zosia spi ja musze jeszcze pare rzeczy ogarnac...
Stary 2016-05-08, 21:56   #2171
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Lola to u Was zupełnie noce przespaNe juz ? Sama nie wiem może i powinnam coś odciagac i mrozic ale nie znam się nie bardzo widzę potrzebę albo i ślepa jestem bo kryzysu nie widzę a to pewnie ze zmęczenia póki co przybiera wiec nie będę kombinować może kiedyś później... gdzieś czytałam ze jak dziecko wcześniej urodzone to ma wcześniej ten skok ale pewna nie jestem...

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Ola fajna bluza ale droga masz rację

Kaaasi ja przy Poli nie odczułam kryzysu ani razu. Teraz tez nie. Zdarza sie ze zamiast budzić sie raz budzi sie dwa albo trzy na jedzenie ale nigdy mleka nie brakowało. Wiec mysle ze ten kryzys nie kazdy musi jakoś odczuwać i nie ma co niepotrzebnie nakręcać sobie laktacji bo to pozniej tez jest problem jak mleka za duzo

ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-08, 21:58   #2172
marciar7
Zakorzenienie

Ja kryzys odczulam podczas skokow jak non stop byla na cycu. Ale to bardziej chyba mialam wrazenie ze cyce flaki to karmi sie ratowalam i w nocy miałam prawie nawal nie mogę soe jakos przyzwyczaić ze cyce nie sa takie pelne tylko normalne..
Stary 2016-05-08, 23:06   #2173
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Hejka

Suuuper

Ola a jakiego Ty masz iPhonea w ogóle? (pytam bo jestem maniak!)

Lamia co Ty mówisz ale coś złego w tych szczepionkach wyszło czy co????????? Zestresowana się czuję, my szczepilismy nią Hanie i za 2 tyg znowu

---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ----------

Cytat:

[/QUOTE]

Właśnie też za pomocą Aninis kupiłam laktator elektryczny bo jak u nas z kp nie było dobrze tak teraz jest masakra a bardzo bym chciała chociaż do pół roku życia karmić choćby z dokarmianiem ale jednak

Pod Twoim wpływem obejrzałam dziś z mężem ten Pokój. Myślę, że ktoś jak Ty, czyli kto ma dziecko już -proszę o zrozumienie- bardziej okazujące uczucia słowa i tak dalej to musi przeżyć strasznie ten film... My też oczywiście patrzylismy na niego przez pryzmat Hani i nas bardzo poruszył aczkolwiek teoretycznie.

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-09, 05:42   #2174
zolii
Raczkowanie

Dzien dobry w ten kiepski dla nas poranek. Chwile nas nie bylo bo trzeba bylo sie ogarnac przed wielka wyprawa do polski. Wszystko poszlo fajnie bez problemu przejechalismy 1200 km I nastepnego dnia pokazal nam sie babel na glowce. Pomyslalam ze to moze potówki czy cus bo w koncu pare godzin w tym nieszczesnym foteliku ale bylo ich coraz wiecej. A dzis juz jestesmy 3 dzien w szpitalu. ..Z ospa
:/

Wysłane z mojego GT-I9195I przy użyciu Tapatalka
zolii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-09, 06:03   #2175
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zolii Pokaż wiadomość
Dzien dobry w ten kiepski dla nas poranek. Chwile nas nie bylo bo trzeba bylo sie ogarnac przed wielka wyprawa do polski. Wszystko poszlo fajnie bez problemu przejechalismy 1200 km I nastepnego dnia pokazal nam sie babel na glowce. Pomyslalam ze to moze potówki czy cus bo w koncu pare godzin w tym nieszczesnym foteliku ale bylo ich coraz wiecej. A dzis juz jestesmy 3 dzien w szpitalu. ..Z ospa

No to pięknie....
Współczuję

Cześć
Wreszcie po 4 dniach poszedł kupon Więc wypisuję się z klubu.Nie jestem do takiego stanu rzeczy przyzwyczajona ale naprawdę 2 dziecko potrafi być od pierwszego całkowicie inne

marcia-0 gratulacje wózka. Od razu poczujesz inny komfort jazdy...Nie przyżywaj tego betonu w Warszawie Teraz jest wiosna to trochę zieleni wszędzie się znajdzie aczkolwiek dalego do leśnej głuszy. Ja tam się cieszę jak bez syreny obejdę 2-3 place zabaw. Bo jak młodsze się rozwyje to już z tym starszym tak szybko do domu nie dojdę...

Ja po cichu też marzę o 3 dziecku-ale ostatnio mama coś tam zagadała i stwierdziła "nie bądź głupia"... nooo iiii zaczęłam mocno rozkminiać. Bo jakby było takie jak Krzyś to śmiało ale jak trafił by się Małgosiowy przypadek to byłoby nam wszystkim BARDZO ciężko...

U nas też skok...mało śpi...jest rozdrażniony przez to, że mało śpi...Ale przynajmniej na wieczór chodzi wcześnie spać. Ja odczuwam czasem taki "niedobór" mleka ale to przewaznie jest spowodowane małą ilością wody jaką wypijam.

My wstępnie ustaliliśmy datę chrztu na 12 czerwca. Czy ktoś oprócz mnie porwał/porywa się na robienie imprezy dla ok 20 w mieszkaniu? Musze tym razem mamę o pomoc poprosić bo nie dam razy sama...

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-05-09, 06:14   #2176
figa84
Zakorzenienie

Cytat:

Współczuję
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-09, 07:04   #2177
Aagaciorek
Zadomowienie

Cytat:

Ojeej, wspolczuje Trzymajcie sie i duzo zdrowka!!
Stary 2016-05-09, 07:05   #2178
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Hejo

Mijka bije rekordy
Zasnęła o 20 i spala ciągiem do 7:30

Chwilo trwaj !!!!!

Zaraz się zbieramy na cwiczonka

Ciekawa jestem ci dzisiaj nowego będzie.
Wczoraj w końcu zamówiłam ten daszek do wózka - po 2 tyg gadania o nim

Jak przyjdzie kurier to się pochwałę nim

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-09, 07:15   #2179
Aagaciorek
Zadomowienie

Badzia, u nas impreza domowa, ale na 10 osob

U nas marudzenie level hard. Moze to ten czwarty skok sie rozpoczyna? No i te rady tesciowej, ze na te placze malego to ona by go kolysala caly czas. Tiaaa tylko ze kolysanie go nie uspokaja :/

Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-09, 07:15   #2180
NanaR
Zadomowienie

Dzień dobry Ja czekam w przychodni na badanie krwi muszę zrobić tsh ft4 i wapń bo jutro mam wizytę u endokrynolog. Może jeszcze morfologia zrobię zobaczę czy anemii nie ma bo jakoś gorzej się czuję i teraz kwestia czy anemia czy może przez to że mam dawkę euthyroxu zmniejszona i tshirt się podwyzszylo.

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-09, 07:17   #2181
Aagaciorek
Zadomowienie

Ogolnie to urlopujemy sie dalej Dzis mamy wizyte u laryngologa, niech sprawdzi to nieszczesne wedzidelko. A jutro ortopeda i kontrola bioderek. Trzymajcie kciuki

Stary 2016-05-09, 07:34   #2182
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aagaciorek Pokaż wiadomość
Ogolnie to urlopujemy sie dalej Dzis mamy wizyte u laryngologa, niech sprawdzi to nieszczesne wedzidelko. A jutro ortopeda i kontrola bioderek. Trzymajcie kciuki

Będą kciuki !!!
A Wy teraz wczoraj się nie chrzciliście?

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-09, 07:44   #2183
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Czeeeść

Bardzo dobrze powiedziane , ja mam 3 młodsze siostry, rok po roku i pamiętam ciągle zmęczona mamę, która niestety czasu miała dla najstarszych znikomo, bo młodsze i niemowlę potrzebują wiecej uwagi , dopiero jak zaczęłyśmy dorastać, więcej wyręczac mamę, zobaczyłysmy, jak cięzko miała i ze posiada ona poczucie humoru . dla nas, czyli dzieci taka sytuacja też łatwa nie była, jak byłyśmy małe, ciagle sie lałyśmy i walczyłysmy o chwile uwagi niestety. dlatego teraz chciałam oszczędzic tego swoim dzieciakom. a czas pokaże, jak wyjdzie.

Motylku, dobrze wiedzieć z tym kryzysem w 3mcu , zauważyłam, ze słabiej z mlekiem, mały sie bardzo denerwuje, bo jest głodny, kopie mnie nawet. Nerwus mały, inne dziecko cierpliwie by ssało, a on jak nie leci to wrzask( tak miał od urodzenia ) i się odrywa. Ajjj... do tego coraz dłuzsze są przerwy nocne, to wydaje mi się, ze i mniej mleka sie produkuje . Ale i tak karmię.
Wczoraj jak mi zasnął o 21:30, to pobudka dopiero o 5, zjadł z 1 piersi, zasnął i po 7 znów na cyca- z tej drugiej to tak mocno leciało, nic dziwnego, tyle godz. nie karmienia, ze kilka min. i M. najedzony, teraz śpi, włączyłam mu karuzelkę i po 2 minutach odpłynął.
Może jestem durna, ale wczoraj miałam doła i ryczałam, jak pomyślałam, ze nadejdzie kiedyś ten moment, ze już nie bede kp . Przy butli M. nie śmieje sie tak słodko jak przy cycu(w ogóle sie nie śmieje), nie przytula, ja go nie mogę tak pogłaskac, nie gadamy sobie .

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

Cytat:
Amen!

A co do roznicy to ja mam 2 lata straszego brata i 6 lat mlodsza siostre i z obojgiem mam swietne relacje Fakt z siostra ta relacja powstala nieco pozniej (gdzies jak ja bylam w liceum) ale od tej pory jest super

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Patrzcie jaka fajna bluza (ja dresiara jestem. lubie bluzy ), ale kurka tyle hajsu?
http://pl.dawanda.com/product/877484...ct_description
Przybij piątkę bluzowa siostro , u mnie bluz wiecej niz eleganckich bluzek, tak sie dziwnie składa .
Fajna, wreszcie ktoś pomyślał, ze dresiary też potrzebuja nakarmic dziecko , ale ja bym nie kupiła, szkoda by mi było tyle wydać, żyd jestem.
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-09, 07:45   #2184
wykalacka
Zadomowienie

Cytat:

ojeju współczuję

Cytat:

kciuki!

Ja dzisiaj do gina idę, troche późno, no ale wczesniej jakoś sie nie udało chociaż nie mam ochoty iść do tej co prowadziła mi ciążę, bo na końcu zawiodłam się na niej, chciałam porady a ta w sumie to olała no ale przeżyję ten ostatni u niej raz
wykalacka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-09, 07:47   #2185
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:

O rany... zdrówka .
A jak długo planowaliście być w PL i co teraz?

Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk.

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
Hejo

Mijka bije rekordy

Chwilo trwaj !!!!!

Wow 😀 super pospała

Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-09, 07:47   #2186
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez joann_ Pokaż wiadomość
No patrz, nie wiedziałam o tym kryzysie laktacyjnym, ale na szczęście chyba mnie to nie dotyczy, bo u nas właśnie zakończył się skok (mam nadzieję ), a mleczka duuużo, jak zawsze. Ostatnio mam wrażenie, że Przemo mniej je, a mi cycki czasami wybuchają. I zdarza się, że w nocy muszę trochę ściągać, bo wkładki przeciekają A najśmieszniejsze jest to, że przy okazji jakiejś stresującej sytuacji z Przemciem w roli głównej jak np. szczepienie to mam taki nawał, że hej Szkoda, że te nadmiary muszę wylewać, taki cenny towar
Ach, zazdroszcze Ci tych nadmiarów mleczka . Ja juz sama nie wiem, czy u mnie coś nie tak jest, genetycznie czy cos , każda z nas, tzn. mama i siostry ma problem z mlekiem , a nie sadzę, zeby każda coś i to samo źle robiła, bo nie miałysmy mozliwości tego skonsutowac w tym samym czasie, nie wiem juz sama.
Stary 2016-05-09, 07:48   #2187
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:

Kciukasy są 👍

Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-09, 07:58   #2188
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:

O matko, zdrówka dla maluszka

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
No to pięknie....
Współczuję

Cześć
Wreszcie po 4 dniach poszedł kupon Więc wypisuję się z klubu.Nie jestem do takiego stanu rzeczy przyzwyczajona ale naprawdę 2 dziecko potrafi być od pierwszego całkowicie inne

marcia-0 gratulacje wózka. Od razu poczujesz inny komfort jazdy...Nie przyżywaj tego betonu w Warszawie Teraz jest wiosna to trochę zieleni wszędzie się znajdzie aczkolwiek dalego do leśnej głuszy. Ja tam się cieszę jak bez syreny obejdę 2-3 place zabaw. Bo jak młodsze się rozwyje to już z tym starszym tak szybko do domu nie dojdę...

Ja po cichu też marzę o 3 dziecku-ale ostatnio mama coś tam zagadała i stwierdziła "nie bądź głupia"... nooo iiii zaczęłam mocno rozkminiać. Bo jakby było takie jak Krzyś to śmiało ale jak trafił by się Małgosiowy przypadek to byłoby nam wszystkim BARDZO ciężko...

U nas też skok...mało śpi...jest rozdrażniony przez to, że mało śpi...Ale przynajmniej na wieczór chodzi wcześnie spać. Ja odczuwam czasem taki "niedobór" mleka ale to przewaznie jest spowodowane małą ilością wody jaką wypijam.

My wstępnie ustaliliśmy datę chrztu na 12 czerwca. Czy ktoś oprócz mnie porwał/porywa się na robienie imprezy dla ok 20 w mieszkaniu? Musze tym razem mamę o pomoc poprosić bo nie dam razy sama...
Badzia, ja sie nie porywam, u mnie z dziećmi będzie coś ponad 20 osób, ale mam za małe mieszkanko, ledwo 10 wcisnełabym i tak jak śledzie a co mówic wiecej .
Na szczęscie pod restauracja jest taki fajny park i plac zabaw wiec dzieciaki nie bedą sie nudziły .

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
Hejo

Mijka bije rekordy

Chwilo trwaj !!!!!

Czyzby magiczny 3 miesiac?

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

Cytat:

Agaciorek wy wszystko hurtowo załatwiacie na urlopie? na długo jestescie w Pl?
Jak Arturek poza marudzeniem?
Stary 2016-05-09, 08:04   #2189
lamia12344
Rozeznanie

Esor ja też muszę zaszczepić za jakieś 2-3 tygodnie Zuzę o chyba pojadę i kupię szczepionkę teraz. Wsadzę do lodówki i poczeka

A z tym wycofaniem to nie wiem o co chodzi, ale te co trafiły do sprzedaży na pewno są bezpieczne.

Noc dobra pobudki jak zawsze, kupa z samego rana, tyle że marudna troszkę, ale póki co do przeżycia...
lamia12344 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-09, 08:09   #2190
NanaR
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wykalacka Pokaż wiadomość
ojeju współczuję

kciuki!

Ja dzisiaj do gina idę, troche późno, no ale wczesniej jakoś sie nie udało chociaż nie mam ochoty iść do tej co prowadziła mi ciążę, bo na końcu zawiodłam się na niej, chciałam porady a ta w sumie to olała no ale przeżyję ten ostatni u niej raz
Ja do giną idę w czwartek będzie ponad 3 miesiące no ale niestety przy 3zmianowej pracy tz ciężko się wstrzelić w termin :-/

Zolii zdrówka dla maluszka

Bedziemy ja robiłam w domu na 18osob i 2 jeszcze by spokojnie weszły a impreza bardzo udana także kciuki napewno się uda

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości