Domowe sposoby na trądzik - ZBIORCZY - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-04-24, 15:41   #2161
pipi1984
Raczkowanie

Dot.: Domowe sposoby na trądzik - ZBIORCZY

Cytat:
Napisane przez misia15 Pokaż wiadomość
ja cale zycie pije mlekoo ... codzinnie po kilka szklanek ... ale ostatnio nie mam takich pryszczy .. ale nie wiedzialm ze po mleku sa wypryski .,. to moze odstawie to mleko na jakis czas , a co polecacie na zaskorniki wagry? boo sie ich jakos pozbyc nie moge
Wlasciwie to niewiem jaka jest prawda o piciu mleka. Ja nie pijam go prawie wcale, a tradzik jak byl tak jest Napewno dieta ma znaczenie. Ja juz prawie nic nie spozywam, staram sie unikac konserwnatow, cukru ... eh, wyprawa po zakupy wcale do latwych nie nalezy. Niedlugo pewnie calkiem zrezygnuje z jedzienia, a tradzik i tak nie zniknnie Ehh, mam dosc !
Zostawiam zgliszcza...

pipi1984 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-24, 17:11   #2162
misia15
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Paola28 Pokaż wiadomość
Tak ma on dzialanie nawilżajace

Dziewczyny pamiętajcie, że walcząc z trądzikiem należy również zadbać o to, by odpowiednio nawilżać skórę

mozna domowymi sposobami ? np. jagurtem?
jakie sa maseczki na zaskorniki?

Edytowane przez misia15
Czas edycji: 2009-04-24 o 17:12
misia15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-25, 12:06   #2163
milena22111
Przyczajenie

Question Dot.: Domowe sposoby na trądzik - ZBIORCZY

Witam Kochane!
Mam cerę tłustą, okropnie świecącą się... Praktycznie zaraz po umyciu świeci mi się skóra na nosie... Zaczęłam stosować wcześniej wymienione na forum domowe sposoby... Ostatnio nawet nie wychodzą mi nowe pryszcze, zostały tylko blizny po nich... Jak myślicie czy mogę używać kremu NO-SCAR z masy perłowej przeciw bliznom, aby znikły mi ślady po trądziku na czole??? I jeszcze jedno, jaki krem nawilżający(w granicach 30 zł) byście mi poleciły??

Edytowane przez milena22111
Czas edycji: 2009-04-25 o 13:04
milena22111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-25, 15:55   #2164
Avera16
Przyczajenie

GG do Avera16

Ja słyszalam, że świetnym domowym sposobem na trądzik jest smarowanie octem na noc wytryskow. Troche zaszczypie ale ponoc jest swietny xDD
Avera16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-25, 17:00   #2165
Nanusia76
Zadomowienie

Cytat:
mozna domowymi sposobami ? np. jagurtem?
jakie sa maseczki na zaskorniki?
np. maseczka z aspiryny i piling ananasowy- wyszukiwarka .
Nanusia76 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-25, 17:30   #2166
Patryka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pipi1984 Pokaż wiadomość
Wlasciwie to niewiem jaka jest prawda o piciu mleka. Ja nie pijam go prawie wcale, a tradzik jak byl tak jest Napewno dieta ma znaczenie. Ja juz prawie nic nie spozywam, staram sie unikac konserwnatow, cukru ... eh, wyprawa po zakupy wcale do latwych nie nalezy. Niedlugo pewnie calkiem zrezygnuje z jedzienia, a tradzik i tak nie zniknnie Ehh, mam dosc !
bo wcale nie musi być tak, że u Ciebie trądzik jest spowodowany złą dietą. z mlekiem to jest tak, że u kogoś może pogarszać cerę (np. u mnie, przetestowane wiele razy ), a u kogoś innego nie - jak z wszystkim. nie ma co popadać w paranoję z tym niejedzeniem

BTW: jak byłam w szpitalu i nie jadłam prawie nic przez prawie tydzień, miałam cerę jak marzenie, też się zastanawiałam, czy w ogóle nie rzucić jedzenia

Patryka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-25, 18:02   #2167
pipi1984
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Patryka Pokaż wiadomość
bo wcale nie musi być tak, że u Ciebie trądzik jest spowodowany złą dietą. z mlekiem to jest tak, że u kogoś może pogarszać cerę (np. u mnie, przetestowane wiele razy ), a u kogoś innego nie - jak z wszystkim. nie ma co popadać w paranoję z tym niejedzeniem

BTW: jak byłam w szpitalu i nie jadłam prawie nic przez prawie tydzień, miałam cerę jak marzenie, też się zastanawiałam, czy w ogóle nie rzucić jedzenia

Heh, wiec jednak cos jednak jest w tym jedzeniu

Szczerze mowiac, to juz sama nie wiem co poczac z tym tradzikiem. Prubuje na wszelkie sposoby ustalic co powoduje jego powstawanie. Teraz eliminuje rozne pokarmy z diety Testowalam juz mnustwo kometykow, lekow, sposobow domowych, stosowalam nawet terapie " nie robienia ze swoja twarza obasolutnie niczego" a efekt pozostawal ten sam. Teraz modle sie, by ktorys z eliminowanych przezemnie pokarmow okazal sie tym zlym czynnkikiem. ale na efekty przyjedzie mi pewnie dlugo czekac.

A co domowych sposobow, stosuje maseczke z drozdzy, niewiem czy daje jakies spektakularne efekty, ale buzka po nim jest naprawde milusia
pozdrawiam
Zostawiam zgliszcza...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-04-25, 18:12   #2168
Patryka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pipi1984 Pokaż wiadomość
Heh, wiec jednak cos jednak jest w tym jedzeniu

Szczerze mowiac, to juz sama nie wiem co poczac z tym tradzikiem. Prubuje na wszelkie sposoby ustalic co powoduje jego powstawanie. Teraz eliminuje rozne pokarmy z diety Testowalam juz mnustwo kometykow, lekow, sposobow domowych, stosowalam nawet terapie " nie robienia ze swoja twarza obasolutnie niczego" a efekt pozostawal ten sam. Teraz modle sie, by ktorys z eliminowanych przezemnie pokarmow okazal sie tym zlym czynnkikiem. ale na efekty przyjedzie mi pewnie dlugo czekac.

A co domowych sposobow, stosuje maseczke z drozdzy, niewiem czy daje jakies spektakularne efekty, ale buzka po nim jest naprawde milusia
pozdrawiam
ale wyeliminowałaś też inne możliwości trądzika? np. hormony, czy też jakieś inne (ostatnio lekarz coś mówił mi o zaburzonym metabolizmie skóry, ale niewiele zrozumiałam z tego ) Bo jeśli to nie od diety, możesz tak eliminować w nieskończoność...

Patryka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-25, 18:39   #2169
pipi1984
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Patryka Pokaż wiadomość
ale wyeliminowałaś też inne możliwości trądzika? np. hormony, czy też jakieś inne (ostatnio lekarz coś mówił mi o zaburzonym metabolizmie skóry, ale niewiele zrozumiałam z tego ) Bo jeśli to nie od diety, możesz tak eliminować w nieskończoność...
Tak wiem, ale mysle, ze jesli nie dieta jest przyczyna powstawania tradzikow, to byc moze stres (ktorego nie jestem w stanie wyeliminowac ), lub tez hormony. Ostatnio bylam u ginekologa i mialam z nim porozmawiac o terapii hormonalnej, ale wyszlo pare innych przykrych spraw i tradzik wydal mi sie nie wazny Podlecze sie troche i jesli zdrowa dieta nie pomoze w odzyskaniu ladnej buzi, napewno zatroszcze sie o hormony

A jesli chodzi o historie mojego tradziku, to nabylam go bardzo ozno, kiedy ise wydawalo , ze te mlodziencze sprawa mam juz za soba. zawsze mialam problemy skorne, pare pryszczy ( rozdrapywanych i wyciskanych) zatkane pory. wtedy byl to dla mnie dramat. Kiedy mialam 21 lat poszlam po raz pierwszy na solarium - sama niewiem dlaczego :/ po kilku wizytach zaczelam zauwazac pierwsze zmiany tradzikowe... nie wiem czy to bylo glownym bodzcem, ale z tym wydarzeniem to kojarze. Wiec jak sie go nabawilam? Przesuszylam skore? Niewiem.

Dziekuje za wsparcie w niedoli
Zostawiam zgliszcza...

Stary 2009-04-28, 14:05   #2170
misia15
Raczkowanie

chcialam sie jeszcze zapytac czy sa herbatki na zaskorniki ? a herbata z bratka cos pomoze na nie ? czy tylko na pryszcze bo zastanawiam sie czy sobie czasem nie kupic tej herbaty ?
Stary 2009-04-30, 22:28   #2171
Fuego
Przyczajenie

Hej dziewczyny!
Jestem po dość długiej kuracji antytrądzikowej :-P, i opowiem Wam kilka praktycznych rad, co ja i do czego. Po pierwsze, nie jest wskazane używanie kremów i maści, które ktoś polecił. Każda ma inny rodzaj skóry i także trądzika, więc najlepiej iść do dermatologa, bo można sobie zaszkodzić takimi poradami. Pewnie myślicie, że za spotkanie u dermatologa trzeba płacić. To nieprawda, możecie iść do takiego który współpracuje z NFZ, i macie wizyte za darmo. Jak jesteście z Poznania i macie do 18 roku życia to możecie iść na Szwajcarską, tam koło M1. Kolejna sprawa to już wspominane wysuszanie. Jest wielki mit, który mówi, że skórę trądzikową należy wysuszać. Przez chodzenie na solarium trądzik mi się nasilił. Należy ją nawilżać najlepiej kremami z apteki właśnie do skóry trądzikowej. Krem No Scar zaczęłam używać rok temu, jak trądzik ustał. I rzeczywiście blizn nie mam! W sumie długo, ale myśle że warto. I krem No scar kupujcie też z apteki, bo jest wiele podrobek w sklepach Mango itp.
Aha jeszcze kilka ciekawostek:P apropo maseczek domowej roboty. To mi wlaśnie poleciła Pani Dermatolog, i są one zwłaszcza do cery trądzkowej. Pierwsza maseczka to kawałek drożdży jakiś cm3 i przegotowana woda zazwyczaj kilka kropelek. Nakładasz na buzie i już czujesz jak "ściąga" Ci się cera. Rzeczywiście zmniejsza pory. Oprócz tego fajna maseczka taka oczyszczająca, to jabłko (roztarte na tarce) i mąka kartoflana. Trzeba tak dodawac tej mąki, aby była taka konsystencja mazista.
I co najważniejsze! Systematyka! tak jak przy ćwiczeniach fizycznych. Efektów nie ma jak nie robisz nic systematycznie. Jak już pójdziesz do dermatolog, to tego kremu używaj codziennie, tak jak powiedziała!
Powodzenia dziewczyny, piszcie do mnie o swoich rezultatach, bo jestem ciekawa czy te rady chociaz komuś pomogly
Fuego jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-01, 17:22   #2172
Pucha20
BAN stały

Co do tłustej skóry to ja również stosuje mydło siarkowe. Niestety ono

wgl nie pomaga ! Jakieś 2 godziny (nie więcej) mam ładną skórę bez

tej całej warstwy tłuszczu. Jednak po tych 2 godzinach wszystko

wraca. Jestem załamana i nie wiem czego mam używać ;(( Proszę o

pomoc

Może znacie jeszcze jakieś maseczki domowej roboty na TRĄDZIK ?

Czytałam na wizaz, że witamina B jest b. dobra na trądzik. Dlaczego ? :| Co ona daje ?

Edytowane przez Pucha20
Czas edycji: 2009-05-01 o 17:23
Pucha20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-01, 18:45   #2173
misia15
Raczkowanie

chcialam sie jeszcze zapytac czy sa herbatki na zaskorniki ? a herbata z bratka cos pomoze na nie ? czy tylko na pryszcze bo zastanawiam sie czy sobie czasem nie kupic tej herbaty ?

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Pucha20 Pokaż wiadomość
Co do tłustej skóry to ja również stosuje mydło siarkowe. Niestety ono

wgl nie pomaga ! Jakieś 2 godziny (nie więcej) mam ładną skórę bez

tej całej warstwy tłuszczu. Jednak po tych 2 godzinach wszystko

wraca. Jestem załamana i nie wiem czego mam używać ;(( Proszę o

pomoc

Może znacie jeszcze jakieś maseczki domowej roboty na TRĄDZIK ?

Czytałam na wizaz, że witamina B jest b. dobra na trądzik. Dlaczego ? :| Co ona daje ?

maseczka z drozdzy jest dobra .. reguluje prace gruczolow lojowych
Stary 2009-05-01, 19:57   #2174
Pucha20
BAN stały

Cytat:

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

maseczka z drozdzy jest dobra .. reguluje prace gruczolow lojowych

Dzieki bardzo za radę ale nie mogę znaleźć tej recepty na masekce z drożdży ;( Mogłabyś mi napisać ? :P Co do herbatki z bratka to nie jestem pewna ale słyszałam, że na zaskorniki.

Właśnie przeczytałam o: '
Acnevulten FIX na trądzik - 20 torebek po 2,0'- nie wiem czy stosować, bo są przeciwskazania. Boje się, bo moge występować bóle brzucha itp itd. Może Wy stosowałyście ?

Edytowane przez Pucha20
Czas edycji: 2009-05-01 o 20:17
Stary 2009-05-01, 21:08   #2175
misia15
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Pucha20 Pokaż wiadomość
Dzieki bardzo za radę ale nie mogę znaleźć tej recepty na masekce z drożdży ;( Mogłabyś mi napisać ? :P Co do herbatki z bratka to nie jestem pewna ale słyszałam, że na zaskorniki.

Właśnie przeczytałam o: '
Acnevulten FIX na trądzik - 20 torebek po 2,0'- nie wiem czy stosować, bo są przeciwskazania. Boje się, bo moge występować bóle brzucha itp itd. Może Wy stosowałyście ?

ja biore 3 dag drożdży mieszam z mlekiem .. wlewam tyle mleka zeby byla gesta masa i jakies 20-30 min trzymam na buzi i zmywam ciepla woda (przegotowana)... robi sie taka fajna skorupa na twarzy ;D a po zmyciu tej maseczki swietna jest buzia taka gladziutka i wogole mi sie nie swieci ;D )

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

a ta hernatka co napisalas to ona jest na zaskorniki czy na co?
Stary 2009-05-01, 23:27   #2176
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible

Mam pytanko: jakie dokładnie ma dzialanie maseczka z drożdży? Czy ona trochę oczyszcza twarz? Czy tylko matuje? Bardzo wysusza skórę?
invissible jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-02, 07:55   #2177
misia15
Raczkowanie

noo reguluje prace gruczolow lojowych ... wygladza cere .. a czy oczyszcza to nie wiem
Stary 2009-05-02, 13:12   #2178
Pucha20
BAN stały

Cytat:
ja biore 3 dag drożdży mieszam z mlekiem .. wlewam tyle mleka zeby byla gesta masa i jakies 20-30 min trzymam na buzi i zmywam ciepla woda (przegotowana)... robi sie taka fajna skorupa na twarzy ;D a po zmyciu tej maseczki swietna jest buzia taka gladziutka i wogole mi sie nie swieci ;D )

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Co do tej herbatki Acnevulten FIX na trądzik to ja może napisze dokładnie wszystko:

Skład:
Taraxaci herba cum radix 50 %
Equiseti herba 25 %
Violae herba 25%

Wskazania: Trądzik młodzieńczy, czyraczność, łojotok skóry, egzemy spowodowane zaburzeniami przemiany materii.

Przeciwwskazania: Niedrożność dróg żółciowych, ropniak pęcherzyka żółciowego, niedrożność jelit.

Środki ostrożności: Nie należy stosować preparatu jako środka moczopędnego przy obrzękach spowodowanych niewydolnością serca lub nerek.
Nie zaleca się stosować u kobiet ciężarnych i karmiących piersią.

Działanie: Pobudzające w różnoraki sposób procesy metaboliczne w organizmie człowieka oraz moczopędne i przyspieszające wydalanie zbędnych produktów przemiany materii.

Działania niepożądane: Ze względu na zawartość składników goryczowych w zielu i korzeniach mniszka, mogą pojawić się dolegliwości żołądkowe związane z nadkwaśnością (zgaga, wzdęcia i bóle brzucha).

Sposób użycia: 2 torebki mieszanki zalać szklanką wrzącej wody (ok. 200 ml)
i naparzać pod przykryciem ok. 10 min. Pić ciepły napar 4-5 razy dziennie.

Opakowanie: 20 torebek po 2,0g

a cena brutto to: 4,18 zł. Jest tania ale ja się cały czas zastanawiam...
Stary 2009-05-02, 13:14   #2179
Pucha20
BAN stały

Cytat:

Co do tej herbatki Acnevulten FIX na trądzik to ja może napisze dokładnie wszystko:

Skład:
Taraxaci herba cum radix 50 %
Equiseti herba 25 %
Violae herba 25%

Wskazania: Trądzik młodzieńczy, czyraczność, łojotok skóry, egzemy spowodowane zaburzeniami przemiany materii.

Przeciwwskazania: Niedrożność dróg żółciowych, ropniak pęcherzyka żółciowego, niedrożność jelit.

Środki ostrożności: Nie należy stosować preparatu jako środka moczopędnego przy obrzękach spowodowanych niewydolnością serca lub nerek.
Nie zaleca się stosować u kobiet ciężarnych i karmiących piersią.

Działanie: Pobudzające w różnoraki sposób procesy metaboliczne w organizmie człowieka oraz moczopędne i przyspieszające wydalanie zbędnych produktów przemiany materii.

Działania niepożądane: Ze względu na zawartość składników goryczowych w zielu i korzeniach mniszka, mogą pojawić się dolegliwości żołądkowe związane z nadkwaśnością (zgaga, wzdęcia i bóle brzucha).

Sposób użycia: 2 torebki mieszanki zalać szklanką wrzącej wody (ok. 200 ml)
i naparzać pod przykryciem ok. 10 min. Pić ciepły napar 4-5 razy dziennie.

Opakowanie: 20 torebek po 2,0g

a cena brutto to: 4,18 zł. Jest tania ale ja się cały czas zastanawiam...

I dodaje zdj
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 4d4d260bdbc3424b9ef2594209b3bb3d500x500.jpg (13,0 KB, 21 załadowań)
Stary 2009-05-02, 15:09   #2180
Pucha20
BAN stały

Dziewczyny jestem załamana ! Jestem nastolatką i mam kłopoty z

trądzikiem, ale nie o to chodzi. Ciągle używam jakiś kremów na

trądzik i kilka dni temu się pomylilam. Użyłam kremu '100 procent

pielęgnacji, krem pod oczy koregujący'. Jestem załamana. Dziś jak

patrzyłam w lusterko zauważyłam, że pod oczami mam strasznie

pomarszczoną skórę. Bardzo się boje, że tak mi zostanie. Co mam

robić ? Bardzo Proszę o radę !
Stary 2009-05-02, 16:10   #2181
misia15
Raczkowanie

wysypiaj sie dobrze- to przede wszystkim a po drugie smaruj sie kremem jakims nawilzajacym

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

a mogla by mi ktoras napisac o efektach po herbacie z bratka? noo bo sie tak zastanawiam nad nia noo i nadal szukam czegos na zaskorniki :/
Stary 2009-05-02, 16:24   #2182
perelka4
Przyczajenie

Dot.: Najlepsze domowe sposoby na trądzik(w jednym wątku)

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
A propos mleka.. wlasnie sobie przetarlam twarz i strasznie mnie sciagnelo, ale nie mam kremu nawilzajacego Tzn mam ale jak jednak dzis sobie uswiadomilam ze to "dzieki" niemu mam taki okropny stan skóry to go odstawilam.

Kiedys dalam sobie drozdze na twarz ale nic nie skutkowaly
Owies uzywalam, tez nic..

Mam mega dola 21 lat na karku, prawie 22 (jeszcze kilkanascie dni ) a tradzik straszny :/ mam takie duze gule na zuchwie, czasami na policzku wyskoczy (kktos juz wczesniej pisal o tym ze tez ma i nie moze sie wyleczyc). Mam liczne blizny, takie czerwone plamy.. no i nic nie pomaga.. ani masci ani natura.. i co tu zrobic :/

Sprobuje jeszcze olejek pichtowy z petroleum i kapsulki ananasowe.. jak to nie pomoze to juz nie wiem.. bede musiala zyc z taka twarza :/

Mam takie pytanko a olejek pichtowy + nafta nie zapycha porow czy cos? i czy podraznia? Mam cere strasznie wrazliwa, tłustą (paranoja bo niby cera tłysta = gruba i niewrażliwa..)
Co prawda mam mniej lat niż ty, ale tez miałam straszne problemy z tradzikiem i popimo wielu domowych sposobów i antybiotyków nic mi nie chciało schodzić więc w końcu lekarz przepisał mi lek Aknenormin przyznam, ze tradzik prawie znikł ale lek drogi i ma działania uboczne, więc pierw skonsultuj się z dermatologiem a i dobrze stosować do niego Balneum Babby krem bo dobrze nawilża skóre
perelka4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-03, 19:08   #2183
aniaczek1988
Raczkowanie

Unhappy Dot.: Domowe sposoby na trądzik - ZBIORCZY

hej mam straszny problem z trądzikiem od jakiś 10 lat już tyle specyfików miałam i mi za bardzo nie pomagały... Zastanawiam się nad tymi domowymi sposobami...
Mam trądzik na twarzy ale jeszcze nie jest tak źle, ale plecy i dekold to tragedia! Na dekoldzie mam krosty których nie mogę zlikwidować zastananawiam się nad ta maseczką z cynamonu czy byłaby dobra jak myślicie???? I chciałabym kupić jakiś krem złuszczający albo kwasy owocowe na allegro ale czy takie coś się nadaje czy mogę stosować???
aniaczek1988 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-03, 19:12   #2184
Pucha20
BAN stały

Cytat:
Napisane przez aniaczek1988 Pokaż wiadomość
hej mam straszny problem z trądzikiem od jakiś 10 lat już tyle specyfików miałam i mi za bardzo nie pomagały... Zastanawiam się nad tymi domowymi sposobami...
Mam trądzik na twarzy ale jeszcze nie jest tak źle, ale plecy i dekold to tragedia! Na dekoldzie mam krosty których nie mogę zlikwidować zastananawiam się nad ta maseczką z cynamonu czy byłaby dobra jak myślicie???? I chciałabym kupić jakiś krem złuszczający albo kwasy owocowe na allegro ale czy takie coś się nadaje czy mogę stosować???

Cynamon tu nic nie da Proponuje herbatkę. Ja się już zdecydowałam Zobacz sobie. Pisałyśmy o niej. Na niebiesko masz u góry wszystko wypisane.
Stary 2009-05-03, 21:15   #2185
misia15
Raczkowanie

ej a mydlo szare pomaga na pryszcze??

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

a jakie sa efekty po bratku?
Stary 2009-05-04, 11:43   #2186
maltusia87
Rozeznanie

Cytat:
ej a mydlo szare pomaga na pryszcze??

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

a jakie sa efekty po bratku?
masz 73 strony o domowych sposobach , mnóstwo wątków o bratku i trądziku więęc sie troche wysil i poczytaj . bo nikt nie ma ochoty po sto razy odpisywac na te same watki. radze poswiecic kilka dni na przestudiowanie wizazu bo skoro chcesz uzywac mydla na tradzik to niestety ale nie masz zbyt wielkiej wiedzy na temat pielegnacji twarzy. wyszukiwarka i do roboty.
maltusia87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-04, 15:19   #2187
misia15
Raczkowanie

noo wlasnie ale nie ma o mydle na wizazu ... ja nie widzialam jak czytalam ;/

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

lol .. a jak nie chcesz odp to nie pisz :/
Stary 2009-05-04, 19:37   #2188
Pucha20
BAN stały

Cytat:
noo wlasnie ale nie ma o mydle na wizazu ... ja nie widzialam jak czytalam ;/

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

lol .. a jak nie chcesz odp to nie pisz :/

Heej dziewczynki luuzik

Misia15 mydło na trądzik nie pomaga

Maltusia87 ma też rację. Pisałyśmy o herbatce chyba nawet jeszcze na tej stronce. Ale nie ma co się denerwować. Teraz już wiesz
Pozdrawiam
Stary 2009-05-04, 21:50   #2189
Aisha_08
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez justa84_ Pokaż wiadomość
ja mam pytanie do ankondy, wspominalas w tym watku o pryszczach na plecach. moze mi cos poradzic na nie? bo ja juz probowalam, mydla siarkowego, benzacne i nadal sie pojawiaja. w sumie moje problemy pojawily sie po zerwaniu z tabl. anty. z twarza juz sie uporalam ale teraz mam problem z plecami i dekoltem. nie wiem co juz robic, a strasznie mnie to drazni:/
Jeśli chodzi o pryszcze na plecach to często powstaja od potu. Najlepszy sposób to po umyciu posmarować się balsamem, takim mocno nawilżającym. Mi to bardzo pomaga. Dobry jest jeszcze peeling z cukru i żelu pod prysznic, a później balsam, bo pryszcze często powstają na przesuszonej skórze. Tak samo jest z twarzą. Ponoć dużo kobiet które walczą z wypryskami na twarzy maja skórę suchą, dodatkowe wysuszanie tylko pogłębia problem. Wysuszona skóra produkuje więcej sebum (czy jakiegoś tam łoju). Radzę zmienić krem na mocniej nawilżajacy.
Aisha_08 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-04, 22:07   #2190
RedApple
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aisha_08 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o pryszcze na plecach to często powstaja od potu. Najlepszy sposób to po umyciu posmarować się balsamem, takim mocno nawilżającym. Mi to bardzo pomaga. Dobry jest jeszcze peeling z cukru i żelu pod prysznic, a później balsam, bo pryszcze często powstają na przesuszonej skórze. Tak samo jest z twarzą. Ponoć dużo kobiet które walczą z wypryskami na twarzy maja skórę suchą, dodatkowe wysuszanie tylko pogłębia problem. Wysuszona skóra produkuje więcej sebum (czy jakiegoś tam łoju). Radzę zmienić krem na mocniej nawilżajacy.
Dokladnie. Ja jak zaczelam sie balsamowac na plecach problem z pryszczami sie zmniejszyl.
RedApple jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości