|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2161 |
Raczkowanie
|
Dot.: Bierzemy tabletki antykoncepcyjne i NIE jesteśmy w ciąży-wątek ANTYschizowy ;)
Dziękuje za odpowiedz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2162 |
Czarna owca
|
Dot.: Bierzemy tabletki antykoncepcyjne i NIE jesteśmy w ciąży-wątek ANTYschizowy ;)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2163 |
Raczkowanie
|
W ma któraś z Was pomysł co z tym zrobić, albo może miała podobnie? Mam wrażenie ze to się tylko nasila, bardziej obfite niż moje dotychczasowe krwawienia z odstawienia, brak innych dolegliwości np ból brzucha, tylko ciagle krwawię...
bardzo się martwię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2164 |
Przyczajenie
|
przestało mi lecieć ale dziś zaczynam już tabletki placebo. jakbym nie dostała krwawienia z odstawienia to co robić ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak się nie pojawi krwawienie, to nic nie rób. Bierz dalej tabletki. Czasem tak się zdarza. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2166 |
Przyczajenie
|
Oki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2167 |
Czarna owca
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2168 |
Raczkowanie
|
Hej, u mnie krwawienie dalej i bez zmian. Dzisiaj 14 tabletka. Mam możliwość iść do lekarza dzisiaj - ale pan dr powiedział ze zapisze mi „coś dodatkowego” do moich tabletek żebym przestała krwawić...
myślicie żeby iść dzisiaj i brać coś dodatkowego czy poczekać jeszcze do poniedziałku, może to jakoś samo się zatrzyma i niepotrzebna będzie zmiana tabletek? ![]() Co myślicie? Czy takie krwawienie z odstawienia w połowie opakowania oznacza ze mam za mało hormonów w tabletkach i muszę brać mocniejsze? Czy o tym świadczy tylko plamienie, a krwawienie to niepokojący objaw? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2169 |
Konto usunięte
|
Przychodzę z najbardziej banalnym pytaniem jakie można tu zadać. Ale jestem "lękowcem" nie uwierzę w to co wygoogluje, a wam ufam
![]() Wczoraj pierwszy raz w życiu zdarzyło mi się zapomnieć tabletki. Po ilu dniach regularnego brania będę znowu bezpieczna? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2170 |
Zakorzenienie
|
[1=1b006c1cc4b33fb32b0a741 c96d131cb0dc83f78_5f5d531 644303;85394176]Przychodzę z najbardziej banalnym pytaniem jakie można tu zadać. Ale jestem "lękowcem" nie uwierzę w to co wygoogluje, a wam ufam
![]() Wczoraj pierwszy raz w życiu zdarzyło mi się zapomnieć tabletki. Po ilu dniach regularnego brania będę znowu bezpieczna?[/QUOTE] A ktory to tydzien blistra? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2171 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, błagam powiedzcie mi coś
![]() Ginekolog powiedział ze âjednak wtorek/środaâ, idę do niego bez kolejki, wiec tak przekłada ten czas kiedy mnie przyjmie ehh. Ale mam wrażenie, ze on to olał... a ja już 4 dzień z rzędu krwawię (nawet krwawienie z odstawienia trwa u mnie 3, góra 4 dni gdzie 3 i 4 to już plamienie). Czy to może być oznaka ciąży? Boje się tak bardzo ![]() Pomocy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2172 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Pierwszy. To miała być druga tabletka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2173 |
Raczkowanie
|
Dodam jeszcze raz
![]() W panice nawet chciałam jechać na izbę przyjęć żeby może dostać coś przeciw krawaieniu, ale od znajomego usłyszałam ze nie przyjmą mnie tam z tym. Obfitość to około 60% okresu. Nie zapowiada się żeby się kończyło, wręcz przeciwnie. Co to może być ;( |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2174 |
Przyczajenie
|
wczoraj lub przedwczoraj przestałam plamic. dzisiaj wezmę 3 tabletkę placebo i zaczęło mi lecieć zaczyna się jak moje standardowe krwaiwenie z odstawienia więc przyjąć że to właśnie ono czy jakieś dalsze plamienie.. bo w ostatnim czasie krwaiwenie z odstawienia dostawalam w poniedziałek / wtorek a nie sobotę. A Tym razem krew jest bardziej czerwona i bez dodatku śluzu
---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- kurde brzuch boli jak na krwawienie z odstawienia już zaczynało lecieć i przestało. nie ogarniam teraz czy to nadal plamienie czy jak to się rozwinie uznać za krwawienie... moje krwaiwenia z odstawienia są skąpe więc chyba w razie czego mogę uznać ze było to krwawienie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2175 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- [1=1b006c1cc4b33fb32b0a741 c96d131cb0dc83f78_5f5d531 644303;85394871]Pierwszy. To miała być druga tabletka[/QUOTE]W ulotce są wszystkie informacje. W takim razie tydzień dodatkowego zabezpieczenia i będzie ok. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2176 |
Raczkowanie
|
BARDZO dziekuje za odpowiedz! Bo ja już nie mogę na miejscu wysiedzieć...
przeczytałam w wątkach tutaj ze to może oznaczać ze trzeba zmienić tabletki... tylko ze plamienie, a to jest normalne w miarę obfite krwawienie. Będę obserwować... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2177 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2178 |
Raczkowanie
|
Jeszcze raz dziękuje... ulżyło mi. Przyzwyczaiłam się chyba ze do tej pory miałam wszystko jak w zegarku, a tu taki wybryk organizmu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2179 |
Zakorzenienie
|
Niedługo zmieniam tabletki, najlepiej wybrać je do końca razem z placebo i zacząć nowe opakowanie innych czy nowe opakowanie zacząc po ostatniej aktywnej tabletce starego ? Czy to w ogóle jest bez różnicy i będzie tak samo? Zmieniam z 24+4 na 21+7
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2180 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny to znowu ja... i znowu potrzebuje pomocy
![]() Trafiłam jednak to lekarza. To jakiś znajomy znajomego, zgodził się mnie przyjąć. Od razu, co zauważyłam - bardzo przeciwny tabletkom, âbo takâ. Nie miał czasu mnie zbadać, powiedziałam mu ze krwawię już 6 dzień z rzędu, co robic. Dostałam reprymendę ze tabletki to najgorsze zło, ze mam natychmiast, od jutra odstawić. A jestem teraz przy 16/24. Krawaienie bez zmian, mam wrażenie ze wręcz się lekko nasiliło, no normalne takie jak z odstawienia, krew, skrzepy... I mam dylemat - odstawiać? Powiem Wam, ze bardzo nie chce. Jak myśle o tym ze znowu miałabym mieć okres co 2 miesiące, czasem 3, niespodziewany - bo takie miałam cykle to aż chce mi się płakać. Wiadomo jaki to jest stres związany ze współżyciem (z chłopakiem jestem już ponad 2 lata) dla w miarę młodej dziewczyny, która chce się zabezpieczyć przed ciąża. Moja pani doktor wraca 24.08 dopiero. Czyli dwa tygodnie. Co robic, mimo krwawienia brać normalnie tabletki, przerwa, kolejne opakowanie itp? Czy naprawdę odstawić... zwłaszcza ze obecnie nie mogę sobie pozwolić na ewentualne skutki uboczne odstawienia, bo do końca września pracuje i muszę być na pełnych obrotach i umysłowo i fizycznie... zwłaszcza, ze mam wrażenie, ze ten pan pod względem możliwe ze etycznym jest wielkim wrogiem pigułek. Jak mówiłam, ze odstawię ale od końca września, żeby teraz mi chociaż coś przepisał żeby przestać krwawić... to nie, odstaw. Co mam robic... co Wy, bardziej doświadczone w tych sprawach ode mnie byście zrobiły? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2181 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2182 |
Raczkowanie
|
Tylko ze co teraz robic... będę krwawić przez następne dwa tygodnie?... 24.08 dopiero mam krwawienie z odstawienia - na ostatniej placebo, i tez w ten dzień ide do swojej pani. Jej ufam, ale wyjechała na urlop i nie mam jak nawiązać z nią kontaktu, żadnego...
miałam nadzieje ze chociaż mnie zbada, przepisze cokolwiek żeby to ustało, jedyne co usłyszałam to ze mam âto natychmiast rzucić w choleręâ... nie mam totalnie pojęcia co robic ![]() To wyglada o tyle âciekawieâ, ze po wzięciu tabletki, około godziny 22 zmniejsza się do plamienia, ale rano znowu jakby wszystko rusza i budzę się z zakrwawioną podpaska. Czyli wg Ciebie powinnam nie odstawiać, czekać mimo krwawienia 2 tygodnie na wizytę? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2183 | |
Wilczy kieł
|
Cytat:
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2184 |
Raczkowanie
|
Tylko teraz czekać do 24? To krwawienie nie ustaje, ciagle jest tak samo obfite, normalny âokresâ - już 6 dzień. Jest jakaś szansa ze po przerwie 4 dniowej i zacięciu nowego opakowania przejdzie?
![]() Wiązałam nadzieje z wizyta u tego lekarza, ze przepisze mocniejsze tabletki albo chociaż coś żeby to ustąpiło... a teraz mam tylko jeszcze większe dylematy... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2185 | |
Wilczy kieł
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#2186 |
Zakorzenienie
|
Witam, można dołączyć?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2187 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jestem 10 tygodni po porodzie (ciąża oczywiście planowana) i dopiero biorę 1 opakowanie tabletek anty. Wcześniej przed ciążą brałam tabletki kilka lat ![]() Jakie stosujecie? U mnie Naraya ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2189 |
Konto usunięte
|
Dziękuję ślicznie za odpowiedź
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2190 |
Raczkowanie
|
Sytuacja u mnie się ârozkręcaâ - dalej mocne krwawienie, jak to z odstawienia.
I mam takie pytanie - czy tabletki antykoncepcyjne, jakbym teraz na końcu tego opakowania je odstawiła - skoro są dla mnie âza słabeâ - od tygodnia krwawienie w środku cyklu, nie trzymają go, czy to znaczy ze te słabsze z 0,02mg są dla mnie skreślone na zawsze? Czy po przerwie - jakbym zrobiła taka np pół roku i chciała do nich wrócić? Czy lepiej nie odstawiać, wziąć mocniejsze? Sama już nie wiem, coraz mocniej krwawię, po prostu jak obfite krwawienie z odstawienia a do wizyty u mojej pani jeszcze 2 tygodnie... przecież do tego czasu to ja chyba stracę polowe krwi z organizmu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:29.