|
|
#2161 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 sezon VI epizod unboxing
Od wczoraj zaczely sie telefony czy rodze.
![]() Juz jak słysze dzwonek telefonu to mnie trzesie. Jak ja nie odbieram to dawaj do męża co sie dzieje ![]() Mowimy ze jak sie urodzi to damy znac ale widze nie kazdy jest w stanie zrozumiec. |
|
|
|
#2162 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja ostatnio wylaczylam tel. Bo tez juz mnie to meczy i codzienne pytania 'jak sie czujesz?'
Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2163 | |
|
Zakorzenienie
|
Jedziemy dzisiaj zapisac sie do nowej przychodni. Uciekamy ze swojej. W tej fajowa pediatra podobno.
Fajnie jest bo zapisuja na konkretną godzine i wtedy wchodzisz. Dodatkowo na stanie w lodowkach asortyment szczepionek. Nie trzeba latać kupować. A propos szczepionek to wczoraj polozną pytałam czy zaufac szpitalnym tych po urodzeniu zaraz to mowiła ze gruźlica jest ok ale wzw b jest w szpitalu z korei i zasugerowala kupno. Tylko lekarz ma wypisac recepte. Ale nie dopytałam kiedy Lekarz w szpitalu? Czy po urodzeniu biegiem do tego pediatry po receptę Orientujecie się dziewczynki? ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
Dokładnie. Ile mozna o to pytać. Ja to jestem na tyle złosliwa ze potem specjalnie nie dam znac co niektorym. Dowiedza sie po tygodniu. Ha! ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Mia jak tam u Was? ️
|
|
|
|
|
#2164 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
To jest chyba najbardziej w☠☠☠☠... ca rzecz pod sloncem. Czy ludzie serio nie ogarniaja, ze jak sie urodzi to sie da znac? To jest tak mega upierdliwe i nieznosne.. :/ Dziewczyny nie dajemy sie! Mnie mama tez katuje teraz codziennie "jak sie czujesz?" |
||
|
|
|
#2165 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A w ogole tez bylam w przychodni bo chcialam zlapac kontakt z polozna. To mnie odeslali zeby przyjsc po porodzie? Wtedy to raczej ona powinna sie pofatygowac do nas przeciez. Nie ogarniam tego Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2166 |
|
Moderatorka z pazurem
|
|
|
|
|
#2167 |
|
Zakorzenienie
|
Witam!
Podczytuję Was od dluzszego czasu, gratuluje wszystkim nowym mamom. Moj termin porodu minal 10 dni temu i mam pytanie do tych ktore mialy indukowany porod czy trwa to duzo dluzej niz taki ktory rozpocznie sie sam? mam cicha nadzieje ze zacznie sie samo. Polozna miesiac temu mowila ze napewno urodze przed terminem, znajomi i rodzina juz powoli przestaja pytac czy urodzilam
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aha czyli to juz mozna wziąć. Ok to trzeba sie bedzie zakrecic i załatwić. |
|
|
|
|
#2169 | |
|
Zadomowienie
|
Mona, dupka lepiej. Wczoraj dostalam tantum rosa z polski (rychlo w czas) i nie wiem czy to pomoglo, czy po prostu samo sie goi, ale juz jest lepiej!! Oby sie ogarnelo szybko
![]() Apropo szczepionek, wiecie ze w irl nie szczepia na gruzlice bo tych szczepionek nie maja?? Z tego co sie orientowalismy to szczepionki na guzlice sa aktualnie tylko w polsce. Facet mi sie wycwanil, pozwolil mi dzis pospac rano, a zeby uspac malego wlaczyl mu kolysanki haha zadzialalo ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
Ja mialam porod indukowany. Ile trwa to zalezy od organizmu. Na kogos moze nie zadzialac nic, a na kogos np. Zel czy co tam podaja, 3h i gotowe wiadomo, ze lepiej jak zacznie sie porod sam, ale tak naprawde wszystko zalezy od organizmu
|
|
|
|
|
#2170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No oczywiscie ze po porodzie to ona do Ciebie ma sie wybrac. Alez te baby czasem same nie wiedza na czym cos polega. Siedza takie w recepcji wiedza jak zarejestrowac ale cos wiecej to jedna druga pyta i najczesciej obie nie wiedza hahaha |
|
|
|
|
#2171 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mialam porod indukowany. Ile trwa to zalezy od organizmu. Na kogos moze nie zadzialac nic, a na kogos np. Zel czy co tam podaja, 3h i gotowe
wiadomo, ze lepiej jak zacznie sie porod sam, ale tak naprawde wszystko zalezy od organizmu[/QUOTE]Tak myślalam czytając wasze opisy. Dowiem się w poniedzialek jak bedzie u mnie bo juz stracilam nadzieje ze urodze wczesniej. Zazdroszcze wam ze macie juz swoje kruszynki przy sobie, te dni po terminie strasznie sie dluza |
|
|
|
#2172 |
|
Moderatorka z pazurem
|
A bylas na IP zrobic chociaz ktg? 10 dni to sporo po terminie. Powinnas to juz skonsultowac z lekarzem.
|
|
|
|
#2173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie czeka się dłużej teraz. A Twój lekarz co mówi?
|
|
|
#2174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moge prosic o dopisanie na pierwszej stronie, o ile nie jest za pozno . Ania 26 lat pierwsze dziecko, dziewczynka TP 2 majChcialabym miec juz to za soba, i tak "mam szczescie" ze w moim szpitalu wywoluja po 2 tygodniach bo czytalam ze sa szpitale ktore czekaja 3 tygodnie, z tym ze po dwoch tygodniach jest juz kontrola co dwa dni. Wiem ze to moze brzmi jak wymowki ale tutaj tak wlasnie prowadzi sie normalna, zdrowa ciaze- 1 lub 2 ugs i spotyka sie tylko polozna. w pierwszym i drugim trymestrze bylismy w Polsce na dodatkowych badaniach i usg no ale na koncowce to balam sie juz tak daleko jechac. Edytowane przez anulus17 Czas edycji: 2016-05-12 o 12:20 Powód: dopisanie |
|
|
|
|
#2175 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko raz na tydzień? A tego bitter lemon to ile pić? Dużo?
|
|
|
#2176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(((Trochę dzisiaj poczytałam o nacinaniu i oczywiście to tylko u nas tną jak leci, lepiej jest pęknąć bo pękają tylko te pierwsze błonki a nacinają całe mięśnie i dlatego gorzej się to znosi, nie wiem czy dam radę funkcjonować normalnie później (w sensie w łóżku ( już powiedziałam chłopu że musi sobie inną babę znaleźć ((( )
|
|
|
|
|
#2177 |
|
Moderatorka z pazurem
|
Anulus, a czekasz na corcie czy synka? Zaraz cie dopisze tylko potrzebuje wiedziec na jaki kolor was ciachnac
|
|
|
|
#2178 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, takie krepujace pytanie. Czy któraś z was walczy z hemoroidami po porodzie? Bo mi to chyba przypadło w udziale. Wylazlo mi coś na zewnątrz, wcześniej nie bolało i było miękkie, a dzisiaj zaczyna boleć:/ super, kolejna dolegliwość do kolekcji...
|
|
|
|
#2179 |
|
Zadomowienie
|
My jeszcze nie kąpaliśmy Uli, przecieramy ja tylko. Wykąpiemy jak kikut odpadnie.
Jej skora jest w o niebo lepszym stanie niz była skora starszaka kapanego prawie codziennie od poczatku., |
|
|
|
#2180 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Że pęknięcie jest zazwyczaj dużo delikatniejsze niż nacięcie Dlaczego się tak martwisz? To dopiero kilka dni, chyba wszystko wróci do normy? Boisz się bólu czy tego, że nie będziesz odczuwała przyjemności podczas seksu?
|
|
|
#2181 |
|
Zadomowienie
|
Temat był wałkowany milion razy, ale nie mam jak przekopać forum więc proszę o wyrozumiałość: czym smarujecie buziaka maluchów przed wyjściem na spacer?
|
#2182 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
U nas była tylko jedna krótka kąpiel. W szpitalu też tylko po porodzie go umyli i więcej nie Bólu zdecydowanie. Po pierwszym porodzie widziałam różnice więc teraz będzie pewnie jeszcze gorzej no ale zobaczymy za jakiś czas |
||
|
|
|
#2183 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2184 |
|
Moderatorka z pazurem
|
Idac sladem Mony, zapisalam w kalendarzu termin cc. Licze ze malizna do tego czasu zechce posiedziec w brzuszku
![]()
|
|
|
|
#2185 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2186 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W irl zazwyczaj nie tna, wola jak peka, ale z tego co pamietam(bo na tym etapie bylam juz prawie po drugiej stronie) to bylo bezpieczniej mnie naciac niestety.. Tez przez ostatnie dni czytalam i ryczalam. Poki co staram sie o tym nie myslec, jak bedzie problem to wtedy bede znowu sie zalamywac ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Cytat:
Czuje Twoj bol mala.. Ja w koncu siedze inaczej niz na jednym posladku. Nawet w nocy dalam rade wstac po malego. |
||
|
|
|
#2187 |
|
Zadomowienie
|
Ja przy pierwszym porodzie miałam nacięcie, teraz peklam lekko. I teraz komfort jest o wiele, wiele większy.
|
|
|
|
#2188 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2189 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynka, chyba Lena
|
|
|
|
#2190 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:16.

️

i mam pytanie do tych ktore mialy indukowany porod czy trwa to duzo dluzej niz taki ktory rozpocznie sie sam? mam cicha nadzieje ze zacznie sie samo. Polozna miesiac temu mowila ze napewno urodze przed terminem, znajomi i rodzina juz powoli przestaja pytac czy urodzilam

Nie czeka się dłużej teraz.
. Ania 26 lat pierwsze dziecko, dziewczynka TP 2 maj
a konkretniej tylko z przecierania ciepla woda. Zaskoczyli mnie bo tutaj dopoki pepek nie.odpadnie nie kapie sie dziecka, tylko przeciera myjka i odswieza. Pozniej kapiel tylko 1x w tygodniu. Odradzaja wszelkie dodatki do kapania, chyba ze ma sucha skore to wtedy eko najlepiej.. w sumie dla mnie poki co to taka lepsza opcja, bo nie bede sie az tak stresowac jeszcze kapiela ^^ Dzidek zrzucil wage o 200 gram, ale mam nadzieje ze nabierze z powrotem..
tylko raz na tydzień?
(((

Że pęknięcie jest zazwyczaj dużo delikatniejsze niż nacięcie