|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2161 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: O dzieciaczki się staramy, lecz nie tylko o tym rozmawiamy :) Staraczki 2016 cz
Cytat:
po prostu ja wiem ze w zyciu są dla mnie różne rzcyz wazne łącznie z pracą... wiem ze L4 i macierzynski spoko, dziecko spoko, ale ja potrzebuje ludzi. wiem ze nie mam dziecka i Ty jako mama mozesz mi powiedziec ze to sie zmieni jak urodze. moze sie zmieni a moze nie i bede jak reszta kobiet w moim biurze. wraccaja po roku i pracują ciezko nadrabiajac co straciły. nie wiem jakim typem trzeba byc z wychowawczym ja jestem kobietą raczej pracy i sukcesu zawodowego :P dobrze to nie zrobie sobie drugiego tylko postaram sie o drugie. Taki mam zyciowy plan. Podejscie. nie musisz go oceniac przez pryzmat swojej sytuacji.
![]() ![]() Edytowane przez sQuaara Czas edycji: 2016-08-09 o 09:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2162 |
Zakorzenienie
|
Dot.: O dzieciaczki się staramy, lecz nie tylko o tym rozmawiamy :) Staraczki 2016 cz
Dla kazeego sukces to co innego. Dla mnie sukcesem bedzie dziecko ktore bedzie szczęśliwe,czuło sie bezpiecznie i zadbane w sferze emocjonalnej
![]() Ja wyrażam swoje zdanie ktore mam takie a nie inne,a to ze cos mnie razi -nie bede ukrywać. Praca z dzieckiem to jest dopiero praca i próba dla cierpliwosci. Kazdy sobie rzepkę skrobie. Dla mnie praca i kariera to jest cos co przemija,dzisiaj jest jutro nie ma. Rodzina w tym dzieci to jest cos co procentuje. Kazdy ma inne podejście i życiowe doświadczenie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2163 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Dlatego uważam, że w rodzinie jest siła. Owszem też chcę wrócić do pracy, nie dam rady całego swojego życia poświęcić sie jako matka, ale kilka lat owszem ![]() ![]()
![]() |
#2164 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Migotka my rowniez po 5mies wyskakiwania typowo w dni płodne pozniej kochaliśmy sie nie patrząc na nie. Dokladnie ja rowniez wroce kiedys do pracy ale narazie inwestuje w dzieci ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pisalam o sobie, ze mi byloby ciezko isc na wychowawczy, ze nie umiem siedziec bez towarzstwa w domu... rozumiem ze moje dizecko bedzie tym mniej szczesliwym bo matka w pracy? tak? mysle ze jednak w mysl zasady szczesliwa mama szczesliwe dziecko, i moje i Twoje beda szczesliwa jesli my edziemy robic to co uwazamy za sluszne, a nie to czego oczekuja od nas inni i spoleczenstwo
![]() |
#2166 |
Zakorzenienie
|
To jakie bedzie Twoje dziecko okaże sie za kilka lat,nie mnie to oceniać.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2167 |
Wtajemniczenie
|
Tak czysto teoretycznie, bo póki w ciąży nie jestem, to mogę tylko planować, ale ja chętnie bym wykorzystała maksymalnie cały wychowawczy, ale już teraz wiem, że po macierzyńskim będę musiała wracać do pracy. Nie dlatego, że rodzina nie jest dla mnie najważniejsza, ale dlatego, że gdyby TŻ stracił pracę, zachorował, no nie wiem, cokolwiek by się stało, to zwyczajnie nie poradzimy sobie finansowo. Więc wrócę do pracy właśnie z myślą o rodzinie. A choćbym bardzo się starała, to dzieci miłością nie wykarmię. I moje dzieci nie będą przez to mniej szczęśliwe czy mniej zadbane emocjonalnie.
I jeszcze Raduska, nie obraź się, ale drażniące strasznie jest gadanie mam, że "zobaczysz, jak urodzisz", "praca z dzieckiem to jest dopiero praca" itp. Tak samo można powiedzieć, że połączenie pracy zawodowej z wychowywaniem dziecka, to jest dopiero wyzwanie! |
![]() ![]() |
![]() |
#2168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja sama nie wiem czy np po 2 tygodniach nie będę chciała wyrzucić dzieciaka na balkon. Nie mam dzieci i nie wiem jak będę sie zachowywać. Marzę o gromadce ale mogę po 1 stwierdzić ze dość. Ja na pracę patrzę już bardziej jako element ktory ma mi dawać kasę, dzięki której będę mogła jakoś pleć koniec z końcem. Przeszły mi juz zajawki na poświęcenie sie godzinami i wracanie o 21 do męża... Mam swoje hobby, i doceniam czas wolny, który jest cenniejszy niz kariera. Życie biegnie za szybko by spędzić je głównie w pracy. Dojście do takich wniosków zajęło mi 5 lat. Cieszę się, że tylko 5 lat ![]()
![]() |
#2169 | |
Zakorzenienie
|
Bruised dla mnie drażniące sa slogany "szczęśliwa mama szczęśliwe dIecko" ktore dają usprawiedliwienie na wszystko.
Tak samo moga oboje rodzice zaniemoc i co wtedy? Ja rozumiem jak ktos ma kiepska sytuacje finansowa itp ale nie rozumiem Takiego gadania praca na pierwszym miejscu a dziecko przeciez jakos sie wychowa. Moja wada jest ze nie potrafię milczeć i sie nie wypowiadać w tych tematach skoro mam inne zdanie. Dziecko kiedy sie jest w pracy wychowywane jest przez panie w żłobku,przedszkolanki generalnie obce osoby. Niejednokrotnie kolezanki ktore sie zdecydowały wrócić mowia ze w pracy odpoczywają ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Cytat:
![]() Dokładnie my rowniez z mezem traktujemy prace jako zródło dochodów a nie wspinaczkę po drabinie kariery. Ma dawac chleb i inne przyjemności Życiowe ![]() ![]() Migotka nie raz bedziesz chciała wystawić za drzwi albo zostać sam na sam ze soba ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2170 |
Zakorzenienie
|
widze ze nie mam tu co sie wypowiadac, bo ja mowie MOJE zdanie, nie mowie ani slowa czy Ty postepujesz dobrze czy zle, poniekad Ci zazdroszcze ze tak masz, bo moglabym oddac sie dzieciu ale wiem ze takie zycie nie sprawi mi 100% radosci, otwarcie sie do tego przyznaje a Ty mnie po prostu obrażasz i krytykujesz... masz swoje zdanie, ja je szanuje ale nie czytasz tego co pisze skoro podsumowalas ze "ja do pracy a dziecko sie jakos wychowa"
pozdrawiam, zeganam panie, klaniam sie w pas za wszystkie starajace na zawsze trzymam kciuki ![]() ![]()
#2171 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dlatego będziemy pracować oboje, żeby zminimalizować ryzyko. Zawsze to łatwiej mieć oszczędności "na czarną godzinę", jeśli można dysponować dwiema pensjami, a nie jedną. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() sQuaara, najważniejsze, żeby to była Twoja decyzja i żebyś Ty była szczęśliwa. Więc trzymam kciuki za udany powrót do pracy i połączenie życia rodzinnego i zawodowego ![]() |
|||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2172 |
Zakorzenienie
|
Ja tam nie mam nic przeciwko powrotowi do pracy jak ktoś tak chce
![]() Nie mniej jednak moje priorytety już się zmieniły ![]() Mi osobiście nie będzie przeszkadzać, że dziewczyna, która szkole po powrocie do pracy będzie mnie szkoliła ze zmian. Takie życie ![]() Za jedną rzecz podziwiam ogromnie pracujące matki, gdzie one znajdują czas i siły aby po pracy ogarnąć dom, pobyć z dzieckiem?? A rano wyszykowac, nakarmić dziecko i ogarnąć w miedzyczasie siebie to juz totalne mistrzostwo!!
#2173 |
Zakorzenienie
|
Moze dobitnie akcentuje niektore rzeczy ale nikogo nie obrażam.
Bruised czy ja gdzies powiedziałam ze zle jak w pracy Kobieta złapie oddech? Nie! Ale tu jest mit ze w domu to sie siedzi sączy kawke i nic nie robi a kobieta ktora wyjdzie poza dom by pracowac wtedy tylko pracuje. Nie bede kontynuowac bo jestem opatrznie rozumiana. Niektore sprawy celowo wyolbrzymiam by cos podkreślić.no nic nieważne. Do przedszkola nic nie mam jesli jest tez taka wola dziecka a nie siedzi w kacie i płacze bo wcale nie podoba mu sie. Jednak do zlobka nic mnie nie przekona koniec kropka.Na funkcjonowanie w grupie przychodzi odpowiedni czas ale napewno nie jest to etap zlobka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Dziekuje tym co potrafiły konstruktywnie pisac za rozmowe ,bez obrażania sie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2174 |
Wtajemniczenie
|
Z Twoich postów odniosłam wrażenie, że praca z dzieckiem jest ważniejsza, bardziej wymagająca niż praca zawodowa i że wiesz lepiej, bo jesteś mamą. Nigdzie nie napisałam, że kobieta na wychowawczym siedzi w domu. To jest tak samo pełnoetatowa praca (tak na marginesie, moim zdaniem powinno być to jakoś uregulowane, żeby kobiety otrzymywały za ten okres wynagrodzenie i żeby liczyło się do stażu pracy). Ale generalnie ciekawa dyskusja. Mam nadzieję, że nie poczułaś się urażona moimi postami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2175 |
Zakorzenienie
|
Bo dla mnie i z mojego punktu widzenia jest ważniejsza
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2176 |
Zakorzenienie
|
ja uwazam ze kazda z nas zrobi jak uwaza jedne moga wrocic do pracy wczesniej drugie pozniej a trzecie nigdy.. najwazniejsze zeby kazda z nas sie dobrze czula z tym co zrobi za jakis czas
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2177 |
Wtajemniczenie
|
ooo widzę, że ciekawa dyskusja się wywiązała
![]() ![]()
#2178 |
Zakorzenienie
|
Malaja rowniez lubie towarzystwo ale nie oszukujmy sie pozA praca to jakos nie spotkałam sie czesto ze znajomymi bo kazdy ma juz swoje Zycie i nie biega co weekend do pubu czy restauracji. Nie jest powiedziane ze z dzieckiem wyjsc nie mozna
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2179 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() Zmieniając temat, pogoda się popsuła, z rana upał a od 17 deszcz i burza. Ale zrobiłam sobie paznokcie- mam chęć zrobić jakiś staż/praktyki/kurs w salonie, kurcze jestem po Kosmetologii i teraz żałuję, że od razu nie poszłam w ten zawód. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2180 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2181 |
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór, czy można dołączyć ?
![]() W bieżącym cyklu wzięliśmy się z mężem ostro do roboty, do ewentualnego testowania jeszcze 5-6 dni, a mnie już nosi ![]() ![]()
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B ![]() 14.05.2017 Bruno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2182 |
Rozeznanie
|
Hej melka ☺ to testujemy razem, ja zaplanowałam na niedzielę ale nie wiem czy wytrzymam ☺
Wysłane z mojego E5603 przy użyciu Tapatalka
#2183 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B ![]() 14.05.2017 Bruno
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2184 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#2185 |
Zakorzenienie
|
Ja tez testuje, ale w tym cyklu nie wroze sukcesu, bo sie oboje pochorowalismy. I checi bylo brak
![]() Zobaczymy po 19.08 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2186 | |
Zakorzenienie
|
(nie) dziękuję
![]() Cytat:
![]()
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2187 |
Rozeznanie
|
A mnie piersi nigdy mnie nie bolą nawet przed @ i w trakcie, teraz też nie ☺ teraz jedynie jakby jajniki mnie kłuja raz jeden, raz drugi ale nie wiem czy to jakiś objaw, nie nakręcam się 😀
Wysłane z mojego E5603 przy użyciu Tapatalka
#2188 |
Zakorzenienie
|
Squarra - nie zostawiaj nas
![]() Dyskusja dyskusją, ale nie oceniajmy się wzajemnie, każdy ma prawo żyć jak chce, a robi się średnio miło... ![]() U mnie chyba powinny wypaść dni płodne, więc trzeba coś zadziałać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2189 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny kciuki za II kreseczki
![]() Dyskusja wczoraj była. .. ale jak dla mnie zwykła wymiana zdań. Dziewczyny mają inne zdanie i nie chcą go zmienić. .. I chwała im za to niech trzymają się każda swoich wartości. ... Ale bez przesady żeby zaraz się obrażać. ... no przecież dorosłe z nas kobiety ... Nikt się tu nie kłócil wiec nie ma co uciekać z forum ... jeszcze nie raz nasze zdanie będzie się różnić ... Luzik dziewczynki są wakacje ![]() ![]()
#2190 |
Zakorzenienie
|
Kamisha Coś tam próbuje robić w domu
![]() Kciuki za dziewczyny, które będą na dniach testować ![]() Ja już nie robię testów owulacyjnych, ciążowych też nie będę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:32.