maseczka Henna Treatment WAX -wątek zbiorczy - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Pokaż wyniki sondy: Według waszego doświadczenia, odżywka WAX zadziałała na porost włosów??
nie 166 30,35%
tak 381 69,65%
Głosujący: 547. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-11-04, 13:40   #2161
brzoooza88
Raczkowanie

Dot.: WAX - wątek zbiorczy

Cytat:
Napisane przez NasteCzka Pokaż wiadomość
Termin ważności na opakowaniu to Man czy EXP??, wiem, że już były takie pytania, ale nie zostało to wyjaśnione, przynajmniej te wypowiedzi, które znalazłam nie zostały sprecyzowane. Ktoś umie odp. na to pytanie?

EXP to data wazności
keidyś myślałam, ze ta druga.
poszłam do apteki i sie grzecznie zapytałam czy oby nie jest przeterminowany

mi sie kończy ten zagraniczny..tez mnie strasznie korci ten polski...Parasolke wprawdzie mam , ale szampon moznaby wyprobowac
a parasolka polezy w domu
no chyba, ze nie bedzie to zwykle dziadostwo to wezme ja kiedys na deszz

Atif Aslam - Tere Bin
Atif Aslam - Pehli Nazar Mein

brzoooza88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-04, 16:56   #2162
Koko19
BAN stały

a ja skusze sie tym razem na zagraniczny tylko ktory kolor jest najlepszy???czy to bez znaczenia dodam ze wlosy mam ciemne prawie czarne..
Koko19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-04, 17:35   #2163
brzoooza88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Koko19 Pokaż wiadomość
a ja skusze sie tym razem na zagraniczny tylko ktory kolor jest najlepszy???czy to bez znaczenia dodam ze wlosy mam ciemne prawie czarne..
no to mysle, ze najlepszy bedzie ten ciemny- do kazdego rodzaju włosow

ja to teraz mam dylemat co do polskiego Waxa.
mam włosy tłuste u nasady, suchary na końcach.
kurcze, czemu nie wymyslili takiego Waxu typowego do takich włosow?

Atif Aslam - Tere Bin

Stary 2007-11-04, 17:45   #2164
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brzoooza88 Pokaż wiadomość

ja to teraz mam dylemat co do polskiego Waxa.
mam włosy tłuste u nasady, suchary na końcach.
kurcze, czemu nie wymyslili takiego Waxu typowego do takich włosow?
spokojnie, technika idzie do przodu

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-04, 18:14   #2165
brzoooza88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez motylek1007 Pokaż wiadomość
spokojnie, technika idzie do przodu
no no.. tyko wax chce kupic w przyszłym tygodniu
do tego czasu chyba nikt nie zdąży go wymyslic

wiec co polecacie?

Atif Aslam - Tere Bin

Stary 2007-11-04, 18:23   #2166
motylek1007
Zakorzenienie

ja jak pisalam mam przetłuszczajace sie ale jak dobrze go spłucze sa oki

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-05, 07:07   #2167
Maja 77
Zadomowienie

GG do Maja 77

Cytat:
Napisane przez nastoletnia Pokaż wiadomość
Co do dyskusji na poprzedniej stronie to ostatnio byłam w aptece i były wystawione 3 WAXy: do włosów ciemnych, blond oraz suchych i zniszczonych, więc jakaś różnica między nimi musi być.

Ja właśnie zamierzam sobie go kupić, tylko nie wiem właśnie który wariant bo Wy tu mówicie tylko o tych wersjach przeznaczonych do określonego koloru.
No i w aptece był komplet szampon WAX i maseczka (chyba) ii... parasolka to wszystko za 30zł, więc czy to jest ten pradziwy WAX? Wszystko na opakowaniu było chyba w języku polskim...
To są polskie waxy. Ja nie byłam z polskiego zbyt zadowolona, ale każda ma inne zdanie, na każdą działa inaczej, trzeba popróbować. I jeszcze jedno, nie ma waxa do włosów ciemnych. Dlaczego z uporem maniaka wszyscy klasyfikują, że skoro jest do włosów blond to jest i do ciemnych? To już staje się nudne. Powtarzam po raz kolejny: NIE MA WAXA DO WłOSóW CIEMNYCH!
Maja 77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-05, 13:39   #2168
nastoletnia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Maja 77 Pokaż wiadomość
To są polskie waxy. Ja nie byłam z polskiego zbyt zadowolona, ale każda ma inne zdanie, na każdą działa inaczej, trzeba popróbować. I jeszcze jedno, nie ma waxa do włosów ciemnych. Dlaczego z uporem maniaka wszyscy klasyfikują, że skoro jest do włosów blond to jest i do ciemnych? To już staje się nudne. Powtarzam po raz kolejny: NIE MA WAXA DO WłOSóW CIEMNYCH!
Tak, tak przepraszam faktycznie, on był do włosów przetłuszczających się
Właśnie sobie kupiłam ten do suchych i zniszczonych, użyję w najbliższym czasie, a jedyne co narazie mogę powiedzieć, to że maseczka bardzo ładnie pachnie, a szampon... niezbyt Przeboleję, byle by tylko na moje kudełki dobrze podziałały

www.modelina-art.blogspot.com

nastoletnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-05, 15:24   #2169
och
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Maja 77 Pokaż wiadomość
Z uporem maniaka stwierdzam, że sama posiadam WAXa do włosów ciemnych...i jak najbardziej on istnieje, jest namacalny i na opakowaniu napisane czarnymi literami
Chyba, że mówicie o innym WAXie;P
och jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-05, 15:29   #2170
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Ja mam np. WAX do włosów blond, ale nie wpływa na podkreślenie koloru włosów. Po prostu pierwszy raz kupująć WAXa dostłaam własnie taki, byłam zadowolona, więc nie kombinowałam.

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-05, 15:59   #2171
magrest
Zakorzenienie

GG do magrest

Cytat:
Napisane przez och Pokaż wiadomość
Z uporem maniaka stwierdzam, że sama posiadam WAXa do włosów ciemnych...i jak najbardziej on istnieje, jest namacalny i na opakowaniu napisane czarnymi literami
Chyba, że mówicie o innym WAXie;P
A napisali na nim, że jest przeznaczony do włosów ciemnych, czy tylko literki są koloru ciemnego?

magrest jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-11-05, 16:08   #2172
och
Rozeznanie

Nooo, niby nie, ale skoro są dwie wersje-z jasnymi i ciemnymi napisami i nie różnią się niczym poza kolorem to chyba coś znaczy,nie?Po co by dwa kolory robiliZresztą każda aptekarka powie i na każdej stronie internetowej jest napisane, że są dwie wersje-do ciemnych i do jasnych włosów...
Stary 2007-11-05, 16:22   #2173
dagna1
Zakorzenienie

och,dobrze Ci mowia wizazanki,nie ma waxu do ciemnych wlosow. bylo to walkowane tysiac razy........ jak sie dalej upierasz na swoim to zrob zdjecie tego produktu co Ty masz i zaznacz GDZIE CI TO PISZE.

(wax dla blondynek z rumiankiem, wax dla wszystkich rodzajow wlosow)
dagna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-05, 16:32   #2174
och
Rozeznanie

Powyżej odpisałam już jednej osobie, że na opakowaniu rzeczywiście o tym nie jest napisane, ale nie znaczy, że nie jest on do ciemnych włosów.Zdziwiona jestem tym, co piszecie, bo ja zawsze kupując WAX mówiłam w sklepie czy w aptece, "do ciemnych poproszę" i dostawałam taki.Kiedyś poprosiłam o blond i też był.Według mnie to logiczne, że skoro jest dla blondynek to i do ciemnych włosów musi być (w każdym razie do każdego innego koloru, który nie jest blondem-czyli jest ciemniejszy). Zresztą, po Waxie do ciemnych moje włosy się trochę przyciemniły, między innymi po to go kupiłam...
Ale nie będę może dalej ciągnąć tego, jak widzę, drażliwego tematu, lepiej zagłębię się w posty powyżej bo ich faktycznie nie czytałam, może coś ciekawego znajdę;P
Stary 2007-11-05, 16:45   #2175
magrest
Zakorzenienie

GG do magrest

Cytat:
Nooo, niby nie, ale skoro są dwie wersje-z jasnymi i ciemnymi napisami i nie różnią się niczym poza kolorem to chyba coś znaczy,nie?Po co by dwa kolory robiliZresztą każda aptekarka powie i na każdej stronie internetowej jest napisane, że są dwie wersje-do ciemnych i do jasnych włosów...
Zrobili dwa kolory, żeby odróżnic wax dla włosów blond (on zawiera składnik który rozjaśnia włosy), oraz wax UNIWERSALNY.
Ten w ciemnym opakowaniu (czyli UNIWERSALNY) nadaje sie zarówno do ciemnych, do jasnych, do rudych, do siwych... whatever
Po prostu ten jasny ma w składzie coś co rozjaśnia, dlatego zatytuowali go "do blond włosów".
A panie aptekarki są akurat w tym mało zorientowane

Zresztą, szkoda gadać. I tak zaraz ktoś zapyta znowu o to samo. Jak wam łatwiej klasyfikować wax do jasnych, wax do ciemnych, to sobie tak mówcie. Ale ten uniwersalny może być używany tez przez osoby o jasnych włosach (on nie farbuje, ani nie przyciemnia).

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-11-05, 17:45   #2176
dagna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magrest Pokaż wiadomość
Zresztą, szkoda gadać. I tak zaraz ktoś zapyta znowu o to samo. Jak wam łatwiej klasyfikować wax do jasnych, wax do ciemnych, to sobie tak mówcie. Ale ten uniwersalny może być używany tez przez osoby o jasnych włosach (on nie farbuje, ani nie przyciemnia).
dokladnie
Stary 2007-11-05, 18:05   #2177
och
Rozeznanie

Ok, niech wam będzie;P Może tak już się utarło, że jest do jasnych i do ciemnych, aptekarki też tak twierdzą, więc nie dziwota, że wiele ludzi tak myśli.Kończę kwestię do jakiego rodzaju włosów jest ta odżywka, ale wypowiem się może na temat jej działania-mnie podrażniła, swędzi mnie głowa po każdym jej użyciu i ją odstawiłam.Wcześniej też mi służyła, chociaż nie zahamowała wypadania włosów, ale trochę więcej mi po niej odrosło nowych.Kiedyś na forum czytałam, że może podrażniać ze względu na skład, gdyż zawiera dużo alkoholi...Zatem osoby o wrażliwej skórze powinny się chyba zastanowić;-/
Stary 2007-11-05, 18:16   #2178
karla_92
Zakorzenienie

Nie ma sie co wysilac bo i tak ktos zacznie zaraz opowiadac o waxie do ciemnych wlosow

A tak swoja droga to zauwazylyscie zeby ten zagraniczny wax regenerowal wlosy? Nie wiem czy jest sens nakladac na cala dlugosc i bez potrzeby obciazac wlosy Moze starczy tylko na sama skore zeby wloski sobie lepiej rosły? A co do tego polskiego waxa to ja po 6 uzyciach (tego do zniszczonych, w pomaranczowym pudelku-można by pomyslec ze do blondu ) zauwazylam poprawe, ale zaznaczam ze odstawilam w tym czasie prostownice wiec nie spodziewajcie sie cudow jesli katujecie swoje wlosy prostownicami, lokowkami,suszarkami itp. rzeczami
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-05, 18:45   #2179
dagna1
Zakorzenienie

karla_92,ja uzywam zagranicznego i widze zeby regenerowal mialam naprawde zniszczone wlosy (sama z czarnych przeszlam na blond) i 3 miesiace nakladania na calej dlugosci waxa nawilzyl wlosy,dal im zycia-jedynym slowem zregenerowal bardzo ladnie. wax w moim przypadku na szczescie w ogole nie obciaza wlosow jezeli nie masz bardzo zniszczonych wlosow to mozesz nakladac tylko na wlosy przy skorze,zeby pobudzic cebulki...ale ja gdybym miala zdrowe wlosy to i tak dawalabym waxa na cala dlugosc-niech maja przyjemnosc chociaz raz w tygodniu ja sobie w sobote zaaplikuje

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-11-05, 20:41   #2180
magrest
Zakorzenienie

GG do magrest

A ja własnie przeniosłam się na wax zagraniczny właśnie ze względu na rzekomy porost nowych włosow, bo na tym mi najbardziej zależy. Ale czy regeneruje, to nie wiem bo niedawno ściełam zniszczone końcówki i teraz stan włósów mam ogólnie ok. Tylko, że mało ich i cienkie są
Stary 2007-11-05, 21:58   #2181
zapaałka
Zakorzenienie

Machnełam jeszcze dla was zdjecia szamponów Wax firmy L'biolica..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg szampony wax.JPG (51,4 KB, 39 załadowań)
Stary 2007-11-05, 21:59   #2182
zapaałka
Zakorzenienie

i odżywki w saszetkach..

Mam nadzieje, że komuś się przyda
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wax saszetki.JPG (33,7 KB, 22 załadowań)
Stary 2007-11-05, 22:06   #2183
NasteCzka
Wtajemniczenie

brzoooza88 Dzięki za odp. Jest tam napisane 0810 hmm 08 to rok?
NasteCzka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-05, 23:35   #2184
brzoooza88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez NasteCzka Pokaż wiadomość
brzoooza88 Dzięki za odp. Jest tam napisane 0810 hmm 08 to rok?

08 - miesiac
10 - koncowka roku

czyli sierpien 2010

Atif Aslam - Tere Bin

Stary 2007-11-06, 07:36   #2185
Maja 77
Zadomowienie

GG do Maja 77

Cytat:
Ok, niech wam będzie;P Może tak już się utarło, że jest do jasnych i do ciemnych, aptekarki też tak twierdzą, więc nie dziwota, że wiele ludzi tak myśli.Kończę kwestię do jakiego rodzaju włosów jest ta odżywka, ale wypowiem się może na temat jej działania-mnie podrażniła, swędzi mnie głowa po każdym jej użyciu i ją odstawiłam.Wcześniej też mi służyła, chociaż nie zahamowała wypadania włosów, ale trochę więcej mi po niej odrosło nowych.Kiedyś na forum czytałam, że może podrażniać ze względu na skład, gdyż zawiera dużo alkoholi...Zatem osoby o wrażliwej skórze powinny się chyba zastanowić;-/
Dla osób z wrażliwą skórą jest Wax eco. To, że coś jest do włosów blond nie oznacza automatycznie, że coś innego jest dla włosów ciemnych (choć brzmi logicznie), zawsze należy przeczytać co jest na opakowaniu bądź ulotce. "Lejąc z wiatrem idziesz na łatwiznę".
Maja 77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-06, 08:18   #2186
can't be perfect
Wtajemniczenie

idę w czwartek po waxa i nadal mam dylemat jaki wybrac polski czy zagraniczny hmmmmm...
can't be perfect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-06, 09:21   #2187
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dagna1 Pokaż wiadomość
karla_92,ja uzywam zagranicznego i widze zeby regenerowal mialam naprawde zniszczone wlosy (sama z czarnych przeszlam na blond) i 3 miesiace nakladania na calej dlugosci waxa nawilzyl wlosy,dal im zycia-jedynym slowem zregenerowal bardzo ladnie. wax w moim przypadku na szczescie w ogole nie obciaza wlosow jezeli nie masz bardzo zniszczonych wlosow to mozesz nakladac tylko na wlosy przy skorze,zeby pobudzic cebulki...ale ja gdybym miala zdrowe wlosy to i tak dawalabym waxa na cala dlugosc-niech maja przyjemnosc chociaz raz w tygodniu ja sobie w sobote zaaplikuje
Ja nałożylam wczoraj, na całą dlugosc i musze przyznac ze wlosy sa super no może pozatym ze sa obciazone, ale troche za dużo go dałam. Poczekam jeszcze jakis miesiąc, góra 2 i zobacze czy moje 'sianko' też zregeneruje. A nie wiecie przez ile czasu można go max. stosowac jak sie używa raz w tyg? Bo wiadomo ze kiedys trzeba odstawic przynajmniej na jakis czas I nie wiecie ile może stac takie otwarte opakowanie? Z rok to napewno ale czy dłużej?

Cytat:
Napisane przez zapaałka Pokaż wiadomość
Machnełam jeszcze dla was zdjecia szamponów Wax firmy L'biolica..
Czyżby nowośc sie pojawiła czy poprostu jestem niedoinformowana? Mam na myśli ten szampon do przetluszczajacych

Cytat:
Napisane przez can't be perfect Pokaż wiadomość
idę w czwartek po waxa i nadal mam dylemat jaki wybrac polski czy zagraniczny hmmmmm...
Jak chcesz zeby wlosy szybciej rosly to napewno musisz wziasc tego zagranicznego, ale jak chcesz zeby sie tylko zregenerowaly to chyba obojetne, mysle ze obydwa beda działac podobnie i szkodza chyba w takim samym stopniu: w jednym sls a w drugim alkohol (jesli sie nie myle)

Cytat:
Napisane przez magrest Pokaż wiadomość
A ja własnie przeniosłam się na wax zagraniczny właśnie ze względu na rzekomy porost nowych włosow, bo na tym mi najbardziej zależy. Ale czy regeneruje, to nie wiem bo niedawno ściełam zniszczone końcówki i teraz stan włósów mam ogólnie ok. Tylko, że mało ich i cienkie są
Ja po 2 miesiacach, a prawie 3, moge stwierdzic ze wlosy naprawde lepiej rosna. Na czubku i w miejscu grzywki (a przynajmniej tam gdzie ona powinna byc) pojawiają sie takie jakby antenki i to już calkiem spore
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-11-06, 09:53   #2188
NasteCzka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez brzoooza88 Pokaż wiadomość
08 - miesiac
10 - koncowka roku

czyli sierpien 2010
Aaaaa to jeszcze dużo czasu, jak spojrzałam na 10 to pomyślałam, ze coś nie tak..a jednak , dziękuję
NasteCzka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-06, 13:18   #2189
Koko19
BAN stały

siedz wlasnie z waxem na wloskach..mmmmmmmmmm jak ja to lubie...usiluje kolezance sprzedac polski i musze teraz wyprobowac zagraniczny...napiszy za pewien czas ktory wedlug mnie jest lepszy..
Koko19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-06, 13:31   #2190
Vivienne
... choć nie Westwood

Ja dopiero co spłukałam waxa
Do tej pory używałam tego do blond włosów, ale jakoś miałam wrażenie, że mi włosy po nim żółcieją i zakupiłam wczoraj ten ciemny - uniwersalny.

I proszę mi ładnie wytłumaczyć czym się różni ten wax ciemny od zielonego? (mówię o zagranicznym)

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości