![]() |
#2161 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Program 500+ plus offtop ;)
Cytat:
![]() - kosiniakowe, - mieszkania socjalne, dopłaty do czynszu, - stypendia socjalne dla dzieci, - ulgi na przejazdy mpk, pks dla biednych rodzin, - zasiłek celowy na wyprawkę szkolną, - darmowe obiady dla dzieci, - karta dużej rodziny. Żeby dostać powyższe wystarczy z reguły mieć dziecko. Ludziom to się chyba wydaje, że jak nie dostają forsy do łapy, to znaczy, że nie dostają nic. Ja już pisałam o królewnie z pracy mojej mamy, która zrezygnowała, co prawda ze sprzątania, ale wcale ciężko tam nie miała. Z kręgosłupem wszystko ok, widzę po foteczkach na fejsbuniu (wrzucane średnio co dwa dni, główny punkt ałtfitu - szpilki z 10 cm), z wątrobą też problemu nie ma (albo już przyzwyczajona do codziennego chlania) i cóż, wprost stwierdziła, że jej się nie chce pracować za minimalną, skoro ma 1500 na trójeczkę + alimenty z funduszu. Edytowane przez 20160901857 Czas edycji: 2016-06-04 o 20:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2162 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Normalnego człowieka pomoc mobilizuje do działania, odpuszczaja sobie tylko lewusy i społeczne mendy. Wspieranie takich z publicznej kasy jest bezcelowe i szkodliwe dla wszystkich. Edytowane przez dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 Czas edycji: 2016-06-04 o 20:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2163 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2164 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
(Włocławek - moje rejony ![]() Coraz bardziej dramatyczna sytuacja robi się we Włocławku, gdzie po wypłatach z programu 500 plus dochodzi do częstych libacji rodziców. W skrajnych przypadkach dzieci są odbierane. Takich sytuacji było już jednak tak wiele, że placówki opiekuńczo-wychowawcze są przepełnione. Drastycznie wzrosła u nas liczba interwencji związanych z nadużywaniem alkoholu. Część rodziców po prostu się upija. Kiedy porównaliśmy daty tych interwencji z harmonogramem wypłat 500 plus, to niestety okazało się, że do tych zdarzeń dochodzi zaraz po wypłacie pieniędzy - mówi Onetowi Piotr Grudziński, dyrektor Miejskiego Ośrodka Pomocy Rodzinie we Włocławku. - Chodzi przede wszystkim o rodziny, które już korzystają ze świadczeń pomocy społecznej. Najczęściej oprócz pracownika socjalnego mają już przydzielonego asystenta rodziny, co oznacza, że jakieś problemy już w tych rodzinach występują. Nie chcę używać terminu "rodziny patologiczne", ale często to rodziny z jakimiś dysfunkcjami - dodaje. Najbardziej wstrząsająca dla włocławskich pracowników socjalnych była sytuacja z ubiegłego tygodnia, gdy mocno upiła się matka kilkorga dzieci. Miała 3 promile alkoholu. Upił się też jej partner. Pracownicy MOPR wezwali jej brata, żeby zajął się dziećmi. Gdy przyjechał, okazało się, że ma 2,5 promila. Wtedy wezwano jej ojca. Po dotarciu na miejsce również u niego wykryto sporą zawartość alkoholu: 1,5 promila. Policja stwierdziła wtedy, że dzieci muszą trafić do placówki opiekuńczo-wychowawczej. http://wiadomosci.onet.pl/kujawsko-p...libacje/6x4ryd |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2165 |
Wizażowy Kot Igor
|
Ja nie pamiętam. Ale z rozmów ze starszymi od siebie, z dokumentów, książek i lekcji historii wiem, a raczej przeczuwam, jak było. I raczej tez nie chciałabym powrotu tamtych czasów.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
![]() ![]() |
![]() |
#2166 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2167 |
Wizażowy Kot Igor
|
No ja już niedługo emigruję (czy raczej w moim przypadku wracam) i przestaję żyć "pomiędzy". Nie, nie liczę na kokosy bo wiem, jak jest i doświadczyłam. Ale pragnę spokoju, stabilizacji i normalnych ludzi w rządzie. A odkąd sięgam pamięcią- nigdy tego w Polsce nie było. A szkoda bo to jest naprawdę wspaniały kraj, który kocham.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
![]() ![]() |
![]() |
#2168 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale lepiej nie podsuwać żadnych pomysłów tym orłom ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2169 |
Wizażowy Kot Igor
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;6133075 6]To żarty sa przecież.[/QUOTE]
Przez chwilkę też się dałam nabrać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2170 |
Konto usunięte
|
Kontroli będzie niewiele, była już jakas informacja ze głównie w przypadku osób pobierających inne zasiłki i to nie ot tak.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2171 |
Konto usunięte
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;6133075 6]To żarty sa przecież.
Ale lepiej nie podsuwać żadnych pomysłów tym orłom ![]() To byłby akurat bardzo dobry krok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2172 |
Konto usunięte
|
[1=0235a76bf37a0c9e786a33d 682e03cfb1aa33c8b_653ef22 455ebf;61331041]To byłby akurat bardzo dobry krok
![]() W sumie racja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2173 |
Konto usunięte
|
Poza tym ciężko będzie udowodnić, że pieniądze są marnotrawione. Rodzic powie, że kupił samochód, żeby wozić dziecko do szkoły/przedszkola i jak urzędnik udowodni, że jest inaczej?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2174 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
I w wiekszosci pracy jest stres i sa jakies minusy-albo uzerasz sie z klientami, albo szefostwo stawia nierealne cele,albo jest mobbing, albo ciezko pracujesz fizycznie, albo wyrabiasz nadgodziny bez zaplaty itp Naprawde ide o zaklad, ze idealne miesjca pracy stanowia mniej niz 50% i co w zwiazku z tym? Ludzie maja nie pracowac ? Panstwo powinno walczyc z chorymi pracodawcami ale uwazac,ze ktos rzuca robote bo jest ciezka i to normalne i bardzo dobrze ,ze tak zrobil to nie jest normalne, bo ludzie ktorzy pracuja na budowach, wykladajacy towar w sklepie itp tez sa potrzebni - powinno sie chronic ich zdrowie jak najbardziej sie da ale niestety w 100% nie jest to mozliwe - tak jak w pracy przy kompie psuje sie wzrok ( i kregoslup troch etez) i niesttey nic sie na to nie poradzi - ot zycie. I pracuje sie po to,zeby zyc a nie dlatego,ze to fajne i przyjemne ![]() No bo wyobrazmy sobie swiat,gdzie nagle nikt fizycznie nie bedzie pracowal bo to takie ciezkie ![]() Cytat:
![]() serio ludzie w krakowie czy warszawie tez maja problemy z tym,ze niecierpia swojej pracy,mobiingiem czy nieplatnymi nadgodzinami Zgodne sie,ze ogolnei kulura pracy i mentalnosc ludzi musi sie zmienic, ale poki co nic sie w tym kierunku nie dzieje - po czesci dlatego,ze wielu maganerow/szefow to wlasnie takie karyny i janusze co to czuja,ze im sie wszytsko nalezy i niby stekaja jak sa na dole drabinki ale jak sie dostana troche wyzej to tez wyzysuka tych na dole bo oni sa szefami i musza miec na kolejne ...[tu wstaw dowolna rzecz-ferrari,wczasy itp zawsze cos sie znajdzie i zawsze ludzie beda chcieli wiecej], a zasilki (duze) za nic to najprostsza droga ,zeby ludzi zepsuc i przyzwyczaic,ze zbytki maja za darmo a nie ,ze musza na nie zapracowac, i potem ludzie anwet nie umieja kasa zarzadzac bo jak z nieba splywa,a co nie wydzadza na bzdury to i tak nie bedzie problemu bo ktos ich nakarmi i jeszcze dolozy wiecej no i zasilki nie sa rozwiazaniem problemu kijowych pracodawcow bo jak nagle 20% ludzi rzuci prace to co 80 ma ich utrzymywac ? a jak 50% stwierdzi,ze ich praca jest za ciezka to oc ? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2175 |
Konto usunięte
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;6133075 6]To żarty sa przecież.
Ale lepiej nie podsuwać żadnych pomysłów tym orłom ![]() Wiem ale fajnie się czyta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2176 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Dodać do tego dezinformację która siali partyjniacy z przed 89 i finał jest jaki jest. Zapaść intelektualna i mieszanie pojęć, zgoda na powszechną katechezę (to akurat Mazowiecki z kontynuatorką Suchocką). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2177 | |
dead & alive
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2178 |
BAN stały
|
Ojciec zazwyczaj pracuje od rana do wieczora.
Więc pomoc ojca jest znikoma ---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- Oczywiście znam takiego jednego ![]() Ale to sporadyczne przypadki |
![]() ![]() |
![]() |
#2179 |
Konto usunięte
|
Oczywiście, że sporadyczne, skoro TY znasz jednego, to na pewno tak musi być
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2180 | |
Zakorzenienie
|
Nie wiem, jak Onnaa to robi, ale co wypowiedź, to perełka...
---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- Cytat:
jak na tysiące znajomych znasz takiego raptem jednego, to już jakieś miarodajne statystyki da się z tego wyciągnąć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2181 |
Konto usunięte
|
Ale jak od rana do wieczora? Codziennie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2182 |
BAN stały
|
Popcorn_Lady
No widzisz nie każdy się musi zgadzać ze wszystkim tutaj,każdy ma różne zdanie na różne tematy. Ludzie są różni,gdyby byli tacy samy było by nudno nie sądzisz? Gdybyś czytała wątek od początku to byś wiedziała. I tak praca biurowa to cud i miód ---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- Bo większość miała lepszy start przez rodziców |
![]() ![]() |
![]() |
#2183 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2184 |
lise-kotta
|
mieli szczęście, znajomości albo ukradli - inaczej się nie da
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2185 | |
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ---------- Da się a kto napisał że się nie da? ---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ---------- Nie w inny sposób się dorobili ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2186 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaspokój proszę moją ciekawość i powiedz jeśli możesz, czy widzisz w ogóle, kiedy ktoś robi sobie z Ciebie podśmiechujki? Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2187 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Każdy ma swoje zdanie na różne tematy ![]() Oczywiście,że wiem i już kiedyś o tym tu pisałam. Nie będę się powtarzać bo nie chce mi się |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2188 |
Zakorzenienie
|
nie pytałam Cię o to. nie wiem, nie zrozumiałaś mojego pytania?
jestem ciekawa, czy Ty przypadkiem nie lubisz, jak inni się z Ciebie śmieją? na tym wątku non stop ktoś to robi, a Ty nic. normalny szanujący się człowiek już dawno by stąd poszedł. musisz to lubić, bo niby z jakiego innego powodu miałabyś to wyśmiewanie znosić? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2189 |
Konto usunięte
|
Gdyby szanowny tatuś przejął połowę obowiązków które dziś matka wykonuje sama to oboje mieliby szansę na pracę od rana do popołudnia. Ale widać praca od świtu do nocy nie taka straszna jak ogarnięcie progenitury.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2190 |
Wizażowy Kot Igor
|
Dziewczyny, dajcie spokój. Onna NIE CHCE wiedzieć. Żyje w swoim własnym świecie, wlasnej rzeczywistości i ma do tego prawo. Nie przekonacie kogoś, kto nie chce wiedzieć i woli żyć mrzonkami. Ja już spasowałam kilkanaście stron temu.
Są osoby, które lubią być wiecznie niezadowolone i przekonane o swojej racji. Żaden racjonalny argument nie ma siły się przebić.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:15.